Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.280.247
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
M_dipl. kaže...
....
mrzim ovaj editor, baš ga mrzim iz dna duše

Tako sam i ja mislio, ali sada ga prihvaćam kao sredstvo za jačanje karaktera... Javlja nam se ekipa iz Opus Deija da bi ga koristili za potrebe mortifikacije, za naprednije članove koji su već savladali autoflagelaciju i pikanje v rit... 

This space for rent!
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

Tako sam i ja mislio, ali sada ga prihvaćam kao sredstvo za jačanje karaktera... Javlja nam se ekipa iz Opus Deija da bi ga koristili za potrebe mortifikacije, za naprednije članove koji su već savladali autoflagelaciju i pikanje v rit... 

{#}

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
18 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

nisi ti ništa stekao, već si mijenjao okoliš u kojem živiš, nemaš ti ništa, ništa nije tvoje čak i atome od kojih si sagrađen posuđuješ i kasnije ćeš ih vratiti crvu ili nečemu u prirodi, tko ti daje za pravo da radiš to što radiš, svaki resurs koji si uzurpirao previše je onom zakinutom premalo, hebo te rad, čitavo čovječanstvo se razvilo izbjegavanjem rada a ti bi ga koristio kao sredstvo preživljavanja u današnje vrijeme izobilja, smrt radu! neka ga obavljaju strojevi, potrebna je jedino raspodjela onoga što je ionako posuđeno na korištenje i što će se ionako reciklirati u humus...

Ma nemoj mi reči. Fino si se ti dosjetio. Oni koji nešto svojim radom steknu ti bi im kao prava komunjara zapljenjivala i dijelila po nekom svojem ključu. Čovjećanstvo se razvilo sa izumima i mukotrpnim građenjem civilizacije a ne sjedenjem i kopanjem nosa. Ako obrađujem zemlju i bavim se održivim gospodarstvom s minimalnim uplivom u prirodu ne mijenjam drastićno okoliš da bi to nekoga ugrozilo.

Nisam obvezan pomagati društvu. Ne tiče me se društvo i zajednica i globalno zatopljenje. Svatko je kovač svoje sreće.

Te strojeve netko mora izrađivati. Netko mora usavršavati robote. Ne postoje samoreplicirajući roboti.

Veliki Brat kaže...
djed nije razmišljao kao ti kad je trebalo sudjelovati u lovu na mamute ili se braniti od spiljskog lava...

Više nismo u tom dobu. Svatko se brine za sebe, takvo smo društvo. Nismo plemenska zajednica.

M_dipl.

Znači da sam skroman bio bi savršen? :D

Samo si laskaj.

M_dipl.
Sve u svemu, definitivno mislim da su manjine u većini zemalja Europe, pa tako i kod nas, često obespravljena i marginalizirana skupina.

Zato trebaju imati povlastice kakve nemaju ni ugrožene životinjske vrste. Ja sam mislio da svi ljudi trebaju biti jednaki pred zakonom, očito sam se prevario.

Kako definiraš tu obespravljenost?

Stavljeni su u rezervate, ne omogućuje im se zapošljenje?

ivan dragi

Dok su isti povečali kriminal za preko 300% posljednjih nekoliko godina, često iskorištavaju socijalna prava i ne rade kako bi primili socijalnu pomoć...

Pretvaraju Švedsku u Švedistan.

17 godina
odjavljen

Ja ne vidim zašto bi uopće manjine trebale imati ikakva veća prava od "običnih" građana. Zašto bi se njihovi jezici trebali učiti u školama, zašto bi se njihova kultura trebala očuvati?

Ako živiš u nekoj državi, prihvati njen jezik, kulturu i običaje ili se seli.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 23:05 (vexx5555).
18 godina
neaktivan

@vexx

Ne veća, ali potpuno jednaka.
Pitaš zašto bi se sve to trebalo, ali ja tebe pitam, zašto ne bi?

Zašto tebi smeta njihov vjeronauk ili jezik u školama? Zašto ti smeta njihova kultura? Dok god nisi obavezan sudjelovati u tome.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 23:09 (Danny_HR).
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Ne veća, ali potpuno jednaka.
Pitaš zašto bi se sve to trebalo, ali ja tebe pitam, zašto ne bi?

Zašto tebi smeta njihov vjeronauk ili jezik u školama? Zašto ti smeta njihova kultura? Dok god nisi obavezan sudjelovati u tome.

Čiji vjeronauk? Ja znam za samo jedan.

Ovo boldano-u Onovnoj školi 22. Lipanj u Sisku se djecu vrbuje da uče srpski. Sramota. Nije bitno sad što je to srpski, ali da se nekome nameće ili ga se nagovara da uči tuđi jezik je meni nešto prestrašno. A također imaš škola u kojima je jezik manjina obavezan, iako to nije njihova država. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 23:17 (vexx5555).
18 godina
neaktivan

Ja znam za nekoliko vjeronauka. U mojoj osnovnoj školi imao si "klasičan" kršćanski i islamski vjeronauk.

Ne znam za jezike manjina koji su obavezni i smatram da to nije u redu. No u isto je vrijeme potpuno u redu da u školi postoji jezik manjina koji je izborni, baš kao i vjeronauk.

Uz to, izrazito je bitno očuvati svačiju kulturu, neovisno o kome se radi.

Stari, član srpske (samo primjer) nacionalne manjine u Hrvatskoj morao bi biti građanin s jednakim pravima poput tebe. Jer i njegova je država Hrvatska jednako kao i tvoja, neovisno o tome što je on sam Srbin.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 23:24 (Danny_HR).
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Stari, član srpske (samo primjer) nacionalne manjine u Hrvatskoj morao bi biti građanin s jednakim pravima poput tebe. Jer i njegova je država Hrvatska jednako kao i tvoja, neovisno o tome što je on sam Srbin.

Nisi me shvatio-ja sam za to da prava svim građanima budu jednaka, ali da se manjine ne favoriziraju zbog tko zna kojih razloga. Meni i je cilj da svi budemo jednaki.

Po kojoj osnovi pripadnik bilo koje manjine ima pravo zatražiti stan i tjerati pravdu kroz medije i tko zna kakve sve već udruge i predstavnike?

Glavno da imaju povlastice, a moja ulica koja je praktički u centru grada je još neasfaltirna dok se romima grade kuće (iz istog tog proračuna). Jesam li ja možda lud ili blesav ako mi se to ne čini fer?

18 godina
neaktivan
Ali ti to onim postom nisi pokazao. Umjesto toga rekao si da nije važno sačuvati njihov jezik ni njihovu kulturu i nek se sele ako im ne paše.

Što je potpuna glupost i najgori oblik netolerancije.
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Ali ti to onim postom nisi pokazao. Umjesto toga rekao si da nije važno sačuvati njihov jezik ni njihovu kulturu i nek se sele ako im ne paše.

Što je potpuna glupost i najgori oblik netolerancije.

A zašto bi bilo u redu govoriti na stranom jeziku u zemlji u kojoj živiš u javnosti? Zašto bi bilo u redu oblačiti se prema svojim običajima?

Neka svoju kulturu i jezik drže kod kuće.

18 godina
neaktivan
E vexx to ti je multikulturalnost... koja je meni glupost totalna...

Ja sam izraziti desničar... a takve stranke nema ovdje nazalost...

I ne... to nije netolerancija.. to je očuvanje...

Isto kao sto nije homofobija kad ja javno kazem: Ja ne volim homiće...

Ja ih ne volim, ali pustam ih da zive kako god zele...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
18 godina
neaktivan
the_tux kaže...
Ne tiče me se društvo i zajednica i...

U antičkoj grčkoj (atenskoj) demokraciji imali su naziv za onoga koji ne želi sudjelovati i ne interesira ga društveni život, naziv je bio idiot, iako je godinama riječ mijenjala prvotni smisao čak i dan danas je u sličnom svom arhaičnom značenju a rabi se za američke republikance koji...bla bla bla... evo →linky pa prouči ukoliko ti se da...

kinik? ...nije li prdstvo samo jedna od ideja koju je božanstvo ispustilo iz svoje kosmogonijske meditacije?
17 godina
odjavljen

Meni nitko ne smeta, nemam ništa protiv bilo kojih manjina.

Ali ako već živiš u nekoj državi, ne moraš na sva zvona oglasiti da si od tud i tud.

Imam frenda Srbina i jednog frenda Makedonca-ni jedan od njih ne priča svojim jezikom, ili ganja svoju kulturu. Oni su Hrvati, žive u Hrvatskoj i tako se ponašaju.

Ne kažem da treba zatrati sve svoje običaje, kulturu i jezik, ali brate mili-koja je ovo zemlja?

18 godina
1domagoj1 kaže...

LOL, ako se uvrijedite tolko jako ak vam neko veli da serete, onda vas hitno trebam educirati alternativnom hrvatskom jeziku. Evo sad ste oboružani, pa možete uzvratiti istom mjerom. {#}

LOL

Nisam zna 80% ovih izraza, a smatram se Dalmatincem. Nama je gentski urodjeno da bestimamo :( Sram me... {#}

Mentalist je moj idol... I torrente isto
18 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
E vexx to ti je multikulturalnost... koja je meni glupost totalna...

Ja sam izraziti desničar... a takve stranke nema ovdje nazalost...

I ne... to nije netolerancija.. to je očuvanje...

Isto kao sto nije homofobija kad ja javno kazem: Ja ne volim homiće...

Ja ih ne volim, ali pustam ih da zive kako god zele...

mani ova djevojka na tvom avataru sliči na she-male, odnosno chick with dick, jesi li to na slici ti ili netko tebi drag?

edit: oprosti, mislio sam reći da sliči na transrodnu osobu

kinik? ...nije li prdstvo samo jedna od ideja koju je božanstvo ispustilo iz svoje kosmogonijske meditacije?
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 2:16 ((s)izgoreo).
18 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

U antičkoj grčkoj (atenskoj) demokraciji imali su naziv za onoga koji ne želi sudjelovati i ne interesira ga društveni život, naziv je bio idiot, iako je godinama riječ mijenjala prvotni smisao čak i dan danas je u sličnom svom arhaičnom značenju a rabi se za američke republikance koji...bla bla bla... evo →linky pa prouči ukoliko ti se da...

U modernoj grčkoj to jest današnjoj zapadnoj civilizaciji, onaj tko ima dovoljno novaca je nezavisan i nebitno mu je što se događa s društvom jer je on taj koji radi pravila i promjene u društvu i svijetu oko sebe. To ne može postići priglupa masa to jest kako se u narodu naziva stoka sitnog zuba koja služi interesima manjine.

Sad se vrati natrag u bačvu.

18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

U modernoj grčkoj onaj tko ima dovoljno novaca je nezavisan i nebitno mu je što se događa s društvom jer je on taj koji radi pravila i promjene u društvu i svijetu oko sebe.

u modernoj hrvatskoj takvi završavaju u austrijskom zatvoru... također su i idioti i to u modernom a djelimično i u arhaičnom smislu

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 0:13 ((s)izgoreo).
18 godina
protjeran

M_dipl.
Postoje ljudi čija je startna pozicija slabija u društvu, i takvim ljudima treba

Zar ti misliš da samo manjine u Hrvatskoj (da ne idemo globalno o položaju manjina) imaju slabije startne pozicije ako ih imaju?
Moj djed nije imao nikakve povoljne startne pozicije u životu i kao običan radnik je stekao svojim radom nešto. Nije od države tražio povlastice niti povoljne startne pozicije niti je za to imao mogućnosti.

M_dipl.
Francuski romi su deportirani zbog ilegalnih radnji, i to su cijele obitelji deportirane zbog kriminala očeva. A imaju francusko državljanstvo.

Ključna stvar su ilegalne radnje. Koliko je meni poznato radilo se o rumunjskim Ciganima a budući da je Rumunjska članica EU na jednostavan način su prelazili granice članica EU. Svakom deportiranom Ciganu se dalo 300 eura a za djecu po 100.
Cigani imaju nomadski stil života, ako se ne žele integrirati u društvo (neki vele kako bi tom integracijom izgubili svoj identitet) to je njihova stvar.
Trebaju imati jednake mogućnosti ali ne i posebne povlastice.
Kada bi otišao u Japan ili Kinu morao bi preuzeti njihova pravila ponašanja. Nije obveza Japana da se povija mojim zahtjevima kao pripadnika manjine nego da se ja prilagodim pravilima ponašanja koja vladaju u toj zemlji.

M_dipl.
Je_eš ti ideju meritokratskog društva kad postoje skupine koje se ni uz pomoć trikova ne mogu izboriti za jednake šanse.

Ideja meritokratskog društva pada u vodu ukoliko ćeš uz pomoć trikova davati određene povlastice nekoj specifićnoj skupini društva pogotovo ako se nakon nekog vremena ti trikovi pokažu uzaludnima.
Ako ćeš radi kvote i afirmativne akcije zaposliti nekoga samo zato što je pripadnik manjine ili nekih drugih karakteristika a ne prema njegovim sposobnostima i ako se ne zaposli pripadnik većinskog društva a pokaže se sposobniji na temelju objektivnih pokazatelja (diplome, reference, iskustvo itd.), takvo društvo je osuđeno na propast ili stagnaciju u razvoju. Ne radiš time uslugu nikome.

M_dipl.
Aluzija je jasna. Meh

http://www.bbc.co.uk/news/10276738

Došli su dobrovoljno u Švedsku u potrazi za boljim životom (možda ponukani bajkama o socijalnim pravima u kojima ništa ne radiš a novci ti sami nekom magijom pristižu na račun), nitko ih nije silom tamo dovlačio.
Sada rade tamo nerede i ugrožavaju domicilno švedsko stanovništvo.

18 godina
neaktivan
the_tux kaže...
Ne tiče me se društvo i zajednica i...
the_tux kaže...

Zar ti misliš da samo manjine u Hrvatskoj (da ne idemo globalno o položaju manjina) imaju slabije startne pozicije ako ih imaju?
Moj djed nije imao nikakve po

blabla

bla

b..

..

dakle tiče te se društvo i zajednica ili samo bezvezno prkosiš te pišeš gluparije koje te ne interesiraju tek toliko da pišeš?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 0:26 ((s)izgoreo).
17 godina
odjavljen
the_tux kaže...

{#}

18 godina
protjeran

(s)izgoreo kaže...
u modernoj hrvatskoj takvi završavaju u austrijskom zatvoru... također su i idioti i to modernom a i u arhaičnom smislu

Taj idiot se nakrao milijuna i vidjet ćemo hoće li uopće biti kažnjen, ionako je svoju obitelj osigurao a možda će dobiti par godinica i nakon toga uživancija na "Malo vitra". Zavisi koliko je krupna riba ili je samo nečiji potrčko koji je bačen kao stara krpa nakon što je poslužio svrsi.

Našao si krivu osobu za primjer, osoba ne mora biti kriminalac da bi stekla svoje bogatstvo.

Nije on idiot, nego oni koji su glasali za njega. Nisu vlastodršci idioti, nego masa koja te idiote podržava i onda kada se vidi da rade loše stvari po državu i naciju.

Zašto mi je svejedno za društvo? Zato jer društvo oko mene više boli ona stvar nego mene a ja neću biti savjest svijeta i budala koja bi govorila što je dobro a što loše.

Društvo radije uživa u Big Brotherima, Lady Gagama, Kenjatoru Westu, perfomanserima i ostalim ekskrementima zabavno masonske industrije , nego se bavi svojim egzistencijalnim problemima.

Zato odyeb svima a ne samo njima.

17 godina
odjavljen
the_tux kaže...

Društvo radije uživa u Big Brotherima, Lady Gagama, Kenjatoru Westu, perfomanserima i ostalim ekskrementima zabavno masonske industrije , nego se bavi svojim egzistencijalnim problemima.

Zato odyeb svima a ne samo njima.

Drago mi je što ima još ljudi osim mene koji razmišljaju na taj način.

18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

dakle pomoći nema, zapao si u totalnu apatiju, ne vjeruješ nikome i samo use i svoje kljuse?

...svi su ti krivi i cigani i srbi i pederi, susjedi i sanader, džon vejn i društvo u cjelini?

17 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

dakle pomoći nema, zapao si u totalnu apatiju, ne vjeruješ nikome i samo use i svoje kljuse?

...svi su ti krivi i cigani i srbi i pederi, susjedi i sanader, džon vejn i društvo u cjelini?

Pretjeruješ. Ako ne vjeruje nikome, to je njegovo pravo.

U njegovim postovima on ne okrivljuje boldane osobe. Sanader je lopovčina kakve nema i to je istina.

18 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

Gdje sam rekao da su mi krivi i cigani i srbi i pederi, susjedi i sanader, džon vejn i društvo u cjelini?

Ne vidim razloga zbog čega bi nekoga iracionalno krivio za nešto što nema veze s menom niti ne znam gdje sam nekoga za nešto optužio.

Inače, impresioniran sam tvojim utopijskim gluparijama.

Ti mene proglašavaš idiotom radi toga što me ne interesira društvo i stoga što sam sebičan, škrt i okrenut svojim problemima.

Već sam rekao, svojim primjerom svjedoći ono što zastupaš, ovako nisi vjerodostojan.

Predaj svoju imovinu zajednici, pridruži se skvoterima, hipijima ili greenpissu, volontiraj.

Idi se boriti za očuvanje amazonske prašume, idi štititi kitove...

Nemoj od drugih zahtjevati da rade ono što ti smatraš da bi se trebalo učiniti, pokaži svojim primjerom.

18 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
(s)izgoreo kaže...

Pretjeruješ. Ako ne vjeruje nikome, to je njegovo pravo.

U njegovim postovima on ne okrivljuje boldane osobe. Sanader je lopovčina kakve nema i to je istina.

koj si mi ga ti sad faktor? zašto si se našao prozvanim odgovarati na pitanja postavljenim drugoj osobi?

the_tux kaže...

Gdje sam rekao da su mi krivi i cigani i srbi i pederi, susjedi i sanader, džon vejn i društvo u cjelini?

Ne vidim razloga zbog čega bi nekoga iracionalno krivio za nešto što nema veze s menom niti ne znam gdje sam nekoga za nešto optužio.

Inače, impresioniran sam tvojim utopijskim gluparijama.

Ti mene proglašavaš idiotom radi toga što me ne interesira društvo i stoga što sam sebičan, škrt i okrenut svojim problemima.

ne zovem te ja idiotom već antički grci imaju taj naziv za one koje ne interesira društveni život ili/i nisu u mogućnosti iz neukosti ga shvatiti...

sačuvaj me bože da te ja nazovem idiotom jer si škrt i sebičan... to je protiv pravila ovog foruma i to nisam napravio

također nisam rekao da tebi smeta svaki quac pa si zato mizeran, već sam te to upitao, upitnik je na kraju rečenice

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 1:23 ((s)izgoreo).
17 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

koj si mi ga ti sad faktor? zašto si se našao prozvanim odgovarati na pitanja postavljenim drugoj osobi?

Nisam se ja našao prozvanim. Ali glupo je da ga napadaš zbog njegovih stavova na koje ima pravo. Ja se u potpunosti lsžem sa njim-imaš li nešto protiv toga?

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Već sam rekao, svojim primjerom svjedoći ono što zastupaš, ovako nisi vjerodostojan.

Predaj svoju imovinu zajednici, pridruži se skvoterima, hipijima ili greenpissu, volontiraj.

Idi se boriti za očuvanje amazonske prašume, idi štititi kitove...

Nemoj od drugih zahtjevati da rade ono što ti smatraš da bi se trebalo učiniti, pokaži svojim primjerom.

to ti je krivo razmišljanje,to je stvar načela
ne trebaš biti peder da bi se borio za prava homoseksualaca,,ne trebaš pušiti marihuanu da bi se zalagao za njenu dekriminalizaciju..
niti siromašan da bi zagovarao socijalnu jednakost,dapače je bolje da si na poziciji u političkom ili općenito javnom životu,da imaš utjecaj..

http://www.youtube.com/watch?v=FoDhXMV3jaY&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 2:14 (seneka).
18 godina
neaktivan
(s)izgo

mani ova djevojka na tvom avataru sliči na she-male, odnosno chick with dick, jesi li to na slici ti ili netko tebi drag?

Ovo je vrijeđanje bez ikakve provokacije i jednostavno ga ne shvacam...

Mislim wtf...

Ali dobro... ti si se pokazao davnih dana kao jedan od neproduktivnih članova...

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
18 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Ovo je vrijeđanje bez ikakve provokacije i jednostavno ga ne shvacam...

Mislim wtf...

Ali dobro... ti si se pokazao davnih dana kao jedan od neproduktivnih članova...

uh, da imaš pravo ja se ispričavam {#} to su pežorativni pojmovi koji se upotrebljavaju u pornografiji i industriji seksa, nisam to mislio, mislio sam kako sliči na transrodnu osobu

oprosti još jednom, nisam mislio vrijeđati osobu na avataru

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 2:14 ((s)izgoreo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice