Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.276.280
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
1domagoj1 kaže...

Haha, dobar je komentar: " "Kosor ima materijala za četiri kaznene prijave!"ima... i još ostane tog materijala za reciklirat.. cijeli HDZ ima toliko materijala (za kaznene prijave) da od reciklažnih ciklusa možemo dobit dojam da se radi o perpetuum mobilu".

A kaj je sa ovim Barišićem? Jel se on brani sa slobode?

17 godina
magicmist kaže...

.. nije se tu ništa napravilo bez pritiska izvana...

ne razumijem kojeg heroja očekujete od njega.. (milanovića). ajde reci neko ime iz neke igrice, ja ne znam (bauštelac-sirovina). što je to što im već nije rečeno ? od tebe očekujem više nego od prosječnog hrvata:'ne razumijem što milanović govori'

..

.. ali očito to mu nije stil. i vjerojatno se jadnik pita:'a, s kime?'

ja sam za to da mu se da šansa. ako je ukenya, ukenyajmo i mi njega najbolje što možemo.

-slažem se, samo male korekcije, pojašnjenja.

-da, pritisak. (pri)sila iz sredine teksta, samo ne govorim od kuda.

-očekujem da je lider. Ako nije lider, onda je na krivom mjestu, nek radi sladoled ili štogod. povijesne face (manijankalne) kao Hićo i Duče su jedan primjer nastupa, drugi lideri su imali drugačije nastupe ali uvijek lider mora imati nastup, pa i kad blebeće gluposti (Chaplinova izvedba diktatora..). Sanader je u tome maestro opere. Milanović je više prodavač koštica ispred opere (izvan igre), da je barem janitor, da malo počisti...

Vidi što radi Bandić u čarapama na grobu, Kresus, Jaca.. pa sve do likova kao Maminjo ili ''iz noćne more'' svi od njih imaju neki nastup, prodaju maglu bilo što, samo za pobjedu. Ovaj samo digne obrvu i čudi se.

Lesar je skupljao potpise za referendum (i skupio), - što je za vrijeme svoje vladavine najjačom strankom napravio Milanović? ... hmm? Želio je prijevremene izbore? Dvije godine je govorio o tome, pa ništa, Jaca je odredila, ne on.

- Lesar (beznačajna stranka-lik) bi izborio prijevremene izbore, Milanović nije mogao? Kojom tad matematikom misli dobiti izbore ako je slabiji od 'Lesija'?

Dinamo-Real, pumpa se atmosfera, prodaju se karte i prava prijenosa... naravno da će izgubiti, ali do pred utakmucu će napraviti sve da barem izgledaju kao favoriti.. seoska zabava s medvjedom je slične dramaturgije. Pa opet navijači (i ostatak države) to 'kupuju' (buy, naš izraz je puše..)

Spominješ požar i kapitalca. Kapitalac (trofejni, glavni) je već u lisicama, još ih je samo par izvan.. ali izgleda i oni ne zadugo.

USA ima dvije stranke, blokirali su buđet, što je napravio Milanović? ... Autista.

J. Orleanska nije bila autistična, Ghandi, Milka Planinc ili Milka Babović, ... Ako nije za taj posao neka se skoni, da dođe netko tko je. Jer ovako je HDZ ponovo u igri. Netko treći jednostavno bez ovo dvoje ne može ni preko praga, kamoli vladati.

Stazića već neko vrijeme nema? Ima li uopće netko u SDPu za prišapnuti koju pametnu 'Lideru oporbe'. Svaka dobra operna predstava ima inspicijenta, tko bi s ovim lutkom mogao nešto korisnog napraviti? Koji mu je još AS u rukavu? Uloga Fausta je rezervirana, osataje mu još samo uloga ubojice-atentatora (na Jacu) jer očigledno nije s popisa glumaca koji vode show, ali po USA pravilu treba imati tri imena.. nema ni to?

btw, Barba Bebić, netko nešto zna?, osim haiku poezije. Naravno osigurao je i dodatnu zdravstvnu skrb, ukoliko naglo promjeni adresu.. izgleda da je ipak stigao na red. (gledajući konkurenciju, nije lako, stići na red za Remetinac.). Jarnjak se gura preko reda.

Dok Zagorac tuži RH. Nije nemoguće da dobije... ipak, nadajmo se da ni Strasbourgški sud nije apolitičan. Rojs ima daleko veće šanse u slučaju tužbe.

(i imaš pravo, ne rezoniram racionalno, ali to je zasluga politike, stranaka i razvoja jer uskoro će HDZ biti čist ko suza, vrlo jaka stranka u takvoj konstelaciji... još koji mjesec pa opet nastupa nirvana što se tiče politike, nemam volje za još 4 godine zamračivanja).

edit: (živimo u uzbudljivm vremenima?)

-Pikanterije svakdnevno iskaču, toliko da se unazad par dana zaborave jer ih nove prestižu, pazite ovo Prodanović (Šekiju) spusti, ''ako HDZ to stvarno misli tad se kod njih ne zna to pije tko plaća'' i to Šekiju.. savršeno.

- za Fuckyja mi je uvjek bio rlevantniji Paar. Sad se samo potvrđuje da je Fuchs bezvezna figura. Nakon Primorca je svaki bio 'dobar', ipak se iznova dokazuje da uvjek može i gore.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 0:16 (ihush).
16 godina
neaktivan
badmad kaže...
Drago kaže...
...

hvala, nadao sam se da ću i tebe povući za tipkovnicu, ali nisam znao u kojem smjeru će poteći :-)

jedini minus je to da se sada ne moram nadati nečijem suprotnom stavu ;-)

a kako i očekuješ neki drugi stav ?

onako napirlićana i navijački raspoložena izgleda kao cheerladersica.

i kad joj ekipa gubi ona maše s onim mikrofonom ko nenormalna. 'sve će biti u redu. evo, samo što nisu vani.'

nakon presude G/M/Č osjećala se i knedla u grlu.

Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

EDIT: Upalite HRT 1 i pogledajte kako nekakvi studenti, srednjoškolci i jedan profesor fizike peglaju Fuchsa koji se znoji dok pokušava objasniti da nije moralno problematično davati dodatne bodove djeci branitelja i rastavljenih roditelja pri upisu u škole i na fakultete. Jao, jao... i ovaj mamlaz nam je prvi čovjek države što se obrazovanja tiče.

pa ja ne vidim zakaj bi bio problem u par bodova više, ali neka onda uvedu ponovo u srednje škole kvalifikacijske ispite

ovo je postala sprdnja

iz osnovne škole izlazi odlikaš sa 5.0 koji ne zna napisati razlomak 1/2 i objasniti ga

ako netko ima 5.0 kaj se ima bojati ispita, osim toga meni nije jasno na koju foru se ljudi uopće upisuju u srednju školu ovih dana????

pa ako škola prima recimo 300 učenika a javi im se 500 sa 5.0 kako se uopće izvrši selekcija?

po vezi?

podmičivanjem?

bacanjem kockice?

po abecedi?

15 godina
protjeran

Naravno da je problem ako se privilegira bilo koja skupina u društvu, pa tako i djeca branitelja, manjine i svi slični. Kad imamo privilegirane, nemamo demokraciju, jednostavno i jasno.

Zašto bi netko dobio više bodova? Zar su ostali manje vrijedni?

To je oduvijek bio jedan od većih idiotizma u hrvatskoj. Kao i direktni upisi na fakultet djece branitelja.

( ˘͡ -˘͡)
18 godina

http://danas.net.hr/novac/page/2011/09/13/0039006.html?pos=n0

Nije mi jasno zasto ne mogu donijeti zakon koji ce privatnike stititi od ovakvih stvari? Ako ne platis do ugovorenog roka ide prisilna naplata, pa makar i privatnom imovinom i gotovo. 

Takodjer pisu od avansnoj naplati... Ako mislis igrat sa velikim igracima i malo se probiti na trzistu zaboravi na avansno placanje. 

I am creationist. I believe man created god.
16 godina
neaktivan

Marjanović briljira.{#}{#}

S druge strane, HDZ nije obična stranka već organizacija štetočina koje sustavno uništavaju sve što im se nađe na putu. Kada bi lovljenje HDZ-ovih lopina bilo "Potapanje brodova", bila bi to jedna prilično dosadna igra jer izazov nestaje u trenutku kada shvatite da ne možete promašiti. Gdje god stavili križić, pogodit ćete nekog tko se ogriješio o zakon.

http://www.index.hr/xmag/clanak/tko-lijeze-sa-psima-budi-se-s-buhama/571504.aspx

Cemetary gates
17 godina
odjavljen
Bypass kaže...

To je oduvijek bio jedan od većih idiotizma u hrvatskoj. Kao i direktni upisi na fakultet djece branitelja.

Gdje to? Dijete sam branitelja i nisam imao nikakih povlastica pri upisu- nisam dobio niti bod više zbog toga-jedina povlastica gdje imam prednost je dobivanje studentskog doma.

Jaco,moja mater te traži!
17 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...

Btw. ovo s baš braniteljima isto neću shvatiti, zašto bi činjenica da ti je roditelj branitelj tebi išta u životu pomogla? Isključujem ovdje naravno djecu poginulih ili teško ranjenih koji su kasnije bili radno nesposobni.

Uf što volim ovakve-imaš li ti pojma kako je teško u obitelji imati invalida domovinskog rata?  Ja nikad nisam ništa iskorištavao, niti dobivao zbog toga-ali zašto ne bih imao neka prava?

Ako ćemo po nekoj logici,onda umno bolesna djeca ne bi trebala imati nikakva specijalna prava jer ni ne pridonose društvu i zajednici.

18 godina
tnakir kaže...

http://danas.net.hr/novac/page/2011/09/13/0039006.html?pos=n0

Nije mi jasno zasto ne mogu donijeti zakon koji ce privatnike stititi od ovakvih stvari? Ako ne platis do ugovorenog roka ide prisilna naplata, pa makar i privatnom imovinom i gotovo. 

Takodjer pisu od avansnoj naplati... Ako mislis igrat sa velikim igracima i malo se probiti na trzistu zaboravi na avansno placanje. 

Koalicija 2000-te je donijela zakon po kojemu ne možeš otvoriti novu firmu ako ti je stara ostala u blokadi/dužna na sve strane. Prvo si morao srediti stare dugove, pa si tek onda mogao otvarati nove firme.

Jedna od prvih stvari koje je napravio HDZ kad se vratio na vlast 2004. bilo je da ukine taj zakon pa opet možeš osnovati firmu "To-Nak" d.o.o., napraviti tonu dugova, proglasiti bankrot i nikome ništa ne platiti (jer si ranije oprebacio sva stvarna sredstva i nekretnine također na svoju vlastitu firmu "Nak-To" koja tobože iznajmljuje prostor firmi To-Nak), a onda otvoriti firmu "To-Nak-i-budući-sinovi-u-jajima" koja opet "iznajmljuje" isti prostor u kojem je bio "To-Nak", u kojoj rade isti ljudi, prodaješ istu robu, ali nikome ništa formalno ne duguješ. 

Vidi Vemil, primjerice. 

Stvar je u tome da je sistem namješten da pomogne kriminalcima, a ne onima koji fakat plaćaju račune. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 12:18 (Drago).
18 godina
vexx5555 kaže...

Uf što volim ovakve-imaš li ti pojma kako je teško u obitelji imati invalida domovinskog rata?  Ja nikad nisam ništa iskorištavao, niti dobivao zbog toga-ali zašto ne bih imao neka prava?

Ako ćemo po nekoj logici,onda umno bolesna djeca ne bi trebala imati nikakva specijalna prava jer ni ne pridonose društvu i zajednici.

Daj, mali, smiri malo doživljaj. Teže je u obitelji imati "invalida domovinskog rata" nego nekog drugog invalida? Teže nego invalida rada koji je ostao bez vida ili bez udova? Teže nego imati shizofreničara u kući? Daj ne kakuckaj.

K tome, invalidi domovinskog rata imaju neusporedivo, ali neusporedivo, veća prava nego bilo koji drugi invalid u nas. Neusporedivo. 

I neka imaju. Ali čemu onda još da i njihova djeca, roditelji, žene, itd, itd još dodatno imaju dodatna prava? I to takva prava koja su posve neumna - dodatni bodovi za upis na fakultet? S umjetno dodanim bodovima si odjednom i pametniji i kvalificiraniji za fakultet? Naravno da ne. 

Dobro je M-dipl rekao: lakši smještaj u domu, pomoć društva porodici invalida i sve ostalo što ima smisla, ali dodavati bodove za upis na fakultet je jednostavno debilno.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 11:45 (Drago).
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

Daj, mali, smiri malo doživljaj. Teže je u obitelji imati "invalida domovinskog rata" nego nekog drugog invalida? Teže nego invalida rada koji je ostao bez vida ili bez udova? Teže nego imati shiozofreničara u kući? Daj ne kakuckaj.

Dobro je M-dipl rekao: lakši smještaj u domu, pomoć društva porodici invalida i sve ostalo što ima smisla, ali dodavati bodove za upis na fakultet je jednostavno debilno.

Da,teže je. I meni su glupi bodovi za upis na fax,ali kao što sam već rekao-tu praksu ne vidjeh. Pred državnom maturom su svi isti (napokon)-za ovu sad ne znam.

16 godina
neaktivan

Najblaže rečeno dodijeljivanje bodova automatizmom takvoj populaciji je diskriminirajuće i nepošteno prema ostalima.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Najblaže rečeno dodijeljivanje bodova automatizmom takvoj populaciji je diskriminirajuće i nepošteno prema ostalima.

a što češ djeca palih boraca su se tako švercala cijelih 50 godina, sad će ovi jednako tako

18 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Da,teže je.

Nije.

BTW nekako imam filing da nisi baš pročitao M_diplov tekst koji si citirao.

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan
Darky kaže...
thedream kaže...

a što češ djeca palih boraca su se tako švercala cijelih 50 godina, sad će ovi jednako tako

To nije točno i iz prve ruke to odgovorno tvrdim, kao (pra)unuk palih NOB boraca.

Cemetary gates
18 godina
Darky kaže...
thedream kaže...

Kad su to djeca palih boraca imala dodatne bodove za upis na faks? Imali su prednost pri smještaju u studentske domove. Opet napamet pričaš.

Osim toga, nije baš isto ako nemaš roditelja (pali borac) i ako ga imaš (invalid domovinskog rata) i on ima izvrsne prihode.

Ovisno o stupnju invalidnosti, invalidnina  ide i do preko 10.000 kuna s dodacima i mirovinom - to je mirovina o kojoj ja, koji imam izvrsnu plaću, pod uvjetom da radim do 65-te godine, mogu samo sanjat.

Ma uostalom pročitaj ovo, informiraj se i onda raspravljaj. 

This space for rent!
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

To nije točno i iz prve ruke to odgovorno tvrdim, kao (pra)unuk palih NOB boraca.

e pa, moj otac je bio žrtva takve djece palih boraca, koji su uvijek imali prednosti i povlastice, dok je njemu rečeno da imaju prednost:

"jer su djeca palih boraca"

16 godina
neaktivan
Darky kaže...
thedream kaže...

e pa, moj otac je bio žrtva takve djece palih boraca, koji su uvijek imali prednosti i povlastice, dok je njemu rečeno da imaju prednost:

"jer su djeca palih boraca"

Zato što je bio hrvat pretpostavljam {#}? A zločesti komunisti su takve jako špotali u Jugoslaviji i opće je poznata stvar da nijedan hrvat nije upisao, niti završio fakultet u toj zločinačkoj tvorevini.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 12:23 (thedream).
18 godina
vexx5555 kaže...
Drago kaže...

Daj, mali, smiri malo doživljaj. Teže je u obitelji imati "invalida domovinskog rata" nego nekog drugog invalida? Teže nego invalida rada koji je ostao bez vida ili bez udova? Teže nego imati shiozofreničara u kući? Daj ne kakuckaj.

Da,teže je. I meni su glupi bodovi za upis na fax,ali kao što sam već rekao-tu praksu ne vidjeh. Pred državnom maturom su svi isti (napokon)-za ovu sad ne znam.

Pa normalno kad si sam sebi centar svijeta. Tvoja mama učiteljica "mora imati veću plaću jer joj je to obećala Kosorica", a to što se financira iz budžeta kojega puni realni sektor koji je na izdisaju - šta te briga?

Što je s djecom kojoj je roditelj koji je i hranitelj stradao u industrijskoj nesreći i ostao bez ruku, nogu ili vida (ili svega zajedno), ili porodicom u kojoj mater ili otac moraju svako dva mjeseca u ludaru jer imaju paranoidnu shizofreniju? Koga briga, jel tako? 

Tebi je teže...

Ja stvarno ne znam što ti kritiziraš ovu vlast. Ona je upravo i napravljena za takve sociopate i egocentrike. Ne postoji neka koja bi ti više gladila jajca. 

This space for rent!
18 godina

Sve te povlastice i zmirenje pred falsim braniteljima nije nista drugo doli kupovanje glasova.

18 godina
tnakir kaže...

Sve te povlastice i zmirenje pred falsim braniteljima nije nista drugo doli kupovanje glasova.

Ma pazi ovo - "Otkad je Jadranka Kosor počela voditi brigu o hrvatskim braniteljima broj invalida Domovinskog rata popeo se s 20 tisuća početkom 2004. na 43 tisuće danas".

Ono - 10 godina nakon rata više se nego podupla dotadašnji (također napumpani) broj HRVI-ja.

O 500.000 "branitelja" koji po zakonu nakon 65. godine, radili ne radili, imaju pravo na mirovinu u iznosu 45% prosječne plaće u Hrvatskoj (trenutno je prosječna mirovina oko 30% prosječne plaće za one koji su radili i 40-50 godina uplaćivali u mirovinski fond) da i ne govorimo.

Koja to država može izdržati? 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 12:52 (Drago).
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
tnakir kaže...

Ma pazi ovo - "Otkad je Jadranka Kosor počela voditi brigu o hrvatskim braniteljima broj invalida Domovinskog rata popeo se s 20 tisuća početkom 2004. na 43 tisuće danas".

Ono - 10 godina nakon rata više se nego podupla dotadašnji (također napumpani) broj HRVI-ja.

O 500.000 "branitelja" koji po zakonu nakon 65. godine, radili ne radili, imaju pravo na mirovinu u iznosu 45% prosječne plaće u Hrvatskoj (trenutno je prosječna mirovina oko 30% prosječne plaće za one koji su radili i 40-50 godina uplaćivali u mirovinski fond) da i ne govorimo.

Koja to država može izdržati? 

Činjenica je da se razvila određena razina apatije prema braniteljima iz krugova običnog 8> satnog radničkog puka, a rezultiralo je astronomskim brojem onih koji su primali i koji primaju povlastice nba račun pravih branitelja, jer da nije bilo pravih branitelja ne bi bilo ni hrvatske to je sigurno, mislim mogu danas pričat razloge i zašto je došlo do rata , navodeć teorije umješanosti i dogovora obiju strana o podjeli imovine nakon i za vrijeme rata, ali činjenica je da su brigade srba jurišale na naše domove, zašto to će točno vrijeme pokazat, ali da ne duljim s ovim završit ču ovdije.

E sad jedna stvar mi nikada nije bila jasna , a to je sljedeće, svi sve znamo, znaći svi znaju i sve se priča da ima najmanje  250.000 lažnih branitelja ili onih koji nisu bili u borbenom sastavu već pozadinska logistika , inaće imam loša iskustva s tom pozadinskom logistikom i traume iz djetinjstva kada su isti pijani vrludali ulicama i pucali okolo, a da se razumijemo radi se o područuju užeg dijela ZG županije , tako da toliko o pozadinskoj logistici, civilnoj zaštiti ili kako su se već zvali. 

Drugo što mi nije jasno, a proizlazi iz prvog je to što tj. zašto pravi branitelji, znaći ljudi koji su bili na prvim crtama i gubili živce i krv za ovu državu tolerairaju nakoćeno smeće ? Kako i zašto odobravaju šepurenje koje kakovih mutnih likova, lopova i parazita ovoga društva, eto to mi nikakda nije bilo jasno.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
18 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Drugo što mi nije jasno, a proizlazi iz prvog je to što tj. zašto pravi branitelji, znaći ljudi koji su bili na prvim crtama i gubili živce i krv za ovu državu tolerairaju nakoćeno smeće ? Kako i zašto odobravaju šepurenje koje kakovih mutnih likova, lopova i parazita ovoga društva, eto to mi nikakda nije bilo jasno. 

zato sto se veliki broj njih (oni koji su fizicki ostali "citavi" i mentalno koliko-toliko zdravi) vratio nakon s*anja na posao i danas muku muce sa prezivljavanjem.

prehraniti klince im je prioritet broj 1. kada bi se bavili i ovime zavrsili bi na lijekovima.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

kako ti nije jasno?

pravi branitelji ne moraju dokazivati da su branitelji, većina ih čak ni ne prima povlastice več krvavo rade i dobijau otkaze

no HDZ-branitelji koji puške vidjeli nisu su na čeli HVIDRe i oni su najglasniji i imaju potporu lažnjaka da se krade i pljačka, a na sam spomen revizije braniteljskog statusa prijete oružanom revolucijom

17 godina
odjavljen

Drago-kad češ ti više shvatiti da u životu uvijek postoji netko tko je u i po nečemu bolji od tebe? Tako je inače u životu.

Ja za razliku od tebe dajem prave primjere po kojima stvaram sliku ove države, a ne kao ti kada ti se nešto kaže iz prve ruke, to zanemarim i uzimam nešto iz nekih novima kao nepobitnu istinu.

Uopće mi nije jasna ta tvoja demagogija.

I daj skuži više da meni i mojoj obitelji nije stalo (kao tebi) samo do nas same, nego cijele države. Moj stari bi se odrekao onih 3000 kn(invalidnina+br. doprinos) koje dobiva od ovog sranja od države ako bi nešto pomoglo.

Misliš da se moji starci kao ti žale što jedan naš prijatelj ima plaću od 15000 kn, a oni ni zajedno nemaju toliko?

Život-što bude,bit će.

16 godina
neaktivan
Darky kaže...

kako ti nije jasno?

pravi branitelji ne moraju dokazivati da su branitelji, većina ih čak ni ne prima povlastice več krvavo rade i dobijau otkaze

no HDZ-branitelji koji puške vidjeli nisu su na čeli HVIDRe i oni su najglasniji i imaju potporu lažnjaka da se krade i pljačka, a na sam spomen revizije braniteljskog statusa prijete oružanom revolucijom

Moj šogor je bio od prvog do zadnjeg dana rata branitelj , točnije u specijalnoj policiji još preciznije u Jedinici za posebne namjene MUP-a i danas je još uvijek  prometni policajac , bratić mi je bio u 2 gardiskoj 2 godine na mjestu inžinjerije danas radi na održavanju rashladnih uređaja u jednoj večoj prehrambenoj tvornici jedan i drugi rade , znaći preivređuju za život, kako kažeš imaju djecu i vode normalan život.

Vjerujem da ovakovih primjera ima na tisuće, čak bolje rečeno na desetke tisuća , a opet svima njima obraz blate paraziti , koji kako ti kažeš nisu nit puške vidjeli, ja bih to rekao još kao imali su pušku da pucaju u zrak 50>km iza prvih crta.

Tužno i žalosno je to sve skupa.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
18 godina
woodgamesfx kaže...

E sad jedna stvar mi nikada nije bila jasna , a to je sljedeće, svi sve znamo, znaći svi znaju i sve se priča da ima najmanje  250.000 lažnih branitelja ili onih koji nisu bili u borbenom sastavu već pozadinska logistika , inaće imam loša iskustva s tom pozadinskom logistikom i traume iz djetinjstva kada su isti pijani vrludali ulicama i pucali okolo, a da se razumijemo radi se o područuju užeg dijela ZG županije , tako da toliko o pozadinskoj logistici, civilnoj zaštiti ili kako su se već zvali. 

Franjo Tuđman je 95-te govorio kako će možda broj hrvatskih branitelja narasti "gotovo do 100.000". Iskreno, mislim da ih je bilo manje od toga. Najviše što su nakon rata uspjeli prebrojati (računajući logistiku, ekipu u centrima za mobilizaciju i ostalu ekipu koja nije ratovala s puškom) bilo je oko 90.000. 

Sada ih je oko 500.000. Baš sam ovaj tren našeg grafičara, kolegu i frenda koji je od početka rata branio Dubrovnik pitao koliko je ljudi branilo Dubrovnik po njegovoj procjeni. On kaže da ih nije moglo (sa svim onima po uredima koji su organizirali obranu, ali sami nisu ratovali) moglo biti više od 400. Međutim, samo Spomenica Domovinskog rata (dakle, oni koji su tobože od prvog dana ratovali) u Dubrovniku je kasnije podijeljeno preko 1.500.

Ja mislim da je lažnih branitelja više od 4/5, a lažnih invalida isto toliko otprilike. 

Ima ih koji govore protiv toga - Fred Matić, primjerice, ali imaš veliki broj hvidraša i ekipe koji su sebi čitavu egzistenciju organizirali oko sisanja proračuna i lažnog statusa i ti se ne daju.

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ima ih koji govore protiv toga - Fred Matić, primjerice, ali imaš veliki broj hvidraša i ekipe koji su sebi čitavu egzistenciju organizirali oko sisanja proračuna i lažnog statusa i ti se ne daju.

ja cu samo reci da sve sto je ovaj rat napravio (uz nadasve tuznu cinjenicu da je izgubljeno toliko dragocjenih zivota) je uzburkao vodu i na povrsinu je isplivao sav drek koji se godinama talozio na dnu.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina

Znaci privatni sektor radi da bi financirao lazne branitelje (njih 400 000) i javni sektor kojih je polovica dosla na poziciju preko veze i koji drkaju kuyac i igraju solitare. Divno. Idemo svi u privatnike :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice