Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
EnlightenedPhoenix kaže...
(s)izgo

mani ova djevojka na tvom avataru sliči na she-male, odnosno chick with dick, jesi li to na slici ti ili netko tebi drag?

Ovo je vrijeđanje bez ikakve provokacije i jednostavno ga ne shvacam...

Sizgoreo... stvarno jadno od tebe kada moras vrijedjati na ovaj nacin. Ne kuzim sto si mislio da ces sa ovim postic? Shame on you!

Mentalist je moj idol... I torrente isto
17 godina
neaktivan
Tnakir... pametan zna kad treba odustati...

on je očito izgubljen slučaj... žao mi ga je čak...

Sve u svemu, Hrvatskoj nedostaje ultradesničarska stranka... a ja idem spavati :)
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sizgoreo... stvarno jadno od tebe kada moras vrijedjati na ovaj nacin. Ne kuzim sto si mislio da ces sa ovim postic? Shame on you!

ufff, editirao sam postove nije mi to bila namjera {#}{#}

kinik? ...nije li prdstvo samo jedna od ideja koju je božanstvo ispustilo iz svoje kosmogonijske meditacije?
17 godina
neaktivan

Sve u svemu, Hrvatskoj nedostaje ultradesničarska stranka... a ja idem spavati :)

malo je zabrijao u konkretnom slučaju,slažem se
ne treba hrvatskoj ultradesna stranka jer za nju nema razloga,ona se uvijek javlja kao reakcija na neki društveni fenomen
prije joj treba ultra ljevica s obzirom na situaciju,ti me stvarno iznenađuješ s tim hmm nazadnjačkim stavovima,s obzirom na tvoju mladost i obrazovanje

http://www.youtube.com/watch?v=FoDhXMV3jaY&feature=related
17 godina

Čitam temu i ne vjerujem šta  sam sve pročitao :(

Baš morate đonom jedni na druge?

Čime je onaj drugi to zaslužio?

Jel Vas možda nehebica muči pa frustracije liječite na kolegama forumašima?{#}

Ivo,najveća Ti hvala:) Grafa radi super...
18 godina
neaktivan

I to u subotu u pol tri ujutro XD.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan

@M_Dipl

Ne slažem se s tobom u vezi vjerskih zakona. Po meni zakoni građana, ustav neke zemlje (republike, države..) i njene institucije (sud, policija...) MORAJU biti iznad vjerskog zakona.

Zašto? Pa ako ja izmislim vjeru i religiju u kojoj se na "misi" kolje djecu.. Sori za ekstremizam, ali sa svojih 5 frendova mogu organizirati religiju i raditi što hoću... a tko određuje gdje je granica.

Zašto jedni smiju nositi burke u ime religije, dok drugi nesmiju u ime religije klati djecu, ili recimo pušiti marihuanu, ili parkirati besplatno u centru grada..?? (jer meni je veće ljudsko pravo da se parkira u centru za đabe nego da se nekoj ženi ne zabranjuje nošenje "maske" preko cijelog lica)

Jer u "arabiji" je običaj lopovu odrezati ruku pa ne vidim da francuzi svojim arapskim lopovima režu ruke. Tako da ako si spreman prihvatiti dobre strane, moraš i loše. Ili nemoj nijednu. Jer fracuzi su barbari (nazadni, nehumani) kada zabranjuju burke, a kada romi žive na smetlištu onda "njeguju" svoju kulturu i baštinu...

Što se tiče manjina. Svaku kulturu treba sačuvati i cijeniti ali ne pod cijenu upropaštavanja druge kulture. Upravo se to dogodilo američkim domorodcima. Pod izlikom tko zna čega upropaštena je jedna super kul i napredna civilizacija. Hoće li se slično dogoditi i Šveđanima, Njemcima?

@ Danny_hr

Smatram da ukoliko jedna većina ( u konkretnom slučaju Šveđani ili Francuzi) procijene kako se njihova kultura, civilizacija, baština, jezik... narušava zbog manjinskog ponašanja ili manjinskog običaja, smatram da večina ima pravo određenu populaciju čak i fizički maknuti. Da ne ispadnem nasilan evo i zašto to mislim?

Konkretno arapi u švedskoj, turci u njemačkoj, romi diljem europe imaju brojnije obitelji, koje u 3 generacije gotovo utrostruče svoju populaciju. Da odem u ekstreme dalo bi se zaključiti da je to filozofija parazita. Jer super bi bilo da oni dođu i rade na zajednici i unaprijeđuju sustav istovremeno njegujući svoju kulturu, što mnogi zaista i rade, ali konkretno se dešava da oni donesu cijeli niz negativnih stvari po okolinu. Ruše standard i kvalitetu života i sustava u isto vrijeme iskorištavajući taj sustav (npr. bolnice, škole, poslove...) 

Jer kad su manjina recimo njemci u francuskoj i obrnuto.. hrvati u gradišću, molizeu.. šveđani u danskoj, kako oni nisu problem i (ne pale škole?), ne iskorištavaju sustav... 

Što kada recimo Manjina postanu 80 posto neke populacije u nekoj regiji. Imaju li oni i pravo na oružje? Pa i na referendum i odcjepljenje od Države oružjem i nasiljem ako im Država neda referendum?

Osobno, da se u moju ulicu doseli 50 obitelji romske manjine i počnu "njegovati" svoju kulturu kao što sada "njeguju" istog trena bih se odselio. A zaista želim vidjeti tko nebi.

Osobno, da se u moju ulicu doseli 50 obitelji švedske ili japanaske manjine skupa s njima bi roštiljao vikendima. A zaista želim vidjeti tko nebi.

Tako da neznam koliko je ovo u biti stvar Manjina.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 6:01 (ivan dragi).
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

interesantan tekst,u americi bi te banirali iz javnog života da si neka javna ličnost,zbog političke nekorektnosti
ali u svakom slučaju iskreno..
imaj jedan termin,nešto kao "salonska pozicija" kad javno braniš civilizacijske stečevine,ali si ugodno zavaljen u fotelju daleko od problema,sjećam se jedne kolumne ante tomića gdje kritizira zatucanost stanovnika jednog zagorskog sela koji se protive izgradnji azila za strance(čak sam se slučajno tamo zatekao na putešestviji po zagorju)..ali on to radi iz svog dnevnog boravka iz novog zagreba
no da ne duljim i ne zamaram,poanta je valjda jasna..

16 godina
ivan dragi kaže...
Smatram da ukoliko jedna većina ( u konkretnom slučaju Šveđani ili Francuzi) procijene kako se njihova kultura, civilizacija, baština, jezik... narušava zbog manjinskog ponašanja ili manjinskog običaja, smatram da večina ima pravo određenu populaciju čak i fizički maknuti. Da ne ispadnem nasilan evo i zašto to mislim?

Sve dok postoje granice, ovo je u potpunosti istinita tvrdnja.

16 godina
neaktivan

...i zadnjih par stranica na ovoj temi lijepo pokazuje što se stvarno događa u našem društvu...{#}

Nekada sam bio ljudsko bice... a onda sam dobio modem.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 14:15 (EraserHead).
15 godina
protjeran
ivan dragi kaže...

Što se tiče manjina. Svaku kulturu treba sačuvati i cijeniti ali ne pod cijenu upropaštavanja druge kulture. Upravo se to dogodilo američkim domorodcima. Pod izlikom tko zna čega upropaštena je jedna super kul i napredna civilizacija. Hoće li se slično dogoditi i Šveđanima, Njemcima?

@ Danny_hr

Konkretno arapi u švedskoj, turci u njemačkoj, romi diljem europe imaju brojnije obitelji, koje u 3 generacije gotovo utrostruče svoju populaciju. Da odem u ekstreme dalo bi se zaključiti da je to filozofija parazita. Jer super bi bilo da oni dođu i rade na zajednici i unaprijeđuju sustav istovremeno njegujući svoju kulturu, što mnogi zaista i rade, ali konkretno se dešava da oni donesu cijeli niz negativnih stvari po okolinu. Ruše standard i kvalitetu života i sustava u isto vrijeme iskorištavajući taj sustav (npr. bolnice, škole, poslove...) 

Jer kad su manjina recimo njemci u francuskoj i obrnuto.. hrvati u gradišću, molizeu.. šveđani u danskoj, kako oni nisu problem i (ne pale škole?), ne iskorištavaju sustav... 

Što kada recimo Manjina postanu 80 posto neke populacije u nekoj regiji. Imaju li oni i pravo na oružje? Pa i na referendum i odcjepljenje od Države oružjem i nasiljem ako im Država neda referendum?

Na nekim forumima bi za ovaj tekst dobio perma ban zbog "Govora mržnje" no uvelike si u pravu, naročito kad se radi o populaciji koja je kod siromašnijih doseljenika u odnosu 3:1 ili 4:1 u odnosu na domoroce ili prevedeno Nijemce koji žive u Njemačkoj.

Dakle, jedan Turčin iz jedne generacije ima šestero djece, Nijemac - domorodac dvoje.

Idući nekakvom progresijom moguće je da za nekih 300 godina bude više Turaka u Njemačkoj, mogu tražiti autonomiju, pa čak i nezavisnost.

Ili se po nekom zakonu prirode ili "prirodnoj ravnoteži" pojavi nekakav novi Hitler i pobije Turke tzv "nečiste krvi" i sve ponovno dovede u svijetu u nekakav "red".

Općenito, natalitet u zapadnim zemljama je strašno nizak dok je u Africi,na Bliskom istoku dosta visok, bez obzira na uglavnom siromašnije stanovništvo. Migracijama prema zapadu za 500-600 godina bi (ako zbog toga ne izbiju ratovi) afričke, bliskoistočne zemlje mogle pokoriti Europu i na koncu dobijemo tamnopute Šveđane. {#} (šala) Jedino što možemo dobiti su novi ratovi oko "čiste krvi" i teritorija.

Takav slučaj imamo u blizini. Na Kosovu je prije 500-injak godina živjelo pretežito srpsko stanovništvo i eto, visokim albanskim natalitetom dobili smo što smo dobili, a ne vjerujem da će si to Francuzi, Enjglezi, i ostali "civilizirani" narodi dopustiti.

Biti će krvi do koljena {#}

Osamina supruga je tužna !
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 15:45 (Endimion).
16 godina
neaktivan

Samo da prvo razjasnim, nisam pripadnik niti jedne religije niti gajim ni jednu vjeroispovijest. Tako da nemam emociju prema nikome. I ne brijem. I nemoj me prozivati i etiketirati. Ja tebe nisam, pa budi politički korektan pa nemoj ni ti mene jer ispadaš tipični ksenofobni desničar koji ne dopušta drugima pravo na mišljenje i isticanje istog. Isključi emocije i nemoj mene poistovjećivati sa nekime na forumu s kime si bio u konfliktu i bacati izjave "vi brijači", iznio sam svoje mišljenje a ne nas desetorice.

Neznam na što misliš kada kažeš ljudska prava? Ljudsko pravo je da se radi i nedjeljom ili na sabat? Ako u mojoj "religiji" "zakon" zabranjuje plaćanje parkinga, kako se to krši s ljudskim pravima i ustavom. Možemo mi do prekosutra raspravljati hipotetski, no kada konkretno uzmeš primjer po primjer možeš se praviti gentleman i dati suhoparno mišljenje tipa "svi imaju pravo na ljudska prava, pravo na civilizacijske dosege" i koristiti slične politički korektne termine, no znamo da se od mikro do makro zajednice ta prava krše. (edit* Kao primjer bi dao recimo zakon o uporabi sigurnosnog pojasa u automobilu koji direktno krši nekoliko ustavom zajamčenih prava na slobodu. Ili recimo zakon o upotrebi "kacige" no nigdje nije jasno navedeno što je to kaciga, jer imaš šljemove od 30 kn koji su opasni po život pa se priznaju pod naziv "Kaciga")

Recimo Kultura u kojoj je normalno ženi odrezati klitoris. Je li to kršenje ljudskih prava? I koja to Institucija ima pravo određivati ljudska prava. UN ima to sve ljepo definirano, no dalje od toga se jako malo napravilo. Imaš UN-ovu Opću deklaraciju o pravima čovijeka (koja još uvijek nije službeno prevedena na hrvatski jezik??!??!), pa još uvijek ima više zemalja gdje se to krši( sloboda govora, sloboda od straha...) nego gdje se to poštuje. I većina stanovništva na Zemlji nema "Ljudska Prava".

To što si počeo o definicijama naroda, kulture, religija, jezika.. Postoje vrhunski filozofi i teoretičari kroz povijest koji s tom temom nisu bili na čisto. Ima kroz povijest citata Narod=Jezik, Narod=Ljudi+Kultura, no svi teoretiziraju bez jasnih i korektnih definicija. Ja neznam što je to točno kultura, niti pojam narod, ni društvo. Nije mi jasno kako si ih ti sveo na jednu rečenicu. Jer po meni su svi ljudi isti i imaju više manje istu kulturu ovisno o geo-vremenskim uvijetima. Svi dišemo isti zrak bla bla.. Poanta jest da ovdje nije bit u isticanju vlastitog identiteta, jer na kraju svi smo pojedinci, već postoje mnogi koji taj svoj identitet ekstremiziraju što ih dovodi u konflikt s ostalim pojedincima. 

Nažalost, u obližnjem romskom naselju "kultura" znaći imati polu nastambe, biti prljav, upitnih higijenskih i zdravstvenih uvijeta, nasilno ponašanje, sitni kriminal, neobrazovanje. I lijepo je dati generalni sud i biti politički korektan, te reći da i oni imaju pravo i na takvu kulturu. Naravno, ali kada ti se u školi dogodi mala epidemija hepatitisa ili drugih zaraznih bolesti... u tom slučaju sjećam se da mnogi svoju djecu nisu puštali u školu mjesecima. Možda jako daleko od razuma, no i ti roditelji su smatrali da je razumno zaštititi vlastito dijete. A postoje romske zajednice koje su sasvim suprotne od ove, civilno su aktivni, imaju udruge, (recimo na Kozarim putevima) organiziraju predavanja i edukativne seminare i o promoviranju romske kulture koji su jako zanimljivi.

Ovo se slažem, čovijek je čovijek. Naravno. Nije mi jasno čemu to isticati. Teoretski je nemoguće dokazati da neki čovijek nije čovijek. Svi smo vrsta homo sapiens sapiens. No nisi shvatio poantu. A stavio sam navodnike. Mislim da nikada nisi vidio romsko naselje o kakvom ti ja pričam... I stvarno bi mi smetalo da si ljudi u ulici režu dijelove tijela. A nose burke i ne smeta me. Drugi hodaju u procesiji i ne smeta me. Čak bih u nekoj ludoj teoriji i došao do toga da si mogu rezati tijela, no u ovom slučaju neznam koliko je to odabir baš te osobe a koliko ekstremizam i nasilje u obitelji. Jer ako moj susjed svojoj maloljetnoj kćeri smije odrezati klitoris u ime kulture, smijem li i ja pozivajući se na kulturu rezati im ruke i noge? Jer po meni je jako tanka (ako je ima) granica između ljudskih prava i neprava.

Neznam koliko možeš sve strpati u isto koš i reći da se nešto krši s ljudskim pravima a nešto ne. Kada je i sam termin " ljudsko pravo" veoma varijabilan i sklon extremima. Ja na "ljudska prava" gledam kao na proces. I ono što je tebi "pravo" nekome nije itd. Po meni svatko ima pravo na javno okupljanje i na markovom trgu, i dizanje ruku, i isticanje svoje spolne, rasne, vjerske slobode. Jer ja ne vidim razliku između nedjeljne povorke za uskrs i gay pridea ili prosvijeda na markovom trgu. Pa od toga svega na našoj Zemlji (i državi) se pola toga brani pozivajući se na kojekakva prava.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 16:48 (ivan dragi).
17 godina
neaktivan
Ako će meni netko objasniti zasto su desničarski stavovi nazadni????

Koliko ja vidim ovaj neoliberalizam nista nije bolje...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
18 godina
protjeran

(s)izgoreo
...svi su ti krivi i cigani i srbi i pederi, susjedi i sanader, džon vejn i društvo u cjelini?

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_herring

M_dipl.
Jesam li ja igdje napisao da samo manjine u Hrvatskoj (ili bilo gdje drugdje) imaju slabije startne pozicije?

Ovo si rekao:
Postoje ljudi čija je startna pozicija slabija u društvu, i takvim ljudima treba pomoć.

Ako se nisi referirao na manjine onda sam te krivo razumio. Jer ispada kao da manjinama treba posebna pomoć. Posebna pomoć treba ljudima s posebnim potrebama i onima koji se nisu sposobni brinuti sami o sebi a ne zdravim osobama bilo da se radi o većini ili manjini.

M_dipl.
Afirmativna akcija je nešto drugo, ja to nisam ni spominjao. Kod nas, manjine se diskriminiraju redovito, od neugodne klime koju doživljavaju u svakodnevnim interakcijama do konkretnih odbijenica za poslove jer nisu "podobni". U takvim uvjetima, teško se ide naprijed.

To je tvoja proizvoljna procjena koja se temelji na preuveličavanju pojedinačnih slučajeva.

Vidiš recimo do čega dovodi afirmativna akcija:
http://www.daytondailynews.com/news/dayton-news/city-agrees-to-lower-test-scores-for-police-exam-1103409.html

Dakle, radi toga što nema dovoljno crnaca u daytonskoj policiji i vatrogascima, ide se na snižavanje bodovnog praga u testovima sa 66 na 58 na jednom testu i na drugom sa 72 na 63 posto.
Pitanje je kako će se takvo snižavanje praga na testovima odraziti na kvalitetu sigurnosti njezinih građana.

M_dipl.
Debil je debil, boje i zastave su nevažne. Kao što jedan moj poznanik kaže "razlika između splitskog i zagrebačkog huligana je u naglasku".

Ne govorimo o splitskom i zagrebačkom huliganu nego o Švedskoj. Znam što si želio time reči, kako huliganizam, kriminal nema veze s nacionalnom pripadnošću, vjerom, bojom kože itd. Ali ovdje se govori o konkretnom slučaju u Švedskoj. Došli su u Švedsku i nisu se prilagodili tamošnjem načinu života, nisu se integrirali osim možda nekih par iznimki. Očekuju socijalnu pomoć i ostale povlastice a usput rade nerede.
Šveđani nisu obvezni tolerirati takvo ponašanje ali ako se slažu da im se skaće po glavi, onda je to njihov odabir.

Immigrants behind 25% of Swedish crime:

http://www.thelocal.se/2683/20051214/

Ne razumijem razloge zbog čega uopće Šveđani uvažaju nekvalificiranu radnu snagu. Očekivao bi da razvijene države traže stručnjake i kvalificirane radnike koji će unaprijediti zemlju.

Zanimljivo je vidjeti kako niti jedan Kinez i općenito pripadnik "žute rase" ne radi prosvjede i nerede po Europi odnosno zapadnjačkim društvima, ne osuđuju druge za svoj položaj u društvu, marljivo rade svoj posao, školuju djecu i sudjeluju u unapređenju zajednice.

(s)izgoreo
sačuvaj me bože da te ja nazovem idiotom jer si škrt i sebičan... to je protiv pravila ovog foruma i to nisam napravio

Možeš se praviti glup ali si me indirektno proglasio idiotom. Škrta i sebična osoba ne može biti idiot radi toga što se brine za svoje osobne potrebe a ne za potrebe krda u suvremenom društvu.

Od osobe koja "cikće od radosti" kako neki moraliziraju oko neke osobe koja pred publikom izvodi šakaranje vagine i usput osobu koja je škrta i sebična proglašava idiotom nisam nešto bolje očekivao. Živiš u nekom svojem fiktivnom utopijskom svijetu i drugima pokušavaš govoriti kako bi trebali živjeti, očekujući da bi trebali plodove svojeg rada dijelit s drugima a to ne želiš pokazati svojim primjerom. Vrlo licemjerno od tebe i daleko si ti od "kinika".
Znaš tko je faca?
Richard Stallman, osnivač GNU projekta. Čovjek koji se radi svojih ideala odrekao komfora. Mogao bi kao vrhunski programer i haker mlatiti masne pare, ali ga to ne zanima. Nego se zalaže za slobodan softver i svojim primjerom je pokazao kako se to radi.

M_dipl.
Jedno moderno interkulturalno (ili barem multikulturalno) društvo si ne može dopustiti taj zadrti stav "when in rome".

Živiš u fantazijskom, utopijskom svijetu a ne gledaš stvarnost. Multikulturalna fantazija je propali projekt što su nedavno priznali i sami čelnici vodečih eurospkih država kada su vidjeli da je vrag odnio šalu. Multikultura je projekt liberalnih kapitalističkih struja kojima misle dovlačiti nekvalificiranu jeftinu radnu snagu zemalja trečeg svijeta u europske zemlje jer su im kao domaći radnici preskupi za obavljanje posla.
Zvučiš mi kao limuzinski liberali koji za potrebe svojih ideja drugim ljudima nameću svoje zamisli a direktno ne osjećaju posljedice takvih socioloških eksperimenata.

seneka
interesantan tekst,u americi bi te banirali iz javnog života da si neka javna ličnost,zbog političke nekorektnosti

Tko bi rekao kako su se ljudi na mala vrata priviknuli na fašističke i komunističke metode uskračivanja slobode govora umotane u Big Brotherovski novogovorni celofan pod nazivom "politička (ne)korektnost" da se političkog neistomišljenika udalji iz rasprave. Staljinizam na američki način.
Guranje glave u pijesak neće riješiti problem niti će uljepšati stvarnost.

seneka
ali si ugodno zavaljen u fotelju daleko od problema,sjećam se jedne kolumne ante tomića gdje kritizira zatucanost stanovnika jednog zagorskog sela koji se protive izgradnji azila za strance(čak sam se slučajno tamo zatekao na putešestviji po zagorju)..

Ante Tomić je ovime pokazao kakvo je zatucano piskaralo. Radi toga što stanovnici Stubičke Slatine ne žele da se bivša vojna baza pretvori u azil za strance on ih naziva "zatucanima" samo radi toga što ne dijele njegovo mišljenje. E pa druže Tomiću, komunističke metode provođenja volje partije nad narodom ne prolaze više. Slobodno otiđite u Sjevernu Koreju. Mogu oni biti zatucani koliko žele ali ako smatraju da nešto ne odgovara njihovom mjestu a zalažemo se za demokraciju, onda je njihovo demokratsko pravo da daju odbijenicu tom prijedlogu.

Neka se Tomić ne žalosti. Hrvatska će kao bogata zemlja i poznati veliki kolonizator i imperijalist iz prošlosti možda udovoljiti zahtjevima Italije i Francuske na zbrinjavanju tisuće izbjeglica iz Tunisa i Libije a i "brže ćemo u EU", "da pokažemo Europi" kako nismo "zatucani":

http://www.jutarnji.hr/rat-u-libiji--hrvatska-preuzima-izbjeglice-iz-libije/940655/

Endimion
Na nekim forumima bi za ovaj tekst dobio perma ban zbog "Govora mržnje"

Još jedna Big Brotherovska novogor izmišljotina, "govor mržnje" ili kako diskreditirati neistomišljenika bez argumenata dodjelujući mu epitete koji nemaju veze s onim što se govori.

Endimion
Općenito, natalitet u zapadnim zemljama je strašno nizak dok je u Africi,na Bliskom istoku dosta visok, bez obzira na uglavnom siromašnije stanovništvo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 17:46 (the_tux).
15 godina
protjeran

@The_tux ...nisam se dobro "odrazio" !

Realnost jest da u Europu stižu (uglavnom) problematični useljenici iz Afrike a ne iz Južne Amerike, Indije, Pakistana ili Kine (vrijedni ljudi, Kinezi)gdje se radi za dva dolara na dan  i gdje je siromaštvo realnost.. Kinez doseljenik u Europu neće biti socijalni slučaj niti mu je to namjera, dok lijenčina iz Etiopije, Libije, Nigerije, Sudana, Angole itd..itd.. hoće. (to je moje mišljenje)

Takav im je mentalitet (uvjetovan klimom) :D

Taj video pokazuje nešto što svi znamo, ništa novo. :kokice:

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 18:03 (Endimion).
17 godina
neaktivan
Ako će meni netko objasniti zasto su desničarski stavovi nazadni????

Koliko ja vidim ovaj neoliberalizam nista nije bolje...

ja ne mogu,rastrzan u vječnom proturječju ni sam sebi ne mogu neke stvari objasniti,zato zavidim ljudima koji imaju jasne stavove o ovim stvarima
ima neki balkanski sindrom,a možda je i univerzalan za ljudsku vrstu da o svemu znaju sve,i vrlo lako zauzimaju stav
ja što sam stariji sve češće odgovaram s NE ZNAM

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
Živiš u fantazijskom, utopijskom svijetu a ne gledaš stvarnost. Multikulturalna fantazija je propali projekt što su nedavno priznali i sami čelnici vodečih eurospkih država kada su vidjeli da je vrag odnio šalu. Multikultura je projekt liberalnih kapitalističkih struja kojima misle dovlačiti nekvalificiranu jeftinu radnu snagu zemalja trečeg svijeta u europske zemlje jer su im kao domaći radnici preskupi za obavljanje posla.

Oh, svježih li ideja - etnički i kulturalno čista država. Sieg Heil, Sieg Heil..

17 godina
neaktivan
bed kaže...
the_tux kaže...

Oh, svježih li ideja - etnički i kulturalno čista država. Sieg Heil, Sieg Heil..

{#} dobar si bed
nije to nikakav neoliberalni projekt nego feedback za  pljačku koju su njihovi preci sustavno provodili stoljećima

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 19:21 (seneka).
17 godina
neaktivan

Ako ćemo na svako opravdano zabrinuto pitanje o multietničkom suživotu vikati Fašizam!, smijem li ja onda na svako vikanje odgovarati Štetna pozitivna diskriminacija?

Izbirljivost i politika nisu strani pojmovi čak ni simbolima antirasizma

Da li bi ti htio da živiš u mjestu u kojem je dozvoljeno sakaćenje i kamenovanje ljudi, gdje se žene ne smiju školovati (voziti automobile, imati pravo glasa), gdje se žene prodaju u dogovorene brakove, sve u svrhu poštivanja etničkih tradicija i kultura?

Kako odrediti kojem etnosu pripada određena osoba?

Kako se postaviti iznad toga bez da se netko ne osjeća oštećen jer gaziš njegovu tisućljetnu tradiciju?

Da li je u redu uzimati od društva i pritome se ne osjećati dužan?

Da li smijem iskorištavati sustav?

Je li opravdan moj način života ako odlučim imigrirati po zemljama svijeta, iskorištavati njihov socijalni sustav, sve u cilju svijeta bez granica.

Je li opravdano moje neućenje ikakvih normi (jezika) tog društva, te zbog toga biti nesposoban dobiti bilo kakav posao?

Smijem li reći da je uvijet znanja jezika pri zaposlenju fašistički teror?

Smije li poslodavac uopće spomenuti normu školovanja?

Smije li poslodavac uopće spomenuti ustaljena pravila poslovanja (čak i zakon o radu) ako se krši s mojim načinom života?

Zašto Unija kao slijedba zapadneuropskih civilizacijskih normi razmišlja o reviziji Schengena?

Zašto Amnesty i slične institucije više vremena provode u državama zapadneuropskih civilizacijskih normi?

Jesu li gayevi u Iranu manje vrijedni?

Imaju li principi hrabrost?

Vidite li duhovitost u tome da se Afrički slučajevi više spominju u izboru NatGea za najbolju fotografiju, dok se sljedbenci zapadnoeuropskih civilizacijskih normi svađaju oko enciklopedijske definicije riječi moral?

Jesu li svi koji ikad zauste "gladni trećosvjetnici" foteljski licemjeri?

Da li zbog 37% licemjerstva kojeg svi upražnjavamo i u seksu s partnericom u 25godišnjem braku, smijemo ostati hladni na ikakve pozive?

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 19:29 (wyks).
15 godina
protjeran
the_tux kaže...

Zvučiš mi kao limuzinski liberali koji za potrebe svojih ideja drugim ljudima nameću svoje zamisli a direktno ne osjećaju posljedice takvih socioloških eksperimenata.

Načelno se slažem s tvojim disertacijama no u ovome griješiš.

Kapitalist ne želi dovući jeftinu radnu snagu, nego ode u zemlju gdje je jeftina radna snaga. Time si je osigurao političku diskreciju u svojoj zemlji.

Ima jedan sličan slučaj kad je Podravka otvorila tvornice u Mađarskoj i Poljskoj navodno zbog smanjenih troškova transporta a razlog je bio i 30% jeftinija radna snaga. Naši političari i novinari su do jednog hvalili veliki uspješni napredak hrvatske privrede i Podravke.

Malo je domoljublja u ljudima kad je "kesa" u pitanju.

18 godina
neaktivan
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
Danny_HR kaže...

Kak bi se reklo svinjarija ili totalan rusfraj, zakon jacega na vlasti i to na Križarski nacin satri sve pred sobom ali opet Ameri kvocaju a bolje da čkome itekak s obzirom na njihove gluposti.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan

Ovo mi smrdi na spin. {#}

18 godina
protjeran

bed

Oy vey

http://www.haaretz.com/print-edition/news/not-jewish-enough-to-marry-a-cohen-1.150715

http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=191782

http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_West_Bank_barrier

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_herring

Probaj nešto bolje smisliti, nemoj se služiti ispraznim klišejima.

Japan ima više od 98% Japanaca, jesu li oni etnički i kulturalno čista država i radi toga rasisti i ksenofobi?

Trebalo bi Japancima dovesti imigrante iz zemalja trećeg svijeta jer ovako Japan nije dovoljno multikulturalna zemlja. Nije u redu od njih što ne dozvoljavaju veći priljev stranaca u svoju zemlju. Neka se ugledaju na Veliku Britaniju i Francusku.
Možda su i Švicarci zatucani, jer su referendumom dakle voljom naroda zabranili gradnju Minareta u Švicarskoj. To je promaklo Tomiću, glavno da on "zatucanim Hrvatima" drži prodike jer su europljani gospoda a mi "balkanci" primitivci.

Endimion
Načelno se slažem s tvojim disertacijama no u ovome griješiš.

Kapitalist ne želi dovući jeftinu radnu snagu, nego ode u zemlju gdje je jeftina radna snaga. Time si je osigurao političku diskreciju u svojoj zemlji.

U pravu si i to mi je jasno ali zbog čega onda dovlačiti nekvalificiranu radnu snagu koja postaje teret društvu i time se radi sukob među ljudima različitih uvjerenja i pogleda na svijet?

Nije isto kada dođe skupina ljudi koja dolazi iz zemalja dijametralno suprotnih ideloških, kulturnih i ostalih smjernica od zemlje domaćina i još se nisu spremni prilagoditi načinu života domaćina, ne žele naučiti jezik, ili kada dođe skupina ljudi koji dijele sličan kulturološki sklop i način razmišljanja.

Onda se događaju stvari kao što je ova:

seneka
dobar si bed
nije to nikakav neoliberalni projekt nego feedback za pljačku koju su njihovi preci sustavno provodili stoljećima

Nisam znao da su Šveđani (ili Skandinavci u globalu) provodili sustavno stoljećima pljačku nad stanovnicima Afrike, Bliskog istoka i Azije pa radi toga današnji Šveđani moraju trpjeti imigrante iz zemalja trećeg svijeta po principu "grijeha njihovih očeva". Možda bi kineski i korejski "feedback" trebao biti masovno emigriranje u Japan i traženje reparacija zbog osvajanja i pljačkanja kineske i korejske zemlje od strane Imperijalnog Japana. Možemo iči tako unedogled sve do postanka svijeta i tko je kome što napravio u prošlosti.
Nisu ni stanovnici Balkana izuzeti od pljačkanja zapadnih sila ali radi toga ne palimo automobile po Francuskoj i Engleskoj, ne dižemo se u zrak i postavljamo bombe po metroima.

15 godina
protjeran
rambox kaže...
Danny_HR kaže...

Kak bi se reklo svinjarija ili totalan rusfraj, zakon jacega na vlasti i to na Križarski nacin satri sve pred sobom ali opet Ameri kvocaju a bolje da čkome itekak s obzirom na njihove gluposti.{#}{#}

To je "unutarnja stvar jedne suverene zemlje", rekao je Medvedev nakon sastanka s latvijskim predsjednikom Valdisom Zatlersom u Moskvi. {#}

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, pobjednik predsjedničkih izbora koje je oporba proglasila namještenima, a međunarodna zajednica osudila masovna uhićenja prosvjednika i predsjedničkih kandidata, nazvao je u ponedjeljak prosvjednike banditima, a narodu poručio da revolucije i kriminala neće biti.

Uhićeno je više od tisuću pripadnika oporbe na prosvjedima protiv Lukašenkova autoritarnog režima, a među njima je najmanje sedam od devet predsjedničkih kandidata, od kojih su dvojica bila hospitalizirana zbog ozljeda koje ime je nanijela policija tijekom nereda u središtu Minska.

"To što su jučer pokušali u Minsku, to nije demokracija, to je banditizam. Vandali i razbijači razularili su se", ustvrdio je Lukašenko na konferenciji za novinare u Minsku u ponedjeljak, javljaju agencije.

Lukašenko je optužio predsjedničke kandidate za organizaciju prosvjeda i poručio da "neće biti revolucije ili kriminala u Bjelorusiji", da sigurnosne snage stoje čvrsto "protiv barbarizma i razaranja" i da "će svi ići u zatvor po zakonu", javljaju agencije Reuters i AFP. {#}

S jedne strane je Luky u pravu; ako si organizirao prosvjede i u prosvjedima je bilo povrijeđenih, ubijenih, trebaš ići u zatvor. Takav je kod njih društveni sistem i što se tko ima mješati, a naročito demokrati Amerikanci i Britanci. ;)

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Trebalo bi Japancima dovesti imigrante iz zemalja trećeg svijeta jer ovako Japan nije dovoljno multikulturalna zemlja. Nije u redu od njih što ne dozvoljavaju veći priljev stranaca u svoju zemlju. Neka se ugledaju na Veliku Britaniju i Francusku.
Možda su i Švicarci zatucani, jer su referendumom dakle voljom naroda zabranili gradnju Minareta u Švicarskoj. To je promaklo Tomiću, glavno da on "zatucanim Hrvatima" drži prodike jer su europljani gospoda a mi "balkanci" primitivci.

Ma odi u Japan, tko te drži..

Švicarci su ksenofobični, a sad da li su zatucani, namam pojima. Što ti meni hoćeš dokazati lošim primjerima da je to zapravo ok? Je'l dobra zabrana građenja minareta? Zabrana burke? Nije li Hićo napravio isto s sinagogama pa kako je završilo? I tko kaže da je sve što rade u Europi samo po sebi dobro? Jedino ako imaš kompleks manje vrijednosti. Jao, zamisli švicarci su zabranili gradnju minareta, e to je sigurno ispravno kad su to švicarci izglasali..

A sad, tko je tu zatucan, a tko primitivan, dalo bi se razglabati.

18 godina
neaktivan
the_tux kaže...
Možeš se praviti glup ali si me indirektno proglasio idiotom. Škrta i sebična osoba ne može biti idiot radi toga što se brine za svoje osobne potrebe a ne za potrebe krda u suvremenom društvu.

Od osobe koja "cikće od radosti" kako neki moraliziraju oko neke osobe koja pred publikom izvodi šakaranje vagine i usput osobu koja je škrta i sebična proglašava idiotom nisam nešto bolje očekivao. Živiš u nekom svojem fiktivnom utopijskom svijetu i drugima pokušavaš govoriti kako bi trebali živjeti, očekujući da bi trebali plodove svojeg rada dijelit s drugima a to ne želiš pokazati svojim primjerom. Vrlo licemjerno od tebe i daleko si ti od "kinika".
Znaš tko je faca?
Richard Stallman, osnivač GNU projekta. Čovjek koji se radi svojih ideala odrekao komfora. Mogao bi kao vrhunski programer i haker mlatiti masne pare, ali ga to ne zanima. Nego se zalaže za slobodan softver i svojim primjerom je pokazao kako se to radi.

dakle još jednom čovjeka kojeg ne interesiraju poslovi zajednice stari grci su nazvali idiotom. ja te nisam nazvao idiotom ni na koji način, ti si sam sebe prozvao škrtim i sebičnim, za to me ne trebaš kriviti, a moguće i da možeš jer čini se da te je bezglava jurnjava u raspravu odvela u vode gdje si se izgubio a što se vidi po tome da se u stvari diviš osobi osnivača GNU pokreta koji je po tvom pričanju sve samo ne škrt a pogotovo ne sebičan, također bi bilo interesantno vidjeti i tvoje ranije literarne eskapade u kojima vjerojatno braniš potpuno drugačije stavove od onih koje braniš ovdje, međutim to mi se neda, tko zna gdje će te još odvesti ova rasprava od avatarskog pingvina i GNUa do hiltera čini mi se, evo ja sam ponovno prešao u gejeve (pogledaj moj novi avatar) {#}{#}

kinik? ...nije li prdstvo samo jedna od ideja koju je božanstvo ispustilo iz svoje kosmogonijske meditacije?
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 4:10 ((s)izgoreo).
15 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

..... evo ja sam ponovno prešao u gejeve (pogledaj moj novi avatar) {#}{#}

Nisi nikad ni odlazio iz gay populacije. Ne ide to tako.

18 godina
17 godina
odjavljen

Već je i otvorena tema o tome.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice