Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.291.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
(s)izgoreo kaže...

nažalost postoji, mene zanima postoji li zakon koji će kazniti onoga koji ima previše kada ne daje onome koji ima premalo

naravno da ne postoji, jel da postoji onda se niko nebi trudio za ništa. Zaš bi neko učio u školi, kad zna da ćemu netko dat novac samo zato što ga nema i netrudi se zaradit.

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 17:17 (cuspajz).
18 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
(s)izgoreo kaže...

nažalost postoji, mene zanima postoji li zakon koji će kazniti onoga koji ima previše kada ne daje onome koji ima premalo

naravno da ne postoji, jel da postoji onda se niko nebi trudio za ništa. Zaš bi neko učio u školi, kad zna da ćemu netko dat novac samo zato što ga nema i netrudi se zaradit.

zašto to misliš, neki ljudi vole raditi i učiti, zašto bi radio samo za sebe, zašto ne za zajednicu ljudi koji vole ono što rade i to rade zato što vole a ne zato da bi preživjeli, posjed kao što rekoh je teška debilana, sretna zajednica je ono što bi nam trebao biti cilj, jedino u zadovoljnoj zajednici i pojedinac može biti zadovoljan, jeli u današnjem vremenu robotiziranosti i automatizacije uistinu potrebno vezati ljudski rad sa ljudskim preživljavanjem?

kinik? ...nije li prdstvo samo jedna od ideja koju je božanstvo ispustilo iz svoje kosmogonijske meditacije?
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 17:40 ((s)izgoreo).
16 godina
cuspajz kaže...

Novac nikada nije bio motiv za pravi napredak, barem ne onima koji su direktno pridonijeli napretku.

Najveći napredak čovječanstvo će ostvariti kada odbaci novac, a to, nažalost, mi nećemo doživjeti.

Jednako tako, u svijetu u kojemu je novac pokretačka snaga, a pokretačka je iz jednostavnog razloga - trebaš ga da ne skapavaš od gladi, oni koji se trude nemaju nužno i novac zbog uloženog truda.

Dapače, najveću količinu novca drže ljudskom rodu potpuno nepotrebne individue {#}

16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
cuspajz kaže...
(s)izgoreo kaže...

zašto to misliš, neki ljudi vole raditi i učiti, zašto bi radio samo za sebe, zašto ne za zajednicu ljudi koji vole ono što rade i to rade zato što vole a ne zato da bi preživjeli, posjed kao što rekoh je teška debilana, sretna zajednica je ono što bi nam trebao biti cilj, jedino u zadovoljnoj zajednici i pojedinac može biti zadovoljan, jeli u današnjem vremenu robotiziranosti i automatizacije uistinu potrebno vezati ljudski rad sa ljudskim preživljavanjem?

Zato što nas ta zajednica (društvo) iz dana u dan pokrada. Pogledaj samo našu državu, i naslove u novinama. Opljačkali banku, ubio ženu, sanader ukro milione... zašto ulagati u takvu zajednicu?

Ja sam naučio biti sretan iako zajednica nije sretna, u protivnom bi se uvijek loše osjećao i nikada nebi bio sretan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 18:09 (cuspajz).
18 godina
cuspajz kaže...

Zato što nas ta zajednica (društvo) iz dana u dan pokrada. Pogledaj samo našu državu, i naslove u novinama. Opljačkali banku, ubio ženu, sanader ukro milione... zašto ulagati u takvu zajednicu?

Valjda zato da zajednica vise ne bude takva.

Pa to je sasvim logicno.

Situacija je takva jer se narod ne zalaze...

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
cuspajz kaže...

Valjda zato da zajednica vise ne bude takva.

Pa to je sasvim logicno.

Situacija je takva jer se narod ne zalaze...

Ja se držim one narode: jedna lasta, ne čini proljeće. Zbog moje promjene, neće se društvo mjenjat. Da pokušavam promjeniti društvo, uvijek bi bio razočaran, jel nebi to uspio napravit. Ustalom ne postoji savršeno usklađen život, i takav nikada neće biti. Ja sam to davno prihvatio, od tada se puno manje živciram i smirenije živim.

18 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

Zato jer sam škrt i sebičan i ne želim s drugima dijeliti ono što sam svojim radom stekao. Zapravo nije bitno koji su moji razlozi, ne želim svoje pošteno i mukotrpno stećeno bogatstvo dijeliti s drugima i točka. Tko želi biti parazit neka bude ali nije na meni da podržavam njegovo parazitiranje.

Svaki čovjek bi trebao svojim radom imati mogućnost normalnog življenja a na njemu je koliko sa svojim sposobnostima može steći neko bogatstvo.

Umjesto da se prosjači po ulici, neka im se da mogućnost obrade zemlje, vrtova ili nekih drugih poslova i time budu na korist sebi i zajednici. Time će im se povratiti ljudsko dostojanstvo koje gube prosjačenjem na ulici.

Ako je posjed teška debilana onda ti svojim primjerom pokloni svoj posjed nekoj zajednici i otiđi u hipi komunu ali nemoj drugima određivati što bi trebali raditi sa svojim sredstvima.

(s)izgoreo kaže...

ja ne volim lažljivce, ako je obećao neka se toga i drži ili objasni kojegod razloge...

Neka se žicar primi posla a ne da onome koji mu je dao milostinju još drži prodike, nezahvalno mučko đubre i provokator. Nije mu on obvezan dati ni lipu a kamoli neku veću svotu niti je obvezan davati razloge.

Neće mu dati novac jer je govno, evo razloga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 18:39 (the_tux).
18 godina
the_tux kaže...
(s)izgoreo kaže...

Zato jer sam škrt i sebičan i ne želim s drugima dijeliti ono što sam svojim radom stekao. Zapravo nije bitno koji su moji razlozi, ne želim svoje pošteno i mukotrpno stećeno bogatstvo dijeliti s drugima i točka. Tko želi biti parazit neka bude ali nije na meni da podržavam njegovo parazitiranje.

Svaki čovjek bi trebao svojim radom imati mogućnost normalnog življenja a na njemu je koliko sa svojim sposobnostima može steći neko bogatstvo.

Umjesto da se prosjači po ulici, neka im se da mogućnost obrade zemlje, vrtova ili nekih drugih poslova i time budu na korist sebi i zajednici. Time će im se povratiti ljudsko dostojanstvo koje gube prosjačenjem na ulici.

Ako je posjed teška debilana onda ti svojim primjerom pokloni svoj posjed nekoj zajednici i otiđi u hipi komunu ali nemoj drugima određivati što bi trebali raditi sa svojim sredstvima.

(s)izgoreo kaže...

ja ne volim lažljivce, ako je obećao neka se toga i drži ili objasni kojegod razloge...

Neka se žicar primi posla a ne da onome koji mu je dao milostinju još drži prodike, nezahvalno mučko đubre i provokator. Nije mu on obvezan dati ni lipu a kamoli neku veću svotu niti je obvezan davati razloge.

Tebi mozda nije palo napamet da je tog zicara drustvo oblikovalo u takvu osobu kakva on je.

Ne znas ti kroz sta je sve on mozda prosao i nemozes samo tako ostro suditi o ljudima.

Normalno da trulo drustvo rada trule pojedince.

Ne moze sve biti krivica pojedinca, vec je i okolina odgovorna.

- Psiho246
18 godina

Lako za bjesnocu kod zivotinja to nije uopce problem, kaj se tice srozavanja kvalitete zivota na svakoj razini u Hrvatskoj no kaj sa Bjesnocom naših politicara i Tajkuna za lovom kod nas kak to rješit bem ti jarca.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/i-europska-unija-zabrinuta-zbog-bjesnoce-hrvatskoj-clanak-287459

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

ako tako misliš onda rađe otiđi na neki otok bez ljudi pa samuj u svom blagostanju, ja dobro znam kakav je društveni poredak u kojem živimo ali isto tako dobro znam da nije jedini, promjene se trebaju desiti na globalnoj razini do tada se radujem i podržavam hakiranje velikih sustava, raspade sistema i sabotaže udruga za izrabljivanje...

the_tux kaže...

dogovor je dogovor kršenje dogovora je kršenje dogovora, što tu nije jasno, govno može biti samo onaj tko se dogovorenoga ne drži a razlog mu je govnarski

kinik? ...nije li prdstvo samo jedna od ideja koju je božanstvo ispustilo iz svoje kosmogonijske meditacije?
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
cuspajz kaže...
(s)izgoreo kaže...

Govoriš previše općenito. Sretna zajednica, sretni ljudi, kako to postići? Kako i čime realizirati ideju da svi budu sretni?

Budala bio, budala ostao...
18 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Tebi mozda nije palo napamet da je tog zicara drustvo oblikovalo u takvu osobu kakva on je.

Ne znas ti kroz sta je sve on mozda prosao i nemozes samo tako ostro suditi o ljudima.

Normalno da trulo drustvo rada trule pojedince.

Ne moze sve biti krivica pojedinca, vec je i okolina odgovorna.

Svjestan sam toga što spominješ ali to zavisi od slučaja do slučaja.

Tko ili što je koliko krivo za neku osobu kada zastrani u svojem životu, koliko su to genetski i odgojni faktori i koliko društvo teško je reči, ima svega i svačega.

Ako govorimo o dotičnom žicaru, njegovo ponašanje je suviše drsko i time mi ne ostavlja dojam očajne osobe nego pokvarenjaka kojemu je žicanje stil života.

Trulo društvo je odraz trulih pojedinaca i kada se stvori kritična masa imaš trulu zajednicu.

18 godina
neaktivan
boxer kaže...

Govoriš previše općenito. Sretna zajednica, sretni ljudi, kako to postići? Kako i čime realizirati ideju da svi budu sretni?

preraspodjelom po potrebama, npr. za početak odrediti gornji limit imovine...

18 godina
the_tux kaže...

Svjestan sam toga što spominješ ali to zavisi od slučaja do slučaja.

Tko ili što je koliko krivo za neku osobu kada zastrani u svojem životu, koliko su to genetski i odgojni faktori i koliko društvo teško je reči, ima svega i svačega.

Ako govorimo o dotičnom žicaru, njegovo ponašanje je suviše drsko i time mi ne ostavlja dojam očajne osobe nego pokvarenjaka kojemu je žicanje stil života.

Trulo društvo je odraz trulih pojedinaca i kada se stvori kritična masa imaš trulu zajednicu.

Da, ali drustvo ga je napravilo takvom osobom, pokvarenjaka kako ti kazes.

Ja mislim, iako ne moram biti u pravu, da je za njegov status odgovoran ekonomski razdor izmedu bogatih i ostatka naroda, tj kapitalizam.

Mozda je doticni ni kriv ni duzan zavrsio na ulici, mozda ga je drzava preveslala, privatizacija, tko zna?

Pa zar u takvoj situaciji ne bi i ti bio malo ogorcen i zbog toga mozda postao i pokvarenjak?

A mozda su krivi roditelji, s kojima nije imao uvijete za odrastanje? Opet vecinom problem drustva.

U savrsenom drustvu, nema takvih problema. Naravno, mi nismo u savrsenom drustvu, ali to ne znaci da ne bi trebali teziti ka tome.

Socijalna prava trebaju biti sto veca i trebaju ih imati svi.

- Psiho246
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
boxer kaže...

Ti misliš da je sadašnje društvo spremno i sposobno da to napravi?

Kako misliš napraviti mirnu preraspodjelu?

Ako od tebe oduzmu i dadnu meni da bi bila preraspodjela, da li bi ti bio zadovoljan time?

Nisam uvjeren da se to može uraditi.

Budala bio, budala ostao...
18 godina
protjeran

(s)izgoreo

ako tako misliš onda rađe otiđi na neki otok bez ljudi pa samuj u svom blagostanju, ja dobro znam kakav je društveni poredak u kojem živimo ali isto tako dobro znam da nije jedini, promjene se trebaju desiti na globalnoj razini do tada se radujem i podržavam hakiranje velikih sustava, raspade sistema i sabotaže udruga za izrabljivanje...

Zbog čega bi ja bio obvezan nekom jebivjetru davati plodove svojeg rada?

Svojim primjerom počni živjeti ono što propovjedaš. Ne postoji savršeno društvo niti će ikada postojati. Ljudi su različiti po svojim sposobnostima i potrebama, ljudi nisu roboti, previše je različitih pojedinačnih interesa da bi ih neki socijalni inžinjering ujedinio. Hakiranje velikih sustava i navodne velike pobjede nad korporacijama su jednake kao kad komarac ubode slona.

Promjene se ne događaju velikim revolucijama jer su puno puta u povijest takve revolucije sa sobom donosile diktaturu i represiju.

Ako želiš nešto promijeniti, počni od sebe i radi na sebi i svojem mikrosvijetu a ne sa Che Gevara parolama i ostalim anarhosindikalistićkim i komunističkim preseravanjem.

Ovako se radi promjena:

(s)izgoreo

dogovor je dogovor kršenje dogovora je kršenje dogovora, što tu nije jasno, govno može biti samo onaj tko se dogovorenoga ne drži a razlog mu je govnarski

Nisu dogovor ovjerili kod javnog bilježnika to je problem.

18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Zato jer sam škrt i sebičan i ne želim s drugima dijeliti ono što sam svojim radom stekao.

nisi ti ništa stekao, već si mijenjao okoliš u kojem živiš, nemaš ti ništa, ništa nije tvoje čak i atome od kojih si sagrađen posuđuješ i kasnije ćeš ih vratiti crvu ili nečemu u prirodi, tko ti daje za pravo da radiš to što radiš, svaki resurs koji si uzurpirao previše je onom zakinutom premalo, hebo te rad, čitavo čovječanstvo se razvilo izbjegavanjem rada a ti bi ga koristio kao sredstvo preživljavanja u današnje vrijeme izobilja, smrt radu! neka ga obavljaju strojevi, potrebna je jedino raspodjela onoga što je ionako posuđeno na korištenje i što će se ionako reciklirati u humus...

18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Već u startu ti se nameću dva problema.

Prvo, kak to misliš napraviti?

Drugo, kak misliš odrediti vrijednost imovine? Naime, prva stvar koju treba imati na umu je, ne postoje unlimited resursi. To povlači jednu stvar koja se zove nestašica, oskudica. E, a to sve skupa povlači tri stvari. Potrebu da se donose odluke, nešto što se zove rationing device, neki "racionirajući uređaj" te konkurenciju. U svijetu u kojem trenutno živimo ulogu "racionirajućeg uređaja" ima novac. I to se neće i ne može samo tak promijeniti. Još je jedna stvar ironična kod ovog kapitalističkog režima, iako ne postoje unlimited resursi, ovaj sustav se ponaša i pretpostavlja da postoji beskonačno mnogo resursa. Što pak proizlazi iz sve veće svjetske potrebe za resursima. I tak se vrtimo u krug.

K tome, u povijesti smo već imali jedan takav sustav u kojem su svi sretni i "jednaki", zove se socijalizam, pa vidiš kak je to sve skupa završilo.

Dakle, nama ne treba neki novi sustav, već potpuno novo razmišljanje i koncept koji treba usaditi ljudima, a iz toga će onda proizaći neki novi sustav u kojem će svima biti bolje. Naime, mišljenja sam da niti jedan novi sustav neće funkcionirati ako se nametne ljudima (kao što bi ti odredio gornji limit imovine, na što te opet pitam, kako?), već on mora proizaći sam iz društva. A za to treba ljudima mijenjati razmišljanje. Što je puno teže nego što izgleda.

No, čisto iz znatiželje, baš me zanima što bi bilo ako bi nekim čudom, makar na godinu dana resursi postali beskonačni, čisto radi eksperimenta. Mislim, ako postoji beskonačno resursa, eliminirali smo oskudicu. Eliminirajući oskudicu eliminirali smo i one tri nabrojene stvari. Potrebu za donošenjem odluka (umjesto dvije žvake s okusom jagode, sad možemo napraviti dvije žvake s okusom jagode i još tri s okusom banane, npr., a ne moramo birati između dvije žvake s jagodom koje se super prodaju po malo višoj cijeni i tri žvake s okusom banane koje se prodaju po malo nižoj cijeni), racionirajući uređaj (ako imamo beskonačno resursa, ne trebamo stvarima umjetno određivati vrijednost), ali i konkurenciju u sadašnjem smislu. No, da li bi se stvari tako razvijale i bile tolko idealne? Ne znam, zato velim, stvarno bi to bio zanimljiv eksperiment, samo kojim čudom postići da nam beskonačni resursi postanu dostupni?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 19:36 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan

Meni nije jasno što moderator čeka?

Nema smisla zatvoriti temu koja je u suštini zanimljiva, ali vas par treba malo "oladit". Majke mi ako vidim još jedan kilometarski tekst gdje netko citira i opovrguje svako slovo posta iznad sebe kako bi dokazao da je njegovo mišljenje najbolje na svijetu redom ću klikati na TD i PRIJAVA za trollanje, off topic, vrijeđanje, EGOIZAM,

Ok reci svoje mišljenje al brate nemoraš svoje filozofiranje svakome trljat u nos. Od pamtivjeka nikom nije jasno ni šta je moral ni šta je etika, ni umjetnost, neznam šta ti glumiš sada?

I još se usudiš nekome reći da sere i da se drži teme? Evo tebi TD veliki ko' KUĆA.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 19:56 (ivan dragi).
16 godina
neaktivan

Nisam ni sumnjao da me nečeš citirati, objašnjavati.

A dao sam ti TD jer si bezobrazan i zato što vrijeđaš ljude, a ne zato što su ti dugi postovi (ili post). Slobodno reci i meni što misliš, reci mi da serem, isprostači se ko' čovjek, zaradi karton i gg.

A i prilično sam siguran da nisi moderator teme, i da nemaš pravo nekome određivati da je unutar ili izvan teme, a kamoli da sere. Nemoram glumiti policajca , niti želim,  ni za TD ni za prijavu. Koliko znam svatko ima pravo prijaviti bilo koga za bilo što. Recimo za poruku dana, za sticky na temu itd...

18 godina
neaktivan

LOL, ako se uvrijedite tolko jako ak vam neko veli da serete, onda vas hitno trebam educirati alternativnom hrvatskom jeziku. Evo sad ste oboružani, pa možete uzvratiti istom mjerom. {#}

LOL

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
18 godina
the_tux kaže...

Zbog solidarnosti, nekakvog maglovitog poimanja čovjeka kao društvenog i humanog bića ili jednostavno svijesti da smo svi zajedno u nekakvom međuodnosu?

Sva sreća pa neki naš šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-šukun-djed nije razmišljao kao ti kad je trebalo sudjelovati u lovu na mamute ili se braniti od spiljskog lava...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 20:37 (Veliki Brat).
18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

jer si rimokatolik 

"ljubi bližnjeg svog"

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
16 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
the_tux kaže...

jer si rimokatolik 

"ljubi bližnjeg svog"

{#}

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
15 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Evo što redakcija misli o ovoj temi:

Od ostalih sitnica i naputaka savjetovali bismo da izbjegavate temu „Što se događa s našim društvom?“ u kojoj je toliko netematskog filozofiranja da ozbiljno razmišljamo o zaključavanju i kažnjavanju raznih Diplodokusa i samozvanih „Vrgorčana“

Izvor:

http://www.bug.hr/vijesti/o-cemu-pisali/108642.aspx

Ja bih "redakciji" savjetovao da se manje petljaju po sličnim temama a više da pomažu na hardverskim i softverskim problemima, što im i treba biti prioritet.

Eno, ja otvorio temu s hardverskim problemom a MBaksa i Drago će na temu o biciklima ili na Kaladont :D

Osamina supruga je tužna !
16 godina
neaktivan

I zašto bi te ignorao? Pa nisma ti rekao da te mrzim ili neznam što. Samo mi je glupo da nekome tako olako kažeš da kenja..

Ali ono što mene zanima jest OVO.

Naime Mađarska bi dala roditeljima pravo da glasuju za djecu. Niš novo. No moju pozornost je privukla sljedeća rečenica

"Da bi se onemogućilo davanje “prevelikih” prava Romima, zakonom bi se propisalo kako roditelji mogu dati samo jedan glas za djecu"

Cijela Europa se kune u demokraciju i ljudska prava. I ne želim suditi ni za jedne ni za druge. Ali činjenica je da su manjine veliki "problem", točnije izazov u Zapadnim zemljama. Npr, primjer Švedske gdje su u "kongres" ušli ultra desničari koji žele maknuti manjine iz Švedske. Konkretno, grad na jugu Malmo, gdje postoje cijela "ghetta" sa arapskom populacijom, koji se odbijaju priviknuti na kulturu Šveđana koji su im dužni davati često veća socijalna, ljudska, radnička prava nego starosjedilačkim Šveđanima. Dok su isti povečali kriminal za preko 300% posljednjih nekoliko godina, često iskorištavaju socijalna prava i ne rade kako bi primili socijalnu pomoć... 

Ono što mene zanima jest: Mislite li da manjine često imaju veća prava od večine? Navest ću primjer gdje u gradiću blizu mene postoji lokalna zajednica Roma kojima je općina dala (i u njihovo selo dovela i provela) i struju i vodu besplatno, u školi imaju drukčije kriterije i često im se gleda kroz prste. Od droge, ostalog "sitnog" kriminala koji ima se svakodnevno oprašta.

Iako postoje pojedinci u toj zajednici koji završe školu s odličnim uspjehom, te nastave školovanje, i u razgovoru s njima sam primjetio da su i oni sami "siti" toga. Naravno da postoje običajna prava itd, no zašto kada jedan čovjek ima seksualan odnos s maloljetnicom završi u zatvoru, dok drugi kaže kako je to njihovo običajno pravo.

Ovu temu je aktualizirala i Italija s izbjeglicama iz Tunisa. I digla na noge cijelu europu, a bome i granice {#}

15 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

Ja sam, konkretno, vidio tu tvoju temu i ne znam u čemu bi mogao biti problem, vjerujem da je većina ostalih odreagirala isto tako.

Riješio sam si sám problem, mada je bio nelogičan (tamo ti je objašnjeno na temi, ako te zanima).

Što ja znam, ovo je informatički forum ili se takvim  trudi biti, a vidim ovih dana da djelatnici Buga često pišu na temama koje nemaju veze s informatikom. Ma, i sustav ocjenjivanja je malo blesast. Imao sam  jučer/danas jedan softverski problem i od svih tih "petozvjezdaša" nitko se nije pojavio da bi pokušao riješiti moj problem, pa sam i to morao sam obaviti.

Evo npr mbaksa je vrhunski stručnjak za hardver ali on je stalno na temi o biciklističkom hardveru, umjesto da meni pomogne --KLIK

Slažem se s onim dijelom članka koji govori o tome da se ovakve teme trebaju ugasiti a vi filozofi imate Forum.hr i Index forum pa se tamo svađajte na temama o Filosofiji {#}

Osamina supruga je tužna !
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 21:57 (Endimion).
17 godina

e sad se čudimo što se događa s našim društvom?

kao seljak koji sadi tikve pa se čudi kako izlaze tikve a ne lubenice.

20 godina sijanja mržnje, netolerancije, bezakonja...pa se onda čudom čudimo što se dešava.

17 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

Ono što mene zanima jest: Mislite li da manjine često imaju veća prava od večine? Navest ću primjer gdje u gradiću blizu mene postoji lokalna zajednica Roma kojima je općina dala (i u njihovo selo dovela i provela) i struju i vodu besplatno, u školi imaju drukčije kriterije i često im se gleda kroz prste. Od droge, ostalog "sitnog" kriminala koji ima se svakodnevno oprašta.

Iako postoje pojedinci u toj zajednici koji završe školu s odličnim uspjehom, te nastave školovanje, i u razgovoru s njima sam primjetio da su i oni sami "siti" toga. Naravno da postoje običajna prava itd, no zašto kada jedan čovjek ima seksualan odnos s maloljetnicom završi u zatvoru, dok drugi kaže kako je to njihovo običajno pravo.

Ja smatram da su manjine kod nas definitivno previše favorizirane u odnosu na nas "starosjedioce".

Meni se diže tlak kada vidim na tv-u da cigani traže stan ili pomoć-za koji K.....? Za to što kradu okolo, ne obrazuju se, namjerno žive u socijali, zlostavljaju normalne i poštene ljude, smrde na tristo metara?!!

Kad se cigan u busu šverca, uvijek ga puste, a dedu sa štapom koji ima par stotina kuna mirovine šutnu van.

Ili oni Srbi koji traže obnavljanje kuća?! Ma što bi oni-za vrijeme rata pobjegli u Srbiju a sad su kao manjina i traže prava?!!!

Mrzim ovu našu socijalnu državu.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 22:23 (vexx5555).
17 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...

Eh, da je bar socijalna.

Socijalna je ona i previše, i baš zbog toga i propada (naravno tu su i lupeži na vlasti).

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice