Pa iz samog teksta je vrlo jasno da nemože biti očitije razlog zbog čega su upali.
U principu radi se o odgovornosti, ako znaš za prijetnje, a nisi ih provjerio i ako se to slučajno i obistini, naje*ali su ko žuti.
Pa daj i nama objasni tu "očitost" kad ti je sve jasno.
Meni, primjerice, nije "jasno iz samog teksta" zbog čega su mu upali u kuću, daj mi objasni. Kažu za izjave na Facebooku (http://www.jutarnji.hr/papa-u-hrvatskoj--pisao-negativne-komentare-o-papi-na-facebooku-pa-mu-policija-upala-u-stan/949375/ ):
- "Zaključili smo da u tome što je pisao nije bilo prijetnji tako da za prijavu nismo imali osnove, ali smo odlučili pretražiti kuću u kojoj živi - kažu iz zadarske policije."
Dakle, nije bilo nikakve osnove za podnošenje prijave, ali su ipak na kraju "pretražili kuću". Iz kojeg razloga ako nema osnove za prijavu? S obzirom da je rezultat ilegalnog pretresa i sam ilegalan, ne znam kakve ima veze što su našli oružje koje ionako ne pripada onome koga su istraživali, nego njegovom ocu.
Pitanje je jedino tko će odgovarati zbog ovoga u policiji.
Tko kaže da nam ne treba nadzor (monitoring) i prije i tijekom pristupanja EU taj je debil.

prkačin kod stankovića - zabavan , "crna legija,ustaski background" - kao da nije čuo za politički korektno u javnoim iznošenju stavova pa se afirmativno očitava o takvim stvarima (preciznije o nekim kontekstualnim dijelovima istih)