Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.276.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
eevek kaže...

Ma neeee...krivo gledaš na to. Murja radi mudro, potiho i iz sjene, da ti i ne znaš.

Evo, u tom konkretnom primjeru, naprave zapisnik...i sad si ti misliš "nije to ništa, murja niš' ne radi", ali vraga!

Taj zapisnik će biti dokaz na sudu, kada ih susjedi konačno ubiju {#}

Tak da...prestrog si {#}

A čuj tako možemo povući još moronskiju usporedbu, mali je osuđen na zatvorsku kaznu zbog piratskih windowsa na kompu kojeg je pobrao sa njuškala ili plavog, a ovaj je zaista u Makarskoj dvije cure ubio i šeće se kao gospon čovek.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
seneka kaže...

čuj ne opravdavam nikakvo nasilje,ali ne bi baš u svemu vjerovao novinama,bilo bi interesantno čuti izjavu napadača
ovo mi daje za pravo da sumnjam : "Susjedi mi godinu dana, otkad sam kupila nekadašnji magazin koji preuređujem u apartman, zagorčavaju život, prijete mi i tjeraju majstore"
možda im godinu dana radi takvu buku da su ovi kolektivno zapsihozili

A možda je kao ona mitska 80-godišnja četnikinja pod suknjom držala šarac i pucala po ekipi pa su je morali satrat?

To ne možeš sa sigurnošću tvrditi, koliko je moguća priča da je Sačić podmetao oružje po obavljenim prljavim pljačkama i egzekucijama, toliko je i vjerojatna ona da je veći dio toga puka ipak bio naoružan i aktivno sudjelovao u otporu prema našim snagama. Jesu li radi toga zaslužili umrijeti ? Naravno da ne.

Ali ja sam dolje živio, i znam šta su srpska sela u šibenskom zaleđu, tj. šibensko-kninskoj županiji.

Ukoliko si na to mislio, na zbivanja za vrijeme i nakon Oluje.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
seneka kaže...

A možda je kao ona mitska 80-godišnja četnikinja pod suknjom držala šarac i pucala po ekipi pa su je morali satrat?

ova moja špekulacija je još gora,upravo ovo što si podebljao,godina dana majstora i nesnosne buke vodi ravno u psihozu
nema navikavanja na buku strojeva,macole..

16 godina
thedream kaže...

A čuj tako možemo povući još moronskiju usporedbu, mali je osuđen na zatvorsku kaznu zbog piratskih windowsa na kompu kojeg je pobrao sa njuškala ili plavog, a ovaj je zaista u Makarskoj dvije cure ubio i šeće se kao gospon čovek.

Frende, kazne u RH su čisti idiotizam.

Ugasiš dva mlada života, jer si divljao automobilom, bez dozvole, a kojeg ti je kupio otac za 18. rođendan.

Kazna? 2.5 godine, ali i to je malo prestrogo, naravno, pa je valjalo smanjiti na 2 godine, jer je iz guba obitelji.

Da ne bi bilo nepošteno prema njemu, malom je dozvoljeno da, prije nego se javi u zatvor, dovrši školovanje u Švici...šteta para, je*iga, a onda se prijavio u zatvor koji je toliko strog da i čuvari vjerojatno nemaju oružje.

E sad...možemo na to gledati kao na klasičnu sudsku farsu, a možemo izvore tražiti i u činjenici da je stari od malog tajkunček koji je, zlu ne trebalo, ex premijeru Sanaderu nabavio prvi BMW {#}

18 godina

pa tamo je u puli onaj otvorenog tipa, sade pome i kukumare, te igraju biljar i balote.

http://en.wikipedia.org/wiki/Carduelis_spinus
18 godina

Kakva je to drustveno prihvatljiva obitelj? Moja nije drustveno prihvatljiva?

Mentalist je moj idol... I torrente isto
16 godina
neaktivan
eevek kaže...
thedream kaže...

Frende, kazne u RH su čisti idiotizam.

Ugasiš dva mlada života, jer si divljao automobilom, bez dozvole, a kojeg ti je kupio otac za 18. rođendan.

Kazna? 2.5 godine, ali i to je malo prestrogo, naravno, pa je valjalo smanjiti na 2 godine, jer je iz guba obitelji.

Da ne bi bilo nepošteno prema njemu, malom je dozvoljeno da, prije nego se javi u zatvor, dovrši školovanje u Švici...šteta para, je*iga, a onda se prijavio u zatvor koji je toliko strog da i čuvari vjerojatno nemaju oružje.

E sad...možemo na to gledati kao na klasičnu sudsku farsu, a možemo izvore tražiti i u činjenici da je stari od malog tajkunček koji je, zlu ne trebalo, ex premijeru Sanaderu nabavio prvi BMW {#}

Nisam rekao ništa da ga opravdavam, samo da ti pokažem kako je kod nas piratski CD od blesavih Windowsa veće težine od gašenja dva mlada života. Neka su i stara, to je dvostruko ubojstvo, morao je guliti bar 20g.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ovisi, glasate li za HDZ i o stanju na vašem tekućem, odnosno žircu firme ukoliko ste privatnici.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

uzorna unutar neke zajednice,na koju se svi trebaju ugledati i slijediti njihove norme ponašanja

16 godina
neaktivan
seneka kaže...

nema takve bauštele na kojoj se toliko lupa, vjeruj mi.

za godinu dana odštemaš žbuku i fasadu s taj mahala i ponovo ih napraviš.

tu je neki klasični sukob interesa u pitanju.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
16 godina
thedream kaže...

Nisam rekao ništa da ga opravdavam, samo da ti pokažem kako je kod nas piratski CD od blesavih Windowsa veće težine od gašenja dva mlada života. Neka su i stara, to je dvostruko ubojstvo, morao je guliti bar 20g.

Pa zato što taj koji ima piraCke CD-e i još ih eventualno prodaje, direktno izvlači novac iz državne kase...dok gore spominjani klinac državi radi uslugu, jer država ne mora isplaćivati dječji doplatak za te dvije cure {#}

17 godina
neaktivan
magicmist kaže...
seneka kaže...

vjeruj ti meni da ima
no samo sam htio skrenuti pozornost na to da imam veliku rezervu prema tekstovima u novinama,iz vlastitog i iskustva drugih ljudi znam da su često ne samo krivo intonirani,nego i potpuno neistiniti

16 godina
neaktivan
eevek kaže...
thedream kaže...

Pa zato što taj koji ima piraCke CD-e i još ih eventualno prodaje, direktno izvlači novac iz državne kase...dok gore spominjani klinac državi radi uslugu, jer država ne mora isplaćivati dječji doplatak za te dvije cure {#}

Ma joj, najbolje od svega nisu ni uhvatili pirata, nego jadnog momka koji je kupio polovno računalo za koje nije imao licencirane Windowse, odnosno original CD/DVD kao šta ja znam - backup, pokriće, šta god.  Pa daj zabrij jbte, kupiš komp za 1 000kn s njuškala sa predinstaliranim Winsima, i drugi dan ti pozvone plavci, pa poslao bi svijet i sve u tri krasna.

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...

to su naruceni izvidi i radnje.

ne samo kod nas, narucena je i ona nesretnica u americi sa par mp3-sa i par milijona $.

sasvim je normalno da se po potrebi nekog veceg cilja u kojem sustav prezentira neki rad, kojeg inace rijetko prakticira, tim putem ukaze kako je to sasvim normalno,a onaj tko ima 3 ciste u glavi odmah dokuci koji je to bio veci cilj.  politicki/izborni/ulaznoeuropski i sl.

sutra ce vam isto nakon ulaska sve biti normalno par mjeseci. onda ce neki cinovnik operativac izdati nalog da se zbubaju u maricu i mrtva svinja i seljak i brener (letlampa) i stroj za kobasice i pas koji je lajao u dvoristu.  cd,mp3, sam svoj mesar u svom dvoristu...isti qua.   

http://en.wikipedia.org/wiki/Carduelis_spinus
18 godina
seneka kaže...
tnakir kaže...

uzorna unutar neke zajednice,na koju se svi trebaju ugledati i slijediti njihove norme ponašanja

Uzorna familija. Ubojice. Mafijasi. Mitodavci. Stvarno uzorna familija.

Mentalist je moj idol... I torrente isto
18 godina
tnakir kaže...

Ma naše društvo je bolesno i to na razini Weimarske Republike prije sloma. Postavljeno je na krivim, međusobno kontradiktornim temeljima. Političke elite su prijetvorne, lažu i to kako u tekućim političkim pitanjima, tako i o bližoj i daljoj nacionalnoj i regionalnoj povijesti. 

Jednostavno smo prihvatili da je živjeti s laži i u laži prihvatljivo i dobili smo posljedično društvenu anomiju jer  je takvo ponašanje ne samo dozvoljeno, već se jedino i tolerira. Center doesn't hold, kažu pametniji od nas i sve se centrifugalno raspada u tri krasne. 

Tko tvrdi da nam pravni sustav funkcionira i da smo zreli za prijem u EU bez nadzora (famozni monitoring) taj je ili iskreni debil ili za nas sasvim uobičajeni lažov koji se ponaša u skladu s gore izloženim načelima. 

This space for rent!
18 godina
magicmist kaže...
seneka kaže...

za godinu dana odštemaš žbuku i fasadu s taj mahala i ponovo ih napraviš.

tu je neki klasični sukob interesa u pitanju.

Ma kakve ima veze i da je žena po cijeli dan igrala kan-kan s dresiranim korom slonica? Prijavila je prijetnje, a na kraju je završila sa slomljenim kukom i razbijena k'o boca. Ili je 50 i kusur godišnjakinja predstavljala "ugrozu" za svoje susjede pa su je razbili u samoobrani i bojeći se za vlastiti život?

Kakva je to logika? Fakat me iznervirla pa sam joj razbio facu i slomio kuk? 

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
tnakir kaže...

Ma naše društvo je bolesno

Političke elite su prijetvorne, lažu i to kako u tekućim političkim pitanjima, tako i o bližoj i daljoj nacionalnoj i regionalnoj povijesti. 

nekako imam dojam da po ovim stavkama dijelimo vrijednosti cijele zapadne civilizacije,pa ćemo se fino uklopiti{#}

18 godina
seneka kaže...
Drago kaže...
tnakir kaže...

Ma naše društvo je bolesno

Političke elite su prijetvorne, lažu i to kako u tekućim političkim pitanjima, tako i o bližoj i daljoj nacionalnoj i regionalnoj povijesti. 

nekako imam dojam da po ovim stavkama dijelimo vrijednosti cijele zapadne civilizacije,pa ćemo se fino uklopiti{#}

Ne, svi pomalo lažu, ali naš stupanj "fantaziranja" o sebi i onima okolo kod nas je jednostavno nenadmašan. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 14:10 (Drago).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

logika je životna,ljudi to rade jedni drugima

16 godina
neaktivan

Kako su se sad dežurni patnici zakačili na proljev Sambore o bizarnosti mjesta gdje nastupaju, da je Hrvatistan strpao uz Uzbekistan, životna sprdačija i ironija je da su Ameri zaista u usporedbi sa prosječnim znanjem hrvatskog gimnazijalca tutleki, i da vjerojatno Sambora od alkohola i droge više ne zna ni kuda dolazi, ni za šta dolazi, a opet s druge strane, da li je zaista promašio totalno fudbal u svojoj izjavi?

Kolika je bizarnost - nastupanja u međunarodno priznatoj državi, ali za koju nisi nikada čuo niti u njoj bio, mislim iskreno ne veća od onog jednog transkripta kongresnika gdje su raspravljali o ratu u Iraku, da bi zaključili kako je vojna intervencija u Iranu, pazi sad odjednom - Iranu, u najbližoj budućnosti realna opcija jer je to - opet pazi sad, ista stvar.

Slovenija, Slavonija..ista stvar..Amer,budala..a ono, dođe isto na - isto. Hrvatska, banana država..a isto - ista stvar.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 13:56 (thedream).
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
magicmist kaže...
seneka kaže...

Ma kakve ima veze i da je žena po cijeli dan igrala kan-kan s dresiranim korom slonica? Prijavila je prijetnje, a na kraju je završila sa slomljenim kukom i razbijena k'o boca. Ili je 50 i kusur godišnjakinja predstavljala "ugrozu" za svoje susjede pa su je razbili u samoobrani i bojeći se za vlastiti život?

ne se žestiti. samo sam kao prekaljeni bauštelac odgovorio seneki da ne vjerujem u priču o godinu dana štemanja i buke.

ne odobravam nasilje. reakcija policije (to je ono najjadnije) nije ništa novo.

EDIT: jednom sam išao prijaviti krađu poklopaca šahtova na cesti.

policajac mi je odgovorio da se poklopci nisu nalazili na mojem vlasništvu i da trebam imati punomoć od grada da to prijavim.

možeš li vjerovati ?

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 14:03 (magicmist).
18 godina
seneka kaže...
Drago kaže...

logika je životna,ljudi to rade jedni drugima

Ne, nije to bio smisao pitanja - ljudi jedni druge kolju, deru i uništavaju na sve druge načine, tako da "samo" nekome slomiti kuk nije big deal u općoj šemi stvari.

Pitanje je bilo kako to opravdava susjede jer si u svom prvom komentaru napisao:

"...ovo mi daje za pravo da sumnjam : "Susjedi mi godinu dana, otkad sam kupila nekadašnji magazin koji preuređujem u apartman, zagorčavaju život, prijete mi i tjeraju majstore"

možda im godinu dana radi takvu buku da su ovi kolektivno zapsihozili"

Dakle, ti nalaziš neko opravdanje (i to imaginarno) za premlaćivanje žene koja, koliko ja vidim, niti je koga premlatila sama, niti je prijetila premlaćivanjem niti je na bilo koji način fizički ugrozila. 

Ovaj način rezoniranja ti ne ide uz nick, da budemo iskreni.

Edit: @magicmist - ne žestim se na tebe, nego me smeta ovaj Senekin put rezoniranja gdje se traže imaginarna opravdanja koja sama po sebi i da su točna ionako ne opravdavaju postupak. 

Edit edita ({#}): Mogu vjerovati ovo za šahtove i policiju jer u nas i na najodgovornijim poslovima u MUP-u rade ljudi koji bi se MUP-a trebali bojati, u najgorem slučaju, a u najboljem bi zapravo radili evtl. kao NKV radnici. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 14:08 (Drago).
17 godina
neaktivan
magicmist kaže...
. samo sam kao prekaljeni bauštelac odgovorio seneki da ne vjerujem u priču o godinu dana štemanja i buke.

a "sam svoj majstor" ?{#}, dobro, to ovdje nije slučaj
večeras je na prvom u 23 sata jedan  dokumentarac,zaljev ,mogao bi biti interesantan, pa ga se eventualno može komentirati

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Dakle, ti nalaziš neko opravdanje (i to imaginarno) za premlaćivanje žene koja, koliko ja vidim, niti je koga premlatila sama, niti je prijetila premlaćivanjem niti je na bilo koji način fizički ugrozila. 

Ovaj način rezoniranja ti ne ide uz nick, da budemo iskreni.

Edit: @magicmist - ne žestim se na tebe, nego me smeta ovaj Senekin put rezoniranja gdje se traže imaginarna opravdanja koja sama po sebi i da su točna ionako ne opravdavaju postupak. 

.. ne opravdavam nikakvo nasilje,samo kažem da se iz ovog članka  ne može ni naslutiti šta je bio uzrok i koja je geneza koja je rezultirala ovakvim  nasiljem
tipična medijska površnost i senzacionalizam,a kao veliki protivnik zagađenja bukom,zabrijao sam na taj scenarij

16 godina
neaktivan

Mislim da bi hrvatsku realnost mogli svesti na jedan dobar komentar koji sam dobio na mail jutros ; "Sve što imam u životu sam ukrao, jedino sam školu i vozačku kupio."{#}{#}

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
seneka kaže...

.. ne opravdavam nikakvo nasilje,samo kažem da se iz ovog članka  ne može ni naslutiti šta je bio uzrok i koja je geneza koja je rezultirala ovakvim  nasiljem
tipična medijska površnost i senzacionalizam,a kao veliki protivnik zagađenja bukom,zabrijao sam na taj scenarij

prioriteti te hebu odnosno redosljed postova, kao i policiju koja je traljavo i šturo konstatirala uzroke ali čeka na neminovne posljedice pa da tek onda postupi... ti prvo pitaš za uzroke da bi tek na pitanje iznio stav o slomljenim kukovima, pa valjda prvo ide red zgražanja nad policijskom glupošću te brutalnošću napada na žrtvu pa tek onda šta i kako...{#}

... nevezano, ovdje se može glasati za homofoba i homofrenda desetljeća u hrvata... moj izbor je Mirjana Vulin i Aleksandar Štulhofer, prva osoba radi pokušaja sprovođenja u djelo onoga o čemu ostatak ekipe sanja (izliječiti, zatvoriti, uništiti život mlade homoseksualne osobe) a druga jer je slobodna svih debilizama (političkih, samoreklamirajućih i inih) te razgovjetno i stručno već godinama objašnjava hrvatskoj javnosti sve predrasude od kojih pati

EDIT: arrrrrrrgh... @cerina

hmm.. edit 2

Za dom - vjera, ljubav, domovina i istospolna zajednica
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 15:24 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

prioriteti te hebu čini se kao i policiju koja je traljavo i šturo konstatirala uzroke ali čeka na neminovne posljedice pa da tek onda postupi...

u propuste policije ne ulazim,ali život je nešto sasvim drugo od ovakvog ad hoc zauzimanja stava,kad se zaore po površini i krene u dubinu  često izađu na vidjelo detalji koji uzdrmaju početnu sigurnost i fraze tipa: "tu je sve jasno" , "to bi ja po kratkom postupku", "kriv je,neka visi", "izopćiti iz društva","polomiti mu noge" i bla tra..

što se tiče ove m vulin ti bi ju osudio po zapovjednoj odgovornosti ili imaš neke informacije da je znala za slučaj i zataškavala ga?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 15:20 (seneka).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

..

nitko nije savršen. fulao je jedan post {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 15:20 (magicmist).
18 godina
(s)izgoreo kaže...

... nevezano, ovdje se može glasati za homofoba i homofrenda desetljeća u hrvata... moj izbor je Mirjana Vulin i Aleksandar Štulhofer, prva osoba radi pokušaja sprovođenja u djelo onoga o čemu ostatak ekipe sanja (izliječiti, zatvoriti, uništiti život mlade homoseksualne osobe) a druga jer je slobodna svih debilizama (političkih, samoreklamirajućih i inih) te razgovjetno i stručno već godinama objašnjava hrvatskoj javnosti sve predrasude od kojih pati

hmm.. edit 2

Znaš šta - gledao sam ove prijedloge za homofoba i mislim da je ova doktorica Vulin apsolutni šampion zla i van konkurencije, iako mi je i ova profesorica prava Hrabar zapela za oko.

Ali u odnosu na Vulin, ostatak ekipe su pikzibneri i zajebanti...

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice