Upit je malo čudan... Ljudi molim pomoć ... Zanima me koja srednja škola mi je bolja od ove 2 ( druge ne dolaze u obzir nemojte ni navoditi ) za informatiku : HTT ili Opća gimnazija , zanima me jer za 2 i pol mjeseca su već upisi , a da se ne odlučujem u zadnji čas želim sada odlučiti . I u jednu i u drugu školu mi ide puno frendova pa me svatko poziva , a meni su iovako te dvije škole najbolje, idem radi ženskih isto heh ali ipak mi je najvažnije koja mi je bolja kasnije za faks neki dobar informatički. Imat ću 50-53 boda na kraju pa vi procijenite i po tome , ne znam jako sam neodlučan najviše tj najvažnije stvari za srednju su mi : društvo , dobre cure i naravno znanje koje ću steći . Isto me zanima to je možda malo nevezano direktno uz temu , a trener mi ne zna ništa reći heh a nisam ga ni pitao pošto je opća gimnazija 1. i 3. razred popodne , kako ću na treninge , a HTT 2. i 4. razredi su popodne, ne znam dali ću imati treninge ujutro ili navečer kako već ako bi netko možda mogao procijeniti ili zna kako je to nek mi odgovori . Upit je malo čudan kao što sam rekao na početku , ali molim pomoć pls .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Opća gimnazija.
P.S pojasnite mi malo zašto bas taj izbor po vama ... pls trebam detaljnije malo saznati o svakoj školi a i vaša iskustva
ja idem u opću gimnaziju i sigurna sam da znam fiziku i matematiku koja će mi trebat na upisu za faks bolje od 90% strukovnjaka.
Ja sam siguran da ja ne bi vidio ni FSB-a ni FOI-a bez gimnazije. Srećom, imao sam dobre, kvalitetne profesore, pa sam dobro savladao matematiku i fiziku.
sa gimnazijom su sve karte otvorene.
ali, pazi
ima jos jedna bitna stvar....
moras razmislit zanima li te ta struka jako, jer onda ce ti u strukovnoj skoli bit bolje, a u gimnaziji ti se nebi dalo bas učiti, pa nema svrhe da prolazis s 2
ak si spreman platit si profesora da te priprema za prijamne(tj, državnu maturu) onda bi ja izabrao strukovnu skolu.
posto ovo mačak i anshika zagovaraju gimnaziju, imao sam potrebu javiti se kao predstavnik tehničke skole, sam sto ja idem u graditeljsku....
a i uvijek se mozes prebaciti ak ti nepase, al prije svega mora bit tvoja odluka...
ja sam imal 57 bodova, i nagovarali su me na gimnaziju, al jbg sam sam odlučio, pa ak sam se zajebal, moj zajeb, a ne nečiji tuđi, al se potrudis da se ne zahebes...
Bilo je puno ovakvih tema, ali ja za sebe neću posebno otvarati. Ja znam da idem u gimnaziju (100%), ali ne znam u koju. Dvoumim se između Opće gimnazije u Ivancu i I. gimnazije u Varaždinu. Ova u Ivancu mi je udaljena 2,5 km pa je to jedan plus, ali ova u VŽ mi se čini kvalitetnijom. Krenuo bi odmah u opći smjer u Ivancu, ali super mi idu i matematike i fizika pa mislim da bi mi više pristajao prirodoslovno-matematički smjer. Nisam siguran kamo kasnije... Da li ima tko kakav savjet?
Bilo je puno ovakvih tema, ali ja za sebe neću posebno otvarati. Ja znam da idem u gimnaziju (100%), ali ne znam u koju. Dvoumim se između Opće gimnazije u Ivancu i I. gimnazije u Varaždinu. Ova u Ivancu mi je udaljena 2,5 km pa je to jedan plus, ali ova u VŽ mi se čini kvalitetnijom. Krenuo bi odmah u opći smjer u Ivancu, ali super mi idu i matematike i fizika pa mislim da bi mi više pristajao prirodoslovno-matematički smjer. Nisam siguran kamo kasnije... Da li ima tko kakav savjet?
E sad moras paziti: ako tebe zanima informatika, a tako je bar u mojoj gimnaziji, opci smjer ima inf. samo 1 godinu i to rade kreiranje mapa, hardver, softver i ta sranja, a samo prirodoslovno-matematicki smjer ima informatiku 4 godine, znaci programiranje itd.
ja idem u opću gimnaziju i sigurna sam da znam fiziku i matematiku koja će mi trebat na upisu za faks bolje od 90% strukovnjaka.
Ja idem 2. raz Opće Gimnazije Matija Mesić u SB...ova škola glasi kao 2. najuspješnija po upisima na faks..nešto preko 90% :D
Ukupno znanje je fenomenalno..ako si spreman učit :D
U svakom slučaju...ja preporučam Gimnaziju..imam frendova u Tehničkoj koji neznaju ni pola onog što ja znam iz fizike i matematike,tak da...
I u gimnaziji omjer cura i dečki naginje na njihovu stranu... :D

JA sam išao u opću gimnaziju (III)- smjer matematički. Imao sam informatiku 4 godine, od toga 3 godine programiranje.
Bez problema sam upisao FER. Na prijamnom je bilo matematike(znao sve) i fizike(riješio 2 zadatka)
Možeš se upisati u tu gimnaziju sa toliko bodova, moja generacija nije popunila cijeli razred