Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.368.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

http://bit.ly/pqT9dk

Stvarno bizarno.Ne mogu vjerovati šta djeca sve rade danas

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego jedan dan u bjedi
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Domagoj, a zakaj vi meni "vikate", prosim?

BTW - http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/148871/Crkva-ostaje-bez-Croatia-osiguranja.html

Boli me nepravda, vapijuća do neba, kada država ovako odluči udriti baš po najslabijemu i protiv dogovora s Našin Svetin Ocon Papon!

http://en.wikipedia.org/wiki/Etiquette

"O naknadi oduzete imovine u vrijeme socijalizma" - lol, jos su i dobro presli, ja bi im sve uzel i onda rental crkve, koji "pop" da vise, moze drzat propovjed. Jos bi i biznis napravio...

Bypass kaže...

Jesu li zaista tinejžderi danas toliko retardirani???:

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/09/16/0595006.html?pos=n0

U moje vrijeme se ljudi nisu tako retardirano dopisivali (na stranu još retardiranije ponašanje).

Da, bas ovu i proslu stranicu raspravljamo pomalo o tome...

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 16:56 (1domagoj1).
16 godina
protjeran
teodosije kaže...

http://bit.ly/pqT9dk

Stvarno bizarno.Ne mogu vjerovati šta djeca sve rade danas

U svoju odbranu rekao je:

"I did it for the lulz."

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
neaktivan

nadam se da je čaša ili nešto slično bilo u igri.

18 godina
1domagoj1 kaže...
Drago kaže...

Domagoj, a zakaj vi meni "vikate", prosim?

http://en.wikipedia.org/wiki/Etiquette

Možda - http://en.wikipedia.org/wiki/Netiquette?

EDIT

Zapravo, sada sam pokušao naći pitanje oslovljavanja sugovornika na Internetu općenito i nema ništa o tome "vi" ili "ti" koje bi bilo primjenjivo na forume, usenet, irc i slično. 

Ipak, evo mog filozofiranja na tu temu, odnosno, zašto nema mjesta "vikanju". 

Prvo - internetska tradicija. Na grupama se tradicionalno sudionici međusobno oslovljavaju s "ti", osim iznimno.

Drugo - RL nema veze s internetskim komuniciranjem. Umjesto predstavljanja punim imenom, prezimenom, titulom i vlastitom pojavom u RL, ovdje svi idemo pod "nickom" ili "handleom" koji je tu radi anonimnosti, ali i izjednačavanja sugovornika. 

Ova dva razloga mi se čine kao dobri argumenti protiv formalnog oslovljavanja.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 17:13 (Drago).
18 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...
Lol, izgoreo,nisam znao da tebi odgovaram..Da sam znao,nebi ni odgovorio..A i nisam se bavio nicim nacistickim :/...

ako nisi htio da se vide naci izdrkotine mogao si na pm, ovako si uvrijedio pamet svih ljudi sa pola i više mozga

sandinista
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 17:09 ((s)izgoreo).
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

A moze i to, jedno se nadovezuje na drugo :)

18 godina
1domagoj1 kaže...
Drago kaže...

A moze i to, jedno se nadovezuje na drugo :)

Gore sam se ubacio u filozofatorski mod pa razrađujem to...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 17:14 (Drago).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
cuspajz kaže...

Sad tu još ostaje pitanje što se iz biblije ne treba shvaćat doslovno... 

....lalalalla

Vezana za ovo zuto... tko odredjuje sto se shvava doslovno a sto ne? Crkva? Ona to interpretira kako njoj najvise odgovara.

Ne bih znao :)

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 17:19 (cuspajz).
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Ovo je van svake pameti. Pa jeli imaju ta djeca i mrvicu pameti? S čime razmišljaju!?

treba tatice i mamice dovesti u red, kazniti, educirati a po potrebi i oduzeti skrbništvo i to puno prije ovakve eskalacije, nemar roditelja, devijacije u ponašanju klinaca se daju uočiti i ispravljati i u ranijoj dobi/fazi odgoja

sandinista
18 godina
neaktivan
Drago kaže...
EDIT

Zapravo, sada sam pokušao naći pitanje oslovljavanja sugovornika na Internetu općenito i nema ništa o tome "vi" ili "ti" koje bi bilo primjenjivo na forume, usenet, irc i slično. 

Ipak, evo mog filozofiranja na tu temu, odnosno, zašto nema mjesta "vikanju". 

Prvo - internetska tradicija. Na grupama se tradicionalno sudionici međusobno oslovljavaju s "ti", osim iznimno.

Drugo - RL nema veze s internetskim komuniciranjem. Umjesto predstavljanja punim imenom, prezimenom, titulom i vlastitom pojavom u RL, ovdje svi idemo pod "nickom" ili "handleom" koji je tu radi anonimnosti, ali i izjednačavanja sugovornika. 

Ova dva razloga mi se čine kao dobri argumenti protiv formalnog oslovljavanja.

Sounds legit.

"ti" it is then.

Posto jos nismo direktno se obracali jedan drugome (bar se ne sjecam), eto izletilo mi "vi" xD.

Apropos ove djecurlije, pa toga ima i na forumu, vidite svi i sami, svako malo iskoci neka tema "J**em mater modovima", "Modovi su kreteni", "J**em mater redakciji", pa malo i Ivo dode na red "J**em mater F1-IVI" itd... Jos sam naslove i jako pismeno napisao. Na prvu ruku covjek pomisli da se neko zajeb*ava i trolla, nakon ovakvih vijesti, vise nisam siguran ni u to...

18 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
1domagoj1 kaže...
Citam vijest, kaze nitko od prolaznika nije pomogao curi dok su ju cipelarile...

Postali smo bezosjećajni i besćutni.

Prije jedno godinu dana u autobusu je neki dedica poletio na nos i nikako da se digne (još si je nos i glavu malo razbio). Ja sa kraja busa dolazim naprijed i podižem ga (nije bio baš lagan a uz to se još i opustio) na jedvice jade a drugi u busu okrenuli glavu. Mamu im njihove bezobraznu!!!

Uspio sam ga posjest i dat mu maramicu da si obriše malo krvi sa glave.

Toga je sve više, pogledajte samo na portalima neku nesreću i slike koje je poslao netko tko se tamo zatekao. Znači prvo se vadi mob da se slika tragedija pa se onda netko sjeti pomoći. Užas!

Postali smo previše ravnodušni, ništa nas se ne tiče, samo use, nase i podase...

Jedna pouka iz filma Boondock Saints - od 01:00 do 01:20

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 17:38 (boxer).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Prvo bi trebalo roditelje nauciti pameti, a onda djecu, a znas onu - starog psa tesko je nauciti novim trikovima.

{#}

Ovaj forumaš nije tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
thedream kaže...

Cijenim tvoje pravoslavlje, TD i čast koju si sam sebi ukazao osjetivši se prozvanim, ali moram te razočarati. Ne radi se o tebi, i nisi prozvan. Nemam dlaku na testisu protiv Srba općenito, pogotovo forumaških, tako da možemo raspraviti i ovu aktualnost iz našeg društva. Jedino ako je tebi ispod časti raspravljati o nekim stvarima sa Hrvatima, onda ću shvatiti i odustati navrijeme. Bar s tobom.

Ja ne cijenim pravoslavlje, pa ne moras ni ti.

Tema je ozbiljna, i cesto povuce za sobom stranice, a buduci da ste gotovo svi na istoj strani, i da se vecinom izrecene rijeci potvrdjene kao cinjenice, koje su potkrijepljene emisijama na sa hrvatske televizije, koje su potrepljene stranicama knjiga hrvatskih pisaca, smijesno je raspravu bez oporbe gledati. Pogotovo za mene, koji o tim stvarima ne znam mnogo. I sta, trebao bih postove s 5 TU-ova i na koje nitko nije rekao nista oprecno shvatati kao istinu?

Dakako da ne.

Nema frke.{#}

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
1domagoj1 kaže...
Citam vijest, kaze nitko od prolaznika nije pomogao curi dok su ju cipelarile...

Prije jedno godinu dana u autobusu je neki dedica poletio na nos i nikako da se digne (još si je nos i glavu malo razbio). Ja sa kraja busa dolazim naprijed i podižem ga (nije bio baš lagan a uz to se još i opustio) na jedvice jade a drugi u busu okrenuli glavu. Mamu im njihove bezobraznu!!!

Toga je sve više, pogledajte samo na portalima neku nesreću i slike koje je poslao netko tko se tamo zatekao. Znači prvo se vadi mob da se slika tragedija pa se onda netko sjeti pomoći. Užas!

Senzibilizirali smo se čak bih se usudio reć "amerikanizirali" u punom smislu rijeći.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
F1-IVO kaže...
1domagoj1 kaže...

Senzibilizirali smo se čak bih se usudio reć "amerikanizirali" u punom smislu rijeći.

Pa normalno kad svako drži mob na gotovs i čeka da snimi neko sre*e i pošalje to na net il još bolje novinam za pare.A u ostalom bila bi bolja snimka da se deda baćraka po podu u nemoći da ustane onda bi naslov bio "Nitko ne misli na druge" i slično.Sje*a si im snimku

17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Ne trabunjaj molim te!!

"Cakija je covjeku najbolji drug u nevolji kad ga neko pojede!"
18 godina

uh..znam trojicu sto sutra lete u zg arenu.  200kn svi troskovi = let u zg+ arena+ neki piknik party + let nazad.

kako uspiju sve to zbubat u 200kn?

18 godina
neaktivan
torrente kaže...

uh..znam trojicu sto sutra lete u zg arenu.  200kn svi troskovi = let u zg+ arena+ neki piknik party + let nazad.

kako uspiju sve to zbubat u 200kn?

Ostatak iz HDZovog crnog fonda?

Fuck you NATO!
16 godina
neaktivan

navodno sanader ima povlašteni status u zatvoru 

klik

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
17 godina
mbaksa kaže...

Zgodan komentar u kojem se uočava ono čega smo se bojali: http://www.index.hr/vijesti/clanak/sanader-2007-3x7-milanovic-2011-21/571945.aspx

Bojali smo se da će oporba sama sebe pobijediti, kao što je to učinila na prošlim izborima. Sad to opet rade. Umjesto da ističu, da KUKURIČU na svaku korupciju, pa makar i privid ili sumnju na korupciju, u visokim državnim redovima, umjesto da iskoriste buku koju dižu mediji isticanjem korupcije i možebitne korupcije, oni rade protiv samih sebe! Oni ko fol igraju pošteno, a ne kuže da za poštenu igru obje strane moraju igrati pošteno - oni rade jednostranifair play. Pa zna se (pun intended) da se svaki mogući skandal ili išta jako važno u medijima vrlo lako "sakrije", zaboravi, kad se pojavi sljedeći skandal ili nešto jako važno.

I taman se mediji raspisali o korupciji i oporba - paf! Izbaci svoj programček (koji vrag sada?! Što, ljudima treba tri mjeseca da pročitaj tu kratku knjižicu?), na kojega Kosorica posprdno reagira i - sve se odjednom zaboravilo! Nije mi jasno kakve to marketinške stručnjake ima oporba koja radi protiv medija koji rade u njihovu korist. Već danas više nikog nije briga ni za korupciju ni za kukurikačev program. I još su dali i puno previše vremena HDZ-u da smisli kako najbolje napisati program da kukurikačev program izleda neostvariv, loš ili smiješan.

Ono, "dobro" su počeli. Ako tako nastave, HDZ-u, pardon Kosorici, pobjeda na izborima je zagarantirana. Još ak Čačića zapreju v rešt vu Mađarskoj... Da vidiš...

- Čačić kao tako nastavi preteči će Horvatinčića..

- nesposobne. Odgovor je ingeniozan, ''ja isto'', .. jer je to i HDZov program, kaže Jaca. S tim da Jaca malo začini stvari transferom u mirovinski.. i tako HDZ ne prodaje, nego prenosi. (bitna razlika, LOL).

- Pokušaj 'opravdavanja' fairplaya? u politici? .. u nogometu postoje pravila, kao što je aut ili offside. U politici postoji politika. Politički fairplay bi bio igranje po pravilima politike (ili bilo koje struke..).

Ajd' napokon da su kokodaknuli oko obiteljskog srebra 'kisika'.. -jadno, kasno, ...  jesu li stranka? imaju li politiku? Zašto ne blokiraju vladu? ... ili ''patuljci pojima nemaju''.

Ne znam više što s takvom koalicijom (izuzev Čačića, nije mi simpatičan ali je barem normalan političar). Čak i kao oporba su jadni, sad bi im iz samilosti dao glas i nadao se da će njima oporba biti politički bolja, kao korektiv. (uh, pa rješio sam se političke dileme, nije dan prošao uzalud..).

No ispada da je i ta opcija propala, čak i Jaca je prejaka kao političar naspram pikzibnera.

btw pijetlovi kukuriču, Milanović kokodaće, sneno, kao koka koja leži na jajcima.

thedream kaže...

Da ne rade ništa, odnosno samo da kažu da - neće raditi sve što je HDZ radio zadnjih 8g, pobjeda im je zagarantirana. Samo da to kažu.

- Autista to 'govori' svakim pogledom ili tikom (obrve). To je jedino po čemu ga možeš prepoznati u saborskoj kupi. ... u ovom mandatu je napravio ... (?).  -e da.

Dodaj tomu i 'stručnjake' u sjeni koji su po planu oni koji vuku konce na lutkici.. e sad, ako je to plan i taktika tih pupet mastera, onda im stvarno ne treba dati mandat. (u kontekstu iznad).

.. jer ne mogu za sve biti krivi PRovci.

Drago kaže...
(s)izgoreo kaže...

stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju Ljiljana Buhač ocjenjuje Milanovića kao nepripremljenog i nervoznog, kaže da se vrpoljio... više ovdje

Kad čujem "stručnjak/inja za neverbalnu komunuikaciju" tražim nož...

{#} .. ide ti danas, slično kao što je nekad bilo interesantnije pogledati Peru na zadnjoj stranici i saznati presjek dana. Ili samo utjecaj petka.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
moderator
ihush kaže...
Ne znam više što s takvom koalicijom (izuzev Čačića, nije mi simpatičan ali je barem normalan političar). Čak i kao oporba su jadni, sad bi im iz samilosti dao glas i nadao se da će njima oporba biti politički bolja, kao korektiv. (uh, pa rješio sam se političke dileme, nije dan prošao uzalud..).

Kod nas sustav tako ne funkcionira. Oporba ne može ništa spriječiti (osim onog za što treba 2/3 većina, ali to su iznimne stvari) - stranka/koalicija na vlasti automatski odbacuje sve prijedloge i kriitike oporbe, stoga mi nije jasno zašto oporba uopće sjedi u Saboru - samo ogromna lova ide na njihove plaće, a nikakva korist od njih. Čak i da se na nadolazećim izborima zamijene stvari, opet koja korist od HDZ-a u oporbi, kad neće ništa moći promijeniti?

Sustav je besmislen. Samo se bezveze trošli lova i gubi vrijeme na rasprave, s obzirom da ionako stranka/koalicija na vlasti naprave sve po svojem. Jednoumlje zakamuflirano u parlamentarni sustav.

16 godina
neaktivan

ja ihuša ništa ne razumijem. možda (valjda) je do mene.

Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
17 godina
neaktivan
magicmist kaže...

ja ihuša ništa ne razumijem. možda (valjda)  je do mene.

ihush je pjesnik...

Tok misli i tako to... {#}

Ovaj forumaš nije tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
neaktivan

Gdje je GARFIELD-LŠ? {#}

17 godina
mbaksa kaže...
..Oporba ne može ništa spriječiti (osim onog za što treba 2/3 većina, ali to su iznimne stvari) - stranka/koalicija na vlasti automatski odbacuje sve prijedloge i kriitike oporbe,... 

..

(mada se slažem, realnost višestranačja u RH je takva, ipak..)

- Lesar i potpisi za referendum? Ako on može, zašto nebi mogao SDP? Nasuprot pukom sjedenju i primanju plaće uz benificije... ''it's nice to be a king'' - ili oporba.

Dinamo nije imao šanse protiv Reala. -nisu se morali znojiti? Šteta da im tako olako popuštaš, ne može HDZ bit pokriće za sve.

Može se onoliko koliko se hoće, ali nešto treba znati i uložiti određeni trud. Ukoliko se pak ni ne pokuša, nema truda.. -onda mi ni ne trebaju. (šuma striborova, ostajem uz Jacu...) {#} ili bilo kog tko preživi idućih par mjeseci (politički / političar) uz uvijet da je na slobodi (ne uvijetnoj). {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Znaš li možda definirati "amerikanizaciju" u punom smislu riječi? Ako ne tako, onda bar objasniti što si time mislio.

Molim te, baš me zanima.

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

- Lesar i potpisi za referendum? Ako on može, zašto nebi mogao SDP?

ma što je postigao?

skupio je potpise koje su mu ignorirali i ismijali...

referenduma neće biti.

ništa nije postigao

15 godina
Darky kaže...

ma što je postigao?

referenduma neće biti.

ništa nije postigao

Nisi shvatio bit. Jedna politički beznačajna stranka (figura) barem je nešto pokušavala. S druge strane najjača figura zadržala se samo na verbalnom, često puta nerazumljivom onima kojima je to namjenjeno. Istina je da ne trebaju ništa (ali stvarno ništa) napraviti da bi pobijedili na izborima, HDZ će se sam pokopati (ili je bolje rečeno pozatvarati). To je najveća tragedija naše političke scene.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Darky kaže...

ma što je postigao?

referenduma neće biti.

ništa nije postigao

Nisi shvatio bit. Jedna politički beznačajna stranka (figura) barem je nešto pokušavala. S druge strane najjača figura zadržala se samo na verbalnom, često puta nerazumljivom onima kojima je to namjenjeno. Istina je da ne trebaju ništa (ali stvarno ništa) napraviti da bi pobijedili na izborima, HDZ će se sam pokopati (ili je bolje rečeno pozatvarati). To je najveća tragedija naše političke scene.

Ja se ne bih baš 100% kladio u to...

Oporba svako malo sebi zabije autogol... Ili prime gol zbog neaktivnosti...

Bit će tijesno ako ovi pijetlići ne krenu malo žešće.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice