Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.361.408
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

LOL - http://www.jutarnji.hr/fikret-abdic-ostaje-u-zatvoru/976722/. Frka što bi Babo mog'o reć' kad izađe...

Mislim da se mnogi u Hrvatskoj i Srbiji mole za što raniju Babinu smrt u zatvoru.

This space for rent!
15 godina
neaktivan
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

nase drustvo (nasa drzava) je hrpa govana

• u drzavi u kojoj zivimo vazno je samo da imas novac
  • svi prelaze u politicare, svi se zele dokopati vlasti, ne radi pomaganja svojem narodu, nego zbog privatnih interesa
  • svi trenutni politicari su lopovi i licemjeri (cast iznimkama ako uopce postoje)
  • europa nam kroji kapu kako cemo se ponasati. ulazimo u eu, koja je teskoj gospodarskoj krizi samo da bi se politicari dokopali novca. a o tome gdje idemo i pod kojim uvijetima pola se istine ne zna
  • obicni ljudi godinama ne primaju novac koji su posteno zaradili
  • ubojice izlaze na slobodu (politicari i ljudi koji imaju novac), ujeo vuk tovara kako bi rekli
  • sudstvo je u qurcu, i da si u pravu ako naletis na lovasa izgubit ces
  • ljudi koji zavrse fakultet (magisterij) ne mogu nac posao u svojoj drzavi, nego su primorani ic vanka (sto smatram da je dobro buduci da ce izaci iz krpe govana)

Evo par rijesenja:

• Pobiti, uhapsiti ili nesto trece uraditi sa politicarima koji su lopovi. Isto tako vrijedi za sve ostale koji su stekli novac na nezakonit nacin
  • Uvesti smrtnu kaznu. Ja ne vidim nista lose u tome. Smatram da ce s tim primjerom ljudi dobro promisliti sto ce se dogoditi njima ako pokusaju napraviti nesto nezakonito. Mozda cak i uvesti javna smaknuca. naravno to se odnosi na najteze prekrsaje
  • Poostriti zakon i donijeti prave zakonske kazne, a ne ubijes covjeka pa izađes za 3 godine.
  • Prekinuti sve veze sa EU, ljudi nemaju pojma gdje idu, rijesiti probleme u svojoj drzavi prvo. Bili smo robovi od austro-ugarske, sad smo dobili svoju samostalnost pa ajmo opet ulazit u neku zajednicu koja ce nam krojit kapu.
  • Osnovati nesto poput FBI-ja koji ce provoditi zakon svima jednako, a ne po dubini džepa
  • Religija nema sta radit u politici, neka se drze svoje strane, politicari svoje

Ima tu masu problema koje nisam naveo ali evo, par prijedloga, cekam feedback

It's not who u are, it's who u know.
17 godina

klikajući po ponuđenim linkovima, naletim na (strava).. (Drago, mogao si staviti upozorenje za djecu i nemoćne..) pa disclaimer, nije za djecu, možda za odrasle.

.. kažu photoshop?

- tvrdim čudo! -jer ČO ima otvorene oči (to photoshop ne hila).

-btw, neobićno, svi imaju isti oblik usnica, neka genska poveznica? (a-t-g-c je normalan, ovo je mutacija 'a-d-z)

edit: (dolje)

vex, imaš tipfeler..

vexx5555 kaže...

Čobiju su objesili pršut iz kamere pa ga gleda.

Milinović mi i dalje igleda kao blentava budala.

(ne 'z' nego 'kao')

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 0:12 (ihush).
17 godina
odjavljen

Čobiju su objesili pršut iz kamere pa ga gleda.

Milinović mi i dalje izgleda kao blentava budala.

Jaco,moja mater te traži!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 0:23 (vexx5555).
18 godina

Torrente - jesi to ti na avataru? Lijep čovjek, baš za vojsku (ili neku drugu uniformiranu državnu službu {#})!

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Digitron Buje
Garfield-LŠ kaže...

...pa hajde da vam pomognem, da vam malo razjasnim, jer ja sam dobar čovjek i volim ljude voditi ka Bogu, jedinoj Istini povijesti.

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
18 godina
M_dipl. kaže...
Drago kaže...

Torrente - jesi to ti na avataru? Lijep čovjek, baš za vojsku (ili neku drugu uniformiranu državnu službu {#})!

Pa krenuo je trend očito, Deus i Torrente su tu, 1domagoj1 kaže da hoće, ja sam se stavio (doduše u nereprezentativnom stanju, al ajde), ajmooooooooooooooooo! :D

Dobra kombinacija pederskih cviksa i pedobearda. Htio sam ti to reći kad smo se našli na kavi, ali sam smetnuo s uma... {#}

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 0:19 (Drago).
18 godina
Drago kaže...

{#}.   jesam Drago. malo mladji na toj fotki..7-8g.  btw, meni to nikad nije bila bedara. veca mi je bedara na Steamu biti public {#}.  moga si i ti malo babuna zamijeniti rambo maramom...ili meni osobno najdraze fotke ekipe iz redakcije...kada ste bili u onom rudniku.

M_dipl. kaže...

Pa krenuo je trend očito, Deus i Torrente su tu, 1domagoj1 kaže da hoće, ja sam se stavio (doduše u nereprezentativnom stanju, al ajde), ajmooooooooooooooooo! :D

tebi i deusu {#}.  

osim toga, ja sam se uredno predstavio imenom i prezimenom poprilicnom broju ekipe preko pm poruka.  a bugovci imaju cak i moju adresu jer su mi morali poslat osvojenu majicu "bug forum".

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
M_dipl. kaže...
Drago kaže...
Dobra kombinacija pederskih cviksa i pedobearda. Htio sam ti to reći kad smo se našli na kavi, sam smetnuo s uma... {#}

Dobro da se nisi sjetio tada, jer kako bi se onda sada spontano sjetio i objelodanio koja sam ja sablazna prilika pred ekipom na forumu?! :D

A bilo me i malo strah - sa svim onim tvojim reketima i boršama pomislio sam: "Ovaj je sigurno na steroidima, bolje da ne kažem sve što mi padne na pamet!" {#}

This space for rent!
17 godina
neaktivan

Kad smo već kod dobrih ljudi i širenja ljubavi bacite oko na ovog bolesnika.

˝U knjizi autor opisuje svoju devetomjesečnu seksualnu vezu s dupinom Ruby, koju je upoznao u zabavnom parku na Floridi 70-ih godina prošlog stoljeća. Stajao je uz bazen i fotografirao ju. Tvrdi da se ona njemu počela prva nabacivati.˝

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
18 godina
torrente kaže...
 moga si i ti malo babuna zamijeniti rambo maramom...ili meni osobno najdraze fotke ekipe iz redakcije...kada ste bili u onom rudniku.

I. R. Baboon mi nekako najviše karakterno odgovara - volim kad mi sugovornici odmah iz avatara znaju što očekivati.

This space for rent!
17 godina
odjavljen
F1-IVO kaže...

Kad smo već kod dobrih ljudi i širenja ljubavi bacite oko na ovog bolesnika. 

˝U knjizi autor opisuje svoju devetomjesečnu seksualnu vezu s dupinom Ruby, koju je upoznao u zabavnom parku na Floridi 70-ih godina prošlog stoljeća. Stajao je uz bazen i fotografirao ju. Tvrdi da se ona njemu počela prva nabacivati.˝

Bolesnoća, što drugo reći.

P.S. Mogao bih i ja staviti svoju sliku. Thompsonova majica je friško oprana. {#}

Jaco,moja mater te traži!
18 godina

Kad smo vec o crkvi koja je tu i koja odoljeva tisucljecima, da kazem par svojih.

Crkva kao Crkva je tu zapravo od nekog stoljeca poslije krista (mislim 4., ispravite me ako se varam). Do tada su se krili po nekim podrumima i slicno.

Onda slijedi veliki raskol na Istocnu crkvu i zapadnu crkvu. Pa se onda nekom englezu priyebalo pa je odijelio Englesku Crkvu.

Pa je prije toga (isto tako nisam siguran jel prije ili kasnije, mislim prije) M.L. King poceo zugat svecenicima da zasto prodaju oprost. Pa se i onda tu komad odlomio.

Pa onda u novije doba postaju varijacije na temu: Jehovi, Subotari i razne sekte.

Kad zapravo pogledamo kartu:

Slika Slika

vidimo da je broj katolika (dakle ne Krscana, nego Katolika) veci u zemljama koje su kolonizirali katolici, u kojima su nudili hranu za preobracenje. Takodjer vidimo da je broj katolika veci u zemljama koje su siromasne, sa slabijim stupnjem obrazovanja i slicno.

Katolicka crkva ima sve manje i manje clanova. To je i sam Papa rekao. Nekidan je bio u Njemackoj gdje je molio postojece clanove da ne napustaju crkvu.

Uglavnom, sto sam zapravo sa ovim svim htio reci? Htio sam reci da Crkva nije toliko postojana i jaka koliko je Garfield zeli prikazati. Zelim reci da Crkva (pisem velikim slovima jer mislim na Rimokatolicku Crkvu) lagano gubi svoje odanike, da joj treba doslovno cudo ili pak novi Mesija da prezivi jos 100 - 200 godina. Papa okrivljuje Vraga. Ja kazem da nije Vrag kriv, vec to sto su ljudi obrazovaniji, sto ne padaju na te poganske fore i ne boje se vjecnog zivota u kojem ce gorjeti u vatri i slusati skrgut zuba. Ono sto bi crkva najvise voljela je da se vratimo u srednji vijek, gdje bi i dan danas mogla ubirati svojih 1/16, 1/17 svih dobara proizvedenih od strane kmetova.

Zao mi je dragi Garfielde, ali izgleda da tvoje profesije nece biti kroz nekoliko stotina godina. Tko zna, mozda tvoji nasljednici jednog dana budu kucali po vratima i regrutirali nove clanove, a moji ce ih potomci tjerati metlom ili nesto slicno.

I am creationist. I believe man created god.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 0:38 (tnakir).
18 godina
vexx5555 kaže...

P.S. Mogao bih i ja staviti svoju sliku. Thompsonova majica je friško oprana. {#}

Zna san ja da si ti tompsonovas...

Sta te privuklo njemu? Skolovan glas? Odlicni tekstovi?

I am creationist. I believe man created god.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 1:37 (tnakir).
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Puls Hrvatske - psihijatar Goran Dodig. Čini se kreten, na prvi pogled, ali možda sam u krivu.

Ima li tko kakvih dubljih saznanja o dotičnome?

EDIT

Zapravo - ne treba, proguglao sam: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/7544/Kacunkoc-Ledic-i-Dodig-osnivaju-novu-stranku.html

Prvi dojam zlata vrijedi...

Edit: "Ja sam na jednoj radio-stanici rekao - evo, ja vas ne vidim, ali vi mene čujete...". Zanimljivi su ovi dubinski uvidi u narav radijskog programa domaćih intelektualaca...

Kreten ili ne, nisam siguran da su previše lagali jučer u svojem trkeljanju, ni on niti ostali gosti.

Cemetary gates
18 godina

A što su rekli?

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

A što su rekli?

Da smo kreteni.

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...
Drago kaže...

A što su rekli?

Da smo kreteni.

{#}

Pa za to nam ne treba panel diskusija da to shvatimo.

Mene smeta ta površnost u ovakvim diskusijama. Govorili su o nečemo što bih nazvao sistemskom greškom, odnosno inherentnom pojavom u sustavu. Ako se radi o tome, onda možemo samo raspravljati o promjenama na razini sustava. Oni, umjesto toga, raspravljaju o nekakvim metodama unutar sustava koje bi mijenjale karakteristike sustava koji je zamišljen upravo da mu takve metode ne stoje na putu. 

Onaj teolog (najveće puhalo u raspravi) govori o tome kako se "mi moramo iznutra mijenjati". LOL. To me podsjeća na ono iz socijalizma kako je problem "u radničkoj klasi koja nije dovoljno klasno svjesna", odnosno, "nema zrelu svijest o sebi". Dakle, umjesto da se uhvatiš s pravim problemima oko sebe i da radiš ono što ljudi uvijek rade: mijenjaju uvjete oko sebe da bi preživjeli, on predlaže drugi princip - prilagoditi sebe uvjetima. 

Naravno, svoje "promišljanje" ne proširuje na druga područja ljudske aktivnosti da vidi koliko bi imalo smisla, recimo, da ratari umjesto da oru, siju i kasnije žanju pšenicu, umjesto toga žive u šumama, skrivaju se od vremena pod krošnjom drveća i jedu samonikle plodove i sitne kukce za preživaljvanje. Kakvu bi kulturu imao? Kameno doba bi bilo hi-tech. 

Dobar je bio neki gledatelj koji je shvatio svo to mrtvo puhanje pa je rekao da im je zaludu sva rasprava kad je zabranjeno spomenuti riječ "socijalizam". 

Očito su shvatili o čemu govori jer je kasnije nisu niti jednom spomenuli {#}

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Dobro, ženskača je u pravu kad kaže da su 2/3 ljudi ipak konformisti, kud mali Mujo - tud i ja, ili još bizarnije, malo ljude pritisneš, nametneš im neki (lažni) moralni ili bilo kakav autoritet, i na konju si. Kad malo pogledaš - to HDZ radi svom biračkom tijelu već 20g, plaši ga crvenim kmerima, babarogama iz podruma i duhovima Bleiburga, a u isto vrijeme pljačka do gole kosti i kože ovaj narod, i ne samo to, da bude crno na bijelo, nego to još čak i zakonski legalizira, pa je moguće da Todorić ne plaća dobavljače godinu dana a da tebi sjedne ovrha od banke na račun kad ne platiš jednu ratu kredita, i tako dalje i tako bliže, razumijemo se.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
...

{#}

Mene smeta ta površnost u ovakvim diskusijama...

izgleda da su svi ti pretendenti na titulu treće političke snage samo preuzeli strategiju HSS-a. Ubrati 2-3 mandata pa se probat oženit za pobjednika. Za tako nešto je bolje programe puniti nekim općim mjestima, nego konkretnim idejama (ako ih uopće imaju).

Baš sam neki dan čitao Lesarov letak. Ista priča... ko da su političku debatu iz lokalne birtije dali malom od susjeda koji bio na Lidranu da malo to uobliči... rad, nešto, vratiti dostojanstvo... korupcija zlo, kad se male ruke slože... serijska oprema, jedino izgleda nisu uzeli dodatni paket ustaše partizani antikristi komunisti. Bit će da su ih hadezeovci sve pokupovali.

iddqd
17 godina
Drago kaže...
..

Mene smeta ta površnost u ovakvim diskusijama. Govorili su o nečemo što bih nazvao sistemskom greškom, odnosno inherentnom pojavom u sustavu. Ako se radi o tome, onda možemo samo raspravljati o promjenama na razini sustava. Oni, umjesto toga, raspravljaju o nekakvim metodama unutar sustava koje bi mijenjale karakteristike sustava koji je zamišljen upravo da mu takve metode ne stoje na putu. 

.

- još kad bi sudionici te diskusije uspjeli pročitati s razumijevanjem tvoj odlomak... to bi bio kao preduvijet za potrebne promjene.

btw, umro Zagor.{#} - ipak je topic, jer je dio društva, djetinjstva.

(@ badmad, vidi stvarno..(-4 str) al ga zakamufliro linkom, između dviju tema, stisnuto.., umjersto da mu posveti izdvojeni dio.)

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 9:28 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

btw, umro Zagor.{#} - ipak je topic, jer je dio društva, djetinjstva.

postao torente još pred dve strane... scrollaj pažljivije, ko zna kakva si sve zrnca mudrosti propustio{#}

iddqd
16 godina
neaktivan
My God it's full of stars
17 godina
woodgamesfx kaže...

-hmmm, da i ne. Ovisi s koje strane pogledaš na taj 'problem'.

- Klasična spisateljica, izdaje knjigu i promovira, turneja, potpisivanje. bla-bla, klasičan show-biz. (ignorirajmo temu, jer je s književne strane sporedna, ''Celzius=Kiklop'')

- Pošto je stvar vjerska, škole, očigledni sugobi par grupa u predizborno vrijeme, dodajući potrebu za novinarske pikanterije i dobijemo nešto u rangu Vatikanskog koncila ili poslanice Feničanima..

- Važnjije, svako predavanje (ako bi ovo išlo pod predavanje, katedra) je dobrovoljno za sudionike. Ako oni pak moraju po službenoj dužnosti, to je posao sindikata, pravne službe i razlog za smjenu ravnatelja, ali naravno, novinarske pikanterije su slađe.

- pa opet, moguće je da lokalni crkvenjaci traže kruha preko pogače, povezano s Bozaničevim 'disclipliniranjem (pre)glasnih' ili spominjanje poreza za crkvu, izbori..

-treba se zanti red, pravila, treba ih uz to i provoditi-sankcionirati. To je kod nas uvjek problem i zato ove 'nejasnoće' mogu biti svašta...

edit: -sama obaveza predavanja me podsjeća na Milanovićev izostanak na poziv Pape u HNK. To je također 'morao'. Ako je stvarno bilo kroz nastavničko vijeće (jer ljudi doživljavaju osobu i funkciju kao jedinstveno tj dali im je rekao-naredio ravnatelj ili 'PeroPerić' da dođu?), tad je to za sud-smjenu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 10:04 (ihush).
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

jooj, šta ćemo opet{#}?

ma hrpa gluposti... odokativno mi se čini da baba debelo pretjeruje. Nju vrijeđa, zadaje joj glavobolju i nesanicu jer neko predavanje na koje ne mora ići vodi svećenik. Još da je problem u sadržaju toga što čovjek predaje - ne. Problem je u tome što je svećenik. I onda se žali na diskriminaciju, je*ate licemjerja...

iddqd
16 godina
neaktivan

Gledao sam tog velečansog/vjeroučitelja, mislim da je bio u Nu2 gost kod Stankovića i činio mi se poprilično zanimljiv, mislim ima  neke dobre ideje, toćnije učinilo mi se da na neki firendly pristup želi pristupiti mladima, te rijetko viđeno za službenike crkve učinilo mi se isto da je spreman na kompromise i propitkivanje dogmi, s time da je oko nekih stajališta bio poprilično čvrst .

My God it's full of stars
15 godina
protjeran
jel ko gledo sinoć one demagoge kod bilića? ajdna li nam majka ako nas takvi vode. parolaši.
15 godina
protjeran
Re: Ne računajte na nas ! ! ! Niti pamtim bitke da
tnakir kaže...
Garfield-LŠ kaže...

...

Dragi Garfilde, dobro nam dosao. Trebao bi i cesce navratiti jer ozivis pomalo dosadne teme.

Sto se tice moralnog sloma? Zar HDZ nije nanio vise stete moralu ljudi u Hrvatskoj nego je to napravio komunizam?

Sto se tice financijskog sloma; vise je ekonomske stete napravio HDZ za vrijeme zadnjeg mandata nego su to napravili komunisti kroz 30 godina.

Drago mi je sto mozes gledati na stanje u Hrvatskoj kroz ruzicaste cvike, ima bit da je misno vino ove godine dobro.

hdz je preobučeni skh. kpj bi učinila isto što i hdz da je smjela prodavat nacionalno blago. sve političke stranke su moralne sljednice dične nam i jedine partije. puno njih je 90-e pobjeglo u državotvornu nam stranku.

18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Mene smeta ta površnost u ovakvim diskusijama. Govorili su o nečemo što bih nazvao sistemskom greškom, odnosno inherentnom pojavom u sustavu.

zasto bi mijenjali sustav koji im u biti odgovara.

parazitiras i ponekad dignes glas protiv necega (sto je u biti osnova sustava koji "kritiziras") malo budes nedosljedan ali zamaskiras to moralom i .. voila!

ihush kaže...

-hmmm, da i ne. Ovisi s koje strane pogledaš na taj 'problem'.

nemaju oni sta traziti u skoli. neka od*ebu u skokovima.

ffs. imaju svoje degutantne oltare i zgradurine gdje mogu slobodno blebetati i siriti svoje nakazne poglede koliko zele.

u*rani paraziti. sire se na sve pore drustva pokusavajuci, izmedju ostalih, sami sebe uvjeriti u svoju moralnost i duznost ocuvanja tradicije i znanja.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice