Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.393.437
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ivan dragi kaže...
Dakle ja ne navijam za nikoga. Stajalista sam da je korida nepotrebna i drago mi je sto se ukida. Opcenito bilo kakvo mucenje zivotinja je nepotrebno jer postoje nacini ubijanja koji brzo i "bezbolno" ubiju zivotinju.

No bez obzira na to nije mi drago sto je covjek ostao bez oka. Niti ce mi to ikada izazvati smjesak na licu.

Onda budi ponosan na sebe, dobra si osoba.

Ja nisam takav, uživam vidjeti kako pate oni koju pružaju patnju drugima, jesam li zbog toga loš, pravedan ili oboje...?

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 9:53 (thuglife).
16 godina
neaktivan
Po meni je svatko tko se raduje tudjoj nesreci primitivna osoba.

To sto covjeku odrezu ruku zbog kradje.. neznam zasto bi netko bio sretan zbog toga.
Smrtna kazna zbog nekog zlocina... i dalje ne vidim zasto bi netko bio sretan.
Pravedan nikako.
Mislim ok ak tebe necije ostajanje bez oka cini sretnim... Ne vidim kakva je to pravda za bilo kakvo djelo.
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan

Korida je brutalna za bika, kao i sto je mnogo drugih stvari koje radimo stetno za zivotinje. Zapravo, nasa civilizacija je stetna za cjelokupnu floru i faunu oko nas. Neke od tih stetnih stvari su manje a neke vise potrebne, ali korida je potpuno nepotrebna. Bez obzira sto zivotinje pate i na puno gore nacine i korida s obzirom na recimo mesnu industriju i lovacka drustva i nije tako strasna, svejedno bih je zabranio jer je apsolutno nepotrebna.

Sljedece sto bih zabranio, su lovacka drustva. Ne vidim razlog za ubijanje iz zabave niti cu ga ikada vidjeti. Iz potrebe da, jeb***, nisam ja smislio prehrambeni lanac. Ali ako smo jedina bica koja imaju svijesnost o sebi i svojim postupcima, te ih mozemo prosuditi kao lose i dobre, te uciti iz iskustva, pa majke mu trebali bi se baviti pametnijim stvarima nego tamanjenjem svijeta oko nas iz razonode.

*

Da, netko je u nekom postu spomenuo kako netko na psa trosi dosta novaca mjesecno dok su djeca gladna. E ovako, ja to zovem pseci elitizam. Mislim pri tome na tetke i tetkice koje sisaju pse, bojaju ih (!), kupuju im razne krpice i tako dalje. Sto je jos njihova stvar - ali kada pocnu te pse voditi u kaficima, gdje ona oni cesto vrse nuzdu medju ljudima, kada zahtjevaju za njih prava kao sto ima covjek - tipa da pas smije sjesti na stolicu u kaficu, da mu konobar donese vode, da pas smije uci u shopping centar (u odjel sa robom!) itd, e onda bi im najradije zavalio jednu zidarsku.

Kao prvo ta mala govanca nisu psi, nego podsjecaju na pse. Kao drugo nisu ljudi i nemaju prava veca nego ostali psi. I kao trece, kao da nije dovoljno sto smo od vukova napravili pse (sto zapravo, gledajuci na odredjene vrste pasa, i nije tako lose ), sada od tih pasa idemo praviti....sta {#}

Ma strasno. Ako ces voditi vec brigu o psu onda kupi psa i trosi novce na kamionske gume koje kida a ne na sisanje. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 12:19 (Dragon23288).
16 godina

Na stranu moral i mučenje, mene fascinira da nekoga zanima kako čovjek zajebava inferiorniju životinju čiji potezi su u 90% slučajeva predvidljivi. Zabava za retarde, po mom skromnom mišljenju.

Ako već ljudi žele izigravati nekakve face u retardiranim pederskim kostimićima, molio bih iste da me zadive borbom sa lavom...to ću rado pogledati sa kokicama u rukama.

Samo...lav voli gricnuti vrat, a ne krpicu koja ga iritira.

Jedem meso, jest ću ga dok ne crknem i nemam problema životinji oduzeti život ako mi treba za klopu. Ne bilo kojoj životinji, naravno.

Nikada nisam, niti imam u planu mučiti životinju, pogotovo ne u svrhu "zabave"...mučenje inferiornijeg bića ne djeluje mi kao zabava, nego me nekako asocira na hipotetsku i morbidnu paralelnu situaciju, u kojoj neki seljo sa plaštem bocka osobu sa downovim sindromom.

Zabava za cijelu obitelj

18 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...
[...]

Slažem se u svemu, osim za šišanje. Naravno, postoje ljudi koji pirlitaju pse samo zato da im budu "swatki", ali većina ljudi šiša pse zato da im dlaka ne otpada toliko jako, a i po ljeti je psu s manje dlaka ugodnije. Ne znam jesi li ikad imao psa u stanu; vjerojatno nisi. Jer da jesi, znao bi koliko je iritantno i nehigijenski naći dlake ljubimca na svakome koraku.

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
18 godina
neaktivan

Rambo, nije baš tako.

Psi kojima pada dlaka se ne šišaju, jer njima dlaka mega sporo raste. Njih se češlja i iščetkava redovito.
Psi koji se šišaju moraju se šišati jer im dlaka konstantno raste, kao meni i tebi primjerice. Ako ga ne šišaš bit će preduga, petljati se i skupljati prljavštinu.

...

Dragon, što ti točno smeta kod toga da pas smije u kafić ili trgovački centar? U Francuskoj je najnormalnija stvar da sa psom dođeš u restoran. Jer je to normalna stvar.

Druga je priča što živimo okruženi primitivcima kojima je tlaka počistiti za svojim psom. Dalje, pas sam po sebi jako rijetko nešto napravi tamo gdje ne smije, tu pretjeruješ. Neće se pas popišati i pokenjati usred dućana već će tražiti van. Ako ga vlasnik ne odvede to je isključivo njegova krivica. Pas to ne želi napraviti bilo gdje.

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 13:18 (Danny_HR).
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
Ulaze u konflikte, pogadas, iz istog razloga kao i ljudi: zbog medusobnih razmirica i natjecanja za zenske dupine. 

Ja sam mislio da ulaze u konflikte jer često neki pojedinci brane stavove Hitlera u miksu s šerijatskim zakonima i katoličkim svešteničkim celibatom.

Danny_HR kaže...
Neće se pas popišati i pokenjati usred dućana već će tražiti van. Ako ga vlasnik ne odvede to je isključivo njegova krivica. Pas to ne želi napraviti bilo gdje.

Danny, slažem se s tobom.

Neki dan sam bio u restoranu, ispred mene moj pas, za stolom za dvoje, pričamo mi nešto, kad odjenom, pas koji je sjedio do nas s svojom vlasnicom zovne konobara zviždukom i reče Excuse me, mister, where is the bathroom. Moj pas i ja divili smo se dobrom odgoju.

Dragon23288 kaže... 

Sljedece sto bih zabranio, su lovacka drustva.

Budući da u sklopu lovačkih društava spadaju ribolovci, moram braniti.

Ti nikad nisi pročitao ni knjigu o ribolovu, nikad nisi napravio muhu veličine 18 (dovoljno malo da ti se zavrti u glavi), nikad nisi skupljao pera po raznim prodavaonicama, vezao čvorove na vodi i gledao ribe kako se izbacuju dok si nemoćan, nikad je nisi vidio kako se zalijeće na mamac koji si ti uspješno napravio i zabacio i nikad je nisi izvadio iz vode na slikanje pa je vratio.

Odličan sport.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 13:34 (Mentalist).
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Dragon23288 kaže...
[...]

Slažem se u svemu, osim za šišanje. Naravno, postoje ljudi koji pirlitaju pse samo zato da im budu "swatki", ali većina ljudi šiša pse zato da im dlaka ne otpada toliko jako, a i po ljeti je psu s manje dlaka ugodnije. Ne znam jesi li ikad imao psa u stanu; vjerojatno nisi. Jer da jesi, znao bi koliko je iritantno i nehigijenski naći dlake ljubimca na svakome koraku.

Mislim na ove koji sisaju pse da im budu swatki. Naravno ima pasa koje moras sisati, a psa u stanu imam oduvijek. I u dvoristu takodjer jednoga :)

Danny_HR kaže...

Rambo, nije baš tako.

Psi kojima pada dlaka se ne šišaju, jer njima dlaka mega sporo raste. Njih se češlja i iščetkava redovito.
Psi koji se šišaju moraju se šišati jer im dlaka konstantno raste, kao meni i tebi primjerice. Ako ga ne šišaš bit će preduga, petljati se i skupljati prljavštinu.

...

Dragon, što ti točno smeta kod toga da pas smije u kafić ili trgovački centar? U Francuskoj je najnormalnija stvar da sa psom dođeš u restoran. Jer je to normalna stvar.

Druga je priča što živimo okruženi primitivcima kojima je tlaka počistiti za svojim psom. Dalje, pas sam po sebi jako rijetko nešto napravi tamo gdje ne smije, tu pretjeruješ. Neće se pas popišati i pokenjati usred dućana već će tražiti van. Ako ga vlasnik ne odvede to je isključivo njegova krivica. Pas to ne želi napraviti bilo gdje.

Ne smeta mi nista, zapravo bi htjeo da je tako, znam da je to u dosta zemalja normalno. Ne smeta mi to, ali ako je to u nas vec zakonom zabranjeno, smetaju mi pojedinci koji misle da je njihov pas iznad zakona.

A sto se tice pasa i nuzde - ne znam cija je krivica, ali cesto primjetim da se dogodi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 13:36 (Dragon23288).
15 godina
protjeran

Sva sreća pa je twitter prestao brujati o jobsu. Ali forumi se pretvaraju u: Sveti Jobs i crkva Jabučara.

Moja mater te traži
18 godina
moderator
Mentalist kaže...

Dragon23288 kaže... 

Sljedece sto bih zabranio, su lovacka drustva.

Budući da u sklopu lovačkih društava spadaju ribolovci, moram braniti.

Ti nikad nisi pročitao ni knjigu o ribolovu, nikad nisi napravio muhu veličine 18 (dovoljno malo da ti se zavrti u glavi), nikad nisi skupljao pera po raznim prodavaonicama, vezao čvorove na vodi i gledao ribe kako se izbacuju dok si nemoćan, nikad je nisi vidio kako se zalijeće na mamac koji si ti uspješno napravio i zabacio i nikad je nisi izvadio iz vode na slikanje pa je vratio.

Odličan sport.

Ribu uvijek možeš pustiti nakon ulova. Ufotkaj i baci nazad. U sklopu ribolova imaš i lov puškom, da li i tu vrstu lova izjednačavaš s ribolovom na muhu?

Što se lova tiče, ako ćeš pojesti životinju nakon što je uloviš i samo rogove/kosti/papke baciti, nemam prigovora. Ali ako ćeš loviti samo da bi životinju vozao na haubi i da postigneš erekciju, to je jadno. U čemu je fora ako imaš pušku? Životinja je nemoćna.

16 godina
protjeran
DrNasty kaže...

Što se lova tiče, ako ćeš pojesti životinju nakon što je uloviš i samo rogove/kosti/papke baciti, nemam prigovora. Ali ako ćeš loviti samo da bi životinju vozao na haubi i da postigneš erekciju, to je jadno. U čemu je fora ako imaš pušku? Životinja je nemoćna.

Možda je i preskupo zadovoljstvo ubiti medvjeda radi jednog sata uzbuđenja, ne volim to.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
18 godina
moderator
Mentalist kaže...

Možda je i preskupo zadovoljstvo ubiti medvjeda radi jednog sata uzbuđenja, ne volim to.

Da je i čitav život uzbuđenja, medvjed ne treba platiti glavom.

Ako neko želi biti frajer i loviti za zabavu i uzbuđenje, nek uzme nož u ruku pa nek iskoči pred medvjeda. Skidam kapu za jaja do poda.

Ali ne razumijem gdje je zabava ako uzmeš pušku s optikom i skineš ga na 300 metara?

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Mentalist kaže...

Ako neko želi biti frajer i loviti za zabavu i uzbuđenje, nek uzme nož u ruku pa nek iskoči pred medvjeda. Skidam kapu za jaja do poda.

Ali ne razumijem gdje je zabava ako uzmeš pušku s optikom i skineš ga na 300 metara?

Postoji i veći kretenluk od toga, npr. ono Putinovo naslikavanje sa mrtvim tigrovima i ostalim divljac(č)ima..krokodilima,itd. Slikaj se u raljama živog pervertitu komunistički..{#}

Cemetary gates
16 godina
protjeran
thedream kaže...

Postoji i veći kretenluk od toga, npr. ono Putinovo naslikavanje sa mrtvim tigrovima i ostalim divljac(č)ima..krokodilima,itd. Slikaj se u raljama živog pervertitu komunistički..{#}

Opet kažem, on je čovjek i može raditi što god hoće, a uz to je i najmoćniji čovjek na svijetu. Mi tu nemamo šta pričati.

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
 Opet kažem, on je čovjek i može raditi što god hoće, a uz to je i najmoćniji čovjek na svijetu. Mi tu nemamo šta pričati.

Ovaj se nebi složio s tobom:

World Championships: 7, GP started: 284, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,501
18 godina
DrNasty kaže...

O tome se mnogo ne govori, ali mnogi od tih medvjeda su siledžije i serijski silovatelji medvjedica, tako da - they had it comin' to them!

This space for rent!
17 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...

Lovački sportovi, korida i sve slično u sklopu čega se životinje koriste kao oruđe za ljudsku zabavu, za mene je veliki no-no. Eto, ja sam svoje rekao. :)

A odstrel? Kada se divlje zvijeri nakote i počnu napadati ljude?

Jaco,moja mater te traži!
18 godina
moderator
vexx5555 kaže...
M_dipl. kaže...

Lovački sportovi, korida i sve slično u sklopu čega se životinje koriste kao oruđe za ljudsku zabavu, za mene je veliki no-no. Eto, ja sam svoje rekao. :)

A odstrel? Kada se divlje zvijeri nakote i počnu napadati ljude?

Daj primjer gdje se divlje zvijeri nakote pa napadaju ljude. Ne mogu se divlje zvijeri nakotiti, postoji balans. Ako je narušen balans, nestaće lovine, pa opet smrt od gladi.

Mislim da si pobrkao napade divljih životinja na ljude kad im ljudi ulaze u stanište sa prekobrojnim okotom, a to su dvije različite stvari.

I'd like to share a revelation I've had during my time here. It came to me when I tried to classify your species. I realized that you're not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with their surrounding environment, but you humans do not. You move to an area, and you multiply, and you multiply, until every natural resource is consumed. The only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet. You are a plague, and we … are the cure.

{#}

14 godina
protjeran

Evo moja bivša škola u drukčijem svijetlu...

Link

Amat Victoria Curam.
18 godina
moderator
Drago kaže...

O tome se mnogo ne govori, ali mnogi od tih medvjeda su siledžije i serijski silovatelji medvjedica, tako da - they had it comin' to them!

Treba ih rehabilitirati, nikakvo kažnjavanje nasiljem {#}

17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Daj primjer gdje se divlje zvijeri nakote pa napadaju ljude. Ne mogu se divlje zvijeri nakotiti, postoji balans. Ako je narušen balans, nestaće lovine, pa opet smrt od gladi.

Mislim da si pobrkao napade divljih životinja na ljude kad im ljudi ulaze u stanište sa prekobrojnim okotom, a to su dvije različite stvari...

sljedeći primjeri nisu primjeri nakoćivanja, ali su primjer kada divlje životinje postaju opasnost za ljude i kada treba nešto poduzeti: divlji prasci na Cresu i Lošinju i medvjedi u Gorskom kotaru (Begovom Razdolju konkretno), što se tih medvjeda (nekoliko medvjedica i mladunčadi, bit će pobjegle od medvjeda zlostavljača {#}) konkretno tiče, počele su šetati selom u podne, kopaju po smeću, ljudi ih naslikavaju pa onda one malo naganjaju ljude koji idu u šumu... uglavnom sve fun and games dok netko gadno ne naje**. E sad, netko bi trebao uspavati beštije i preselit ih dalje od naselja, ali ako već nema kandidata za donijeti pušku za uspavljivanje, mislim da će ih riješiti tradicionalnom metodom, nažalost.

Propoa divljih prasaca na otocima, oni su došli (ili su ih dopremili), uglavnom, ljudi iz maslinika i vrtova jure doma ko kenijski trkači jer svako malo naljute vepra, a sad ih je toliko da nema drugog riješenja nego ih malo zgulaširati. U ovom slučaju mogu prihvatiti lovačke metode, iako ih u načelu ne podnosim, pogotovo one iz Italije (edit: lovce, ne metode)... dođe ih u Istru deset autobusa, nakićeni perima i pravac šuma... pa tuku po vrapcima, vjevericama, svemu što se miče... ovi lovci domesticus se oboružaju cugom i pancetom i zbrišu od žena za vikend, pucanje im je na nekom sedmom mjestu prioriteta...

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 16:30 (badmad).
18 godina

Evo na, malo hrane za one koji bi uveli doživotne zabrane vozačkih (i s kojima bi se možda mogao i složiti).

Samo mi nije jasno zašto je stao, bilo je sigurno još mladih i plodnih ljudi koje je mogao pokositi da je nastavio. 20 + 19 je tek 39 bodova, znam ja da on može i bolje od toga. A koliko bi tek bodova uspio skupiti da nije pio? Eh...

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Evo na, malo hrane za one koji bi uveli doživotne zabrane vozačkih (i s kojima bi se možda mogao i složiti).

Samo mi nije jasno zašto je stao, bilo je sigurno još mladih i plodnih ljudi koje je mogao pokositi da je nastavio. 20 + 19 je tek 39 bodova, znam ja da on može i bolje od toga. A koliko bi tek bodova uspio skupiti da nije pio? Eh...

Iša čovjek dokazati da nije bilo slučajno. {#}

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...
Iša čovjek dokazati da nije bilo slučajno. {#}

Aha, kužim - može on i kad popije pogodit. Svaka čast, nemere njega ništa omest za volanon!

Gledam te!
15 godina
neaktivan
16 godina
protjeran

Da smo pametni, bili bi pametni i sve što to vuče za sobom, a sumnjam da je izvlačenje novaca od nekog cara.

Pa ni Rusi ne ulažu u Hrvatsku.

15 godina
neaktivan
Hint: birokracija.
17 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...
Sljedece sto bih zabranio, su lovacka drustva. Ne vidim razlog za ubijanje iz zabave niti cu ga ikada vidjeti.
DrNasty kaže...

Ako neko želi biti frajer i loviti za zabavu i uzbuđenje, nek uzme nož u ruku pa nek iskoči pred medvjeda.

M_dipl. kaže...

Pa vi ste totalno popi.dili. Kao prvo poistovjećujete dvije stvari koje nisu iste. Lov i lovstvo je gospodarenje eko sustavima biljne i životinjske populacije što uključuje i zaštitu istih. Pa pobogu i faks za to postoji. I ne radi se samo o ubijanju životinja, već o cjelokupnoj brizi za floru i faunu. Od hranjenja, do osiguravanja optimalnog broja jedinki. Kakva prirodna ravnoteža, toga na ovim područjima nema već 200 godina. Tako si to mali Ivica zamišlja..

I kad je vrijeme odstrijela, onda pacijenti izlaze na vidjelo, ovakvi koji uživaju ubijati iz zabave. To je drugi dio koji vi poistovjećujete s lovstvom. A 'zabava' je da se naplati ono što bi i inače trebalo napraviti. Osobno to ne bih radio, ali sam itekako svjestan da je potrebno. To što je to nekome zabavno, sasvim je druga stvar..

U kojem vi crtiću živite? Pa nije zabava osnova lovstva..

18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

eh ameri imaju dobru foru za pijance

kada te treći puta uhvate pijanog za volanom prijeti ti i do 30 godina zatvora

i mislim da bi to kod nas trebalo uvesti kao zakon i pravilo

kad uhvate pijanca za volanom

1. prvi puta društveno korisni rad od 100 sati na traumi di dovoze pijance i one koji stradaju u nesrećama
  2. drugi puta 1 godinu u zatvor i masna kazna od cca 10K eura i ponovno polaganje vozačkog
  3. a treći put e pa onda odi na 10+ godina u zatvor sa doživotnom zabranom upravljanja vozilom
  4. a ako i onda ponovo sjedne za volan - onda je kazna 40 godina bez prava za pomilovanje

znači jednom ti se može pregledati kroz prste, ako nisi nikoga ozlijedio, ali nakon toga više nema milosti.

edit:

kad pijan sjedneš za volan znači da radiš pokušaj ubojstva sa preumišljajem

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 9:19 (Darky).
17 godina
Darky kaže...
Veliki Brat kaže...

eh ameri imaju dobru foru za pijance

kada te treći puta uhvate pijanog za volanom prijeti ti i do 30 godina zatvora

i mislim da bi to kod nas trebalo uvesti kao zakon i pravilo

kad uhvate pijanca za volanom

1. prvi puta društveno korisni rad od 100 sati na traumi di dovoze pijance i one koji stradaju u nesrećama
  2. drugi puta 1 godinu u zatvor i masna kazna od cca 10K eura i ponovno polaganje vozačkog
  3. a treći put e pa onda odi na 10+ godina u zatvor sa doživotnom zabranom upravljanja vozilom
  4. a ako i onda ponovo sjedne za volan - onda je kazna 40 godina bez prava za pomilovanje

znači jednom ti se može pregledati kroz prste, ako nisi nikoga ozlijedio, ali nakon toga više nema milosti.

Sve je to super što si napisa. Samo što prvo treba izgraditi destak zatvora. {#}

Sad kad se nakon izbora još remetinec popuni, a lepoglava je već puna.... nema mista za pijane u vožnji....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice