Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.281.081
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
cuspajz kaže...

A što je sa ukazanjima, npr. u Međugorju. Ti tvrdiš da su djeca bila u stanju da to izmisle? I sve ostala ukazanja su također izmišljitina?

Što je sa svim ljudima koji su bili ubijeni jer se nisu odrekli vjere?

Ja nevjerujem da bi toliku ljudi umirali zbog vjere da nije u pitanju neka "viša sila", tj. Duh Božji

Kaze M_dipl da je to namjestaljka. {#}

I'm a fucking walking paradox. No I'm not.
16 godina
cuspajz kaže...

A što je sa ukazanjima, npr. u Međugorju. Ti tvrdiš da su djeca bila u stanju da to izmisle? I sve ostala ukazanja su također izmišljitina?

Ukazanja Marije, Isusov lik pronađen u komadu sira, Snickersu, na prozoru škole i slično...fasninantne stvari koje fascinantnima čini nevjerojatna činjenica da netko uistinu vjeruje u to.

Od svih stvari na svijetu, ljudima se najčešće ukaže žena, koja je rodila božjeg sina, a Bibliji se spominje čak nekoliko puta...onako, usput.

Bilo bi lijepo da svi ti koji ju vide dadnu podatke i da se žena konačno naslika kako uistinu izgleda :)

18 godina
cuspajz kaže...

Ja nevjerujem da bi toliku ljudi umirali zbog vjere da nije u pitanju neka "viša sila", tj. Duh Božji

Ja tvrdim da su djeca bila u stanju to izmisliti? {#}

Normalno da to tvrdim. Svecenik je mogao djetetu dat sladoled i djete bi to reklo za njega, to ako ne racunamo da postoje indoktronirana djeca.

Ti tvrdis da je djecji um nemoguce zavarati? Valjda si svjestan da je upravo djecji um najlakse zavarati i nahraniti glupostima, pa ti i vecina Hrvata su cisti dokaz za to.

Da li ti takoder trdis da Međugorje i crkva stvarno nisu zaradili nista od tih "ukazanja".

Prosvrljaj malo youtube-om, pa ces vidjeti kako se izvode ukazanja. Mislim da su i Mythbusteri obradili jednu ovakvu temu, ili neka slicna serija.

- Psiho246
16 godina
cuspajz kaže...

Ključna riječ je ovde vjera.

Ili viruješ u boga ili ne viruješ. Mislin da daljnja rasprava o tome ovde nema smisla, vjernici će virovat a ateisti će se pravit pametni i govorit kako su u pravu, a u stvari ni jedni ni drugi ne znaju jesu li u pravu ili ne.

Vratimo se radije na druge teme u ovoj državi (a i šire)....

Peace means I'm reloading my gun.
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
cuspajz kaže...

Ili viruješ u boga ili ne viruješ. Mislin da daljnja rasprava o tome ovde nema smisla, vjernici će virovat a ateisti će se pravit pametni i govorit kako su u pravu, a u stvari ni jedni ni drugi ne znaju jesu li u pravu ili ne.

tu se slažem. Ali moram odgovorit na post kad psiho govori kako Bog ne postoji, iako nitko od nas dvoje ne može to dokazati.

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
18 godina
cuspajz kaže...
sirka666 kaže...
cuspajz kaže...

tu se slažem. Ali moram odgovorit na post kad psiho govori kako Bog ne postoji, iako nitko od nas dvoje ne može to dokazati.

Haha!

Ovo je moj najdrazi dio diskusije o religiji.

Buduci da slika govori 1000 rijeci - 

- Psiho246
14 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
cuspajz kaže...
sirka666 kaže...
cuspajz kaže...

Haha!

Ovo je moj najdrazi dio diskusije o religiji.

Buduci da slika govori 1000 rijeci -  

Ovaj put se moram složiti sa psihom budući da vjernici govore da bog postoji na njima je da i to dokažu.

16 godina
neaktivan

Ima bezbroj dokaza koji dokazuju da Bog postoji, na nama je hoćemo li mi vjerovati u njih ili nećemo.

• godine se broje od rođenja Isusa Krista
  • ukazanja
  • slučajevi u kojima doktori nisu mogli nikako pomoći, nakon vjerovanja i molitve čovjek je ozdravio. Osobno znam jedan slučaj
  • ljudi koji su umrli jer se nisu htjeli odreć religije - postojanje Duha Svetoga
  • ...
  • ....
  • da ne nabrajam dalje

Edit: za mene još jedna od bitinih stvari. Đenakolo. Mjesto gdje su se mnogi drogeraši odviknuli od ovisnosti. Mnogli od njih su bili u klinikama za odvikavanje, to im nije pomoglo. Ima ih dosta iz ateističkih obitelji. Onda su došli u Đenakolo. Mjesto gdje žive, mole i provode jako puno vremena moleći i razmišljajući o Bogu. Svi bivši ovisinici kažu da jedino Bogu mogu zahvaliti što više nisu ovisni o heroinu, alkoholu itd. Znači prije toga uopće nisu išli  u crkvu, nakon što se sve probali odlučili su se obratiti Bogu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 20:58 (cuspajz).
18 godina
neaktivan
Camalus kaže...

Ovaj put se moram složiti sa psihom budući da vjernici govore da bog postoji na njima je da i to dokažu.

Ne mora to nitko dokazivati. Kako je sirka rekao, netko vjeruje - netko ne.

Sumnjam da bilo tko tu na forumu bilo kome drugome može dokazati bilo što po tom pitanju.

Sve se svodi na vlastito razmišljanje i odabir.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Ima bezbroj dokaza koji dokazuju da Bog postoji, na nama je hoćemo li mi vjerovati u njih ili nećemo.

• godine se broje od rođenja Isusa Krista
  • ukazanja
  • slučajevi u kojima doktori nisu mogli nikako pomoći, nakon vjerovanja i molitve čovjek je ozdravio. Osobno znam jedan slučaj
  • ljudi koji su umrli jer se nisu htjeli odreć religije - postojanje Duha Svetoga
  • ...
  • ....
  • da ne nabrajam dalje

Edit: za mene još jedna od bitinih stvari. Đenakolo. Mjesto gdje su se mnogi drogeraši odviknuli od ovisnosti. Mnogli od njih su bili u klinikama za odvikavanje, to im nije pomoglo. Ima ih dosta iz ateističkih obitelji. Onda su došli u Đenakolo. Mjesto gdje žive, mole i provode jako puno vremena moleći i razmišljajući o Bogu. Svi bivši ovisinici kažu da jedino Bogu mogu zahvaliti što više nisu ovisni o heroinu, alkoholu itd.

Aha, ako cemo pod dokaze smatrati ove gluposti koje si ti nabrojao onda valjda ima ∞x vise "dokaza" da je bog jedno sadisticko đ*bre.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
16 godina
neaktivan

Pa kaže da nema dokaza, evo ja sam ti sad nabrojo neke stvari. Mene boli briga hoćeš li ti u to vjerovati ili nećeš. Ja se ne zamaram sa takvim stvarim da pokušavam nekoga uvjeriti na nešto što on sam ne želi prihvatiti.

18 godina
neaktivan

To sto si ti napisao nisu NIKAKVI dokazi, gledas previse filmova.

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

To sto si ti napisao nisu NIKAKVI dokazi, gledas previse filmova.

Za mene to je dokaz {#}

Opet ponavljam ja nikom ne želim reći u što da vjeruje. Svatko sam neka odluči u što hoće vjerovati. Samo ne volim kada meni netko pokušava objasnit da li Bog postoji ili ne

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 21:03 (cuspajz).
18 godina
neaktivan

Ako su za tebe ono dokazi ja iskreno sumnjam u tvoj zdrav razum.

17 godina
neaktivan

Naravoučenje; više ljudi se skupi kada dođe pop star, nego neki rock star.. :o)

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Oboje su 100% u krivu, jer su sve religije izmisljotine.

Vjerovati u katolicku vjeru je jednako klanjati se suncu, gromu vatri.

Jednako je i vjerovanju u Zeusa, Aresa, Ra-a, Horusa, Seta, Odina, Jupitera, Djeda Mraza, Shivu ili nekog stotog "n" boga.

Tipični odgovor čovjeka koji je nekad davno vjerovao u Boga (možda i nagovorom njegove obitelji (?)) a onda mu je netko preporučio da pogleda Zeitgeist (tol'ko glup "film" da bi i dijete od 2 godine skužilo da je pola laži iznešeno - od toga da Isus uopće nije ni postojao (već je netko ovdje rekao da ne moraš imat ni 2 sata vjeronauka da skužiš da seru)), a postoje takozvani dokazi da je postojao Isus Krist (živi Bog i živi čovjek), a od dokaza imamo kršćanske (kanonske i nekanonske) i nekršćanske (židovske i rimske). A Isus je davno rekao - "Zataji me pred prijateljima svojim i ja ću tebe pred Bogom zatajit!"

Kao drugo ti stvarno misliš da bi jedna religija kao kršćanstvo zaživjela više od 2000 godina? Stvarno misliš da je svemir sam od sebe nastao, pa tako i čovjek?

A o ovom što govorite da Bog ne postoji, cuspajz (respect buraz) je naveo neke od dokaza (npr. misteriozna ozdravljenja nad grobom Ivana Pavla II.)

I to što pljujete po Crkvi kao instituciji, kao da pljačkaju narod itd., jel vas itko tjera da vi donirate Crkvi novac, pa i Crkva mora nešto zarađivati kao institucija!

Ja više vidim Crkvu kao nekakvu dobronamjernu organizaciju (što ste i vidjeli jučer i danas na TV-u kad su prikazivali Trg bana Jelačića), povezanost među ljudima, ljubav prema obitelji, jer kad pogledate nekog ateista ne asocira vas baš na ljubav prema bližnjima, ja ga (ateista) više doživljavam kao nekog povučenog tipa kojem di dragi Bog ne može pomoći. 

BTW vi koji pljujete po Crkvi i kršćanstvu i drugim religijama, dno dna ste jer ne poštujete tuđu vjeru i mišljenja, pa imajte razumijevanja za Boga miloga..

Toliko od mene {#}

EDIT: Nemojte zaboravit skucat pokoji TD.

a.k.a. T R 1 P L 3 X ✖✖✖ Prava internet zarada (0.02 $ po kliku) - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 ✖✖✖ // odesk.com //
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 21:27 (Fićo_CoD 5).
16 godina
neaktivan

Baš naprotiv, znam puno ateista koji su tople osobe, i kojima je puno više stalo i do obitelji, i do bližnjih.

Za razliku od recimo, mojih roditelja.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 21:32 (Slash 666).
17 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Baš naprotiv, znam puno ateista koji su tople osobe, i kojima je puno više stalo i do obitelji, i do bližnjih.

Za razliku od recimo, mojih roditelja.

OK, ja ih samo tako doživljavam, pošto nisam baš uživo vidio puno ateista (ili ne znam da su ateisti).

a.k.a. T R 1 P L 3 X ✖✖✖ Prava internet zarada (0.02 $ po kliku) - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 ✖✖✖ // odesk.com //
15 godina

Mene ova rasprava podsjeća na dva jarca na brvnu. Niti jedan neće popustiti.

Dajte dečki pebacite se na neke druge teme ovo će završiti kartoniranjima a možde i hlađenjem pojedinaca na dulje vrijeme.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
mario.L_hr kaže...

Dajte dečki pebacite se na neke druge teme ovo će završiti kartoniranjima a možde i hlađenjem pojedinaca na dulje vrijeme.

Mene ce bog kazniti jer ne vjerujem. Zasto da me i moderatori kazne? {#}

(mala sala)

- Psiho246
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ako Psiho može zvati vjernike debilima i nedobije karton, onda ovi postovi sigurno nisu za karton {#}

16 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

BTW vi koji pljujete po Crkvi i kršćanstvu i drugim religijama, dno dna ste jer ne poštujete tuđu vjeru i mišljenja, pa imajte razumijevanja za Boga miloga..

Lol, zasto je nas Bog izmislio Muslimane, a ubio dinosaure?

P.S.

Slazem se sa svima koji pokusavaju da kazu da je smisao raspravljanja o ovakvom necenu potpuno besmislen. Nadam se da ce post-ovi biti samo obrisani, a autori ne kaznjeni, jer su i moderatori ukljuceni u ovu besmislenu temu.

P.P.S.

Nisam se uopste trebao ukljuciti u ovu temu. Nemojte uopste gledati ovaj post, samo ga preskocite.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 21:41 (Mentalist).
18 godina
cuspajz kaže...
mario.L_hr kaže...

Ako Psiho može zvati vjernike debilima i nedobije karton, onda ovi postovi sigurno nisu za karton {#}

Ovo ti je jadno frende. {#}

Nisam toliko arogantan da vjernike nazivam debilima. To vrijedi samo za pojedince.

Ako si se ti prepoznao, ja se ispricavam na svojem misljenju, nije bilo direktno ciljano tebi. {#}

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Hvaljen Isus i mafija(hrvatska)

:)
17 godina
neaktivan

Na pamet mi je palo koliko toliko znanstveno objašnjnje za ova ozdravljenja, pa bih to komentirao, što se ostalog tiče, iz prijašnjeg iskustva, znam da se nije pametno uključivati.
Anyway, placebo efekt, zagriženi vjernik dolazi do određene lokacije glavom punom informacija o ozdravljenjima i čudima sa svih strana i bezupitno vjeruje u isto, nepojmljivo mu je da ne ozdravi.

To je i dobra stvar, ljudi ozdravljaju, pomaže im, ako im je to zbog stanja u mozgu neka.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
18 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...
Kao drugo ti stvarno misliš da bi jedna religija kao kršćanstvo zaživjela više od 2000 godina?

Valjda si svjestan da postoje puno starije i dugovječnije religije?!

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan

Da, uzeo sam samo na primjer..

16 godina
neaktivan

Svi spominjete cudotvorna ozdravljenja kada su doktori rekli da nema spasa. Tako su rekli i Ricku Simpsonu za rak kože, i on je ostao sam o sebi i nista nabavio malo kanabisa, napravio kremu od toga, namazao je i nakon 4 dana ozdravio, tako i jedan Zadarski PTSPovac, koji je uzimajuci caj od kanabisa bio smiren i bez samih simptoma PTSPa, ali opet sve to moze bit Placebo efekt i ljudi koji vjeruju u ozdravljenje od Boga ozdrave. Kaze se sve je u glavi. Oni vjeruju da ce ozdravit i toliko uvjere svoj mozak da na kraju i ozdrave. Nije se zaludu Placebom lijecilo. To ne mora biti od Boga ili Raa ili Zeusa, nego sama ideja (a vjera je ideja i ona je nedokaziva, nije to matematika da ima rjesenje) i ljudi biraju hoce li ili nece vjerovat, a Fico i ostali mi ne mogu nabijat ideju koju ja ne prihvacam, uopce se ne opterecujem necim sto neukim ljudima sluzi za objasnjenje nekih stvari, jer primjeti kako uceni ljudi bjeze od vjere, a da su vjernici vecinom seljaci (normalni, vrijedni manje uceni ljudi, ne pogrdni sleng za nekog kretena).

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Svi spominjete cudotvorna ozdravljenja kada su doktori rekli da nema spasa. Tako su rekli i Ricku Simpsonu za rak kože, i on je ostao sam o sebi i nista nabavio malo kanabisa, napravio kremu od toga, namazao je i nakon 4 dana ozdravio, tako i jedan Zadarski PTSPovac, koji je uzimajuci caj od kanabisa bio smiren i bez samih simptoma PTSPa, ali opet sve to moze bit Placebo efekt i ljudi koji vjeruju u ozdravljenje od Boga ozdrave. Kaze se sve je u glavi. Oni vjeruju da ce ozdravit i toliko uvjere svoj mozak da na kraju i ozdrave. Nije se zaludu Placebom lijecilo. To ne mora biti od Boga ili Raa ili Zeusa, nego sama ideja (a vjera je ideja i ona je nedokaziva, nije to matematika da ima rjesenje) i ljudi biraju hoce li ili nece vjerovat, a Fico i ostali mi ne mogu nabijat ideju koju ja ne prihvacam, uopce se ne opterecujem necim sto neukim ljudima sluzi za objasnjenje nekih stvari, jer primjeti kako uceni ljudi bjeze od vjere, a da su vjernici vecinom seljaci (normalni, vrijedni manje uceni ljudi, ne pogrdni sleng za nekog kretena).

ne bi se složio. Znam jako puno školovanih i inteligentnih ljudi koji su vjernici

18 godina

.

http://en.wikipedia.org/wiki/Carduelis_spinus
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice