Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.300.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
muhaqeri kaže...

Velika nezaposlenost je najveći problem i po svemu izrečenom kako nam ne treba industrija već bi svi trebali sami sebi stvoriti posao,uslužne djelatnosti itd. ne vidim nikakvu mogućnost boljeg života u državi i tko god ima kakvu priliku da ode u inozemstvo neće pogriješiti.Kad se pogleda unatrag 100 godina tu se nikad nije dobro živjelo,teško da će neka generacija izbjeći rat na ovim prostorima.

rat?  teško da će se u evropi još ratovati,ići ćemo u križarske pohode po svijetu,možda više ne u ime boga nego resursa,tj novca
a i prije je bog bio izlika za pljačku..
ali eto tako je od kad je svijeta i vijeka,samo se kozmetika promjenila,pa se to danas uvilo u celofan da se možemo gledati u zrcalo bez srama i grižnje savijesi

16 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Prodati ćemo Otoke, ako može Italija zašto ne bi i mi?

Mi ne možemo ni kontrolirati svoj teritori jer zna se čija je riba,tako da samo gazda može prodavati a mi to nismo.

16 godina
neaktivan
seneka kaže...
muhaqeri kaže...

Velika nezaposlenost je najveći problem i po svemu izrečenom kako nam ne treba industrija već bi svi trebali sami sebi stvoriti posao,uslužne djelatnosti itd. ne vidim nikakvu mogućnost boljeg života u državi i tko god ima kakvu priliku da ode u inozemstvo neće pogriješiti.Kad se pogleda unatrag 100 godina tu se nikad nije dobro živjelo,teško da će neka generacija izbjeći rat na ovim prostorima.

rat?  teško da će se u evropi još ratovati,ići ćemo u križarske pohode po svijetu,možda više ne u ime boga nego resursa,tj novca
a i prije je bog bio izlika za pljačku..
ali eto tako je od kad je svijeta i vijeka,samo se kozmetika promjenila,pa se to danas uvilo u celofan da se možemo gledati u zrcalo bez srama i grižnje savijesi

Znamo iz povijesti da Balkan i ne zna za drugo nego ratovanje,a i ja 1990 sam mislio da se ratuje samo u Africi.

17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

Znamo iz povijesti da Balkan i ne zna za drugo nego ratovanje,a i ja 1990 sam mislio da se ratuje samo u Africi.

da ali kad se svi skupa prikopčamo evropi,neće se dopustiti da se talasa..

evo primjer kako nisu svi rastrošni,neki i štede

Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 11:42 (seneka).
16 godina
neaktivan
seneka kaže...
muhaqeri kaže...

da ali kad se svi skupa prikomčamo evropi,neće se dopustiti ta se talasa..

evo primjer kako nisu svi rastrošni,neki i štede

Neodlučan

I G rčka je u Evropi,Makedonija niti ne može koristiti naziv svoje države koji hoće,Kosovo je jako stabilno,ostali takaj u q.

17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
seneka kaže...
muhaqeri kaže...

da ali kad se svi skupa prikomčamo evropi,neće se dopustiti ta se talasa..

I G rčka je u Evropi,Makedonija niti ne može koristiti naziv svoje države koji hoće,Kosovo je jako stabilno,ostali takaj u q.

Smijehnemoj me plašit,jedino ti ide u prilog što se čovječanstvo ponaša kao "brod luđaka" na olujnom moru

16 godina
neaktivan

Samo treba prihvatiti činjenice da je u stvari oduvijek tako,da uvijek neki žive na račun drugih ne birajući sredstva.

18 godina
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

kod nas se samo  ceka plavi ekran smrti , nema te zakrpe i service packa koji bi ovo sredio.

disc je overloaded, buffer rohatinskog to vise ne podnosi, ram je nekompatibilan sa ovakvim ministrima, svaki memorijski modul ili ministrov savjetnik je neupucena lojalna nesposobna karika, samim tim, cijeli keks je bugovit.

cijelo napajanje je prikopcano na skverove i javni sektor...ne ostaje struje ni za memory stick u prednjem usb-u,a to je skolstvo ili kultura.

graficka koja uveseljava mase je nazalost obicni integrirani intel graphics sa majom morales i gotvcevima,a sabirnica je red carpet.

sve skupa kad zbrojis ,govno od kompjutera, nebi ga ni bandic donirao nekom romskom naselju bez vode i asfalta.

teško vrijeme za matore
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

kod nas se samo  ceka plavi ekran smrti , nema te zakrpe i service packa koji bi ovo sredio.

disc je overloaded, buffer rohatinskog to vise ne podnosi, ram je nekompatibilan sa ovakvim ministrima, svaki memorijski modul ili ministrov savjetnik je neupucena lojalna nesposobna karika, samim tim, cijeli keks je bugovit.

cijelo napajanje je prikopcano na skverove i javni sektor...ne ostaje struje ni za memory stick u prednjem usb-u,a to je skolstvo ili kultura.

graficka koja uveseljava mase je nazalost obicni integrirani intel graphics sa majom morales i gotvcevima,a sabirnica je red carpet.

sve skupa kad zbrojis ,govno od kompjutera, nebi ga ni bandic donirao nekom romskom naselju bez vode i asfalta.

Dobri stari torrente Cool

Sorry, morao sam jer nema gumba hvala!

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 12:38 (Minoza).
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

he,he, ali da mu ugradiš neonke mogao bi ga uvaliti njubari

17 godina
neaktivan

Vidim ovo i zapitam se, koliko čudovište moraš biti da bi naudio vlastitom djetetu samo da nekome nešto dokažeš...

Link.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
16 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Vidim ovo i zapitam se, koliko čudovište moraš biti da bi naudio vlastitom djetetu samo da nekome nešto dokažeš...

Link.

Strašnu kaznu je dobila.Trebala bi joj cipelarka jednom tjedno 20 godina.

18 godina
thuglife kaže...

Link.

ipak moramo biti sretni jer nismo upuceni   koliko ima retardiranih primata po bespucima australije i sjeverne amerike.

nedao vam bog da vas upoznaju sa origigi rednekom sa tih podrucja :D

to su mjesta na kojima je evolucija napravila cik-pauzu i ostavila sve netaknuto i nedovrseno.

nisam naci niti slican pacijent njima koji bi uvodio neke rasne zakone...ali ovakve fantome po meni treba sprijecavati u daljnjem razmnozavanju.

takvi primati samo zrcalno prenose glupost na mladuncad.

teško vrijeme za matore
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

Ljudi moji, ja ne znam kako ce ljudi u gradu prezivljavat ...(mi na selu cemo jos kako-tako) Jednostavno ovi nasi majmuni nemaj obzira niti srama da to smrdi na sve strane.

Vele otplacivamo kredit za tvornicu u Obrovcu koja nikad nije izgradjena... A kolko takvih primjera jos ima... Jos kad vidim podnaslov da je svaki tek rodjen Hrvat duzan preko 70 000 kn... Cekaj malo kaj je njima ?! Nisam duzan nikome niti lipe, a kako se opce usude i kako ih opce nije sramota rec da je tek novorodjeno dijete tolko duzno...  A Sukera, onog masnog prasca treba zatvorit u dozivotnu tamnicu i hranit ga lukom i vodom, za toplog brata bi k njemu smjestio i Kanadera !

Evo citata: "Dok je svijet u ljeto 2007. naveliko brujao o globalnoj financijskoj krizi, ministar financija Ivan Šuker tješio je javnost.
- Odgovorno tvrdim da Hrvatskoj ne prijeti financijska kriza - rekao je u listopadu 2007. Godinu i pol kasnije  priča je polako poprimala sivi ton pa je Šuker pripovijedao ovako: 'Prvi val krize u Hrvatskoj je bezbolno prošao za financijski sektor'. U rujnu iste godine pravdao se da nitko ne može predvidjeti razmjere krize.
 - Ne treba mi MMF, znam što ću rezati - govorio je Šuker. Lanjskog proljeća tadašnji premijer Sanader tvrdio je da je zaduženje znak da imamo dobru ekonomsku politiku. Krajem 2009. Šuker nas je tješio da se uspješno borimo s krizom. U ožujku se branio da neće biti novog rebalansa, a kad je do njega došlo, rekao je kako neki ne shvaćaju da je kriza."

Hm, nisam siguran da li si shvatio poantu "duga".

Koliko je meni poznato, svaka civilizirana drzava na svijetu koristi frakcionalno bankarstvo i fiat novac.

Kratko objasnjenje, prakticno receno, cak i ako izostavimo inflaciju koju fiat novac donosi sa sobom, banka ima pravo posuditi trecim strankama do 90% novca koji je depozitiran kod nje, sto prakticno znaci, kad bi svi klijenti odjednom odlucili povuci kes iz banke - banka bi propala. Primjeri Istarske i jos nekih banaka su to pokazali, kad su ljudi stajali u redu da bi povukli novac, i time unistili banku.

Zbog cega je novorodjeno dijete duzno 74,000 kuna? Upravo zato jer novac koji je depozitiran u banke je strani novac, koji je nasa drzava dobila na racun obveznica, a novac koji je depozitiran u banke hrvati ne trose da bi pokrenuli svoje poslove, obrte, trgovine, koje bi s vremenom generirale kapital i otplatile taj novac. Ne. Nismo duzni zato jer je vlada napravila sr*nje, nego zato jer se dizu neinvestivni krediti. Hrvati debelo dizu kredite za automobile, ljetovanja, zimovanja, novi namjestaj, etc etc etc - sve odreda luksuz. Naravno, kad dignes novac za luksuz, neces stvoriti novac, nego ga potrositi, a banka zeli vise nego sto ti je dala.

Posljedicno, to ces otplatiti kroz nekoliko placa, koje ce ti dati poslodavac. Poslodavac ce novac za tvoje place izvuci kroz slican sistem kao i ti, jer se taj novac u drzavi samo VRTI, jer vise manje UVOZIMO a ne PROIZVODIMO i ne IZVOZIMO.

Posljedicno, na kraju tog cijelog lanca opet stoji drzava, koja je duzna banci.... kad je drzava duzna banci, drzava printa obveznice, koje prodaje strancu za eure, dolare, jene, sto god.... i na taj nacin, drzava se zaduzuje. Back to square one.

Posljedicno, kad raspodjelis vanjski dug drzave na stanovnike, rodjeno dijete je duzno 74 000 kuna.

Tome nije kriva vlada. Krivi su ljudi.

A vanjski dug, koliko god se to cinilo nekako maglovito i daleko, se itekako mora otplatiti. A kako si vec spomenuo sam, s ozbirom da smo sve zivo poprodali, kako cemo ga otplatiti?

Vidjet ces... kad nasa generacija dodje u mirovine, kad se 40% novca od svega zaradjenog bude slalo vani......

Sve to me cak ni ne plasi.

Ono sto mene plasi je da i uz najgoru krizu i najgore poreze za optlatu vanjskog duga, razina duga ce biti toliko visoka da sakupljen novac godisnje nece biti dovoljan niti da pokrije KAMATU, a kamoli glavnicu.

Ali samo naprijed..... novi auto je ekstremno bitna stvar....

Welcome - millenium... the fall of Planet Hate...
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 16:36 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan

A kako taj vanjski dug utjece na postojece kredite? Netko tko je uzeo poveci kredit prije 2 godine za posao sada vjerovatno placa puno vece kamate. Sigurno ima neka veze izmedju toga i nesposobnosti vlade koja se sve vise i vise zaduzuje i jos ima srama govoriti kako je to veliki uspjeh. A sta ce biti za 5-6 godina to presucuje...

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
neaktivan

Dok su banke bile u državnom vlasništvu nije valjalo jer malo-malo smo ih morali sanirati,sada kada su u vlasništvu stranaca još gore,jednostavno ovdje nikada ne može biti dobro.

16 godina
neaktivan

nemože

jer je kriza morala

Margot
16 godina
protjeran
Verbatim kaže..

Malo ću se nadovezati Plač

Pristajem. Ako Suker, Jaca, Hebrang i Sanader (ima ih jos) naprave javno samuobojstvo na trgu.

Ponekad ga je stvarno sram jer je Balkanac. \m/
16 godina
Đubrad! Mi da se odreknemo plaće? Koliko oni novca dobivaju? Slušam u petak u 12 sati (!!!) sjednicu sabora: "Ovime zaključujmo sjednicu sabora, dobro se odmorite, nastavljamo u ponedjeljak u 9"! I za to dobivaju 40 000 kn mjesečno...fuj.
∂αмαgєнιgн // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec).
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Đubrad! Mi da se odreknemo plaće? Koliko oni novca dobivaju? Slušam u petak u 12 sati (!!!) sjednicu sabora: "Ovime zaključujmo sjednicu sabora, dobro se odmorite, nastavljamo u ponedjeljak u 9"! I za to dobivaju 40 000 kn mjesečno...fuj.

Bolje bi im bilo da se bave undervoltingom.

18 godina
torrente kaže...

evo tek sada u novinama ono sto sam vam jutros javio.

decka je spasio americki kirurg koji se zatekao u dubrovniku tokom redovnih ...neznam kako se to pravilno zove...kada strani lijecnici pomazu po nasim bolnicama i dijele znanje....  da nije njega ,morao bi ga helikopter prebaciti u split...ovaj americki neurokirurg je nakon 5 sati operacije, djetetu spasio zivot.

glede francuza, cijeli dan su kukali da su im djeca neduzna i da zele u francusku.

srecom trojica ce jos malo osjecati blagodati zatvorskog zivota... premda procedura sa stranim turistima nalaze da im se hitno sudi za koji dan... budemo vidjeli.

Kakav korist od zatvora takvima nikakva, treba svakom od njih petnaest udaraca bicem po leđima i poslat ih onda doma pa im ne bi vise tak nekaj palo na pamet mulci jedni.Nevinašce

16 godina
Ma koji bič..kod nas se radi 'ko šta hoće.
Neće dobiti ni zabranu ulaska u Hrvatsku...-.-

Trebamo im poslat par naših skinheadsa u francusku da ih izmlate vrućim kiflama..=)
∂αмαgєнιgн // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec).
18 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...
Verbatim kaže..

Malo ću se nadovezati Plač

Pristajem. Ako Suker, Jaca, Hebrang i Sanader (ima ih jos) naprave javno samuobojstvo na trgu.

Neka navedenih javnih i uzoritih uglednika živih i zdravih!

Osobno mi je prihvatljiv akt ljubavi prema Domovini, ali pod jednim uvjetom. (uvijek taj nesretni ali)

Uvjet glasi: Svi članovi i simpatizeri HDZ-a nek' pristanu na dragovoljni moratorij na djelovanje u političkom i svakodnevnom životu na 50 godina.

Pošten deal!

Peace and Love _ Frankenstein Build
16 godina
neaktivan

sad već u dubokom mulju teško je i razaznati oko sebe ikog, a kamoli reći tko je čist a tko ne

meni su najgori sindikati jer bi oni trebali biti službeni zaštitnici, ustvari do granice gadljivosti - jer im se ideal pretvorio u bljuv i to bez prijelaznog dijela spektra

Margot
16 godina
neaktivan

sindikalisti su ustvari kokošari,zadovoljni su sa sićom koju ugrabe.

16 godina
neaktivan

e baš takvu nekakvu ilustraciju sam imala u glavi

dostojanstvo nula

neznam jel na mojoj ljestvici ima goreg

Margot
16 godina
neaktivan

na neki način je to sve isto samo svako djeluje u svojim mogućnostima,hebiga,kaj možeš

17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Đubrad! Mi da se odreknemo plaće? Koliko oni novca dobivaju? ................................................. I za to dobivaju 40 000 kn mjesečno...fuj.

S prvim dijelom se slazem, no pretjerao si u drugom dijelu. Ako me nisu slagali, placa nekog saborskog zastupnika varira izmedju 12 000 do 16 000. Naravno da je to ogromna kolicina novaca za taj posao, pogotovu jer se jasno vidjelo po novinama da neki spavaju, neki dolaze na posao pijani, neki dolaze samo da bi jeli skampe za 10 kuna u svojem saborskom restoranu, a neki uopce ni ne dolaze.

No ipak, to je dosta manje od 40 000...

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

A kako taj vanjski dug utjece na postojece kredite? Netko tko je uzeo poveci kredit prije 2 godine za posao sada vjerovatno placa puno vece kamate. Sigurno ima neka veze izmedju toga i nesposobnosti vlade koja se sve vise i vise zaduzuje i jos ima srama govoriti kako je to veliki uspjeh. A sta ce biti za 5-6 godina to presucuje...

Prvo, pardon za doublepost jer sam zaboravio na visestruko...

Drugo i osnovno, u pravu si, vlada je apsolutno tupava... pazi, pravilo broj JEDAN u vrijeme krize je SNIZITI POREZE i POTICATI potrosnju - razlog tome je da SVAKA transakcija novaca trazi placanje poreza. TO je najbrzi nacin za izlaz iz krize. Sto nasa vlada napravi? Harac. Ma bravo. Ko da nemaju ni osnovnu skolu. Bila je neka druga tema, "Nedjeljom u 2", gdje se spomenuo jedan vrhunski hrvatski ekonomist akademik, i postao link na youtube... mislim da se covjek zvao Slavko Nesto, ne mogu se sjetiti... uglavnom, on je sve to savrseno obradio...

Pod tri, kako vanjski dug utjece na trenutne kredite? Jednostavno. Vanjski dug se mora otplatiti, pa nase banke to 'rijesavaju' tako da muzu sve vise i vise novaca od ljudi, jer znaju da zbog korupcije, rijetko tko moze pokrenuti posao koji ce se razviti u nesto uspjesno i samo-otplacujuce. Bankama je itekako jasno da drzava godisnje ne ide u pozitivno, nego u negativno, i da se dug samo gomila.

Glupo mi je malo sad ovako izlaziti kao licemjer i soliti pamet, ali po meni, opet smo krivi mi sami, jer cinjenica je da smo zbog Tita naucili biti vrlo lijen narod, apsolutno nespreman za kapitalizam (pogotovu ne ovako divlji). Socijalizam je nosio sa sobom "Svatko mora imati posao", Tito je obilazio zemlje naokolo i skupljao novac za zemlje Jugoslavije, mislim svaka covjeku cast, ali stvorio je generacije ljudi koje su vjerovale da mozes imati sve, da su svi isti, a da pritom nije bitna edukacija ili sposobnost....

Takodjer, pritom smo svi zaboravili da je "sve" NIJE bilo otvoreno trziste. Automobili nisu bili Ford, Toyota, nego Zastava, proizvedeni u Srbiji, salame su bile proizvedene u Gavrilovicu a ne u spanjolskoj, nije bilo za kupiti talijanske odjece, nego Borovo i Peko, nisi kupovao Luxx uredjaje, nego Gorenje. Nije bilo IZBORA.

Taj mentalitet se nastavio, i kad smo konvertibilnu valutu i samim time izbor, taj nas balkanski ego je uskocio i odjednom Yugo nije bio dovoljan, sad se morao voziti BMW ili Mercedes, i nositi Nike trenirka, original Jeans i Benetton odjeca. Odjednom su doktori i manageri zaradjivali dosta vise od blue collar radnika, pa su si mogli priustiti vise, a mentalitet nije bio spreman za to. Tu su banke 'uskocile' sa svojim kreditima, i stvorile generacije zaduzenih ljudi....

Velika poanta mojeg proslog posta je u tome da SVI mi imamo vrlo GADNU naviku da zivimo iznad vlastitih mogucnosti, a nitko to ne RAZUMIJE. Rijetko tko u pravilu ima novaca za novi auto, ali svi kupuju nove aute. A zasto svi kupuju nove aute? Zato jer svi ostali kupuju nove aute ;-) Kako susjed, tako moram i ja.

Kad sam sa svojom bivsom zenom planirao nekakav zajednicki zivot i sredjivanje nekog apartmana kojeg smo imali, ja sam predlagao stednju oko godinu dana, odricanja... ona mi je lijepo 'objasnila' da se to tako ne radi, nego se lijepo digne kredit, sve se sredi odjednom i odmah, i onda 'fino otplacujes kredit'. A moja bivsa zena nije glupa, dapace inteligentna je i sposobna osoba. Nazalost, nesposobna uzeti korak natrag i razmisljati out of the box.

Malo sam odlutao jer je vanjski dug i njegov utjecaj dosta opsirna i komplicirana tema, i to klupko je tesko rasplesti... jako jako jako tesko. Ljudi koji ocekuju od vlade da sve to popravi u roku od par mjeseci ili godina su jednostavno neinformirani o cijeloj problematici, da ne kazem ravno "debili"...

Pod tri, da se spomenem i toga, nacin na koji nas je vlada (primarno HDZ-ova u vrijeme rata) zaj*bala nije direktna kradja, jer ipak ne mozes raditi sve sto ti se prohtije cak i ako si drzavni vrh. Problem su bili ugovori i provizije, primjerice (hipoteza):

Zelimo kupiti 15 aviona. Rusija nam nudi svoje MIG-ove stare 10ak godina za 50 000 000 USD. US nam nudi njihove avione stare 8 godina za 120 000 000 USD. Jako je OCITO sto je ovdje LOS potez, pogotovu u drzavi koja je u tranziciji. Naravno, ispod stola onda idu i razne provizije, tako da bi si jedan Franjo i Ankica promislili da li im vise odgovara dobiti proviziju na 120 milijuna USD ili 'samo' 50 000 000 USD.

Ovo je samo moja hipoteza, sastavljena od stvari koje se nacuju naokolo.. cini mi se poprilicno surealno, ali je jedini koliko toliko legalan nacin da covjek na poziciji sebi kupuju vrhunsku kolekciju satova, vikendice, etc etc etc...

Takodjer tu je ona divlja privatizacija, ali o tome ne treba pisati jer brijem da je svima sve jasno....

Takodjer.... osobno mislim cak da Jadranka pokusava popraviti situaciju, i to svim silama. Jest da to ponekad radi na vrlo glup nacin, ali ministri kojima je okruzena su skoro svi odreda idioti, pa onda nije ni cudno, a i svo to smece koje se gomila godinama, kako sam naveo, je vrlo vrlo tesko rasplesti....

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 16:26 (Deus ex machina).
16 godina
protjeran

http://www.index.hr/vijesti/clanak/bandic-poslao-policiju-na-gradjane-zagreba/501893.aspx (mozda je pretjerano, ali ima on prste u tome)

E moj Banderas kad ti prava ekipa na ulicu izadje biti ce

(kupicu si tenk, kad tad, kad tad. da te vucem njim, kad tad, kad tad....)

Ponekad ga je stvarno sram jer je Balkanac. \m/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice