Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.221.821
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Sta se dogadja s nasim drustvom ?

batina treba biti odgojna i ne se iživljavati na djetetu. ponekad ga lupit po guzici, šamar opali samo ako napravi major fail tipa psovanje roditelja i sve ostalu u rangu s time.. veliki se efekt u odgoju dobije ako se poradi na djetetovoj empatiji prema drugima..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
protjeran
vexx5555 kaže...

Neki čak mlate previše, npr. sjećam se kad me moj stari bacio na radijator i još finiširao na podu. Ali opet, i to je odgoj.

To nije odgoj, to je iživljavanje na slabijem od sebe. Mogu shvatiti, iako se s time ne slažem, kada netko tvrdi da je šamar dio odgoja, ali kada tvrdi da je odgoj bacanje djeteta na radijator i "finiširanje" istog na podu, ne mogu pomisliti ništa osim da taj čovjek nije normalan.

athlon64 kaže...

haha lijepo , a jg , mene su tukli dok sam bio mlađi , negdje  od 13.-te više ne , i u savršenom redu sam xd , ali nisam nikad bio divlje čudi , samo da je koja dobra igra i  uredna grafa i ja miran xd.

Sudeći prema tvojim sposobnostima oblikovanja misli i izražavanja te poznavanju osnova materinjeg jezika ne bih se baš usudio reći da si ti u savršenom redu.

15 godina
neaktivan
nixass kaže...

batina treba biti odgojna i ne se iživljavati na djetetu. ponekad ga lupit po guzici, šamar opali samo ako napravi major fail tipa psovanje roditelja i sve ostalu u rangu s time.. veliki se efekt u odgoju dobije ako se poradi na djetetovoj empatiji prema drugima..

Tako isto i moj tetak i tetka,znam imam lude bratiće i sestrićne,najgore od svega što oni tetki i tetku psuju mater oca boga svetog petra i sve i svašta,oni bar poduzmu nešto dok neki ništa,zadnjih par dana sam se igrao špijuna po svom selu i vidio sam u dvorištu kako malo djete (mislim da ide u prvi razred osnovne škole) psuje svojoj majci sve pod spisku no ona ništa nepoduzima,ja bi da mi takvo nešto moj rođeni sin kaže opalio bi mu šamar da nebi znao kako se zove.

Dino
16 godina
vexx5555 kaže...

Neki čak mlate previše, npr. sjećam se kad me moj stari bacio na radijator i još finiširao na podu. Ali opet, i to je odgoj.

Šta ti je stari...Franjo Tahi?{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 20:18 (eevek).
18 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

PA ti se ponašaš kao da je tnakir reekao da cu ga uzimali za noge i maltili mu glavom o kantun kreveta , naravno da treba bit razuman i objasnit djetetu , a tek tu i tamo koju trisku i tjt , pa nisu ga zlostavljali omg.

ako ti se sviđaju triske istriskaj samog sebe, kvalitetan odnos među razumnim živim bićima a pogotovo između odrasloga i nedorasloga mora držati do integriteta osoba inače se radi o agresiji... u fetiše među odraslim osobama koje su obostrano svjesne svojih postupaka ne ulazim

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
17 godina
odjavljen
lukavg kaže...

To nije odgoj, to je iživljavanje na slabijem od sebe. Mogu shvatiti, iako se s time ne slažem, kada netko tvrdi da je šamar dio odgoja, ali kada tvrdi da je odgoj bacanje djeteta na radijator i "finiširanje" istog na podu, ne mogu pomisliti ništa osim da taj čovjek nije normalan.

Čovjek ima PTSP i invalid je. A to se desilo prije skoro 10 godina te se u međuvremenu sredio.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
16 godina
lukavg kaže...
vexx5555 kaže...

athlon64 kaže...

haha lijepo , a jg , mene su tukli dok sam bio mlađi , negdje  od 13.-te više ne , i u savršenom redu sam xd , ali nisam nikad bio divlje čudi , samo da je koja dobra igra i  uredna grafa i ja miran xd.

Sudeći prema tvojim sposobnostima oblikovanja misli i izražavanja te poznavanju osnova materinjeg jezika ne bih se baš usudio reći da si ti u savršenom redu.

zašto ? ne shvacam , btw stvarno mi se ne pazi na pravopis sad , bar ne dok sam na forumu.

(s)izgoreo kaže...
athlon64 kaže...

PA ti se ponašaš kao da je tnakir reekao da cu ga uzimali za noge i maltili mu glavom o kantun kreveta , naravno da treba bit razuman i objasnit djetetu , a tek tu i tamo koju trisku i tjt , pa nisu ga zlostavljali omg.

ako ti se sviđaju triske istriskaj samog sebe, kvalitetan odnos među razumnim živim bićima a pogotovo između odrasloga i nedorasloga mora držati do integriteta osoba inače se radi o agresiji... u fetiše među odraslim osobama koje su obostrano svjesne svojih postupaka ne ulazim

a neznam sta da ti kazem , samo znam da sam u razredu okruzen sa par razmaženih derišta , zašto , zato sto su u zivotu imali bas sve sto su htjeli , nisam rekao da treba tući djecu ali pokoja odgojna nece skoditi , kvalitetan odnos moze biti ako je djete jako zrelo , ali ispod 13. god se djeci neke stvari teško dokažu , znam po sebi xd , kasnije kad se sazrije normalan odnos naravno.

16 godina
(s)izgoreo kaže...

batine nisu pravilan odgoj nego debilno objašnjenje odnosno nemogućnost ili nepostojanje želje za stvarno objašnjenje, ja te tučem radi toga a ti ćeš se bojati batina a ne pružiti djetetu razmisliti zbog čega ponašanje koje je pokazalo nije prihvatljivo (u određenom trenutku), to se radi sa životinjama (psima npr.) ili ne čak ni s njima, razumnom čovjeku ili biću koje može razumjeti se objašnjava razlog neprihvatljivosti čina, nerazumnu životinju ili biće koje još ne razumije se da prevariti...

U idealnom svijetu postoje idealna rješenja, a ovo gore napisano je baš idealno.

Reci mi, kako bi ti riješio sljedeći problem.

Imaš, igrom slučaja, oružje doma. Od najranijih godina djeci objašnjavaš da je to opasno...zaključaš oružje, odvojiš municiju u drugo zaključano mjesto i misliš da si miran.

Kad su djeca u pitanju, ki*u si miran, jer djeca su je*eno inteligentna i roditelji ih podcjenjuju. No, da se držim priče.

Jedno od djece uspije kriomice vidjeti šifru za otvaranje ormara sa oružjem, a za municiju ne zna, pa nabavi od malog frenda, čiji stari je isto lovac.

Dođeš doma...jedan sin ti plače, jer ga je braco skoro ubio (ova priča je živa istina)..pored njega rupa u zidu.

Kako ti reagiraš:

a) sine...uistinu nije u redu, jer mogao si usmrtiti brata. Znaš, samo 30 cm lijevo i braco ne bi imao glavu. To bi bila šteta, jer je lijep, a pitanje je i da li postoji život poslije smrta, pa bi bilo bezveze da tako brzo umre...ajmo sad na večeru, pa ćeš malo biti u kutu, jer si zločest...i nemoj više.

b) batinama (ne govorim o izbijanju zubi) mu "objasniš" i potrudiš se da zapamti taj dan i sve ono što si im nekoliko godina govorio o oružju

I nemoj mi sad bacati spike "ionak ne treba imati oružje", jer ovo je primjenjivo na hrpu situacija.

I ne, mene nisu tukli, jer su me moji starci vrlo brzo naučili tko je glavni u kući i koga se sluša. Nije bilo potrebe za batinama

Fore "ovo je tvoj zločesti kutić" možemo primijeniti na klince koji navrijeme ne nauče koga se sluša.

Istina je da su roditelji u većini slučajeva krivi, ali postoje, itekako postoje slučajevi gdje ostaje samo primjena straha od remena.

Da sročim to drugačije: nije uvijek pametno vikati "nemoj, to je pec-pec"...ponekad ih moraš pustiti da se malo opeku i shvate kako život funkcionira.

Taj nenormalni balon koji se stvara oko današnje djece postaje morbidan...abnormalno ribanje, da ih bakterije ne pojedu...trud da im se priušti baš sve što požele, jer misliš da će biti nesretni bez tih s*anja...strah da dijete discipliniraš nekom strožom metodom od pacifističnog razgovora, jer jednostavno ne prihvaća objašnjenje... ne u mom svijetu {#}

16 godina
vexx5555 kaže...

Čovjek ima PTSP i invalid je. A to se desilo prije skoro 10 godina te se u međuvremenu sredio.

U tom slučaju, skoro sam rekao ok...nije ok, ali shvaćam {#}

15 godina
protjeran
eevek kaže...
Šamar je univerzalna odgojna metoda, bilo riječ o djetetu ili o starom konju {#}

Da, ako tebi netko ne lupi šamar.

Batina ima dva kraja, no kod djece koja dobivaju batine se kasnije razviju simptomi.

tnakir kaže...
Naravno da odobravam. I ja sam ko klinac dobio po guzici n puta kada sam radio gluposti, danas sam zdrav, odgojen momak koji postuje starije od sebe, nemam kriminalni dosje, radim i nista mi ne fali. 

Ti poštuješ starije od sebe ne zbog njihova karaktera već zbog potisnutog straha od "starijih". To dubiozno poštovanje "starijih" samo radi poštovanja što su stariji, je opet uzrok tvojih trauma.

Ti si tempirana bomba i u većem konfliktu nećeš se moći "zdravo" ponašati, nećeš nikad naučiti kanalizirat stres, već ćeš puknuti kad tad, ili ćeš s godinama dobiti konverzivnu neurozu, piti ćeš antidepresive, benzodiazepine i teško ćeš se nositi s okolinom, sa stresom.

I nisam primjetio na ovoj temi da posjeduješ samokontrolu ili da nekog poštuješ, da pače, glumiš internet frajera koji zna dobro vrijeđati ljude.

Takvi kao ti su obični slabići u RL full kontaktu, oči u oči.

Brat mi je psihoterapeut, bio je tu na forumu, pa mi je on objasnio neke stvari o zlostavljanoj djeci i njihovom kasnijem emocionalno-sociološkom razvoju.

17 godina
neaktivan
Mene su moji tukli kad sam zasluzio i to mi je trebalo...

Lijepom riječi sa mnom onakvim se nije ništa moglo postici...

Definitivno sam za ostavljanje tih stegnovnih mjera... ali ne sad izivljavanje...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina
Gradonačelnik kaže...
Da, ako tebi netko ne lupi šamar.

Batina ima dva kraja, no kod djece koja dobivaju batine se kasnije razviju simptomi.

Ti poštuješ starije od sebe ne zbog njihova karaktera već zbog potisnutog straha od "starijih"....Brat mi je psihoterapeut, bio je tu na forumu, pa mi je on objasnio neke stvari o zlostavljanoj djeci i njihovom kasnijem emocionalno-sociološkom razvoju.

1. Teško je dobiti šamar, ako nisi seronja...ili ako nemaš ženu {#}

2. Svaka čast burazu, ali nazvati jednokratno lupanje djeteta po guzici zlostavljanjem je idiotno. Nije poanta lupanja djeteta po guzici užitak roditelja u tomu i ponavljanje "procesa", nego prevencija za daljnje probleme, ako razgovor ne pomaže.

Zbog čega ja poštujem starije i podržavam gore navedeno? Jer sam podsvjesno želio da me tuku?

Filozofi, psihoterapeuti i vjerske vođe...tri tipa ljudi koje zaobilazim u širokom luku {#}

16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Mene su moji tukli kad sam zasluzio i to mi je trebalo...

Lijepom riječi sa mnom onakvim se nije ništa moglo postici...

Definitivno sam za ostavljanje tih stegnovnih mjera... ali ne sad izivljavanje...

Trebali su zvati "super dadilju" na RTL-u..ili gdje je već {#}

17 godina
neaktivan
Da... baš bi pomogla... te emisije su puno gore nego tuča... tu je uključeno puno podmuklije i gore psihičko zlostavljanje i sustavno dresiranje...

Znači radiš nešto a zbog čega ne znaš ni sam...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
17 godina
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Zašto je teško prihvatiti da neki ljudi jednostavno ne mogu biti kvalitetni članovi društva?

Kao što ja nikad neću biti pilot, vrhunski sportaš, izumitelj ili nuklearni fizičar, jer mi fale neki fizički/psihički atributi i inteligencija, tako neki ljudi ne mogu pojmiti moralna načela i etičnost.

Tako ne možeš tvrditi da je neki odgojni način pravilniji.

Meni je triska pomogla da shvatim da nije u redu po treći put loptom razbiti zidni sat.

Da sam shvatio na razgovor možda ne bi trebalo 3 puta ponavljati.

A možda je moj otac prikriveni zlostavljač koji je uživao u tome.

A možda mi je triska pomogla da ne postanem ološ.

A možda su me te triske spriječile da kroz "pravilan" razgovorni odgoj razvijem svoje vještine.

A možda sam trebao piti Ritalin jer sam bio ADHDovac koji nije imao razgovor s psihoterapeutom.

A možda sam kroz tu psihoterapiju trebao biti statistički svrstan u socipatsku kategoriju koji je tatin sat namjerno razbijao da bih promatrao njegov očaj.

Uzalud vam ta rasprava kao i mnoge psiho terapije i propisani ljekovi.

Odgoj, moral i etika su jasno određeni kao što su ceste na Velebitu ravne.

http://listverse.com/2007/10/26/8-differences-between-the-1950s-and-now/

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 21:29 (wyks).
16 godina

al stvarno , prema vašim komentarima , kad netko kaze da su ga tukli vi umislite da su ga premlaćivali ko svinju i zlostavljali , kao sto je kolega rekao jednostavno se ne može prihvatiti rizik da dijete opet nađe pušku i ponovi isto , okej mene su ponekad tukli radi ocjena i smatram da to nije u redu ( pod tukli mislim tu i tamo koju trisku ) , nemam od toga nikakve traume , neke stvari sam shvatio , i kao što rekoh u savršenom sam redu , također što se tiče nasilne djece i agresivne , to zahtjeva psihijatrijsku pomoć a ne batine , za neke druge stvari je koja triska skroz ok , ja sam radi majkinog stalnog "guranja" vrlo rano shvatio što zelim biti i što želim postići i sad sam joj zahvalan na tome , iako roditelji ne shvaćaju kad je dosta pa još i dan danas znaju bit dosadni , al ok.

17 godina
neaktivan

http://www.youtube.com/watch?v=ZPgXT1g7vPw
16 godina

Šta kažete na ovo?

Do what you want cause a pirate is free.
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Šta kažete na ovo?

Taj momak bi s obzirom na svoju bolest trebao izbjegavati incidentne situacije a da se je ozlijedio još bi i policija nadrapala.

17 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Šta kažete na ovo?

Više stvarno ne znam tko je tu lud?

Kaže megafon policije: 'sad bi i policajci trebali biti bolničari?'.

??!? Vozači moraju polagati prvu pomoć, mislim da postoji i neka odredba zakona ako možeš nekome pomoći u nesreći, a to ne napraviš. Ali zato oni kojima je posao batinanje, prvu pomoć ne moraju znati. Oni trebaju znati kako napraviti da netkome treba pomoć..

Gledam ove NG, Discovery i sl, pa tamo su svi vatrogasci i policajci obučeni za osnove prve pomoći do dolaska hitne pomoći. Ne bi li to trebalo biti normalno i kod nas? Ne, naši se još sprdaju i izjavljuju, pa neće valjda policaija i bolničare glumiti..

Bljak..

18 godina
neaktivan

Znaci prvo ga trebaju istamburat posteno, a zatim ga ozivljavat{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
16 godina

Već mi se gadi senzacionalizam kvazi-novinara

Dečko je radio sranja -> dečko je odbijao poći sa murjom -> dečka su nosili i stavili mu lisice -> dečko se počeo tresti -> dečko je okrenut na bok i murjak je stavio ruku pod glavu -> pozvana je hitna.

Greška murje? Samo jedna...trebali su maknuti lisice, iako ne igra ulogu.

Što biste vi napravili uz to? Dali mu BJ da ga pusti napadaj?

Ako čovjek viče.."nemoj, nisam ništa, joj"...pretpostavljam da je to znak za policiju da ga pusti, jer, eto.."nije niš"?

Novinari i općenito ljudi moraju naučiti :

1. razliku između interventne i specijalaca

2. da interventna policija nije tu da dijeli ruže i poljupce

3. da se ne zajebavate sa interventnom policijom ... i najvažnije

4. da tu i tamo pokažete policiji poštovanje, koje zaslužuju, ili počnite obavljati njihov posao, ako mislite da ste bolji ljudi za to

Tako je jednostavno...samo 4 koraka do izbjegavanja problema

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 22:53 (eevek).
16 godina
eevek kaže...

Dečko je radio sranja -> dečko je odbijao poći sa murjom -> dečka su nosili i stavili mu lisice -> dečko se počeo tresti -> dečko je okrenut na bok i murjak je stavio ruku pod glavu -> pozvana je hitna.

Ako čovjek viče.."nemoj, nisam ništa, joj"...pretpostavljam da je to znak za policiju da ga pusti, jer, eto.."nije niš"?

Novinari i općenito ljudi moraju naučiti :

1. razliku između interventne i specijalaca

2. da interventna policija nije tu da dijeli ruže i poljupce

3. da se ne zajebavate sa interventnom policijom ... i najvažnije

4. da tu i tamo pokažete policiji poštovanje, koje zaslužuju, ili počnite obavljati njihov posao, ako mislite da ste bolji ljudi za to

Tako je jednostavno...samo 4 koraka do izbjegavanja problema

On je interventni policajac pa može pustit momka da se uguši?

Možda u početku nisu ništa krivo radili, ali kad su vidili da se počea trest i trzat onda stvarno ne vidin razlog zašto ništa nisu poduzeli.

17 godina
neaktivan

Ti mora da si ćorav ili si policajac?

Okrenuo ga je prolaznik, a murija se zabavljala s stavljanjem lisica. I uopće se ne radi o tome što je dečko imao napad ili što je radio prije toga. Radi se o tome da je policija neobučena i nesposobna pružiti prvu pomoć do dolaska hitne pomoći, koja može biti potrebna iz bilo kojeg razloga, a to često može biti razlika života i smrti.

A posebno je iritantna izjava da 'da neće valjda policajci i bolničari biti.

Ovakvi kao ti moraju naučiti:

1. mi nismo ovdje radi policije, već ona radi nas

2. njihovu plaću mi zarađujemo kroz poreze i davanja

3. u demokraciji narod kroz većinu u saboru donozi zakone koji oni provode

4. poštovanje se ne zaslužuje pendrekom

Vrlo jednostavno, ovisi samo iz kojeg kuta gledaš.. (ti iz krivog)

18 godina
protjeran
sirka666 kaže...

daj ti pročitaj ponovno što je čovjek napisao.

čitaj s razumijevanjem (ako možeš).

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
17 godina
neaktivan
bed kaže...

Gledam ove NG, Discovery i sl, pa tamo su svi vatrogasci i policajci obučeni za osnove prve pomoći do dolaska hitne pomoći. Ne bi li to trebalo biti normalno i kod nas? Ne, naši se još sprdaju i izjavljuju, pa neće valjda policaija i bolničare glumiti..

Bljak..

da se malo dodatno nadovežem.... da, vrlo točno što kažeš. Trebali bi biti osposobljeni, ali...

di će oni biti osposobljeni kada kod nas ni operateri centra 112 nemaju službeno obrazovanje iz osnova znanja medicine, protupošarne zaštite ilki bilo čega sličnog vezanog za njihov posao  (osim onoga što sami odluče naučiti). Ti ljudi u call centru bi trebali biti prva crta trijaže za sve hitne situacije, odlučivati o prioritetima slanja hitnih službi na teren i pružanja osnovnih informacija o postupanju pozivateljima.

Međutoa, ljude koje su do jučer radili na 985 (oni koje zoveš da provjeriš zašto nema vode u ulici i koji ujutro na radiju nabrajaju gdje će elektoprivreda iskopčavati struju) nakon dvotjedne obuke bacaju na izuzetno zahtjevan i stresan posao.

U krajnjoj liniji, ne čudi me odgovor glasnogovornice, na moju i našu žalost{#}

iddqd
18 godina
protjeran
bed kaže...

Ti mora da si ćorav ili si policajac?

Okrenuo ga je prolaznik, a murija se zabavljala s stavljanjem lisica. I uopće se ne radi o tome što je dečko imao napad ili što je radio prije toga. Radi se o tome da je policija neobučena i nesposobna pružiti prvu pomoć do dolaska hitne pomoći, koja može biti potrebna iz bilo kojeg razloga, a to često može biti razlika života i smrti.

A posebno je iritantna izjava da 'da neće valjda policajci i bolničari biti.

Ovakvi kao ti moraju naučiti:

1. mi nismo ovdje radi policije, već ona radi nas

2. njihovu plaću mi zarađujemo kroz poreze i davanja

3. u demokraciji narod kroz većinu u saboru donozi zakone koji oni provode

4. poštovanje se ne zaslužuje pendrekom

Vrlo jednostavno, ovisi samo iz kojeg kuta gledaš.. (ti iz krivog)

ti si drzak i bezobrazan. tvoj cilj je isto izazivanje nereda a ne razjašnjavanje situacije.

taj zločesti momak je epileptičar i svaki mu je specijalist neurolog zabranio ulaženje u stresne situacije jer one mogu izazvati (koliko mi se čini grand mal) napadaje.

ne, on lijepo ide srljat i tući se s policijom.

sigurno su mu bez veze stavili plastične lisice.

na TV-u je vidljivo da mu policajac reže plastične lisice i da mu žele pružiti pomoć, no kod huligana su česta fejkanja histeričnih napada ili neuroloških epilepsija pa jadni ljudi nisu znali što raditi.

no sve je to trajalo kratko i epileptičar nije bio u životnoj opasnosti.

trebalo bi obavit ozbiljan razgovor s njegovim roditeljima jer je dečko ozbiljno bolestan neurološki a po huliganstvu bih rekao da mu je hitno potrebna i psihijatrijska pomoć.

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 23:13 (Bugofil).
16 godina
eevek kaže...

Bugofil kaže...
sirka666 kaže...

daj ti pročitaj ponovno što je čovjek napisao.

čitaj s razumijevanjem (ako možeš).

Ima boldano. Kako su onda ovi prolaznici znali šta triba napravit? Uostalom postoji i procedura prve pomoći kad se dogodi epileptični napadaj, otkopčat mu ovratnik, stavit ga na bok itd...

Ovo nije način.

17 godina
odjavljen

Trebamo se zapitati koji je qrac taj lik tamo uopće radio?! Epileptičar među huliganima?!

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

na TV-u je vidljivo da mu policajac reže plastične lisice i da mu žele pružiti pomoć, no kod huligana su česta fejkanja histeričnih napada ili neuroloških epilepsija pa jadni ljudi nisu znali što raditi.

o tome ti bed priča, trebali bi znati što raditi u takvim situacijama

vexx5555 kaže...

Trebamo se zapitati koji je qrac taj lik tamo uopće radio?! Epileptičar među huliganima?!

bolje to nego huligan među epileptičarima {#}

iddqd
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice