Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.367.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=449&jumpto=2279230&sort=asc&view=flat

Ajd, ajd, smiri se. Šta si se uzvrpoljio kao da mu ga se spremaš metnut. {#} Ok, ovo nije dobro sjelo, ili je, po nekim scenarijima. Kako bilo, izvjesni mladac je za razliku od tebe, pazi sad, pravi Hrvat, vitez štoviše, i uvijek pa i recimo za vrijeme crtanih filmova jel tako, je spreman obraniti hrvatske nacionalne interese od homića (tebe) i komunjara(moi).

Ja ne bi izazivao na tvom mjestu, moglo bi biti gadno.

aaa domido, kao neka pjesmica... a ja vać tražim po vikipedijama koja mi je to povjesna ličnost promakla, bah beze, taj se još treba dokazati kao protivnik pameti, ovo je slabo IMO

sandinista
18 godina
moderator

Ajde ajde, dosta začatavanja teme, razmijenite si IM kontakte ili brojeve mobitela, možda to preraste i u nešto više. {#}

18 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Sorry ali ovo mi je malo iz krajnosti u krajnost.

Inaće barem je do sada dokazano da se represivnim metodama ništa ne postiže, po mnei srž problema leži u društvu barem u velikoj večini slućajeva.

A razgovorom i obečanjima se postiže??? {#}

ne veli se uzalud da je batina iz raja izašla...

treba znati da kad dođeš u zatvor da češ raditi i plakati i da ćeš se istinski pokajati kaj si tamo

a ne da ode u zatvor na odmor...

17 godina
neaktivan
Beauty doesn't have a weight restriction.
18 godina
neaktivan

Jel je itko pročitao programe koje nude HDZ i Kukuriku? Evo linkova:

HDZ

Kukuriku (Plan 21)

IMHO, HDZ danas, kao i u prijašnjim kampanjama, nudi površan i nedetaljan program nabijen nacionalizmom i tradicionalizmom. Tipičan primjer demagogije u suvremenom smislu riječi. Uz to (kao i uvijek) okreću, ono što bi trebalo biti gospodarski program, na povijesno-političke teme koje služe samo kao predrasude o oporbi. Još bi se dalo primijetiti da su epski licemjeri kad toliko glasno govore protiv "crvenih", a i sami se u par točaka zalažu za socijalističke stavove. Iako je HDZ stranka desnog centra, užasno je to što se pred biračima prikazuju kao desničari.

Kukuriku također ne nudi predetaljan program, ali je njihov program ipak više detaljniji i stručnije napisan. Uz to je više proaktivan i ako će zaista slušati stavove građana, mislim da će moj glas ići SDP-u. Također mi je drago što je ogromnim slovima na kukuriku.org napisano da se ne može vječno živjeti na dug.

Ako na ovim parlamentarnim izborima HDZ kojim slučajem pobijedi, stvarno se valja zapitati je li demokracija stvarno dobar oblik vlasti za Hrvatsku; tj. je li Hrvatska zbilja spremna za demokraciju. Stranka pogođena takvim aferama, na rubu kaznenog progona, bez čvrste figure vođe niti planova za budućnost jednostavno nema šanse. Sjetimo se samo kako je to bilo na predsjedničkim izborima. A kandidatkinja za premijerku kojoj ne vjeruje 80% građana i nije figura vođe.

P.S. - evo i jedna zanimljiva generalizacija lijevice i desnice (nisam htio staviti kao sliku u post zato što je slika velika - LINK

~~~ Овај форумаш је толерантан према особама свиju националности, раса и сполног определења те сматра да свака особа има право да буде слободна од угнетавања ради својих либералних мишлења ~~~
16 godina
neaktivan

Ako HDZ dobije izbore ja selim u Istru, mislim da je to, u pozitivnom smislu, država u državi, i jedna predivna oaza (bez s od sprdnje sad) za hrvatske prilike - kako tolerancije, tako i prilike za rad, napredovanje i kvalitetno zaposlenje, makar upisao talijanski i završio neposredno u Italiji.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
...

Ako na ovim parlamentarnim izborima HDZ kojim slučajem pobijedi, stvarno se valja zapitati je li demokracija stvarno dobar oblik vlasti za Hrvatsku; tj. je li Hrvatska zbilja spremna za demokraciju. Stranka pogođena takvim aferama, na rubu kaznenog progona, bez čvrste figure vođe niti planova za budućnost jednostavno nema šanse. Sjetimo se samo kako je to bilo na predsjedničkim izborima. A kandidatkinja za premijerku kojoj ne vjeruje 80% građana i nije figura vođe.

...

Ja sam vec jedno par puta - ako se ne varam - ovdje rekao, da demokracija nije za nas. A i ovo sto imamo bome nije demokracija (i na to sam se osvrnuo, sto to zapravo je)...

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper.
18 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
i_rambo_plache kaže...
...

Ja sam vec jedno par puta - ako se ne varam - ovdje rekao, da demokracija nije za nas. A i ovo sto imamo bome nije demokracija (i na to sam se osvrnuo, sto to zapravo je)...

Mislim da sam i ja imao par crtica u ovoj temi u kojima sam rekao da je po mom mišljenju aristokracija (vladavina najboljih, ne najbogatijih, op.a.) najbolji oblik vlade  ;)

EDIT: demokracija je dobra u društvima u kojima prevladavaju visokoobrazovanih ljudi.

~~~ Овај форумаш је толерантан према особама свиju националности, раса и сполног определења те сматра да свака особа има право да буде слободна од угнетавања ради својих либералних мишлења ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 15:41 (i_rambo_plache).
18 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

A kandidatkinja za premijerku kojoj ne vjeruje 80% građana i nije figura vođe.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_United_States

http://edition.cnn.com/ELECTION/2008/results/president/

cca 22 % za obamu.

{#}

edit: od cijele populacije.

no, svejedno. dovoljno za upitati se zasto onih cca 50% ne izlazi na izbore?

edit2:

precizniji podaci o broju punoljetnih osoba, "registriranih biraca" i biraca.

http://www.infoplease.com/ipa/A0781453.html

http://www.census.gov/prod/2010pubs/p20-562.pdf

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 17:45 (Littlemanbeingerased).
18 godina
neaktivan

Jos samo da se osvrnem na HDZ-ov "nacionalizam" i "tradicionalizam".

Dakle, u manje od 10 godina, ostali smo bez vecinskog vlasnistva i nad bankama, i nad telekomom, i nad Inom, dijelom medijskog trzista (ovo nisam 100% siguran), ostali smo bez Plive, ostat cemo bez Janaf-a, prodali su (ili ce, nisam vise ni sam siguran) i Hrvatske vode, jedinu je*benu stvar koja nam je ostala (koja ce onak, samo usput biti najbitniji resurs kroz par godina), jos samo fali da prodaju i zrak koji disemo. Zapali smo u duznicko ropstvo.

Znaci, to je ona "tude ne diram, svoje nedam" ili kak vec ide...

16 godina
protjeran

HDZ: "The HDZ regime is fundamentally treasonous." Rece novinar u Washington Timesu. Eto kratko, ali istinito. Nije da to nismo znali, ali valja se podsjetiti.

Brutal Truth \m/
16 godina
neaktivan

Nisam gledao do sad, inčresting.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Pogledat cu ga kasnije kad se nade vremena, sad sam pogledao samo naslov te na osnovu njega mogu reci da ne, Illuminati nisu mit. Tocnije, Bavarski Illuminati su tajno drustvo osnovano u prosvjetiteljstvu 1776. godine.

18 godina
neaktivan

jaca trabunja kako smo izašli iz krize, a istovremeno nam kuna slabi zbog slabog gospodarstva i dugova

i sad su sprašili u vjetar 180 milja eura....

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 19:35 (Darky).
15 godina
neaktivan
Jedino je ovaj HSP normalan, zašto tako malo znamo o EU? Živio HSP! :)))))
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

omg. pa zar i u ovoj temi? u onoj drugoj su svi već polako odustali od zavjere a jedino se još bed kako tako drži, pazi se! iziritirani moderator bi mogao uletit s kartonima...

sandinista
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
thedream kaže...

omg. pa zar i u ovoj temi? u onoj drugoj su svi već polako odustali od zavjere a jedino se još bed kako tako drži, pazi se! iziritirani moderator bi mogao uletit s kartonima...

Informativno sam stavio, ne u smislu rasprave, već ako netko osjeti napad dosade pa odluči pogledati, mene baš zainteresiralo.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan

Hrvati pri dnu liste nacija koje prihvaćaju evoluciju

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da tek nešto više od 50 posto Hrvata prihvaća teoriju evolucije. Slovenci su u tome znatno bolji s više od 60 posto, dok se Britanci s oko 70 posto nalaze blizu vrha, iza bloka razvijenih zemalja kojim dominiraju Skandinavci...

Dr. Vinković je i pesimističniji i kaže da je u Hrvatskoj čak i gore nego što se čini, više o svemu ovdje

sandinista
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 22:08 ((s)izgoreo).
18 godina
moderator
(s)izgoreo kaže...

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da tek nešto više od 50 posto Hrvata prihvaća teoriju evolucije. Slovenci su u tome znatno bolji s više od 60 posto, dok se Britanci s oko 70 posto nalaze blizu vrha, iza bloka razvijenih zemalja kojim dominiraju Skandinavci...

Dr. Vinković je i pesimističniji i kaže da je čak gore nego što se čini, više o svemu ovdje

Ništa čudno, iz dva razloga:

• iako se pokušavamo prikazati pametnijima od Amera, nismo nešto posebno bistar narod
  • država omogućava, da ne kažem i potiče, indoktrinaciju u školama, od prvog razreda osnovne škole

Rješenje je jednostanvo - plan i program osnovnoškolskog i srednješkolskog obrazovanja uskladiti s Ustavom RH (dakle, izbaciti van vjeronauk) i učiti djecu evoluciju od 5. razreda osnovne škole, a osnovne koncepte spominjati još u prvome, na satu prirode i društva (ako takav predmet još uvijek postoji {#} - ja se samo sjećam da je u moje doba biologija počela u drugoj polovici osnovnoškolskog obrazovanja, valjda oko 5. razreda, a fizika i kemija u 7. i 8. - gluposti, prirodne znanosti, barem one neke grube osnove, trebale bi se učiti od početka osnovnoškolskog obrazovanja).

18 godina
thedream kaže...

Ako HDZ dobije izbore ja selim u Istru, mislim da je to, u pozitivnom smislu, država u državi, i jedna predivna oaza (bez s od sprdnje sad) za hrvatske prilike - kako tolerancije, tako i prilike za rad, napredovanje i kvalitetno zaposlenje, makar upisao talijanski i završio neposredno u Italiji.

Istra je ok da no nije apsolutno ok, i tamo ima divljih HDZ-ovaca po šumamam i njihovih zaostalih špijuna tak da bolje ti odi u Sloveniju sigurno je sigurno.{#}{#}

1domagoj1 kaže...

Jos samo da se osvrnem na HDZ-ov "nacionalizam" i "tradicionalizam".

Dakle, u manje od 10 godina, ostali smo bez vecinskog vlasnistva i nad bankama, i nad telekomom, i nad Inom, dijelom medijskog trzista (ovo nisam 100% siguran), ostali smo bez Plive, ostat cemo bez Janaf-a, prodali su (ili ce, nisam vise ni sam siguran) i Hrvatske vode, jedinu je*benu stvar koja nam je ostala (koja ce onak, samo usput biti najbitniji resurs kroz par godina), jos samo fali da prodaju i zrak koji disemo. Zapali smo u duznicko ropstvo.

Znaci, to je ona "tude ne diram, svoje nedam" ili kak vec ide...

Hrvatske Vode su pokušali prodat, bagra ali su odustali kad su ih otkrili ak se dobro sječam hm Crkva ih je napala jel pa onda i ostali.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
protjeran
mbaksa kaže...
(s)izgoreo kaže...

Dr. Vinković je i pesimističniji i kaže da je čak gore nego što se čini, više o svemu ovdje

Ništa čudno, iz dva razloga:

• iako se pokušavamo prikazati pametnijima od Amera, nismo nešto posebno bistar narod
  • država omogućava, da ne kažem i potiče, indoktrinaciju u školama, od prvog razreda osnovne škole

Rješenje je jednostanvo - plan i program osnovnoškolskog i srednješkolskog obrazovanja uskladiti s Ustavom RH (dakle, izbaciti van vjeronauk) i učiti djecu evoluciju od 5. razreda osnovne škole, a osnovne koncepte spominjati još u prvome, na satu prirode i društva (ako takav predmet još uvijek postoji {#} - ja se samo sjećam da je u moje doba biologija počela u drugoj polovici osnovnoškolskog obrazovanja, valjda oko 5. razreda, a fizika i kemija u 7. i 8. - gluposti, prirodne znanosti, barem one neke grube osnove, trebale bi se učiti od početka osnovnoškolskog obrazovanja).

Hebali vas ti vjeronauci, pa na vjeronauku sam prije naučio što je to evolucija, i nikad nisu ništa poricali...Neznam kako to na jugu države ide al ovdje većina ljudi podržava teoriju evolucije :/...

Al nije to do vas, to je do medija, vidi se da vole d*kat na sve što je povezano s vjerom, nadam se da će se tak počet ponašat i prema muslimanima, barem ćemo i mi biti zadovoljni...

Straight Edge
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 22:13 (netko,netkovic).
18 godina
moderator
netko,netkovic kaže...
Hebali vas ti vjeronauci, pa na vjeronauku sam prije naučio što je to evolucija, i nikad nisu ništa poricali...

Iskreno rečeno, nekako sumnjam da su te na vjeronauku, pogotovo osnovnoškolskom, učili što doista evolucija jest. Ako su te učili da je čovjek nastao od majmuna ili da se evolucija bazira na slučajnosti, onda su te krivo učili.

Uglavnom, čak i da te jesu ispravno učili, hoćeš reći da je ton vjeronauka bio takav da se negira kreacionizam i da se kaže da je evolucija točno objašnjenje razvitka čovjeka i svih živih vrsta?

netko,netkovic kaže...
Neznam kako to na jugu države ide al ovdje većina ljudi podržava teoriju evolucije :/...

Brijem da čak ni na svom području nisi uzeo reprezentativni uzorak. Pitaj baku i djeda što misle o evoluciji. {#} A možda i oca i maju ili neke ljude njihovih godina.

15 godina

Dečki, živite u Hrvatskoj, nas je evolucija preskočila.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
neaktivan
Ne sjećam se da su me u osnovnoj školi uopće učili išta o evoluciji.
Sad, postoji mogućnost da se jednostavno ne sjećam, a s druge strane postoji mogućnost da zaista nisu.
Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
protjeran
mbaksa kaže...
netko,netkovic kaže...
Hebali vas ti vjeronauci, pa na vjeronauku sam prije naučio što je to evolucija, i nikad nisu ništa poricali...

Iskreno rečeno, nekako sumnjam da su te na vjeronauku, pogotovo osnovnoškolskom, učili što doista evolucija jest. Ako su te učili da je čovjek nastao od majmuna ili da se evolucija bazira na slučajnosti, onda su te krivo učili.

Uglavnom, čak i da te jesu ispravno učili, hoćeš reći da je ton vjeronauka bio takav da se negira kreacionizam i da se kaže da je evolucija točno objašnjenje razvitka čovjeka i svih živih vrsta?

netko,netkovic kaže...
Neznam kako to na jugu države ide al ovdje većina ljudi podržava teoriju evolucije :/...

Brijem da čak ni na svom području nisi uzeo reprezentativni uzorak. Pitaj baku i djeda što misle o evoluciji. {#} A možda i oca i maju ili neke ljude njihovih godina.

Na vjeronauku su nam stalno govorili da biologija uči o tome kako i kada, a na vjeronauku možemo samo naučit zašto ;)...Nisu ulazili u neke gluposti kao na biologiji i nikad nisam požalio što sam usporedno tako učio... I da, tvrdili su da je Bog stvorio sve što postoji ja u slučajnosti ne vjerujem, uzmi u ruku kemijsku,rasturi je i "miksaj" to u šakama,kada ti se složi,ja ću reči da vjerujem u slućajnosti...

E,da starci mi priznaju teoriju evolucije , baka nema pojma ni šta je to,ali se ne protivi...Tak da :/...

Nije vjera kriva za sve neznanje ovog svijeta ,krivi su ljudi koji se ne potrude to naučiti, iako neprihvaćanje teorije evolucije ne smatram neznanjem, jer je ipak to samo teorija...

Straight Edge
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Ne sjećam se da su me u osnovnoj školi uopće učili išta o evoluciji.
Sad, postoji mogućnost da se jednostavno ne sjećam, a s druge strane postoji mogućnost da zaista nisu.

Nas jesu, u 7. i 8. r., a i imali smo super nastavnicu iz biologije (i kemije), koja nam je ujedno i razrednica bila.

Do cetvrtog razreda su nas ucili sto je to kompost, koje su ptice vjesnici proljeca, koje biljke i takve stvari. Pa smo malo isli van u prirodu i tak...

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper. // There no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
18 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...
...

E,da starci mi priznaju teoriju evolucije , baka nema pojma ni šta je to,ali se ne protivi...Tak da :/...

Nije vjera kriva za sve neznanje ovog svijeta ,krivi su ljudi koji se ne potrude to naučiti, iako neprihvaćanje teorije evolucije ne smatram neznanjem, jer je ipak to samo teorija...

Nije teorija, vec znanstveno dokazana cinjenica. Dovoljno je da se osvrnes oko sebe...

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper. // There no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
netko,netkovic kaže...
...

Nije teorija, vec znanstveno dokazana cinjenica. Dovoljno je da se osvrnes oko sebe...

Pa vele da ni Darwin nije uspio dokazat svoju teoriju i na kraju je odustao od toga, ali je bilo kasno, promoviranje je bilo takvo da nisu mogli protiv toga...A i još svugdje piše da je samo teorija,tak da sorry ako sam krivo shvatio,nadam se da će u budučnosti početi koristiti točnije izraze...

Straight Edge
18 godina
moderator
netko,netkovic kaže...

Na vjeronauku su nam stalno govorili da biologija uči o tome kako i kada, a na vjeronauku možemo samo naučit zašto ;)...Nisu ulazili u neke gluposti kao na biologiji i nikad nisam požalio što sam usporedno tako učio... I da, tvrdili su da je Bog stvorio sve što postoji ja u slučajnosti ne vjerujem, uzmi u ruku kemijsku,rasturi je i "miksaj" to u šakama,kada ti se složi,ja ću reči da vjerujem u slućajnosti...

Znači, hoćeš reći da te nisu učili na vjeronauku o Adamu i Evi, o Noinoj arci itd.? Ili te jesu učili, ali su ti rekli da su to samo alegorijske priče, a da se to zapravo događalo onako kako ćete učiti na biologiji?

netko,netkovic kaže...

Daj molim te reci odakle ti ta nebuloza da je evolucija "ipak samo teorija" (pritom aludirajući na pučko značenje riječi teorija koja zapravo znači pretpostavka)! To su te na vjeronauku naučili? BTW i gravitacija je "ipak samo teorija". {#}

netko,netkovic kaže...
Pa vele da ni Darwin nije uspio dokazat svoju teoriju i na kraju je odustao od toga, ali je bilo kasno, promoviranje je bilo takvo da nisu mogli protiv toga...A i još svugdje piše da je samo teorija,tak da sorry ako sam krivo shvatio,nadam se da će u budučnosti početi koristiti točnije izraze...

Ne ako si krivo shvatio, nego jesi krivo shvatio - odnosno uvjerili su te da da je tako. U znanstvenoj terminologiji riječ teorija znači dokazana hipoteza. Dakle, nije problem u onima koji evoluciju zovu teorijom evolucije, nego u neznalicama koji ne znaju da "teorija evolucije" znači "znanstveno dokazana hipoteza o evoluciji".

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 22:42 (mbaksa).
16 godina
protjeran

Nema tu hvala gumba -.-...
Nvz. uglavnom zbunilo me malo ono što im fale neke veze kod povezivanja predaka i današnjih,ali vjerojatno će iskopat već nešto..
Nedavno su mislili da je izgubljena veza između čovjeka i predaka onaj reptil koji ima krila XD...

LoL, branim se tu koda sam protiv teorije evolucije XD..Nisam, prihvaćam ja evoluciju, čak nalazim primjere od kuće do škole dok putujem....

Straight Edge
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 22:47 (netko,netkovic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice