Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.280.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
cuspajz kaže...

ne bi se složio. Znam jako puno školovanih i inteligentnih ljudi koji su vjernici

Daj primjer iz novijeg doba, a da se svim silama ne bore da dokazu drugima da nisu u pravu, oni prihvacaju tu ideju kao ideju, ali je ne namecu drugima. Ja mislim na one manje obrazovane koji tu govore i namecu nam bez argumenata da bog postoji i da je on stvoria svit i ko zna sta sve ne. Malo teze. A? {#}

16 godina
Fićo_CoD 5 kaže...
a postoje takozvani dokazi da je postojao Isus Krist (živi Bog i živi čovjek), a od dokaza imamo kršćanske (kanonske i nekanonske) i nekršćanske (židovske i rimske). A Isus je davno rekao - "Zataji me pred prijateljima svojim i ja ću tebe pred Bogom zatajit!"

Isus nije bog, a ako ga smatrate bogom, kršite najvažniju božju zapovijed..zar ne?

Naravno da ne, jer hrpa "mudraca se skupila" i odlučila ubaciti priču o svetom trojstvu.

Dakle, ljudi koje Isus ne bi podržao ni u kakvom paralelnom svemiru i koji se predstavljaju kao produžena ruka Boga, odlučili su mijenjati stvari po dogovoru.

Tekst vjerovanja je također zanimljiv...vjeruješ u jednoga boga, a u isto vrijeme vjeruješ u još jednoga boga (boga od boga)...pa što je onda bog tražio da on bude jedini. Naravno, loše bi to bilo da nisu ubacili obvezu vjerovanja u jednu KC :)

Ako želite svoju vjeru živjeti kroz neku knjigu, onda ta knjiga treba biti alfa i omega, ali barem u izvornom izdanju.

Ne možeš biti pripadnik religije koja se bazira na spomenutoj knjizi, a onda odlučiti da neke stvari nisu baš bitne i da ih ne treba doslovno shvatiti.

Čak i ako vjeruješ u nekoliko puta revidiranu verziju, sa hrpom ubačenih, "izrezanih" i izmijenjenih stvari, valjda onda vjeruješ u sve to, jer upravo je to temelj KC. Zanimljivo je kako su olako ljudi odbacili Stari zavjet, a on je temelj vjerovanja u Boga...još je zanimljivije kako su lako izbacili ogroman dio teksta iz istoga, a čak i božje zapovijedi prilagodili da budu milozvučnije, jer valjda preokrutno zvuči kada ti Bog kaže da je ljubomoran i da kletvu nosi do nekoliko koljena.

Štovanje Marije, čistilište, sveci i molitve istima, pričest, krizma, papa (Petrov kvazi-nasljednik)...sve stvari koje je netko odlučio nakalemiti na Bibliju, jer su se tako dogovorili...i vjernici nemaju problema sa time što si ljudi za pravo uzimaju mijenjati stvari kako oni žele...mijenjati interpretaciju božje riječi i njegovog sina.

Meni je, recimo, jedna od najdražih stvari  određeni kanon iz jedne od takvih "sjednica"...odredba da židovi i muslimani moraju nositi posebna odijela, jer valja ih razlikovati od kršćana...baš u duhu ljubavi i isusovog lika i djela :)

Za njom kaska i zabrana ženidbe na svećenike, pod prijetnjom ekskomunikacije...vjerojatno "množite se" ne žele baš doslovno shvatiti :p

A onda dođemo do stvari koja me obori s nogu i ispuni ljubavlju.... papina nezabludivost. Pa bog je definitivno želio baš nešto takvo...čovjeka, koji tvrdi da je božji izaslanik za vjernike, a ujedno nepogrešiv u izricanju svojih misli i stajališta, koja se odražavaju na cijelu KC...poput mini-boga.

No neću dalje, jer će se shvatiti kao vrijeđanje, iako mi to nije nakna. Samo želim dobiti razboriti odgovor.

Ja u svom životu nisam nigdje naletio na toliki broj paradoksa kao u religijama, vjerujem da neću niti u budućnosti :)

17 godina
neaktivan

Kao prvo, Isus nije bog (!?) nego jedan od tri božanske osobe, naziva ga se živim bogom i čovjekom, kao drugo papu ne doživljavam kao nekog Božjeg "glasnogovornika" nego kao osobu koja vodi katoličku religiju i vjernike (kao što država ima predsjednika itd..).

Ispricati cu vam istinitu pricu. Dok su mi bile sve petice, nikad nisam dobio nista, a kad sam ispravio biologiju sa 1 na 5 dobio sam 200Kn. To je valjda neki poremecaj u mozgu. - Mentalist
18 godina

@eevek je poprilicno u pravu.

ako se pocnu preslagati cinjenice koje on spominje, dodje se do porazavajuceg zakljucka. kojega ja necu spominjati.

tu se moze samo btw dodati:

-prvih 600 godina nema pisanog traga

-usmena predaja gnostika u prvih 200 godina bila je izrazito sklona prilagodbama po potrebi skupine

(usmene predaje vam idu,kao kad guslar gudi na balkanu o kraljevicu marku i turcima,pa tu svaki sljedeci guslar ubaci broj kolaca i dimenziju krvave livade,koliko mu treba)

-90% stovanja i obreda je preslikano iz "poganskih" rimskih obicaja. od bezgresnog zaceca,pa jos nekih 300 stvari

- evandjelja je bilo, koliko i tranzistora u atijevom chipu. podudaraju se najvise 4,ostalo cemo na lomacu.

- juda kao lik mozda po nekim "dokazima" i nije tako los decko.

- jeli malo brutalno da bog napravi toliko krvoprolice u egiptu, te pobije brdo djece, poumiru od gladi i rijeke su crvene,a najveca brutalnost sotone je davanje jabuke evi?

- u ono vrijeme biti samoproglaseni mesaja, je isto kao danas biti clan neke stranke.

- ivan krstitelj je superstar toga vremena, izravni konkurent isusu

...malo mi je dosadilo...a ima toga u izobilju.

premda sa vjerom i istinskim vjernicima nemam problema. nije lijepo kada se oko tih stvari ljude vrijedja.

i jos nesto meni neshvatljivo. kada kroz neke price, pitas svoje krscane ( i ja sam inventar vatikana) tko je muhamed, na cemu se temelji islam, nesto iz kurana....oni nemaju blaaaaaaaage veze.  ne vidim nikakav problem,kada bi malo zavirili u tudje dvoriste i cisto znali neke osnove drugih religija.

ne,velika vecina je glupa ko tocak.

http://en.wikipedia.org/wiki/Carduelis_spinus
16 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Kao prvo, Isus nije bog (!?) nego jedan od tri božanske osobe, naziva ga se živim bogom i čovjekom, kao drugo papu ne doživljavam kao nekog Božjeg "glasnogovornika" nego kao osobu koja vodi katoličku religiju i vjernike (kao što država ima predsjednika itd..).

Nije bog, ali su ipak mudraci sjeli u 5. stoljeću i odredili naziv za Mariju - Bogorodica :)

Sam Isus prozvan je pravim bogom...točnije pravim bogom od pravoga boga, zar ne?

Što sa sakramentima (osim krštenja), nepogrešivošću pape, tekstom vjerovanja (i proširenje istoga), presvetim trojstvom...itd...itd

Ne smeta te, kao vjernika, što se vjera nadograđuje, poput firmware-a? I to od strane ljudi, koji su našli svrsishodnim skupiti se i odrediti se nepogrešivim tumačima božje riječi?

Ne smeta ti, barem, što je Bog (iz staroga zavjeta), samo tako prebačen u nekakvo mistično poimanje tri komponente (trojstvo - otac, sin i duh sveti)...iako veze sa Biblijom nema?

18 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Isus nije bog (!?) nego jedan od tri božanske osobe

bože zašto si me napustio? zar je sin to upitao samog sebe oca ili samog sebe duha ili je sam sebe napustio (odnosno napustit će se na tri dana) a dinamični dvojac njegovog ostatka (u obliku duha i oca) će to pažljivo pratiti da prođe točno onako kako će tek kasnije biti propisano u novom zavjetu?

ah, da to je samo provokatorski trolovski pokušaj bukvalnog tumačenja novog zavjeta, no pitanje ostaje što je isus htio reći, što teolozi ili znalci kažu? diplodokusss!!!!

Za dom - vjera, ljubav, domovina i istospolna zajednica
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 0:54 ((s)izgoreo).
18 godina

ima jos jedan problem,a dolazi iz moderne tehnologije.

aktivni ugljik

jedna od zrtava ove metode, torinsko platno. nebih dalje primjere navodio,jer mi nikako nije cilj stvarati malodusnost.

17 godina
neaktivan

Ne da mi se prepirati više, samo ću još jedno reći, vi ste toliko sebični da govorite da postoji samo ono što ljudsko oko može vidjeti i žao mi je što ste ograničeni na 4 dimenzije.

{#}

Ispricati cu vam istinitu pricu. Dok su mi bile sve petice, nikad nisam dobio nista, a kad sam ispravio biologiju sa 1 na 5 dobio sam 200Kn. To je valjda neki poremecaj u mozgu. - Mentalist
18 godina

Bog nam je dao slobodnu volju kako bi nam kasnije dao 10 zapovijedi, a onda jos kasnije bezrbroj malih pravila koja nam ogranicavaju tu istu slobodu.

Jos jedna od mnogih kontradikcija. {#}

Biblija je super knjiga. Steta sto ima toliko rupa u svojoj radnji, ali svejedno dobra knjiga. Fantazija mi je ionako najdrazi zanr.

E da! Nitko nije spomenuo kako smo svi iz nekog cudnovatog i neobjasnjivog razloga pri rodenju rodeni sa grijehom zbog kojeg smo osudeni na pakao (iako smo tek rodeni), sve dok ne postanemo clan crkve krstenjem, sto magicno mice taj grijeh i spasava nas.

Ne znam gdje je tu logika, samo zato sto ako nisam krsten sam po defaultu zao i grijesan. Nesto mi tu smrdi... {#}

- Psiho246
18 godina

nemoj mene svrstavati u neku gomilu?

ja sam ti vise ljubitelj cinjenica i argumenata.

evo pred spavanje... znas li da je dnevno u judeji na "krizeve" (ipak su raspela bila u obliku slova T,bez gornjeg nastavka iza glave) bilo upucivano cca 20-30 ljudi. nisu se koristili klinovi za probijanje skocnog zgloba i dlanova. prosjecna tezina neuhranjenog muskarca nikako nemoze visiti na tetivama.

18 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Ne da mi se prepirati više, samo ću još jedno reći, vi ste toliko sebični da govorite da postoji samo ono što ljudsko oko može vidjeti i žao mi je što ste ograničeni na 4 dimenzije.

{#}

kažu teoretičari struna da ima najmanje 11 dimenzija, a pošto u LHCu još nije nađena niti jedna čestica koja može doći samo iz tih dimenzija još uvijek smo ograničeni na ove 4, problem kod božje dimenzije je što je nekonzistentna, puna rupa i nedokazljiva, kod znanstvenih pretpostavki bar imamo matematiku a i konzistentnost sa ostalim već dokazanim teorijama

Za dom - vjera, ljubav, domovina i istospolna zajednica
18 godina
torrente kaže...

aktivni ugljik

jedna od zrtava ove metode, torinsko platno. nebih dalje primjere navodio,jer mi nikako nije cilj stvarati malodusnost.

Ovo sam htio navesti jos prije, ali mi se nije dalo.

Da, o takvim stvarima sam pricao.

I sta sada sa svim tim ljudima koji su se klanjali tom platnu, koji su padali u nesvijest u prisutnosti istoga?

Vjerojatno se sada osjecaju debilno ili su pripisali ovo istrazivanje sotoni ili stogod.

Za takve sam ja dao onu izjavu.

Cemu uopce varanje od strane crkve sa tim platnom, ako Isus doista postoji?

Ja osobno ne mogu sa sigurnoscu reci da li je licnost poznata pod imenom Isus doista postojala, ali ovakve stvari sigurno ne dizu kredibilitet crkvi.

Toliko od mene za danas.

Nadam se da sam barem nekoga natjerao da se zapita u sto vjeruje i zasto.

Laku noc! {#}

- Psiho246
18 godina

neka ljudi vjeruju.  neka se drze tradicije i obicaja.  samo neka isto sprovode u djelo.  ja ih znam jako malo.  eh,da...don Ivan Grubisic kojeg sam i ja nekada spominjao je lijep primjer covjeka,koji je na strani covjeka i za covjeka...ne za hrvata, ne za domoljuba, vec za covjeka.

danas je sasvim normalno u drustvu cuti ovu recenicu,a to sam vec pisao:  "eee,tako je,onda skrenes na semaforu lijevo i prodjes kraj trafike sto je drzi onaj slobo srbin,pa opet lijevo kraj onog standa ...maaa znas onaj stand,kako se zove,ma drzi ga onaj musliman...bog ga hebo...aaaamir,tako je amir"

pa ja to cujem svako malo.  to vam je hrvatska, to vam je bih, to vam je srbija.  i?  strahovito cvjeta duhovna i vjerska obnova.  sjecate se one mrcine i koljaca sto je sada u hagu...e taj mladic je isto ljubio relikvije svetog save po manastirima u medjupauzi Live šutera po ljudima sa granatama.

imam i ja krunicu iz rata ,što sam je dobio sa puščanom cijevi. eno mi je u kredenci među potrošenim duracel baterijama. nigdje vise pokvarenijeg i zlonamjernijeg blagoslova krvoprolica nije bilo nego na svim podrucijima exyu.  zanimljiov...kako namirisu priliku za spajanje ugodnog sa korisnim.

i tako vam je to...sve dok bude,da slobo srbin drzi kiosk,a ne slobo ljudina, nema vam tu blagoslova.

17 godina
neaktivan
Zna li netko zasto u KC zena ne moze biti svecenik i zasto se smatra da je Isus bio muskarac, a ne recimo, bradata muskobanjasta zena?

Osobno vjerujem u dobro i zlo, a ne u fiktivne likove iz bajkovitih prica. Za mene "Bog" predstavlja onu dobru stranu svakoga od nas, a "Vrag" zlu stranu. Sposobnost balansiranja izmedju te dvije krajnosti cini nas onim sto jesmo i odredjuje kako nas drugi dozivljavaju. Bozje zapovjedi su simbolicna "uputstva" bazirana na zdravom razumu pomocu kojih je moguce dodatno istaknuti svoju dobru stranu i potisnuti zlu. Svako se od nas rodi izmedju te dvije krajnosti i onda kroz zivot svjesno ili nesvjesno odabere jednu kojoj ce se vise prikloniti, a to opet ovisi o gazilijun raznih stvari i najslicnije je hodu po zici izmedju dva ruba provalije, gdje jedan rub provalije predstavlja pocetak, drugi kraj, a zica sam zivot. Najlakse je pustiti se i pasti, a najteze je odrzati ravnotezu do samog kraja zice tj. do kraja zivota...
Beauty doesn't have a weight restriction.
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
Zna li netko zasto u KC zena ne moze biti svecenik i zasto se smatra da je Isus bio muskarac, a ne recimo, bradata muskobanjasta zena?

Možeš li zamisliti da se netko ispovijeda ženi, ljubi joj ruke, klanja joj se ?

Evo zanimljivo štivo. Žena se baš potrudila objasniti.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
17 godina
neaktivan
magicmist kaže...

ha ha,znaš onu :" žena je nositeljica vjere i krivac za gubitak raja"

Ave Imperator, morituri te salutant !
17 godina
neaktivan
Bez zena ne bi bilo ni vas, a ni onih koji su izmislili ove tipkovnice po kojima sad tipkate. Takodjer, da nije zena ne znam na koju bi foru napravili 99% danasnjih reklama. Problem su one zle feministkinje sta su falile ka zene pa zele da sve zene budu poput njih, samo da lakse zive same sa sobom...
Beauty doesn't have a weight restriction.
17 godina
odjavljen
seneka kaže...
magicmist kaže...

ha ha,znaš onu :" žena je nositeljica vjere i krivac za gubitak raja"

sad si me sjetio. u sub mi se frend zenio i sad su citali nesto kao zavjete i ovo mi se nekako urezalo u uho.. skoro sam odvalio od smjeha u crkvi

" Dar je Gospodnji žena šutljiva,

i nema cijene duši dobro

odgojenoj."

link na to stivo, strofa pod brojem 14

u biti cjela pjesmica je jedan bozanstvena komedija... lol, procitajte!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 10:57 (skank666).
17 godina
neaktivan
magicmist kaže...
The Man kaže...

Zašto ne, što su muškarci toliko boljih od njih.

Ženu kao svećenika mogu zamisliti bez problema, nije mi jasno zašto nebi mogla biti.

Što je toliko muževno u poslu svećenika i iziskuje muške kvalitete u tolikoj mjeri da ga žena nebi mogla obavljati?

A i obje grupacije su potpuno slabe na zlato, nakit i skupe stvari.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 11:12 (thuglife).
16 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Ženu kao svećenika mogu zamisliti bez problema, nije mi jasno zašto nebi mogla biti.

Što je toliko muževno u poslu svećenika i iziskuje muške kvalitete u tolikoj mjeri da ga žena nebi mogla obavljati?

Zato što zenska vjerojatno ne bi gledala male djecake i djevojcice te ih mazila {#}

17 godina
thuglife kaže...
...

-cipelice.

(vjerojatno treba objašnjenje, viši kler ima specifičnu modu, malo-koja žena bi pristala na to ako imalo drži do sebe, DG, Guccci itd..kao i parsiranje torbice, šešira, nakita i cipelica..., zato im je trenutno moguća karijera 'nižih-dočasničkih' činova, tj koliko se mogu uspeti...).

S druge strane imate 'kraljicu majku', kao primjer kako bi mogao postijati ženski papa. (btw dali bi se onda zvala baba?)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
thuglife kaže...

Zato što zenska vjerojatno ne bi gledala male djecake i djevojcice te ih mazila {#}

Da, primjećujem da je to u zadnje vrijeme dosta česta osobina kod svećenika.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
16 godina
neaktivan
thuglife kaže...
magicmist kaže...
The Man kaže...

Meni, tvrdom ateisti, isto ne smeta žena svećenik. (Slobodno me etiketirajte kao "zeitgeistdžija") {#}

Ali nisam baš uvjeren da bi je vjernici prihvatili kao Petrovog namjesnika, što bi teoretski (u ludilu) mogla postati.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 11:18 (magicmist).
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
torrente kaže...

aktivni ugljik

Ovo sam htio navesti jos prije, ali mi se nije dalo.

Da, o takvim stvarima sam pricao.

I sta sada sa svim tim ljudima koji su se klanjali tom platnu, koji su padali u nesvijest u prisutnosti istoga?

Vjerojatno se sada osjecaju debilno ili su pripisali ovo istrazivanje sotoni ili stogod.

Za takve sam ja dao onu izjavu.

Cemu uopce varanje od strane crkve sa tim platnom, ako Isus doista postoji?

Ja osobno ne mogu sa sigurnoscu reci da li je licnost poznata pod imenom Isus doista postojala, ali ovakve stvari sigurno ne dizu kredibilitet crkvi.

Toliko od mene za danas.

Nadam se da sam barem nekoga natjerao da se zapita u sto vjeruje i zasto.

Laku noc! {#}

Isus je povijesna činjenica, ali sada što je on bio i na koji način je radio je drugo pitanje.

18 godina
M_dipl. kaže...

Znas M_dipl, u ovoj temi cijelo vrijeme osjecam neku negativnu vibraciju od tebe prema meni.

Cak sam uvjeren da uopce ne citas moje postove do kraja vec prosvrljas i onda izvalis neku glupost te patroniziras sve sudionike teme dok u istoj ne sudjelujes vec si samo gledaoc koji tu i tamo ubaci koju baklju na teren.

Nisi rekao nista relevantno i ako postoje tocke s kojima se ne slazes, slobodno me citiraj i demantiraj.

Ovako si jedino ti pun drekeca. {#}

Smijesno kako se povijest ponavlja. Ja sam svoj stav argumentirao, dok ti ponovno ili ne znas citati sa razumijevanjem ili si jedan od onih koji svim silama pokusavaju ostati neutralni u nekoj temi, kako bi ostali na dobroj strani svih sudionika rasprave i izasli van iz iste kao siguran pobjednik i time nahranili svoj ogroman ego. Sto to zapravo znaci je da ti fali karaktera i da se bojis istaknuti svoj stav i to mi je osobno malo jadno.

Moje osobno misljenje naravno, ti se uvijek mozes prodruziti diskusiji.

Edit: I taj nivo arogancije! Strasno. Postavio si se kao da si sveznajuci i svemoguci, ti si zapravo sam sebi bog. Nitko ne razumije koncept religije osim tebe. Sto je najbolje, ja mislim da znam na sta ciljas, samo ti mozda ne razumijes sto ja radim ovdje.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 12:13 (Psiho246).
18 godina
Đapa club kaže...

Isus je povijesna činjenica, ali sada što je on bio i na koji način je radio je drugo pitanje.

Moguce da je postojao, ali da je cinjenica - ne bih rekao.

Moguce da je postojao, a da je istina o njemu zapravo debelo iskrivljena.

Nije tesko zamisliti kako se tada pojavio neki revolucionar koji je imao mirovne ideje i kojega su ljudi pratili.

Takve stvari su se desavale puno puta kroz povijest.

Jedino onaj dio gdje hoda po vodi, gdje klonira ribe i gdje uskrsnuje mi ne drze bas vodu. To su vjerojatno tracevi koje je izmislio onda praznovjerni puk.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 11:40 (Psiho246).
16 godina
protjeran
isus je povijesna ličnost. bio je apsolutno prosvjetljen i nije bio sin božiji kako to biblija govori jer bog nije imao ženu. isusa je poslao gospod kako bi smanjio uticaj kali yuge ("poslao sam svu svoju ljubav").
isus je bio za nenasilje. uvijek.
ono što je manje poznato je to da mu je sokrat utro put.
i, da ništa manje važno, u bibliji su tek mrvice istine.
Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Đapa club kaže...

Moguce da je postojao, ali da je cinjenica - ne bih rekao.

Moguce da je postojao, a da je istina o njemu zapravo debelo iskrivljena.

Nije tesko zamisliti kako se tada pojavio neki revolucionar koji je imao mirovne ideje i kojega su ljudi pratili.

Takve stvari su se desavale puno puta kroz povijest.

Jedino onaj dio gdje hoda po vodi, gdje klonira ribe i gdje uskrsnuje mi ne drze bas vodu. To su vjerojatno tracevi koje je izmislio onda praznovjerni puk.

Odgojen sam u katoličkom duhu no i meni puno stvari ne drži vodu i danas je lako nešto izmislit da ti ljudi povjeruju, a o ono vrijeme si mogao biti malo pametniji i poveo bi mase. Uglavnom kako sam već naveo u jednom postu imam svoj način vjerovanja(u nešto) i držim da su ljudi koji vjeruju crkvi od A-D naivni neću reć glupi, a od A-Ž glupi. Istinu o Isusu nećemo vjerovatno nikad saznat, a na nama je da zaključimo što je istina...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 11:58 (Đapa club).
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
isus je povijesna ličnost. bio je apsolutno prosvjetljen

ovo boldano je ključna riječ,samo mislim da se piše prosvijetljen,i kao takvog ga treba poštovati neovisno o svjetonazoru..
pozdrav @karakterni

Ave Imperator, morituri te salutant !
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 12:05 (seneka).
16 godina
protjeran

@ Đapa

ne znam kako možeš vjerovat crkvi od A-D kad nisi siguran što je točno među onom gomilom priča?

ja joj ne vjerujem ni malo.

Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 12:08 (karakteran).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice