Udaranje kao odgojna mjera - DA!
Bezvezno nasilje i zlostavljanje - NE!
Ja stvarno ne znam kako mozak nekih forumasa funkcionira.
Kako tocno vi mislite voditi normalan razgovor sa 10 godisnjakom ili probat racionalizirat situaciju sa njim oko sranja kojeg je napravio?
Djeca su iracionalna i ako su nestasna/neodgojena/razmazena sve sto im vi kazete ce im kroz jedno uho uci, a kroz drugo izaci.
Kad razgovor nema apsolutno nikakvog utjecaja na dijete, sto je razumljivo, kako vi mislite odgojiti dijete?
Ili ga mislite pustiti da radi po svojemu?
točno , kolegi (s)izgoreo je svijet savršen i sve mu je idealno , a to nerijetko nije tako.

Badava će netko primjenjivati rigoroznije mjere, ako je razlog zbog kojeg se dijete tako ponaša još uvijek tu (a vjerojatno najčešći razlog je neki oblik roditeljskog, ili maltretiranja kolega iz škole). Kao što već rekoh - iskustva iz osnovne škole mi govore da su najproblematičnija djeca bila ona koja su bila iz problematičnih obitelji (s nekim od roditelja zlostavljača, pijanca). U to vrijeme zamjerao sam takvima njihovo sadistično odnošenje prema kolegama, ali sad vidim da je njihovo ponašanje posljedica roditeljskog "odgoja" i "discipline".