Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.148.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
karakteran kaže...
M_dipl. kaže...

Iz moje perspektive, problem društva se može riješiti sa kvalitetnim obrazovanjem, to mislim da je važnije čak i od odgoja. Zato, univerzalni savjet, čitajte knjige! I to prave knjige, a ne Nives, Antu, Simonu, Marka, Vlatku i Dina...

najbitnija stvar u životu je karakter. (visoko) obrazovanje ima 8% hrvata među najistaknutijim intelektualcima su sanader, milanović govori nekoliko jezika, josipović, čačić, pusićka itd), a karakter ima otprilike oko 0,1% populacije.

korupcija se neće iskorjeniti obrazovanjem nego jedino karakterom, a tu je kućni odgoj bitan.

Ja bih se cak usudio reci da sto je vise obrazovanih, u smislu intelektualaca, da ce to vise ljudi biti pokvareni izrod. Jer ti nadprosjecno inteligentni i obrazovani ljudi su najopasniji za narod.

Tako da kucni odgoj >>>>>>> obrazovanje.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
17 godina
AA-d00d kaže...
karakteran kaže...

najbitnija stvar u životu je karakter. (visoko) obrazovanje ima 8% hrvata među najistaknutijim intelektualcima su sanader, milanović govori nekoliko jezika, josipović, čačić, pusićka itd), a karakter ima otprilike oko 0,1% populacije.

korupcija se neće iskorjeniti obrazovanjem nego jedino karakterom, a tu je kućni odgoj bitan.

Ja bih se cak usudio reci da sto je vise obrazovanih, u smislu intelektualaca, da ce to vise ljudi biti pokvareni izrod. Jer ti nadprosjecno inteligentni i obrazovani ljudi su najopasniji za narod.

Kao prvo ovo gore nabrojani... Ja njih baš ne bih svrstao pod najistaknutije intelektualce. Ako ćemo već gledati u poznate političare, onda bih stavio recimo Primorca ili Leticu (BTW, kad već pričamo o intelektualcima i političarima, jeste znali da M. Tuđman je jedan od vodećih stručnjaka na ovome području za cyber-terorizam?).

Kućan odgoj, karakter i okolina su jako bitni za formiranje ličnosti, no međutim, bez obrazovanja (bilo to kao samouk ili u preko prakse ili preko fakulteta ili kako već), ta osoba neće previše postići u životu.

I nikako se ne bih složio da su nadprosječno inteligentni i obrazovani najopasniji. Čak suprotno, glupi ljudi su najopasniji. Najlakše je manipulirati masom, jer je masa glupa.

Oni najinteligentniji će biti pokretači društva.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
AA-d00d kaže...

Uau, koji stav, obrazovanje vodi do opasnosti za narod! Znači, da smo svi nepismeni, bilo bi nam najbolje? Super, onda smo na pravom putu!  :D

I've got news for you - najlakše je ostati neobrazovan, to zahtijeva puno manje karaktera nego obrazovati se.

Gledam te!
16 godina
protjeran
bukva nemoj me nasmijavat, primorac istaknuti znanstvenik? veću poltrončinu i manipulatora nisam vidio, dok mu je tata bio na vlasti držo mu se suknjice kad je on ošo, ošo i ovaj za njim, a da ne govorim kako su mu se smijali nakon onog otkrića da hrvati dolaze iz njemačke.

čačić ima harvard ako se ne varam ili yale, a najopasniji su inteligentni i obrazovani, ali bez karaktera. zato nama nema spasa takvi će nas vodit i ubuduće
May justice be done though the heavens fall
16 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
AA-d00d kaže...

Uau, koji stav, obrazovanje vodi do opasnosti za narod! Znači, da smo svi nepismeni, bilo bi nam najbolje? Super, onda smo na pravom putu!  :D

I've got news for you - najlakše je ostati neobrazovan, to zahtijeva puno manje karaktera nego obrazovati se.

obrazovanje često puta ima veze s financijama a ne s karakterom.

elita bez karaktera, u koju pretpostavljam spadaš i ti, najveća je opasnost za društvo.

prvo su došli po židove, onda su došli po komuniste. a na kraju su došli po njih. slažeš se?

18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

1) Kućan odgoj, karakter i okolina su jako bitni za formiranje ličnosti, no međutim, bez obrazovanja (bilo to kao samouk ili u preko prakse ili preko fakulteta ili kako već), ta osoba neće previše postići u životu.

2) I nikako se ne bih složio da su nadprosječno inteligentni i obrazovani najopasniji. Čak suprotno, glupi ljudi su najopasniji.

3) Najlakše je manipulirati masom, jer je masa glupa.

Oni najinteligentniji će biti pokretači društva.

1) Da, nece previse postici u zivotu ali koji covjek je opasniji:

1. Visoko obrazovan sa dobrim kucnim odgojem 
  2. Visoko obrazovan bez kucnog odgoja

Stvar je u tome da visoko obrazovan covjek bez kucnog odgoja moze napreviti daleko vecu stetu nego onaj sa kucnim odgojem, pogotovo jer ce mozda postici puno toga u zivotu kao npr. visoki polozaj u politici

2) Glupi ljudi se mozda na povrsini cine kao opasnijima, ali samo na povrsini, ono dublje skriveno je uvijek najopasnije, a takvi sigurno ne ostavljaju dojam da su glupi.

3) E tu dolazimo do kucnog odgoja. Covjek koji je od malih nogu naucen razlici između dobra i zla, nece nastetiti ljudima, cak ni kad postigne puno u zivotu kao npr. visok polozaj u politici (da da da znam da je to kontradiktorno :D)

18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
AA-d00d kaže...

Napisao da ce sto vise ljudi biti pokvareni, ne svi.

16 godina
protjeran

m.dipl pročitao sam te odavno i znao sam da će te zaboljeti istina zbog odgoja (karaktera) jer ti kao dio inteligencije tj. elite bez karaktera si se nedvojbeno prepoznao u mojim postovima.

znam da istina boli i ti je sada možeš izvrtati na razne načine. kad sam čuo što si po profesiji rekao sam da nema šanse da polemiziram s tobom jer psiholozi su majstori u falsificarnju morala. ako do sad nisi shvatio moje i postove kolege iznad niti nećeš. samo ne znam da li je to zbog tvog "ispravnog" odgoja ili obrazovanja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 20:12 (karakteran).
15 godina
protjeran
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

A šta znaci biti obrazovan,završiti fakultet?Pa u današnje vrijeme to može svaka budala?

16 godina
protjeran
CROifer kaže...

A šta znaci biti obrazovan,završiti fakultet?Pa u današnje vrijeme to može svaka budala?

biti obrazovan u ovoj je državi oduvijek značilo imati fakultet i ništa više. naravno da se uvijek može naći neki fax kojeg može završiti svaka budala (hoteljerski i sl.) ako ima roditelje koji mogu forsirati svoje dijete, a po potrebi i podmazati ako zapne.

kao što kaže jedan naš ugledni profesor na htv-u: "u hrvatskoj ima 7% obrazovanih. dakle 1% je pravih".

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 20:21 (karakteran).
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
AA-d00d kaže...
Ja bih se cak usudio reci da sto je vise obrazovanih, u smislu intelektualaca, da ce to vise ljudi biti pokvareni izrod. Jer ti nadprosjecno inteligentni i obrazovani ljudi su najopasniji za narod.  Tako da kucni odgoj >>>>>>> obrazovanje.

To je princip razmišljanja koji je Bandića skoro doveo do Pantovčaka. Čovjek je kao svoju prednost isticao činjenicu da "on nije čovjek od knjige". Tada sam bio šokiran takvim razmišljanjem, a sada vidim da je postalo sveprisutno.

Mislim, reći da su inteligentni i obrazovani ljudi najopasniji za narod, nemam riječi.

---------------------------------

Pozadina mog stava da je obrazovanje važnije od odgoja je sljedeća: biti dobro odgojen svakako je prednost u životu i svakom bi roditelju trebalo biti važno da svoje dijete dobro odgoji, ali biti kvalitetno obrazovan povlači za sobom i dobar odgoj (u većini slučajeva). Ja sam primjerice jako loše odgojen (zbog niza razloga koji sada nisu važni) ali sam se tijekom svog obrazovanja naučio što je to dobar odgoj i  preodgojio  samoga sebe u skladu s tim spoznajama. Dakle, neodgojen čovjek, ako je inteligentan i dobro obrazovan, odgojit će samoga sebe. To je barem moje mišljenje. Naravno, ne trebam ni reći: idealno je biti odgojen i obrazovan... :)

Bandić je samo jedan. Vise je onih koji pricaju nekoliko stranih jezika, imaju doktorat, nekretnine, dionice a pored svega toga prave se mecenama i law abiding građanima. Ja nikad nisam rekao da su svi  takvi, jer kad govorimo o grupi koja broji nekoliko 106 ljudi tu je apsolutno pogresno generalizirat (stavljati sve visoko obrazovane u isti kos jel), ja govorim o  većini.

Uzet cu npr. Naxeema. Smatram da je on izrazito inteligentan covjek ALI neki njegovi stavovi sto se tice globalne politike mi ulijevaju strah u kosti. Ne kazem da je on zla osoba ali ne bih se kladio da tu i tamo ne bi zgrabio koju priliku ako nedaj Bože bude najveca glavesina MMF-a :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 20:16 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Jer ti nadprosjecno inteligentni i obrazovani ljudi su najopasniji za narod. Tako da kucni odgoj >>>>>>> obrazovanje.

A narod je stoka, marva glupa, pa ti intelektualci odskaču? Treba to zatrt' u startu..

Kućni odgoj ima veze negdje do adolescencije, nakon toga (i u toku) sami formiramo svoje mišljenje na osnovu više faktora nego što ih ima u roditeljskoj kući. Pa svatko može zaključiti što i kakva načela poštuje, i kako će odgajati svoje dijete. I nema to baš veze s obrazovanjem direktno, više tu faktora igra..

18 godina
neaktivan
bed kaže...
AA-d00d kaže...

Jer ti nadprosjecno inteligentni i obrazovani ljudi su najopasniji za narod. Tako da kucni odgoj >>>>>>> obrazovanje.

A narod je stoka, marva glupa, pa ti intelektualci odskaču? Treba to zatrt' u startu..

Kućni odgoj ima veze negdje do adolescencije, nakon toga (i u toku) sami formiramo svoje mišljenje na osnovu više faktora nego što ih ima u roditeljskoj kući. Pa svatko može zaključiti što i kakva načela poštuje, i kako će odgajati svoje dijete. I nema to baš veze s obrazovanjem direktno, više tu faktora igra..

Pa po meni je start kucni odgoj. Da ga yebes da ce kod 9 od 10 ljudi u nakon adolescencije jedan od vaznijih faktora formiranja vlastitog misljenja biti kako su ga ucili doma.

Skoro sve pocinje od "Reci hvala teti", "Zabranjujem ti da gađas prolaznike kamanjem!", "Nemoj krasti", "Pojedi sve sto je u tanjuru" itd. - sve su to male stvari ali kamen po kamen i eto palače :)

Ali kao i svugdje, ima izuzetaka, to necu negirati.

A za obrazovanje.. ne znam kako bi najjednostavnije objasnio, jednostavno visoko obrazovanje otvara vise vrata, mogucnosti, prilike   sto pak stvara potencijalnu opasnost.

17 godina
karakteran kaže...
obrazovanje često puta ima veze s financijama a ne s karakterom.

elita bez karaktera, u koju pretpostavljam spadaš i ti, najveća je opasnost za društvo.

Često puta, ali ne uvijek. No, uvijek moraš biti uporan da bi završio.

Ne razumijem na temelju čega pretpostavljaš da ja spadam ili uopće sebe guram u bilo kakvu elitu? Postavljate dilemu obrazovanje ili odgoj, što uopće nije tema, oboje je bitno za društvo, a što je bitnije je čak i marginalno. No, reći da je obrazovanje uzrok društvenih problema je... Pa ono, sry, ali valjda glupost godine, u svakom slučaju glupost kakvu nisam čuo već jako dugo. Nevjerojatno mi je da to itko uopće može podržavati.

Ljudi mogu biti dobri ili loši, ali ih obrazovanje ne čini niti jednim niti drugim.

M_dipl. kaže...
Mislim, reći da su inteligentni i obrazovani ljudi najopasniji za narod, nemam riječi.

I još to tvrditi, neka se vidi da nema skrivenih ograda - obrazovanje=zlo. Koma.

Gledam te!
17 godina
AA-d00d kaže...
A za obrazovanje.. ne znam kako bi najjednostavnije objasnio, jednostavno visoko obrazovanje otvara vise vrata, mogucnosti, prilike   sto pak stvara potencijalnu opasnost.

Pa potencijalna opasnost je već i sama trudnoća. Zamisli u što se sve jedno dijete može pretvoriti, strašno. Dobro je rekao bed - najbolje je to odmah u startu zatrti :)

Gledam te!
16 godina
protjeran
veliki brat ovo ću ponoviti samo još jednom: najveće zlo za narod jesu obrazovani i inteligentni ljudi, a bez karaktera.

ako si pametan shvatit češ.
laku noć.
18 godina

zato do te dobi (adolescencije) treba odigrat vrhunsku ulogu roditelja, što je teško, al ne i nemoguće.

kada počne okolina djelovat na formiranje osobe, u osobi će proradit i stav iz kuće.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 20:47 (nixass).
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
AA-d00d kaže...

Pa potencijalna opasnost je već i sama trudnoća. Zamisli u što se sve jedno dijete može pretvoriti, strašno. Dobro je rekao bed - najbolje je to odmah u startu zatrti :)

Je, i to u smislu ako ga se usmjeri na krivi put.

17 godina
AA-d00d kaže...

Stvar je u tome da visoko obrazovan covjek bez kucnog odgoja moze napreviti daleko vecu stetu nego onaj sa kucnim odgojem, pogotovo jer ce mozda postici puno toga u zivotu kao npr. visoki polozaj u politici

2) Glupi ljudi se mozda na povrsini cine kao opasnijima, ali samo na povrsini, ono dublje skriveno je uvijek najopasnije, a takvi sigurno ne ostavljaju dojam da su glupi.

3) E tu dolazimo do kucnog odgoja. Covjek koji je od malih nogu naucen razlici između dobra i zla, nece nastetiti ljudima, cak ni kad postigne puno u zivotu kao npr. visok polozaj u politici (da da da znam da je to kontradiktorno :D)

1.) A ako uzmemo bez obrazovanja i bez kućnog odgoja? Mislim što je ovo - "tko je opasniji?" Po koga? U kojoj situaciji? Gdje?

2) Šta je ovo haiku poezija?

3) Kakve veze ima politika sa visokim obrazovanjem / inteligencijom? Većina političara je završila kojekakve kvazi faksove i neka zanimljiva vremena... Ako se ne varam svaki drugi političar je završio Prometni fakultet... Neš ti meni problema... Isto tako oni humoristični... Ovaj, humanistički fakulteti. Lakše od nekih srednjih škola.

Tko će napraviti veću štetu? Netko tko je dogurao do nekoga položaja čisto jer je bio "dobro odgojen" ili netko zbog svojega obrazovanja. Nek netko zbog dobrog dobrog odgoja doće na važniju poziciju, ne snađe se i BAM, eto ti propale firme i XY otkaza i problema za te obitelji. Kako će se Pero Perić prehraniti? Kako će se njegova obitelj prehraniti? Kako će obrazovati svoju djecu?

Da nema visoko obrazovanih ljudi, mi bi danas sa toljagama tukli jedne druge po glavi i skupljali bobice okolo po šumi.

I, BTW, kako veze ima ovo "razlika dobra i zla" s ičime? Što je dobro? Što je zlo? Netko tko je cijeli život živio pod staklenim zvonom, neće sigurno ništa u životu napraviti dobro. Netko tko ne zna otpustiti XY radnika, "jer je to zlo" neće koristiti društvu (pogledaj našu javnu upravu). Što je veće zlo - otpustiti sve radnike iz škverova ili ih pustiti da žive ko paraziti na proračunu i ogromno koče razvoj zemlje? Što je zlo - to što je Gotovina bježao? 

Svijet ne funkcionira po crno/bijeloj šabloni. 

EDIT: BTW, Sanader potječe iz izuzetno konzervativne katoličke obitelji, pa vidite do kuda je sa dobrim kućnim odgojem došao...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 20:57 (Bukva).
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...
AA-d00d kaže...

1.) A ako uzmemo bez obrazovanja i bez kućnog odgoja? Mislim što je ovo - "tko je opasniji?" Po koga? U kojoj situaciji? Gdje?

2) Šta je ovo haiku poezija?

3) Kakve veze ima politika sa visokim obrazovanjem / inteligencijom? Većina političara je završila kojekakve kvazi faksove i neka zanimljiva vremena... Ako se ne varam svaki drugi političar je završio Prometni fakultet... Neš ti meni problema... Isto tako oni humoristični... Ovaj, humanistički fakulteti. Lakše od nekih srednjih škola.

Tko će napraviti veću štetu? Netko tko je dogurao do nekoga položaja čisto jer je bio "dobro odgojen" ili netko zbog svojega obrazovanja. Nek netko zbog dobrog dobrog odgoja doće na važniju poziciju, ne snađe se i BAM, eto ti propale firme i XY otkaza i problema za te obitelji. Kako će se Pero Perić prehraniti? Kako će se njegova obitelj prehraniti? Kako će obrazovati svoju djecu?

4) Da nema visoko obrazovanih ljudi, mi bi danas sa toljagama tukli jedne druge po glavi i skupljali bobice okolo po šumi.

5) I, BTW, kako veze ima ovo "razlika dobra i zla" s ičime? Što je dobro? Što je zlo? Netko tko je cijeli život živio pod staklenim zvonom, neće sigurno ništa u životu napraviti dobro. Netko tko ne zna otpustiti XY radnika, "jer je to zlo" neće koristiti društvu (pogledaj našu javnu upravu). Što je veće zlo - otpustiti sve radnike iz škverova ili ih pustiti da žive ko paraziti na proračunu i ogromno koče razvoj zemlje? Što je zlo - to što je Gotovina bježao?

Svijet ne funkcionira po crno/bijeloj šabloni.

1) Za taj slucaj imamo premalo podataka poznatih. Po koga? Probaj shvatiti iz konteksta{#}

2) Ne. Nije.

3) Taj koji se ne snađe i bude KAPOOW je napravio sranje. Trenutak prije nego sto i zaista napravi, da li bi ga ti stavio u isti kos sa onim koji je namjerno isao napraviti sranye?

4)   Pogledaj moj  post scriptum dolje.

5) Lovis se za slamke, mogu i ja u tvojim postovima ispitivati svaki detalj tvoje recenice i time ti ukazati da ni tvoji primjeri nisu idealni za sto me svi vi napadate (također pogledati P.S.)

P.S. Vise necu odgovarati na postove u kojima me, bilo direktno ili indirektno, optuzujete da sve stavljam u isti kos, a vec sam par puta naglasio da govorim o  prokletoj vecini !

EDIT: "EDIT: BTW, Sanader potječe iz izuzetno konzervativne katoličke obitelji, pa vidite do kuda je sa dobrim kućnim odgojem došao..."

To sto potjece iz tradicionalne katolicke obitelji ne znaci da je dobro odgojen, jer da je onda ne bi napravio toliko shranja koliko je. Ionako su ih hrpa bogobojazni vjernici samo nedjeljom dok se ide u crkvu, a pogotovo dok treba dati za "one kojima je potrebno".

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 21:12 (AA-d00d).
17 godina
karakteran kaže...
veliki brat ovo ću ponoviti samo još jednom: najveće zlo za narod jesu obrazovani i inteligentni ljudi, a bez karaktera.

laku noć.

Pa onda sam očito glup (i to jako), jer nikako ne uspijevam shvatiti kako i zašto sve postavljaš na način da je obrazovanje=zlo (ok, ne ti direktno, ali se slažeš s postom aa-dooda, koji je tu glupost provalio i onda nastavljaš u tom tonu).

Ja sam prije nekako stava da su obrazovanje jedna, karakter druga, odgoj treća, a dobro i zlo četvrta stvar. I uz svu najbolju volju ne vidim kako je obrazovani čovjek više ili manje zao od neobrazovanog. I dalje sam stava da ti je za stjecanje obrazovanja potreban čvrst karakter, te da takva osoba može biti i dobra i zla.

Na kraju, nije mi jasno niti koje si ti to znanje Svemira popio da si u stanju s takvom sigurnošću odrediti što je najveće zlo. I za koga? Jasno mi je za Papu, njega je bar Koncil odabrao, pa se svi skupa prave da znaju što Bog želi za sve nas (osobno mi je to komično, smatram to bogohuljenjem), pa je njima zlo sve što se kosi s (trenutnim) načelima Crkve, ali nisam vidio da je tebe itko imenovao predstavnikom bilo koje skupine. Dakle, obzirom da nemam pojma o kojem 'zlu' pričaj, ajde da to prvo definiramo, prije nastavka ove komedije...

Gledam te!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
karakteran kaže...

laku noć.

Pa onda sam očito glup (i to jako), jer nikako ne uspijevam shvatiti kako i zašto sve postavljaš na način da je obrazovanje=zlo (ok, ne ti direktno, ali se slažeš s postom aa-dooda, koji je tu glupost provalio i onda nastavljaš u tom tonu).

Ja sam prije nekako stava da su obrazovanje jedna, karakter druga, odgoj treća, a dobro i zlo četvrta stvar.

Nisam ja izjavio glupost nego si ti izgleda procitao ono sto si htio jer ja nađi mi post u kojem sam ja izjavio da je obrazovanje zlo!

Obrazovanje je samo sredstvo!!!! Obrazovanje otvara mogucnosti i prilike, i opet cu ponoviti: obrazovanje je samo sredstvo!

Isto tako ubojica je ubojica, ako zeli nekoga ubiti naci ce sredstvo: nož, sjekiru, pistolj (koji se isto tako kao sredstvo koristi u cilju obrane i sprjecavanja steta vecih razmjera).

I tu dolazim do onog mojeg: "Odgoj je najvazniji". Skoro sve se temlji na tome!

Zar je stvarno to tako tesko shvatiti???

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 21:26 (AA-d00d).
17 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

ti se bojiš inteligentnih ljudi ?

mislim ipak da si razmišljao o sociopatima i psihopatima koji ako su inteligentni mogu napraviti puno štete.

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
18 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Ja se bojim inteligentnih ljudi koji nisu odgajani da ne cine stetu drugim ljudima.

17 godina
AA-d00d kaže...
Nisam ja izjavio glupost nego si ti izgleda procitao ono sto si htio jer ja nađi mi post u kojem sam ja izjavio da je obrazovanje zlo!

Evo, Bugofil te ispod citirao i vjerojatno objasnio tvoju zabludu. Ako sam ja nešto krivo i shvatio, onda je to zato jer si se ti krivo izrazio. Jer, iskreno sumnjam da mogu krivo shvatiti rečenicu

"sto je vise obrazovanih, u smislu intelektualaca, da ce to vise ljudi biti pokvareni izrod."

i

"ti nadprosjecno inteligentni i obrazovani ljudi su najopasniji za narod."

Bugofil kaže...
AA-d00d kaže...

ti se bojiš inteligentnih ljudi ?

mislim ipak da si razmišljao o sociopatima i psihopatima koji ako su inteligentni mogu napraviti puno štete.

Gledam te!
17 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Ja se bojim inteligentnih ljudi koji nisu odgajani da ne cine stetu drugim ljudima.

bolest je bolest a sociopati i psihopati se vode u psihijatriji pod šiframa bolesti.

imaš ti puno obitelji koja odgoje troje djece, dvoje bude super a treće uz isti odgoj postane društveni demon, zao, pokvaren, licemjeran, potkupljiv, pretjerano agresivan, općenito neurovnatežen.

još ako ima iq barem 120 može biti puno opasan.

nije brate sve u odgoju.

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
Veliki Brat kaže...
karakteran kaže...

laku noć.

Ja sam prije nekako stava da su obrazovanje jedna, karakter druga, odgoj treća, a dobro i zlo četvrta stvar.

Obrazovanje je samo sredstvo!!!! Obrazovanje otvara mogucnosti i prilike, i opet cu ponoviti: obrazovanje je samo sredstvo!

Isto tako ubojica je ubojica, ako zeli nekoga ubiti naci ce sredstvo: nož, sjekiru, pistolj (koji se isto tako kao sredstvo koristi u cilju obrane i sprjecavanja steta vecih razmjera).

I tu dolazim do onog mojeg: "Odgoj je najvazniji". Skoro sve se temlji na tome!

Zar je stvarno to tako tesko shvatiti???

a kome ja i ti to objašnjavamo? pa vidiš da ni sa hrpom fakulteta i stotinama pročitanih knjiga ne mogu shvatiti da su 2 i 2 = 4. a znaš zašto? prepoznali su se u mojim i tvojim postovima.

18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
AA-d00d kaže...

Evo, Bugofil te ispod citirao i vjerojatno objasnio tvoju zabludu. Ako sam ja nešto krivo i shvatio, onda je to zato jer si se ti krivo izrazio. Jer, iskreno sumnjam da mogu krivo shvatiti rečenicu

"sto je vise obrazovanih, u smislu intelektualaca, da ce to vise ljudi biti pokvareni izrod."

i

"ti nadprosjecno inteligentni i obrazovani ljudi su najopasniji za narod."

Priznajem da mi ova izjava nije jasno napisana, moja pogreska. Nikad nisam mislio tako. U svim ostalim postovima govorim o vecini.

Uzmimo da je recimo 70% ljudi pokvareno (Taj postotak sam sad izvukao iz guzice). U nekoj drzavi ima 1000 visoko obrazovanih, od tih 1000 njih 700 su visoko obrazovani i jos ktome pokvareni.

U nekoj pak drugoj drzavi imao 100000 (sto tisuca) visoko obrazovanih, tu je pak njih 70000 visoko obrazovano i jos ktome pokvareno.

Zato tvrdim "sto je vise obrazovanih...itd itd".

A ova druga izjava, to sto su opasni ne mora znaciti da ce nesto opasno uciniti. Moze biti da ce jednom puknut ali isto tako moze biti da nece nikakvu stetu uciniti. Neki bi smatrali mene, kako stojim pored dugma za lasniranje 1000 nuklearnih bojnih glava, opasnim. Ja bi isto tu osobu smatrao opasnim ali to ne znaci da ce i pritisnuti. Cak sam prilicno siguran da ima netko na americkom kontinentu u slicnom polozaju ali eto, jos nije poceo nuklearni rat{#}

16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

Ja još čekam na tvoj odgovor Karakteran...

ako išta kažem vezano uz tebe dobit ću žuti samo zato što sam rekao istinu.

nisi toga vrijedan.

pametan može dobiti odgovor iz mojih postova. čitaj ih dok ne shvatiš.

17 godina
AA-d00d kaže...
Nikad nisam mislio tako. U svim ostalim postovima govorim o vecini.

Uzmimo da je recimo 70% ljudi pokvareno (Taj postotak sam sad izvukao iz guzice). U nekoj drzavi ima 1000 visoko obrazovanih, od tih 1000 njih 700 su visoko obrazovani i jos ktome pokvareni.

U nekoj pak drugoj drzavi imao 100000 (sto tisuca) visoko obrazovanih, tu je pak njih 70000 visoko obrazovano i jos ktome pokvareno.

Zato tvrdim "sto je vise obrazovanih...itd itd".

OK, taj smo dio riješili, ali opet ti je logika pogrešna - primjenjuješ postotke pod pretpostavkom da se jednako dijele na sve;

(a sada malo ja iz guzice - BTW, zašto ta riječ nije u filteru? :)

Ako imaš milijun ljudi, recimo da je 70:30 odnos obrazovanih i neobrazovanih i također 50:50 dobrih, odn. loših (odbijam vjerovati da ih je više od 50% loše, inače nas već odavno ne bi bilo :)

To ne znači da je 35% dobrih i obrazovanih, 35% loših i obrazovanih, te 15% dobrih a neobrazovanih i 15% loših a neobrazovanih...

Dapače, puno je vjerojatnije da će 29% svih ljudi biti obrazovani i dobri, 1% obrazovani i loši, 21% neobrazovani i dobri, a 49% neobrazovani i loši. Obrazovanje ti usađuje uzorke - kako se ljudi ponašaju u određenim situacijama, te koje su posljedice. Zato je jako važno uz struku obrazovati se i po pitanju opće kulture, etike, povijesti i svega ostalog.

Ako bi upotrebljavao vašu logiku, onda bi sve bilo izokrenuto - bolje bi bilo da su ljudi glupi i/ili neobrazovani, jer pametni i/ili obrazovani mogu napraviti sranje. Stvar nije u tome da obrazovani ljudi mogu napraviti sranje, nego da obrazovani ljudi uopće nešto mogu napraviti. Neobrazovani ili mogu napraviti sranje ili ne mogu napraviti ništa. Zato je kompletan komentar o obrazovanju u kontekstu u koji ste ga stavili pogrešan, jer je negativan, a u obrazovanju nema ništa negativno i tvrditi suprotno je nazadovanje. Poseban naglasak stavljam na to da obrazovanje mora biti sveobuhvatno, jer su fah-idioti svuda i uvijek problem - ljude koji su tek 'nešto naučili' ne možeš nazvati obrazovanima.

@karakteran - laska mi što me svrstavaš u kategoriju osoba koja je završila fakultet i pročitala stotine knjiga, ali nisam (nažalost). OK, svašta sam pročitao i studirao jesam, ali  sam na kraju običan SSS, tako da predlažem da prestaneš s pretpostavkama, jer ne služe ničemu.

Gledam te!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice