Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.133
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Joj, jo... kad novinari zaseru, onda ga zaseru samo da bi prodali novine. Neće policija moći samo po svojoj volji prisluškivati, nadzirati, postavljati kamere ibla..bla...

Za takvo što moraju imati sudski nalog, a neće policija tražiti sudski nalog za TNakira ako nije upleten u kakav kriminal.

Ljudi zamišljaju da ja kao nekakav inspektor u policiji sjedim za stolom i iz zabave idem gledati tko što skida ne webu, naručim masni burek, povalim tajnicu i danas napišem desetak kaznenih prijava protiv "skidača" mjuzike. :D

Policija se do sad NIJE imala pravo miješati u tu vrstu kriminala (osim po dojavi ili kad uhvate klinca da na auto pijaci prodaje igre za PC) no od sad hoće, no po svim zakonskim normama koje obuhvaćaju nalog istražnog suca za nadzor, praćenje, prisluškivanje osumnjičenih ....

Prvo, previše si ti ozbiljno shvatio nešto što je bila zayebancija cp Drago
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Mustafa kaže...

Joj, jo... kad novinari zaseru, onda ga zaseru samo da bi prodali novine. Neće policija moći samo po svojoj volji prisluškivati, nadzirati, postavljati kamere ibla..bla...

Za takvo što moraju imati sudski nalog, a neće policija tražiti sudski nalog za TNakira ako nije upleten u kakav kriminal.

Ljudi zamišljaju da ja kao nekakav inspektor u policiji sjedim za stolom i iz zabave idem gledati tko što skida ne webu, naručim masni burek, povalim tajnicu i danas napišem desetak kaznenih prijava protiv "skidača" mjuzike. :D

Policija se do sad NIJE imala pravo miješati u tu vrstu kriminala (osim po dojavi ili kad uhvate klinca da na auto pijaci prodaje igre za PC) no od sad hoće, no po svim zakonskim normama koje obuhvaćaju nalog istražnog suca za nadzor, praćenje, prisluškivanje osumnjičenih ....

Ti radiš u Policiji?

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
15 godina
protjeran
vexx5555 kaže...

Ti radiš u Policiji?

I da radim, kakve to ima veze s temom. To si me mogao pitati na pm, a ovako imaš nekakav drugi cilj.

Znaš da smo mi inspektori paranoični

Taj posao su samo natovarili policiji na vrat. Ajde bar će zaposliti u svakom većem gradu desetak školovanih informatičara pa da bude i neka korist od toga.

Razumijemo da se neće ići od kuće do kuće ili provjeravat svakog korisnika kod pružatelja internetskih usluga, no operateri će biti obavezni svaki mjesec izdavati izlistanja najvećih "potrošača" megabita.

Ako netko mjesečno skida 500 GB s torrent stranica, biti će u buduće pod "nadzorom", pa ako je sve legalno, OK.

Zar to nije pošteno ?

Do 100 GB downloada ima 70% korisnika, pa kad bi išli nadzirati sve te transakcije trebalo bi 1000 ljudi samo za taj posao u svakom gradu, provideri bi ostali bez klijenata, država bez prihoda i tako da se umjereni torrentaši ne moraju bojati :D

Prvo, previše si ti ozbiljno shvatio nešto što je bila zayebancija cp Drago
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 11:41 (Mustafa).
16 godina
neaktivan
100 GB je malo... izgleda da ću se morat prebacit kod susjeda na internet :D
Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 11:44 (cuspajz).
17 godina
neaktivan

...ovaj hrt tone sve dublje...sa jučerašnjim dnevnikom šprajc je samo dokazao da između njega i jabuke nema

bitnih razlika, a jadranka me samo podsjetila na ono Andrićevo: "Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti,

budala progovori, a fukara se obogati" ...{#}

...kaos...
17 godina
neaktivan
Jurra kaže...

...ovaj hrt tone sve dublje...sa jučerašnjim dnevnikom šprajc je samo dokazao da između njega i jabuke nema

bitnih razlika ..

dobro a ono osobno "konačno je hdz popustio  odobrio dekriminalizaciju marihuane......"
kakav je da je,bolji je od onih drugih bezličnika

http://www.youtube.com/watch?v=FoDhXMV3jaY&feature=related
17 godina
neaktivan

...ma je, u pravu si, ima stilskih razlika kao u ovoj pjesmi {#}

Svatko ubija ono što voli,
nek zna se što je i na cem,
Netko prezirnim pogledom, netko
U laskanju sve jacem;
Kukavica to cjelovom cini,
A hrabar covjek macem!

Oscar Wilde, balada o tamnici u Readingu...

...kaos...
17 godina
neaktivan
Jurra kaže...

...ma je, u pravu si, ima stilskih razlika kao u ovoj pjesmi {#}

Svatko ubija ono što voli

ja bi i to malo modificiraosvakog ubija ono što voližao mi je što nisam čitao te balade napisane u zatvoru,ne smijem dalje u offtopic jer sam pun kartona
@izgoreo - da nije ta promjena avatra uzrokovana noćašnjim gledanjem brokeback mountain ?{#}

http://www.youtube.com/watch?v=FoDhXMV3jaY&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 12:23 (seneka).
16 godina
bed kaže...
Nije li Hićo napravio isto s sinagogama pa kako je završilo?

Sve je to relativno i sve se vrlo lako mijenja. Mišljenje o nečemu nikada nije univerzalno i nikada nije, a bome i neće biti, konstanta.

Ako ljudi žele živjeti u civilizaciji koja poštiva nekakve granice, imaginarne linije na papiru, onda neka se drže takvog sustava i ne seru kada većina unutar jedne granice, dakle "vlasnici zemlje", određuje kako i što će se raditi unutar iste.

Gdje se povlači granica, kada je riječ o imigrantima? Uzmimo za primjer da ne postoji nikakva kontrola i da Hrvatska kroz 5-10 godina uzme 500.000-700.000 imigranata.

Što misliš, koliko bi to doprinijelo našoj "civilizacijskoj svijesti" i državi općenito? Ako im ne dopustimo ulazak onda smo, po nekima ovdje, Hitler? Pa ne rade države bezveze uvjete za ulazak (potrebni radni kadar, dakle školovane osobe).

Imigranti će prestati biti problem kada svi, pogotovo oni koji primaju ogroman broj imigranata, a to su razvijene zemlje, sjednu za stol i pomognu zemljama iz koje dolazi većina imigranata da ostvare tehnološki razvoj...ali to već nosi druge probleme i neće iskorijeniti morbidno množenje ljudi na najsiromašnijim područjima. Prva stvar koju treba uvesti je rigorozna kontrola rađanja, barem poput one u Kini.

No, da sad ne idem u širinu, svaka zemlja ima pravo donositi svoje zakone, sve dok oni nisu napravljeni sa ciljem da ugnjetavaju određenu grupu. Mislim da će muslimani u Švicarskoj preživjeti bez minareta.

17 godina
neaktivan
seneka kaže...
 žao mi je što nisam čitao te balade napisane u zatvoru,ne smijem dalje u offtopic jer sam pun kartona

...nisam niti ja čitao te balade...to je citat iz Valkire - P. Coelho...{#} ...neću više o tvojim kartonima...{#}

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 13:52 (Jurra).
18 godina
neaktivan
Endimion kaže...
(s)izgoreo kaže...

..... evo ja sam ponovno prešao u gejeve (pogledaj moj novi avatar) {#}{#}

Nisi nikad ni odlazio iz gay populacije. Ne ide to tako.

istina, međutim odlučio sam promjeniti forumski lajt motiv, moja seksualnost nije jedino što me obilježava

Za dom - vjera, ljubav, domovina i istospolna zajednica
17 godina
neaktivan
Mustafa kaže...
vexx5555 kaže...

Ti radiš u Policiji?

I da radim, kakve to ima veze s temom. To si me mogao pitati na pm, a ovako imaš nekakav drugi cilj.

Ohoho.. Može i te kakve veze imati s temom. Ako ti je posao visiti na forumu (uz burek i tajnicu), onda to itekako ima veze s događanjima u našem društvu.

I, jesi si nehotice provalio 'cover' ili šta? Vidiš, kad malo bolje pogledam avatar sve mi je izglednije da je je to varka, a iza se skriva Don Johnson iz Miami vicea..

17 godina
neaktivan
What if you did? What if you lied? What if I avenge? What if eye for an eye?
18 godina
neaktivan
bed kaže...

Ohoho.. Može i te kakve veze imati s temom. Ako ti je posao visiti na forumu (uz burek i tajnicu), onda to itekako ima veze s događanjima u našem društvu.

I, jesi si nehotice provalio 'cover' ili šta? Vidiš, kad malo bolje pogledam avatar sve mi je izglednije da je je to varka, a iza se skriva Don Johnson iz Miami vicea..

teehee, nice catch {#}

državotvorni uvlakač, vladin glasnogovornik zadužen za forume i protjerani član bagofil?

18 godina
protjeran

(s)izgoreo
a što se vidi po tome da se u stvari diviš osobi osnivača GNU pokreta koji je po tvom pričanju sve samo ne škrt a pogotovo ne sebičan

Njega sam stavio kao primjer osobe koja živi ono što propovijeda za razliku od tebe koji bi drugima određivao kako bi trebali živjeti sudeći po tome što bi određivao koliko bi netko trebao zarađivati i kolikom bi imovinom trebao raspolagati.

(s)izgoreo
tko zna gdje će te još odvesti ova rasprava od avatarskog pingvina i GNUa do hiltera čini mi se, evo ja sam ponovno prešao u gejeve (pogledaj moj novi avatar)

Attention whore.

bed
Što ti meni hoćeš dokazati lošim primjerima da je to zapravo ok?

Koristiš se tipičnim "ze evil nazis" štosevima kada se netko ne slaže sa imigrantskom politikom europskih zemalja i govori kako je pravo svakog naroda da ima pravo uređivati svoju zemlju kako odgovara njihovom većinskom stanovništvu i da oni koji dođu kao imigranti trebaju poštivati zakone i kulturu te zemlje što je daleko od one "kada si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin". Nitko ih na silu gura u Europu, dobrovoljno dolaze a očekuju government handoutanje welfare čekova i food stampsa.
Neki su pojam demokracije i ljudskih sloboda shvatili da ako ti netko da prst ti mu odgrizi ruku.
Da li su Francuzi zabranom nošenja burke na neki način u kontradikciji sa ljudskim slobodama za koja se zalažu, može biti, ali isto tako to je njihova zemlja i imaju je pravo uređivati kako njima odgovara.

bed
Jao, zamisli švicarci su zabranili gradnju minareta, e to je sigurno ispravno kad su to švicarci izglasali..

Svejedno da li je pravo ili krivo, bitno je da je to bila volja Švicaraca i da im nitko nema pravo nametati što trebaju raditi u svojoj zemlji.

eevek
a to su razvijene zemlje, sjednu za stol i pomognu zemljama iz koje dolazi većina imigranata da ostvare tehnološki razvoj

SAD, Europa, razvijeni svijet je bacio stotine milijune dolara za pomoć Haitiju, nema pomaka na bolje ni centimetra. Ali Haićani nisu Japanci.

@Mustafa

Problematičan je ovaj dio:

No, osim dobrobiti, novim zakonom MUP dobiva savršen izgovor da zakonito prisluškuje bilo koga u državi, i to na temelju sumnje na 'sitno' djelo ilegalnog skidanja i reproduciranja glazbe ili filma s interneta'', upozorava Labura

Još jedan razlog sumnje na mogućnost manipulacije zbog nedostatka kontrole:

Tako široke mogućnosti mogu dovesti do pretjerane upotrebe tajnih mjera i uvelike narušiti Ustavom utvrđena prava i slobode građana. Najveći je problem što ne postoji nikakav neovisan nadzor nad radom policije koja dobiva sve veće ovlasti zadiranja u privatnost'', rekao je Lubura.

U državi koju vode kriminalci i mafija a instutucije izvršne, sudbene i zakonodavne vlasti su premrežene podobnim ljudima očekujem zlouporabe u diskreditranju političkih protivnika i onima koji bi na neki način mogli ugroziti kriminalne političke strukture.
U svijetu vidljivo da RIAA, MPAA udara po sirotinji a burzovne muljatore i bankare koji kradu milijarde nitko ne kažnjava osim onih koji su se zamjerili svojim ortacima pa ih bace kao žrtveno janje, tko zna što će ZAMP sada raditi u svojim pohodima.

18 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Očekivao bih od znanstvenika njegovog kalibra da se bavi bitnijim stvarima u životu.

Očito se prebacio u filozofe, ni fizičari nisu više što su nekad bili.

18 godina

apstraktne stvari kojima se on bavi definitivno iziskuju filozofiju, i to u velikim količinama

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan

Sta mu je? (Hawkingu)

I'm a fucking walking paradox. No I'm not.
17 godina
neaktivan
Ma Hawking je davnih dana poludio... Tko njega više sluša, čak i u akademskoj zajednici (stare teorije super, ali ove nove....)
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Njega sam stavio kao primjer osobe koja živi ono što propovijeda za razliku od tebe koji bi drugima određivao kako bi trebali živjeti sudeći po tome što bi određivao koliko bi netko trebao zarađivati i kolikom bi imovinom trebao raspolagati.

a avatar si stavio jer koristiš plodove njegove slobodarske zamisli a istodobno kažeš za sebe da si škrt, sebičan i u biti dijametralno suprotan?

u stvarnosti imovina je iluzija i ne posjedujemo ništa, možda jedino ideje (koje šeram i ovdje na forumu), jedna od njih je i da se smanji nepotrebno i ogromno bogatsvo odnosno uzurpacija kapitala od strane pojedinaca postavljanjem gornjeg limita imovine kao mjeru za početak tj u prijelaznom razdoblju do uspostave društva čija će jedina moneta biti dobrobit svih pojedinaca koji ga čine bez obzira na spol, rasu, radne, mentalne i ostale sposobnosti, ograničenja i preference, živimo u doba u kojem se to već i tehnički može ostvariti, međutim to treba osvjestiti, otkloniti bezvrijedne dogmatizme, prevrednovati vrijednosti i stvoriti globalni koncenzus

the_tux kaže...

Attention whore.

attention prijava

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 17:37 ((s)izgoreo).
18 godina

Sto kenjate po Hawkingu, covjeka su pitali u intervjuu vjeruje li postojli li raj, na sto je on dao svoj odgovor. Da su mene to pitali ja bi reko da je raj bajka za samoljubne egoisticne pickice koje misle da su nesto najbolje i najljepse na svijetu i koje smatraju da smrt ne moze biti kraj jednoj savrsenoj induvidui. Cmon... Covjek je reko svoje misljenje, sto ga odmah napadate...

Mentalist je moj idol... I torrente isto
18 godina
Mustafa kaže...

Jea, rajt! Ako već 'znaju' da je upleten u kriminal, čemu prisluškivanje? Neka preskoče i sud - ravno u buksu, a obitelji pošalju faks gdje im je kriminalac. Nemaju faks doma? Tu bed...

Super mi je to kad se donose zakoni koji omogućavaju svakojake malverzacije, ali onda usput ide i ona - ma nećemo mi to tako provoditi, nije to poanta. Stari, ako to nije poanta - piši drugi zakon, koji propisuje poantu umjesto gluposti.

Gledam te!
18 godina

Da se malo vratimo na domaci teren, i zavirimo kaj se događa u ludom kokošinjcu na HRT koji bedaki pa to je za krepat sami priljepci uvlaciguzice i politicki podobnici u svađi oko napoja na Kopanji.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/verbalni-obracun-predsjednica-no-a-programskog-vijeca-hrt-a-clanak-288378

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Da se malo vratimo na domaci teren, i zavirimo kaj se događa u ludom kokošinjcu na HRT koji bedaki pa to je za krepat sami priljepci uvlaciguzice i politicki podobnici u svađi oko napoja na Kopanji.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/verbalni-obracun-predsjednica-no-a-programskog-vijeca-hrt-a-clanak-288378

Moram da dodam da sam i sam uočio da u zadnje vrijeme HRT tone sve dublje i dublje, F1 nisu otkupili, od nekadašnja jaka 3 programa imaju 1 ipo, (1 cijel i pola onog raspalog sa 1 kanala koji skoro niko ne gleda), Liga Šampiona od nekadašnje 2 utakmice Nova im je uzela jednu, pa tako imaju samo 1 sedmično, ima toga još, u glavnom padaju velikom brzinom, šteta, bio je to nekada dobar kanal..

Dok šugavi RTL i Nova otvaraju nove programe, počinju sa novim projektima i emisijama, HRT...

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
18 godina
ulinsky kaže...
rambox kaže...

Moram da dodam da sam i sam uočio da u zadnje vrijeme HRT tone sve dublje i dublje, F1 nisu otkupili, od nekadašnja jaka 3 programa imaju 1 ipo, (1 cijel i pola onog raspalog sa 1 kanala koji skoro niko ne gleda), Liga Šampiona od nekadašnje 2 utakmice Nova im je uzela jednu, pa tako imaju samo 1 sedmično, ima toga još, u glavnom padaju velikom brzinom, šteta, bio je to nekada dobar kanal..

Dok šugavi RTL i Nova otvaraju nove programe, počinju sa novim projektima i emisijama, HRT...

A usporedjuju se sa BBC-em :) ¨Jea - rajt! Nekoc mozda da...

Mentalist je moj idol... I torrente isto
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
ulinsky kaže...
rambox kaže...

A usporedjuju se sa BBC-em :) ¨Jea - rajt! Nekoc mozda da...

I unatoc svemu tome ja i dalje smatram da je HRT kvalitetniji program jer nema sranja poput Red Carpeta, Big Brothera, Farme itd.

Koliko god neke emisije na rtlu i novoj bile dobre, imaju PREVISE negativnih strana (po mom misljenju naravno)

P.S. [sarkazam=]Jedino dobro na RTL-u i Novoj je sto nekad puste i film između reklama[/sarkazam]

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 18:53 (AA-d00d).
18 godina
ulinsky kaže...
rambox kaže...

Nema se love na HTV a bit ce je i manje, konkurencija ih je satrala na sportskom planu bez greške usput su im mnogi iskusni sportski novinari i urednici otišli na druge TV postaje. Posebni sportski program HTV-a je propal, to je bilo u planu ali nista i bolje je tak s obzirom na sve. Ova nova Sportska Televizija ili SPTV, u vlasništu Hrvatskog Olimpijskog Odbora fino radi ima dobre planove pokriva puno domacih sportova koje na HTV nismo nikad nit videli prije. Evo sad imaju SP skupina A u Hokeju, kaj nema vec odavno na HTV tu su i ostali slabo zastupljeni domaci sportovi pa i Gimnastika kog zanima itd.{#}

Price i najave o prelasku HTV-a na 16-9 format od 1.1 ove godine, su opet propale kak sam i procjenil dobro prosle godine. Recimo SPTV ide od pocetka u 16-9, dobro su poceli pomalo ali sigurno samo nek tak nastave dalje.{#}

Zapravo mi je na kraju ovak i puno bolje bez greške, da je složna skupina malih televizija uzela Formulu 1 lakse ce radit i funkcionirat od love zarađene na marketingu a ne da sva lova ide u onu septicku jamu na HTV di vlada totalni đumbus na racun građana.{#}{#}

http://www.hrsport.net/vijesti/412961/ostali-sportovi-ostalo/ozmec-sportska-televizija-unosi-novu-zivost

18 godina
neaktivan

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
18 godina
AA-d00d kaže...

P.S. [sarkazam=]Jedino dobro na RTL-u i Novoj je sto nekad puste i film između reklama[/sarkazam]

Ak nisi primjetil a jesi vjerojatno, sad su poceli i na HTV ubacivat reklame usred filma ne dugacke ko na RTL ali onak jednu reklamu ili dvije u toku filma nek se nađe.{#}{#}

18 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ak nisi primjetil a jesi vjerojatno, sad su poceli i na HTV ubacivat reklame usred filma ne dugacke ko na RTL ali onak jednu reklamu ili dvije u toku filma nek se nađe.{#}{#}

Pa tako je i oduvijek bilo? Jednu-dvije kratke reklame ubace kroz cijeli film - podnosi se bez problema{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice