Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.411.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
torrente kaže...

sve sto se okarakterizira kao prometnica od vitalne vaznosti ili remecenje javnog reda i mira, vodi ka ovome. a uvijek se moze svako pasivno stajanje i graktanje okarakterizirat kao tezi prekrsaj.  btw sluzbena osoba nikog ne moli..ona koristi svoju ovlast izdavanje zapovjedi.

to je stvar dobre volje, sto u klipicu jedan murijak stalozeno moli i zahvaljiva.  ocito je ovdje situacija dosla u fazu rastezanja zvakace gume (sto organizatorima ide na ruku), te je nakon podosta vremena primjenjena fizicka snaga + sredstva.

osobno ne vidim neku veliku brutalnost usporedivsi slicna zbivanja u ostalim demokracijama.  izralci se nevole natezat po ulicama sa (svojim)prosvjednicima. preskace se 5-6 levela i krece se sa gumenim mecima ;)

Ma ne mozes kamermana uhvatit i nabit mu glavu o auto... ne mozes bespomocnu zenu tako baciti na plocnik i pritisnuti je, ne mozes... to je zvjerski, jedino sto bi me sprijecilo da im vratim istom mjerom je da napad na policajca povlaci vrlo nezgodne posljedice, a bogme dozvoljava im po zakonu i upotrebu pistolja...

Naopak je taj zakon, daje im dosta ovlasti koje se ocito zloupotrebljavaju. Da sam medju prosvjednicima, i da mi je taj tip iz cista mira isprejao oci sa aerosolom - bogme bi ga nasao kad tad dok nije u uniformi da popricamo malo.

Ako Zakon krsi zakon - e onda ce bogme i ne-zakon! Ako mi predstavnik i uzor Zakona ovako objasnjava postivanje istog - jednostavno cu poslusati ucenje.

Nije mi ni najmanji problem spustati se na tu razinu, i nahraniti debelog papka peppersprayem kad se ne skriva iza svoje znacke.

Najgore od svega je sto takvi pojedinacni idioti unistavaju reputaciju cijelom policijskom sustavu, pa i ovi koji obavljaju posao kako treba, kao ovaj sto mirno smiruje ljude, dobijaju naziv 'pigs' i sve sto ide s time...

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
18 godina
thedream kaže...
M_dipl. kaže...
torrente kaže...
tako je u svakoj ulicnoj situaciji , u bilo kojoj zemlji. 

dvije strane:  murija koja ima za suparnika drugu stranu, sklonu provokaciji(ne nuzno,ali pojedinci uvijek postoje),a u startu remete javni red i mir.

svi oni koji sebe prozovu slucajnim prolaznikom,kojeg je murija zbombala ili privela,laze.  ja i ti kao slucajni prolaznik biti cemo oho-ho udaljeni od mjesta koje ce uzavreti.  svaki prosvjednik,ma koliko bio pasivan, mora se pomirit sa cinjenicom da ce se sa njim pocistit asfalt i da ce od vezica dobit zastoj cirkulacije u sakama. ako netko izmisli miroljubiv nacin rjesavanja remecenja reda i mira ovakvih razmjera, bilo bi dobro da ga demonstrira...meni ne pada nista na pamet...jedino da svakom dijele po 300$ da ode doma.

Da, ali poanta je u tome da se mirni prosvjednici isto tako mirno trebaju i kontrolirati. Ako pokraj tebe stoji pet ljudi koji prosvjeduju, onda ih odgurni lagano negdje, zamoli ih da se udalje, učini bilo što nenasilno umjesto da ih mlatiš, bacaš na pod, sprejaš suzavcem, itd. Uostalom, koliko je meni poznato, ljudi su slobodni prosvjedovati mirno gdje god hoće, što ih oni imaju uopće dirati? Ako blokiraju cestu (što im je ustavno pravo) lagano ih prisiliš da se pomaknu, moliš ih, gurkaš ih (kao milkina kravica :D), a ne mlatiš!

Ustavno pravo im je blokiranje prometa? Prije bi rekao da su prešli u domenu remećenja javnog reda i mira. Ustavno pravo im je mirni prosvjed, no ako time ugrožavaju sigurnost i prava drugih ljudi, baš i ne, zamisli kola hitne pomoći koja ne mogu proći baš tuda jer 50 pajaca iz udruge zelenih leži na cesti i pruža ruke prema suncu, ili izbije požar, bilo kakva nezgoda, uopće nije važno, blokada prometnica je po meni kršenje zakona, a ne prosvjed.

Ne moraju prosvjedovati u kukuruzu, ali neki red se mora znati.

Uz to, SAD je ovako poznat da svoje prosvjednike počasti lokalnim šniclima i prostitutkama, mislim stvarno..što se mene tiče dobro su i prošli, nek to isto naprave u Kini ili Sj.Koreji, pa i u Hrvatskoj, svjedoci smo, oko Varšavske i Horvatinčića, Gundulićeva je bila blokirana što mislim da krši moje ustavno pravo,oprosti, o slobodi kretanja.

Ja bi baš tamo sad pošao i prošao, a ne da mi 2 000 ljudi, je li moj glas i moje pravo da idem kuda hoću i kad hoću slabije od njihovog da prosvjeduju? Ne bih rekao.

Oprosti ali meni je ovo veoma glup argument.

- Psiho246
18 godina

stihijski i neorganizirano se nista ne postize. organiziran prosvjed je poput vojne intervencije, plan, strategija, ciljevi, logistika, slabe tocke drzavnog aparata...tako se izvode i uspjesne revolucije.  moderni djir facebook revolucija pokazao se obezglavljenim mlataralom kojeg otjeras sibom pec-pec.

meni su uvijek dragi mudzahedin-traktoristi... "ako se do jutra ne ispune moji zahtjevi i pravica koju trazim, sutra ja i moj ferguson sa 300ks stajemo na medjunarodnu zeljeznicku prugu".

tu se jednostavno dodje sa drobilicom i izvede se demonstracija, kako reciklirat traktor u oblik kockice, a zivahnom traktoristi dati racun za troskove drobilice.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina

@Deus, razumjem ja tebe i ostale... nije lijepo gledati da se nekog pasivca poteze po asfaltu ko vrecu kumpira.  ali....to je rizik koji su trebali prihvatiti, sa druge strane stoji osoba koja provodi zakon i izdaje ti zapovjed da se maknes.   ne pristajes, nego nastavljas vristat "hol world wočing"....neznam sto sada treba primjeniti,eto vi predlozite...diple je predlozio da ih se malo "gurka" prema nogostupu.  naravno uz monentare "pliz, tenkju ser".

16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
thedream kaže...
M_dipl. kaže...
torrente kaže...
tako je u svakoj ulicnoj situaciji , u bilo kojoj zemlji. 

dvije strane:  murija koja ima za suparnika drugu stranu, sklonu provokaciji(ne nuzno,ali pojedinci uvijek postoje),a u startu remete javni red i mir.

svi oni koji sebe prozovu slucajnim prolaznikom,kojeg je murija zbombala ili privela,laze.  ja i ti kao slucajni prolaznik biti cemo oho-ho udaljeni od mjesta koje ce uzavreti.  svaki prosvjednik,ma koliko bio pasivan, mora se pomirit sa cinjenicom da ce se sa njim pocistit asfalt i da ce od vezica dobit zastoj cirkulacije u sakama. ako netko izmisli miroljubiv nacin rjesavanja remecenja reda i mira ovakvih razmjera, bilo bi dobro da ga demonstrira...meni ne pada nista na pamet...jedino da svakom dijele po 300$ da ode doma.

Da, ali poanta je u tome da se mirni prosvjednici isto tako mirno trebaju i kontrolirati. Ako pokraj tebe stoji pet ljudi koji prosvjeduju, onda ih odgurni lagano negdje, zamoli ih da se udalje, učini bilo što nenasilno umjesto da ih mlatiš, bacaš na pod, sprejaš suzavcem, itd. Uostalom, koliko je meni poznato, ljudi su slobodni prosvjedovati mirno gdje god hoće, što ih oni imaju uopće dirati? Ako blokiraju cestu (što im je ustavno pravo) lagano ih prisiliš da se pomaknu, moliš ih, gurkaš ih (kao milkina kravica :D), a ne mlatiš!

Ustavno pravo im je blokiranje prometa? Prije bi rekao da su prešli u domenu remećenja javnog reda i mira. Ustavno pravo im je mirni prosvjed, no ako time ugrožavaju sigurnost i prava drugih ljudi, baš i ne, zamisli kola hitne pomoći koja ne mogu proći baš tuda jer 50 pajaca iz udruge zelenih leži na cesti i pruža ruke prema suncu, ili izbije požar, bilo kakva nezgoda, uopće nije važno, blokada prometnica je po meni kršenje zakona, a ne prosvjed.

Ne moraju prosvjedovati u kukuruzu, ali neki red se mora znati.

Uz to, SAD je ovako poznat da svoje prosvjednike počasti lokalnim šniclima i prostitutkama, mislim stvarno..što se mene tiče dobro su i prošli, nek to isto naprave u Kini ili Sj.Koreji, pa i u Hrvatskoj, svjedoci smo, oko Varšavske i Horvatinčića, Gundulićeva je bila blokirana što mislim da krši moje ustavno pravo,oprosti, o slobodi kretanja.

Ja bi baš tamo sad pošao i prošao, a ne da mi 2 000 ljudi, je li moj glas i moje pravo da idem kuda hoću i kad hoću slabije od njihovog da prosvjeduju? Ne bih rekao.

Oprosti ali meni je ovo veoma glup argument.

Jbg sad meni je glupo što je to tebi glupo. Šta sam krivo rekao? Nisam za silu, ni za batinanje, ali meni se tamo prolazi, a ne mogu. I šta sad? Imam li potrebu zbog zdravstvenih razloga tamo proći, poslovnih, ili nekih 55-tih uopće nije važno, blokada mi to onemogućava. Gdje je moje ustavno pravo o slobodi kretanja?

Kao što blokada referade na filozofskom onemogućava studentima koji imaju 6 000kn, da upišu drugu godinu. Mislim da su studoši preveslani od strane Fuchsa i Kosorice, ali to ne umanjuje ozbiljnost situacije i ne pronalazi jednostavno rješenje tipa dajmo im svima besplatno obrazovanje. Mislim da je to trenutno u Hrvatskoj nerealno za očekivati. Čisto jedna, paralela blokade.

Nisam na ničijoj strani, samo iznosim činjenicu, da ima ljudi koji bi platili, upisali se a ne mogu. I njima je ugroženo poneko pravo, kao i onima koji su bez gaća, a studirali bi jer im je obećano da će nekad, netko i na neki način iznaći sredstva da visoko školstvo bude džabe. Ma nemoj me..

Cemetary gates
14 godina
protjeran
torrente kaže...

stihijski i neorganizirano se nista ne postize. organiziran prosvjed je poput vojne intervencije, plan, strategija, ciljevi, logistika, slabe tocke drzavnog aparata...tako se izvode i uspjesne revolucije.  moderni djir facebook revolucija pokazao se obezglavljenim mlataralom kojeg otjeras sibom pec-pec.

meni su uvijek dragi mudzahedin-traktoristi... "ako se do jutra ne ispune moji zahtjevi i pravica koju trazim, sutra ja i moj ferguson sa 300ks stajemo na medjunarodnu zeljeznicku prugu".

tu se jednostavno dodje sa drobilicom i izvede se demonstracija, kako reciklirat traktor u oblik kockice, a zivahnom traktoristi dati racun za troskove drobilice.

Brzo bi ti bio proglasen teroristom, i razgovarao  sa stricekima u  Homeland Security prostorijama. 

18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

... Ako blokiraju cestu (što im je ustavno pravo) lagano ih prisiliš da se pomaknu, moliš ih, gurkaš ih (kao milkina kravica :D), a ne mlatiš!

Vidis, mi Balkanci smo i tome doskocili na kraj! Jednostavno, non-stop su prelazili preko zebre simo-tamo i tehnicki gledano, nista krivo napravili. Joj, joj trebaju ti Ameri doci na obuku kod nas...

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Vidis, mi Balkanci smo i tome doskocili na kraj! Jednostavno, non-stop su prelazili preko zebre simo-tamo i tehnicki gledano, nista krivo napravili. Joj, joj trebaju ti Ameri doci na obuku kod nas...

Ali zasto prosvjedovati na nacin da onemogucavas drugim ljudima poput tebe da normalno odvijaju svoje zivote? Zasto je potrebno ovakve mjere? Zar nije se to moglo rijesiti kao npr. parada ponosa? Organiziras rutu, prijavis sve posteno i ides prosvjedovati... pa bilo je problema i sa normalnim mirnim prosvjedom, sta bi bilo tek da su se homoseksualci i homoseksualke 'organizirali' na ovaj nacin?

@torrente

kuzim sta zelis reci. Ako idem na gay paradu, moram ocekivati da mi se neki kamen moze zalomiti u glavu. Ali valjda postoji razlika izmedju maloumnog debila i policajca. Policajac nema pravo upotrebljavati silu kad mu pukne, a za ovo sto smo vidjeli, nema potrebe za uporabom sile.

Gurkanje ne pomaze? Napravi liniju sa stitovima i odgurni rulju, ako bas _moras_. Hebote, pa ta policija bi trebala biti na njihovoj strani!

The people you are after are the people you depend on. We cook your meals, we haul your trash, we connect your calls, we drive your ambulances. We guard you while you sleep.

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
18 godina

@deus ne budi partibrejker, svi smo live sa pracenjem ajfon spektakla ;)

naravno da se slazem da su zalosne situcije gdje se ljude tuce i spreja...toga ce uvijek biti, represija dobija zeleno svjetlo od lokalnog ili viseg politickog vrha.

18 godina
neaktivan
torrente kaže...
moj osobni stav:  sve te destilate od hmelja u nasim trgovinama,koje nas uredno siluju kretenskim radler reklamama, nazivam "napoj za svinje".

nepitko, neukusno, kvasasto...obicni destilat za oblokavanje,a ne da covjek nakon 3 gutljaja s gustom placka jezikom uz mmmmm.

izuzetak guinness..tu svi plackaju jezikom uz mmmm.  opet..moje misljenje.   osobno bi im uveo kjupak bidone od 10 litara...loci i rokci do bola.

Jules: Mmm. Goddamn, Jimmie. This is some serious gourmet shit. Usually, me and Vince would be happy with some freeze-dried Taster's Choice, right? And he springs this serious gourmet shit on us. What flavor is this?
Jimmie: Knock it off, Julie.
Jules: What?
Jimmie: I don't need you to tell me how fucking good my coffee is, okay? I'm the one who buys it, I know how good it is. When Bonnie goes shopping, she buys shit. Me, I buy the gourmet expensive stuff because when I drink it, I want to taste it. But you know what's on my mind right now? It ain't the coffee in my kitchen, it's the dead nigger in my garage.
Jules: Oh, Jimmie, don't even worry about that.
Jimmie: No, I wanna ask you a question. When you came pullin' in here, did you notice a sign out in front of my house that said "Dead Nigger Storage"?
Jules: Jimmie, you know I ain't seen no...
Jimmie: Did you notice a sign out in front of my house that said "Dead Nigger Storage"?
Jules: No, I didn't.
Jimmie: You know why you didn't see that sign?
Jules: Why?
Jimmie: 'Cause it ain't there, 'cause storing dead niggers ain't my fucking business, that's why.

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
18 godina

vraze jedan...kakve su ti to paralele? {#}

zatim je stigao cleaner sa lambom... {#}

18 godina
neaktivan
torrente kaže...

vraze jedan...kakve su ti to paralele? {#}

zatim je stigao cleaner sa lambom... {#}

I'm Mr. Wolf, I Solve Problems {#} {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Btw. pogledajte ovo:

Nevjerojatno!

Zapravo nije. Skoro pa sto godina ameri plaše svoje s komunistima, razhebavaju sve komunističke tvorevine po svijetu i sad kad su konačno uspjeli, javlja im se takva ideja iznutra. Uopće se ne čudim reakciji..

torrente kaže...
svi oni koji sebe prozovu slucajnim prolaznikom,kojeg je murija zbombala ili privela,laze.  ja i ti kao slucajni prolaznik biti cemo oho-ho udaljeni od mjesta koje ce uzavreti.

Naprosto da ti čovjek poželi da se nađeš na uzavrijelom mjestu kao slučajni prolaznik..

15 godina
neaktivan

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2010/12/07/0260006.html  I onda dok te takozvane "nasilnike" policija pošteno nalema,je onda su problemi.Prekomjerna upotreba sile i to..Pa tak bi ga lupil kaj bi pendrek pukel na njemu..Nek se žali kome želi.

18 godina
bed kaže...

Naprosto da ti čovjek poželi da se nađeš na uzavrijelom mjestu kao slučajni prolaznik..

pozeli mi sve,samo nemoj da  dobijem opsesivno zavjernicki u.s.a. poremecaj, te da fotkam kartonske makete uz PS edit.

18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
....

ti si frende moj sve krivo shvatio... nije tyler odgovor, on je reakcija...

Slabo sam sve čitao, sutra ću pa ćemo se pofajtati kako treba, čini mi se da otkako si mijenjao avatar ti treba dobar fight.... {#}

ne sviđa mi se tvoj rezon zadnje vrijeme nikako....

ča ni šesan mladić...
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 23:32 ((s)izgoreo).
17 godina
thedream kaže...

{#}

-samo bi dodao, spominje se reket... (na ispušteno pitanje kako su novinari dobili njegov mail...). No dosta o ''kreši'' (to je deminutiv od kret..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

ti si frende moj sve krivo shvatio... nije tyler odgovor, on je reakcija...

Slabo sam sve čitao, sutra ću pa ćemo se pofajtati kako treba, čini mi se da otkako si mijenjao avatar ti treba dobar fight.... {#}

Sto se tice avatara, samo slijedim trendove ;-) Sve tu neki ljepuskasti momci se pojavljuju, rekoh bolje da skinem nekroplazmicki oklop i prikazem se u punom sjaju :-D

Apropos fajta - I want you to hit me as hard as you can... {#}

Apropos rezona (ti i edit, uf!) - ma ja sam samo neshvacen {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 23:34 (Deus ex machina).
18 godina
M_dipl. kaže...
Deus ex machina kaže...
"Nitko me ne moze tako malo platit' koliko ja mogu malo radit'", familiar?

To je ona poznata iz Juge, o odnosu radnika i njihovih poslovođa. "Oni se prave da nas kontroliraju a mi se pravimo da radimo"

Btw. pogledajte ovo:

Nevjerojatno!

Šef na videu preuzima prljav posel na sebe,{#}tak to obično ide no zaboravili su na manju kameru jesu tupani pa se zahebali uglavnom igraju se s vatrom a na moguče posljedice su zaboravili izgleda. Kad se vatra rasplamsa bit če vraga ko u prošlosti, samo ovaj put budu drugi razlozi za đumbus itekak u Americi su razlike u životnom standardu ljudi ogromne. Jedni imaju previše do daske na kubik,a drugu spajavu u velikim šatorskim naseljima ko izbjeglice ostali su bez kuča i svega živoga normalno a nekad su bili srednja klasa.{#}{#}

http://www.history.com/this-day-in-history/riots-erupt-in-los-angeles

"The three days of disorder killed 55 people, injured almost 2,000, led to 7,000 arrests, and caused nearly $1 billion in property damage, including the burnings of nearly 4,000 buildings."

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
18 godina

evo ,pomalo se skuplja ekipa sa zavjerama pentagona i twinsa.   sutra vec vidim fotke, montaze i sl mastarije.

18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ali zasto prosvjedovati na nacin da onemogucavas drugim ljudima poput tebe da normalno odvijaju svoje zivote? Zasto je potrebno ovakve mjere? Zar nije se to moglo rijesiti kao npr. parada ponosa? Organiziras rutu, prijavis sve posteno i ides prosvjedovati... pa bilo je problema i sa normalnim mirnim prosvjedom, sta bi bilo tek da su se homoseksualci i homoseksualke 'organizirali' na ovaj nacin?

...

Ma to sam ja vise onako, ilustrativno rekao. Iskreno, ne znam kako se postaviti. Naravno, u potpunosti sam na strani prosvjednika, dok s druge strane takoder razmisljam kao sto kazes, zasto drugim ljudima onemoguciti normalno odvijanje svakodnevnice, ali opet gledajuci s prve strane, neke stvari, velike stvari, jednostavno ne mogu proci, a da se neka uobicajena svakodnevnica totalno ne preokrene i poremeti. Ako cemo gledati ne tako davnu povijest, u La Grande Révolution je pogubljen kralj Luj XVI. Ne kazem da ce ovdje obezglavit Obamu ili koga vec, ali da bi se neke stvari ozbiljno shvatile i promijenile, neki uobicajeni tok svakodnevnice se mora preokrenuti.

No, osobnog sam misljenja - a i povijest nas je to nebrojeno puta naucila - da se ovakvim mirnim prosvjedima nece bas nesto promijeniti. Jednostavno, velike revolucije, velike promjene, ne mogu nazalost proci bez krvi...

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
18 godina

kako sa oltara zaprijetiti da cete zvati 92.

koji bi bio odgovor dezurnoga?

1 stizemo sa paparsprejom
1 faljen isus i mir s vama
1 nema razloga za intervenciju
11 zovite garfielda
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 0:38 (torrente).
16 godina
protjeran

Da se ubacim u rasutu i mlaku temu.

Ne može jedan protestovati protiv države protiv koje protestuje s opravdanim razlogom i očekivati da će država izostaviti, u protestu, bit onog protiv čega se protestuje. Ako je već tako, zašto protestovati?

Tihim i mirnim protestom, što se uopšte može učiniti? Ništa, osim ako naravno težina protesnika ne nadvisuje mnogo vlast, one koji ne protestuju i one koji to uopšte ne žele.

Očito da društvo nije prevagnulo na stranu ovih glasnih i dosadnih, jer da jest, prolila bi se čaša krvi već davno.

Ništa se ne radi mirnim protestom.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

kako sa oltara zaprijetiti da cete zvati 92.

koji bi bio odgovor dezurnoga?

Moram biti iskren, ovo me niti malo nije zaprepastilo, štoviše, nešto ovako očekujem svako malo. Sramota.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ma ne slazem se u vecini tocaka. Ako moze, objasnit cu zasto, opet na primjeru sebe ne zato jer sam egoist, nego zato jer nemam drugi.

Kolicina slobode nije uvjetovana onime sto imas - nego onime sto si spreman zrtvovati. Zelis bolji zivot? Racunica je jednostavna - promjeni svoj tecaj vrijeme/novac = odseli negdje gdje je tecaj bolji, trenutno su to zapadne zemlje. Kad se situacija okrene, seli opet. Jesi li spreman odreci se iluzije sigurnosti i pripadnosti, tj. 'korijenja' u zamjenu za to? Ja ne poznajem puno ljudi koji jesu, dapace, cak i ovaj forum frca ljudima koji ne bi napustili HR ni za sto.

mislim da te nitko ovdje niti ne smatra egoistom :)

cini mi se da se vrtimo u krug:"Kolicina slobode nije uvjetovana onime sto imas - nego onime sto si spreman zrtvovati. Zelis bolji zivot? Racunica je jednostavna - promjeni svoj tecaj vrijeme/novac = odseli negdje gdje je tecaj bolji"

i na kraju se zrtvujemo za sto? za povoljniji tecaj. koji nas "oslobadja" :)

za ostatak je prekasno. mora se nekada i spavati.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
16 godina
neaktivan
Cemetary gates
18 godina
neaktivan

@deus :P

diskriminiras ljude na osnovi njihovih mogucnosti i sposobnosti.

nije svatko prirodno (ili naskolovano) "sposoban". ali to ne znaci da nema pravo na dostojanstven zivot. niti to znaci da onaj koji je "sposoban" ima pravo posjedovati vecinu.

nedostatak empatije (na koji, nazalost, ne mozes utjecati) pravi te pomalo egocentricnim te koristis svoj zivotni put kao relevantnu tocku bez da se ogledas oko sebe.

znas sto cu ti reci? tesko ti je bilo, vjerujem ti. ali cuj stari.. nekima je jos teze. a nekima je buducnost zacementirana jos prije negoli su se rodili.

meni osobno nije lose. moglo bi biti i bolje, ali jos uvijek mi je puno bolje nego velikom broju ljudi.

no svejedno ne zelim ovakav us*ani svijet ostaviti nasoj djeci. nisam sebican i moji stavovi proizlaze iz gledanja u buducnost. u sadasnjosti zivim, ali buducnost je ono sto ostavljam iza sebe.

ne kuzim.. bojis se "onih koji ne mogu raditi onoliko malo koliko ih malo placaju"? istina.. ima ljencina. no opet nije stimulativno godinama raditi za minimalac dok nadzorni odbor pici uokolo u 750IL.

onih 1% koje spominjes...

njihovo bogatstvo nije nastalo samo od sebe, jer NE MOZE nastati samo od sebe (kamate na stednju FTW {#}). rezultat je viska vrijednosti.

a sada.. da li je u pitanju bill gates koji je mlatio pare na svojim programerima ili warren buffet koji je zaradjivao na spekulacijama i mesetarenjima.. nije bitno.

korporacije mozda cine ljudi, ali njima upravlja kapital kojemu je jedini cilj umnazanje. pohlepa.

(http://money.cnn.com/2006/05/25/news/newsmakers/enron_verdict/ - ponekad, kada je veliki booom netko i odgovara).

danasnju industriju ne vodi zelja za zadovoljenjem ljudskih potreba (osim onih koje nam drustvo namece kao jednu - "Zelis biti u trendu?"), poboljsanjem covjeka i uvjeta zivota, vec za profitom. na ljude se gleda samo kao na potrosace i proizvodjace. objekti.

80% svjetskih proizvoda je nepotrebno smece. "konkurencija" samo povecava tu hiperprodukciju i talozenje jos vise i vise, uglavnom, nepotrebnog smeca (ili ajmo reci laicki pomalo.. stvari koje se mogu rijesiti bez da imamo 100 verzija slicnoga) i bespotrebnog trosenja rada, (prirodnih) resursa i vremena.

no, marketing sve to rjesava :)

(btw, znas da se godisnje na marketing u svijetu spi*ka oko 400 milijardi ojra?).

posto kazes da bas nisi sklon uzimanju, eto ti ideja :P

http://en.wikipedia.org/wiki/Self-management

http://www.dailymotion.com/video/xfpq39_samoupravljanje-na-ameriyki-nayin_news (inace nisam previse lud za mooreom)

http://www.isthmuseng.com/company/worker-owned-cooperative/

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
17 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...

Hvala na odgovoru i linkovima, prije svega :-)

Jucer sam podosta razmisljao, jer me malo trznuo (s)izgoreov komentar da mu se ne svidja kako rezoniram... nasao sam nekoliko primjera iz stvarnog zivota.

Vjerujem da ljudi nisu rodjeni jednaki, pa ne krecu sa istih startnih pozicija. No isto tako (valjda zbog te egocentricnosti :-\)  vjerujem da covjek, ako stvarno zapne, moze dogurati gdje god hoce. Ja kao problem vidim samo to da ljudi ne znaju poslagati prioritete, pa bi i ovce i novce... primjerice, jedan frend bi dosao do mene, zivio kod mene oko mjesec dana i pokusao si naci posao. Nema apsolutno nikakvih problema za hranu ni rezije, jedino sto covjek treba je skupiti novce za kartu. No iPhone je prioritet, i onda pare strosi na novi telefon, umjesto da ih ulozi i riskira za neku drugu buducnost.

Ima ljudi koji nemaju novaca za dobru skolu, za dobar fax, ili jednostavno zavrse skole za zanimanja koji se ne smatraju trazenima - pa opet, ti isti ljudi zasucu rukave i naprave odlicnu konkurenciju i naprave si posao koji vrijedi vise nego posao nekoga sa magisterijem koji sjedi u uredu.

Pred neki dan pricam nesto s curom i razgovaramo o selidbi zbog nekog posla, i govori mi ona savjet koji joj je dala tetka: "What do you have to lose?"

Tu lezi centar moje egocentricnosti - zasto se sve uvijek vrti oko toga? Zasto covjek uvijek mora gledati kako bi nesto dobio, ali da nista ne izgubi? Pa ne ide to tako u prirodi, a niti u svijetu, ako zelis nesto dobiti, moras nesto uloziti, pobogu. Riskiraj! Mozda mozes izgubiti sve, ali kvragu, ako si vec nekako stekao to "sve", ako se desi ga ga izgubis, stvori ga opet.

Nije bitno posjedovati novac, bitno je biti sposoban zaraditi novac.

Sve to receno - vjeruj mi da uopce ne vjerujem u to da novac kupuje srecu, dapace, citiram Tylera konstantno i govorim ljudima da se odlijepe od televizije jer sreca ne lezi ondje. Nazalost, bez novca nema ni stana ni kruha, a bez stana i kruha, tesko ces naci vremena da se posvetis bitnim stvarima. Marketing je uspjesan iskljucivo zato jer ljudi padaju na njega. Zasto, opet, kriviti marketing? Zasto ne okriviti ljude, i reci im da, akhem, budu odgovorni za svoje izbore? Gucci novcanik, nes ti vraga. Moj plasticni, teenagerski, od 10 kuna i dan danas sluzi dobro. Raspada se, ali sluzi. Nike patike na popustu (30$) me sluze cijelu godinu za trcanje i parkour, i ne moram bas kupiti Asics od 120$. Metro + stan u gradu je jeftinije od kuca u predgradju + automobil.

Dakle, moj zakljucak je da se _moze_, ali ljudi vecinom ne znaju, ne zele ili sto god - poslagati prioritete i u skladu s njima se ponasati. Ja nemam ni auto, pogotovu ovdje u Kanadi gdje auti kostaju ko dva jaja sa slaninom, a imaju ih svi. Nemam ga jer mi ne treba. Nemam komp doma, imam laptop koji sam dobio na poslu. Nemam najbrzi internet, nemam skupo pokucstvo, nemam ni krevet vec madrac na podu. Nije da si ne mogu priustiti - jednostavno ne zelim, jer mi ne treba.

Koliko ljudi samo u HR poznajes da imaju (novi) auto? Jer znas, kako ces bez auta napraviti spezu, ili prenijeti ovo ondje, ili odvesti djecu na trening ili s treninga, ne ne ne, treba im auto.

Ma naravno.

Dodatak o kamatama na stednju - apsolutno se slazem, ali napomenuo sam u jednom od prvih postova da to nije problem ovih koji se bogate, vec problem novca i bankarstva kao takvog - dakle treba ic rijesit sistem.

Jedan primjer covjeka koji se obogatio (ne masno, ali je bogme zaradio) po sistemu za koji se ja zalazem: Jonathan Blow, game designer, zaradio je novce na igri Braid. Unajmio je jednog artista, kojeg je placao po ugovoru o djelu - bez udjela u zaradi. Da li je Blow posten covjek? Po meni, apsolutno. Dosao je s idejom, organizirao sve, isprogramirao sto se trebalo, napravio level design, i platio artista za njegov posao. Artist je dobio svoje novce na cistu cak i da je Braid propao.

Linkovi koje si linkao su odlicni, i iskreno ti govorim, meni je san imati firmu gdje radim s prijateljima i gdje smo svi partneri - svi djelimo dobitke i gubitke.

Ali znas sto? Odnos 'partnerstvo' je razlicit od odnosa 'zaposlenik-poslodavac'.

Kao sto sam spomenuo vec 4-5 puta, i nemam pojma zasto nitko to ne komentira - partnerstvo donosi sa sobom niz _nezgodnih_ posljedica, a to je da NEMA PLACE dok se projekt ne proda. Nema zdravstva koje placa firma, nema mirovinskog, nema NIKAKVIH POVLASTICA. Sve sto imas je _sansa_ da se u buducnosti obogatis, koja za sobom dovodi i sansu da 

Nadji mi nekoga tko bi zelio ozbiljno postati moj partner. Reference su mi odlicne, 10 godina iskustva, nekoliko godina u lead ulogama, izdan MMORPG naslov... dakle znam posao.

U nekakvom socijal-anarhizmu, koji mi se poprilicno svidja kao uredjenje, sav posao je u rukama radnika. Dakle, svatko je placen prema posla u izradi finalnog proizvoda. Otkuda dolazi ta placa? Od prodanog proizvoda, naravno. Ako se proizvod ne proda, placa je svima nula.

U kapitalizmu, taj odnos se zove partnerski, i sasvim zdravo funkcionira. Svi dobivaju, svi gube. U jednom trenutku netko zeli raditi za tebe, ali zeli stalnu placu. Tvoja firma je brend, a on ce na CV-u imati oznaku da je radio u toj firmi neko vrijeme, dakle, brendira sam sebe.

Opet isto pitanje - ako on nista ne riskira, vec samo dobija beneficije - na osnovu CEGA zasluzuje da dijeli bilo kakav profit???

Edit:

zaboravio sam dodati najglavnije!

Raspodjela bogatstva je jednako, oduzimanje nekome tko ima da bi se dalo nekome tko nema. To je NASILJE!

Nek se sredi sistem novca i sistem bankarstva, pa nek bogati 'osiromase' kroz nekoliko generacija - i to samo pod uvjetom da poduzimaju lose poteze, tj. ne rade. Ako ne radis, ne stvaras nista, ako ne stvaras nista, bogatstvo ti se topi - a ne da raste samo od sebe zbog kamata.

To je, iz moje perspektive, rijesenje problema. Dugorocno je, ali ispravno. Ne mozes doci nekome tko se obogatio zato jer 'kuzi sistem', i reci 'fuj pike ne vazi'... nemojmo biti hipokriti, ako smo za NE nasilju, onda ne treba nijansirati subjektivno gdje je nasilje OK, a gdje nije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 16:35 (Deus ex machina).
18 godina
thedream kaže...

I sada šta ćovijek da pomisli - da li da uzme taj kredit za i7 i dva Radeona HD 6890 za rulanje u Battlefieldu samo takvo, ili ne??????????

{#}

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
thedream kaže...

I sada šta ćovijek da pomisli - da li da uzme taj kredit za i7 i dva Radeona HD 6890 za rulanje u Battlefieldu samo takvo, ili ne??????????

{#}

{#} Danny te poslao u neku stvar. Tj. on čeka, kao i ja, novi Elder Scrolls. {#}

Cemetary gates
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice