Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.134.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
Vash kaže...

Nemoj me krivo shvatiti.

Ja sam osobno protiv fizičkog kažnjavanja djeteta, ako je to ikako moguće izbjeći.

Al kad ti dijete skuži da mu ti u pravilu ništa ne možeš, i kad počne raditi prave probleme (od j* profesora u mozak, 100 neopravdanih sati u školi, kefanje klinaca tako da sirotinje završe u bolnici, krađe itd. itd.) e onda si ti stari moj u problemu. Normalno, ima djece koja imaju normalan mentalni sklop i možeš razgovarati s njima, urazumiti ih, ili normalno reagiraju na kazne tipa zabrana izlazaka ili nešto. Ali kada ti kažeš malom sad nema van tjedan dana, a on te stera u p* m* i ode van, e onda si u problemu, jer ti njemu ne možeš ama baš ništa. A takvih klinaca ima sve više. (makar prema onome što sam vidio, ni starci od takvih klinaca nisu ništa pametniji, ali naravno ima iznimaka)

Ja sam dobio po guzici kad sam trebao dobiti, pa i šamar sam znao pobrat, ali ne zamjeram to starcima, jer su me tako kaznili samo kada sam stvarno zaslužio, ali to je bilo dok sam bio klinjo i brzo sam naučio šta se smije a šta se nesmije raditi. Kad sam imao tinejđerske ispade stari mi je jednostavno rekao, ako ti nešto ne paše tamo su ti vrata i tu je stvar bila riješena. Ali sada klinjo kaže, ako ja odem kroz ta vrata ti ideš u buksu.

I sad ti meni reci kako ti možeš popraviti ponašanje takvog problematičnog klinca?

A šta se druge stvari tiče, ok kazne čovjeka koji se branio i ozlijedio napadača. Mogu shvatiti, ozlijedio sam čovjeka, prekršio sam zakon, trebam biti kažnjen. Ali taj čovjek je prvi napao mene i on je prošao sa packom po prstima, a na meni su slomili batinu. Sorry, ali to se ne može ničime opravdati.

Slažem se sa postom.

Što se tiče boldanog, radi se o "Nužnoj odbrani" odnosno prekoračenju nužne odbrane. Po zakonu sila upotrebljena u odbrani mora biti srazmjerna, a tolerira se i malčice viša sila.

Međutim sudac je čovjek i ljudski faktor je tu u igri tako da hebi ga ako nema razumjevanja i sve strogo po zakonu, lako se najebe u samoodbrani.

Uglavnom šamar se ne odbija prebijanjem palicom (zakonski gledano).

Radio, ne radio, svira radio!
18 godina
neaktivan
Vash kaže...

Ja sam dobio po guzici kad sam trebao dobiti, pa i šamar sam znao pobrat, ali ne zamjeram to starcima, jer su me tako kaznili samo kada sam stvarno zaslužio, ali to je bilo dok sam bio klinjo i brzo sam naučio šta se smije a šta se nesmije raditi. Kad sam imao tinejđerske ispade stari mi je jednostavno rekao, ako ti nešto ne paše tamo su ti vrata i tu je stvar bila riješena. Ali sada klinjo kaže, ako ja odem kroz ta vrata ti ideš u buksu.

I sad ti meni reci kako ti možeš popraviti ponašanje takvog problematičnog klinca?

Tako da ga namlatiš toliko da ne pomisli ikada to napraviti.

Neka idem u zatvor, a on slobodno neka završi u domu za nezbrinutu djecu. Pa da vidim tko će mu tamo kupovati i kuhati hranu koju voli, davati džeparac za van, da li će se non-stop igrati na PC-u  i da li će imati iste pogodnosti kao i doma.

Još će balavac puzat nazad moleći da ga primiš u kuću.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
odjavljen
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Moja ''mala'' susjeda od nekih 15 godina je htjela van sa ekipom a starci joj nisu dozvolili. Ona se lijepo spremila za van i krenula iz kuće; starci ju pokušali spriječiti. Njen odgovor: ''oćete da vam pozovem policiju?''

I naravno, pustili ju van, jer da je zvala policiju automatski bi svi vjerovali djetetu...

Nemam 14 godina
17 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...

Moja ''mala'' susjeda od nekih 15 godina je htjela van sa ekipom a starci joj nisu dozvolili. Ona se lijepo spremila za van i krenula iz kuće; starci ju pokušali spriječiti. Njen odgovor: ''oćete da vam pozovem policiju?''

I naravno, pustili ju van, jer da je zvala policiju automatski bi svi vjerovali djetetu...

Kakva policija? Ma nek mi zove boga oca, nema izać i tačka! Ne vidim šta tu policija ima da radi?

16 godina
protjeran
Danijel14 kaže...

Tanka ti je prica. A sta bi rekla policiji? "Starci me ne puste van." LOL

So fucking What.
16 godina
neaktivan

@Danijel: E upravo o tome pričam.

@Paolo: to bi točno trebalo napraviti, ali iskreno ja ne vjerujem da bih imao srca za to

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 13:23 (Vash).
16 godina
neaktivan

Može mala svašta izmislit, a dok se situacija raščisti imaš poštenog preje****** sa policijom, sudom, socijalnom službom...

18 godina
Sorry, al ak ti dijete tako reagira onda si negdje pošteno failao sa odgojem.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
16 godina
odjavljen
Tallahasee kaže...
Danijel14 kaže...

Tanka ti je prica. A sta bi rekla policiji? "Starci me ne puste van." LOL

Na koji način ju spriječit da izađe van? Batinama? Klinka je poznata kao ''hiperaktivno poluretardirano'' dijete kojem treba udovoljavati jer ako joj ne udovoljavaš digne frku u školi kak' ju zanemarivaju, pa pedagogica digne frku, pa se prijeti sa socijalnom službom...

Šta bi onda roditelji trebali? Zakon je takav da je dijete u pravu. Točka. I dok laže i dok nije u pravu, u pravu je. I ima prava. Zar da si radi takve glupače roditelji dozvole nadzor nad obitelji i ostalom (normalnom) djecom?

Edit: Znate li možda za koji slučaj da je npr. žena prijavila muža policiji da ju je htio tući a da ovaj nema pojma o čemu se radi? Ja znam. I teško se ljudi izvuku iz takve neugodne situacije.

Nemam 14 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 13:57 (Danijel14).
17 godina
Danijel14 kaže...

heh netrebaju joj više davat pare pa nek radi šta hoće.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr | BOŽE ČUVAJ HRVATSKU, MOJ DRAGI DOM
16 godina
Danijel14 kaže...

Nije policija toliko glupa da povjeruje jednoj djevojčici. Znaju socijalni radnici kakve su obitelji koje su problematične. Osim toga, čak i da policja povjeruje neku laž što je najgore što se može dogoditi? Malu će odvesti u dom za nezbrinutu djecu. Roditelji će se malo odmoriti od djeteta. Onda će dijete početi moliti da dođe kući jer kad vidi što znači živjeti u domu vidjeti će kako su njezini roditelji popustljivi.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.
16 godina
neaktivan

E da je to samo tako. Roditelji odma idu na sud i prijeti im zatvorska kazna.

17 godina
neaktivan

Za dobar odgoj trebaju bit razumni roditelji. Ja npr. uopće ne mogu zamislit da odem van a da su mi starci rekli da ne smijem, ali opet to je uglavnom zato što idem van na određene događaje(koncerte itd..) i sve što tražim se njima čini razumno. Nikad mi nisu nešto zabranili a da se ja uopće nisam slagao s njima, jednostavno je 99% stvari koje tražim potpuno razumno Cool Ak se mala od 15 godina hoće ić okolo j*bat po cajkaškim klubovima onda naravno da je ne puste.

Ali opet moguće je da je mala odlična učenica, ispunjava sve svoje obaveze a taj dan dolazi njen omiljen bend u Hrvatsku, a starci je ne puste zato što je radni dan, a ona sutra ne mora ništa odgovarat.

Uvijek postoje dvije strane.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
16 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže..

Nije policija toliko glupa da povjeruje jednoj djevojčici. Znaju socijalni radnici kakve su obitelji koje su problematične. Osim toga, čak i da policja povjeruje neku laž što je najgore što se može dogoditi? Malu će odvesti u dom za nezbrinutu djecu. Roditelji će se malo odmoriti od djeteta. Onda će dijete početi moliti da dođe kući jer kad vidi što znači živjeti u domu vidjeti će kako su njezini roditelji popustljivi.

Upravo tako. Ja bi joj dao telefon i reko: "samo zovi". Ako je to fakat istina roditelji su ocito tupavi.

So fucking What.
16 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...

Večinom su tu u pitanju stariji roditelji koji imaju prek pedeset godina i nisu imali strogi odgoj u djetinstvu pa im njihova princeza sada zabija nož u leđa. Inače neznam koji bi normalan roditelj na taj način popustio jer ako jednom popustiš samo si gore napravio.

BC2 ingame:Croat-hunter
18 godina
neaktivan
Vash kaže...

1. I sad ti meni reci kako ti možeš popraviti ponašanje takvog problematičnog klinca?

2. A šta se druge stvari tiče, ok kazne čovjeka koji se branio i ozlijedio napadača. Mogu shvatiti, ozlijedio sam čovjeka, prekršio sam zakon, trebam biti kažnjen. Ali taj čovjek je prvi napao mene i on je prošao sa packom po prstima, a na meni su slomili batinu. Sorry, ali to se ne može ničime opravdati.

1. jako tesko.

uglavnom su takvi pojedinci upali u kolotecinu drustvenog zivota i ne priznaju autoritet koje vecina priznaje (roditelji, skola etc).

kako pojedinac moze biti normalan ukoliko je drustvo bolesno?
2. krivo si me shvatio. :)

naravno da taj koji je napao treba biti kaznjen. a onaj koji se branio ne (ukoliko, naravno, nije upotrijebio preveliku silu). zelio sam reci da je ciljeli sustav danas postavljen naopako i svugdje se govori o ljudskim slobodama dok u podosta gradova u svijetu nisi siguran u nocnoj stenji.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
16 godina
neaktivan

Ovo vec postaje zabrinjavajuce.

Kratki digest, postoji neka facebook grupa gdje ljudi crtaju Muhamede kao odgovor na cenzuru u southparku. Osnivacima facebooka se prijeti smrcu, pakistanci ne idu na facebook, a neki pakistanski odvjetnik je pokrenuo parnicu jer je taj-i-taj pocinio strasan zlocin koji se protivi pakistanskom zakonu.

Iako imam postivanja za religiozne ljude, drzi si svoje pakistanske zakone u pakistanu, otvori svoje granice i daj ljudima putovnice, pa rezi ruke sebi slicnim debilima koji ostanu nakon toga.

Katastrofa....

Izvor:

http://www.net.hr/webcafe/page/2010/06/21/0123006.html

Welcome - millenium... the fall of Planet Hate...
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ovo vec postaje zabrinjavajuce.

Kratki digest, postoji neka facebook grupa gdje ljudi crtaju Muhamede kao odgovor na cenzuru u southparku. Osnivacima facebooka se prijeti smrcu, pakistanci ne idu na facebook, a neki pakistanski odvjetnik je pokrenuo parnicu jer je taj-i-taj pocinio strasan zlocin koji se protivi pakistanskom zakonu.

Iako imam postivanja za religiozne ljude, drzi si svoje pakistanske zakone u pakistanu, otvori svoje granice i daj ljudima putovnice, pa rezi ruke sebi slicnim debilima koji ostanu nakon toga.

Katastrofa....

Izvor:

http://www.net.hr/webcafe/page/2010/06/21/0123006.html

Nije mi jasno zašto bi netko crtao Muhameda kao odgovor na cenzuru u Southparku?  Neka epizoda koja je to ismijavala ili šta?

16 godina
neaktivan

Nije uredu vrijeđati muslimansku vjeru, ali da pretjeruju to je istina kad su glup narod ko kur.. sve me više iritiraju te njihove prijetnje, ali najgore je to što su Muslimani jako močni u svijetu i svaki bi umro za vjeru.

BC2 ingame:Croat-hunter
18 godina
neaktivan
kejbl kaže...

Nije uredu vrijeđati muslimansku vjeru, ali da pretjeruju to je istina kad su glup narod ko kur.. sve me više iritiraju te njihove prijetnje, ali najgore je to što su Muslimani jako močni u svijetu i svaki bi umro za vjeru.

Ti mislis da su oni glupi, a oni misle da smo svi mi zapadnjaci(zapadno od pakistana ;) glupi jer ne cijenimo vlastitu vjeru ni priblizno kao oni.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan

Njima je nemoguće prijetit bilo čim jer oni jedva čekaju da umru za svog Boga -.- Nije u redu zabranjivati nekome ismijavanje, bilo to židova, muslimana, kršćana, agnostika, ateista, hinduista, sotonista....

U redu je zbijati šale na račun svih :D naravno dok su šale u nekom mjerilu

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
16 godina
protjeran

ovako: budala ima i uvijek ce ih biti ma koliko mi socijalizirali drustvo i sl. U skandinavskim zemljama manje je kriminala (opcenito, a i nema tih napada po noci dok mirno seces ulicom), no budala ima. Dakle, to NESTATI ne moze.

Problem je sto je pravosude u ovoj drzavi nakaradno i onda se za ubojstvo dobije 3-5 godina u normalnom slucaju, a za visestruka ubojstva isto toliko ako si bio "neuracunljiv". Ako si tad bio neuracunljiv, logika nalaze da ti se opet moze dogoditi, da si, al medicinski ozbiljno, poremecen, Stoga, takvi bi trebali u psihijatrijsku ustanovu na 10-20-30 godina do dozivotno.

Kada te netko isprebija na cesti bez razloga to treba kazniti sa 3-5 godina zatvora pa isti to ne bi vise ponovio. Zvuci prerigorozno: to i jest poanta. Nema resocijalizacije nasilnika bez represije!

Trece sto ne valja je to sto nase sudstvo olako gleda na samoobranu. Ukoliko je ona jednaka napadu ili manja kazne NE SMIJE BITI. Na zapadu takva osoba koja se branila nema sanse da bude osudena. Ukoliko je sila prekoracena, ok, kazna, ali minimalna jer si ipak se branio, a tada si u stanju soka i branis zivot!

Sredit ovo sugavo pravosude, uvesti represivnije mjere i sve ce biti bolje, manje ne nasilnika, nego nasilnika koji ce biti nasilni. Kraj price!

edit: ovo se odnosi na sam početak teme.

Što se tiče ovoga sada, jedini odg je ovaj: ukoliko nisi i sam devijantan roditelj (kao sto ce biti ova mladarija koja je sada problematicna) i ako svom djetetu od malena jasno do znanja, pa ponekad i s par puta po guzici, jasno das do znanja sto se smije, a sto ne, i imas pravilne odgojne metode ovakve se stvari ne mogu dogoditi. Nema tog drustva s kojim se dijete moze druziti, a da ga potpuno pokvari. Dobro odgojeno dijete u sebi uvijek nosi znanje o tome sto je dobro, a sto lose.

I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 13:58 (Bigkix).
16 godina
protjeran

A sto se tice muslimana... I sam sam katolik i drzim do toga. Ok mi je kad netko ipali salu na krscane, ali sve mora imati mjeru.

Ako znas da je Muslimanima najveca uvreda vrijedati Muhameda, zasto to onda ciniti?! Zasto vrijedati nesto najsvetije drugome ljudskom bicu? Za mene su oni koji to rade potpune budale. Najcesce ateisti... Isto bi bilo kao da netko njemu izvrijeda zenu, majku ili djecu, ali onako, posteno. E, pa kako bi se onda osjecao? Zato ni ne gledam taj southpark, jer su tvorci dvije totalne nakaradne budale koje nema postovanja prema nicemu, cak ni onog osnovnog. A pitao bi ih da li bi im se svidalo da im netko uzvrati istom mjerom. Bas to, da im netko javno zenu ismije kao kurvu ili sto slicno...

I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
16 godina
neaktivan
Ige kaže...

Njima je nemoguće prijetit bilo čim jer oni jedva čekaju da umru za svog Boga -.- Nije u redu zabranjivati nekome ismijavanje, bilo to židova, muslimana, kršćana, agnostika, ateista, hinduista, sotonista....

U redu je zbijati šale na račun svih :D naravno dok su šale u nekom mjerilu

Da i da postanu šehidi-sveti borci.

Evo na primjer ovdje u BIH je mnogo jak uticaj vjere.Svi smo čuli za sekte (najčešće se pojavljuju kod katolika i kod nas pravoslavaca.)

I kod Muslimana postoje sekte,to su oni koji pogrešno tumače islam,oni zbog kojih će 11 septembar 2001 biti vječno upamćen

Tim ljudima se ispira mozak pa bi sve uradili zarad ciljeva vođe.Evo na primjer ovdje u Banja Luci je uhapšen vehabija (stručni izraz za sektaše) koji je htio da postavi bombu u zgradu vlade R.Srpske.Zamislite !

Ali neminovno je da će islam postati glavna vjera ako to već nije.One pare od nafte što prodaju,šta mislite da šeici iz Arabije čuvaju za sebe kao zapadnjaci?

NE! Oni te pare daju za pravljenje  džamija na zapadu,da bi rastao uticaj i moć islama.E sad,da li ste kada čuli da je neki zapadnjak došao i ulagao ogromni novac u vaše hramove,crkve i slično

Ili da je neki bogati Rus uzeo pa dao pare za izgradnju naše pravoslavne crkve?

Hrišćani neminovno jedino lete za parama.Muslimani imaju potpuno drugačiju viziju,potpuno drugačiji oblik razmišljanja.

Kao što je davno moj djed rekao da ćemo mi sami sebe uništiti..

Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam baš siguran siguran.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 14:49 (ulinsky).
16 godina
neaktivan
Bigkix kaže...

A sto se tice muslimana... I sam sam katolik i drzim do toga. Ok mi je kad netko ipali salu na krscane, ali sve mora imati mjeru.

Ako znas da je Muslimanima najveca uvreda vrijedati Muhameda, zasto to onda ciniti?! Zasto vrijedati nesto najsvetije drugome ljudskom bicu? Za mene su oni koji to rade potpune budale. Najcesce ateisti... Isto bi bilo kao da netko njemu izvrijeda zenu, majku ili djecu, ali onako, posteno. E, pa kako bi se onda osjecao? Zato ni ne gledam taj southpark, jer su tvorci dvije totalne nakaradne budale koje nema postovanja prema nicemu, cak ni onog osnovnog. A pitao bi ih da li bi im se svidalo da im netko uzvrati istom mjerom. Bas to, da im netko javno zenu ismije kao kurvu ili sto slicno...

Majstore, jadna ti je ta vjera koju moras macem braniti od rijeci...

Rekao mi jednom pametan covjek, jednostavno je prepoznati kad lazes sam sebe - vrlo se lagano uzjogunis...

Izvrijedjaj moju vjeru, slobodno. Ja cu toplog srca prihvatiti argument, diskusiju i kritiku, a na nekakve shale, raditi upravo to - smijati se. Jer Muhamed se ismijava upravo zato jer odredjena skupina retardiranih debila prijeti smrcu ljudima na sam spomen toga. Ej, alo? Sto se mene tice, u svojem dvoristu izgradi zlatni kip od Muhameda, Alaha, Isusa, Jahve, Shive ili Kali ili koga god hoces, i moli mu se 24/7. U danasnjem civiliziranom svijetu, ja zelim da imam pravo reci i misliti sto me volja, a ne da mi netko prijeti smrcu zbog toga.

Sto se tice vrijedjanja moje zene, itekako mi se ne bi svidjalo i nasamarao bi nekoga zbog toga, no ne zbog toga jer to direktno dira mene, nego zbog toga jer dira moju zenu.

Kad mi netko dokaze da Muhamed/Isus/Shiva/Kali itekako emotivno pate zbog mojih rijeci, onda cu se ispricati i pokazati postovanje.

Ja imam postovanja za ljude. U tvojoj blizini, necu ispaliti salu na krscane jer postujem tebe kao covjeka.

Tvojeg boga jednostavno ne mogu postivati, kad uopce ne vjerujem da postoji.

Imas li ti u sebi postovanja za Kali? Imas li postovanja za Alaha?

Ako nemas, hej, vrijedjas moje osjecaje!

Ako imas, procitaj si deset bozjih zapovjedi ispocetka, obrati pozornost na onu prvu, jako je bitna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 15:44 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Sto se tice vrijedjanja moje zene, itekako mi se ne bi svidjalo i nasamarao bi nekoga zbog toga, no ne zbog toga jer to direktno dira mene, nego zbog toga jer dira moju zenu.

Kad mi netko dokaze da Muhamed/Isus/Shiva/Kali itekako emotivno pate zbog mojih rijeci, onda cu se ispricati i pokazati postovanje.

Pa tako se tome nekome ne svidja ako mu pljujes po vjeri. Time nisi uzrokovao emotivnu patnju Muhameda/Isusa/Kali itd. nego si povrijedio tog covjeka. Ako ti netko vrijedja zenu, nije samo povrijedio nju nego i tebe jer je ona tvoja zena i sve sto se odnosi na nju bi se trebalo odnositi i na tebe.

A i vidim da ima dosta ljudi, svi krscani pretpostavljam, koji ne razumiju kako Muslimani mogu biti tako strogi(?) sto se tice vjere. E pa ovako:

1) Nisu svi Muslimani takvi

2) Sto se tice onih koji jesu, procitajte malo o dogadjanjima u Europi u srednjem vijeku. Krscani su onda u najmanju ruku bili ISTI kao sada Muslimani. Zato probajte razumjeti njihov svijet, njihovu kulturu. U buducnosti ce se 100% promjeniti, mislim ako se Krscanstvo moglo...ne veli se bezveze da Islam kasni za Krscantstvom 700 godinaBelji se

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Pa tako se tome nekome ne svidja ako mu pljujes po vjeri. Time nisi uzrokovao emotivnu patnju Muhameda/Isusa/Kali itd. nego si povrijedio tog covjeka. Ako ti netko vrijedja zenu, nije samo povrijedio nju nego i tebe jer je ona tvoja zena i sve sto se odnosi na nju bi se trebalo odnositi i na tebe.

Zar si jednostavno propustio onaj dio gdje je moja zena stvarna osoba, od krvi i mesa dok je (za mene) bog nepostojeci duh, koji je u osnovi produzetak necijeg jadnog ega i vrlo dobra isprika za nasilje?

Sto se tice tvojih predvidjanja, ocito si propustio i onaj dio gdje sam rekao da ti vrli vjernici mogu onda slobodno dati svim ljudima u drzavi putovnice da slobodno pobjegnu, pa onda nek taj vrli ostatak vjernika sebi, i sebi slicnima, reze sebi udove zbog toga jer se ne moze pomiriti sa vlastitom smrtnoscu.

Ma, u biti... ovo mi je zadnji post na tu tematiku, uopce ne razumijem o cemu diskutiramo. Meni je taj nasilnicki, supresivni stav apsolutno nenormalan za covjeka koji samostalno dise, spava i hrani se.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 16:35 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

1) Zar si jednostavno propustio onaj dio gdje je moja zena stvarna osoba, od krvi i mesa dok je (za mene) bog nepostojeci duh, koji je u osnovi produzetak necijeg jadnog ega i vrlo dobra isprika za nasilje?

2) Sto se tice tvojih predvidjanja, ocito si propustio i onaj dio gdje sam rekao da ti vrli vjernici mogu onda slobodno dati svim ljudima u drzavi putovnice da slobodno pobjegnu, pa onda nek taj vrli ostatak vjernika sebi, i sebi slicnima, reze sebi udove zbog toga jer se ne moze pomiriti sa vlastitom smrtnoscu.

1) Ne nisam taj dio propustio ali ti valjda nisi shvatio da za tebe taj nepostojeci duh je za nekoga nesto naj svetije sto postoji. Nasilje ne odobravam, pogotovo prijetnje i na kraju uzrokovanje smrti. Ako oni zele zivjeti na taj nacin neka onda i ostanu u svojoj drzavi.

2) Ja sam apsolutno protiv toga da im daju putovnice. Ako su tako ortodoksni onda neka budu ortodoksni u vlastitoj ortodoksnoj drzavi. U Europi ih je ionako previse gdje zive vec generacijama i rade probleme vlastima u tim drzavama jer se odbijaju asimilirati. I bas me briga sto EU misli o ocuvanju kultura manjina. When in Rome...

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

1) Ne nisam taj dio propustio ali ti valjda nisi shvatio da za tebe taj nepostojeci duh je za nekoga nesto naj svetije sto postoji. Nasilje ne odobravam, pogotovo prijetnje i na kraju uzrokovanje smrti. Ako oni zele zivjeti na taj nacin neka onda i ostanu u svojoj drzavi.

2) Ja sam apsolutno protiv toga da im daju putovnice. Ako su tako ortodoksni onda neka budu ortodoksni u vlastitoj ortodoksnoj drzavi. U Europi ih je ionako previse gdje zive vec generacijama i rade probleme vlastima u tim drzavama jer se odbijaju asimilirati. I bas me briga sto EU misli o ocuvanju kultura manjina. When in Rome...

1. Onda se slazemo, kao sto sam rekao, ja postujem tudje religije, ali imam zero-tolerance prema bilo kakvoj vrsti nasilja. U svojem dvoristu, svoj si gazda, i ja sam u svojem. U zajednickom prostoru, trazi se medjusobna tolerancija i postivanje, no ja pokusavam objasniti da ja postujem tebe (ljude) zato jer postujem ljude... ne zato jer imam postovanja za tvoju religiju. Ne znam da li sam jasan ovdje, uopce me ne briga u sto tocno vjerujes, postujem tvoje osjecaje. No ima ljudi koji ih ne postuju, i ako je tvoja reakcija na to nasilje, e onda si izgubio i moje postovanje jer ako na rijeci odgovaras nasiljem - za men nisi covjek, nego dijete.

2. Mislim da se nismo shvatili ovdje - ovaj dio mojeg posta udara u slicnu tocku kao sto je M_dipl. htio reci sa svojim postom. Previse se generalizira cijela muslimanska populacija, i njihovi stavovi. Ono sto sam ja htio reci sa izdavanjem putovnica je to, da u tim drzavama ima puno puno vise civiliziranih i zdravih ljudi, nego nasilnih bolesnika, i ti ljudi bi napustili te ortodoksne drzave i socijalizirali se sa ostalim svijetom kao sto to radimo nas dvoje, prakticirali svoju religiju unutar svoja 4 zida i gotovo - kad bi imali pristup putovnici i novcima da tako nesto ostvare.

Ono sto bi na kraju ostalo u tim ortodoksnim drzavama su bolesnici koji se slijepo drze serijatskih zakona, i sto se mene tice, nemam nista protiv - to je moja cijela poanta. Tko voli, nek izvoli, ali kad to pocnes naturati nekome drugome - e onda to postaje ogromni problem.

Edit:

pardon, znam da sam rekao maloprije da je zadnji post, ali predomislio sam se jer mi se cini da je konverzacija ipak zdrava.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 17:35 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan

Deus hvala na PP, bio sam sinoć umoran pa nisam bacio pogled na link.

Eh...

"Natječaj je pokrenut kako bi se upozorilo na ograničenje slobode govora te su korisnici Facebooka pozvani da sami naslikaju ili nacrtaju Muhameda.

Ali, ono što je Amerikancima duhovito, Pakistancima očito nije. U Pakistanu je slikovno prikazivanje Muhameda strogo zabranjeno."

Veličanje PRAVA slobode govora po svaku cijenu, pa čak i po cijenu PRAVA nečijeg dostojanstva, nečijih osjećaja?

Ovakav sistem vrijednosti je po meni uvrnut i licemjeran. To nije sloboda govora, nego zloupotrebljavanje tog prava i bezobrazluk.

Ti imaš pravo da govoriš što ti je želja ALI sve do one granice gdje to nebi smjelo preći u vrijeđanje nečijih osjećaja dostojanstva ili u ovom slučaju religioznih osjećaja.

Voli svoje i poštuj tuđe! Po tom načelu neće biti većih problema, ali to je izgleda Amerikancima duhovito, kao i mnoge druge stvari koje bi krojili po svojim principima. 

Vidim da ovdje ne shvataju to kao uvredu, ali to je uvreda i to dosta velika.

Islam strogo zabranjuje bilo kakvo idolopoklonstvo, postoji jedan Bog , tako da bi bilo koje vjerovanje u nešto kome bi se davalo slično svojstvo bilo idolopoklnostvo. Nisu zabilježene vjerodostojne slike poslanika Muhameda, te je zbog idolopoklonističkih težnji to strogo zabranjeno. Isto tako bilo kakvo crtanje Muhameda u negativnom smislu nemaju ukusa i predstavljaju uvredu.

Jel' se sada kao odgovor i osvetu treba spuštati na takav primitivni nivo pa crtati Isusa  u nekom negativnom humorističnom smislu? Napraviti crtani film o tome?

Ja još nisam čuo niti vidio da je neki Musliman nacrtao Isusa ili ga prikazao u negativnom smislu samo da bi mu to bilo duhovito...

U principu i kad bi htjeli to bi im bilo zabranjeno jer i Isusa (Isa) smatraju Božjim poslanikom.

Neću da ulazim čija je bolja vjera i tko je u pravu, a tko nije jer to mi ne možemo dokazati, ali ono što možemo jeste jesmo li dobri ljudi i jel volimo svoje i poštujemo tuđe!

I još jednom, to nije sloboda govora, nego sloboda da možeš vrijeđati druge.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice