Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.349.208
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
mbaksa kaže...

Točno to - trebala bi biti stvar pojedinca, osobna stvar, ali - nije. Roditelji indoktriniraju djecu, a pošto ni to nije dovoljno, djecu se dodatno indoktrinira i u obrazovnom sustavu, iako smo po Ustavu sekularna država.

Današnji sat elektroenergetike nastavnik nam je čitao bibliju.

Budući da nam je to novi nastavnik nije mi bilo jasno što se događa. Zašto to radi, kasnije sam sazna da je on malo vjerski opterećen i da često zna malo skrenit sa struke na vjeru.

Uopće ne znam kako da se postavim tim nastavnikom, s jedne strane ne vjeruje u darvinizam, a sa druge predaje o struji, robotici i svemu znanstvenom.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
18 godina
M_dipl. kaže...

Primjerice, kako komentirate navode da neke zemlje (poput Engleske) rade na tome da bitno limtiraju ili u potpunosti ukine pristup određenim društvenim mrežama svojim građanima, posebno ako uzmemo u obzir da je pristup internetu ljudsko pravo?

Daj nam radije link na tu vijest, da znamo na temelju čega to misle zabraniti.

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
14 godina
protjeran
M_dipl. kaže...
Landser_33 kaže...
Otkada anarho-sindikalizam uopće razmatra ikakvu vjeru, kamoli religiju?

Zašto ne bi razmatrao? Jel' ti uopće znaš što je anarhosindikalizam? Vjeru sigurno, a čak i religiju uz neke tweakove. :)

Ne, mislio sam da je razmatra kroz stavove ateizma i agnosticizma, odnosno da je vidi kao oruđe manipulacije i represije koja potpiruje klasnu netrpeljivost. Ne vidi je kao realan i funkcionalan društveni element.

Amat Victoria Curam.
14 godina
sirka666 kaže...

Budući da nam je to novi nastavnik nije mi bilo jasno što se događa. Zašto to radi, kasnije sam sazna da je on malo vjerski opterećen i da često zna malo skrenit sa struke na vjeru.

Uopće ne znam kako da se postavim tim nastavnikom, s jedne strane ne vjeruje u darvinizam, a sa druge predaje o struji, robotici i svemu znanstvenom.

Vrlo jednostavno, kad te drmne s nezgodnim pitanjem na usmenom počni glasno moliti, barem dok se ne sjetiš odgovora ili ne pronađeš šalabahter.

16 godina
protjeran
sirka666 kaže...

Zakoni:

1. Robot ne smije ozlijediti čovjeka.

2. Robot mora slušati čovjeka ukoliko se to ne kosi s zakonom 1.

3. Robot mora čuvati sebe, ukoliko se to ne kosi s prva dva zakona.

I možete imati jako lijep život.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Littlemanbeingerased kaže...
Vjera ne mora nuzno znaciti crkvu niti religiju.

Takva vjera nikome ne smeta i o takvoj vjeri ovdje ni ne raspravljamo, jer zapravo ne bi imali o čemu posebno raspravljati. Takva vjera bi u ovoj temi bila off-topic, jer se ne tiče društva, nego pojedinca.

eh.. hvatas se svake rijeci? :P

samo sam se zelio saliti na racun toga da bude "precizniji".

vjera i slijepo vjerovanje bez propitkivanja, bila to osoba ili poneki razvijeni sustav vrijednosti/pravila, takodjer je na razini religioznevjere.

(vjera u politicki sustav? indoktrinacija je i ucenje klinaca u skoli kako je "predstavnicka parlamentarna demokracija" vrhunac ljudske ingenioznosti i dosega politke te osobnih sloboda izbora, bez da im se da previse mogucnosti propitkivanja iste te ukazuje na propuste, manjkavosti i zapravo.. lazi).

no .. budem "trolao" u neko drugo vrijeme. 

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
moderator
sirka666 kaže...
mbaksa kaže...

Točno to - trebala bi biti stvar pojedinca, osobna stvar, ali - nije. Roditelji indoktriniraju djecu, a pošto ni to nije dovoljno, djecu se dodatno indoktrinira i u obrazovnom sustavu, iako smo po Ustavu sekularna država.

To ste automatski trebali prijaviti ravnatelju.

sirka666 kaže...

Nije Darwinizam, nego teorija evolucije (dok netko spominje "Darwinizam", već je jasno u kom grmu leži zec). I nije da se u nju vjeruje ili ne vjeruje nego, s obzirom da je riječ o znanstvenoj teoriji, prihvaća kao takvu. Ili ne prihvaća?

Ne kužim kako mu se biblija uklapa u predavanje. Možeš dati neke primjere?

16 godina
sirka666 kaže...

Mislim, ako mi bilo što rade sa kćeri i onda je ubiju, bilo bi mi svejedno što su radili - mrtva je. Dok silovanje ima psihičke posljedice na nju samu a i na okolinu.

Ubiti nekoga možeš na milijun načina, a reći kako način ubojstva nije bitan jednostavno nije istinit.

Misliš da bi ti bilo svejedno saznati da su ti dijete jednostavno ubili metkom u glavu, ili svakodnevnim silovanjem kroz mjesec dana npr.?

Čak i da ti je, nekim neopisivim čudom, svejedno, kazne za to dvoje ne bi bile jednake...sa razlogom, dodao bih.

18 godina
M_dipl. kaže...

Ne da mi se sada guglati {#}, ali uzrokovano je nedavnim neredima za koje se smatra da su osmišljeni, isplanirani i organizirani putem facebooka i twittera.

Hoće li zabraniti telefone? Poštu?

Dvojbeno je to učiniti čak i registriranim kriminalcima koji bi tim putem pozivali na nerede, (kao što se hakerima brani pristup računalima) a u nekim natiowide zabranama na vidim nikakvog pravnog uporišta.

Iako nakon 20000 kamera u Londonu i onih nekoliko ozlijeđenih jer su policiji izgledali sumnjivo s vrećama na leđima, te francuskog 3Strike zakona o piratluku, svašta bi mogli progurati.

(Doduše ovo zadnje ima nekog uporišta, samo je problem provedbe u mnogoljudnijem kućanstvu)

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
18 godina
Monopol kaže...
Darky kaže...

ovaj put je jaca i sebe nadmašila{#}

Dobro ako Jaca kaže da je Ina prodana za male pare a onda nije glasalaa ni znala, pa ko je glasao onda kada nitko ništa nezna? {#}

Kak ne kužiš u čem je poanta ona je tam bila,{#}na tom sastanku ali si je stavila čepiče u Vuha pa onda glasala tak da se može službeno pokrit da ne zna o čem se radi i rješen problem.{#}{#}

Usput sve pos starom kaj drugo, samo ovaj put je Hrvat pokral Hrvate u Americi do daske baš super hm moglo je bit i još gore da ih je oplendrušal neki stranac recimo jel.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/anthony-raguz-hrvatima-sad-u-ukrao-70-milijuna-dolara-clanak-331317

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
mbaksa kaže...
sirka666 kaže...
mbaksa kaže...

To ste automatski trebali prijaviti ravnatelju.

sirka666 kaže...

Nije Darwinizam, nego teorija evolucije (dok netko spominje "Darwinizam", već je jasno u kom grmu leži zec). I nije da se u nju vjeruje ili ne vjeruje nego, s obzirom da je riječ o znanstvenoj teoriji, prihvaća kao takvu. Ili ne prihvaća?

Ne kužim kako mu se biblija uklapa u predavanje. Možeš dati neke primjere?

Moja greška u vezi Darwinizma.

Nema primjera, jednostavno napravi digresiju i počme čitati/citirati bibliju. Bez nekakvog konkrentnog primjera vezanog uz struku tipa da će usporediti nešto iz struke s nečim iz biblije.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Primjerice, kako komentirate navode da neke zemlje (poput Engleske) rade na tome da bitno limtiraju ili u potpunosti ukine pristup određenim društvenim mrežama svojim građanima, posebno ako uzmemo u obzir da je pristup internetu ljudsko pravo?

To se moze poistovjetiti samo s radikalnim autoritativnim rezimom. Demokracija my ass.

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
18 godina
moderator
sirka666 kaže...
Nema primjera, jednostavno napravi digresiju i počme čitati/citirati bibliju. Bez nekakvog konkrentnog primjera vezanog uz struku tipa da će usporediti nešto iz struke s nečim iz biblije.

Nema se tu što razmišljati - prijaviti ravnatelju, pa makar i anonimno ako se ne usudite sa svojim imenima. Prijaviti i udrugama za zaštitu ljudskih prava tipa Nisam vjernik, David, Protagora, ako treba i novinama. Takvo ponašanje nastavnika je nedopustivo. Bilo bi super kad bi i netko zabilježio što točno nastavnik priča pa da se ima i nešto konkretno za pokazati udrugama i novinarima.

17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
M_dipl. kaže...

To se moze poistovjetiti samo s radikalnim autoritativnim rezimom. Demokracija my ass.

Netko ima super potpis tu na forumu, ne znam tko - "Pisalo je i na zidu p*** pa sam k*** slomija..."

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
18 godina
moderator
M_dipl. kaže...
mbaksa kaže...
Nije Darwinizam, nego teorija evolucije (dok netko spominje "Darwinizam", već je jasno u kom grmu leži zec).

Evolucija je činjenica koja se objašnjava raznim teorijama. Jedna od njih je neodarvinistička. Biology 101 stari moj.

Mislim da dobro znaš koja je poanta izrečenog, stari moj. Hint: termin Darwinizam često koriste religijski opsjednute osobe kao omalovažavački termin za teoriju evolucije. Nije mi samo jasno zašto stalno imaš potrebe seruckati.

14 godina

Trebalo bi tom profi sugerirati da čita citate još iz Kurana i Tore, ipak je energetika široko područje i nije naodmet vidjeti što misle i drugi autori.

18 godina
Što se događa s našim društvom?

Upravo san zavrsija pretakat vino a vi ste u medjuvremenu nadrobili 5 stranica :)

Sto se tice Nasty-evog kaznjavanja onog mulca, sta se nas dvoje nismo prije jedno godinu dvi prepirali oko fizickog kaznjavanja? Ti protiv - ja za? Sad vidim da si i ti za :P

I am creationist. I believe man created god.
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Upravo san zavrsija pretakat vino a vi ste u medjuvremenu nadrobili 5 stranica :)

Sto se tice Nasty-evog kaznjavanja onog mulca, sta se nas dvoje nismo prije jedno godinu dvi prepirali oko fizickog kaznjavanja? Ti protiv - ja za? Sad vidim da si i ti za :P

Bokte koje si ti zlopamtilo! :-D

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
18 godina
moderator
ante_etna kaže...

Trebalo bi tom profi sugerirati da čita citate još iz Kurana i Tore, ipak je energetika široko područje i nije naodmet vidjeti što misle i drugi autori.

Da, trebao bi čitati i o čemu govori vjera u Flying Spagetti Monstera.

---------

A ako govorimo za ozbiljno, taj profesor treba dobiti opomenu pred otkaz, a ako to ponovi, onda i otkaz. Tu je stvar jasna. Nije dovoljno što imamo protuustavni vjeronauk u školama - sad će se religijske ideje iznositi još i na tehničkim predmetima?!

18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Netko ima super potpis tu na forumu, ne znam tko - "Pisalo je i na zidu p*** pa sam k*** slomija..."

To je mom starom omiljena izreka {#}

I vrlo je primjenjiva na mnogo situacija...

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 16:34 (1domagoj1).
18 godina
moderator
M_dipl. kaže...
mbaksa kaže...
Mislim da dobro znaš koja je poanta izrečenog, stari moj. Hint: termin Darwinizam često koriste religijski opsjednute osobe kao omalovažavački termin za teoriju evolucije. Nije mi samo jasno zašto stalno imaš potrebe seruckati.

U većini ćeš djela s područja biologije naletiti na Neodarwinism i Darwinism. To što to (u nekom impliciranom značenju) koriste religijski opsjednute osobe je druga stvar.

Čekaj sad... Hoćeš reći da se termin Darwinism odnosi na rane koncepte vezane uz evoluciju, a da ono što odgovara današnjem viđenju evolucije se uklapa u termin Neodarwinism, ili bolje reći u neki od ovih termina: modern evolutionary synthesis, new synthesis, the modern synthesis, the evolutionary synthesis, millennium synthesis, the neo-darwinian synthesis?

Zašto bi onda netko koristio termin Darwinism za modernu evolucijsku teoriju? Ah, da, znamo zašto. Jedna strana zato da slavi Darwina kao osobu koja je dala značajan doprinos teoriji evolucije i znanosti, a druga strana zato da time implicira da to nije znanost, da ne odgovara činjenicama, nego da su to samo ideje jednog bradonje koji tvrdi da smo nastali od majmuna (dakle, da napravi straw man od toga). E pa ja sam govorio o tome drugome (o toj drugoj stvari koju spominješ) i to je bila poanta moje poruke, a zbog čega ti i dalje bezveze seruckaš i off-topičariš (govoriš o svemu samo ne o "drugoj stvari" koja je i bila poanta moje poruke) - ne znam.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
...

Zašto bi onda netko koristio termin Darwinism za modernu evolucijsku teoriju? Ah, da, znamo zašto. Jedna strana zato da slavi Darwina kao osobu koja je dala značajan doprinos teoriji evolucije i znanosti, a druga strana zato da time implicira da to nije znanost, da ne odgovara činjenicama, nego da su to samo ideje jednog bradonje...

uhm... ili treća strana kojoj je darvinizam sinonim za evolucijsku biologiju (nešto kao digitron?), bez da zna puno/išta o djelima Darwina i starog Darwina sina, ili novijih spoznaja, a drugu stranu smatra smiješnom ili ni o tome ne zna ništa...

pitanje: šta nije ta "Darwin fail - watchmaker win" priča nekakav američki proizvod, šta ima toga i u nas?

iddqd
18 godina
moderator
badmad kaže...
pitanje: šta nije ta "Darwin fail - watchmaker win" priča nekakav američki proizvod, šta ima toga i u nas?

Kod nas se u religijskim krugovima forsira teorija evolucije, kako bi se mogli naći neuki "biseri" koji će tvrditi da je to "samo teorija".

Ali je očito i da se tu i tamo koristi termin Darwinizam. Nisam ga ja uveo u ovu raspravu. {#}

17 godina
neaktivan

oke, samo se meni čini da se pojmovi teorija evolucije i darvinizam koriste kao vrijednosno neutralni, uobičajni, iako pogrešni, (kao npr. ponavljam, za darvinizam - digitron/kalkulator;  teoriju evolucije - ne znam, čaj od kamilice; ako se razumijemo). Nisam se susreo sa pojavom da se evoulcija stavlja na razinu teorije pa pobija. Doduše niti se krećem po religijskim krugovima.

iddqd
18 godina
neaktivan
wyks kaže...

Nismo ni o pe*derima dugo, osim nekih indirektnih pokazatelja u vidu košulja pastelnih boja.

Odlučio sam i ja kao i neki forumaši otkriti svoje lice.

još malo i bit ću potpuno nepotreban na forumu, ti pokrivaš homoseksualizam zajedno s baksom i gro juzera, baksa uništava sustavno religiju, drago piči po HDZu, diplodokus pokriva sve točke etički, torrente praktički a ostatak ekipe daje podršku uz koji upit da se ne ukiseli.... good for me, idem malo leć i isprike ukoliko sam koga podcijeno (a jesam mnoge) i ukoliko sam koga precijenio a jesam sebe...

ča ni šesan mladić...
18 godina

Ma naisao sam na prilicno jednostavno rjesenje/pogled oko gay brakova. Sad kad je netko jos spomenuo gay u rečenici više nije off topic da to tu istaknem :).

I can’t count the reasons I should stay One by one they all just fade away
18 godina
(s)izgoreo kaže...
wyks kaže...

Nismo ni o pe*derima dugo, osim nekih indirektnih pokazatelja u vidu košulja pastelnih boja.

Odlučio sam i ja kao i neki forumaši otkriti svoje lice.

još malo i bit ću potpuno nepotreban na forumu, ti pokrivaš homoseksualizam zajedno s baksom i gro juzera, baksa uništava sustavno religiju, drago piči po HDZu, diplodokus pokriva sve točke etički, torrente praktički a ostatak ekipe daje podršku uz koji upit da se ne ukiseli.... good for me, idem malo leć i isprike ukoliko sam koga podcijeno (a jesam mnoge) i ukoliko sam koga precijenio a jesam sebe...

Pardon - ja ne pičim po HDZ-u! Ako igdje nađeš post u kojem sam spomenuo HDZ i želio im išta loše - povlačim se iz ove teme. Na par dana.

A osim toga masu puta sam ti dao podršku u skoro svim drugim temama koje si gore nabrojao.

This space for rent!
18 godina
moderator
M_dipl. kaže...
U pravu si da je sve ovo off topic, pa ću sada krenuti u on topic vode.

Onda nisi morao ni u ovaj off-topic, jer si već treću poruku napisao komentirajući nešto što nema previše veze s poantom moje poruke. Pa sad, kad smo kod toga tko je puko i ostao živ... Gubiš se. Ako hoćeš raspravljati o poljoprivredi, raspravljaj, ali nemoj mene u to uvlačiti.

18 godina
(s)izgoreo kaže...

još malo i bit ću potpuno nepotreban na forumu,

no no.. moj naklon je uvijek bio i kad smo se upoznali na relaciji softver-parizer {#}.  cijenim kvalitetne ljude, ma koliko se zucno negdje nismo slagali (bilo nekada).

mene izostavi iz popisa...pogano zatrolam ili u 3 crtice iznesem svoje "crno na bijelo". ostali nabrojani su vrijedni citanja.

ostalo:

btw cijela ekipa je  99% vremena korektna i splasle su gadosti sa netrpeljivostima. steta sto su neki zbog tog izgubili acc,ali to ne znaci da nisu dobrodosli ukoliko nastupe sa zdravim razumom i tolerancijom.

i najtvrdji tvrdolinijaski stav, moze se posluziti za debatu i treba ga znati posluziti,a da ista ne postane ogavna + ban i svadje.

ocjena teme kakva je zadnjih dana:

8 5
2 4
3 3
4 2
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
17 godina
odjavljen
torrente kaže...

ocjena teme kakva je zadnjih dana:

Fali ti jedinica.

Jaco,moja mater te traži!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice