Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.396.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Dinče kaže...

...pogotovo mrzim ono fazaniranje kako oni kažu,bokte sruše te na pod i natrpaju ti šrota,kukuruza i još nekih sranja pa ti žderi.

FAZANIRANJE??? {#}

Fuck you NATO!
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Dinče kaže...

...pogotovo mrzim ono fazaniranje kako oni kažu,bokte sruše te na pod i natrpaju ti šrota,kukuruza i još nekih sranja pa ti žderi.

FAZANIRANJE??? {#}

Šta bokte nikad nisi čuo za taj izraz,i nisam ga ja izmislio {#}

R.I.P. Steve Jobs 1955 - 2011
18 godina
neaktivan

Pa nisam, zato se i lomim od smijeha :D Ali da, sam princip "fazaniranja" mi je smiješan samo u crnom smislu.

Fuck you NATO!
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Pa nisam, zato se i lomim od smijeha :D Ali da, sam princip "fazaniranja" mi je smiješan samo u crnom smislu.

Neznam ni ja otkud taj naziv,i meni je bilo stvarno smješno,neznam kak se to inačer kaže al znam da sigurno nije fazaniranje.

R.I.P. Steve Jobs 1955 - 2011
16 godina
neaktivan
Darky kaže...

e sad zamisli koalicije

bandić+kerum+friščić+jambo trio fantikus  kvartet {#}

...gradonačelnik jubito...kvintet

Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
15 godina
protjeran
Dinče kaže...

E s time se ja definitivno slažem.Treba uvest batinu,jest da sam školarac al stvarno nikad nisam vidio divljije osobe od ovih tu u mojoj školi,pogotovo mrzim ono fazaniranje kako oni kažu,bokte sruše te na pod i natrpaju ti šrota,kukuruza i još nekih sranja pa ti žderi.Mislim neznam jer ima još gdje u hrvatskoj "fazaniranja" al meni to stvarno ide na živce da kad dožeš u srednju da te neki klipani napadnu bez razloga,to je meni apsolutno bezveze.

Bio ti je to nekad u dobroj staroj jugi jako dobar način odgajanja. Roditelji se nisu bunili ako si dobio koji šamar jer su znali da si kriv. A ne danas su svi krivi osim njihovog najpametnijeg djeteta. Je rajt.

Fazaniranje? To čak ni mi nismo radili. Zvuči vrlo retardirano.

Moja mater te traži
18 godina

Eto kaj reči niti među Gromovima nema pravice, umjesto da udari u neki Dom HDZ-a po izboru dok traje sastanak povampirenih usijanih glavonja nek Grom sam bira jok ništa od toga.{#}

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/grom-izazvao-pozar-najmanje-troje-mrtvih-u-domu-za-starije-237772

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
protjeran
rambox kaže...

Eto kaj reči niti među Gromovima nema pravice, umjesto da udari u neki Dom HDZ-a po izboru dok traje sastanak povampirenih usijanih glavonja nek Grom sam bira jok ništa od toga.{#}

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/grom-izazvao-pozar-najmanje-troje-mrtvih-u-domu-za-starije-237772

Tragedija, upravo sam čitao to.

Moja mater te traži
17 godina
Darky kaže...
cuspajz kaže...

Niko neće dobit izbačenje iz škole zbog verbalnog vrijeđanja drugog učenika. Jednostavno takav je zakon

može biti izbačen, samo je pitanje da li ravnatelj to želi provesti.

uvijek se može naći opravdanje

- izbacivanje: -rigorozno kažnjavanje

Bypass kaže...

Ima par jednostavnih rješenja ovog problema:

• Uvesti školske uniforme
  • Zabraniti unošenje mobitela, tableta i slično osim ako nije u svrhu obrazovanja
  • prekršitelje kažnjavati ukorom pred isključenje
  • Mirna bosna
  • Uvjetno uvesti batinu opet u školu. Ja sam ih dobio mnogo puta u školi od učiteljice pa nisam psihički oštečen zbog toga. Štoviše.

- režim:  stogoća, disciplina .. i (ne)mirna bosna.. - batina. Deklaracija u 5 točaka, s par li-la, kao stilska figura ;-)

Mentalist kaže...
Bypass kaže...

• Zabraniti unošenje mobitela, tableta i slično osim ako nije u svrhu obrazovanja
  • Mirna bosna
  • Uvjetno uvesti batinu opet u školu. Ja sam ih dobio mnogo puta u školi od učiteljice pa nisam psihički oštečen zbog toga. Štoviše.
  • Mobitele je korisno unositi jer se lekcije mogu snimati za preslušavanje/pregledavanje
  • Odrezati nekom prst i držati ga plastificiranog kod ulaza da ga djeca vide svaki put kad prolaze, u slušaju da netko prekrši pravilo -ode prst

-zabrane (mentalistički pristup, zgodan detalj, prst na zidu, prst sudbine..) i kazne, opomene. Možda i vješanje svakog 100tog? -onako za primjer?

Mentalist kaže...
1domagoj1 kaže...

Daj zamisli da ti netko kao 12 godisnjaku svaki dan govori da ti je mama kurva, a tata alkoholicar.

Ako ti je mama malo liberalnija, a tata uživa u alkoholu bitno je da dijete zna da to nije dobro. Tata alkoholičar nikada djetetu neće reći Sine, alkohol je loš, donesi mi onaj iz komode niti će mama ikada reći Sine, za pare se ne smije spolno zadovoljavati klijente, sad zatvori vrata.

- alkoholičari, pa možemo dodati drogerašii, pedofili, teroristi.. svi ljudski negativni čimbenici uz višu silu kao svinjska gripa ili solarne oluje i kometi. - Pandan egipatskih skakavaca.

To se obično koristi u svim liturgijskim trkeljanjima. Ukratko Batina i mrkva, prijetnje.

-i to sve na temelju nekog novinarskog uradka, slike ucviljene djevojčice (jer dječaci ne plaču, itd.)? Bez i jednog dokaza o istinitosti, opravdanosti ili sumnji?

To otkriva male diktatore u svima (nama). Svi imamo 'konačno rješenje'. Svi smo altruistični, štitimo slabije, socijalno osjetljivi... - Svi smo licemjeri?

Pada kiša, treba djecu pokupiti iz vrtića, ja sam tražio jednog dječaka (nije djevojčica), da ne kisne. Moja kvota dobrih djela za ovaj dan je ispunjena. Što inače radimo? Ignoriramo.

Ali i previd s početka priče, tj odgovornost novinara za laž ili institucija za djelovanje. Nisu potrebni novi zakoni, potrebno je postojeće provoditi.

Ako su roditelji alkoholičari (ili neki drugi gore pobrojani negativ), oni to ostaju (stvarno) bez obzira dali to druga djeca govore (ili prešućuju), jednako kao što je tad ponajmanji problem ismijavanje, tad je problem sam život djeteta. Situacija: da djeca nisu ismijavala djevojčicu? Tad nema priče, niti uopće raspravljamo o tom, ali hipotetski roditelji bi i dalje bili isti-loši, i dalje je djevojčica u istoj situaciji, jednako siromašna i željna sitnica koje drugi imaju.. samo bez naše (novinarske) pažnje. Meksičke sapunice (ili Turske) obično uzmu siromašnu djevojku, koja se mora npr prostituirati zbog sljepe bake-mame-brata.. (interesantno, nikad slijep otac?) .. pa eto, silom prilika ode u tu branšu. Naravno do kraja filma je dočeka konj, princ, ... svi su sretni, s novim zubima, bubrezima ili očima. Nije li to pomalo izlizano? Ili smo u duši svi naivni?

Ostaje glavno pitanje dali je to istina i odgovornost jer netko ne radi svoj dio posla.

Počevši od države koja se ne trudi podići standard svim ljudima, dok istovremeno lopovi (dokazani) mogu imati milijarde. Državi je u opisu posla zaštita ljudi, dostojanstva... pa onda i šuma, voda... (no i to će uskoro rasprodati). -Što će nam takva država?

Padaju kiše, kad će više i ostalo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
Bypass kaže...

• Mirna bosna

1. Definitivno ne- skupe su a to će povuči opet ono da ih neki jadni roditelji ne mogu kupiti i opet ide državi na grbaču>niže plaće ,veći porezi itd.

2. Unošenje? Definiraš li to kao zabranu korištenja tijekom nastave ili zabranu nošenja u torbi? Ja tablet i laptop nosima na fax kada imam pauzu od 2 sata da se malo zabavim.

3. Može,uz prethodno bolje definirana pravila.

4. To ne može biti mirno.

5. Definitvno, i usput maknuti one psihologe i ostale bljezgarije-jbt djeca su danas razmažena pekmezava rulja.

Jaco,moja mater te traži!
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Bio ti je to nekad u dobroj staroj jugi jako dobar način odgajanja. Roditelji se nisu bunili ako si dobio koji šamar jer su znali da si kriv. A ne danas su svi krivi osim njihovog najpametnijeg djeteta. Je rajt.

Možda misliš na prvu jugu?

Nije to bio općeprihvaćeno ponašanje; šibanje, šamaranje i klečanje na kuruzi su ipak iz nekog starijeg doba. Ne kažem da se nije moglo desiti da netko popije šamar, ali sigurno nije bilo uobičajen način odgajanja, niti bi roditelji prelazili preko toga. Ali recimo natezanje za uši ili sofisticiranija inačica potezanje za zuluf je bila uobičajena u nižim razredima. Ono, hodaš na vršcima prstiju, praktički letiš dok te ovaj navlači za zuluf uz neizostavnu prodiku..

16 godina
Darky kaže...

pa problem se lako riješi

1. prvo se locira kolovođa bulinga
  2. a zatim se on protjera iz škole u neku drugu školu koja ga je voljna primiti

time se postiže efekat:

1. bio on jedini krivac ili ne, ostali će naućiti na njegovorm primjeru
  2. i roditelji će tada malo pažnje usmjeriti na svoga princa koji će ostati bez krune, jer je izbačen iz škole
  3. a ostala djeca će vidjeti da se loše ponašanje kažnjava

seliti jednu djevojčicu koju napadaju, znači da nagrađuju loše ponašanje i ona ne samo da je žrtva, već će ispasti i kriva za takvo devijantno ponašanje

Mislim da u tom slucaju djeca ne bi naucila iz tog primjera nego bi jos vise maltretirali osobu koja je kriva za izbacenje tog ucenika. Jer pretpostavka je da ako svi nekog maltretiraju moraju voljeti vodju koji im daje "najbolje" ideje.

Nevezano za to, ali vezano za djecu, neki dan dan sam dozivio da klinac koji je neki 6. ili 7. razred trazi pare od mene. Znaci taj klinac pridje meni koji imam 1.9m i 100kg ( i bio sam sa 2 svoja prijatelja koji su isto malo jaci kao ja) i kaze mi da mu dam sve pare koje imam (sto je jos cudnije bio je nenaoruzan). Dao sam mu jednu cusku i otjerao ga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 18:21 (buco2).
18 godina
M_dipl. kaže...

Je_ale vas te odgojne metode! Kome je ikada princip mrkve i batine pomogao? Meh

Mislim da vise efekta imaju batine nego pusti psiholozi i razgovori. Naravno, ispravno dozirane i primjenjene u pravom momentu.

Da se razumimo, nisam za mlacenje djece. ali nisam ni za to da kad sam vec 5 puta imao razgovor da se sestra nesmije vuc za kosu, da ponovim razgovor 6. put, vec sam za to da mu opalim jednu trisku da mangupu malo poklecaju kolina, poslat u sobu i to je to.

Iduci put ce razmislit oce li sestru 7. put povuc za kosu.

I am creationist. I believe man created god.
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Bilo bi zanimljivo vidjeti omjer uspjeha šamarčine i razgovora ugodnog.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
thedream kaže...
M_dipl. kaže...

To je relevantno jedino ako uzmemo pretpostavku da učinkovitost = kvaliteta odgoja, što je za mene pogrešna pretpostavka.

Pretpostavka je jedino koliko ja vidim zasad da želimo doći do istog ishoda. Kvalitetno naravno da nije nužno i učinkovito, kao i obrnuto. Stvar metode, ali ako ti je konačan cilj uspjeh na masama, nažalost mrkva i batina je isprobano i veoma uspješno pravilo. Ne moram ti govoriti da batine ne znače udarce doslovno, pogledaj samo primjer našeg naroda i čime se zadovoljava, dok ga u isto vrime bezočno lažu i pljačkaju već godinama isti jazavci.

Jesi ovo vidio, nemam riječi uopće.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 20:28 (thedream).
18 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
2. Unošenje? Definiraš li to kao zabranu korištenja tijekom nastave ili zabranu nošenja u torbi? Ja tablet i laptop nosima na fax kada imam pauzu od 2 sata da se malo zabavim.

Da, ali ti si kao i sto sam kazes, na faksu. To znaci da si stariji, a trebalo bi povlaciti i samim time da si odgovorniji i da neces verbalno zlostavljati kolege to sto oni nemaju, napamet govorim, Galaxy Tab, a ti imas ili recimo da se neces igrati pod predavanjima ili vec nesto. Djeca od 12 godina nemaju sto igrati se mobitelima pod nastavom, a iskreno zar im mobitel, a pogotovo neki smartphone i treba? Mislim, okej, nazvati roditelje eventualno, al za to je dobar svaki mobitel. K tome, to su djeca u razvoju, a nitko jos nije dokazao da mobiteli nisu stetni. Dok god netko ne dokaze da nisu stetni, ostaje mogucnost da jesu. Zato bi ja to dozirao s ogranicenjima.

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ovdje roditeljima ostale djece treba pružiti odgovarajuće odgojne mjere, preporučam samo batinu! :)

Ovdje je nasilje jedino rješenje.Pa da meni to netko radi sustavno tak bi ga frknul s stolcom u glavu kaj se nebi ni snašel....a da slučajno dođe tata od te djevojčice usred odmora dok oni nju zezaju i svima podijeli par šamarčina utihnuli bi svi ko pi**e.

16 godina
protjeran
thedream kaže...
M_dipl. kaže...

Tukao bi me dok se ne onesvjestim, a tad bi me tukao dok ne umrem. Sigurno ne bih umro promijenjen.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 23:16 (Mentalist).
17 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Da, ali ti si kao i sto sam kazes, na faksu. To znaci da si stariji, a trebalo bi povlaciti i samim time da si odgovorniji i da neces verbalno zlostavljati kolege to sto oni nemaju, napamet govorim, Galaxy Tab, a ti imas ili recimo da se neces igrati pod predavanjima ili vec nesto. Djeca od 12 godina nemaju sto igrati se mobitelima pod nastavom, a iskreno zar im mobitel, a pogotovo neki smartphone i treba? Mislim, okej, nazvati roditelje eventualno, al za to je dobar svaki mobitel. K tome, to su djeca u razvoju, a nitko jos nije dokazao da mobiteli nisu stetni. Dok god netko ne dokaze da nisu stetni, ostaje mogucnost da jesu. Zato bi ja to dozirao s ogranicenjima.

Dobro-to stoji,ali prvi mob sam dobio na početku 8. razreda (ona "siromašna" curica je tu u prednosti) i nikad ga nisam koristio za gluparije dok su neki u mom razredu zvali jedan drugoga i zafrkavali se tako. Ali znam da nitko nije bio izložen ovome jer nije imao mob. Doduše, prije nego li sam ga dobio sam imao jedno iskustvo za zadirkivanjem (ali ne vrijeđanjem) kad su mi starci posudili svoju Nokia-u iz 95' za jedan izlet da ih nazovem jer smo se kasno vraćali. Bilo je malo podsmijeha jer je taj mob bio 3,5 puta veći od tadašnjih i imao je antenu od 5 cm.

16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Dokazati cu ja, imam jednu malu rodicu, mala je skroz, ostavit cu mobitel u njen krevet, a ujutro cu je pitati stvari npr. kako se zove i sl. Ako bude znala, dokazano je.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
odjavljen
Mentalist kaže...

Dokazati cu ja, imam jednu malu rodicu, mala je skroz, ostavit cu mobitel u njen krevet, a ujutro cu je pitati stvari npr. kako se zove i sl. Ako bude znala, dokazano je.

Ne budi lud, pa znaš da to zrači. Može dovesti do oštećenja i raka mozga, ako se drži u džepu kod muškaraca izaziva rak testisa i neplodnost dok kod žena deformaciju maternice i time nastaju djeca sa poteškoćama u razvoju.

16 godina
protjeran
vexx5555 kaže...
Mentalist kaže...

Ne budi lud, pa znaš da to zrači. Može dovesti do oštećenja i raka mozga, ako se drži u džepu kod muškaraca izaziva rak testisa i neplodnost dok kod žena deformaciju maternice i time nastaju djeca sa poteškoćama u razvoju.

Opasno je igrati se sarkazmom...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 23:53 (Mentalist).
17 godina
odjavljen
Mentalist kaže...

Nisam bio sarkastičan. Mislim ozbiljno.

16 godina
protjeran
vexx5555 kaže...
Mentalist kaže...

Nisam bio sarkastičan. Mislim ozbiljno.

Pa kako pišeš po forumu, uklesavaš u kamen?

17 godina
odjavljen
Mentalist kaže...

Borise, ja i ti imamo problema sa komunikacijom.

16 godina
protjeran
vexx5555 kaže...
Mentalist kaže...

Borise, ja i ti imamo problema sa komunikacijom.

Hoću, nemamo.

Kad tad morat ćeš umrijeti, brinuti se mobitelu je smiješno.

14 godina
protjeran

objasnila ;)

16 godina
neaktivan
loud killer kaže...

objasnila ;)

Pa i nije baš, možeš li pojasniti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 3:09 (Minoza).
15 godina
neaktivan
ne bojte se stiskati dugmiće ispod
16 godina
protjeran
teodosije kaže...

Koja budala moraš biti da povedeš dijete na utakmicu ili uopšte da šetate u radijusu od 3km od stadiona.

Maximum budala.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice