Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.346.990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...
Od zuba? E yebem te živote...

Kod mene ne. Nisu našli odakle je krenulo ali se brzo proširilo.

Nešto su govorili da je možda bio u grlu (valjda ostao ili nastao od upale grla).

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 0:28 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
...

Pa čuj-pošto smo svi bili premladi za sex, čemu uopće seksualni odgoj? Na biologiji smo učili obolježja spolova i spolne bolesti i načine njihove prevencije. Sasvim dovoljno.

dakle, imali ste ga.. vjerovatno ste i učili o kontracepciji i trudnoći. Nije bitno da li je to zaseban predmet ili u sklopu biologije (siguran sam da se iz programa biologije daju malo sažeti članokonošci i obilježja četinjača da se SO malo detaljnije obradi).

iddqd
18 godina
ihush kaže...

3) - Ivan dragi je dao bolji odgovor. Potrebno je educirati (možda bolje reči obučiti?) roditelje. .. kod nas, još važnije, omogućiti normalan život, roditeljima pa time i djeci (= društvu), tad se sve ostalo lakše riješava. Evolucija će se pobrinuti za ostalo, ne popovi, stranke, škola, pa čak ni roditelji (u mjeri kojoj bi htjeli), nego sami klinci kad im dođe vrijeme... i preživjet će.

Ne, a evo zašto ne. Odnos prema seksualnosti i seksualnom odnosu, vlastitom ili svoje djece, nije stvar obuke ili samo podučavanja, već je čimbenik u širem sustavu vrijednosti kojega netko prihvaća. Ukoliko govorimo o konzervativnim roditeljima koji se u životu ne oslanjaju na argumente statistike, medicine i znanosti općenito, već na stav autoriteta, ti ih nemaš šta "obučavati". Oni su izgubljeni slučaj i s time se treba pomiriti. 

Eventualno bi se moglo utjecati "obukom" na liberalne, ali neinformirane roditelje, a ako takva grupa postoji, pretpostavljam da je vrlo malobrojna. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 0:32 (Drago).
17 godina
odjavljen
badmad kaže...

dakle, imali ste ga.. vjerovatno ste i učili o kontracepciji i trudnoći. Nije bitno da li je to zaseban predmet ili u sklopu biologije (siguran sam da se iz programa biologije daju malo sažeti članokonošci i obilježja četinjača da se SO malo detaljnije obradi).

Možeš i na to tako gledati, ali nije bio ništa specijalno kao ono stavljanje zaštite, vježbe sa bananom itd. Bilo je prema udžbeniku. 

Jaco,moja mater te traži!
18 godina
Ma nema koristi od seksualne edukacije. Medicinska skola u splitu ima najveci broj maloljetnickih trudnoca od svih skli u st. A tamo su jako dobro obrazovani po tom pitanju. Curi su mi svojedobno tri zenske pobacile dok je jos bila u skoli. A oni su bili koliko toliko normalna generacija. Od nenormalne generacije: susida mi ima 16 godina i dite od 9 miseci. Prije nego je zatrudnila ponasala se ko glupaca. Mama i tata nisu reagirali na to sta je pala prvi srednje dva puta, sta bi pijana lezala isprid kuce i slicno. Njena trudnoca mi uopce nije bilo iznenadjenje. Bila je pitanje vrimena. Nekidan na kavi slusan razgovor grupice djevojcuca od 14 - 15 godina. Pricaju o horoskopu i jedna kaze : ja sam djevica, a onda se ispravi i kaze: odavno ja nisan djevica. Ko je danas uopce djevica. Di je tu problem? U odgoju. Roditelji se danas sve manje bave sa dicom, sve manje ih kontroliraju, sve manje ih briga za njih. Glupacice od 15 godina izlaze do 6 vani i padaju na starcice od 40 godina (za niih starcice da se ko ne uvridi ode) jer ovi imaju 500 kn u djepu i dobar auto. Smijesno i tuzno. Smijesno jer mladi vise ne koriste mozak i tuzno sto ih roditelji ne pokusavaju navesti da ga koriste.
I am creationist. I believe man created god.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 2:33 (tnakir).
16 godina

Ja neću ići u detalje zašto smatram da je seksualna edukacija nepotrebna, a kada govorimo o neželjenoj trudnoći dovoljan mi je i jedan razlog, a taj je: odrasli imaju popriličan postotak neželjenih trudnoća...a odrasli su, jelte.

Koliko ste puta u zadnjih godinu-dvije čuli "zalomilo se"?

17 godina
Drago kaže...
..

..čimbenik u širem sustavu vrijednosti ..

primjeti razliku između formalnog stava (koji je na papiru OK) i tnakirovog posta... -ukratko, sve te formalne rečenice su blebetanje, RL je nešto drugo.

btw, statistika, načini-kriteriji evidentiranja, kao i tumačenje što je željena ili neželjena trudnoća su rastezljivi. Moguće su dvije sasvim suprotne statistike za istu zemlju-društvo. Mladi rade ono što rade, mladi nikad ne misle (dovoljno) o posljedicama, sex, alkohol, brza vožnja.. sex je nagon, spolni, prirodni, ništa ne znači podatak u osobnoj mjesec prije ili poslije 18 godina. Sama neželjena trudnoća kao stad.podatak, može npr biti kod odraslih (punoljetnih) osoba (žena) recimo čak u braku s djecom, koje znaju sve potrebno o sexu, koje se možda i profesionlano bave sexom, pa opet im se ''zalomi'' neželjeno...

Naravno da'' tnakirove curice'', nisu željele ostati trudne, ali nije neobično ni da sponzoruša to recimo želi, ili da je to mladoj djevojci način bijega od roditelja.. kao mora se udati (tek kasnije zažali, ali može biti plan-željeno).

Konkretno tnakir spominje djevojke s medicine, to bi trebao biti dovoljna argument, da sex-obrazovanje nije argument kojim se efikasno spriječava drudnoća.

Spriječava se tako da mladi znaju period mjesećnice, da koriste prezervative, tablete, da to bude dostupno (njihovom džeparcu..) -e tu je razlika 'Niskozemske', jer tamošnje cure imaju recimo za taxi, dok domaće 'odrade' s nekim (spomenutim) starćićem koji ima lovu i auto, možda i Simpa-bon. To je ekonomski razlog, ne edukaciijski. Upravo iz sekonomskih razloga svugdje u svijetu je sirotinja ta kojoj se to dešava (dok bogati odu u Švicu ''na skijanje'' ako treba.).

Već u predhodnom postu (nejasno) govorim o tomu, kompletno društvo mora imati viši životni standard, djeca su samo dio društva... škola (kakve su naše danas) su često izgubljene u prostor-vremenu... dok ravnatelji i ostali iz te interesne skupine, ugl. samo pokušavaju progurati svoj program, udžbenike, jer im je to izvor prihoda, ne zbog znanja. .... ekonomija, pa onda ostalo (nadogradnja).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 12:05 (ihush).
18 godina
ihush kaže...
Drago kaže...
..

..čimbenik u širem sustavu vrijednosti ..

primjeti razliku između formalnog stava (koji je na papiru OK) i tnakirovog posta... -ukratko, sve te formalne rečenice su blebetanje, RL je nešto drugo.

btw, statistika, načini-kriteriji evidentiranja, kao i tumačenje što je željena ili neželjena trudnoća su rastezljivi. Moguće su dvije sasvim suprotne statistike za istu zemlju-društvo. Mladi rade ono što rade, mladi nikad ne misle (dovoljno) o posljedicama, sex, alkohol, brza vožnja.. sex je nagon, spolni, prirodni, ništa ne znači podatak u osobnoj mjesec prije ili poslije 18 godina. Sama neželjena trudnoća kao stad.podatak, može npr biti kod odraslih (punoljetnih) osoba (žena) recimo čak u braku s djecom, koje znaju sve potrebno o sexu, koje se možda i profesionlano bave sexom, pa opet im se ''zalomi'' neželjeno...

Naravno da'' tnakirove curice'', nisu željele ostati trudne, ali nije neobično ni da sponzoruša to recimo želi, ili da je to mladoj djevojci način bijega od roditelja.. kao mora se udati (tek kasnije zažali, ali može biti plan-željeno).

Konkretno tnakir spominje djevojke s medicine, to bi trebao biti dovoljna argument, da sex-obrazovanje nije argument kojim se efikasno spriječava drudnoća.

Spriječava se tako da mladi znaju period mjesećnice, da koriste prezervative, tablete, da to bude dostupno (njihovom d

eparcu..) -e tu je razlika 'Niskozemske', jer tamošnje cure imaju recimo za taxi, dok domaće 'odrade' s nekim (spomenutim) starćićem koji ima lovu i auto, možda i Simpa-bon. To je ekonomski razlog, ne edukaciijski. Upravo iz sekonomskih razloga svugdje u svijetu je sirotinja ta kojoj se to dešava (dok bogati odu u Švicu ''na skijanje'' ako treba.).

Već u predhodnom postu (nejasno) govorim o tomu, kompletno društvo mora imati viši životni standard, djeca su samo dio društva... škola (kakve su naše danas) su često izgubljene u prostor-vremenu... dok ravnatelji i ostali iz teinteresne skupine, ugl. samo pokušavaju progurati svoj program, udžbenike, jer im je to izvor prihoda, ne zbog znanja. .... ekonomija, pa onda ostalo (nadogradnja).

Nakirov post je indikativan jedino za klasičnu pogrešku mišljenja poznatu po "babe i žabe" (točka tri), a ti ga dižeš na razinu "dokaza".

Prvo - akcidentalni izvještaji poput Nakirovog mi ništa ne govore o tome da li se u Medicinskoj školi sluša nastava "Seksualni odgoj" (ne sluša se, btw). 

Drugo - Nakir i ti iz primjera Srednje medicinske u Splitu biste izvukli opći zaključak koji vrijedi za sve koji slušaju nastavu seksualni odgoj (koja se tamo ionako ne održava), premda statistika na razini zemalja i rađena na milijardskim uzorcima govori drugo

Treće - naravno da ako ima maloljetničkih trudnoća da će se one pojaviti u srednoj medicinskoj. Zašto? Zato jer je 99% onih koji je pohađaju ženskog spola. Bio bih vrlo iznenađen da je broj maloljetničkih trudnoća u Tehničkoj školi ili Sjemeništu veći od onoga u Medicinskoj školi, s obzirom da su tamo učenici isključivo muškarci. 

Ti si odlučio argumentirati svoja stajališta "umjetničkom dojmom" koji imaš i Nakirovim primjerom koji na razini stvarne opće informacije nema nikakve veze s ovim o čemu govorimo. 

This space for rent!
15 godina
protjeran
F1-IVO kaže...

Kod mene ne. Nisu našli odakle je krenulo ali se brzo proširilo.

Nešto su govorili da je možda bio u grlu (valjda ostao ili nastao od upale grla).

Svi imamo streptokoke opasne po život u grlu. Razlika je u tome da kod zdravih ljudi tijelo to kontrolira :)

( ˘͡ -˘͡)
17 godina
Drago kaže...
..

Ti si odlučio argumentirati svoja stajališta "umjetničkom dojmom" koji imaš .. 

..

-točno. Vjerojatno samo trnutak 'slabosti' ili neka druga prevaga, jer sam jednako mogao zauzeti pravno-formalni stav. ... Svejedno, po ovom pitanju sam radije ljudski emotivac, nego slovo na papiru, jer ponekad je teško propisima regulirati život.

16 godina
neaktivan

Dok sam ja išao u srednju nit jedna cura iz razreda nije zatrudnila, što će bit da je 1:0 za cure iz mog razreda {#}

17 godina
neaktivan

porez na masnoće - još jedan primjer talibanizma u demokratskoj zemlji,kako su iritantni ti nazi ideolozi zagovaratelji zdravog života
inače po svemu sudeći ,jedan takav nam stiže na mjesto ministra zdravstva, u paketu esdpea..

18 godina
neaktivan

ne samo da se slažem da je seksualni odgoj neophodan u školama i to onaj pravi a ne katoličko smeće, već bih uveo i predbračna sučeljavanja i edukaciju, predbračna sučeljavanja u obliku niza neugodnih intimnih pitanja budućim bračnim partnerima te dodatnu edukaciju za život u bračnoj zajednici te najvažnije odgoj djece, nikakve ocjene i padanja, nakon sučeljavanja ljudi bi sami odustajali i skontali da ionako ne bi dugo trajalo a nakon edukacije bi skontali što ih u biti čeka sa djetetom, kakva odricanja i kolika odgovornost...

time bi barem ublažili problem djece kretena koji na forum dolaze sa nacističkim i divljačkim idejama ili se opijaju i drogiraju do smrti prepušteni ulici jer se tatice i mamice svađaju oko alimentacije i pljuju jedni druge preko leđa djece

ča ni šesan mladić...
18 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Dok sam ja išao u srednju nit jedna cura iz razreda nije zatrudnila, što će bit da je 1:0 za cure iz mog razreda {#}

Kod mene jesu 2. I još jedna u susjednom razredu. Išao sam u tehničku školu, dakle više od 75% muške ekipe. (možda je to i bio razlog lol)

(s)izgoreo kaže...

...već bih uveo i predbračna sučeljavanja i edukaciju, predbračna sučeljavanja u obliku niza neugodnih intimnih pitanja budućim bračnim partnerima te dodatnu edukaciju za život u bračnoj zajednici te najvažnije odgoj djece, nikakve ocjene i padanja, nakon sučeljavanja ljudi bi sami odustajali i skontali da ionako ne bi dugo trajalo a nakon edukacije bi skontali što ih u biti čeka sa djetetom, kakva odricanja i kolika odgovornost...

Kad se vjenčaš u crkvi to moraš proći. Baš se prijatelj prije koji mjesec ženio pa je morao tjedan dana na to neko predbračno učilište il štoveć.

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Kad se vjenčaš u crkvi to moraš proći. Baš se prijatelj prije koji mjesec ženio pa je morao tjedan dana na to neko predbračno učilište il štoveć.

to treba uvesti sekularna država, crkveni mambo-džambo ne treba shvaćati ozbiljno

ča ni šesan mladić...
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

ne samo da se slažem da je seksualni odgoj neophodan u školama i to onaj pravi a ne katoličko smeće, već bih uveo i predbračna sučeljavanja i edukaciju, predbračna sučeljavanja u obliku niza neugodnih intimnih pitanja budućim bračnim partnerima te dodatnu edukaciju za život u bračnoj zajednici te najvažnije odgoj djece, nikakve ocjene i padanja, nakon sučeljavanja ljudi bi sami odustajali i skontali da ionako ne bi dugo trajalo a nakon edukacije bi skontali što ih u biti čeka sa djetetom, kakva odricanja i kolika odgovornost...

time bi barem ublažili problem djece kretena koji na forum dolaze sa nacističkim i divljačkim idejama ili se opijaju i drogiraju do smrti prepušteni ulici jer se tatice i mamice svađaju oko alimentacije i pljuju jedni druge preko leđa djece

Zadiranje u intimu i čovjekovu privatnost baš i ne ide rukom pod ruku borbe protiv kretenizma, s druge strane ne znam ni kako pod parolom nekakve kvazi-slobode i razmišljanja i djela sprovesti takav namet, pa tu se radi o čistom nametanju vlastitog mišljenja i većeg dijela normi s kojima baš i nisi na - ti.

Seksualnim odgojem bi podigao razinu svijesti i slobode, a u isto vrijeme zadirao u brak kao zajednicu pitanjima, ok Gordana, muž ti hrče i pimpek mu se kosi gore nego banana, je li to zaista ono o čemu si sanjala u pješčaniku sa 5g?

Problem djece kretena nije problem njihova rođenja, nego odgoja u zajednici roditelja kretena. Opet - teško ćeš od - kretena 5do12 koji su spremni ući u brak, šok-terapijama i škakljivim pitanjima napraviti ljude prihvatljivijeg, uvjetno rečeno, ponašanja. Ali - opet po tebi prihvatljivijeg.

Ne moramo se složiti ni u ocjenama što je nacističko, a što divljačko ponašanje i ideja, to je isto diskusija otkad je valjda ove teme i veleumnog nad*ebavanja.

Sve u svemu iako sa nekog aspekta dobre namjere pohvalno, provoditi takvu stvar u djelo je po meni grubo zadiranje u sferu privatnosti, odgoja vlastitog djeteta i tako dalje, na kraju pak s ciljem čega? Djece robota?

Svi bi trebali biti pa imaš tap,tap,tap,tap,tap navedeno, zvuči mi kao uputa, user's guide kako se oženiti, da li se oženiti, kad imati, da li imati dijete, kako ga pak odgojiti i slično. Nisam baš za, po meni je to igra Boga, odgovarati nekoga od braka i djeteta. Iako svakako protiv kretena, to da.

@DannyHR, Crkva radi nešto slično da - bolje pitati tu istu Crkvu trend ženidbe u toj - Crkvi, koliko je svake godine ljudi koji se žene u Crkvi i što to znači uopće, kakvo odgovornost povlači kad pričamo o istoj.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 12:38 (thedream).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Pričao mi je bratić za to. Meni je to u najmanju ruku smiješno. Pop ti drži predavanja o braku a nikad to nije ni primirisao.

Apsurd isto kao da ja automehaničaru objašnjavam kako da napravi generalku a nemam pojma o tome.

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
17 godina
F1-IVO kaže...
Danny_HR kaže...

Pričao mi je bratić za to. Meni je to u najmanju ruku smiješno. Pop ti drži predavanja o braku a nikad to nije ni primirisao.

Apsurd isto kao da ja automehaničaru objašnjavam kako da napravi generalku a nemam pojma o tome.

-pogrešna usporedba, -> mehaničar bez vozačke...

14 godina
F1-IVO kaže...

U nas je to obavezan "ispit". Moraš to upisait, platiti, slušati sranja, i tek onda vjenčati (ako želiš crkveno vjenčanje).

Što se tiče onog prije braka, mislim da je to crkva uvela davno prije zbog kojekakvih spolnih bolesti (nepostojanje ljekova u tadašnje doba i sl.). Danas je to po meni toliko smješno pravilo, iako se ne ubrajam u rimokatoličku religiju. Jedino što treba je educirati djecu o važnosti zaštite, i to je to.

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Zadiranje u intimu i čovjekovu privatnost baš i ne pod ruku borbe protiv kretenizma,....

zadiranje u intimu u svrhu razotkrivanja, ne države naspram pojedinaca već bračnih partnera međusobno, isprobavanje granica tolerantnosti, cilj je daljni razgovor među budućim bračnim partnerima, a ne zadiranje psihologa ispitivača koji ionako ne smije odavati tajne, što se odgoja djece tiče dovoljno je buduće roditelje pobliže upoznati sa pravima djeteta, zakonski te ih uvesti u financijski dio priče i koliko što neophodno za život djeteta stoji novaca, vremena i nervoze, vrlo praktične stvari, ništa indoktrinacijski

ča ni šesan mladić...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 12:51 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
thedream kaže...

Zadiranje u intimu i čovjekovu privatnost baš i ne pod ruku borbe protiv kretenizma,....

zadiranje u intimu u svrhu razotkrivanja, ne države naspram pojedinaca već bračnih partnera međusobno, isprobavanje granica tolerantnosti, cilj je daljni razgovor među budućim bračnim partnerima, a ne zadiranje psihologa ispitivača koji ionako ne smije odavati tajne, što se odgoja djece tiče dovoljno je buduće roditelje pobliže upoznati sa pravima djeteta, zakonski te ih uvesti u financijski dio priče i koliko što neophodno za život djeteta stoji novaca, vremena i nervoze, vrlo praktične stvari, ništa indoktrinacijski

Misliš da oni to nisu obavili prije odluke o stupanju u brak? Nije baš ajd da se ljudi žene na temelju 20 redova izmjenjenih na chatu facebooka ili drk*nja po iskrici, smatram da tko se odluči za takav korak - svojeg partnera i poznaje, ili bi ga bar trebao poznavati.

Ali shvatio sam te, sve pet, praktična razina.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Misliš da oni to nisu obavili prije odluke o stupanju u brak? Nije baš ajd da se ljudi žene na temelju 20 redova izmjenjenih na chatu facebooka ili drk*nja po iskrici, smatram da tko se odluči za takav korak - svojeg partnera i poznaje, ili bi ga bar trebao poznavati.

Ali shvatio sam te, sve pet, praktična razina.

ajde, ajde... ljudi ne znaju s koje strane su šuplji, vide samo pozitivu u stanju zaljubljenosti, masu nema pojma u šta se upušta što i dokazuje količina rasturenih brakova... ovo je pokušaj da se rasturi brak i prije nego je počeo jer su partneri, nedovoljno zreli, nisu kompatibilni, nespremni su za odgoj djece itd...

ča ni šesan mladić...
18 godina
neaktivan

Kad smo već kod brakova, smatram da par ne smije ući u brak prije nego neko određeno vrijeme zajedno živi.

Zajednički život u mnogočemu mijenja vezu kakvu taj par poznaje.

Dovoljno mi je gledati po sebi i ljudima oko sebe. Nisam mogao vjerovati koliko je teže (uvjetno rečeno naravno) održati vezu kad u priču uđu sve sitnice s kojima pojedinca zajednički život suočava. Bedasto je sada pričati koje su to stvari, ali mislim da ih svaka osoba koja živi ili je živjela s partnerom zna.

18 godina
neaktivan

Sorry na double postu ali ovaj temetski nema nikakve veze sa ovim gore, dakle Friščić jede govna, ako taj đubar sa svojom strančicom uđe u koaliciju kukurikati moj glas će odkukurikati

ča ni šesan mladić...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 13:21 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

U svakom slučaju po meni bilo koji oblik edukacije u svrhu edukacije ne može biti loš, pa tako ni sex. ed. neće biti potpuni promašaj.

Izrada programa bi se trebala prepustiti stručnjacima, nikako vjerskim institucijama- unatoč tome što postoje pojedinci unutar samih institucija koji mogu biti stručni, no oni ipak ne mogu nepristrano donositi stručno-znanstvene odluke.

Dijelom smatram da se ipak dio odluke treba prenijeti i na roditelja, pošto taj program neće biti samo izlaganje statističkih podataka već će to biti svojevrstan odgoj. Možda ne bi bio loš prijedlog da i roditelji prođu taj program. (Ali da dolazak bude obavezan, recimo u Njemačkoj je sex. ed. obavezan po zakonu) Jer ni roditelji neznaju sve pa bi im to probably veoma pomoglo u odgoju, razgovoru itd. Također postoji velika šansa da to na neki način i zbliži roditelje i djecu (barem u razgovoru).

Ako je netko ovdje roditelj neka sâm kaže da li bi mu bilo lakše (ili ne) da također pohađa taj sex. ed. pa da ipak ima nekakvu znanstvenu podlogu u buduće-možebitnom razgovoru sa svojim tinejđerom. A i djecu bi to moglo potaknuti na razgovor (a znam da je to mnogima najveći bed na svijetu) pa možda i van tog sex. eda nešto nauče itd itd..

No iako sam pročitao mnogo kritika na račun sex. eda. i dalje ne vidim kako bi se to negativno odrazilo na djecu. (naravne ova dva trenutna prijedloga su katastrofa i nadam se da ih neće uvoditi)

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Kad smo već kod brakova, smatram da par ne smije ući u brak prije nego neko određeno vrijeme zajedno živi.

Dovoljno mi je gledati po sebi i ljudima oko sebe. Nisam mogao vjerovati koliko je teže (uvjetno rečeno naravno) održati vezu kad u priču uđu sve sitnice s kojima pojedinca zajednički život suočava. Bedasto je sada pričati koje su to stvari, ali mislim da ih svaka osoba koja živi ili je živjela s partnerom zna.

Živio, prekinuli, sad opet - živimo. {#}

Cemetary gates
17 godina
(s)izgoreo kaže...

Sorry na double postu ali ovaj temetski nema nikakve veze sa ovim gore, dakle Friščić jede govna, ako taj đubar sa svojom strančicom uđe u koaliciju kukurikati moj glas će odkukurikati

-zar si sumnjao da se paraziti moraju prikrpati (lako z anjega). Ima toga još, no najinteresantnija mladenka je trenutno penzionerka. Tko nju nategne taj je na konju. (penzići i dalje ostaju za natezanje ili skupljanje PETa, lijepa naša rvacka).

16 godina
neaktivan

Koji k*rac?!

U svakom slučaju trebali su objaviti i broj mobitela i adresu dotične/ih..{#}Šteta dvije godine do punoljetnosti, a i zaštite identiteta ovakvim tukama. Tuka sa 16 u današnje vrijeme sumnjam da može doći sebi do 25-te, može jedino evoluirati u još veći šljam.

To govorim iz iskustva ( i poznanstva preko 30 takvih djevojaka ). Smiriti se, u pravilu znači da ti što bogatiji bijednik napumpa dijete, za kojeg se onda dotične bivaju prisiljene udati radi pritisaka iz - katoličke hr okoline, smiriti se njima nikako ne znači promjenu mentalnog sklopa, tako da ono, imale 16,20,25, teško da išta znači.

Glupača je glupača.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 14:57 (thedream).
18 godina
Danny_HR kaže...

Vecina ljudi ni ne kuzi koliko je brak (ili veza u kojoj zivis sa curom/deckom) teska i koliko tu ima problema. Financije, kuhinja, pa i smrdljive carape na podu. Cim naidju nekakvi problemi - op op razvod. Ljudi se ne zele nositi sa problemima. Nisu spremni na kompromis. Nisu spremni na razgovor. Nemaju odgovornosti. Najlakse je od problema pobjeci. Brak nije veza vezica koju mos prekinit kad ti dosadi. Cura i ja se n puta svadimo oko svega i svacega. Neki moji prijatelji su i radi glupljih stvari prekidali dugogodisnje veze.

I am creationist. I believe man created god.
18 godina
neaktivan
Pa meni je milijun puta došlo da je stjeram u 3pm jer je ostavila torbu tamo gdje meni smeta. Njoj je pak došlo isto to kad ja ostavim upaljen komp navečer. Milijun je glupih stvari koje nevjerojatno jako smetaju kad se ponavljaju iz dana u dan.

Zato je bitno da se prvo isproba zajednički život i da se vidi može li se s tim naoko sitnicama zapravo nositi.

Postoje neke navike svake osobe koje ne možeš znati prije nego provodiš s tom osobom 24 sata dnevno i dijeliš životni prostor.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice