Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Cerina15 kaže...
Jack Sparrow kaže...

Da, na to mislim,ali najviše me ovo fascinira, citat s wikipedije:

"Ti su ratovi započeli u doba kada je Katolička crkva, s Papom na čelu, nastojala ostvariti duhovnu i svjetovnu prevlast u kršćanskom svijetu. Na crkvenim saborima u Piacenzi i Clermontu 1095. g. Papa Urban II. pozvao je na rat protiv muslimana za oslobođenje Jeruzalema, obećavši sudionicima oprost od svakoga grijeha. "

Crkva je započela rat, tj. Papa je pozvao rat protiv muslimana,a 5. Božja zapovjed glasi Ne ubij.

crkva odnosno papa je organizirao križarske radove da oslobodi svetu zemlju (jeruzalem) od muslimana

nije bilo napada na muslimane bez razloga, jer su oni preuzeli svetu zemlju prije toga, stoga je to bilo vraćanje jeruzalema u kršćanske ruke

a papa nije kriv za pljaćke križara, oni su sami krivi jer većina njih nisu bili kršćani nego obični ratnici s crvenim križem na oklopu

a što se tiče zapovijedi ne ubij? što ako nekoga ubijem u samoobrani? jeli onda isto trunem u paklu?

-nije bilo bez razloga? Naravo, razlog je samo tumačenje, osvajanje ili oslobađanje. Jednako kao što su muslimani učinili istu stvarkoju godinu ranije, Npoleon, Alexandar, Mongoli itd. jedina razlika je vjerska komponenta (pokriće) kao razlog kampanje.

-bilo je napada na Zadar, Carigrad itd... ('Venecijanci')

-prelaskom Bospora, pobili svo 'muslimansko' stanovništvo, zapravo kršćane, ali 'nisu znali..'

-Jeruzalem je Izraelski grad, tu je ishodište kršćanstva ali ne i povratak teritorija pod kršćansvo, Rimsko carstvo se u 4st prebacuje na kršćanstvo, Judeja je bila pod okupacijom Rima, .. dali je Judeja ili Palestina kršćanska zemlja? Nategnuto, jer je jednako i Arapska, Egipatska ili jednako kao što je 'novi svijet' dolaskom Kolumba krščanski itd... tu je ishodište monoteističke religije, vidi kapice (pokrivalo, origiinalno ovčja koža) svih triju vjera... vidi zakone.

-svi vojnici pod križem su bili kršćani.

- truneš (od rođenja, smrt samo to konkretizira) bez obzira dali je to pakao ili spalionica na smetlištu. Trunuti u paklu je zapravo nemoguće glede temperature i fizikalnog porcesa- truljenja, trunuti ispod nadgrobne ploče je realnije. Simbolički (poveznica s Bibliom i ostalim vjerama), recimo zrno žita mora istrunuti da bi oživilo-dalo plod, dok ne istrune je neplodno (hrana). Budizam na to gleda kao recimo na hranu za crve ili reinkarnacija. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

istina, križarski ratovi su bili čisti fail

nije mi jasno kako su mogli misliti da djeca mogu pobijediti u ratu jer imaju dječju nevinost i poslati ih u rat -.-''

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 21:06 (Cerina15).
16 godina
neaktivan

ok. mene ste preobratili. postao sam vjernik.

čak mislim da bih mogao biti predvodnik nove vjere u hrvata.

lemozina se podrazumijeva.

EDIT: nemojte misliti da će me TDovi obeshrabriti. novu vjeru ću širiti stolno i prijenosno, žično i bežično.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 21:23 (magicmist).
18 godina

to su legendarni likovi iz francuske .  rasadnik debila za to vrijeme.  iskorijenit herezu i sve potaracat.  imali su super parolu kada bi krenuli sa masakrom i nebi znali tko je krscanin ,a tko heretik.

"pobijte ih sve. bog će prepoznati svoju djecu."

{#}

http://en.wikipedia.org/wiki/Carduelis_spinus
16 godina
neaktivan

kriva tema {#}

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 21:33 (cuspajz).
18 godina
cuspajz kaže...

Ljudi kak se zove ona trgovina u Sloveniji koja prodaje bicikle? Mislim da sam cuo za nju ovdje ili na dropbike-u...

bozija pedala

16 godina
neaktivan

hehe za par dana mogu vidjeti u splitu iz prve ruke što se događa

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
18 godina

nisu ni aktivisti u svim primjerima milost bozija,ali u ovom primjeru je totalni kupus. ako je ovo istina, pa tu se nezna ko kome sredjiva,namjesta... a epic je sami kraj clanka oko kontrole i rucka {#}

http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/140023/Default.aspx

inace fino mjesto za mozak na pasu i meditaciju. tu sam sve skupa do sada popio par bidona kave i cisternu pivcine. nekih 3km prekrasne setnice uz zalo.

16 godina
Cerina15 kaže...

hehe za par dana mogu vidjeti u splitu iz prve ruke što se događa

Da, po cilon gradu su grafiti, bolje reć natpisi subota u 13:30. Moglo bi bit svega u subotu, bolje se ne petljat u to i pokušat izbjeć marmontovu i đardin..

Meni je rođendan tad, party and party...

Peace means I'm reloading my gun.
17 godina
torrente kaže...

.... ako je ovo istina, pa tu se nezna ko kome sredjiva,namjesta.....

- torrente, pa RH je zemlja čudesa, mislim .. što se čudiš. {#}

mislim, da je to izuzetak (od pravila) tad bi se i ja čudio, no postoji izreka sjevernija, čudiš se ko pura dreku, koja govori o situaciji, tj ja bi se čudio da je drugačije.

Rezime, bespravna gradnja, uz blagoslov gradskih otaca, koji naravno upravljaju policijom.. ta policija podnosi prijavu pa (iznenađenje?) ispada da je policija također ista prčija... -pa naravno. U RH.

btw, znaš li da je Lj.Ć.Rojs s osmjehom prije koji mjesec obnovio svoju nedavno vlastitom rukom srušenu kuću.. osmjeh ima i dublje značenje... Tako je to kad gradiš na sjevernim obroncima glavnog grada svih hrvata.... južnije je samo tužnije, ali je građevina na istim osnovama. Srećom i legalizacija je tu....

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 22:33 (ihush).
18 godina
ihush kaže...
torrente kaže...

.... ako je ovo istina, pa tu se nezna ko kome sredjiva,namjesta.....

- torrente, pa RH je zemlja čudesa, mislim .. što se čudiš. {#}

profesor baltazar dok setucka sa onom epruveticom gori/doli je mrtav qua za ove nase umjetnike,

naviknuo sam se i ne cudim se kada ja i ti dogovorimo sa nekim procelnikom necega, da se nesto ubrza i kamuflira....ali odakle dolazi toliko umijece integrirat sve vitalne institucije drustva u štelu. u ovom slucaju jos fali pogrebno drustvo.

kako se samo svi nadju?

aj ne zezaj, vozac busa i bagera je svoju kalvariju dovoljno odradjivao u kontejnerima koji ne trebaju gradjevinsku {#}

17 godina
neaktivan

Mene zbunjuje ona "heteroseksualna parada".

Pa i ja sam heteroseksualac, pa zbog toga ne smatram nuznim gusiti tudje seksualne afinitete?

@M_Dipl.

cuvaj glavu, prijatelju. Ninja je preko oceana, ne moze doletjeti da te pripazi {#}

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
17 godina
M_dipl. kaže...

.. Ljudi se bore za svoja prava, to valja podržati!

- prava, koja prava? Nepoćudno ponašanje na javnom mjestu? Pravo, da osoba A 'nategne' osobu B, nije stvar odluke osobe C, nego obostrane odluke-pristanka osoba A i B. Dali te osobe trebaju meni, tebi nekome nešto 'poručiti'? Meni netreba, indiferentan. To je njihova međusobna stvar, jednako kao kad se 'posvađaju' pa više nebudu skupa, što me se opet neće ticati.

U svoj toj priči, osoba A, B (pa i C), su bespolne, beznacionalne i ikakvih drugih obilježja što je koliko ja cijenim maksimalno korektno s moje strane (jel'?).

Samo je pitanje što te osobe žele u španciru, exibicionizam? To nije pravo, nevidim zašto bi to podržavao.

16 godina

Ja neću ić, niti na tu takozvanu hetero niti na gej paradu, prvenstveno iz razloga jer mislin da će bit sra*a, i svega, nisan ja baš čovik od akcije i jedan od onih ACAB tipova.

Ipak možda bude i sve normalno, bit će dosta policije, al ko zna...

18 godina

mogu samo dobit koji bovan u ćivericu i to je to.   nema krizara,pa nece bit nafitanih.

ja sam oko tih zbivanja na vagi i u tom balansiranju ih podrzavam.  u stvari podrzavam svaku susu koja na taj nacin nesto propagira/brani/trazi,samo neka se drzi zakona o javljom okupljanju. a u njemu je sve decidirano. kao sto je i ovima jasno da nemogu otvarat tube vazelina u povorci.

16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

Pravo na formalno priznati istospolni brak, pravo na slobodu od svakog oblika diskriminacije, itd. Svega tu ima, homoseksualce se je_e na previše načina u Hrvatskoj, and I don't mean that as a good thing. :)

ne mrzim homoseksualce,ali legalizacija njihovih odnosa i davanje djece njima je ravno samoubojstvu ljudske rase

ja bi im svima najrade dao jedan otok,npr Pag, pa nek se svi nasele tamo.struja,voda,internet sve besplatno.samo nek se mnoze

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
ihush kaže...
M_dipl. kaže...

.. Ljudi se bore za svoja prava, to valja podržati!

- prava, koja prava? Nepoćudno ponašanje na javnom mjestu? Pravo, da osoba A 'nategne' osobu B, nije stvar odluke osobe C, nego obostrane odluke-pristanka osoba A i B. Dali te osobe trebaju meni, tebi nekome nešto 'poručiti'? Meni netreba, indiferentan. To je njihova međusobna stvar, jednako kao kad se 'posvađaju' pa više nebudu skupa, što me se opet neće ticati.

U svoj toj priči, osoba A, B (pa i C), su bespolne, beznacionalne i ikakvih drugih obilježja što je koliko ja cijenim maksimalno korektno s moje strane (jel'?).

Samo je pitanje što te osobe žele u španciru, exibicionizam? To nije pravo, nevidim zašto bi to podržavao.

Pravo na formalno priznati istospolni brak, pravo na slobodu od svakog oblika diskriminacije, itd. Svega tu ima, homoseksualce se je_e na previše načina u Hrvatskoj, and I don't mean that as a good thing. :)

Troll Guy   {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ja definitivni prisustvujem iako sam heteroseksualac i smatram paradu kao metodu neadekvatnom. Ljudi se bore za svoja prava, to valja podržati!

Deus ex machina kaže...
@M_Dipl.

cuvaj glavu, prijatelju. Ninja je preko oceana, ne moze doletjeti da te pripazi {#}

Baš sam ti to mislil ja reći, da ne ideš, da se paziš, kad evo javio se ninja :D hahaha, a jesam se dobro nasmijal, dobra ti je ova Deus ;)

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
Toni93 kaže...

ne mrzim homoseksualce,ali legalizacija njihovih odnosa i davanje djece njima je ravno samoubojstvu ljudske rase

ja bi im svima najrade dao jedan otok,npr Pag, pa nek se svi nasele tamo.struja,voda,internet sve besplatno.samo nek se mnoze

Nije poanta u tome da se razmnožavaju, već da imaju jednak život ka mi "normalni",  homoseksualaca nikad neće bit više nego heteroseksualaca, to ti može reć zdrav razum, a za manjinu se treba pobrinit da bude šta više jednaka i ravnopravna kao i većina.

18 godina
M_dipl. kaže...

Nikakav brak, bar ne od strane Crkve.

Zbog cega oni trebaju organizirat te fucking parade i nabijaju ljudima na nos da su oni pederi ? Pa koga briga, nek natezu koze, boli me briga... Cemu zamarat ostale s tim ?

Vama filozofsko oraspolozenim raspravljacima vjerovatno izgledam zatucan, priznajem mozda i jesam. Trudim se shvatit te gayeve, al ne ide mi...

Znam ja da oni hoce da se mogu vjencat, usvajat djecu, bla bla...

Al to je propast drustva ? Pa kako bi se ljudi razmnozavali da svi popederisu ? Klonirali bi se ? Ako nekaj nije normalno, onda nije normalno.

Po meni je to bolest, hebat nekog u cmar (ak je to vrsta fetisa, sve kvragu)...

Kako ce opet ova tema pod lokot, a ja najvjerojatnije kartoniran nakon dugo vremena...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 23:07 (Batista).
17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

Ej, hvala ti :-D

Odvalio sam u smijeh samo tako :-D :-D :-D

Znam da je ovo napad na tebe, ali ne mogu se nadiviti koliko.... :-D Zamisli, postojanje drugacijih seksualnih afiniteta je jednako samoubojstvu ljudske rase, HHAHAHHHAHAHAHAHAHAH :-D CRKAVAM :-D :-D

"Idiocracy" je prorocanstvo....

@Batista

Ne vode se ove parade radi ljudi kakav si ti. Ja sam isti takav, bas me ne brine previse tko ga kome mece, i ne marim previse za buducnost ljuske rase. Potentan sam dovoljno da cu je sam obnavljati ako treba, samo mi daj harem :-D

Na ozbiljnu stranu, ove parade postoje za sve one ljude koji odgajaju klince kakve mozes vidjeti u bilo kakvoj reportazi u vezi gay parade. Mrznja. To je problem, to treba iskorijeniti. A ta mrznja nikad nije bila isprovocirana paradom, ta mrznja postoji odavno...

Ja se inace bas kontam jednu od ovih buducih parada, onako za foru, prvo se deklarirati kao gey, pa onda se pridruziti paradi, pa malo okrenuti paradu naopacke.

Tko god me krivo pogleda od tih nafurenih klinaca - lancem po faci. Umjesto parole "Svi za ljubav" ili tako neke gay spike (pardon the pun:-D), ja cu izvesti neku svoju...nesto u stilu "Cenzore u grobove" ili "Mrznje na vrbe"...

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 23:11 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

I see what you did there.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
18 godina
neaktivan

U NEED JESUS CHRIST & HDZ !!! {#} {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Ej, hvala ti :-D

Odvalio sam u smijeh samo tako :-D :-D :-D

Znam da je ovo napad na tebe, ali ne mogu se nadiviti koliko.... :-D Zamisli, postojanje drugacijih seksualnih afiniteta je jednako samoubojstvu ljudske rase, HHAHAHHHAHAHAHAHAHAH :-D CRKAVAM :-D :-D

"Idiocracy" je prorocanstvo....

netrebas mi zahvaljivati sto sam ti uljepsao dan{#}

nije problem u seksualnom afinitetu vec u mogucnosti reprodukcije.stvaranja i odgajanja potomstva

17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
netrebas mi zahvaljivati sto sam ti uljepsao dan{#}

nije problem u seksualnom afinitetu vec u mogucnosti reprodukcije.stvaranja i odgajanja potomstva

Pa, jel ti palo na pamet da nije zarazno? :-D

Imam par prijatelja i prijateljica koji su gayevi, druzim se s njima par godina - pa se jos uvijek furam na cice i guzice.

I ima nas jos koji volimo cice i guzice i planiramo imati djecu (ja bi jedno, ali missus hoce dvoje).

Eto, samo ja i missus cemo "rijesiti problem" dva gay para.

Next problem, please?

Edit:

ej, al bas nas ide zadnjih dana, a? Prvo vjera, pa onda seksualnost. Cudo bozje (pardon the pun :-D) da je sve jos uvijek otkljucano :-D

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 23:22 (Deus ex machina).
18 godina
M_dipl. kaže...

A pretpostavljam da ti ne smeta lezbijstvo, samo "navlačenje kože", jelda?

Nisu nista vrijednije od muskaraca, tako da bi trebale imat sasvim ista prava kao i muski.

Istina je da mi je ljepse vidjet 2 lezbe nego 2 pedera, valjda bi bilo neprirodno zbog moje heteroseksualnosti da nije tako.

@ovaj individualista verbatimcic se usere ko kokos na pragu s ovim TD-ownom da ne obrazlozi svoje neslaganje... glavno da se usere i ne pocisti za sobom...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 23:45 (Batista).
16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Pa, jel ti palo na pamet da nije zarazno? :-D

Imam par prijatelja i prijateljica koji su gayevi, druzim se s njima par godina - pa se jos uvijek furam na cice i guzice.

I ima nas jos koji volimo cice i guzice i planiramo imati djecu (ja bi jedno, ali missus hoce dvoje).

Eto, samo ja i missus cemo "rijesiti problem" dva gay para.

Next problem, please?

ako hocete raspravu,nemojte omalovazavat.nema smisla

problem ostaje.vas je cetvero(ti,cura i dva homica).ako ti i cura imate dvoje djece,prirodni prirastaj je negativan.tko ce nadoknadit dva homoseksualca,a trebalo i jos koje za povecanje populacije

17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

problem ostaje.vas je cetvero(ti,cura i dva homica).ako ti i cura imate dvoje djece,prirodni prirastaj je negativan.tko ce nadoknadit dva homoseksualca,a trebalo i jos koje za povecanje populacije

Ma bez brige {#}

Za jednog ludog deckica i jednu opicenu curicu, tu smo ja i missus.

Za sve ostalo, tu je mast....errr.... slika:

17 godina
M_dipl. kaže...
..

-podcrtano, odvojeno... s razlogom.

-formalno, što s folmalnošću? Dali je normalan i pozdrav guranje prsta u anus (po nekom sudcu), formalnost je samo formalnost. Misliš legitimnost? ... ima tu razloga.

-istospolni / brak? Što je brak? Koja formalnost (legitimnost) je vanbračnih zajednica (hetero) nasuprot bračnih? Ugovor? Brak je zajednica (biološka) u cilju potomaka i bračnih prava. Istospolne zajednice su biološki nesposobne imati potomke, dakle uvijet nedostaje, dok ugovorno-pravni dio već postoji, ali se nema razloga to zvati 'brak', to bi stvarno bila formalnost (bez osonove).

-sloboda ... možeš li recimo biti slobodan od loše politike, ili zahtijvati da kriminal nestane? Diskriminacije svih, po svim osnovama su svakodnevne, guy zajednica recimo u showbizu diskrimnira 'normalne'... recimo saborska kvota žena je 40%, ima ih 25% .. diskriminacija? Nategnuto.

-homoseksualce i sve ostale, .... se u ovoj zemlji ### (snošaj) svakodnevno, rekao bi i siluje. I ovo je jedno od tih silovanja. Ne silite me, imam i ja pravo na svoju slobodu. Reciprocitet.

-protiv parade, preciznije paradiranja.

Ostalo, osoba A i B sami nek dogovore ako je u pitanju ljubav, ako je pak neka pravno-imovinska pozadina, onda to nema veze s pravom na spolni odnos bla-bla, več interes (novčani).

Rekao bi identično pravu svake osobe na zrak, na posao, na život. Ta prava 'tražim' za sebe (i druge), zašto (njima) treba još nešto? Pravo na kupnju vazelina uz recept? Što još?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 23:41 (ihush).
18 godina
neaktivan
Batista kaže...
Al to je propast drustva ? Pa kako bi se ljudi razmnozavali da svi popederisu ? Klonirali bi se ? 

Zašto odmah svodiš pitanje na to?
Pa šta misliš da bi, u slučaju legalizacije istospolnih brakova, svi živi na planeti od jednom postali homoseksualci?

Mislim da to nema veze s propašću društva i da si ovime samo pokazao da si zapravo homofob - u jednu ruku.

Legalizirali se homoseksualni brakovi ili ne, društvo će preživjeti, čovjek će preživjeti... Jedno niti najmanje nije povezano s drugim. Al ono, niti najmanje.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice