U konačnici, ljude privlače drugi ljudi, privlačnost lako može biti izvan sfere samog izgleda pa i spola, sve ostalo je praktički stvar statistike i ne mogu se (ne bi se ni trebali) donositi zaključci i pravila - nisu baš od koristi, a bili bi podložni stalnim kritikama zbog nedosljednosti. Još kraće rečeno, to je jedan od onih izbora koji bi jednostavno trebali biti van ovakvih, i sličnih, rasprava. To je moje mišljenje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš, naravno. Samo što si s tim postigao? Cijeli život ćeš provesti u vezi koja te seksualno i emocionalno ne zadovoljava? What's the point?
Ako je veza puna ljubavi i razumijevanja, onda nije protiv njezinih sklonosti. 
Na isti način, Ana Anić je doživjela nekoliko negativnih iskustava sa muškarcima, nakon toga odlučila je (makar mimo svojih sklonosti) postati homoseksualka i bolje joj je ovako, teže se nabrije na seks ali barem živi u lijepoj vezi punoj ljubavi i razumijevanja. I sad dođeš ti i kažeš joj da živi u laži. Tko si ti da takav sud doneseš?
Ovo nisam razumio, Ana Anić je žena koja voli muškarce, ali je očajna za seksom. Ana Anić ne bira partnere za razmnožavanje, nego pristaje na njih zato što će joj dati kakav-takav tjelesni podražaj u erotskoj maniri. Mama će joj biti presretna kad se vjenčaju u Portugalu (i tata), ljudi koji su u nju utrošili 20 godina i oko 10 miliona Euro-a samo da bi se putovanje njihovih gena nastavilo sada gledaju svoju smrt prije svoje smrti.
Ano Anić, imaš problema.
U konačnici, ljude privlače drugi ljudi, privlačnost lako može biti izvan sfere samog izgleda pa i spola, sve ostalo je praktički stvar statistike i ne mogu se (ne bi se ni trebali) donositi zaključci i pravila - nisu baš od koristi, a bili bi podložni stalnim kritikama zbog nedosljednosti. Još kraće rečeno, to je jedan od onih izbora koji bi jednostavno trebali biti van ovakvih, i sličnih, rasprava. To je moje mišljenje.
To je jedan od onih izbora koji uopće nisu izbori i već je i samo to dovoljan razlog da bi zbog toga trebali biti, kao što sam kažeš, "van ovakvih, i sličnih, rasprava". 
Ovo nisam razumio, Ana Anić je žena koja voli muškarce, ali je očajna za seksom. Ana Anić ne bira partnere za razmnožavanje, nego pristaje na njih zato što će joj dati kakav-takav tjelesni podražaj u erotskoj maniri. Mama će joj biti presretna kad se vjenčaju u Portugalu (i tata), ljudi koji su u nju utrošili 20 godina i oko 10 miliona Euro-a samo da bi se putovanje njihovih gena nastavilo sada gledaju svoju smrt prije svoje smrti.
Otkud ti takav zaključak? Ko kaže da neće roditi djecu?
Ovo nisam razumio, Ana Anić je žena koja voli muškarce, ali je očajna za seksom. Ana Anić ne bira partnere za razmnožavanje, nego pristaje na njih zato što će joj dati kakav-takav tjelseni podražaj u erotskoj maniri. Mama će joj biti presretna kad se vjenčaju u Portugalu (i tata), ljudi koji su u nju utrošili 20 godina i oko 10 miliona Euro-a samo da bi se putovanje njihovih gena nastavilo sada gledaju svoju smrt prije svoje smrti.
Ano Anić, imaš problema.
Znaš, primjena evolucijske teorije u objašnjenju ponašajnih obrazaca ljudi, koliko god bila popularna, vrlo često nije sama po sebi dovoljna (ne nudi zadovoljavajuća objašnjenja). Ima ljudi koji su sretni jer im je dijete sretno točka. Tako je jednostavno ;)
Otkud ti takav zaključak? Ko kaže da neće roditi djecu?
Ušao je u priču u koju nije trebao ulaziti. Bolje bi bilo da se umjesto o Ani Aniću priča o Ivi Iviću - dovoljno je pogledati Brokeback Mountain pa da vidiš što se događa kad se ljudi "opredijele" suprotno svojim sklonostima. To ne može dobro završiti.
To je jedan od onih izbora koji uopće nisu izbori i već je i samo to dovoljan razlog da bi zbog toga trebali biti, kao što sam kažeš, "van ovakvih, i sličnih, rasprava". 
Itekako je izbor. No, donošenje odluka ovakvog tipa je neka druga rasprava, a i ne bi htio cjepidlačiti - glavni je razlog što se, načelno, slažem s tobom.
Dolazimo do zaključka da tebi homoseksualnost predstavlja samo spolni čin između osoba istog spola, zar ne?
Homosexuality is romantic and/or sexual attraction or behavior between members of the same sex or gender.
QED
Vama nebi smetalo da hodate gradom i vidite kak se 2 muške osobe ljube? Kod kuće nek svako radi šta god hoće, nije me briga...
Bože dragi, kakve vi rasprave vodite O.O... Savjet većini - OBRAZUJTE SE I INFORMIRAJTE prvo, a onda ulazite u ovakve rasprave. Izjave da je homoseksualnost neprirodna su krive, postoji od početka početaka i to je dokazano, kako kod ljudi, tako i kod životinja, homoseksualnost NIJE psihička bolest tako da svaki psihijatar/psihilog koji to liječi će izgubit dozvolu i vjerojatno završit u zatvoru, ljudi SE rađaju sa određenim seksualnim opredjeljenjem i to NIJE nešto što izabereš kad dođeš u određene godine, svi muškarci nikad NEĆE postat homoseksualci jer je odnos homoseksualnih i heteroseksualnih debelo na strani heteroseksualnih, ali čak i da se to dogodi, za održavanje vrste (a moš mislit da se netko ovjde zapravo za to brine xD...) bi postojala rješenja u obliku umjetne oplodnje ili da jednostavno homoseksualni muškarac poseksa ženu (da, moguće je, ou maj gad, surprajz!:O) if all else fails lol...
Što se tiče homofobije, iskreno, po meni tako svejedno što netko misli o homoseksualnim osobama dok se može suzdržat od vrijeđanja i fizičkog nasilja, iako bi svakako bilo najbolje da se ljudi ostave tih misli jer bi im ako ništa bilo puno lakše i sačuvali bi više živaca :=). Kako god, ja poštujem svako mišljenje dok se ljudi mogu ponašat civilizirano. Vi koji se pozivate na Crkvu (koju ovim putem ne napadam, iskreno, I don't care, samo iznosim činjenice) sjetite se da pripadnici te iste Crkve (mislim na svećenike) često imaju poskrivećki odnose sa drugim muškarcima, često maloljetnicima i to se sve fino zataškava, oprostit ćeš, ali ne može meni netko propovijedat nešto, a ni sam se ne držat toga, to je onda sve jedna velika iluzija i laž, ako se oni ne mogu suzdržat i izliječit, kako onda mogu propovijedat takvo nešto i tražit od drugih te kao bit pred Bogom nasmiješeni, a Bog ako postoji vidi te njihove laži :), mislim dajte molim vas... Svijet je puno kompleksniji od toga, lijepo je vjerovat u nešto, to je super za dušu, ali onda to prenosit na realan, svakodnevni život je jednostavno nemoguće i blesavo. Neka digne ruku onaj vjernik koji živi 100% prema neznam, Bibliji :). Za one koji smatraju da su izjave tipa ''ubij bilo što'' normalne nemam šta reć, takve uopće ne doživljavam i ne obraćam im se, neću vas ja odgajat, not your mother/father/bilo ko drugi :).
Da se osvrnem i na moderatorovu izjavu (slobodno mi daš upozorenje za to ako smatraš da zavrijeđujem, rado ću ga iskoristit na ovo:=)) - ti si rekao autoru one tamo zaključane teme da je trol jer je izazvao tu nekakve žustre rasprave i jako dobro zna da je to trebalo ić u ovu temu... Jesi li ti uopće pročitao opis teme i njegove postove? Čovjek je otvorio temu u kojoj pita zašto se na ovom forumu općenito ignoriraju govori mržnje od strane moderatorstva (sorry, ali to ne paše u ovu temu i tema je totalno valid...) i kasnije JASNO NAVEO da su ostali krenuli u krivom smjeru i da tema nije zamišljena kao rasprava o homofobiji. I onda ti dođeš i izjavljuješ kako je on trol, to što si blokirao temu je okej (krenulo u krivom smjeru...), ali objašnjenje dao nisi nikakvo (što je bilo, bilo je, sankcionirali smo post, to nije objašnjenje...), čovjek se prebaci s time ovdje kako si mu i sugerirao i ti ga trajno ''suspendiraš'' jer kakti previše napada i kritizira moderatorstvo, šta, vi ste nedodirljivi bogovi koje se ne smije ništa pitat ili uputit konstruktivna kritika? Pljuju se Jacica i HDZ i političari i šta ja znam šta, danas tamo vani prosvjeduje, a na koga se ti sad ''furaš'' ovakvim postupcima nego na njih? Svi ste vi isti, to je najtužnije od svega -.-... Pathetic...
Vama nebi smetalo da hodate gradom i vidite kak se 2 muške osobe ljube? Kod kuće nek svako radi šta god hoće, nije me briga...
Zašto bi smetalo? Opet onaj ''argument'' nek ostanu kod kuće - 1000x prežvakano i ispljunuto.
A ako nekom smeta što ti hodaš s curom i ljubiš se?
Meni, recimo, smeta kada vidim ljude sa 35-40 godina staža kako kopaju po kontejnerima. Još me više zasmeta kada ih pogledam i vidim sebe. Kad malo bolje razmislim, štošta mene smeta. Jedino još nisam odlučio je li jednostavnije da ja ostanem kod kuće sa svojim ''fobijama'' ili da potjeram sa ulice sve ono što me smeta.
Itekako je izbor. No, donošenje odluka ovakvog tipa je neka druga rasprava, a i ne bi htio cjepidlačiti - glavni je razlog što se, načelno, slažem s tobom.
Bojim se da je došlo do različitog shvaćanja definicija riječi. Homoseksualnost kao takva NIJE izbor - dakle, ono što M_dipl naziva sklonošću. Ono što M_dipl naziva "opredjeljenjem", a da pod tim misli s kojim spolom će se osoba seksati i provoditi život, to može biti izbor. Kažem može, jer je upitno koliko je to izbor, jer sklonost ne mora biti nužno totalno "monoseksualna" (pa ti se čini da ti biraš, iako je tvoj odabir zapravo u skladu s tvojim sklonostima ili bolje da kažem - nije u suprotnosti s tvojim sklonistima - što će reći da nisi totalni heteroseksualac). Naravno, možeš postupiti suprotno svojim sklonostima pa ti se može dogoditi ono što se dogodilo dečkima u Brokeback Mountainu. A mislim da to nije dobro za nikoga. Nažalost, zbog homofobije, takve stvari su u prošlosti bile nužne.
Da vas pitam još nešto, što biste napravili da vam dijete kaže da ste gay i da vam psihići potvrde da se tu nema šta liječit, ubili ga, maltretirali, vrijeđali, odrekli ga se? Rekli mu da ga više ne volite? Je li to dijete išta skrivilo, je li se išta promijenilo od dana prije kad niste znali? To onda nije ljubav, već sebičnjakluk i stav da možeš nekome nagurat svoje želje i stavove, shvaćam ja da ste vi neki odgojeni po određenim pravilima, ali dođe vrijeme kad čovjek treba i odrast :=)...
A ako nekom smeta što ti hodaš s curom i ljubiš se?
Meni ne smeta kad vidim curu i dečka kako se ljube jer znam da to ponekad predhodi seksu, a da nema toga mi danas nebi bili ovdje. Produljenje vrste mi je normalno, to znači da mi je i ljubljnje dečka i cure normalno...
Isto tako mi je ne smeta kad neko jede, jer ako nejede onda će umrjet. Znači ako nema ljubljenja, onda nema seksa, a onda naša vrsta izumire.
A kad nekakvi hetero golubčići sjede na klupici i ljubakaju se nikome ništa?
Meni ne smeta kad vidim curu i dečka kako se ljube jer znam da to ponekad predhodi seksu, a da nema toga mi danas nebi bili ovdje. Produljenje vrste mi je normalno, to znači da mi je i ljubljnje dečka i cure normalno...
Isto tako mi je ne smeta kad neko jede, jer ako nejede onda će umrjet. Znači ako nema ljubljenja, onda nema seksa, a onda naša vrsta izumire.
Opet pogrešni zaključci. Oni mogu produžiti vrstu, razumiješ? A ti nisi taj koji treba brinuti o njihovom produženju. Čak i da to ne žele, zašto ti smetaju? Kakve veze imaju s tobom da ti smetaju?
Shvaćam, ti govoriš o seksualnoj preferenciji, no problem je u tome što se preferencije mogu mijenjati, i velika je vjerojatnost da su u korelaciji (moguće i u uzročno-posljedičnoj interakciji, moderaciji) s izborima - tu se stvar komplicira i dolazimo do problema primjera genotip/okolina/fenotip, a tu se kriju raznorazne zamke. Dalje od toga bi morao izvlačiti literaturu i zato sam htio zaobići ovu raspravu :D. Priznajem, nisam u potpunosti motiviran za takvo nešto trenutno :)
Problem s onima koji se pozivaju na crkvu/religiju je taj da ne kuže da ih je crkva izmanipulirala. Naime, crkva je u krizi i kritično joj trebaju "neprijatelji vjernika", jer je to najlakši i najučinkovitiji način da natrag pridobe svoje stado. Zato mora i dalje održavati i širiti mržnju prema homoseksualcima i ateistima - dakle, mora njih imati kao neprijatelje, jer ako ostane i bez toga (kao što je ostala bez svega drugog što je predstavljala neprijateljima), izgubit će svaki utjecaj. Mislim, ono, u društvu se sve više prihvaća homoseksualnost, ateisti više nisu po defaultu zli - protiv koga će crkva plašiti svoje podanike?
A kad nekakvi hetero golubčići sjede na klupici i ljubakaju se nikome ništa?
Ili u tramvaju. E htio sam ih poslati... Dok je klupica u pitanju, još je i OK, jer ne moraš prolaziti pored nje, ali dok je*enih pola sata moraš biti...
Zanimljivo kako je najvećim kršćanima glavni razlog protiv homoseksualaca to što ne mogu produžiti vijek ljudske rase. A svećenici kao mogu?
Malo gledam ove prosvjede protiv kapitalizma. Pretpostavimo da se sruši kapitalizam, što bi onda nastupilo, koja vrsta društvenog sustava?
Čemu sad treća riječ? Preferencija je sklonost, zar ne? Ne znam da li se mogu mijenjati (ili bolje reći koliko se mogu mijenjati), ono što je DANAS jasno (a nije bilo u prošlosti jasno) je da to nije izbor. Pročitaj članak na Wikipediji.
Zanimljivo kako je najvećim kršćanima glavni razlog protiv homoseksualaca to što ne mogu produžiti vijek ljudske rase. A svećenici kao mogu?
Malo gledam ove prosvjede protiv kapitalizma. Pretpostavimo da se sruši kapitalizam, što bi onda nastupilo, koja vrsta društvenog sustava?
Da se mene pita, nešto nalik onome iz Star Trek-a 
Lažu. Ili u najmanju ruku govore neistinu, jer nisu ni svjesni problema - glavni razlog im je neobjašnjiva netrpeljivost (navodno tako piše u Bibliji), koja im je crkva imputirala, bilo izravno, bilo preko roditelja i okoline.
Gdje si ti proveo zadnjih godinu-dvije? 
Čemu sad treća riječ? Preferencija je sklonost, zar ne? Ne znam da li se mogu mijenjati (ili bolje reći koliko se mogu mijenjati), ono što je DANAS jasno (a nije bilo u prošlosti jasno) je da to nije izbor. Pročitaj članak na Wikipediji.
Pardon, da, riječ je o sinonimu, nemam pojma zašto sam ga uzeo, stvar izbora (bezazleni pun intended) :P
Ono što je jasno je da se ne zna je li izbor i/ili u kojoj je mjeri izbor. Također bi trebalo s vremenom postati jasno (nadam se) da to uopće nije bitno. Iskreno, zaista ne trebam čitati članak na wiki (vezano za izbor), problem mi je dosta blizak zbog struke. Pretpostavljam da je riječ o decidiranoj izjavi kako nije riječ o izboru u nadi utišavanja raznoraznih lobiranja koji su išli u smjeru ''ako je izbor, onda je podložno promjeni i može se strpati u neku patologiju''. Stvar definitivno nije isključivo biološki determinirana (da je, tek onda definitivno ne bi bilo govora o izboru).
Itekako jest, nije toliko očito kad se ovako gleda, no pogledaj malo dugoročnije... Ćuti se to.
Čini se da trebaš, pogotovo ovaj odjeljak.
Stoga pročitaj, jer stručnjaci kažu suprotno.