Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.199.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
Mene nervira što na ovom forumu, što god da kažem, odnosno svoje osobno mišljenje...

Tema postane o meni, i mojim osobnim stvarima...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
protjeran
eterna luchar kaže...
Danny_HR kaže...

Htio bih samo naglasiti da ću, budući da sudjelujem u ovoj temi, vrlo brzo vidjeti svaki komentar sa neprimjerenim (nacionalističkim, seksističkim ili na bilo koji način diskriminirajućim) sadržajem i autora udaljiti s foruma na neko vrijeme.

Zato, držimo se nekih osnova kulture i raspravljajmo kako priliči zrelim ljudima.

I mi ćemo ti biti zahvalni...

Samo što Danny postavlja pomalo prestroge kriterije, na bilo kakvu insinuaciju patriotizma odma te poklopi žutim kartonom; zaista nepotrebno...

Meine Ehre heiSSt Treue
17 godina
neaktivan
zbog "popuštanja" je i tema zaključana, prema tome za sada sam ja zadovoljan s pojačanim oprezom modova i radikalnijom prevencijom ...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
18 godina
Silence1488 kaže...

Samo što Danny postavlja pomalo prestroge kriterije, na bilo kakvu insinuaciju patriotizma odma te poklopi žutim kartonom; zaista nepotrebno...

Patriotizma nikako, diskriminirajućeg nacionalizma svakako.

Ako se to odnosi na tvoj žuti što si bio dobio, bio je zaslužen u potpunosti.

Na kraju, nismo ovdje da procjenjujemo sposobnosti moderatora jer je to off topic. Osim ako smatraš da su moje reakcije loše lice društva, onda samo naprijed.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
protjeran
Sta se dogadja s nasim drustvom ?
Ovo mi je prva tema u životu (i naravno na ovom forumu) da je neka tema otključana
Mrzim slagati konfee...
17 godina
neaktivan

S našim društvom se događa puno toga raznolikog mada vidim da je više negativnog nego pozitivnog.

Da li su ljudi izgubili osjećaj za prave vrijednosti? Velika većina danas pati za materijalnim stvarima a pritom zapostavljaju one istinske vrijednosti. Kakvo je to društvo danas koje te diskriminira zbog vjere, izgleda, materijalnog statusa?!

Društvo u kojem mladi traže i imaju uzore na krivim mjestima te misle ako su promjenili xx seksualnih partnera (uz važnu napomeni da na pitanje o zaštiti ponosno odgovaraju kako istu ne koriste) da time uživaju nekakav status u društvu.

Da si faca ako teturaš Korzom u 5 ujutro sa cigarom u ustima i bocom glavoboljčeka iz lokalne vinarije. Nisi cool ako nisi zaobilaznicom u jeku najveće gužve sa tatinim Mercedesom projurio bar 200 po lijevoj traci.

Posebno mi se gadi ekipa koja na svaki vid nesreće vadi mobitele iz džepova te odmah kreće sa B produkcijom filmova jer on to mora stavit na YouTube, Facebook ili neki slični servis. Čovjek bi očekivao da prvo okrene neki od brojeva kao što su 92, 93, 94 ali ne, važnije je skupit velik broj lajkova jer tad si faca i nitko ti ništa nemože.

Danas u doba recesije, neimaštine, nezaposlenosti mnogi od nas traže kruha preko pogače. U naravi čovjeka je da teži boljem ali pritom treba imati određenu dozu samokontrole koje mnogi (opet ponavljam) nemaju.

Susjed je kupio GTX580! E sad moram i ja ali neću plaćat struju par mjeseci a zimsku ću zamjenit parizerom. Zašto bi samo on imao!

Nažalost mnogi ne shvaćaju da su u problemima dok im banke ne blokiraju račune i prerežu kartice. Mnogi žive puno više nego što im je limit a kasnije ih jako skupo košta.

Također našem društvu nedostaje bontona i to u velikim količinama jer da li je normalno (uzet ću banalan primjer-ovaj forum) ako se čovjeku dodijeli karton zbog vrijeđanja sugovornika da vam taj isti putem privatnih poruka izgovori riječi koje nekad niti vama samima nebi pale na pamet?

Netko će reći: ˝Ma pusti ga. Mlad i nadobudan mulac˝. Ne bih se složio. Ako u ranoj dobi nema nekog bontona i kultura onda čisto sumljam da če ga kasnije steći.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan
Ivo to ja već govorim isto duze vrijeme...

Ali svi kazu ovo: To je njihov novac, oni ga imaju pravo trositi...

Eto vidio si u temi o onom ajfonu preko njuškala...

ima 2900 kn plaću, 2500 platio ajfon... i nek udaraju na mene, ali totalno idiotsko i glupo od njega...

Mah... ne vrijedi vise osim s par korisnika ni gubiti vrijeme na ovom chatu...
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Da si faca ako teturaš Korzom u 5 ujutro sa cigarom u ustima i bocom glavoboljčeka iz lokalne vinarije. Nisi cool ako nisi zaobilaznicom u jeku najveće gužve sa tatinim Mercedesom projurio bar 200 po lijevoj traci.

Posebno mi se gadi ekipa koja na svaki vid nesreće vadi mobitele iz džepova te odmah kreće sa B produkcijom filmova jer on to mora stavit na YouTube, Facebook ili neki slični servis. Čovjek bi očekivao da prvo okrene neki od brojeva kao što su 92, 93, 94 ali ne, važnije je skupit velik broj lajkova jer tad si faca i nitko ti ništa nemože.

Danas u doba recesije, neimaštine, nezaposlenosti mnogi od nas traže kruha preko pogače. U naravi čovjeka je da teži boljem ali pritom treba imati određenu dozu samokontrole koje mnogi (opet ponavljam) nemaju.

Doći će vrijeme kada će se to popraviti. Kada kažem doći će vrijeme, mislim na to da će te iste 'glavne face' sutra ostati bez staraca i bit' će primorani raditi neke poslove od kojih neće moći da rade navedeno. To je zaista poražavajuće u našem društvu, pogotovo kada vidim svoje vršnjake (Ja imam 17 godina) koji ka tome konstantno teže. Lako je svima dok imaju roditelje, pa i meni jer računar s kojeg pišem ovaj post kupljen je kreditom kojeg je moj otac podig'o - samo da bih ja imao 'prozor u svijet' i bolje obrazovanje, tj. na kraju bolji život.  Neki to ne znaju cijeniti (mislim na 'frajere' iz posta kojeg citiram) i 'idu mozgom na pašu'. Opet s druge strane, tatini sinovi u većeini slučajeva imaju osiguran život i maksimalnu slobodu, ali i njima će se u kraj; Naravno to je sada pitanje zakona i reda u državi.

http://blue-net.org/
17 godina

Ne znam za vas, ali ja bih radije živio u društvu gdje si faca ako ujutro u 5 pijan teturaš, nego u društvu gdje si faca ako ujutro u 5 pobiješ 20 kmetova...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
Mnogo je različitih teza koje mogu vrijediti i dokazivati propast našeg društva.Ponajprije bih to pojasnio na slijedeći način.Iz generacije u generaciju rađaju se sve gluplji ljudi.Čast iznimkama,ali gledam opće stvari , i kroz neke svoje statistike sam to zaključio.U poslijednih 10 godina sve više djece se opija,zatvaraju se u sebe, ne žele se družiti kako mladima doliči i tako dalje.Ja u tome vidim mnogo mnogo problema.Ponajprije ljudi moji slagali se ili ne slagali se samnom govorim iz perspektive za moju generaciju, i za one koje dolaze...Ja sam učenik 1.razreda srednje škole.I kao svaki čovjek volim svoje prijatelje,braniti ću ih , svađati se s njima,veseliti i tako dalje.Kao svaki ludi mladić ću nekom prkositi, dešpetiti i tako dalje.Kao svaki normalan MALI čovijek ću se boriti za pravdu oko sebe koliko god je to u mojoj moći.I sve izgleda savršeno.A onda se otkriva prava pozadina.Ne znam kako vam se čini moj profil zanimanja što sam Vam opisao,ali za mene je to normalno.U životu nisam popio kap alkohola, ne mora značiti da ja smatram nekog ko pije ka' zadnjeg kretena, ne, ne smatram ga, smatram onog tko se sustavno opija ko zadnjeg kretena...Osobno u životu nisam popio alkohola, ali moji prijatelji jesu, i to mi ne smeta.Sve je to dio mladenačkih hirova i našeg društva.Ali otkrimo pokrivač i vidimo što to uništava naše društvo.Ponajprije bi ja na prvo mjesto stavio internet.Nema onog što je nekad bilo.Danas moje dvorište zjapi prazno, koševi poprimaju ruzinu bez da iko puca luptom u njih, golove su ukrali obližnja djeca,a klupe razbili pijani vandali.To se ne bi desilo da dvorište i dalje krase mlada,zaigrana i dobra djeca.Sebe smatram djetetom,i smatram da u ovim godina svi trebamo što više boraviti vani i u društvu.Ljudi moji socijalna mreža nije društvo.To je unsocijalno smeće.Molim boga da se nešto desi i da se to skroz ugasi.Jest, koristim i ja to smeće,i sada sam spojen na njega,ali jednostavno to mora biti tako,jer je jako malo osoba koje razmišljaju kao ja,barem u mojoj okolini...Ja i dalje izvršavam društvene obveze,zadovoljan sam kako stojim u školi,ali isto tako smatram da bih mogao biti najbolji na svijetu da mreže nema.Ili da sebi mogu nametnuti ritam.Kasnije ću vam prenijeti jedan moj sastavak na temu facebooka.Mislim da je već bio,ali sada ću ga ubaciti u ovu temu,jer je predviđena za to.Puno pozdrava.
17 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...
Iz generacije u generaciju rađaju se sve gluplji ljudi.

ovo su i znanstvenici potvrdili... u zadnjih 20 000 godina smanjio se obujam mozga za veličinu teniske loptice...

I ima tendenciju daljnjeg smanjivanja...

Manji mozak (ovoliko manji mozak) = gluplji ljudi...

18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ne znam za vas, ali ja bih radije živio u društvu gdje si faca ako ujutro u 5 pijan teturaš, nego u društvu gdje si faca ako ujutro u 5 pobiješ 20 kmetova...

Ja bi radije zivio u drustvu u kojem u 5 ujutro su vani samo ljudi koji idu na posao (ili mozda vec rade), nego gdje si faca ako u 5 ujutro pijan tetutars ili pobijes 20 kmetova.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

While true... nisam siguran da je taj diferencijalni nacin razmisljanja ispravan, vec ogranicen (ne mislim to u uvredljivom smislu!).

Ako zelis diferencijaciju, zasto ne usporedjujes u stilu: "Radije bi zivio u drustvu gdje <opisi idealnu situaciju> nego u drustvu gdje u 5 pijan teturas..."

Daleki, skoro pa nedostizni ciljevi nisu nikakav problem - problem je skupiti snage, energije, hrabrosti, morala i vodstva da tamo stignes, mozda ne mi ali nasa djeca ili unuci..

I am Jack's dubious choice of one-way roads
15 godina

Drago mi je da je tem ponovno otvorena. Evo i mog malog doprinosa istoj.

Sve ono loše što se događa čini mi se da počinje od pojedinca (idvidue). Pa zar je normalno hraniti se senzacijama tzv. poznatih osoba. Otkud to da je najtraženija tiskovina ona koja prikazuje čim više žutila i mulja? Zar je normalno napisati članak o nekome bez imalo pripreme i istraživanja? otkud publika za takve uratke?

Neko će reći odgojene je u društvu koje je konzumerističko i ne pridaje pažnju sitnicama već voli površnost. Nekako mi to ne prolazi. Što je sa nama koji smo rođeni i proveli dobar dio života u nekom drugom sustavu? Kakav se to klik desio toj populaciji, koja je btw trenutno na svim vodećim mjestima u bilo kojem segmentu (politika, gospodarstvo, sport,....). Jednostavno mi je nepojmljivo da ljudi pridaju pozornost likovima koji bi trebali biti margina (redikuli rekli bi u dalmaciji). Odjednom su to poznate i popularne osobe i nadasve cjenjene u društvu, svi ih pitaju za mišljenje o bilo čemu i oni su relevantni za sve.

Osobno mi se čini da je cjela slika onoga što se dešava mišlung loših poteza političara i novinarskog spina. Najviše me nerviraju veliki i masni naslovi o kojima nema ni riječi u daljem tekstu. Što se političara tiče odavno sam izgubio nadu da će bilo koji od njih napraviti nešto korisno za bilo koga drugoga osim za smog sebe. Godine su me naučile (čitaj često puta sam ispao naivan i povjerovao) da sve dobro što oni naprave završi u praznim obećanjima.

S druge strane postoji i opnaj dio društva koji uredno plaća svoje obaveze, radi i šuti unatoč tome što napravljeni posao ne može naplatiti u roku od 6 mjeseci. Svi gledaju i upiru pogled prema velikima ali najzdraviji dio ovog društva su upravo male firme koje su sposobne preživjeti i u kratkom vremenu preraspodjeliti snage. vjerojatno će neko reći da bez velikih nebi bilo ni malih. Osobno ne smatram da je tako. Čini mi se da mali nisu tolerantni i trpeljivi, u sadašnjem poslovnom okruženju, vrlo brzo bi nestalo velikih.

17 godina
neaktivan

Davno rečeno:

"Dođe nekad vakat, kada pametni zašute, budale progovore, a fukara se obogati."

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
18 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Ivo to ja već govorim isto duze vrijeme...

Ali svi kazu ovo: To je njihov novac, oni ga imaju pravo trositi...

Eto vidio si u temi o onom ajfonu preko njuškala...

ima 2900 kn plaću, 2500 platio ajfon... i nek udaraju na mene, ali totalno idiotsko i glupo od njega...

Mah... ne vrijedi vise osim s par korisnika ni gubiti vrijeme na ovom chatu...

Ma u naravi živih bića je biti pohlepan. Oduvijek, svakom biću i svugdje je bilo tako. Jednostavno, imamo "sebičan gen".

No razlika je sada samo u tome što su se u ljudskom društvu promjenila pravila igre, pa se pohlepa može zatomljavati na

stečene lažne marketinški potencirane potrebe sa tuđim sredstvima (zaduživanjem).

Dakle, tko se ponasa prema standardnom instinktu svog sebičnog gena, lako upada u sve ove spomenute obrazce.

18 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
ivan-zd kaže...
Iz generacije u generaciju rađaju se sve gluplji ljudi.

ovo su i znanstvenici potvrdili... u zadnjih 20 000 godina smanjio se obujam mozga za veličinu teniske loptice...

I ima tendenciju daljnjeg smanjivanja...

Manji mozak (ovoliko manji mozak) = gluplji ljudi...

Nisu potvrdili. I da su potvrdili, obujam mozga nije jednak inteligenciji. Inace bi mi bili kucni ljubimci kravama.

„Današnja mladež je pokvarena do dubine svoga srca. Mladi su izopačeni i lijenčine. Ne slušaju roditelje i stalno piju. Neće biti sposobni sačuvati našu kulturu. Ne gajim više nikakve nade za budućnost naše zemlje bude li današnja mladež sutra na vlasti, jer je ta mladež nesnosna, bezobzirna i jednostavno užasna“.

Ovo je citat nepoznatog autora zapisan u Egiptu 2000 g.pr.nove ere

"svaki dan prolazi u tome da ugađa strasti (...) čas se opija (...), a čas pije vodu i mršavi; sad radi gimnastiku, a sad je opet lijen i ne mari ni za šta (...). Nikakvog reda i nikakve potrebe nema u njegovom životu (...)." 

Ovo je citat Platona, antička Grčka, 500 g.pr.nove ere.

17 godina
overhaul kaže...
, jer je ta mladež nesnosna, bezobzirna i jednostavno užasna“.

Demantij Omladine:

Što se tiče mozga i povezanosti veličine s inteligencijom, neandertalac je imao veći mozak od homo sapiensa.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Ma najbolje se našikat i pravit haos.{#}

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan
wyks kaže...
overhaul kaže...
, jer je ta mladež nesnosna, bezobzirna i jednostavno užasna“.

Demantij Omladine:

Što se tiče mozga i povezanosti veličine s inteligencijom, neandertalac je imao veći mozak od homo sapiensa.

Neandertalac također nije bio toliko agresivan koliko homo sapiens...

Također, nemamo gotovo nikakvih pojma o neandertalcima...

Također veća gustoća neurona na kvadratnom centimetru sa sobom donosi puno više degenerativnih bolesti (zbog toga je učestalo alzheimera u žena 10 puta veća)...

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 21:24 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
neaktivan

Evo da mi se pojavi tema u onima koje sudjelujem, da kažem, u mojoj školi osmaš je nabio u "strateška mjesta" jednog petaša, zato što mu je otac rekao da ako mu netko neda pare (žicanjem) da ga prebije

18 godina

ne bih stavljao obrazovanje ispred odgoja.

ako mislimo na kućni odgoj jel.. i ako mislimo na pravi odgoj a ne tipa "pusti me kćeri, budemo poslije, sad gledam šeherzadu"

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina
M_dipl. kaže...

Iz moje perspektive, problem društva se može riješiti sa kvalitetnim obrazovanjem, to mislim da je važnije čak i od odgoja. Zato, univerzalni savjet, čitajte knjige! I to prave knjige, a ne Nives, Antu, Simonu, Marka, Vlatku i Dina...

nixass kaže...

ne bih stavljao obrazovanje ispred odgoja.

ako mislimo na kućni odgoj jel.. i ako mislimo na pravi odgoj a ne tipa "pusti me kćeri, budemo poslije, sad gledam šeherzadu"

Također vjerujem da je kvalitetan kućni odgoj na prvom mjestu. Možeš biti neobrazovan i normalan, ali iskreno sumnjam da možeš biti neodgojen i normalan. Ali svakako da (kvalitetno) obrazovanje ne može odmoći :)

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 17:37 (Danny_HR).
18 godina

Ajmo, uzeo sam si od vremena koje sam mogao provesti igrajući neku igru pa sam počistio vaše smeće. Da vidim ko će dalje s*ati po temi nevezano za išta!

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

Iz moje perspektive, problem društva se može riješiti sa kvalitetnim obrazovanjem, to mislim da je važnije čak i od odgoja. Zato, univerzalni savjet, čitajte knjige! I to prave knjige, a ne Nives, Antu, Simonu, Marka, Vlatku i Dina...

najbitnija stvar u životu je karakter. (visoko) obrazovanje ima 8% hrvata među najistaknutijim intelektualcima su sanader, milanović govori nekoliko jezika, josipović, čačić, pusićka itd), a karakter ima otprilike oko 0,1% populacije.

korupcija se neće iskorjeniti obrazovanjem nego jedino karakterom, a tu je kućni odgoj bitan.

May justice be done though the heavens fall
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 19:00 (karakteran).
17 godina

najbitnija stvar u zivotu,tesko je reci sta je najbitnije,ono sto je vazno da su to prave vrijednosti,prijatelji,obitelj,ljubav,ono sto se s nasim drustvom desava,je ono sto vidimo na filmovima,bar ja to tako vidim,svi samo neki glumci,preseratori,borci protiv zakona,i tako dalje.Ovo sto ti kazes treba karakter,definitivno,pogotovo danas,a danas ga je tesko imat.Zalosno je koliko su ljudi spremni daleko otic samo da ih se prihvati,umijesto da se toliko potrude oko pravih prijatelja.

18 godina
neaktivan
karakteran kaže...
korupcija se neće iskorjeniti obrazovanjem nego jedino karakterom, a tu je kućni odgoj bitan.

misliš kao npr. "slučaju Thompson"

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
16 godina
protjeran
nema kvalitetne veze bez čvrstog karaktera.
edukacija je poželjna, ali nije temelj rješenja problema.
16 godina
protjeran
Verbatim kaže...
karakteran kaže...

misliš kao npr. "slučaju Thompson"

mislim kao u slučaju gdje je radnik "poslušan". zbog poslušnika smo tu gdje jesmo. ovom društvu trebaju pošteni. šefovi i radna okolina takve vole nazivati "konfliktni".

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 19:21 (karakteran).
17 godina
Deus ex machina kaže...

While true... nisam siguran da je taj diferencijalni nacin razmisljanja ispravan, vec ogranicen (ne mislim to u uvredljivom smislu!).

Ako zelis diferencijaciju, zasto ne usporedjujes u stilu: "Radije bi zivio u drustvu gdje <opisi idealnu situaciju> nego u drustvu gdje u 5 pijan teturas..."

Daleki, skoro pa nedostizni ciljevi nisu nikakav problem - problem je skupiti snage, energije, hrabrosti, morala i vodstva da tamo stignes, mozda ne mi ali nasa djeca ili unuci..

A mislim, uvijek će se naći nešto što će nekome smetati.

Prije 2000 godina molio si boga da te tvoj vlasnik iz dosade ne ubije, prije 200 godina pazio si da ne razljutiš svog zemljodršca, prije 20 godina (i još nešto malo) morao si paziti da ne kažeš pogrešnu stvar...

Sada pričamo o tome kako mladi ljudi u 5 ujutro teturaju po gradu... Za 20 godina možda ćemo pričati kako ekipa u 5 ujutro tetura u nekoj virtualnoj stvarnosti...

Idealno nikada neće biti, jer će uvijek nekome nešto smetati. Recimo, da se uvede zakon kojime se iskorjenjuje dotično ponašanje, ja bih prvi bio taj koji bi se bunio protiv njega.

Pogledaj recimo kulturu pušenja. Prije 50 godina pušenje se vezalo uz sportski (!!!!!) način života i vezalo se uz uspješnog čovjeka, danas pušenje je nepoželjna pojava, za 50 godina možda će biti zakonom zabranjeno pušenje.

Slažem se da kao pojedinac se treba težiti, pa ajmo to tako nazvati, savršenostu. Društvo, s druge strane, nije savršeno. Ono je glupo, zadrto i s upitnim vrijednostima, ali napreduje i ide prema boljemu. I pojam savršenoga društva vjerojatno varira od pojedinca do pojedinca.

Recimo... Po meni savršeno društvo je ateističko sa duhovnim osnovama temeljenima na budizmu. Netko tko je vjernik vjerojatno bi me prikuco na križ. Isto tako, vizija moga savršenoga društva je da ja mogu normalno izaći vani, upoznati neku žensku osobu i završiti s njom, a da nitko ni mene, ni nju ne osuđuju. Netko tko je konzervativan i ima kćer moli boga da se ona i ja nikada ne sretnemo {#}.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice