Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.396.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Veliki Brat kaže...

Prvo, nemam sliku svoje male nakupine, ali ova se nalazi medju njima, kupljena upravo u Chaptersu - http://www.chapters.indigo.ca/books/Fight-Club-Chuck-Palahniuk/9780393327342-item.html?ikwid=fight+club&ikwsec=Home :-P Tyler je opisan bas tako... plavicasta divlja kosica, negdje u sredini knjige napumpa 200 trbusnjaka, i nosi bas jednaku odjecu.
Trbusnjaci. Trbusnjaci su, za pokretljivost, beskorisna vjezba. Ledji trbusnjaci _DONEKLE_ pomazu stabilnosti, sto bi znacilo da teoretski pomazu u borbi - ALI... vjezbati za borbu? Kakvo je to onda 'sirovo izbacivanje svega', ako je cilj 'pobijediti'? Gdje je nihilizam tu, ako pokusavas bilo kako izbjeci ishod u kojem ces zavrsiti razbijene glave? Tsk tsk tsk... Tyler treba ponavljanje gradiva. 

Kapitalizam.

Koja je to tocno prodajna cijena? Jednostavno - proizvodna cijena puta 3. Zasto? 1/3 trecina za proizvodnju, 1/3 za R&D i sirenje, 1/3 za porez. Proizvodni troskovi softwarea su 0. Da li to znaci da sam ja debelo preplacen, ili mi placaju proslost? Tj. placaju to sto sam u proslosti potrosio vrijeme uceci? Da, upravo to.

Dakle, moju cijenu odredjuje trziste rada - koliko programera ima koji su voljni raditi te koliko su iskusni. Moja placa stoji u balansu u odnosu na sve ostale place, i to se debelo osjetilo u industriji kod svih 'osrednjih' programera kad je outsourcing u indiju postao popularan.

Nase place + beneficije + porez odredjuju cijenu proizvoda.

Gazda je vec jedanput potrosio novas na rast... tj. kad je stvarao kompaniju, jer je tada rastao iz nule. Zasto stati, onda? Zasto ne rasti dokle god ga je volja? Neke kompanije (ID software) su zakljucane na 70 zaposlenika i slus. Neke druge kompanije (Realtime Worlds) su narasle dok kazes keks. Zasto ne dozvoliti to?

Sve ostalo sto si rekao, Veliki Brate, slazem se s tobom kao sto sam i pokazao TU-om. I ja bi takav sistem, da mogu normalno zaradjivati u hrvatskoj i posjecivati svijet kako god mi prdne. I ja bi htio da mi je hrvatska putovnica jednako vrijedna kao i americka. I ja bi htio da ne moram na poslovni sastanak doci u odijelu nego u trapericama i da me se ne cijeni po izgledu.

Nazalost, ne zivim u bajci, zivim u svijetu u kojem je stanje takvo kakvo jest. Znas i na svojem primjeru da ne vidim nikakav problem pozvati dobrog stranca u svoj dom na koliko god treba, pomoci mu da se snadje ako zeli i pomoci mu da si nadje novi zivot ovdje.

Da li bi to mogao ziveci u kutiji i proizvodeci sapun (koji se ne proizvodi tako jednostavno kao u filmu, btw)? Ne, ne bi.

Sta je dugorocno korisnije, onda? Izboriti se za nekakav koncept 'moci' u ovom sistemu koji je, pa pomalo postavljati svoja pravila, ili biti potpuno nemocan i jadikovati?

i_rambo_plache kaže...

Za odgovor o Tylerovom izgledu, baci pogled na odgovor Velikom Bratu. Razumijem sto zelis reci o ideji koju propagira Tyler, ja tu ideju postujem i slijedim, i iz onoga sto sam napisao o svojem zivotu u postovima, mislim da se to vidi. Ja sam uzeo Tylera kao primjer da cak i takve velike ideje vrlo lagano propadnu jer ljudi nisu konzistentni, i ne slijede svoje prioritete.

Za ostatak o unaprijedjivanju samog sebe - zasto mislis da govorim o papiru? Ne govorim ni o papiru, ni o tecaju, ni o faksu... imamo i tu na forumu diplomiranih informaticara koji izgube zivce u sekundi kad im ukazes na gresku...

Govorim o tome da covjek treba stati i nauciti pomirisati ruze. Ucenje nije samo u svrhu toga da dobijes bolji posao s vise novca... nego u svrhu toga da s vremenom MANJE RADIS, a opet imas dovoljno sredstava za dostojanstven zivot. Pogle - pred samo 7 godina, radio sam 5 dana u tjednu, ponekad sest, a gledalo se da li sam na rucku pola sata ili sat. 

Danas radim u firmi u kojoj ne moram ni doc na posao nego radit od doma. Cijela odgovornost se svodi na to da za tri tjedna dostavim ono sto sam obecao. Ako mi treba tjedan dana za to odraditi - ostala dva tjedna mogu buljiti u zid ako hocu.

I to je, ni manje ni vise, privatna firma u kapitalistickom sistemu u Kanadi. Vjeruj mi na rijec - ovdje u 'pravom' kapitalizmu, direktor se ne postaje samo tako jer ti je tata netko. Ovdje treba imati oho-ho referenci za direktorsko mjesto, proci nekoliko intervjua, a zovu i tvoje prethodne tri firme da provjere kakav si radnik bio.

Ne mogu se nikako sloziti da direktor postaje monstrum koji odbija platiti radnike i izrabljuje ih. Takva osoba u ovom, zapadnom svijetu, ne dogura nigdje osim do otkaza, zasto? Jer je trziste rada vrlo aktivno... ljudi daju otkaze skoro svakih godinu dana, i svaka firma zeli zadrzati kvalitetne ljude. Ako je shef los, radnik mu pokaze srednji prst, da otkaz, a recruiter mu nadje novi posao u roku od tjedan dana.

NIti jedan gazda nije toliko glup da zeli izgubiti kvalitetne ljude.

Takva stvar se nazalost trenutno odvija iskljucivo u game industriji, a objasnit cu i zasto. Svaki mladac i njihova mama zele raditi igre, dakle, trziste je zasiceno mladih ljudi tek izaslih s faksa koji ce raditi za mrvice, samo da dobiju priliku raditi video igre. Industrija se prilagodila, pa sto rade? Zaposle mlade, iskoristavaju ih em zato jer mogu, em zato jer mladci nemaju iskustva pa traje duze dok naprave nesto sto valja... tako to traje godinu, dvije, mladci izgore i daju otkaz, a firma zaposli novu generaciju studenata. Rinse & repeat.

Dakle, sto zelim pokazati? Nije samo crno. Nije bogme ni sivo, ali zato je i crno i bijelo.

Sto se tice HR vlade - tko ih je birao? Tko ih odbija svrgnuti, mandat za mandatom? Odgovornost za svoje postupke, remember? "Ajmo birati ove, oni su se vec nakrali pa nece vise", remember?

Apropos rada na sebi i rada na poslu - nisam shvatio bas najbolje, moze objasnjenje?

badmad kaže...

Drzava su ljudi. Zaduzenja drzave su zaduzenja ljudi u drzavi. 

Kako se stvara dug drzave? Tako sto ljudi dizu neinvestivne kredite.

Kako je hrvatska stvorila ovakav dug? Jer je proizvodna i trgovinska politika u klincu. Tko to rijesava? Vlada. Ne valja ti kako vlada vodi politiku? Glasuj za nekog drugog.

Sve se moze.

Jasno mi je da si uzrujan time sto je 'drzava' nabila dug koji ce i tvoja djeca otplacivati, ali znas sto? To su posljedice biranja uvijek istih losih vodja.

Ako ti nisi birao te vodje, i nesretan si u svojoj drzavi, pa ja ne znam sta radis ondje vise! Prodaj stan, kucu, auto, sto god vec imas, spakiraj zenu i djecu i bjez' negdje drugdje gdje ti se svidja i politika i vlast. Barem sad mozes dok jos nisu digli pre-visoke ograde, uostalom kao sto sam spomenuo Velikom Bratu - ako ozbiljno tako odlucis, javi se meni pa cemo vidjeti sta se moze napraviti.

U vezi nastanka duga drzave, preporucam najtoplije (svima) Chris Martenson's Crash Course. Sve skupa traje oko sat i pol, vec sam ga podijelio nekolicini ljudi preko  PM-ova, drzi se problema u US-u ali vecina tih ideja su globalnih razmjera.

Edit:

Zelim zahvaliti kome god da je sredio editor. Sad trpi i totalno suluda uredjivanja po citatima, i svejedno post prolazi!

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 19:50 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Jedine pare koje ćeš od mene dobit je plaćanje runde (ili više njih), no i to je OK valjda. :D

Haha, stisla malo guza? :D A ono, dogovorit cemo se, ljudi smo. ;)

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
17 godina
neaktivan

Hrvatska je raj na zemlji {#}

b b
Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
15 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan

Predizborna kampanja kandidatkinje za ulazak u češki parlament. :)

FTW

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 9:29 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
http://www.jutarnji.hr/marina-ide-u-6--razred--ne-nosi-diesel-traperice-i-nema-iphone----zato-je-svaki-dan-cijeli-razred-zlostavlja--a-ona-ima-mucnine-/979151/

Sve se vidi iz naziva linka... Mislim svatko ima i losa i dobra sjecanja na skolu.. I jedno je "djecije zadirkivanje" ali od ovog mi se okrece zeludac...
I sto je najgore tu nema pomoci. Nikakav razrednik ni psiholog to nemoze sprijeciti.. Ako je istina da su djeca kopija svojih roditelja onda zaista imamo krasno drustvo

*na mobu sam pa neznam kako ovaj link sredit..
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan

Na žalost imam iskustva s maltretiranjem u školi, jer je sestra bila žrtva takvih gluposti. U pravilu to počne od sitnice, u njenom slučaju se zamjerila curici s kojom je bila najbolja i nakon toga su krenula maltretiranja i gnjusne izjave za kakve čovjeku ne padne na pamet da se mogu izjaviti, da ne velim da nikom normalnom ne bi palo na pamet da ih može izgovoriti dijete. Međutim ispada da su djeca daleko najokrutnija, jer vjerojatno nemaju nikakvu svijest prema mogućim posljedicama.

Sestru smo na kraju godine prebacili u drugu školu jer drugog rješenja jednostavno nije bilo. Također, ako se ne varam, negdje u 5. ili 6. razredu.

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 9:52 (Danny_HR).
17 godina
odjavljen

Tako je to kad "se nema vremana" pozabaviti odgojem djece. Iskreno,ni ne čudi me što je riječ o Zagrebu.

Za svaku uvredu treba roditelja prešamarati i onda će se dogoditi pomak.

Jaco,moja mater te traži!
16 godina

Lako je kad se to dogodi u Zagrebu, ali kad se nasilje dogodi u nekom manjem mjestu gdje ima samo jedna škola u blizini. Što onda činiti? Ne možeš promijeniti školu tako lako.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
15 godina
neaktivan

LoL lako kada se dogovdi u Zagrebu, tu je jedna škola gora od druge dok se u malo mjestu svi poznaju pa se problem sredi. A da ne pričam o pridošlicama.... Govorite ko da je Zagreb milina...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 10:51 (Monopol).
17 godina
odjavljen
sirka666 kaže...

Lako je kad se to dogodi u Zagrebu, ali kad se nasilje dogodi u nekom manjem mjestu gdje ima samo jedna škola u blizini. Što onda činiti? Ne možeš promijeniti školu tako lako.

Rekao bih da u manjem mjestu se takva situacija ni ne bi dogodila. U zagrebu vlada pomodarstvo a to je samo rezultat toga.

17 godina
ivan dragi kaže...
http://www.jutarnji.hr/marina-ide-u-6--razred--ne-nosi-diesel-traperice-i-nema-iphone----zato-je-svaki-dan-cijeli-razred-zlostavlja--a-ona-ima-mucnine-/979151/

Sve se vidi iz naziva linka... Mislim svatko ima i losa i dobra sjecanja na skolu.. I jedno je "djecije zadirkivanje" ali od ovog mi se okrece zeludac...
I sto je najgore tu nema pomoci. Nikakav razrednik ni psiholog to nemoze sprijeciti.. Ako je istina da su djeca kopija svojih roditelja onda zaista imamo krasno drustvo

*na mobu sam pa neznam kako ovaj link sredit..

- interesantna tema, možda interesantnija od sexa u BB kući. (malo cinizma)

- zanima me, prvo dali je članak vjerodostojan. Očigledno je autorski uradak, konstrukcije rečenice nisu djetetove, pošto novinari moraju 'prizvoditi' vijesti, moguće i sasvim izmišljen 'lik'.

- Ako je lik izmišljen, što tad?

- Ako je lik stvaran, jasno mi je da se identitet djece štiti, ali ne vjerujem da je 'uzorak' (fotka, zamućeno lice..) slika konkretne djevojčice iz teksta. Smisao takvifh fotki? (naravno, novinarska dramaturgija).

- Ako je lik stvaran, mora se štititi identitet maloljetnika, ali zašto ''neka škola''? - Škola je pravna osoba, ''punoljetna'', nema nikakvog opravdanja za štititi identitet škole, ravnatelja ili nastavnika (dodato bi i pedagoga i svih koji su u tom lancu odgovornosti). Novinarska dužnost bi bilo ''zviždanje'' (ili barem dojava nadležnima za konkretnu priču.

- tako, ako je priča izmišljena, ili ako je priča stvarna... - što u ta dva (moguća) slučaja? Tko je za što kriv, odgovoran? ... Tek nakon rješavanja i takvih (sporednih?) sitnica bi i konkretan slučaj (ako je stvaran) bio rješiv, zapravo tad bi postojalo uređeno društvo koje se brine o tomu, da do tog ne dođe, ili ako dođe da se adekvatno reagira.

- ovako mi to više vuče na ''novinarski uradak''. ... Bliži se Božić, uskoro će biti na tisuće slijepih, nemoćnih itd. to postaje ciklus ili cirkus. Jedino su dolazeći izbori zvjerinjak.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen

Ja se nadam da JE izmišljena.

17 godina
vexx5555 kaže...

Ja se nadam da JE izmišljena.

(razumijem .. i s tim bi se složio) -ali.

Ne, nesmije bit izmišljena (priča). Mora bit istinita, s posljedicama. Novinar (ili itko drugi) koji sazna za maltretiranje djece, dužan je to prijaviti nadležnima. Javna pravobraniteljica, ako je slučajno naletila na članak, mora provjeriti. itd.

- Ukoliko je pak izmišljena, mora imati posljedice za novinara-urednika-časopis. (nebi bio prvi novinar s izmišljenim interviewom.)

-zato priča nesmije stati na priči. Netko mora bit odgovoran, ... institucije (ne)rade svoj posao?

-Zato sam se zakvačio na samu temu, jer u oba slučaja, mora biti neke kazne-odgovornosti. Tek nakon toga se može rješiti i stvarni problem djece ili društva, kao u članku...

18 godina
neaktivan
ihush kaže...

Ne, nesmije bit izmišljena (priča). Mora bit istinita, s posljedicama. Novinar (ili itko drugi) koji sazna za maltretiranje djece, dužan je to prijaviti nadležnima. Javna pravobraniteljica, ako je slučajno naletila na članak, mora provjeriti. itd.

- Ukoliko je pak izmišljena, mora imati posljedice za novinara-urednika-časopis. (nebi bio prvi novinar s izmišljenim interviewom.)

-zato priča nesmije stati na priči. Netko mora bit odgovoran, ... institucije (ne)rade svoj posao?

-Zato sam se zakvačio na samu temu, jer u oba slučaja, mora biti neke kazne-odgovornosti. Tek nakon toga se može rješiti i stvarni problem djece ili društva, kao u članku...

pa problem se lako riješi

1. prvo se locira kolovođa bulinga
  2. a zatim se on protjera iz škole u neku drugu školu koja ga je voljna primiti

time se postiže efekat:

1. bio on jedini krivac ili ne, ostali će naućiti na njegovorm primjeru
  2. i roditelji će tada malo pažnje usmjeriti na svoga princa koji će ostati bez krune, jer je izbačen iz škole
  3. a ostala djeca će vidjeti da se loše ponašanje kažnjava

seliti jednu djevojčicu koju napadaju, znači da nagrađuju loše ponašanje i ona ne samo da je žrtva, već će ispasti i kriva za takvo devijantno ponašanje

15 godina

Upravo slušam da se na izborima kandidira neovisna lista "Stijena" aka Neovisna lista Milana Bandića. Danas će biti konferencija za tisak. Spominje velika iznenađenja po pitanju ekipe koja ide s njim.

Napalata parkiranja po cijeloj HR.{#}

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
mario.L_hr kaže...

Upravo slušam da se na izborima kandidira neovisna lista "Stijena" aka Neovisna lista Milana Bandića. Danas će biti konferencija za tisak. Spominje velika iznenađenja po pitanju ekipe koja ide s njim.

Napalata parkiranja po cijeloj HR.{#}

Pošto je Zagor nedavnu 'umro', Pojavljuje se novi lik, Blek Stena? Neobično, ja sam očekivao Sherwoodsku družinu, valjda mu se ne nose tajice.

Ekipa koja ide s njim? - Valjda svi koji nisu u Remetincu. Bit će tu još likova iz Marvelove radionice.

Malo kad vidimo njegove glavne poluge (toljage), su ZG pauk, parking, vrtići, .. pa do licenca za taxi ili štandova kumicama. - Mafija nikad nije imala takvu kontrolu, ... podsjeća me na Kennedyjeve.

Rađa li se novi doživotni predsjednik?

15 godina
ihush kaže...

Pošto je Zagor nedavnu 'umro', Pojavljuje se novi lik, Blek Stena? Neobično, ja sam očekivao Sherwoodsku družinu, valjda mu se ne nose tajice.

Ekipa koja ide s njim? - Valjda svi koji nisu u Remetincu. Bit će tu još likova iz Marvelove radionice.

Malo kad vidimo njegove glavne poluge (toljage), su ZG pauk, parking, vrtići, .. pa do licenca za taxi ili štandova kumicama. - Mafija nikad nije imala takvu kontrolu, ... podsjeća me na Kennedyjeve.

Rađa li se novi doživotni predsjednik?

Mislim da će on i Kerum biti opake udavače, ipak smo balkanci unatoč svim opiranjima. Zamisli situaciju koalicija Zoki i Miki, hebeš meksičke sapunice, ovo bi bilo bolje 106 puta.

18 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Mislim da će on i Kerum biti opake udavače, ipak smo balkanci unatoč svim opiranjima. Zamisli situaciju koalicija Zoki i Miki, hebeš meksičke sapunice, ovo bi bilo bolje 106 puta.

e sad zamisli koalicije

bandić+kerum+friščić+jambo trio fantikus  kvartet {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 12:04 (Darky).
17 godina
Darky kaže...
--

e sad zamisli koalicije

bandić+kerum+friščić+jambo trio fantikus  kvartet {#}

ispravak:

Darky kaže...
..

bandić+kerum+friščić+jambo trio fantikus kvartet {#}

-{#}

15 godina
Darky kaže...
mario.L_hr kaže...

e sad zamisli koalicije

bandić+kerum+friščić+jambo+rojstrio fantikus  kvartet{#}

Evo ja ću nastaviti niz, ako i drugi budu slijedili, tko zna možda složimo Ultimate verziju.

17 godina
neaktivan
Darky kaže...

pa problem se lako riješi

1. prvo se locira kolovođa bulinga
  2. a zatim se on protjera iz škole u neku drugu školu koja ga je voljna primiti

time se postiže efekat:

1. bio on jedini krivac ili ne, ostali će naućiti na njegovorm primjeru
  2. i roditelji će tada malo pažnje usmjeriti na svoga princa koji će ostati bez krune, jer je izbačen iz škole
  3. a ostala djeca će vidjeti da se loše ponašanje kažnjava

seliti jednu djevojčicu koju napadaju, znači da nagrađuju loše ponašanje i ona ne samo da je žrtva, već će ispasti i kriva za takvo devijantno ponašanje

Niko neće dobit izbačenje iz škole zbog verbalnog vrijeđanja drugog učenika. Jednostavno takav je zakon

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
18 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Niko neće dobit izbačenje iz škole zbog verbalnog vrijeđanja drugog učenika. Jednostavno takav je zakon

može biti izbačen, samo je pitanje da li ravnatelj to želi provesti.

uvijek se može naći opravdanje

18 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

I to je debilan zakon ako je takav, jer verbalno maltretiranje je cak i gore od fizickog, posto su posljedice psihickog karaktera i dalekosezne su. Daj zamisli da ti netko kao 12 godisnjaku svaki dan govori da ti je mama kurva, a tata alkoholicar. Dakle ne sad, kad si vec (vrlo vjerojatno) psihicki sazrio, vec s 12 godina starosti kad si ono, nista, hrpa plastelina. Indoktrinira te se svakim danom s tim gnjusnim mantrama, na kraju jos i pocnes vjerovati u to ili se jednostavno slomis i ne znas sto bi, sve ti izgleda beznadno i besciljno, kao da nema nikakve pomoci. A to je najgori osjecaj za dijete, osjecaj bespomocnosti i nesigurnosti.

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
15 godina
protjeran

Ima par jednostavnih rješenja ovog problema:

• Uvesti školske uniforme
  • Zabraniti unošenje mobitela, tableta i slično osim ako nije u svrhu obrazovanja
  • prekršitelje kažnjavati ukorom pred isključenje
  • Mirna bosna
  • Uvjetno uvesti batinu opet u školu. Ja sam ih dobio mnogo puta u školi od učiteljice pa nisam psihički oštečen zbog toga. Štoviše.
Moja mater te traži
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 13:25 (Bypass).
16 godina
protjeran
Bypass kaže...

Ima par jednostavnih rješenja ovog problema:

• Uvesti školske uniforme
  • Zabraniti unošenje mobitela, tableta i slično osim ako nije u svrhu obrazovanja
  • prekršitelje kažnjavati ukorom pred isključenje
  • Mirna bosna
  • Uvjetno uvesti batinu opet u školu. Ja sam ih dobio mnogo puta u školi od učiteljice pa nisam psihički oštečen zbog toga. Štoviše.
  • Mobitele je korisno unositi jer se lekcije mogu snimati za preslušavanje/pregledavanje
  • Odrezati nekom prst i držati ga plastificiranog kod ulaza da ga djeca vide svaki put kad prolaze, u slušaju da netko prekrši pravilo -ode prst
And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 13:49 (Mentalist).
15 godina
neaktivan

Mobitel sigurno nebi zabranio!{#}

16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Daj zamisli da ti netko kao 12 godisnjaku svaki dan govori da ti je mama kurva, a tata alkoholicar.

Ako ti je mama malo liberalnija, a tata uživa u alkoholu bitno je da dijete zna da to nije dobro. Tata alkoholičar nikada djetetu neće reći Sine, alkohol je loš, donesi mi onaj iz komode niti će mama ikada reći Sine, za pare se ne smije spolno zadovoljavati klijente, sad zatvori vrata.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

E s time se ja definitivno slažem.Treba uvest batinu,jest da sam školarac al stvarno nikad nisam vidio divljije osobe od ovih tu u mojoj školi,pogotovo mrzim ono fazaniranje kako oni kažu,bokte sruše te na pod i natrpaju ti šrota,kukuruza i još nekih sranja pa ti žderi.Mislim neznam jer ima još gdje u hrvatskoj "fazaniranja" al meni to stvarno ide na živce da kad dožeš u srednju da te neki klipani napadnu bez razloga,to je meni apsolutno bezveze.

R.I.P. Steve Jobs 1955 - 2011
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice