Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.392.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Darky kaže...

eh ameri imaju dobru foru za pijance

kada te treći puta uhvate pijanog za volanom prijeti ti i do 30 godina zatvora

Singapur ima još bolju foru. Deset udaraca batinom od ratana. Po goloj guzici. Užasno nešto, ali društvo te barem nema na grbači sljedećih x godina, a tebi više ne pada na pamet tako se ponašati. Jednostavna rješenja su često i najkvalitetnija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 9:31 (Langsdorff).
18 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Sve je to super što si napisa. Samo što prvo treba izgraditi destak zatvora. {#}

Sad kad se nakon izbora još remetinec popuni, a lepoglava je već puna.... nema mista za pijane u vožnji....

ma kakav zatvor...

odeš u slavoniju usred polja, staviš im šatore i ogradiš, a ako budu dobri i poslušni daš im daske da si sagrade barake

nek se po ljeti kuhaju i nek ih grizu komarci, a po zimi nek im je zima

a po danu lijepo motiku u ruke i prisilna poljoprivreda i tako od jutra do mraka samo sa pauzom za ručak

i nema za njih televizije, nema radia i nema novina.

i da vidiš kako nitko više neće voljeti ići u zatvor

e ne ko sad u remetincu su ko u sheratonu

17 godina

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/10/11/0130006.html?pos=n0

Eto ti države i ministra.

U Australiji ministar kupi časopis od 3 australska dolara sa državnom karticom i nakon toga sam da ostavku iz moralnih razloga.

Kod nas ljudi ginu njihovom greškom, kradu i ne znamšto već ne... ali nitko ne daje ostavku. Nema tu ljutskosti a bogami ni morala....

Sramota...... Mislim da Darky-ev opis zatvora bi se mogao primjeniti i na političarima....

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 10:07 (amater_2).
16 godina
neaktivan
bed kaže...
Dragon23288 kaže...
Sljedece sto bih zabranio, su lovacka drustva. Ne vidim razlog za ubijanje iz zabave niti cu ga ikada vidjeti.
DrNasty kaže...

Da je i čitav život uzbuđenja, medvjed ne treba platiti glavom.

Ako neko želi biti frajer i loviti za zabavu i uzbuđenje, nek uzme nož u ruku pa nek iskoči pred medvjeda.

M_dipl. kaže...

Lovački sportovi, korida i sve slično u sklopu čega se životinje koriste kao oruđe za ljudsku zabavu, za mene je veliki no-no. Eto, ja sam svoje rekao. :)

Pa vi ste totalno popi.dili. Kao prvo poistovjećujete dvije stvari koje nisu iste. Lov i lovstvo je gospodarenje eko sustavima biljne i životinjske populacije što uključuje i zaštitu istih. Pa pobogu i faks za to postoji. I ne radi se samo o ubijanju životinja, već o cjelokupnoj brizi za floru i faunu. Od hranjenja, do osiguravanja optimalnog broja jedinki. Kakva prirodna ravnoteža, toga na ovim područjima nema već 200 godina. Tako si to mali Ivica zamišlja..

I kad je vrijeme odstrijela, onda pacijenti izlaze na vidjelo, ovakvi koji uživaju ubijati iz zabave. To je drugi dio koji vi poistovjećujete s lovstvom. A 'zabava' je da se naplati ono što bi i inače trebalo napraviti. Osobno to ne bih radio, ali sam itekako svjestan da je potrebno. To što je to nekome zabavno, sasvim je druga stvar..

U kojem vi crtiću živite? Pa nije zabava osnova lovstva..

Sva trojica smo naveli jasno da nismo za ubijanje iz zabave, a ne da smo protiv drugih lovackih aktivnosti koje si spomenuo. Iako sam se ja krivo izrazio pa rekao da treba opcenito zabraniti lovacka drustva, mogao si shvatiti sto sam mislio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 11:42 (Dragon23288).
18 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Sve je to super što si napisa. Samo što prvo treba izgraditi destak zatvora. {#}

Sad kad se nakon izbora još remetinec popuni, a lepoglava je već puna.... nema mista za pijane u vožnji....

Pogle samo kolike kasarne zjape prazne i propadaju bezveze, a tak bi se lepi zatvori dali napraviti od njih... Jos das svim prekrsiteljima nek fino to preurede, koja ironija za njih, sami si zatvor naprave, a koji plus za drzavu, ne treba velike pare potrositi na to...

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 12:50 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan

Dipl. bi ovu educirao? A bi li ju educirao da je tvoja žena i tvoje nerođeno dijete? Ja bi ju kombajnom sprešao.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Dipl. bi ovu educirao? A bi li ju educirao da je tvoja žena i tvoje nerođeno dijete? Ja bi ju kombajnom sprešao.

Ma kakvo educiranje. Ukloniti sa lica zemlje.

Ne jer smo sadisticka dzubrad nego zato sto mislim da osobe sa ovoliko manjka empatije (izmedju vjerovatno gomileostalih psihickih poremecaja) ne mozes izljeciti i napraviti normalnom.

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

I onda netko kaze da smo mi posebni, da smo razliciti od zivotinja. Izgleda da imate pravo. Gori smo od samih zivotinja.

16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
thedream kaže...

I onda netko kaze da smo mi posebni, da smo razliciti od zivotinja. Izgleda da imate pravo. Gori smo od samih zivotinja.

Bolesti se dešavaju i u životinja, jesi li ikad čuo za bijesnu lisicu?

Kriviti pojedinca u ovom slučaju. Nije bilo načina da se ovo spriječi, sve metode nadzora koje su mogle biti vršene bile bi prenapadne. Jednostavno, moramo prihvatiti da se to desilo i nastaviti.

I još, ovakve stvari se trebaju zataškati, tko zna koliko crnkinja preža naše žene u potrazi za džabnim djetetom.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
1domagoj1 kaže...
thedream kaže...

Kriviti pojedinca u ovom slučaju. Nije bilo načina da se ovo spriječi, sve metode nadzora koje su mogle biti vršene bile bi prenapadne. Jednostavno, moramo prihvatiti da se to desilo i nastaviti.

I još, ovakve stvari se trebaju zataškati, tko zna koliko crnkinja preža naše žene u potrazi za džabnim djetetom.

Ona je svjesno tražila - ono što traži, nije tražila dijete pa ubila trudnu mačku ili kera, jer joj se širilo potomstvo. Izvlačiti se na psihički poremećaj kao tobože olakotnu okolnost je po meni prestrašno u ovom slučaju, ovakvima doživotna terapija ne pomaže. Vrebala je, vrebala i našla random žrtvu, jedino joj je to izgleda olakotno, što je mogla maznuti bilo koju random trudnicu koja joj se učinila kompatibilnom.  Čitao sam i druge slučajeve isto crnkinja (slučajno ili ne) u SAD-u, sa istim ili pokušajima, ili zločinima sa ovakvim ishodima. Šta je tim ljudima u glavima i što uopće napraviti da je to moja žena ili moje dijete, pa ovo je stvarno za ispovratiti, kako god okreneš.

Baš za povraćanje. Ja ne znam šta bi, a šta god da joj i napraviš prije nego ju eventualno policija dohvati, ideš u zatvor i isti si kao ona. Više ni zvijer ne možeš ubiti kako spada, pa makar se ona zvala čovjek. Baš i nisu fer ljudski zakoni, prečesto idu čini mi se, na ruku ljudima - životinjama.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Tu si u pravu, najvjerojatnije je psihicka bolesnica iako to u tekstu ne pise.

Ali, zaboravljas da postoji masa slucajeva gdje nema psihickih bolesti, a svejedno se gnjusan zlocin dogodi. Primjer ti je ovaj (bio je vec ovdje).

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

... Baš i nisu fer ljudski zakoni, prečesto idu čini mi se, na ruku ljudima - životinjama.

Ma kakvim zivotinjama, to ni zivotinje ne rade... Zvijerima valjda. Ne znam.

16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže... 

Ali, zaboravljas da postoji masa slucajeva gdje nema psihickih bolesti, a svejedno se gnjusan zlocin dogodi. Primjer ti je ovaj (bio je vec ovdje).

Kad smo prošli put vodili ovu raspravu netko mi je dao taj link.

I ja, naravno, kao i svi, razmišljam o groznim stvarima koje bi želio učiniti sebi ili drugima. Kontroliram se, sasvim lako. Samokontrola je valjda sastavnica razuma, a razum svijesti i misli. Ne znam što se desilo s tom dvojicom, ali kada uprostim zločin svede mi se na običnu (kako često kažete ovdje vulgaris, ili samo pogrešno shvatio značenje riječi) glupost.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 14:39 (Mentalist).
15 godina
neaktivan

.

{#}{#}

16 godina
neaktivan
Monopol kaže...

.

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/10/11/0871006.html?pos=n1

Tu piše da je ispao što malčice mijenja pogled na stvari.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 15:31 (Minoza).
17 godina
Minoza kaže...
Monopol kaže...

.

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/10/11/0871006.html?pos=n1

Tu piše da je ispao što malčice mijenja pogled na stvari.

''tu piše'' ono što novinar napiše ili ono što glasnogovornik policije kaže. Novinar nije bio na licu mjesta... dakle može napisati samo ono što sazna, tj što mu kažu.

Istina ili ne, who care. Slijedeća udarna vijest je da branđolina opet nedolazi na brijune.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
Monopol kaže...

.

{#}{#}

Jedno djubre manje.

Jaco,moja mater te traži!
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

@bed

Da, ja sam apsolutno protiv lova jer se "prirodni balans" dade postići alternativnim sredstvima koja ne uključuju ubijanje životinja od strane ljudi.

@thedream

Da, i nju bih educirao i pokušao joj pomoći.

Ti si Bog yebote.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/07/28/0035006.html

Osoba koja je promjenila spol ne moze dobiti novu diplomu s FER-a. Koliko se sjecam, barem su FER-ovci bili normalni po tom pitanju.

Zanimljivo mi je to da se osobe upustaju u potpune promjene spola u sredinama gdje se najobicniji homoseksualizam tako stigmatizira. Tko zna kroz sto sve moraju proci ti ljudi, i kako ih okolina prihvaca. Citam neki clanak o Tomislavu koji je postao Maja, i ne samo da joj rodjena mama ne moze prihvatiti promjenu - brat je se potpuno odrekao.

Svasta, krv nije voda, mos mislit. Voda k'o voda.

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
18 godina
moderator
Deus ex machina kaže...

Citam neki clanak o Tomislavu koji je postao Maja, i ne samo da joj rodjena mama ne moze prihvatiti promjenu - brat je se potpuno odrekao.

Platio je 20.000 € da mu otkinu qrac. Možda su ga se zbog toga odrekli, ulupao pare {#}

Šalu na stranu, totalna mi je glupost da se nekog drugačije gleda jer je takvo nešto uradio, a pogotovo mu uskratiti diplomu. Nije mozak promijenio.

17 godina
DrNasty kaže...
..Šalu na stranu, totalna mi je glupost da se nekog drugačije gleda jer je takvo nešto uradio, a pogotovo mu uskratiti diplomu. Nije mozak promijenio.

-izgleda da je novinar-urednik, zbog tržišnih zakona, malo intervenirao... jer rečenica:

.. Nakon što je zatražila novu diplomu, stigla joj je odbijenica u kojoj je pisalo da "fakultet nije u mogućnosti nakon izdavanja diplome intervenirati u postupak". ..

i iduća,

''..Samo tražim svoje pravo. Diplomu sam zaslužila, šest godina sam učila i ona je moja, s ovim ili onim imenom", ogorčena je mlada inženjerka. ..''

- fax izdaje diplomu sa starim podatcima, ne s izmjenjenim, nešto ne štima. Ili što je pisac želio reči?

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
..... Nije mozak promijenio.....

Nego je odrezao cijelu "glavu"... {#}

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/07/28/0035006.html

Osoba koja je promjenila spol ne moze dobiti novu diplomu s FER-a. Koliko se sjecam, barem su FER-ovci bili normalni po tom pitanju.

Zanimljivo mi je to da se osobe upustaju u potpune promjene spola u sredinama gdje se najobicniji homoseksualizam tako stigmatizira. Tko zna kroz sto sve moraju proci ti ljudi, i kako ih okolina prihvaca. Citam neki clanak o Tomislavu koji je postao Maja, i ne samo da joj rodjena mama ne moze prihvatiti promjenu - brat je se potpuno odrekao.

Svasta, krv nije voda, mos mislit. Voda k'o voda.

Nije ni FER bajan kako se kao faks voli prikazivati.

Zalosno, al to je Malaric, frajer je star ko metuzalem, uprava bi trebala razmisliti o zamjeni, al stvarno (al ajd skoro ce u penziju - iskreno se nadam).

Evo par citata sa studentskog nesluzbenog foruma (fer2net), posto su izvuceni iz konteksta, ne moze se skuziti tko je sto napisao:

"žalosna nepravda, ali u hrvatistanu ne možeš ništa drugo ni očekivati.

a na malarića se ne isplati trošiti riječi - em što je zadrta konzerva (javno je vrijeđao gej osobe), ne zna zakone a pravnik je: moj brat je imao problema s upisom na FER jer smo mijenjali prezime. na rodnom listu stoji originalno prezime i ono se ne može promijeniti, nego moraš priložiti potvrdu od suda o promjeni prezimena, ali oni to nisu htjeli prihvatiti kao valjan dokument, štoviše malarić je bio izrazito bezobrazan i neugodan. mornar je morao intervenirati i odobriti upis, al malo je falilo da slučaj završi u novinama - ako ta 3.14zda od malarića ne želi priznat promjenu prezimena, kamoli će priznat promjenu spola."

"Malarić je jedan priglupi odvjetnik koji je jako dugo na fakultetu i misli da samim time što radi tu i što je tajnik da je neka elita. Mene osobno uvrijedio izjavo, da što ja imam radit uz studij...
Odvratan lik koji ne zaslužuje ništa drugo nego prijezir."

"Malarica se uopce ne isplati komentirati, to bi bilo trosenje vremena i zivaca.

A "Sanja" ocito za vrijeme faksa nije imala priliku upoznati sve cari borbe sa fakultetskom birokracijom - jer svatko tko je imao posla s doticnim tajnikom zna s kolikom kolicinom bezobrazluka i bahatosti (i vjerojatno vec i senilnosti) se mora boriti. Meni isto nema logike da ne mogu/zele izmijeniti podatke u sustavu i izdati novu diplomu, ali Malaricu ima.

(navodnici nisu radi sprdanja nego jer je pravi identitet osobe skriven)"

itd., itd.

Evo i jedna serija koja je zavrsila kao smjesna:

"stvar je da fax po zakonu može izdati dilomu samo pod imenom koje ste imali kad ste diplomirali, odnosno pod imenom pod kojim ste bili upisani u ISVU tad. Bilo tko muško/žensko, ako primijeni ime i/ili prezime može samo dobiti diplomu sa imenom koje ste imali kad ste diplomirali. I to je to. Nema to veze što je ona bila on.
Sve cure koje se udaju, promijene prezime i traže diplome s novim prezimenima neće ih dobiti. Zato postoji rodni list na kojem se vide sve promjene/imena i prezime.
Samo pogreška je što njoj/njemu to nisu ljepo objasnili."

"molim te link na zakon u kojem to piše.." - ovaj kolega jako dobro poznaje zakone (vezane uz skolstvo).

"na feru su "zakoni" oduvijek bili uvjetovani ograničenjima informacijskih sustava (:D)
vjerojatno na ISVU nije implementiran EDIT za ime i prezime, a neozbiljno je korisitit SQL za to" - treci kolega odgovara ovome koji je trazio link xD

Uglavnom, taj Malaric je kao neka baja, jer se vec dugo vuce u upravi i ta pokvarenost koja izvire iz njega se da objasniti opsesijom prema moci.

Nesusretljiv je, vrijeda i blati studente i osoblje, i tako to. Ali eto, to je Hrvatska. FER nije fer -.- .

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 22:39 (1domagoj1).
18 godina

jel tko gledao maloprije dokumentarac o sjevernoj koreji?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
protjeran

Najdugotrajnija totalitarna diktatura od kad smo iz pećine ispuzali, to dovoljno govori za sebe. Kritike su suvišne, da im ne paše digli bi revoluciju... Nisam nažalost gledao taj dokumentarac, kako se zove i na kojem je bio programu?

EDIT: Evo vam na HRT1 dobar film sada slijedi o mladim marksističkim fanaticima... gledao sam ga i nije loš film, začuđujuće objektivan za razliku od npr. ''Bijele ruže'' ili ''Sophie Scholl - Posljednji dan'' (ista tematika kod oba filma)

Amat Victoria Curam.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 23:26 (Landser_33).
18 godina

bilo je na HRT1 oko 21h

http://tvprofil.net/show/1642812/sjeverna-koreja-gladna-djeca-komunizma (možda se nađe na torrentu uskoro pa ću javit).

dosta je bilo snimanja po pyongyangu i okolici, puno propagande za turiste i slično.. osobno bih volio tamo otići i vidjeti taj propagandni užas uživo.. no, sa druge strane me zanima kolko pak zapadni mediji furaju svoju sliku o tome.. al u jedno sam siguran, oni bokci koji žive na sj. korejskom selu, koji su gladni, nemaju tv ni radio, čuvaju ovce i obrađuju neku sirotu zemlju niti ne znaju za bolje niti išta o vanjskom svijetu.. nisu ni čuli za vanjski svijet.. nemaju za čime žaliti, ničemu se nadati.. njima je u glavi (u određenom smislu) puno bolje nego nama..

sumnjam da bi revolucija uspjela tamo, tj teško da bi do nje i došlo.. društvo je toliko indoktrinirano da je takva opcija u glavama ljudi vjerojatno nepostojeća

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 0:18 (nixass).
14 godina
protjeran

Svjestan si da se to isto može reći i za zapadne "demokracije"?

16 godina
neaktivan
The Empire Strikes Back

Evo vam , pa se vi mislite.

Očekivali ste da ćete uživat u tamo nekom virtualnoj MMO zahebanciji, zvanoj Old Republic, e pa nećete , zato što : The Empire Strikes Back !

17 godina
Re: The Empire Strikes Back
woodgamesfx kaže...

Evo vam , pa se vi mislite.

Očekivali ste da ćete uživat u tamo nekom virtualnoj MMO zahebanciji, zvanoj Old Republic, e pa nećete , zato što : The Empire Strikes Back !

-jel neki PRovac, možda, nekim čudom, napomenuo Čobanici Jaci, da je Imperija u toj epizodi negativac? Nisu to 'rane godine'. Luke, use the force.

Gledajući u tom kontekstu, rebelsi su ?? - Banditić, Kresus, (kao Luke and Solo, samo nisam siguran koji je koji, prijedlozi?) i neizostavni C3PO, Jambo, dok bi R2D2 mogao biti Rojs (sao što nije dovoljno pametan..).. E to bi bila epizoda, tragi-komična.

18 godina
Re: The Empire Strikes Back
ihush kaže...

-jel neki PRovac, možda, nekim čudom, napomenuo Čobanici Jaci, da je Imperija u toj epizodi negativac? Nisu to 'rane godine'. Luke, use the force.

Gledajući u tom kontekstu, rebelsi su ?? - Banditić, Kresus, (kao Luke and Solo, samo nisam siguran koji je koji, prijedlozi?) i neizostavni C3PO, Jambo, dok bi R2D2 mogao biti Rojs (sao što nije dovoljno pametan..).. E to bi bila epizoda, tragi-komična.

Dobro joj danas rekla ova http://bigblog.tportal.hr/vitajela?BlogCalendarDate=12.10.2011 da uopće nije u stanju kontekstualizirati fraze koje koristi. Naravno, nema pojma o čemu se radi jer nikada nije odgledala niti jedan film serijala bilo u kinu ili barem doma na DVD-u. 

Inače, nije jedina među politčarima koji su gotovo uvijek nevjerojatno tupi i dosadni ljudi s rijetkim izuzecima. Kada bi ljudi imali prilike redovito pričati oči u oči sa svojim izabranim političarem, mislim da bi koncept predstavničke demokracije propao u najviše nekoliko tjedana.

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice