Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.360.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Thedream  - što ti kažeš na ovo - http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/UniCredit-Agrokorove-obveznice-treba-prodati?

Kad će drek u ventilator?

This space for rent!
15 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Thedream  - što ti kažeš na ovo - http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/UniCredit-Agrokorove-obveznice-treba-prodati?

Davno je drek u ventilatoru. Svjetska ekonomija, burze i banke trebaju reviziju. Narodnu. Onu sa bakljama, molotljevima i štrikom.

( ˘͡ -˘͡)
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Zna san ja da si ti tompsonovas...

Sta te privuklo njemu? Skolovan glas? Odlicni tekstovi?

Koji izraz-LOL. Ja sma Hrvat-eto što me privuklo njemu.

Bypass kaže...
Drago kaže...

Davno je drek u ventilatoru. Svjetska ekonomija, burze i banke trebaju reviziju. Narodnu. Onu sa bakljama, molotljevima i štrikom.

U potpunosti se slažem, samo još treba dodati i cigle i pajsere.

Jaco,moja mater te traži!
18 godina
Bypass kaže...
Drago kaže...

Mislim da je ovo još ništa i da nam pravi shitstorm tek predstoji. 

This space for rent!
18 godina

Vozacima na tehnickom oteli vise od 180 milijuna kn

Tocnije, svakome 92 kn svake godine

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Vjerojatno početkom iduće godine, s jedne strane mu ide na ruku politika HNB-a o stabilnom tečaju kune, odnosno gotovo bi se usudio reći eura - pošto se gotovo svo kreditiranje odvija putem valutne klauzule vezivanjem uz euro. Dok euro ne divlja, odnosno kuna ne slabi u odnosu na euro, Todorić je iznad vode. Njegov najveći problem je kao što banke kažu - nedostatak dugoročnog plana financiranja svojih obaveza, bankama nije u interesu odobravanje kratkoročnih kreditnih linija s dijela financijskog aspekta.

Rizik sa Agrokorom je prisutan već zadnjih nekoliko godina, osobno mislim da će doći maca na vratanca jer on ne može vječno reprogramirati dugove novim zaduženjima ( nešto tipa Hrvatska u malom ), to mora puknuti kad tad, jer mu je poluga sve labavija, kamate će ga umlatiti, a spuste li mu rejting obveznica + tome dodaš nestabilnost u kojoj se Eurozona nalazi, mislim da će vrlo teško namaći svježa sredstva, ili barem ne po dosadašnjim uvjetima. Gotovo idealna paralela se može potegnuti između Agrokor koncerna i Hrvatske države, iz ovoga bi trebali svakako štošta naučiti, i što nas čeka idućih godinu, dvije ne smanjimo li deficit, a pogotovo vanjski dug.

Nisam siguran da nas sve skupa očekuje svijetla budućnost obzirom na situaciju u Grčkoj, Španjolskoj i Italiji. ECB nije Caritas, ni bunar bez dna, gašenje požara u pojedinim zemljama moglo bi se itekako odraziti na stabilnost eura, a onda smo u banani.

Cemetary gates
15 godina
protjeran
Drago kaže...

Mislim da je ovo još ništa i da nam pravi shitstorm tek predstoji. 

Ja nikako ne vidim da će ovakva ekonomska politika biti održiva. Jednostavno ne vidim da se može ovako i dalje. Jedini scenarij koji vidim je svjetski rat protiv kompanija, banaka i slično.

Narodu će doći do grla, a onda tek ide shitstorm. Političari si umišljaju da vladaju narodom, ali vrlo lako ih se razuvjeri.

Na kraju ne daj bože da se to dogodi, ali ja zaista ne vidim drugačiji zaključak ovakve politike.

( ˘͡ -˘͡)
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Vjerojatno početkom iduće godine, s jedne strane mu ide na ruku politika HNB-a o stabilnom tečaju kune, odnosno gotovo bi se usudio reći eura - pošto se gotovo svo kreditiranje odvija putem valutne klauzule vezivanjem uz euro. Dok euro ne divlja, odnosno kuna ne slabi u odnosu na euro, Todorić je iznad vode. Njegov najveći problem je kao što banke kažu - nedostatak dugoročnog plana financiranja svojih obaveza, bankama nije u interesu odobravanje kratkoročnih kreditnih linija s dijela financijskog aspekta.

...

Nisam siguran da nas sve skupa očekuje svijetla budućnost obzirom na situaciju u Grčkoj, Španjolskoj i Italiji. ECB nije Caritas, ni bunar bez dna, gašenje požara u pojedinim zemljama moglo bi se itekako odraziti na stabilnost eura, a onda smo u banani.

ima još jedna stvar koju rade

kupe jeftinu robu III kategorije koju EU prodaje u bescjenje i to kod nas ona skupo proda kao I kat

ulaskom HR u EU, takvu robu više neće smjeti prodavati unutar granica EU

nama euro ne treba, sa eurom kao valutom i ovakvom vladom još bi brže potonuli.

hrvatskoj treba EU tržište, pristup EU poslovima i kuna za održavanje stabilne ekonomije

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 12:04 (Darky).
17 godina
Drago kaže...

..

-jezgrovito, ali nedorečeno.

Za drek znamo, međutim tko će biti ventilator?

Pogotovo ako naiđe storm... kao što je i najavljivan storm u NewYorku (Irene), malo vjetra i kišica. S druge strane ako i dođe do ventilatora, računi za struju bi mogli biti gadni.

Više pitanja nego odgovora, treba i dalje teoretizirati... ( i ne raditi ništa, pogotovo dirati fekalije) {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
Darky kaže...
hrvatskoj treba EU tržište, pristup EU poslovima i kuna za održavanje stabilne ekonomije 

prosirenje trzista i nestajanje carina bi definitivno pomoglo.

no ponovno se postavlja pitanje sto izvoziti?

imamo slabasnu industriju (uz rijetke primjere uspjesnosti i razumnog poslovanja koji uspijevaju nesto i izvesti) koja jednostavno nema sto izvoziti.

usluge? tu jedino jos imamo nekakve sanse. ali nista posebno. jer .. nije zapad zauzet sisanjem motke pa da nemaju pameti.

ponavljam se, od pocetka je sve bilo krivo postavljeno. trazili smo proboj na razna zapadna trzista koja su jednostavno zasicena proizvodima. cak i da smo imali nekakav kvalitetan proizvod, on se tesko mogao probiti i isticati medju mnostvom. istok smo zanemarili. npr. trziste rusije od cca 150 milja stanovnika nije nam uopce bilo zanimljivo (sada ga otkrivamo - too little, too late.. zapad je vec odavno tamo). nismo iskoristili zemljopisnu prednost i trazili trzista na istoku (drzave koje su sada u eu, ali svejedno ako stvoris naviku kvalitetnog proizvoda, dostupnog, ljudi ce ga i dalje uzimati ako su zadovoljni).

uistinu ne vidim sto bi se moglo posebno napraviti. osim toga.. nestajanje carina pojeftinit ce (teoretski) strane proizvode = domaci proizvodjaci su u banani.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
moderator
badmad kaže...
ma hrpa gluposti... odokativno mi se čini da baba debelo pretjeruje. Nju vrijeđa, zadaje joj glavobolju i nesanicu jer neko predavanje na koje ne mora ići vodi svećenik. Još da je problem u sadržaju toga što čovjek predaje - ne. Problem je u tome što je svećenik. I onda se žali na diskriminaciju, je*ate licemjerja...

Prvo treba utvrditi činjenično stanje - je li riječ o neobaveznoj radionici ili o sjednici Nastavničkog vijeća (tj. predavanju koje se smatra sjednicom N.v.) - jer to su dvije posve različite stvari. Moram priznati da bi se činilo malo čudnim ili glupim da je ta profesorica lagala, tim više što je opisala situaciju riječima "a na koje će dolazak biti obavezan za sve zaposlenike jer će se predavanje tretirati kao sjednica Nastavničkog vijeća." Prije bih rekao da se sad ovi izvlače da je to samo neobavezna radionica, jer ne kužim odakle profesorici ideja da će se dotično predavanje tretirati kao sjednica Nastavničkog vijeća. Bit će da stvarno dobro laže ako to nije istina. Ili je riječ o ozbiljno pokvarenom telefonu.

Drugo - kao što je već bilo spomenuto, ta radionica je protuustavna. I neodgovorna. I nemoralna. Zašto? Kaže u tekstu:

''Riječ je o radionici na temu 'Mladi pred izazovom relativizma i odgoj savjesti'. ... Spomenuti svećenik je ujedno predavač na fakultetu i on će samo nastavnicima, koji to žele, reći nekoliko smjernica u odgoju mladih''.

Naravno, sve će to lijepo biti prezentirano iz perspektive svećenika. A i koji bi drugi razlog bio angažirati svećenika za tako nešto? Tipično pranje mozga. Je li taj svećenik završio psihologiju, sociologiju ili pedagogiju? Na ozbiljnom faksu, naravno (nemam pojma imaju li vjerska učilišta takve predmete). Hoće doći u svećeničkoj obleki i s okovratnikom? O čemu onda pričamo? Dakle, najvjerojatnije nije riječ o stručnoj osobi i još k tome ta će osoba promovirati vjerske ideje, što je u državnim ustanovama po Ustavu ZABRANJENO. I još će onda dovesti neku tamo žemsku - "američka spisateljica Moira Noonan, koja putuje po svijetu i promovira svoje preobraćenje u Međugorju" - da propovijeda! Vjerske ideje!

Mislim, o čemu mi to pričamo? Ako smrdi i izgleda kao g... Znaš kako ide dalje.

Omalovažavaš "babu" koja se požalila na slučaj, a ignoriraš činjenicu da je cijeli taj slučaj protuustavan. What's wrong with you?

18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

cekao sam trenutak kada ce se baksa pojaviti na frontu

{#}

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
16 godina
neaktivan
Cemetary gates
18 godina
vexx5555 kaže...

Koji izraz-LOL. Ja sma Hrvat-eto što me privuklo njemu.

Znaci, ako sam pravi Hrvat moram slusat Thompsona, i ako slusam Thompsona onda sam pravi Hrvat? 

I am creationist. I believe man created god.
18 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...
Darky kaže...

prosirenje trzista i nestajanje carina bi definitivno pomoglo.

no ponovno se postavlja pitanje sto izvoziti?

imamo slabasnu industriju (uz rijetke primjere uspjesnosti i razumnog poslovanja koji uspijevaju nesto i izvesti) koja jednostavno nema sto izvoziti.

usluge? tu jedino jos imamo nekakve sanse. ali nista posebno. jer .. nije zapad zauzet sisanjem motke pa da nemaju pameti.

ponavljam se, od pocetka je sve bilo krivo postavljeno. trazili smo proboj na razna zapadna trzista koja su jednostavno zasicena proizvodima. cak i da smo imali nekakav kvalitetan proizvod, on se tesko mogao probiti i isticati medju mnostvom. istok smo zanemarili. npr. trziste rusije od cca 150 milja stanovnika nije nam uopce bilo zanimljivo (sada ga otkrivamo - too little, too late.. zapad je vec odavno tamo). nismo iskoristili zemljopisnu prednost i trazili trzista na istoku (drzave koje su sada u eu, ali svejedno ako stvoris naviku kvalitetnog proizvoda, dostupnog, ljudi ce ga i dalje uzimati ako su zadovoljni).

uistinu ne vidim sto bi se moglo posebno napraviti. osim toga.. nestajanje carina pojeftinit ce (teoretski) strane proizvode = domaci proizvodjaci su u banani.

što izvoziti?

• poljoprivredne proizvode

kad smo unutar EU, otvoreno nam je tržište, sad nam je zatvoreno

kad budemo u EU onda nem neće makedonske lubenice, grožđe i paradajz dumpati cijene (jer EU neće dozvoliti uvoz preko EU kvota)

ukidanjem carine granica za famozni JCD ide na 5000 US$ (ili eura nisam točno siguran), ali sad definitivno ne možeš biti mali izvoznik ili uvoznik

Nadalje svi zaboravljaju da je naša hrana po kvaliteti u samom europskom vrhu, no konzum & co nam prodaju jeftino smeće pod cijenu "kvalitete" sa ulaskom u EU i oni će dobiti po prstima

Evo neki dan bila emisija na KN o nizozemskim plastenicima, kažu imaju tehnologiju zatvorenog kruga za CO2, i zbog toga su u zadnjih godinu dana smanjili potrošnju energije za 25%, a povećali proizvodnju 20%

sve ih subvencionira EU u ime zaštite okoliša

ja se osobno nadam da će nam EU pomoći oko pojednostavljivanja naše birokracije koja doslovno ubije bilo kakvu ideju ili inicijativu

• drvne prerađevine

imamo šume za kojima plaču u EU samo treba biti pametan i dobro to iskoristiti

• ribarstvo

u ribarstvo se ne ulaže apsolutno ništa, zašto ne sa italijom i slovenijom formirati institut za poribljavanje jadrana?

na taj način za cca 4 do 6 godina jadrna bi ponovo bio krcat ribom

• turizam

otpiliti sve jeftine turiste koje dovoze paštete sa sobom

dići uslugu i kvalitetu da nam stižu turisti avionom i da imaju na kaj potrošiti lovu, samo more i sunce nisu dosta...

• školstvo

što god mi pričali o našim školama, u stvari njima samo fali novac za opremu, ali kad se govori o kvaliteti znanja, pa neke naše srednje škole su u razni nekih fakulteta na zapadu

zašto ne bi i mi izvozili školska mjesta kao Švicarci ili englezi (pa nismo toliko lošiji), pa neka bogati ameri šalji klince kod nas u škole

tako se može u svemu naći pozitivne prilike, samo je pitanje da li postoji politička volja za promjene da se to i napravi

kaj se same korupcije tiče pa nju se može iskorijeniti za 7 dana i to vrlo efikasno uz pomoć novinara i mafije {#}

da dobro ste pročitali ja bi zlu mafiju iskoristio za lov na korumpirane, di ćeš boljeg načina nego da lopova pošalješ za lopovom {#}

18 godina

Evo jedan zgodan, feel-good prilog:http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/VIDEO-Trader-zapanjio-BBC-Krah-neizbjezan-Goldman-vlada-svijetom

Svakako pogledati video. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 12:54 (Drago).
18 godina

Treba brodogradilista reorganizirati.

Danas je svaki treci radnik u brodogradilistu nekakav sef. Treba smanjiti broj tih kvazisefova jer svaki od njih ima placu po 2k €.

Smanjiti provizije managera na realne vrijednosti: koliko mi je poznato iz Trogirskog skvera, manageri potpisuju ugovore sa vlasnicima brodova za koje znaju da nece biti profitabilni, a oni svakako dobivaju proviziju od ugovora.

Takodjer treba upregnit radnike, hrpa mojih poznanika radi u skveru u TG, dodju ujutro, udare kartelu, idu preko ograde u kafic, vrate se prije kraja posla, udare kartelu i odu doma.

Dakle brodogradilista bi mogla postati profitabilna, njima se dozvoljava da tonu sve vise i vise da bi ih neki seronja mogao kupit za kunu i tamo dignit jos jedan shopping centar ili hotel. 

15 godina
neaktivan
Žali bože kaj mi imamo, sve će to naši tulipani rasprodati! Hahaha
18 godina
neaktivan
Darky kaže...

generalno su ti ok gledista.

ali bumo vidjeli {#}

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
.... 

jesam li u startu napisao da mi se odokativno čini...

naravno da postoji šansa da su ta predavanja proglašena obveznim i da se na njima priča o vjerskim idejama - kojimgod . U tom slučaju, napisao sam glupost. Jednako tako postoji šansa da je taj svećenik i kvalificirani predavač. Ili smatraš da ga to što je svećenik automatski diskvalificira? Pa ćemo iz udžbenika isto tako maknuti i Mendela i njegove graškiće i Kopernika, jer kao svećenicima, njihovim radovima nije mjesto u školi...

Što se predstavljanja knjige tiče (za koje, BTW mislim da je debilana) - i dalje je - samo predstavljanje knjige. Na koje nitko ne mora doći. I da, ako smrdi i izgleda ... jedino tebi smrdi jedna strana priče, tebi druga.

I da  - ozbiljni fakulteti - molim te pošalji mi listu ozbiljnih fakulteta, da ubuduće znam da li je nečije školovanje zapravo ili zekapeka.

A sad malo đonom - IMO u tvom postu ima previše spina i predrasuda za nekog ko jako tuče u logiku.

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 13:05 (badmad).
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

Znaci, ako sam pravi Hrvat moram slusat Thompsona, i ako slusam Thompsona onda sam pravi Hrvat? 

ovo prvo nikako ne, ali ako ovo drugo vrijedi onda je i logično da je tako ;)

18 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...

generalno su ti ok gledista.

ali bumo vidjeli {#}

moja gledišta su trenutno beskorisna, da bi bila korisna morao bih biti predsjednik vlade...

i tu ide kvaka 22

kad bi bio predsjednik odmah bi me ucmekali jer sam prepošten i ne lažem.

18 godina
moderator
Darky kaže...

• turizam

dići uslugu i kvalitetu da nam stižu turisti avionom i da imaju na kaj potrošiti lovu, samo more i sunce nisu dosta...

Po ovom ćeš otpiliti kompletno priobalje koje će skoknuti do mora, nebitno iz koje države.

18 godina
neaktivan
badmad kaže...

naveli su u clanku da ce biti i mise za prve razrede.

onda predavanje za profesore (koje, valjda o pedofi.. ovaj pedagogiji).

pa onda opet nekakva predavanja za roditelje (kakva, valjda ono.. ne abortusu, ne seksu prije braka djavo vas odnia, ako ima malih bastarda ovdje hitno prijaviti tko je).

uglavnom ima dobru satnicu tamo.

a koji k**** on uopce moze predavati tamo. imaju pedagoge, psihologe, nastavnike.

ako i ide.. sta ja znam.. predavati matematiku, sigurno su mogli i strucniju osobu dovesti (jer ne vidim da se on igdje spominje kao doktor nekakve znanosti).

sociologiju? "pokor beskrajni".

edit: 

btw

http://www.studentski-pastoral.com/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=21

end edit:

kad smo vec kod bolestina...

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/150725/Vjera-mora-biti-stit-vojsci-i-policiji.html

krizar nastupa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 13:30 (Littlemanbeingerased).
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...
Narodu će doći do grla, a onda tek ide shitstorm. Političari si umišljaju da vladaju narodom, ali vrlo lako ih se razuvjeri.

Na kraju ne daj bože da se to dogodi, ali ja zaista ne vidim drugačiji zaključak ovakve politike.

Nema više naroda. Odnosno, nema više izraženih klasa gdje bi prevladao jedinstveni stav da se nešto pokrene.

A politika je ista već duže vrijeme u kapitalističkom svijetu; štampanje love, piramidalni sustavi, bogaćenje manjine. Kad balon sapunice pukne - desetljeće krize, depresije, pa 'auzmeš' i izpočetka..

Da, nije sve tako crno. Netko će na krizi i dobro zaraditi.

18 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
  • turizam

Po ovom ćeš otpiliti kompletno priobalje koje će skoknuti do mora, nebitno iz koje države.

ako dobiješ odličnu uslugu nikome neće bit krivo platiti više

katastrofa je da kod nas za skupu cijenu ne dobiješ ništa osim sunca i mora

naša konkurencija ima i niže cijene i bolju uslugu (srećom po nas pa smo na dobroj lokaciji) i ove godine su arapi malo divlji, grci non stop štrajkaju, pa su svi kod nas došli

inače čim daš odličnu uslugu dolaze turisti dubljeg džepa

15 godina
protjeran
bed kaže...

Nema više naroda. Odnosno, nema više izraženih klasa gdje bi prevladao jedinstveni stav da se nešto pokrene.

Ima jedna prevladavajuća klasa: siromašni.

( ˘͡ -˘͡)
16 godina
neaktivan

Mislim da se prvo moramo riješiti marve i ološa na vlasti a ne turista koji nose pomidore i parizer sa sobom iz svojih zemalja. Nisu problem turisti koji su, ako ništa drugo - platili smještaj i cestarinu, kao što su neki negdje valjda i ulili goriva (za pretpostaviti je), bar za povratak kući. Imamo mi problema dovoljno - a trenutno se najveći zove Hrvatska Demokratska Zajednica, i treba se potruditi da ta zajednica stavi svoje zajedništvo na kušnju opet jedino u Remetincu i oporbi.

Početak kampanje jasno definira smjer u kojem idu - svjesni pokušaj manipulacije, života na staroj slavi - ako je ikad i bilo, i metode ucjene, vrijeđanja i iznošenja prljavog veša privatnih konotacija kakvog nije bilo ni za Tuđmana. Tko tuče ženu a tko je ubio dvoje ljudi u prometu nisu teme za vlast nego neovisne državne institucije i tijela, i tu je opet HDZ pokazao koliko poštuje pravnu državu. Nije dosta što su nas opljačkali, još nas i pljuju.

Ja da sam Milanović pokrenuo bi privatnu tužbu protiv dotične gospođe koja ga je opanjkala da tuče ženu, i pozvao bi ženu, obitelj i sve susjede kao svjedoke, uz milijunsku odštetu koju bi donirao bolnici ili domu za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Kretenčine, gledati ih ne mogu ni slušati više, ma moraju otići, moraju i moraju. Jedino što su oni uspjeli promijeniti nabolje u zadnjih 8g je vlastita imovina, pitajmo Barba Luku s čim je ušao u politiku, kolika mu je plaća i šta ima od imovine otkad je u HDZ-u? Samo njega za početak, može i Kalmetu..

Gade mi se.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 13:59 (thedream).
18 godina

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/09/27/0085006.html?pos=n1

Odlican tekst, bacite oko. Ovi iz HDZ-a ko da se prave glupi. Ko da su neki drugi krivi za ovo sto se dogadja u RH pa ce eto sad oni doci na vlast i rijesiti sve problema. Ubogi ljudi. Bas mi ih je zao.

15 godina
protjeran
tnakir kaže...

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/09/27/0085006.html?pos=n1

Odlican tekst, bacite oko. Ovi iz HDZ-a ko da se prave glupi. Ko da su neki drugi krivi za ovo sto se dogadja u RH pa ce eto sad oni doci na vlast i rijesiti sve problema. Ubogi ljudi. Bas mi ih je zao.

Baš sam to htio zalijepiti :D

Naslov još bolji

( ˘͡ -˘͡)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice