Čekaj malo... Ti prvo pričaš o kruškama i jabukama na sasvim legitimnu usporedbu koja bi svakom razumnom čovjeku bila u stanju predočiti i približiti poznato i općeprihvaćeno s nečim što to nije, a zatim vučeš paralelu u poimanju umjetnosti s razmakom od 400 godina? I to ne bilo kojih, nego ovih posljednjih 400, od otkrića Amerike do leta u svemir?!
Nevjerojatno! 
Vjerojatno je tebi legitimna usporedba samozadovoljavanja na javnom mjestu od sviranja instrumenata na javnom mjestu ali meni nije a pretpostavljam ni većini ljudi na ovom forumu.
Tvoj finale:" a zatim vučeš paralelu u poimanju umjetnosti s razmakom od 400 godina? I to ne bilo kojih, nego ovih posljednjih 400, od otkrića Amerike do leta u svemir?!Nevjerojatno!"
Michelangelo će i za sljedećih ne 400 nego 1000 godina i više biti pojam za umjetnost i dosege ljudske civilizacije u umjetnosti, što je za Duchampa, pisoare i pozlaćena govna u staklenci upitno.
Ne znam kakve veze ima otkriće Amerike i let u svemir s umjetnošću, možda misliš zbog dosega moderne tehnologije i time novih spoznaja koje su dovele do formiranja novih izričaja u društvu uslijed manje brige oko borbe za opstanak a time više vremena za umjetnički izričaj. Da kojim slučajem svemirci slete na ovu planetu i pogledaju unazad 20 godina ljudski doseg u umjetničkom izričaju, otišli bi brže nego su došli i rekli bi:" Ovi humanoidi su izgubljen slučaj, ko ih *be".
Deus ex machina
Na isti nacin na koji se ja npr. smijem ljudima iz proslih stoljeca koji su vjerovali da kesica zlata moze odrijesiti grijeha
Martin Luther je bio reformator koji je riješio tu glupost.
Deus ex machina
Ako takvi performansi zaista predstavljaju neku formu umjetnosti koja s vremenom moze postati mainstream, ti buduci narastaji ce se kidati od smijeha na nasu zatucanost i ovu konverzaciju :-D
Ne znam da li u i jednom primitivnom društvu postoji umjetnički izričaj poput navedenog perfomansa u modernom društvu.
(s)izgoreo kaže...
ja bih bio presretan, jer bi to ponajprije značilo da smo se riješili okupacije crkve i da imam slobodu/e više... tj. slobodan sex gdje god mi se prohtje, stid od vlastitog tijela i svoje seksualnosti je tek još jedan od poklona kršćanstva na koji smo se nažalost kroz generacije tupeža navikli...
Crkva, džamija, sinagoga, budistički hram te ne sprečava da hodaš gol po ulici niti da radiš što želiš. Možda ti to nevjerojatno zvuči ali i bez crkve društvo ima neka pravila ponašanja kojih se drži i koja su općeprihvaćena.
Radi što želiš (Do what thou wilt shall be the whole of the Law) ali nemoj kriviti crkvu ili društvo ukoliko neće biti zadovoljno tvojim ponašanjem.

Mentalist je moj idol... I torrente isto

{stavljam ovog smajlija jer znam da nervira} <- ključ