Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.283.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
karakteran kaže...

tnakir o čemu ti pričaš? ajd molim te pročitaj moj post još jednom, al ovaj puta s razumijevanjem. nemoj samo prepisivati, pardon prepričavati ono što sam ja već postao, ok?

i dokle god se kačiš na moje citate ok si, ali kad počinješ nešto sam iskonstruirati, ne ide ti. zadnja rečenica, pogotovo posljednja tvrdnja o mudrosti kao sredstvu za dobivanje optimalnih rezultata s najmanje (?) vremena i energije ti je TOTALNI promašaj.

jesi li ikad iskusio da put etike, takta i tolerancije (dakle mudrosti jednom rječju) često puta zahtijeva puno više vremena i energije nego neki drugi putevi koje često rabe inteligentni (ali ne i mudri) ljudi?

btw, ono za lomaču je bilo figurativno. drago mi je da si mi objasnio pravi postupak.

Po meni - osoba koja je mudra i inteligentna, ima ponesto za reci o mudrosti i inteligenciji. Osobe koje zapocinju svoje izlaganje s recenicama primjerice: "tnakir o cemu ti pricas? ajd molim te procitaj moj post jos jednom al ovaj puta s razumijevanjem." u startu svrstavaju same sebe u ne-mjerodavnu skupinu.

Stoga... autogol, po naski :-)

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
16 godina
protjeran
deus drži se ti računala.

btw, ovdje nit ćeš pokupit extra zvjezdicu, nit ćeš svojim zlonamjernim komentarima ispast pametan. mora da si se prepoznao u mojoj gradaciji pa te zato ja tolko smetam.
May justice be done though the heavens fall
15 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Iako nisam za nasilje,ali sta ova djeca rade to nije normalno.Da vidim nekoga da to radi takvu bi mu samarcinu spicil da nebi dva dana k sebi dose.Djeca koja to rade,takvu naviku su razvila jer uglavnom doma nemaju zivotinje pa ih smatraju nepozeljnima.i roditeljima treba spicit kaznu od 10k kuna da bi svoju djecu naucili pameti,jer se vise nista ne postize rijecima.

Tehničar za Računalstvo
16 godina
protjeran
amadeususs kaže...

Iako nisam za nasilje,ali sta ova djeca rade to nije normalno.Da vidim nekoga da to radi takvu bi mu samarcinu spicil da nebi dva dana k sebi dose.Djeca koja to rade,takvu naviku su razvila jer uglavnom doma nemaju zivotinje pa ih smatraju nepozeljnima.i roditeljima treba spicit kaznu od 10k kuna da bi svoju djecu naucili pameti,jer se vise nista ne postize rijecima.

to me podsjeća na onaj šamar nobila onom huliganu koji je bio najistureniji u čoporu koji je nasrnuo na njega kada je nobilo odgurno kontejner s prometnice da bi mogao proć.

taj je šamar bio pravi božiji dar jer je spriječio još veću tragediju (masovnu cipelarku ili tučnjavu, svejedno), a imao je i preventivnu odgojnu mjeru (osim što je bio počinjen u samoobrani) jer će sada mladi huligani razmislit koga će napast. da je onaj ubojica luke ritza imao nekog tko će šljagom smirit ne bi išao po zagrebu i (do smrti) premlaćivao nejake.

šteta što se nobilu za dat šamar dogodila prijava, no svakako je vrijedilo.

15 godina
neaktivan

Da naprimjer meni stari nije stisnuo par samara ja bi isto radio gluposti koje nisu vrijedne spomena,hvala bogu da je i da su dosli u pravo vrijeme.

Tehničar za Računalstvo
16 godina
protjeran
ista je stvar sa svakim djetetom. ako ne ide milom...
bitno je da je prevencija bila opravdana i ne brutalna.
18 godina

karakteran... medju ovolikom hrpom ljudi moras ocekivati da se netko nece sloziti sa svojim razmisljanjem. U tom slucaju nesmijes gristi kao bijesan pas vec mudro znati argumentirati svoje razmisljanje. Kad smo vec kod mudrosti, jel :)

Ontopic... nasilje je nekad jedino rijesenje.

Biljezim se sa stovanjem...
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 15:56 (tnakir).
16 godina
protjeran
tnakir: ko o čemu...
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...

mudrost = takt, tolerancija, etika. 

inteligencija = okretnost, snalažljivost, sposobnost zaključivanja.

naravnoučenije: mudri mogu biti i oni koji nisu (posebno) inteligentni, a  oni (vrlo) inteligentni uopće ne moraju biti mudri. a najčešće i nisu.

ako nekom nije jasno, a siguran sam da nije, ne bih dodatno objašnjavao jer biste me mogli spaliti na lomači. ili tu negdje.

Mudrost je sposobnost korištenja inteligencije na 'pametan' način.

Naravoučenje; mudar ne može biti onaj koji nije inteligentan, jedino inteligentan ne mora biti mudar.

Obzirom da to tebi nije jasno, mudar sigurno nisi..

P.S. nije naravnoučenje nego naravoučenje.

16 godina
protjeran

otkada je to inteligencija uvjet mudrosti? nikad bila i nikad neće bit. koliko ima inteligentnih ljudi koji nisu mudri? pogledaj samo ovaj forum, bit će ti sve jasno.

nasuprot tome, ima mudrih ljudi koji nemaju zavidan nivo inteligencije.

na kraju krajeva šta to znači inteligentan? po tebi su, koliko vidim, manje više svi inteligentni.

poanta je da inteligencija, pa čak i visoka, nikad nije bila i nikad neće biti (pred)uvjet mudrosti. mudri ljudi su i prosječne inteligencije, pa čak  ponekad, doduše rijetko i ispodprosječne.

s obzirom koliko sam energije utrošio da vam ovo objasnim sve ono što sam govorio prije dobilo je ovom raspravom potvrdu. da je inteligencija (pred)uvjet mudrosti svi biste bili mudri.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 18:20 (karakteran).
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...

otkada je to inteligencija uvjet mudrosti? nikad bila i nikad neće bit. koliko ima inteligentnih ljudi koji nisu mudri? pogledaj samo ovaj forum, bit će ti sve jasno.

nasuprot tome, ima mudrih ljudi koji nemaju zavidan nivo inteligencije.

Ne, nego je neinteligencija uvjet mudrosti.. Što gluplji, to mudriji. Hajde ne lupetaj..

Eto vidiš kako to lijepo u praksi funkcionira; dovoljno si inteligentan da uočavaš primjer na forumu, ali nisi dovoljno mudar da iz toga doneseš zaključak.

16 godina
protjeran

mudrost ne ovisi o (visokoj) inteligenciji nego o razini svijesti tj. sposobnosti razlučivanja + etici + karakteru.

ti nažalost imaš samo prvo (inteligenciju), što se pokazuje nedovoljnim da se dosegne mudrost.

zato ne možeš shvatiti da i ljudi s nižim kvocijentom inteligencije mogu biti mudri.

ruku na srce, i životno iskustvo igra određenu ulogu u stjecanju mudrosti. 

no netko iz života uči, a netko ne.

potpuno te shvaćam, limitiran si životnim iskustvom, a posebno etikom, razlučivanjem i karakterom pa me ni ne čudi da ne shvaćaš pojam mudrosti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 19:24 (karakteran).
18 godina

Opet, kakve veze ima mudrost sa etikom?

15 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ne možemo mi to shvatiti, trebali bi biti mudri, a neinteligenti u isto vrijeme, da shvatimo svu širinu i dužinu mudrosti karakternog..

scenesports kaže...

Prestrašno.. Kad narastu jedan će postati manijak, a drugi političar.

18 godina
karakteran kaže...
deus drži se ti računala.

btw, ovdje nit ćeš pokupit extra zvjezdicu, nit ćeš svojim zlonamjernim komentarima ispast pametan. mora da si se prepoznao u mojoj gradaciji pa te zato ja tolko smetam.

Karakteran, koliko ja vidim, ti si negdje procitao neku skriptu o etici i mislis da si popio svu pamet svijeta, a sam do nekog zakljucka dolazis vrlo tesko ili nikako.

Sam si vrlo arogantan i bezobrazan, sto po tvojoj definiciji znaci da nisi mudar.

Takoder, kako sam vec naveo u prvoj recenici, tesko sam dolazis do zakljucaka, osim ako nisi nesto procitao u skripti, dakle nisi ni inteligentan.

A jadan ti...Osmijeh

Takoder, procitaj si u toj skrpiti definiciju ironije, jer te ista opalila po glavi u ovom tvom postu. :D

- Psiho246
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

ovo je za greatest shits of the year.

za sve ostale koji su se (nažalost) prepoznali u mojim postovima: držite se računala. to što imate fakultet ne znači da ste diplomom kupili pamet. ako ste očekivali suprotno, tražite povrat novca.

lijep pozdrav.

18 godina
karakteran kaže...
tnakir kaže...

ovo je za greatest shits of the year.

za sve ostale koji su se (nažalost) prepoznali u mojim postovima: držite se računala. to što imate fakultet ne znači da ste diplomom kupili pamet. ako ste očekivali suprotno, tražite povrat novca.

lijep pozdrav.

Drugar ti jedini diplis po svome. A nas mnogo dipli po istom. Sta mislis tko je u pravu?

16 godina
protjeran

ti se stvarno ne možeš pomirit da kao dio mase možeš bit u krivu. to su ta tipična primitivna razmišljanja pojedinaca iz mase da je većina uvijek u pravu. možda zato što laž tijekom stoljeća ponavljana tisuće puta postaje istina?

kažeš kako je moguće da je mudrost vrlina tek 0,1% stanovništva, a suprotnost tome masovna pojava? a da se okreneš oko sebe i zbrojiš 2 i 2?

hrvati slabo uče iz prošlosti, a ti si sjajan primjer za to.

i daj molim te naberi više od jednog TU Cool

lijep pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 10:17 (karakteran).
18 godina
karakteran kaže...

ti se stvarno ne možeš pomirit da kao dio mase možeš bit u krivu. to su ta tipična primitivna razmišljanja pojedinaca iz mase da je većina uvijek u pravu. možda zato što laž tijekom stoljeća ponavljana tisuće puta postaje istina?

kažeš kako je moguće da je mudrost vrlina tek 0,1% stanovništva, a suprotnost tome masovna pojava? a da se okreneš oko sebe i zbrojiš 2 i 2?

hrvati slabo uče iz prošlosti, a ti si sjajan primjer za to.

i daj molim te naberi više od jednog TU Cool

lijep pozdrav

Mislim da polovica te tvoje zvjezdice u godinu dana puno govori o kvaliteti tvog sudjelovanja na forumu. Vjerovatno jedino sto znas je vrijedjati kada se netko ne slaze sa tobom.

16 godina
protjeran
aha sad igramo nisko...ništa čudno, kad se nema dokaza protiv mojih tvrdnji ide se na čovjeka.

pola zvjezdice imam samo zato što je kriterij moderatora u najmanju ruku čudan. imao sam prije tri, četiri mjeseca punu zvjezdicu, ali mi ju je mod miro oduzeo kad sam na jednom topicu o nepoštenom radu moderatora rekao istinu, potkrijepio je primjerima i zauzvrat dobio crveni karton, tri tjedna zabrane, vrijeđanje i cipelarku dok sam bio na podu tj. nisam se mogao braniti.

još prije toga dok sam imao punu zvjezdicu javno sam rekao kakav je to kriterij o dodjeli zvjezdica na što su mi forumaši odgovorili da to nije realno i da se na to ne treba osvrtat i da nam je bolje da šutimo jer ćemo dobit opomenu jer to vrijeđa modove. toliko o njihovoj strahovladi.

sad kad si prošao kratak tečaj kako izgubiti zvjezdicu na bug-u, moram te zapitati: kakve veze mojih pola zvjezdice ima s tezama iza kojih stojim na ovom topicu?

unaprijed hvala.
18 godina
karakteran kaže...
aha sad igramo nisko...ništa čudno, kad se nema dokaza protiv mojih tvrdnji ide se na čovjeka.

pola zvjezdice imam samo zato što je kriterij moderatora u najmanju ruku čudan. imao sam prije tri, četiri mjeseca punu zvjezdicu, ali mi ju je mod miro oduzeo kad sam na jednom topicu o nepoštenom radu moderatora rekao istinu, potkrijepio je primjerima i zauzvrat dobio crveni karton, tri tjedna zabrane, vrijeđanje i cipelarku dok sam bio na podu tj. nisam se mogao braniti.

još prije toga dok sam imao punu zvjezdicu javno sam rekao kakav je to kriterij o dodjeli zvjezdica na što su mi forumaši odgovorili da to nije realno i da se na to ne treba osvrtat i da nam je bolje da šutimo jer ćemo dobit opomenu jer to vrijeđa modove. toliko o njihovoj strahovladi.

sad kad si prošao kratak tečaj kako izgubiti zvjezdicu na bug-u, moram te zapitati: kakve veze mojih pola zvjezdice ima s tezama iza kojih stojim na ovom topicu?

unaprijed hvala.

Ja sam konkretno obrazlozio razliku inteligencije i mudrosti, sto se nije slagalo sa tvojim guranjem etike i onda si ti poceo paljbu po meni. I onda se pitas zasto si dobio crveni, cipelarenje, šamar i slicno! Draze bi mi bilo kad bi ti nick bio ugodan/kulturan nego karakteran jer imas tezak karakter.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 10:30 (tnakir).
18 godina
neaktivan
Mislim da si pomiješao lončiće.
Zvjezdice se dobiju i gube automatski, nema tu apsolutno nikakvog utjecaja Miro, Domagoj, Nax ni bilo koji drugi mod/supermod.

Strahovlada modova? Ne budi apsurdan.
Stvarno misliš da modovi kuju zavjere protiv određenih forumaša? Smiješan si.
Kao da nemamo pametnijeg posla nego baviti se određivanjem koji će forumaš koliko zvjezdica imati.

Na kraju krajeva, off topic smo, pa bi molio da se rasprava o zvjezdicama i o teorijama zavjere (LOL) zaustavi odmah.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
18 godina
Danny_HR kaže...

Decku su svi krivi radi njegovih neuspjeha ili gresaka osim njega. 

16 godina
protjeran
s ovim zadnjim postom si definitvno svima pokazao kako si nisko pao.

etiku koja je duša mudrosti zanemaruješ. to je sasma normalno za lika iz mase koji nije usvojio ništa esencijalno osim one stare narodne u se, na se i poda se.

da ja moderiram kao neki ovdje objesio bi se istog časa jer od grižnje savjesti ne bih mogao živjeti. dijele se crveni kartoni zbog napisane istine! halloooooo!!! korisnik se cipelari na podu kada se ne može braniti jer mu je user blokiran i to je tebi OK? čisto iživljavanje.

za kraj ne želim više uopće trošiti vrijeme na tebe. kad te slušam, sjetim se one einsteinove: samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost, no za ovu prvu nisam siguran.
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Zvjezdice se dobiju i gube automatski, nema tu apsolutno nikakvog utjecaja Miro, Domagoj, Nax ni bilo koji drugi mod/supermod.

Strahovlada modova? Ne budi apsurdan.
Stvarno misliš da modovi kuju zavjere protiv određenih forumaša? Smiješan si.
Kao da nemamo pametnijeg posla nego baviti se određivanjem koji će forumaš koliko zvjezdica imati.

Na kraju krajeva, off topic smo, pa bi molio da se rasprava o zvjezdicama i o teorijama zavjere (LOL) zaustavi odmah.

ti možeš farbat nekog drugog jer sam aj prošao školu klizanja na ovom forumu. miro mi je uzeo pola zvjezdice onog trenutka kad sam rekao istinu o modovima da se čini kako rade u talu s određenim forumašima (sad bih to preformulirao u udružuju se) kad im je to u interesu da zgaze određenog korisnika. i zbog toga sam forum nazvao malo žešćom debilanom jer sam prošao sve forume u hr i kod toga stojim i sada. nažalost mnogi dijele moje mišljenje, netko je čak pokušao okupiti i sindikat korisnika koji su zakinuti moderiranjem. nije uspjelo, strahovlada modova je ogromna. ali smo se zato čuli preko pp-a, pa ne tresem iz rukava, korisnici su ogorčeni, a žalit se nemaju kome: kadija ti sudi, kadija te tuži.

18 godina
neaktivan

I onda ćeš se čuditi što dobiješ kartone?

Pa sada bi trebao dobiti jedan zbog off topica na kojem inzistiraš čak i nakon upozorenja.

P.S. Provjerio sam sve tvoje kartone i ne vidim niti jedan jedini koji nije na mjestu.

Zadnje upozorenje - ovu raspravu molim preseli u "Birc", temu u kojoj je off topic zapravo on topic. Ovdje nemoj nastaviti, kako ti tako ni ostali.

EDIT: Ispravljeno, nisi više "stari".

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 10:45 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
Hrvati obaraju rekorde u šoping-centrima
Ne znam jel ovo treba ić pod vijesti ali mislim da je bolje da sjedne ovdje :)

Citiram :
"Ni gužve ni nedostatak novca, očito, Hrvate ne sprečavaju da odu u šoping. Poslije 'ljetne suše', trgovački centri bilježe rekordnu posjećenost jer naši sugrađani svoje dragocjeno slobodno vrijeme ne znaju provesti drugdje nego u – šoping-centrima." Preuzeto sa : http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/10/19/0122006.html

Super znaći nema krize !

http://www.basketballhoopjam.com
18 godina
neaktivan
Ma krize ima... ali banke jos uvijek daju kredite...

A Hrvati su, sa susjedima, poznati kao jedan od najidiotskijih naroda svijeta...

Ja to jednostavno ne shvacam... ali dobro...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Ma krize ima... ali banke jos uvijek daju kredite...

A Hrvati su, sa susjedima, poznati kao jedan od najidiotskijih naroda svijeta...

Ja to jednostavno ne shvacam... ali dobro...

Neki dan sam vidio kako se 200 000 Hrvata sprema na zimovanje :) , opet neki dan vidim kako je 850 000 Hrvata na rubu siromaštva !?, a onda opet vidim da svi skupa luduju po šoping centrima, onda vidim da se u Osjeku otvara novi trgovački market , onda vidim da kapitalna proizvodnja ( brodogradilišta  ) su u kolapsu , MISLIM WTF !? 

Edit:

I naravno susjedi nam bilježe gospodarski rast, što nemam ništa protiv, ali opet ako su oni toliko "glupi" i u "kur*u" kako nam političari serviraju , kako onda mi pametni bilježimo pad  !?

http://www.basketballhoopjam.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 12:04 (woodgamesfx).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice