Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.292.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

http://www.net.hr/sport/page/2010/09/28/0728006.html?pos=n1

Da citiran naslov: "Dok se vi častite, ulicama Zagreba i Splita teći će krv!"

Zato ja ni ne pratim nogomet već dugo vremena. Heblo vas navijanje.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
18 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
Ige kaže...
Nitko te ne tjera da uzimaš kredit u banci ili da se osiguraš. Ne treba ih ni volit ni mrzit. Rade ono što znaju da bi zaradili što više novaca, kao i svi.

Sve dok je sve po zakonu nemamo se šta bunit. Jedino protiv čeg se možemo bunit su zakoni.

osigurati auto MORAS.

trebao sam zivjeti kod staraca do kraja zivota.

no to je potpuno drugi par rukavica koji povlaci i druga pitanja poput samoga uredjenja drzave/svijeta gdje bez kredita ne mozes poceti svoj zivot.

no, da se vratim na gore navedeno. mislim da si promasio poantu. rekao sam da su paraziti. sto i jesu.
*eod*

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

Trebalo mi je malo vremena dok sam procitao, ali odlican tekst! Po meni, _svatko_ bi ovo trebao procitati i shvatiti kako funkcionira fiat novac i frakcionalno bankarstvo.

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
nixass kaže...

Trebalo mi je malo vremena dok sam procitao, ali odlican tekst! Po meni, _svatko_ bi ovo trebao procitati i shvatiti kako funkcionira fiat novac i frakcionalno bankarstvo.

da, dobar tekst. skracena verzija Kapitala (bez dodatka kompjutera i kartica na kraju teksta :) ) koja je samo jedva zagrebala povrsinu.
od robne razmjene (i uporabne vrijednosti) do moderne ekonomije obavijene velom mistike.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
15 godina
neaktivan

Pogledajte

emisiju , i dobiti cete odgovor na pitanje koje postavlja ova tema.

17 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

http://www.net.hr/sport/page/2010/09/28/0728006.html?pos=n1

Da citiran naslov: "Dok se vi častite, ulicama Zagreba i Splita teći će krv!"

Zato ja ni ne pratim nogomet već dugo vremena. Heblo vas navijanje.

Nije bit navijanja, stvar je u tome sta HNS ignorira split i dalmaciju godinama, i je u pravu su da ce tec krv...ali samo zato sto se stvara taj jaz izmedu juga i sjevera. Novinari, HNS...sve to utjece sta ima pijanih budala koji jedva cekaju da se posibaju na macoli.

Navijanje na sjeveru (na poljudu neznam za maksimir) je cista perverzija...taj dozivljaj je nesto posebno i to se nezaboravlja...nije ti svejedno kad 35000 ljdui pjeva ko jedan.

16 godina
neaktivan

Pa takvo bi navijanje trebalo bit. Da svi pjevaju kao jedan, vesele se... Ali ja već dugo vremena nisam čuo da je neka hrvatska utakmica (izuzev one manje klubove) prošla bez mrtvih i ozlijeđenih. Žalosno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 14:45 (nidjo123).
17 godina
neaktivan

A slusaj, vecina je onih koji su normalni i nije im do tuce i slicnog, vec jednostavno idu gledat i navijat za svoj klub. A iskorjenit huliganizam je nemoguce...uvik ce neki novi klinci niknut i ic sa bengalkama, sipkama i sl. na druge.

16 godina
neaktivan

Ali kako uz toliko osiguranje uspiju provuć te gluposti? Tu nešto ne štima pa to već i ptice na grani znaju. Takvih stvari nema u drugim državama. Da se tako nešto dogodi samo jednom npr. u Engleskoj, što se kod nas događa na svakoj utakmici mislim da bi zabranili klubu da igra.

17 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

Ali kako uz toliko osiguranje uspiju provuć te gluposti? Tu nešto ne štima pa to već i ptice na grani znaju. Takvih stvari nema u drugim državama. Da se tako nešto dogodi samo jednom npr. u Engleskoj, što se kod nas događa na svakoj utakmici mislim da bi zabranili klubu da igra.

Price za malu dicu, evo taman san se vratija sa Hajduk : Anderlecht...moga si u kesi unijet pirotehniku. Ma pusti ti price Engleske, oni nemaju problema sa Premiershipom...pogledaj malo drugu, trecu ligu gori su od nas...mljakaze svakog vikenda.

Marker: Ima takvih stvari vanka, samo sta ti kamerman nece pokazat balkjadu vec i dalje fokusira kameru na utakmicu.

18 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan

Currency War

kriza?
ne bih rekao.. prije "Novo stanje globalne ekonomije".

Samo trenutni spas i bijeg od realnosti.

Potpuno van konteksta vijesti... ali rijeci tako divno odgovaraju (LoL):

I Fell Into A Burning Ring Of Fire
I Went Down, Down, Down
And The Flames Went Higher
And It Burns, Burns, Burns
The Ring Of Fire
The Ring Of Fire

17 godina
neaktivan

...zaslužuje li ovo komentar ili možda ne...Neodlučan

...kaos...
17 godina
neaktivan
Jurra kaže...

...zaslužuje li ovo komentar ili možda ne...Neodlučan

tjednik novosti? šta je to?

18 godina
neaktivan
Cisto da komentiram posto mislim da nisam...

Ništa se ne dogadja s našim drustvom... ono je isto kao i prije 100 - 200 - 300 - 400 godina... i tada su se ubijale zivotinje ljudi...

Jedina razlika je samo sto danas imamo više drugačijih načina za ubiti... ništa drugo...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
18 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Ništa se ne dogadja s našim drustvom... ono je isto kao i prije 100 - 200 - 300 - 400 godina... i tada su se ubijale zivotinje ljudi...

Jedina razlika je samo sto danas imamo više drugačijih načina za ubiti... ništa drugo...

Ima jedna pošalica. Šta je civilizacija?

Čovjekov put od pećine do atomskog skloništa!

Radio, ne radio, svira radio!
18 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

pogresno je nazivati nas "zivotinjama" (inteligentnim zivotinjama etc) jer nemam bas previse zajednickoga s njima (govorim u vezi drustvenoga uredjenja).

zivotinje se ne ubijaju zbog postotka.

cak i kada su u pitanju sukobi oko teritorija, hrane, nastavka vrste, smrtni slucajevi nisu toliko cesti (unutar iste vrste naravno - susreti raznih vrsta ovise o mjestima na prehrambenom lancu).

nazivati nas "inteligentnim zivotinjama" je samo jos jedan nacin da si priustimo jos jedan alibi za unistenje i smrt koji smo jedni drugima sposobni priustiti zbog profita i moci, jer zivotinje smo oduvijek smatrali.. pa.. "zivotinjama".

takodjer je to i isprika onima koji svojim djelovanjem (u vecoj mjeri zapravo poticanjem pohlepe, egoizma, narcisoizma) nas udaljuju od osnovnih prirodnih nagona empatije te ocuvanja vrste i napretka iste kroz zajednicko djelovanje.

edit:

(imam mal' vise slobodnog  vremena pa da napisuckam dodatno).

covjek je danas sveden na nesto "nize od zivotinje". zivotinje uglavnom ubijaju zbog potreba, vlastitih ili potreba copora. rijetko kada iz cistoga gusta ili dodatnog slaganja mesa u frizider. nasi davni preci su se takodjer povodili takovim ili slicnim filozofijama. naravno postojala je borba za ovo ili ono ali ako se pogleda malo bolje razlozi su bili isti kao i kod zivotinja - teritorij, hrana - UZ dodatak necega ipak uglavnom svojstvenoga ljudima: emocije (.... iz strasti).

zivotinje nisu obdarene naprednom inteligencijom i sposobnoscu da utjecu na svoj okolis (u mjeri na koji ljudi mogu) sto na neki nacin povlaci i vecu (drustvenu i individualnu) odgovornost ljudskoga bica.

no da ne duljim.. ne volim te floskule i budalastine tipa "inteligentna zivotinja" i slicno... "istocni grijeh".. "radjamo se zli" i slicno.
drustvo kreira zlikovce. ne porod.

*this way off topic, right? :) *

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 13:38 (Littlemanbeingerased).
18 godina
neaktivan

Ljudi su po klasifikaciji zivotinje... to sto ti mislis da mi nismo zivotinje...
To je tvoje misljenje, ali ja ti govorim s znanstvenog stajališta bez ikakve semantike...

LJUDI SU ZIVOTINJE...

A i životinje se ubijaju zbog totalnih gluposti, agresija je urođena vecini zivih bića...

To što oni nemaju razloge poput nafte i slicno, ali mislis ti da se ne bi ubijali da imaju... Normalno da bi...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 13:44 (EnlightenedPhoenix).
18 godina
neaktivan

KLIK

Nemam riječi...

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 8:38 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

KLIK

Nemam riječi...

Smijeh pa taj je lud,ali slično misli i jedan naš eksponirani psihijatar i samozvani psihoanalitičar v gruden..
ne bi takvima pridavao veću pozornost

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 0:06 (seneka).
18 godina
Danny_HR kaže...

KLIK

Nemam riječi...

Haha, dobro je i reko.

Flame on.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Super od sada se kvaliteta društva mjeri koliko su isti tolerantni na guzoljpce , baš super.
http://www.basketballhoopjam.com
18 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Super od sada se kvaliteta društva mjeri koliko su isti tolerantni na guzoljpce , baš super.

Mržnja i netolerancija nepoželjne su za kvalitetno društvo.

Da, apsolutno se između ostaloga mjeri i po tome.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
16 godina
protjeran
hoćeš li biti loš čovjek ili ne odlučuješ samo ti, a ne društvo. ljudi koji nemaju karakter uvijek imaju izgovor.
May justice be done though the heavens fall
16 godina
neaktivan
Pa nama popovi kreiraju cijelu povijest , a sada kad kažu što misle o DEČKIMA i CURAMA onda je javnost zgražena, a kada kažu : treba pobit srbe i tko je SDP-ovac taj je Srbin itd.... ima toga gomila, onda nitko ne kaže ništa.
Mislim da bismo si svi trebali zabit cvjetiće u guzice pa kada nas ponovno dođu ka*at popovi, akcije zelenih, desni i ljevi da prije toga još nešto i uberu.
16 godina
protjeran
mudrost društva mjeri se stupnjem tolerancije.
bezobrazni ljudi su glupi
ljubazni pametni.
16 godina
neaktivan
Ja poznajem jako ljubaznih ljigavaca i jako dobrih prostaka tako da ti teorija ne pije vodu.
16 godina
protjeran
nisi me shvatio woodgame. mislio sam na istinski ljubazne a ne glumce.
17 godina
odjavljen
woodgamesfx kaže...
Ja poznajem jako ljubaznih ljigavaca i jako dobrih prostaka tako da ti teorija ne pije vodu.

word.. ja bi cak rekao da sto je pristojniji da je to i gori... bar ovako, iz nekih iskustava. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
protjeran
blago se vama. vi se onda uhvatite u kolo s bezobraznima.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice