Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
AA-d00d kaže...
rambox kaže...

Ak nisi primjetil a jesi vjerojatno, sad su poceli i na HTV ubacivat reklame usred filma ne dugacke ko na RTL ali onak jednu reklamu ili dvije u toku filma nek se nađe.{#}{#}

Pa tako je i oduvijek bilo? Jednu-dvije kratke reklame ubace kroz cijeli film - podnosi se bez problema{#}

Nije tak prije bilo tolko nisam star da bi to zaboravil,{#} nema šanse to je praksa u zadnje vrjeme kad sam to prvi put videl nije me nit iznenadilo uopce s obzirom na sve.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 19:44 (rambox).
18 godina
rambox kaže...
AA-d00d kaže...

P.S. [sarkazam=]Jedino dobro na RTL-u i Novoj je sto nekad puste i film između reklama[/sarkazam]

Ak nisi primjetil a jesi vjerojatno, sad su poceli i na HTV ubacivat reklame usred filma ne dugacke ko na RTL ali onak jednu reklamu ili dvije u toku filma nek se nađe.{#}{#}

to nije pravilo.. toga je bilo i prije, pa jedan duži perido ne i sad opet da.. da ih malo opravdam, vidio sam samo jednu kratku reklamu tokom "kuma 2" koji trajer preko 3 sata.. ako to nije korektno onda ne znam kaj je!

al inače, držim da bi javno financirana televizija trebala raditi program bez ikakvih reklama

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina
nixass kaže...

to nije pravilo.. toga je bilo i prije, pa jedan duži perido ne i sad opet da.. da ih malo opravdam, vidio sam samo jednu kratku reklamu tokom "kuma 2" koji trajer preko 3 sata.. ako to nije korektno onda ne znam kaj je!

al inače, držim da bi javno financirana televizija trebala raditi program bez ikakvih reklama

Trebalo bi bit bez reklama no ništa nije idealno, a kod nas je to đungla obicno jer imaš dost zamaskiranih reklama u vidu raznih sponzoriranih emisija i priloga di god je to moguce izvest.{#}

Uglavnom nije dobro nikako da ne kažem nekaj puno gore, od prave javne televizije kaj imaš cumez i ništ drugo to je tak nalalost bogu za plakat. Samo jedan detalj od mnogih jel iko od osnutka Hrvatske, ikad vidio na HTV neku pravu barem polusatnu redovitu ciljanu emisiju o ribolovu tj ribolovcima ili ribicima. Kaj to nije nikom uopce ikad bilo bitno na javnoj televiziji i u Hrvatskoj,{#} da se tak nekaj popularizira i malo raširi taj sport na TV i ta grana jer imamo finih voda i rijeka kod nas za taj sport. Sve se to fino moze povezat ugodno s korisnim, kaj se tice neke zarade onih ukljucenih u tak nekaj a koristilo bi i turizmu itekak recimo upoznavanje Hrvatskih ribickih destinacija i kaj se nudi na njima itd ali nigdje ništa jad i bijeda dno dna.{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 20:27 (rambox).
15 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
Jea, rajt! Ako već 'znaju' da je upleten u kriminal, čemu prisluškivanje?

Super si upućen vidim, u metodologiju rada policijskih istražitelja. {#}

Da bi odnio spis tužitelju, moraš imati dokaze. Znati i srati nije jedno te isto.

Prvo, previše si ti ozbiljno shvatio nešto što je bila zayebancija cp Drago
17 godina
odjavljen
Mustafa kaže...

Da bi odnio spis tužitelju, moraš imati dokaze. Znati i srati nije jedno te isto.

Ali bez dokaza nema prisluškivanja, zar ne? {#}

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
15 godina
protjeran
vexx5555 kaže...
Ali bez dokaza nema prisluškivanja, zar ne? {#}

Postoje sumnje, indicije, izjave svjedoka, doušnika, koji daju pravo policiji da zatraži od Županijskog odvjetništva nalog za prisluškivanje.

Dakle, pojam DOKAZ se može tumačiti i na tvoj način, no oficijelno je ovako kako sam napisao. moraju se ispuniti norme da bi se uopće dobio "papir" kojim je prisluškivanje dozvoljeno. Bezbroj puta Županijski odvjetnik odbije nalog jer nisu ispunjeni svi uvjeti za prisluškivanje, pretres stana itd.

Mama ? Je li i moj tata homoseksualac ?
17 godina
neaktivan
Ma jsete cudni... zakon je mrtvo slovo na papiru...

Ne mogu prisluskivati ako nemaju nalog suca, a nalog suca na temelju indicija (osim ako nije umorstvo) nemaju sanse dobiti...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
17 godina
odjavljen
Mustafa kaže...

Postoje sumnje, indicije, izjave svjedoka, doušnika, koji daju pravo policiji da zatraži od Županijskog odvjetništva nalog za prisluškivanje.

Dakle, pojam DOKAZ se može tumačiti i na tvoj način, no oficijelno je ovako kako sam napisao. moraju se ispuniti norme da bi se uopće dobio "papir" kojim je prisluškivanje dozvoljeno. Bezbroj puta Županijski odvjetnik odbije nalog jer nisu ispunjeni svi uvjeti za prisluškivanje, pretres stana itd.

Znači, ja npr. dam izjavu da sam vidio susjeda da skida film sa neta, vi onda tražite nalog za prisluškivanje, nadzirete ga, skupite dokaze, odete na sud, sud izda nalog, vi napravite pretres, skupite još dokaza i onda ga se na sudu tereti za kazneno djelo. Jesam li dobro pokopčao?

15 godina

Dajte ljudi pogledajte malo realnije na cijelu situaciju. EP je rekao dobru stvar, po pitanju zakona, tu su a kao da ih nema. Zamislite situaciju da policija krene naganjati svakog tko skida nešto s neta. Mislim da bi se nezaposlenost u HR prepolovila. Njih ni danas nema kako bi pokrili sve što treba. Dodatni posao bi ih jednostavno uništio.Ovaj zakon je donesen da se udovolji nekom lobiju. Nadrapati će neko kome policija upadne i otkrije sve pi*darije na kompu (hint Sisak).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Nadrapati će neko kome policija upadne i otkrije sve pi*darije na kompu (hint Sisak).

Kakve veze sad Sisak ima?

15 godina
vexx5555 kaže...
mario.L_hr kaže...

Nadrapati će neko kome policija upadne i otkrije sve pi*darije na kompu (hint Sisak).

Kakve veze sad Sisak ima?

Mislim na onog lika za kojeg su pisali da je završio u zatvoru zbog piratskog softvera.

17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Mislim na onog lika za kojeg su pisali da je završio u zatvoru zbog piratskog softvera.

Lik nije iz Siska, nego iz Mošćenice. To je kao da kažeš da lik iz Sesveta živi u Zagrebu.

18 godina
vexx5555 kaže...
Mustafa kaže...

Znači, ja npr. dam izjavu da sam vidio susjeda da skida film sa neta, vi onda tražite nalog za prisluškivanje, nadzirete ga, skupite dokaze, odete na sud, sud izda nalog, vi napravite pretres, skupite još dokaza i onda ga se na sudu tereti za kazneno djelo. Jesam li dobro pokopčao?

Tak nekak da samo kaj taj skidač, piratije s interneta ima gle vraga TrueCrypt i onda ga fuckaj pokupili diskove a mogu samo gledat u njih izvana pa ispada da je tip skidal gustu maglu malo šale ne škodi jel.{#}{#}

17 godina
odjavljen
rambox kaže...

Tak nekak da samo kaj taj skidač, piratije s interneta ima gle vraga TrueCrypt i onda ga fuckaj pokupili diskove a mogu samo gledat u njih izvana pa ispada da je tip skidal gustu maglu malo šale ne škodi jel.{#}{#}

Ma moj susjed je nepismen, to je samo hipotetska situacija. {#}

15 godina
vexx5555 kaže...
mario.L_hr kaže...

Lik nije iz Siska, nego iz Mošćenice. To je kao da kažeš da lik iz Sesveta živi u Zagrebu.

Oprosti na mojoj pogrešci, ne poznajem Sisak (bio samo jednom), nije smisao mog posta bio takav.

BTW: Sesvete su grad Zagreb (barem teritorijalno).{#}

18 godina
Mustafa kaže...
Veliki Brat kaže...

Ne tandrkaj. Gore si napisao nešto skroz drugo.

Poanta je da je prisluškivanje opaka stvar. Iskreno, ne vidim neki strašan razlog da se prisluškivati može baš svakoga. Mislim, ne radi se ubacivanju agenta, pa snimanju razgovora, nego o postavljanju uređaja koji prati tvoj život, a da to niti ne znaš. Zbog čega? Ilegalnih downloada? Ako u pitanju nisu životi, ne vidim apsolutno nikakav smisao ovoga.

Gledam te!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Mustafa kaže...
Veliki Brat kaže...

Poanta je da je prisluškivanje opaka stvar. Iskreno, ne vidim neki strašan razlog da se prisluškivati može baš svakoga. Mislim, ne radi se ubacivanju agenta, pa snimanju razgovora, nego o postavljanju uređaja koji prati tvoj život, a da to niti ne znaš. Zbog čega? Ilegalnih downloada? Ako u pitanju nisu životi, ne vidim apsolutno nikakav smisao ovoga.

Pa zar nije očigledno se radi o lobijima koji to žele ugurati u zakon.

Budala bio, budala ostao...
18 godina
protjeran

(s)izgoreo
a avatar si stavio jer koristiš plodove njegove slobodarske zamisli a istodobno kažeš za sebe da si škrt, sebičan i u biti dijametralno suprotan?

I kompanije koriste plodove free i open source zajednice, zarađuju velike novce na tome, što onda?
Nisam potpisao ugovor koji me sprečava koristiti free i open source programe zato što sam škrt i sebičan.

(s)izgoreo
jedna od njih je i da se smanji nepotrebno i ogromno bogatsvo odnosno uzurpacija kapitala od strane pojedinaca postavljanjem gornjeg limita imovine kao mjeru za početak tj u prijelaznom razdoblju do uspostave društva čija će jedina moneta biti dobrobit svih pojedinaca koji ga čine bez obzira na spol, rasu, radne, mentalne i ostale sposobnosti, ograničenja i preference, živimo u doba u kojem se to već i tehnički može ostvariti, međutim to treba osvjestiti, otkloniti bezvrijedne dogmatizme, prevrednovati vrijednosti i stvoriti globalni koncenzus

Put u pakao je popločen dobrim namjerama. Ovaj sociološki projekt kojeg spominješ može uspjeti u manjim zajednicama ali ne na globalnom planu. Društvo nije dovoljno sazrijelo za Star Trek utopiju i pitanje je hoći li ikada doći na taj stupanj razvoja.
Granice među ljudima upravo postoje iz razloga jer su ljudi po svojem mentalitetu i ostalim psihofizičkim karakteristikama različiti i stoga su nastale granice gdje je svaki na svojem teritoriju formirao svoju zajednicu. Indijanska plemena u Americi su imala među sobom također granice, nisu granice izmišljotina "bljedolikog". Unutar iste etničke skupine se ljudi razlikuju po svojim psihofizičkim sposobnostima da ne govorimo o različitim interesima, tko to sve može uskladiti a kamoli da to usklađivanje počnemo primjenjivati na globalnom planu?

Moja je stvar kako raspolažem sa svojim bogatstvom. Ako ga želim podijeliti s drugima ili ga mislim iskoristiti za let u svemir ili glumiti Heffnera i napraviti harem s djevojkama to je moja stvar. Vlada nema pravo iz mojeg džepa uzimati novce i trošiti ih na projekte s kojima kupuje socijalni mir i političke bodove. Privatno vlasništvo je neotuđivo pravo pojedinca da slobodno raspolaže svojom imovinom po svojem nahođenju.

18 godina
neaktivan
boxer kaže...

Da prostite, ti lobiji mi mogu poljubit stražnjicu. Sve dok ne dođe do deneutralnosti (u nedostatku boljeg izraza koristim ovaj) interneta, to su sve gluposti. AES-256 i kaj budu onda? Nabili me u željeznu djevu da im password dam {#}?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
18 godina
1domagoj1 kaže...
boxer kaže...

Da prostite, ti lobiji mi mogu poljubit stražnjicu. Sve dok ne dođe do deneutralnosti (u nedostatku boljeg izraza koristim ovaj) interneta, to su sve gluposti. AES-256 i kaj budu onda? Nabili me u željeznu djevu da im password dam {#}?

Bit ceš pušten zbog nedostatka dokaza, isto ko i ova grupica menađera koji su operušali nekaj u Podravci ali su ih oslobodili ipak dobro su sakrili svoje rabote.{#}

Kad smo verc kod toga ko je kriv a ko nije, ovo dole sve govori otprilike bez greške HEP i Tehnika nisu krivi za urušavanje a oni su investitori zgrade. A ko je onda kriv Pink Panter ili Osama Bin Laden, još je sud presudil da stanari sad moraju platit i sudske troškove od 5500 kn po glavi.{#}{#}

http://www.jutarnji.hr/kupska-ulica--stanari-kupske-izgubili-spor-protiv-hep-a-i-tehnike--moraju-platiti-5-tisuca-kuna-sudskih-troskova/946081/

Uglavnom ovaj dole video zamislite si da je ova zena Jadranka Kosor, koja pokušava fino objasnit i predstavit svoje uspjehe na papiru grupi ljudi iz EU kaj se tice ispunjavanja raznih poglavlja oko ulaska Hrvatske u EU nekak ne djeluje baš uvjerljivo jel ko zna kaj ce bit na kraju.{#}{#}

18 godina
the_tux kaže...

Privatno vlasništvo je neotuđivo pravo pojedinca da slobodno raspolaže svojom imovinom po svojem nahođenju.

Otkud mu to pravo? Znam da ne misliš na nešto kao ljudsko pravo.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
boxer kaže...

Brijes domagoj...

Probat cu ti situaciju objasniti ovako:

prolazis checkpoint na aerodromu. Nitko ti nema pravo otvoriti prtljagu koju nosis preko checkpointa bez tvoje dozvole, i uvijek ce te pitati "Sir, would you allow me to check your backpack?"

Probaj odgovoriti "Ne" :-P

What if you did? What if you lied? What if I avenge? What if eye for an eye?
15 godina
protjeran
vexx5555 kaže...

E nećemo sad banalizirati stvari kao kod onog zakona da ne smiješ susjedu popraviti ženu itd :D

Veliki Brat kaže...

Ma o kojem ti prisluškivanju pišeš !!!??? {#}

Baš će tebe netko prisluškivati ako skidaš nedozvoljeni sadržaj s weba. Napisao sam gore kako će se zakon provoditi i kakvu će ulogu imati internet davatelji usluga.

Ako trošiš više od 100 GB mjesečno metodom uzoraka možda i ti dođeš na red. Lijepo će biti ispisano što si skidao, ako si skidao autorskim pravima zaštićeni sadržaj a nisi ga platio dobiti ćeš kaznenu prijavu, ideš sucu i to je to što se tiče policije.

Vi bi odmah neke tajne agente, kombije za praćenje, crne naočale, ubacivanje uređaja za prisluškivanje dok nisi kući, moš si mislit. {#}

18 godina
neaktivan
Mustafa kaže...
Baš će tebe netko prisluškivati ako skidaš nedozvoljeni sadržaj s weba. Napisao sam gore kako će se zakon provoditi i kakvu će ulogu imati internet davatelji usluga.Ako trošiš više od 100 GB mjesečno metodom uzoraka možda i ti dođeš na red. Lijepo će biti ispisano što si skidao, ako si skidao autorskim pravima zaštićeni sadržaj a nisi ga platio dobiti ćeš kaznenu prijavu, ideš sucu i to je to što se tiče policije.

Vi bi odmah neke tajne agente, kombije za praćenje, crne naočale, ubacivanje uređaja za prisluškivanje dok nisi kući, moš si mislit. {#}

Mustafa aka Bugofil ne piši gluposti!

Btw:

Policija: Nećemo moći bilo koga prisluškivati zbog skidanja glazbe i filmova s interneta

'Posebne dokazne radnje ne mogu provoditi prema osobama koje 'skidaju' i za vlastite potrebe pohranjuju muziku, filmove, fotografije i druga djela zaštićena autorskim pravima

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 1:05 (Verbatim).
15 godina
protjeran
Verbatim kaže...
Mustafa aka Bugofil ne piši gluposti!
Btw:

Policija: Nećemo moći bilo koga prisluškivati zbog skidanja glazbe i filmova s interneta

'Posebne dokazne radnje ne mogu provoditi prema osobama koje 'skidaju' i za vlastite potrebe pohranjuju muziku, filmove, fotografije i druga djela zaštićena autorskim pravima

Kao prvo, što ti to znači aka bugofil ? Kao drugo, Zašto mi je uklonjen šaljivi avatar ?

Kao treće borovec priča gluposti i neupućen je. On se inače petlja u objašnjavanje stvari koje ne poznaje dobro kao ni ti, vidim. za tebe mi je jasno no nije mi jasno za Borovca da priča gluposti poput;

"...jer je u cijeni svih elektroničkih medija uključena i naknada za zaštitu autorskih prava tako da se snimanje i reprodukcija za vlastite potrebe ne smatra kaznenim djelom - naglasio je Borovec." :bang:

Ovo je jedna od blesavijih izjava tog apartčika kojim samo još više dokazuje svoju nesposobnost kao "glasnogovornik" policije. Bolje mu je da bude "tihogovornik" kad izvaljuje ovakve bedastoće.

- Novi zakon o kaznenom postupku će uključivati i povredu intelektualnog vlasništva - kazao je Krešimir Sikavica, načelnik odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije MUP-a. U prijevodu to znači da bi već ove jeseni u slučaju sumnje na pirateriju specijalni odjel MUP-a mogao, uz nalog suca, prisluškivati telefonske razgovore, pratiti sumnjivce, njihove internet priključke.

Da se posao s ilegalnim kopijama ne isplati brojkama je potkrijepila Božena Vrbanić, zamjenica glavnog inspektora državnog inspektorata. Prošle je godine na 3790 kompjutera nađeno više od 500 hakiranih programa, a 145 educiranih inspektora, specijaliziranih na prepoznavanje “piratstva” na licu mjesta su naplatili 800 tisuća kuna, prenosi VLM. Podnijeli su i više stotina prekršajnih prijedloga, a tu su i moguće odštete vlasnicima licenca.

Tvrtke koje koriste nelicencirane proizvode mogu biti kažnjene s globom do 50 tisuća kuna, obrtnici s dvije do 10 tisuća, a građani s četiri tisuće kuna.

Opet ponavljam, neće se progoniti male prekršitelje već se zakon mora uskladiti s EU zakonom o piratsvu gdje je kriminal svako neovlašteno skidanje neplaćenog sofvera s interneta bilo ono za kućnu upotrebu ili za preprodaju, svejedno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 11:37 (Mustafa).
18 godina
neaktivan
Mustafa kaže...
Kao prvo, što ti to znači aka bugofil ?

{#}

aka="Also known as"     banned  Bugofil

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
neaktivan
Mustafa kaže...
Kao treće borovec priča gluposti i neupućen je. On se inače petlja u objašnjavanje stvari koje ne poznaje dobro kao ni ti, vidim.
Mustafa kaže...
Ako trošiš više od 100 GB mjesečno metodom uzoraka možda i ti dođeš na red. Lijepo će biti ispisano što si skidao, ako si skidao autorskim pravima zaštićeni sadržaj a nisi ga platio dobiti ćeš kaznenu prijavu, ideš sucu i to je to što se tiče policije.

Borovac nema pojima, ti si upućeniji u problematiku, dakle na vodećim si pozicijama za provedbu nadolazećeg zakona. I baš zadužio bug forum..

Hoćeš reći da je limit 100 GB? Program vadi sve koji imaju više od zadanog, pa program slučajnih brojeva ciljnu skupinu provjeravate? To si htio reći?

Na koji se način misli provjeravati eventualna autorska prava i tko je u policiji za to kvalificiran? I kako to mislite raditi na npr. s torrentima?

18 godina
protjeran
seneka kaže...

to ti je krivo razmišljanje,to je stvar načela
ne trebaš biti peder da bi se borio za prava homoseksualaca,,ne trebaš pušiti marihuanu da bi se zalagao za njenu dekriminalizaciju..
niti siromašan da bi zagovarao socijalnu jednakost,dapače je bolje da si na poziciji u političkom ili općenito javnom životu,da imaš utjecaj..

Prava homoseksualaca, dekriminalizacija droga i borba protiv siromaštva, sve strpano u jedan koš a svaka od navedenih stvari se drugačije percipira u društvu i svaka država to jest društvena zajednica ih drugačije tretira zavisno o raznim faktorima.

Ako se boriš protiv siromaštva onda nešto i poduzmi za rješenje tog problema ali nemoj od mene tražiti da sudjelujem u tome niti da mi silom pokašavaš uzeti nešto što sam svojim poštenim radom stekao da bi dao drugom koji se ne želi potruditi izvuči iz svojih problema vezanih uz siromaštvo.

Za nešto ću se boriti onda kada vidim da za to postoje opravdani razlozi ili radi toga što se slažem sa tim a ne radi toga što netko silom pokušava nametnuti neka svoja načela.

Veliki Brat kaže...
the_tux kaže...

Privatno vlasništvo je neotuđivo pravo pojedinca da slobodno raspolaže svojom imovinom po svojem nahođenju.

To pravo je poznato od kada postoje države a ne plemenske zajednice. Trebala bi se dogoditi velika promjena u društvu da bi se odjednom počelo razmišljati na drugi način.

17 godina
neaktivan

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/05/17/0677006.html?pos=n0

"Kako su neslužbeno za Danas.hr potvrdili u zagrebačkoj policiji, tijekom slavlja maturanata na zagrebačkom Bundeku u jednom je trenutku 20-godišnji mladić 18-godišnju djevojku ubo nožem."

Definitivno imaju više stila nego moja generacija kada je slavila :P

18 godina
the_tux kaže...
Veliki Brat kaže...
the_tux kaže...

To pravo je poznato od kada postoje države a ne plemenske zajednice.

Fascinantno mi je kako radi tvoj mozak. Uopće ne razumijem otkud ti ideja da pojedinci u 'plemenskim zajednicama' nisu imali privatne imovine, niti su njome mogli raspolagati. A najsmješnije mi to što ne kužiš da je upravo država ta koja osigurava sigurnost pojedincu i postavlja temelje socijalnoj politici. Svaka, pa i najgora, država je socijalnija nego što su to 'plemenske zajednice' ikada bile.

Gledam te!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice