Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.213.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Let 3 u HAZU!!!!

@Garfild... sjaši. Dosadan si, gori si nego Jehovljevi svjedoci!

Mentalist je moj idol...
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 14:08 (tnakir).
17 godina
neaktivan

...može mu se oprostiti... i Oscar Wilde je o umjetnosti nadrobio svašta...{#}

"Umjetnik je stvaralac lijepoga.
Cilj umjetnosti je otkriti sebe, a pritajiti umjetnika.
Kriticar je covjek kojemu uspijeva dojam lijepog izraziti u nekom drugom obliku ili oblikovati s pomocu neke
nove materije.
Najviši i najniži oblik kritike jest neka vrst autobiografije.
Tko u lijepome nalazi ružan smisao, porocan je i bez ljupkosti. To je mana.
Tko u lijepome nalazi lijep smisao, profinjen je. Za takva covjeka još ima nade.
Medu izabrane spadaju oni koji u lijepim stvarima vide samo Ljepotu.
Nema moralnih ili nemoralnih knjiga. Knjige su napisane dobro ili loše. To je sve.
Nevoljkost što je devetnaesto stoljece osjeca prema realizmu jest bijes kojim kipti Caliban* kad gleda svoj
nakazni lik u ogledalu.
Nevoljkost što je devetnaesto stoljece osjeca prema romantici jest bijes što ga osjeca Caliban kad u ogledalu
ne vidi svoga lika.
Moralni život covjekov pruža umjetniku glavnu gradu, ali moral umjestnosti u biti je savršena uporaba
nesavršenih sredstava.
Umjetnik nikad ne želi ništa dokazivati. A cak se i istine mogu dokazati.
Umjetnik nema nikakvih etickih naklonosti. Eticka naklonost u umjetnika znaci neoprostiv manirizam.
U umjetnika nema morbidnosti. Umjetnik može izraziti sve.
Misao i jezik umjetnikovo su orude.
Poroci i vrline umjetnikova su grada.
Sa stajališta oblika, obrazac za sve umjetnosti glazbenikovo je umjece. Sa stajališta osjecaja, obrazac je
glumceva vještina.
Sva je umjetnost površina i simbol u isti mah.
Umjetnik koji ruje ispod površine, cini to na vlastitu odgvornost.
Tko izmedu redaka pronalazi simbole, cini to na vlastitu odgovornost.
U umjetnosti se zapravo ogleda promatrac, a ne život.
Oprecni stavovi o nekom umjetnickom djelu dokazuju njegovu novost, raznolikost i životnost.
Nesuglasje kriticara dokazuje da je umjetnik u suglasnosti sa samim sobom.
Možemo oprostiti covjeku kad stvara nešto korisno sve dok se sam ne pocne diviti svome djelu. Jedino
opravdanje za covjeka koji stvara nešto beskorisno jest u tome što se neizmjerno divi svome djelu.
Sva je umjetnost sasvim beskorisna"

...kaos...
17 godina
Re: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
tnakir kaže...

Let 3 u HAZU!!!!

@Garfild... sjaši. Dosadan si, gori si nego Jehovljevi svjedoci!

Da ima hvala dao bih ti {#}

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
18 godina
Garfield-LŠ kaže...

...

tl;dr

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina

@Grafild... oprosti za sjasi, ispricavam se, neugodan sam.

Ostatak... da si dosadan. Jesi :)

Mentalist je moj idol...
17 godina
neaktivan
the_tux kaže svasta...
Dakle... nije me volja ponaosob odgovarati na svaku recenicu, jer vidim da se ne slazemo a i nema sanse da ti promjenim misljenje.
Samo jedno - linkovi ovih 'zvijezda' koji su pokazali svoje 'sposobnosti' u nekom hitoidnom showu, su poprilicno bijedan argument... ne moze svatko pjevati dobro iz tira, i s time se slazem, ali svatko moze nauciti pjevati, i to odlicno. Kad ta recenica ne bi bila istinita, onda zanimanje ucitelja pjevanja ne bi postojalo.
Sluh, kao i sve drugo u zivotu, moze se steci treningom.
No ti _vjerujes_ (vjerovati, vrlo bitna razlika od 'znati'), a vjernicima iovako ionako ne mozes nikad nista dokazati :-P
skank666 kaže...

slazem se s ovima sto vele da onda svatko moze biti umjetnik (ako je ono umjetnost)... umjetnici su, ninja kornjace, mestrovici, bethoveni itd. 

onda stavit nju u istu ladicu s njima? 

iskreno, nikad nisam kuzio te perfomanse? meni to nema veze s vezom. ali ako se nekom to svidja - OK. iako mislim da su vecina posjetitelja  fejkeri koji vole da ih se vidi na takvim mjestima jer ne poznaju granice umjetnosti i bla bla i kuze sto ona oce rec...(NOT!)

bas me zanima, da se na kraju ili poceku tog perfomansa ne kaze sto je pjesnik htjeo reci bili itko ziv skuzio o cemu se tu uopce radi?

Pa, iskreno cu ti rec - nitko u ovom topicu kuzi ideju iza ovog performansa, i to nije upitno.

Ljudi u topicu se dijele u tri skupine:

a) ne kuzim, ali mozda postoji netko tko kuzi

b) ne kuzim, ne zanima me i zbog toga to nije umjetnost

c) ne kuzim, zato treba cenzurirati debelu kravu da ne gledam nesto sto ne kuzim

Garfield-LŠ kaže...

Unutar Katoličke Crkve postoji jedna divna umjetnost, a to je liturgija. Štoviše liturgija je najveća umjetnička tvorevina na svijetu, ona je središnja umjetnost, jer umjetnički prikazuje život Kristov, koji je središte povijesti. Nadalje rečeno liturgijska glazba je glazba koja sve ostale nadilazi, jer ona obrađuje, izražava ono što je jedino glavno, jedino nužno i bitno – ljubav k Bogu. Sav je ovaj svijet od Boga, te je jedino prava umjetnost pokušati dočarati ljudskim osjetilima veličinu Božje bivstovanja.

Ova recenica ne stoji - mora bit ponesto i od vraga, jer inace ti mladi izgubljeni umovi koje si spomenuo u pocetku posta, uzivaju u Bozjim darovima.

Posljedicno, i ovaj nejasni performans je stvoren od Boga.

Sad, nije da navodim vodu na svoj mlin, ali ako je sve od boga, to znaci da tolerancija mora biti na prvom mjestu.

Tolerancija != cenzura

Dakle, sto sam krivo shvatio?

I btw, dobrodosao natrag, meni si osobno bas nedostajao :-) 

@Jurra

daj upali PM-ove!

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 14:44 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
koji je ovaj garfield car... unbefakinlivable
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
neaktivan

Ako je troll, onda je najbolji troll ikad.

I'm a fucking walking paradox. No I'm not.
15 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
koji je ovaj garfield car... unbefakinlivable

Neko napiše glupost i ispadne budala a vi mu kažete da je car -.-

Dino
18 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Ako je troll, onda je najbolji troll ikad.

Garfield-LŠ je Bog svih troll-ova {#}

Go..Garfield-LŠ...Go... {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina

Kako se zove ona baba sa facebooka sto non stop posta o isusu, grijesima, vragu? Cest je gost rubrike humor i smijesne slike? Marija nesto... Da mu to nije mater?

Mentalist je moj idol...
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kako se zove ona baba sa facebooka sto non stop posta o isusu, grijesima, vragu? Cest je gost rubrike humor i smijesne slike? Marija nesto... Da mu to nije mater?

Božica Jurić {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ta je nepismena, Garfield s druge strane slaze lijepe i citke recenice.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
tnakir kaže...

Ta je nepismena, Garfield s druge strane slaze lijepe i citke recenice.

Da, on svoje bedastoce lijepo upakuje.

Style, not substance. {#} Stvarno se imamo cemu diviti

I'm a fucking walking paradox. No I'm not.
16 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kaptol-bi-sankcionirao-sve-antidrzavne-i-anticrkvene-tekstove-u-medijima-/551173.aspx

Ovo je jednostavno jasdno i bijedno od crkve. Sramim se što me kao kršćanina  povezuju sa ovakvom crkevnom institucijom.

EDIT: Bivši

Mrzim svoj nadimak!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 20:17 (captain_soap_McTawish).
17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kaptol-bi-sankcionirao-sve-antidrzavne-i-anticrkvene-tekstove-u-medijima-/551173.aspx

Ovo je jednostavno jasdno i bijedno od crkve. Sramim se što me kao kršćanina povezuju sa ovakvom crkevnom institucijom.

Treba ih odvesti na jedan moderni performans i promatrati reakcije {#}

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...
17 godina
Deus ex machina kaže...

Ovo je jednostavno jasdno i bijedno od crkve. Sramim se što me kao kršćanina povezuju sa ovakvom crkevnom institucijom.

Treba ih odvesti na jedan moderni performans i promatrati reakcije {#}

Oni bi gustali. Oni to rade svaku subotu navecer

Mentalist je moj idol...
18 godina
the_tux kaže...

Deus ex machina
No umjesto da se protiv toga bunim, ja to stavljam u isti kos sa recimo progresivnim modernim jazzom (kakofonicnim miksom frekvencija i ritmova koji meni nema nikakvog muzickog smisla) - ko voli nek izvoli.

Kako uspoređivati sviranje instrumenata sa samozadovoljavanjem na pozornici?
Miješaš kruške i jabuke osim što je poveznica "nerazumijevanje".

M_dipl.
Sud poput tvoga, "to mogu i ja", se uvijek daje post festum, nakon što se vidi nešto što "i ti možeš". Takav sud temelji se na implicitnoj pretpostavci da je umjetničko djelo tehnički nešto što ne može svatko, što je kriva pretpostavka. Poanta nije "može li svatko postaviti pisoar u galeriju", nego "kome je to prvo palo na pamet i zašto".

Učo, razlika je u tome da kada bi netko od nas šetao gol po gradu ili radio ovakve "perfomanse" ubrzo bi ga smjestili u mentalnu instituciju.
Što se tiče pisoara i ostalih uporabnih predmeta u svakodnevnom životu, Michelangelu tako nešto nebi palo na pamet jer se nije bavio banalnim stvarima.

Čekaj malo... Ti prvo pričaš o kruškama i jabukama na sasvim legitimnu usporedbu koja bi svakom razumnom čovjeku bila u stanju predočiti i približiti poznato i općeprihvaćeno s nečim što to nije, a zatim vučeš paralelu u poimanju umjetnosti s razmakom od 400 godina? I to ne bilo kojih, nego ovih posljednjih 400, od otkrića Amerike do leta u svemir?!

Nevjerojatno! {#}

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...

.., jer nisu svi htjeli služiti onoj knjizi što je Marx napisao u 19.stoljeću, gdje je on prvi izdao tu revoluciju prije Revolucije, jer nije pošteno se ponio prema ljudima u tiskari, koji su mu tiskali tu njegovu knjigu, koja nije mogla postati uspješnica bez konspirativnih središnjica moći, bilo da su iste Moskva ili London,..

Post zaslužuje samo jedan komentar; LOL

U jednom se zapravo i slažemo, ali iz potpuno oprečnih stavova; knjiga je bila Kapital, a ne Komunistički manifest..

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže apropos TUX-ovog posta...
Čekaj malo... Ti prvo pričaš o kruškama i jabukama na sasvim legitimnu usporedbu koja bi svakom razumnom čovjeku bila u stanju predočiti i približiti poznato i općeprihvaćeno s nečim što to nije, a zatim vučeš paralelu u poimanju umjetnosti s razmakom od 400 godina? I to ne bilo kojih, nego ovih posljednjih 400, od otkrića Amerike do leta u svemir?!

Nevjerojatno! {#}

Kontekst zlata vrijedi.

Primjera radi, pogledaj "Vanishing point" iz 1970. Bez ikakvog konteksta u smislu politickih, drustvenih i ostalih struja, film se cini skoro besmislen - tu je neki covo koji se voza po pustinji.

Nnekome tko je prozivio 70te, i nekome tko ih je malo proucavao - "Vanishing point" je kultna metafora.

Potpuno je jasno da kontekst (tj. godine nastanka filma) i poznavanje istog odredjuje osobno poimanje kvalitete ovog filma.

Michaelangelo je gurao granice u svojem dobu. U nasem dobu (opet, kontekst), njegovi napretci su odavno postali mainstream, pa treba gurati dalje.

I sad ono najbolje: ako je public fisting pomicanje granica, then let it be. Vidi se na primjerima povijesti da svako nasilno zagusivanje 'ispravnih' stvari prije ili kasnije posustane. Prave vrijednosti imaju svojih nacina za isplivavanje.

Ako je public fisting samo izivljavanje, cemu onda uopce trositi energiju boriti se protiv toga? Zamrijet ce sam od sebe.

Kad sam se vec upustio u ovu raspravu, ja bi pogledao uzrok zbog kojeg se sve vise ovakvih performansa pojavljuje, jer ova teta nije Jill's unique snowflake.

Vecina moralista (ovo nije derogativno nego ne znam bolji izraz) ce reci da je to zato jer drustveni moral opada i savjetuju da se takve stvari adresiraju cenzurom, tako da ljudi niti ne dobijaju ideje. Ja se osobno apsolutno ne slazem, mislim da ovakve stvari isplivavaju na povrsinu zbog desetljeca, cak i stoljeca laznih moralizma kakvi se dan danas i dalje vidjaju u serijatskim zemljama u obliku burki.

Pa "umjetnici" koji imaju srecu da zive u zemljama sa odredjenim pravima i slobodom glasa, sad to guraju u drugi ekstrem, trazeci balans.

Kad sam imao 10 godina, vidjeti gole sise je bilo nemoguce. Samo 10 godina kasnije, listam dnevne novine i eto svijezi, lijepi bujni par svaki dan :-D Ne sjecam se da se itko bunio protiv toga, jer vecina muskaraca voli gole sise. Jednostavno je pomicati granice dok su unutar naseg 'comfort zonea', no pravi napredak se postize izlazenjem iz tih imaginarnih ogranicenja. Nazalost, vecina ljudi kad ih stavis izvan njihove zone komfora - podivljaju, misleci da je ta stvar kriva za njihove osjecaje, dok su si zapravo krivi sami, jer su si te granice uopce i zacrtali.

Poanta cijelog ovog mozganja je upravo ono sto sam naveo prije:

pusti nek se dogadja. Dva su moguca ishoda:

1. Ako ima vrijednost zazivjet ce i postati mainstream, granice ce se pomaknuti, i apsolutno nitko nikada nece moci nista po tom pitanju napraviti. Mi kao djedovi cemo klimati glavom s neodobravanjem dok ce nasi klinci otkidati na to, tako to ide tisucljecima.

2. Ako nema nikakve vrijednosti, nestat ce samo od sebe kako je i doslo, i nikom nista.

Pocinjem se bojati da sve vise i vise pisem kao iHush...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 17:58 (Deus ex machina).
18 godina
pogle tamo onog specijalca sa marxom i liturgijom.
ima 4 posta i svugdje iste paralele... bilo to u temi, komandant mark i blek stena (tema strip) ili nase drustvo.
moramo olega pitat jel na ugljanu drze ekipu locked ili im davaju vikende.
17 godina
torrente kaže...
pogle tamo onog specijalca sa marxom i liturgijom.
ima 4 posta i svugdje iste paralele... bilo to u temi, komandant mark i blek stena (tema strip) ili nase drustvo.
moramo olega pitat jel na ugljanu drze ekipu locked ili im davaju vikende.

Kako to oleg zna :) ??

Mentalist je moj idol...
18 godina

cojek je s ugljana :))

ljetne kolumne su ispunjene otocnom melankolijom, a ima i jedna ustanova u blizini.

18 godina
Deus ex machina kaže..

Pa, iskreno cu ti rec - nitko u ovom topicu kuzi ideju iza ovog performansa, i to nije upitno.

Ljudi u topicu se dijele u tri skupine:

a) ne kuzim, ali mozda postoji netko tko kuzi

b) ne kuzim, ne zanima me i zbog toga to nije umjetnost

c) ne kuzim, zato treba cenzurirati debelu kravu da ne gledam nesto sto ne kuzim

Zaboravio si : d) Debela krava zaraduje pare na ovom napacenom narodu pomocu fistinga. (namjerno asociram na Mamica, jer sam duhovit)

Uglavnom, mislim da je malo arogantno od tebe da tako tupo nudis "jedine" tri opcije, kao da si pokrio sve uglove i popio pamet cijelog svijeta.

Obicno ne pristupas diskusiji u tom tonu.

A kao pravi umjetnik, u tvome postu, ako se dobro pogleda, moze se u jednom sloju primirisati ismijavanje ljudi za koje smatras da nisu u pravu, tj. ismijavas one osobe cije se misljenje kosi sa tvojim, a svoje misljenje smatras apsolutnom istinom.

Arogantno. Ako sam pogodio. A jesam. Jer ja znam sve i moje misljenje je ispravno.

Uglavnom, ja sam za sve te slobode, ono ovo, sloboda govora, misljenja, izrazavanja i sve to, ali NE pod svaku cijenu.

Iako ismijavas neke moralne cimbenike u jednom daljnjem postu, moral nije izmisljena stvar.

Moral predstavlja ljudsku svijest i teznju ka poboljsanju drustva, a i pojedinca.

Jest da su neke moralne smjernice usadene u drustvo na silu, ali moral kao moral nije nista lose.

Buduci da odobravas ovakav performans, a ismijavas moral, kako bi bilo da sada svi pocnu raditi fisting na ulici, a muski si analno trpaju predmete. Pa sta, zasto ne bi? Mozda hoce poslati politicku poruku ili su samo drukciji i ti ih ne shvacas.

Imas dijete ili ga mislis imati? Kako bi se osjecao da tvoje maloljetno dijete prode pored ovakvih "performera"?

Jedno je seks, drugo je izivljavanje i preseravanje. Ova performerica zgrta pare na ljudima koji same sebe natjeraju da misle kako nesto razumiju. Kako je netko vec rekao - pozeri ili znatizeljnici.

Ova "krava" nije nista drugacija i od recimo M. Mansona koji slicnim performasima puni svoje koncertne dvorane. Njegova je metoda ubijanje stenaca i pusenje qrca i slicno.

Nije niti puno drugacija od Thompsona koji lijepo zaradi od macevanja i igranja sahom.

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Buduci da odobravas ovakav performans, a ismijavas moral, kako bi bilo da sada svi pocnu raditi fisting na ulici, a muski si analno trpaju predmete. Pa sta, zasto ne bi? Mozda hoce poslati politicku poruku ili su samo drukciji i ti ih ne shvacas.

Imas dijete ili ga mislis imati? Kako bi se osjecao da tvoje maloljetno dijete prode pored ovakvih "performera"?

ajde ti odgovori, kako bi bilo da svi počnu raditi fisting na ulici...?

ja bih bio presretan, jer bi to ponajprije značilo da smo se riješili okupacije crkve i da imam slobodu/e više... tj. slobodan sex gdje god mi se prohtje, stid od vlastitog tijela i svoje seksualnosti je tek još jedan od poklona kršćanstva na koji smo se nažalost kroz generacije tupeža navikli...

Anything you say can and will be used against you
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 20:08 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Zaboravio si : d) Debela krava zaraduje pare na ovom napacenom narodu pomocu fistinga. (namjerno asociram na Mamica, jer sam duhovit)

Pa, radi, nasmijao sam se :-D

Psiho246 kaže...

Uglavnom, mislim da je malo arogantno od tebe da tako tupo nudis "jedine" tri opcije, kao da si pokrio sve uglove i popio pamet cijelog svijeta.

Obicno ne pristupas diskusiji u tom tonu.

A kao pravi umjetnik, u tvome postu, ako se dobro pogleda, moze se u jednom sloju primirisati ismijavanje ljudi za koje smatras da nisu u pravu, tj. ismijavas one osobe cije se misljenje kosi sa tvojim, a svoje misljenje smatras apsolutnom istinom.

Arogantno. Ako sam pogodio. A jesam. Jer ja znam sve i moje misljenje je ispravno.

Ja ne vidim gdje sam nastupio arogantno, osim sto sam zaboravio navesti "_JA_ u ovom topicu vidim tri grupe ljudi".... mislio sam da se implicira da sve sto kazem je samo ono sto ja mislim, tako da ne treba trositi rijeci.

Ako imas jos pokoju grupu za dodati, samo naprijed. Ja je ne vidim.

Ja vidim da nam je zajednicko sto nitko ne kuzi sta je pjesnik htio reci, ali ne slazemo se u tome kako reagirati. Ja odobravam takve nastupe, nekoga bas briga, a netko bi cenzuru.

Psiho246 kaže...

Uglavnom, ja sam za sve te slobode, ono ovo, sloboda govora, misljenja, izrazavanja i sve to, ali NE pod svaku cijenu.

Iako ismijavas neke moralne cimbenike u jednom daljnjem postu, moral nije izmisljena stvar.

Moral predstavlja ljudsku svijest i teznju ka poboljsanju drustva, a i pojedinca.

Jest da su neke moralne smjernice usadene u drustvo na silu, ali moral kao moral nije nista lose.

Apsolutno se slazem. Ono sto meni ne pase su ljudi koji se okuju moralom pa na osnovu njega brane drugim ljudima da rade sto zele. Ovakvi performeri tebi nikako ne napadaju osobnu slobodu, nitko te ne tjera da ih gledas. Ti si SAM kliknuo na filmic i pogledao.

Ako cemo koristiti moral kao zastavu za okupljanje cenzora, onda mozemo komotno bilo sta drugo... neki ljudi uzimaju Kur'An pa ih zovu teroristima. Moral ili Kur'An - meni je to ista pasta!

Meni je stvarno smijesno to sto ja filmic zapravo nisam ni pogledao. Startao sam, premotao na tri razlicita mjesta i pogledao svako mjesto 2-3 sekunde i ugasio.

Btw, po meni, ti nisi za nikakve slobode. Tj. nisam uopce siguran da razumijes da koncept slobode nadilazi tvoj comfort zone.

Sloboda je kad toleriras i ono sto ti se svidja i ono sto ti se ne svidja, jer nisu svi ljudi jednaki u ukusima, odgoju i ogranicenjima.... a ne da toleriras slobodu govora jer ti je to OK, ali ono sto ti je odvratno, to ne zelis niti da postoji... pa cekaj malo, tebi ne pase, zasto moras drugim ljudima koji to zele vidjeti - onemoguciti?

Psiho246 kaže...

Upravo zbog toga sto ne mozes siliti ljude sto da gledaju ili ne gledaju, ovakvi se performansi ne odvijaju javno danas a vjerojatno nece ni u nekoliko iducih desetljeca. Ako takvi performansi zaista predstavljaju neku formu umjetnosti koja s vremenom moze postati mainstream, ti buduci narastaji ce se kidati od smijeha na nasu zatucanost i ovu konverzaciju :-D

Na isti nacin na koji se ja npr. smijem ljudima iz proslih stoljeca koji su vjerovali da kesica zlata moze odrijesiti grijeha :-D

Psiho246 kaže...
Jedno je seks, drugo je izivljavanje i preseravanje. Ova performerica zgrta pare na ljudima koji same sebe natjeraju da misle kako nesto razumiju. Kako je netko vec rekao - pozeri ili znatizeljnici.
 Ova "krava" nije nista drugacija i od recimo M. Mansona koji slicnim performasima puni svoje koncertne dvorane. Njegova je metoda ubijanje stenaca i pusenje qrca i slicno.Nije niti puno drugacija od Thompsona koji lijepo zaradi od macevanja i igranja sahom

Bas mi je prejadno to sto kao argument koristis ideju da znas sto je u glavama drugih ljudi.

Ako sam ja priznao da ovo ne razumijem, i dosta drugih ljudi u topicu to misli, da li to automatski znaci da _nitko_ to ne kuzi?

A i sve da si u pravu, da nitko to ne razumije, i da su posjetioci takvih izvedbi pozeri ili znatizeljnici, zasto bi im zabranio da poziraju ili utaze znatizelju? Zasto onda ne zabranimo i modne piste? Kad vidim one kosturske kerefeke koje su nekad licile na zene, povraca mi se...

I pardoncek opet ako sam zvucao arogantno, stvarno mi nije bila namjera {#}

17 godina
neaktivan

Totalno ne zanimljiva rasprava.

"Problematični profesor" {#}

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/110511076

Pazi lika, profesor i stranački aktivan diler. Eto na šta smo spali...

Premala kazna.

Budala bio, budala ostao...
16 godina
boxer kaže...

Premala kazna.

Lako je tebi govoriti, nije to tebi u blizini se događalo. Stolac je mjesto udaljno koji kilometar od mene, i neki od ovih uhićenih koji su navedeni na kraju su mi bili prvi susjedi, te mislim da su neki od njih bli i profesori u mome mjestu. Inače srednja škola u mome mjestu nije baš na dobrome glasu. I sad se nastavnici u osnovnoj čude što učenici ne u idu tu srednju školu, već "bježe" u nekoliko kilometara udaljeno mjesto u RH gdje je kvaliteta obrazovanja daleko iznad nego u mojemu mjestu.

Mrzim svoj nadimak!!!
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Premala kazna.

Lako je tebi govoriti, nije to tebi u blizini se događalo. Stolac je mjesto udaljno koji kilometar od mene, i neki od ovih uhićenih koji su navedeni na kraju su mi bili prvi susjedi, te mislim da su neki od njih bli i profesori u mome mjestu. Inače srednja škola u mome mjestu nije baš na dobrome glasu. I sad se nastavnici u osnovnoj čude što učenici ne u idu tu srednju školu, već "bježe" u nekoliko kilometara udaljeno mjesto u RH gdje je kvaliteta obrazovanja daleko iznad nego u mojemu mjestu.

Nekada je biti profesor, nastavnik, učitelj bila časna i hvale vrijedna profesija i takvim ljudima se vjerovalo. Nadam se da je ta gnjida samo izolirani slučaj.

Budala bio, budala ostao...
14 godina
protjeran
Dinče kaže...
eterna luchar kaže...
koji je ovaj garfield car...

Neko napiše glupost i ispadne budala a vi mu kažete da je car -.-

To ti je isto umjetnost. Za nekoga je garfield budala, za nekoga je umjetnik. Mozda i jest umjetnik, samo ga ja ne razumijem, sto bi rekao onaj M_dipl ili nek oprosti na pogrijesci ako mu to nije tocan nick.

Ne dirajte mi Osamu, uspomenu u meni....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice