Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.299.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

U Zadru se može nabaviti legalna "trava"Cool

- Dobar dan, imate afghan? - pitali smo prodavačicu, a ona nam je odgovorila da je već sve prodano, ali da ima nešto bolje.

- Afghan ti puca k'o šit, a ovaj drugi sastojak ti je više k'o trava - ljubazno nam je rekla prodavačica, a kad smo je pitali hoćemo li imati problema ako nas policija zaustavi s time, odgovorila je..... Smijeh

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 7:12 (Verbatim).
17 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
Deus ex machina kaže...
AA-d00d kaže...

A kako taj vanjski dug utjece na postojece kredite? Netko tko je uzeo poveci kredit prije 2 godine za posao sada vjerovatno placa puno vece kamate. Sigurno ima neka veze izmedju toga i nesposobnosti vlade koja se sve vise i vise zaduzuje i jos ima srama govoriti kako je to veliki uspjeh. A sta ce biti za 5-6 godina to presucuje...

Prvo, pardon za doublepost jer sam zaboravio na visestruko...

Drugo i osnovno, u pravu si, vlada je apsolutno tupava... pazi, pravilo broj JEDAN u vrijeme krize je SNIZITI POREZE i POTICATI potrosnju - razlog tome je da SVAKA transakcija novaca trazi placanje poreza. TO je najbrzi nacin za izlaz iz krize. Sto nasa vlada napravi? Harac. Ma bravo. Ko da nemaju ni osnovnu skolu. Bila je neka druga tema, "Nedjeljom u 2", gdje se spomenuo jedan vrhunski hrvatski ekonomist akademik, i postao link na youtube... mislim da se covjek zvao Slavko Nesto, ne mogu se sjetiti... uglavnom, on je sve to savrseno obradio...

Pod tri, kako vanjski dug utjece na trenutne kredite? Jednostavno. Vanjski dug se mora otplatiti, pa nase banke to 'rijesavaju' tako da muzu sve vise i vise novaca od ljudi, jer znaju da zbog korupcije, rijetko tko moze pokrenuti posao koji ce se razviti u nesto uspjesno i samo-otplacujuce. Bankama je itekako jasno da drzava godisnje ne ide u pozitivno, nego u negativno, i da se dug samo gomila.

Glupo mi je malo sad ovako izlaziti kao licemjer i soliti pamet, ali po meni, opet smo krivi mi sami, jer cinjenica je da smo zbog Tita naucili biti vrlo lijen narod, apsolutno nespreman za kapitalizam (pogotovu ne ovako divlji). Socijalizam je nosio sa sobom "Svatko mora imati posao", Tito je obilazio zemlje naokolo i skupljao novac za zemlje Jugoslavije, mislim svaka covjeku cast, ali stvorio je generacije ljudi koje su vjerovale da mozes imati sve, da su svi isti, a da pritom nije bitna edukacija ili sposobnost....

Takodjer, pritom smo svi zaboravili da je "sve" NIJE bilo otvoreno trziste. Automobili nisu bili Ford, Toyota, nego Zastava, proizvedeni u Srbiji, salame su bile proizvedene u Gavrilovicu a ne u spanjolskoj, ni

Taj mentalitet se nastavio, i kad smo konvertibilnu valutu i samim time izbor, taj nas balkanski ego je uskocio i odjednom Yugo nije bio dovoljan, sad se morao voziti BMW ili Mercedes, i nositi Nike trenirka, original Jeans i Benetton odjeca. Odjednom su doktori i manageri zaradjivali dosta vise od blue collar radnika, pa su si mogli priustiti vise, a mentalitet nije bio spreman za to. Tu su banke 'uskocile' sa svojim kreditima, i stvorile generacije zaduzenih ljudi....

Velika poanta mojeg proslog posta je u tome da SVI mi imamo vrlo GADNU naviku da zivimo iznad vlastitih mogucnosti, a nitko to ne RAZUMIJE. Rijetko tko u pravilu ima novaca za novi auto, ali svi kupuju nove aute. A zasto svi kupuju nove aute? Zato jer svi ostali kupuju nove aute ;-) Kako susjed, tako moram i ja.

Kad sam sa svojom bivsom zenom planirao nekakav

je bilo za kupiti talijanske odjece, nego Borovo i Peko, nisi kupovao Luxx uredjaje, nego Gorenje. Nije bilo IZBORA. zajednicki zivot i sredjivanje nekog apartmana kojeg smo imali, ja sam predlagao stednju oko godinu dana, odricanja... ona mi je lijepo 'objasnila' da se to tako ne radi, nego se lijepo digne kredit, sve se sredi odjednom i odmah, i onda 'fino otplacujes kredit'. A moja bivsa zena nije glupa, dapace inteligentna je i sposobna osoba. Nazalost, nesposobna uzeti korak natrag i razmisljati out of the box.

Malo sam odlutao jer je vanjski dug i njegov utjecaj dosta opsirna i komplicirana tema, i to klupko je tesko rasplesti... jako jako jako tesko. Ljudi koji ocekuju od vlade da sve to popravi u roku od par mjeseci ili godina su jednostavno neinformirani o cijeloj problematici, da ne kazem ravno "debili"...

Pod tri, da se spomenem i toga, nacin na koji nas je vlada (primarno HDZ-ova u vrijeme rata) zaj*bala nije direktna kradja, jer ipak ne mozes raditi sve sto ti se prohtije cak i ako si drzavni vrh. Problem su bili ugovori i provizije, primjerice (hipoteza):

Zelimo kupiti 15 aviona. Rusija nam nudi svoje MIG-ove stare 10ak godina za 50 000 000 USD. US nam nudi njihove avione stare 8 godina za 120 000 000 USD. Jako je OCITO sto je ovdje LOS potez, pogotovu u drzavi koja je u tranziciji. Naravno, ispod stola onda idu i razne provizije, tako da bi si jedan Franjo i Ankica promislili da li im vise odgovara dobiti proviziju na 120 milijuna USD ili 'samo' 50 000 000 USD.

Ovo je samo moja hipoteza, sastavljena od stvari koje se nacuju naokolo.. cini mi se poprilicno surealno, ali je jedini koliko toliko legalan nacin da covjek na poziciji sebi kupuju vrhunsku kolekciju satova, vikendice, etc etc etc...

Takodjer tu je ona divlja privatizacija, ali o tome ne treba pisati jer brijem da je svima sve jasno....

Takodjer.... osobno mislim cak da Jadranka pokusava popraviti situaciju, i to svim silama. Jest da to ponekad radi na vrlo glup nacin, ali ministri kojima je okruzena su skoro svi odreda idioti, pa onda nije ni cudno, a i svo to smece koje se gomila godinama, kako sam naveo, je vrlo vrlo tesko rasplesti....

Tvoja "ideja" iz prvog paragrafa je debilizam,začarani krug koji ne vodi nikamo.To je  Slavko Kulić lijepo objasnio u emisiji...Mora se stvoriti prozvodnja,a ne bazirati ekonomiju na porezima koje strani kapitalisti "provlače" kroz zemlju...Potrošnja na dug,kako možeš vidjeti,je glupa ideja.

Drugo,nije Tito onaj koji je "stvorio  generacije ljudi koje su vjerovale da mozes imati sve, da su svi isti, a da pritom nije bitna edukacija ili sposobnost",nego baš suprotnO:Tuđman,Račan,Sanader i ekipa,kao što možeš vidjeti po našim "tajkunima":Bandićima,Kerumima i ekipom.

Treće,kako vidiš,ni jedna razvijena kapitalistička zemlja nema "otvoreno" tržište.Sjeti se trgovinskih ratova SAD-a i Japana itd...Otvoreno tržište je način da razvijene zemlje iskorištavaju druge,koje im "ne mogu ništa".Amerikanci,kad im prigusti,itekako znaju opi*dit carinu(zavisno doduše o trgovinskim odnosima sa zemljom izvoznicom i računici dobit-gubici)

Jugoslavija je imala "polu-zatvoreno" tržište jer je imala PROIZVODNJU vlastitih automobila i štitila svoju ekonomiju,dočim mi sad imamo goli kur*c.

Opet,o izboru bi se dalo govoriti,jer su jugoslavenske plaće bile na puno manjem nivou od zapadnih,na primjer.Ljudi si krvavo radili za fiću,a o Toyatama su mogli samo sanjati.

Poanta:je*eš kapitalizam!

16 godina
Deus ex machina kaže...
DamageHigh kaže...
Đubrad! Mi da se odreknemo plaće? Koliko oni novca dobivaju? ................................................. I za to dobivaju 40 000 kn mjesečno...fuj.

S prvim dijelom se slazem, no pretjerao si u drugom dijelu. Ako me nisu slagali, placa nekog saborskog zastupnika varira izmedju 12 000 do 16 000. Naravno da je to ogromna kolicina novaca za taj posao, pogotovu jer se jasno vidjelo po novinama da neki spavaju, neki dolaze na posao pijani, neki dolaze samo da bi jeli skampe za 10 kuna u svojem saborskom restoranu, a neki uopce ni ne dolaze.

No ipak, to je dosta manje od 40 000...

Da znam da sam pretjerao..ali vjerojatno nisam ni puno. Oni dobiju 12 000 - 16 000 kn na ruke. U saboru besplatno piju, jedu, novine...putovi im se dodatno plačaju ako se ne varam, koriste se službenim automobilima i gorivom u privatne svrhe, imaju besplatan javni prijevoz itd. itd...dakle povuku oni iz proračuna puno više od tih 16 tisućica..

∂αмαgєнιgн // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec).
17 godina
neaktivan
Loz kaže...

Tvoja "ideja" iz prvog paragrafa je debilizam,začarani krug koji ne vodi nikamo.To je  Slavko Kulić lijepo objasnio u emisiji...Mora se stvoriti prozvodnja,a ne bazirati ekonomiju na porezima koje strani kapitalisti "provlače" kroz zemlju...Potrošnja na dug,kako možeš vidjeti,je glupa ideja.

Pricam o prvoj pomoci, ako je kriza, znaci da nema novaca, ako nema novaca u drzavnoj kasi, ne mozes popraviti proizvodnju, a da ni ne spominjemo da bilo kakav proizvodni plan traje circa 2 godine. Bazicni potez _svake_ ekonomske krize je snizavanje poreza, da bi se ljude potaklo na potrosnju.

I dobro si rekao, i ponovio malo kasnije da je za stabilnost zemlje bitna proizvodnja (i naravno izvoz), no tu je i turizam koji je kod nas poprilicno jak (iako bi trebao biti bolji i po meni, specijaliziran)

Hvala sto si me podsjetio na ime Slavka Kulica :-)

Loz kaže...

Drugo,nije Tito onaj koji je "stvorio  generacije ljudi koje su vjerovale da mozes imati sve, da su svi isti, a da pritom nije bitna edukacija ili sposobnost",nego baš suprotnO:Tuđman,Račan,Sanader i ekipa,kao što možeš vidjeti po našim "tajkunima":Bandićima,Kerumima i ekipom.

Ne slazem se, ti ljudi su danas na vlasti je posljedica socijalistickog sustava. Ne ulazim sada u politicke strane price, proganjanja i slicno, nego samo u cisti mentalitet - znas ono, ti si meni kum, pa cemo si nesto rijesiti, a kasnije ces ti meni kucu izgradit'...

To je sto se tice vlasti kao takve, a ja sam pricao o Average Joe ljudima, srednjoj klasi koja se debelo raslojila i nastao je rascijep, a ljudi nisu na to bili spremni.

Nekad su i automehanicar i doktor ljetovali i zimovali, imali aute i kolor televizije. Danas doktor ima vikendicu (karikiram) vozni park, a auto mehanicar spaja kraj s krajem.

Loz kaže...

Treće,kako vidiš,ni jedna razvijena kapitalistička zemlja nema "otvoreno" tržište.Sjeti se trgovinskih ratova SAD-a i Japana itd...Otvoreno tržište je način da razvijene zemlje iskorištavaju druge,koje im "ne mogu ništa".Amerikanci,kad im prigusti,itekako znaju opi*dit carinu(zavisno doduše o trgovinskim odnosima sa zemljom izvoznicom i računici dobit-gubici)

Jugoslavija je imala "polu-zatvoreno" tržište jer je imala PROIZVODNJU vlastitih automobila i štitila svoju ekonomiju,dočim mi sad imamo goli kur*c.

Opet,o izboru bi se dalo govoriti,jer su jugoslavenske plaće bile na puno manjem nivou od zapadnih,na primjer.Ljudi si krvavo radili za fiću,a o Toyatama su mogli samo sanjati.

Pa, nije ovo razlicito od onoga sto sam ja rekao, samo je jedan dio price.

Apsolutno je logicno da svaka normalna zemlja zeli stititi svoju ekonomiju tako da ima male poreze na proizvodnju i visoke carine na uvoz onoga sto proizvodi.

Koliko ja vidim slazemo se u svemu, jedino pricamo o razlicitim stvarima u sve tri tocke :-)

Welcome - millenium... the fall of Planet Hate...
16 godina
neaktivan

Šta mislite o ovome?

Oko za oko, zub za zub, mali ima pravo

Neznam šta da napišem :) xf:cerina14
18 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Šta mislite o ovome?

Žalosno je ovo što se događa, i jedina sreća u svom ovom košmaru je što nema nevinih žrtava.

Iskreno, kada bi se nedao Bog našao u sličnoj situaciji postupio bi identično.

Radio, ne radio, svira radio!
16 godina
Cerina15 kaže...

Šta mislite o ovome?

Tekst je napisan kao meskička sapunica..tako da ništa nisam uspio shvatiti.

Ali koliko jesam..malog treba na psihijatrijsko liječenje. Ubili su mu oca, i išao se osvetiti. Po meni nije kriv..samo, kako sam rekao, treba liječenje.

Ne shvaćam samo kako ovi znaju sve tko je kog ubio..a ljudi hodaju po cesti??? Zašto nisu u zatvoru?

∂αмαgєнιgн // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec).
18 godina
protjeran
torrente kaže...
trojica ostala u zatvoru. francuzi arapskog podrijetla. roditelji zabrinuti kako ce im biti u zatvoru,glede hrane i tusiranja... provjerena iformacija.

Pretpostavljao sam da se ne radi o pravim Francuzima, nego o djeci imigranata Arapa koja imaju francusko državljanstvo. Kako rade sranja u Francuskoj, tako su napravila i ovdje. U vukojebini (Maroko, Alžir, Tunis...) iz koje su njihovi roditetelji došli, nebi mogli ovo napraviti, jer bi bili adekvatno kažnjeni, ali neka, europska tolerancija, liberalni zakoni, rade svoje, a ološ zna kako iskoristiti dobročinstvo i rupe u zakonu.

Zanimljivo,kako nigdje u novinama nije navedeno da su arapskog porijekla.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 12:24 (the_tux).
18 godina
the_tux kaže...

Zanimljivo,kako nigdje u novinama nije navedeno da su arapskog porijekla.

da arapskog su porijekla, provjereno!

evo isticalo im vrijeme pritvora i samo im je produzeno.  slijedi sudjenje.

http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=9732

teško vrijeme za matore
18 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

LOL, ološ. Ne mogu vjerovati. Generaliziraš cijeli jedan narod, što da su bili "čisti" Francuzi?

Bježanje od istine, guranje problema pod tepih i politička korektnost ne koristi nikome. Nema to veze sa generalizacijom. Arapi su druga kultura i svijet a ukoliko se ne mogu prilagoditi europskoj kuluri i civilizaciji, onda je bolje da otiđu od kuda su i došli.

18 godina

dakle da ponovim iz info posta od neki dan.

radi se o mulariji iz popravnog doma u francuskoj, koja su zbog "dobrog" vladanja u domu , pustena na ljetovanje u kroejsu.

to je btw da su zinedin zidan ekipa iz tunisa ili alzira.

bitno je da su propalice iz popravnog.

teško vrijeme za matore
17 godina
the_tux kaže...
M_dipl. kaže...

LOL, ološ. Ne mogu vjerovati. Generaliziraš cijeli jedan narod, što da su bili "čisti" Francuzi?

Bježanje od istine, guranje problema pod tepih i politička korektnost ne koristi nikome. Nema to veze sa generalizacijom. Arapi su druga kultura i svijet a ukoliko se ne mogu prilagoditi europskoj kuluri i civilizaciji, onda je bolje da otiđu od kuda su i došl i.

kod društva ili manjina koje je marginalizirano u nekoj zemlji često zbog generalizacije istih dolazi do otpora prema integraciji u društvo. kroz to stanja dolazi do osječaja ugroženosti od ostalog društva koje kad tad dovede do izljeva nasilja. primjer crnaca na zapadu, roma te novi sve rastuči trend arapa u nearapskim državama.

Don't pray in my school, and I won't think in your church
18 godina
protjeran
alien kaže...
kod društva ili manjina koje je marginalizirano u nekoj zemlji često zbog generalizacije istih dolazi do otpora prema integraciji u društvo. kroz to stanja dolazi do osječaja ugroženosti od ostalog društva koje kad tad dovede do izljeva nasilja. primjer crnaca na zapadu, roma te novi sve rastuči trend arapa u nearapskim državama.
Otiđi u Kinu ili Japan i prodavaj priču o marginaliziranosti. Pričaj Šveđanima, zbog čega je upravo od strane emigranata (crnci, Arapi) porast silovanja i kriminala koji je do onda bio nepoznat pojam tamo.
Ukoliko pričaš o integraciji, nitko ih ne zove na zapad, nitko ih ne tjera iz njihove bijede na zapad osim političkog ološa koji želi uskratiti prava domaćem stanovništvu. Ukoliko se ne mogu prilagoditi zapadnoj kulturi, neka ostanu tamo gdje jesu.
torrente kaže...
dakle da ponovim iz info posta od neki dan.
radi se o mulariji iz popravnog doma u francuskoj, koja su zbog "dobrog" vladanja u domu , pustena na ljetovanje u kroejsu.
to je btw da su zinedin zidan ekipa iz tunisa ili alzira.
bitno je da su propalice iz popravnog.
Bitno je da znaju da neće dobiti po nosu jer ih štite tolerantni europski zakon da se nebi "manjina" osjećala ugroženo. Reci to onom dečku, kojeg su pretvorili u invalida.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 17:09 (the_tux).
17 godina
neaktivan

Stopa ubojstava na 100000 ljudi od 2000 u Francuskoj je 1,60 dok je u Alžiru 0,64 / Maroko 0.53 / i 1.22 u Tunisu

17 godina
the_tux kaže...

nisi razumio poantu.

ako bi pogledao statistiku uvidjeo bi da imigranti ne rade puno više sranja po inim zemljama nego što to rade starosjedioci.

radi se o tome da se kad god je imigrant ili netko drukčiji upleten u zločin odmah cijela javnost digne na noge.

valjda vole nalazit uzrok problema u bilo kome/čemu drugome osim u sebi.

Don't pray in my school, and I won't think in your church
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 19:30 (alien).
18 godina
alien kaže...

radi se o tome da se kad god je imigrant ili netko drukčiji upleten u zločin odmah cijela javnost digne na noge.

gledam maloprije hrt1 dnevnik.

francuska- paljenje automobila i lom u predgradju - imigranti podivljali jer je murije  roknula jednog im zemljaka dok je pljackao kockarnicu.

ubijeni ima debeli dosije sa slicnim razbojstvima.

eto..roknes govno u celenku i pomognes zajednici,onda se pojave zemljaci sa konstatacijom da su ga rokli na osnovu porijekla.

mislim da su ti hebaci deva dovoljno uzurpirali jug italije i francuske. ukupno ih je 5 milijuna u tim regijama.

ako vec u duhu vjere neznaju odgajat mladunce,nema ih se sto ni primat.

teško vrijeme za matore
18 godina
neaktivan
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
18 godina
neaktivan

Ma dobro ne treba to ozbiljno shvaćati. Ljude živcira, živcira i mene. Jesu glupe te grupe i prijeteće poruke, ali ima puno gorih stvari.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
18 godina
neaktivan
Ige kaže...

Ma dobro ne treba to ozbiljno shvaćati. Ljude živcira, živcira i mene. Jesu glupe te grupe i prijeteće poruke, ali ima puno gorih stvari.

Ma jasno da ne treba, to su ionako sve šupci koji su jaki samo na riječima. Razumijem ja i da je dio njih jednostavno na taj način pokušao biti guba. Ali zapravo su budale.

Treba redom po par šamara i to je to. :) Malo kulture, tolerancije i normalnosti nebi bilo na odmet kod nas.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
17 godina
neaktivan
16 godina

Mah...ne treba se niti truditi..

Gomila ljubomornih klinaca koji su "face" iza monitora..

Kao što svima njima kažem: Da, ali on je na TV-u, a ti nisi..:P

18 godina

Kako tehnologija napreduje, omogucit ce nam jednom da uocimo vrstu virusa koja usadjuje toliku mrznju prema nekome bez ikakvog razloga...

Rekao bih da je to najveca i neizljeciva bolest... Iz svog iskustva znam da se primjenom drugog Newtonovog zakona moze postepeno ublazit sirenje bolesti :)

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina

Dobro je Einstein rekao da postoji razlika između pameti i gluposti, jer pamet ima svoje granice...

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished? Let them taste the triple guns...
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Hm, nisam siguran da li si shvatio poantu "duga".

Krivi su ljudi.

A vanjski dug, koliko god se to cinilo nekako maglovito i daleko, se itekako mora otplatiti. A kako si vec spomenuo sam, s ozbirom da smo sve zivo poprodali, kako cemo ga otplatiti?

Vidjet ces... kad nasa generacija dodje u mirovine, kad se 40% novca od svega zaradjenog bude slalo vani......

Sve to me cak ni ne plasi.

Ono sto mene plasi je da i uz najgoru krizu i najgore poreze za optlatu vanjskog duga, razina duga ce biti toliko visoka da sakupljen novac godisnje nece biti dovoljan niti da pokrije KAMATU, a kamoli glavnicu.

Ali samo naprijed..... novi auto je ekstremno bitna stvar....

svaka cast na komentaru ..

deux.. ti si moj idol :)

salu na stranu.

slazem se sa svime sto si napisao. osim onome gore boldanome (iako se s time slazem, ali u drugome kontekstu).

nisu toliko krivi ljudi (osim sto su krivi jer su jednostavno - tupani), koliko je kriv sustav.

cijeli sustav je baziran na fiktivnom.
novcani - monetarni, sustav je najveci bullshit svih vremena, baziran na velikim rijecima "ekonomista" koje su tu samo za to da nam prikriju jednostavnu cinjenicu - sve danas je fiktivno, krhko i ni k**** ne vrijedi jer je bazirano na isto takvom temelju.
zasto je sustav kriv? (no, opet, zapravo tupavi ljudi koji podrzavaju taj sustav svesrdno)
cjelokupno nasljedje ljudskog roda stavili smo na raspolaganje u privatno vlasnistvo, dopustamo da nam svakodnevno prodaju ono na sto rodjenjem imamo pravo.
svi mi imamo kredite, kreditne kartice, kojima samo produbljujemo taj osnovni problem - nove 'vrpice fiktivnoga novca.
nisam ja kriv sto imam kredit za stan posto ni u ludim snovima nemam dovoljno "cash-a" za kupnju istoga, niti sto imam kredit za auto bez kojega ne bih imao posao koji imam danas (placa veca od drz. prosjeka) - rijetke su IT firme u osijeku koje ti nude posao i sluzbeno vozilo, mobitel, laptop itd (ok, sada radim za firmu iz ZG, imam sve osim vozila).

sto zelim reci.. sustav te tjera da sudjelujes u tom cirkusu, jer bez sudjelovanja, ne mozes doci do stana, auta .. ajmo reci nekakvoga zivota.
da se vrnem na pocetak price.
svaki rad danas, umni ili fizicki, u privatnom je vlasnistvu - uglavnom mega korporacija, korporacija ili manjih firmi.
stanje se nikada nece promjeniti niti poboljsati dokle god sav rad bio on umni ili fizicki ne bude drustveno vlasnistvo - dostupno svakome gradjaninu ove planete.
mozda zvuci "pretvrdo" nekima, ili mozda i preekstremno.. no ja cu samo postaviti pitanje: postoji li iti jedan danasnji "izum" koji svoje korijene ne vuce preko barem nekoliko generacija ljudskoga roda, sve do vremena dok patenti nisu postojali?
danas naplacujemo skolstvo - po kojoj osnovi? ti koji naplacuju znanje (zapravo, vise prezentaciju istoga) tantijeme ili copyright grckoj (pitagora, aristotel, platon, hipokrat...), sumeru (danasnjem iraku), egiptu (medicina), kini etc etc?
danas smo dosli do situacije da u skolama ucenici ne smiju imati fotokopirani udzbenik jer je to krsenje autorskih prava? sto su autorska prava? copy/paste vec odavno poznatoga? onda plagijati u svijetu glazbe, filma ne postoje.
uglavnom.. skrenuh s teme.
poanta je:

danasnje drustvo = nastavak prijasnjih feudalnih odnosa ali sa dodatkom vegete, tj. fikcije = sick.
buducnost = very dark with possible overclouds but more likely no future at all.

no, ako nista drugo, vecina stanovnika planete ce imati iPad-e pa ce moci to pratiti Live.
ffs

*cheers*

ja bih trebao biti na godisnjem..

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
16 godina
protjeran

Kakva sramota!Lopov je slobodan,troši ukraden nova i građani mu čestitaju.

http://www.24sata.hr/news/polancec-sa-suprugom-bio-u-ducanu-ljudi-mu-cestitali/183411/

Elite Spammer
18 godina

Stvarno sramotno kako ljudi mogu prijetiti neduznom covjeku!

Ironicno da si ti isto napravio u ovoj poruci!

- Psiho246
16 godina
Psiho246 kaže...

Stvarno sramotno kako ljudi mogu prijetiti neduznom covjeku!

Ironicno da si ti isto napravio u ovoj poruci!

Zar su ljudi koji prijete smrću nedužni?

16 godina
protjeran
RoTT kaže...

Kakva sramota!Lopov je slobodan,troši ukraden nova i građani mu čestitaju.

http://www.24sata.hr/news/polancec-sa-suprugom-bio-u-ducanu-ljudi-mu-cestitali/183411/

Nije to sve... ima jos. Kad ce vise ovome doci kraj?

http://www.jutarnji.hr/ljubo-busic-otkrio-ilegalno-financiranje-stranaka--hdz-u-smo-dali-600-000-kuna-da-bi-nam-mravak-dao-posao/849327/

Bolje da ti stisnem TD, nego samar. - TallahaseeInc. \m/
16 godina
protjeran
Tallahasee kaže...

Kada ce doci kraj,dobro pitanje!

Kraj bi bio kada bi cijelu vladu i ostale lopove tipa Polančeca,Sanadera i kompaniju smaknuli na Trgu bana Josipa Jelačića te kada bi na njihovo mjesto došli pošteni,pameni i školovani ljudi.

Elite Spammer
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 23:07 (RoTT).
17 godina
neaktivan

Šta se događa s našim društvom?

Ovo.

World Championships: 7, GP started: 259, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice