Živcira me globalno stanje stvari(što je već dost spominjano) sustav iskrivljenih vrijednosti gdje se svijet gleda kroz prizmu novca i gdje moralne vrijednosti nemaju nikakvog utjecaja.
Žicira me crkva kao institucija masovnog zatupljivanja naroda.Sad se lako pravit pametan,a teško je spomenit lov na vještice,opća represija naroda.Čim je crkva preuzela vlast nad narodom(srednji vijek) došlo je samo do ratova i do nikakvih stavrnih dostignuća.Religija je očito vrlo inteligentan izum konstrole naroda.
Živciraju me narodanjaci.(period :-) )
Moralne vrijednosti nemaju utjecaja, jer upravo ih laici vjernici ne žele provoditi u svojem životu. Tako da nas ljudi imaju, ono što su zaslužili.( ili kao bi rekli što ste htjeli to bi ste dobili).
Ovo što se tiče zaglupljivanja to su na primjer govorili i boljševici pozivjaući se na Marksa koji ni sam jedan nije znao kako zaraditi u životu, pa je išao to sa svojim djelom varajući pri tome one koji su mi prvi pokušali izdati knjigu u svojoj nakladi(naime nije im platio bio zato)-Veliki komunista, mali humanista. I što je rezultat krilatice protucrkvene? 100 milijuna nevino pobijenih ljudi. To ni u najgora inkvizicija nije mogla doseći, da je trajala još 1000 godina. Što se tiče nje same, Crkva je bila ta koja je samo govorila da li je netko kriv ili nije, ali ona nije provodila nju samu kao smrtni proces. Naime to su radile svjetovne vlasti, koje su i između ostalog odgovorne za veliku većinu procesa inkvizicija, a Crkva samo za manji dio, tj. postak, ali to nećeš čuti ili pročitati sa strane anitkatoličke propagande, jer nju ne zanimaju činjenice i istina, nego samo sveopće zaglupnjivanje naroda svijeta, da bi iste mogla upreći u svoja kola poput mazgi i još im to masno naplatiti preko konzumiranja takvih sadržaja. Svjetovne vlasti su uvijek vodile sa svojim vodstvom narode u ratove i propasti života sa katastrofalnim posljedicima za iste-one koi su najmanje krivi. Ali, uvijek se i među svjetovnim vlastima našlo onih koji su nekada poslušali glas upućen od Kristove zajednice, pa su i nastale velike stvari u čovječanstvu, zahavljujući poslušnosti Crkvi.
Ista gore navedna je stvar npr. i sa križarskim ratovima, gdje se na klasično neprijateljski način želi Crkvi oduzeti njezina svetost.
Nije problem kada se kritika upućuje ljudskom elementu unutar Crkve, nego kada se želi oboriti Njezin duhovni element-odnosno Njezina Svetost-udahnuta Crkvi od strane samog Boga-Duha Svetoga. Kada kažem Crkva, misli naravno na jednu, sveopću, Kristovu, apostolsku, svetu Katoličku Crkvu. Naravno ne računam pod Nju samo kler, nego sve krštene ljude unutar Nje, kao i onim odjeljenim crkva kojima Ista priznaje sakrament krštenja.
Još je važno reči da treba uvijek gledati tko govori, odnosno je li taj pojedinac ili strana ima kredibiliteta za takvo što izreći, jer u protivnom nastaje nadglasavanje onih koji samo "izražavaju svoje mišljenje"( isto je isto kao jaje jajetu), a dok je grmilo, bili su u kući i to onoj sa gromobranom, imajući UPS, da im grmljavina ne uništi njihovo jedino sredstvo za okršaje-njihovo osobno račuhalo.
I takvi i slični njima nikada neće imati ono što ima Crkva kao jedino sredstvo svoje borbe za Dobro, a to je Put, Istina i Život, odnosno njezina svetost, koji toliki ljudi koji su povjeravali Njemu svakodnevno daju onima kojim je pomoć najpotrebnija i koji nikad kada to vide iz prve ruke neće povjeravati propagandi-anitkatoličkoj, nego Njemu i Njegovoj Crkvi.