Religije i znanost... zaključana tema

poruka: 544
|
čitano: 143.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Religije i znanost...
Veliki Brat kaže...

Znači Bog je i muškarac i žena istovremeno? Dvospolac? Hermafrodit?

Ili je muškarac slika, a žena prilika? :)

Takve su stvari jednostvano bezobrazne.

Ja "dijete" pokušavam bit ozbiljan, a vi "odrasli" se zezate.

I vi ste sad neki uzor.

#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0ULD G37 L41D\n"); return 0; }
16 godina
@horagio To ide u potpis :P

Ne zelim ulazit u raspravu jer sam okorjeli ateist.
2.000 Posts! And counting...
17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

AA-d00d kaže...

E bogami ne, Bog je prestao sudjelovati u svemu onog trenutka kad je postavio svog predstavnika na Zemlju. I taj njegov predstavnik i dan danas govori koja je Njegova volja.

ti neke stvari nekuzis?

Ti ocito ne kuzis. KOJI mi je on izbor dao ako mi truli Bozanic namece svoje bedastoce ili onaj hitlerovac Ratzinger, di ti zivis covjece....

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
16 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Ljudi, Bog nam je dao slobodu i po toj se slibodi sudi svakoj osobi. Ako niste znali, svaka sloboda nosi svoju odgovornost i zato sami krojimo svoje zivote. Isus veli: Sve sto svezes ovdje, biti ce svezano na nebesima. Ima li tko ovdje da studira teologiju?

Samo sam čekao nekoga ovakvoga., znao sam da će se kad zad pojaviti.

Što sad ako studira, ima lik kakve razlike?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
17 godina
beno101 kaže...
Ako ima raja i pakla (a ima ih ;)), vi ne morate biti katolici (kršćani) da idete u jedan u njih.

Sve što je potrebno je poštivanje ljudskih zkaona i da ste dobra osoba i eto, vidimo se tamo :)

I nitko tu nikome ne kaže da je grešnik, to su radili židovi govoreći drugima da su pogani...

Znači ne moraš biti kršten i prolaziti kroz čistilište? Kul, ne sjećam se da je tako bilo prije...

Inače, križari su vodili svete ratove protiv nevjernika i ubijali ih u slavu Božju. Tako da je ovo što si napisao gore laž, čime direktno kršiš jednu od zapovijedi (i uopće ne kužim čemu sad odjednom židovi?).

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

ja smatram da je to samo bolest

svjestan si toga da tvoja smatranja neće promjeniti činjenicu dali je nešto bolest ili nije?

Anything you say can and will be used against you
15 godina
Papa jest svet jer je on nasljednik Sv. Petra od najranijih dana. On ovdje ima glavnu rijec, ali ne i apsolutnu jer ju ima Gospodin. Svatko tko veli da vjeruje u Boga, a ne Crkvi, taj izdaje Boga. Crkvu je osnovao Krist jer je ucio apostole da nasljedjuju njegovu rijec i jer je Petar stijena. Crkva je Krist i svatko tko zataji Crkvu, zatajio je i Krista.
17 godina
neaktivan
Religije i znanost...

Pa eto ja ću iznijeti svoje stavove:

1) Postoji neka sila

2) ako znanstvenici kažu da smo se razvili iz nekog bića sličnog majmu, vjerujem u to.

3) pobačaj definitivno nije moralna stvar, ali ga odobravam

4)umjetna oplodnja bi trebala bit dozvoljena, iako bih rađe da ljudi razmisle o posvajanju. Ako se odluče za posvajanje, tu ih dočeka naša birokracija i čekanje 2 god za posvojenjem.

5) vjerujem u život poslije smrti-crvi te pojedu i onda živiš preko njih :P, mislim da je ljude strah prihvatit da poslje smrti nema ničeg, pa rađe vjeruju u život poslje, reinkarnaciju itd.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
15 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

svjestan si toga da tvoja smatranja neće promjeniti činjenicu dali je nešto bolest ili nije?

apsolutno sam svjestan

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
17 godina
jurica_m kaže...
Ljudi, Bog nam je dao slobodu i po toj se slibodi sudi svakoj osobi. Ako niste znali, svaka sloboda nosi svoju odgovornost i zato sami krojimo svoje zivote. Isus veli: Sve sto svezes ovdje, biti ce svezano na nebesima. Ima li tko ovdje da studira teologiju?

Ako je Bog dao slobodu da ljudi čine zlo, onda je i sam zao jer omogućava da se zlo događa. (šah - mat :) ...A to je mogao i može spriječiti jer je ipak on svemoguć

17 godina
neaktivan
thuglife kaže...
Horagio kaže...

Ako mi se nešto dobro dogodi, bog me voli i pomogao mi je.

Ako mi se molitva ispuni, bog ownZ.

Ja jednostavno obožavam kad to opravdaju "iskušenjem" ili tako nešto.

Lik nemože ispasti negativac, tak osu ga lijepo ogradili da im se divim.

Mene zanima kakvog je taj lik morala, ako je namjerno stvorio grešne i nesavršene ljude, a zatim ih iskušava na razne bolesne načine.

Blago onima što na tuđoj grbači žive jer njihovi su ključevi od auta.
16 godina
neaktivan
Religije i znanost...

Bog za mene ne postoji kao neka osoba koja sjedi gore i gleda što ja radim i odlučuje

za mene. "Bog" je svuda oko mene - kada sam s prijateljima, kada vidim osobu koju dugo

nisam vidio, kada slušam svoju omiljenu pjesmu, kada jedem najdraže jelo, kada sam ja i

drugi oko mene sretni. Nekome će zvučati glupo, ali ja u to vjerujem.

16 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Ako ima raja i pakla (a ima ih ;)), vi ne morate biti katolici (kršćani) da idete u jedan u njih.

Sve što je potrebno je poštivanje ljudskih zkaona i da ste dobra osoba i eto, vidimo se tamo :)

I nitko tu nikome ne kaže da je grešnik, to su radili židovi govoreći drugima da su pogani...

Ako želiš ići u kršćanski raj ništa od toga :)

sudeći po ovome ima par koraka koji se trebaju napraviti kao npr krštenje

16 godina
neaktivan
beno101 kaže...
Veliki Brat kaže...

Znači Bog je i muškarac i žena istovremeno? Dvospolac? Hermafrodit?

Ili je muškarac slika, a žena prilika? :)

Takve su stvari jednostvano bezobrazne.

Ja "dijete" pokušavam bit ozbiljan, a vi "odrasli" se zezate.

I vi ste sad neki uzor.

Bezobraznije od konstantnog vriješanja homoseksualaca, kako te nije sram biti tako otresit i sebičan.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
16 godina
meni je crkva i krscanska vjera ok. Al ne ova NASA Crkva koja muze lovu.
15 godina
protjeran
Religije i znanost...

Da napišem svoj najverojatnije zadnji post, pošto sam prijavljenjen zbog trolleža...

Ovako, svim nevjernicima.

Kako god bilo, kad umremo, ja POBJEĐUJEM!

Ako ima Boga (sad zamislimo kao da samo zamišljamo da ga ima) recimo ja i neki od vas ćemo doći pred Božji sud.

Pogodite tko će uć a tko neće?

Čak iako Boga nema, ja pobjeđujem.

Jer sam cijeli život bio "dobar" i ispunio svoj životni cilj.

#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0ULD G37 L41D\n"); return 0; }
16 godina
neaktivan
Religije i znanost...

Sve je to previše "napuhano" kroz povijest Crkve .

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
17 godina
jurica_m kaže...
Crkvu je osnovao Krist jer je ucio apostole da nasljedjuju njegovu rijec i jer je Petar stijena. Crkva je Krist i svatko tko zataji Crkvu, zatajio je i Krista.

Kaže Crkva {#}

Gledam te!
14 godina
protjeran
Toni93 kaže...
thuglife kaže...

Da, dok znanstvenici nisu počeli zagovarati da je okrugla, i dok ih crkva zbog toga nije počela mučiti i ubijati.

Ja mislim da su dovoljno kočili napredak čovječanstva.

je je Crkva je glavni krivac svom zlu na zemlji

crkva je razvila etiku i sl, tj. napravila od nas ljude jer ipak smo u suštini zivotinje....

i mozemo im svašta predbacivati, sve stoji ali oni su razvili svijet kakav je danas kako etiku tako i korupciju. ko zna kakav bi bio svijet danas bez njih..

kakvi god bili puno su dobroga donjeli covjecanstvu

17 godina
moderator
tonihrvat kaže...

molio bi da odgovore samo "nevjernici"
ne želim s ovim ništa dokazati nego me samo iskreno zanima.
Što mislite, što će s vama biti kada umrete?

Ništa. Prestajemo postojati. I kao osobe i, s vremenom, fizički.

A što ćeš točno time dokazati?

tonihrvat kaže...
i još jedna stvar:

u Bibliji, knjiga postanka je zapisan nastanak svijeta, redoslijed se podudara sa znanstvenim tumačenjem nastanka svijeta

sad mi odgovorite kako je u Bibliji zapisano nešto prije mnogo godina, što su znanstvenici dokazali mnogo godina kasnije

Koji redoslijed? Brijem da znanost ne priznaje Adama i Evu. {#}

16 godina
neaktivan
nick_01 kaže...

crkva je razvila etiku i sl, tj. napravila od nas ljude jer ipak smo u suštini zivotinje....

Ja bih rađe to pripisao antičkim grcima :)

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Znači ne moraš biti kršten i prolaziti kroz čistilište? Kul, ne sjećam se da je tako bilo prije...

Inače, križari su vodili svete ratove protiv nevjernika i ubijali ih u slavu Božju. Tako da je ovo što si napisao gore laž, čime direktno kršiš jednu od zapovijedi (i uopće ne kužim čemu sad odjednom židovi?).

Šta je ljudima koji su se rodili prije Isusa i svih onih koji se nisu krstili? Svi su oni završili u paklu?

I zašto se kod religije spominje samo krščanstvo i nameće kao "jedina ispravna religija"?

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
16 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Da napišem svoj najverojatnije zadnji post, pošto sam prijavljenjen zbog trolleža...

Ovako, svim nevjernicima.

Kako god bilo, kad umremo, ja POBJEĐUJEM!

Ako ima Boga (sad zamislimo kao da samo zamišljamo da ga ima) recimo ja i neki od vas ćemo doći pred Božji sud.

Pogodite tko će uć a tko neće?

Čak iako Boga nema, ja pobjeđujem.

Jer sam cijeli život bio "dobar" i ispunio svoj životni cilj.

Pascalova teorija koliko ja znam ( kasno je, možda sam i u krivu ), vjeruje, ako postoji bolje, ako ne, isto ti je.

I koliko sam ja razumio bog takve prezire jer ne vjeruju u njega iz ljubavi nego iz straha, toliko o tome.

17 godina
MaracKoMarac kaže...

Bog za mene ne postoji kao neka osoba koja sjedi gore i gleda što ja radim i odlučuje

za mene. "Bog" je svuda oko mene - kada sam s prijateljima, kada vidim osobu koju dugo

nisam vidio, kada slušam svoju omiljenu pjesmu, kada jedem najdraže jelo, kada sam ja i

drugi oko mene sretni. Nekome će zvučati glupo, ali ja u to vjerujem.

Ovo je sigurno realnije od vjerovanja da je on na nebu, sve vidi, sve čuje i ako budeš zločest šalje te u pakao.

Smatram da bi svaki čovjek trebao imati svoju percepciju boga.

A life? Cool! Where do I download one of those?
16 godina
@beno Si iskusio raj/pakao? Zato FOF. Ja mislim tj. nije mi utuvljeno u glavu. da cu se reinkarnirati.
16 godina
neaktivan
Religije i znanost...

Zapravo oni su nam stvorili taj virtulani lik Boga u kojeg neki vjeruju i mole se sa nadom da će im biti bolje {#}

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
16 godina
neaktivan
tonihrvat kaže...

i još jedna stvar:

u Bibliji, knjiga postanka je zapisan nastanak svijeta, redoslijed se podudara sa znanstvenim tumačenjem nastanka svijeta

sad mi odgovorite kako je u Bibliji zapisano nešto prije mnogo godina, što su znanstvenici dokazali mnogo godina kasnije

1) bit ću mrtav i to je to.

2) pročitao sam prva dva reda i kaže da je zemlja nastala prije sunca.

17 godina
tonihrvat kaže...

i još jedna stvar:

Iz tvog pitanja se naslućuje zašto su ljudi izmislili religiju i zašto slijepo vjeruju u nju: Jer im daje nekakvu lažnu nadu da će jadni, bijedni i nesretni ljudi (a takvih je puno) živjeti posliije smrti.

Kad umremo ne dogodi se ništa. Isto kao što ni sva ostala bića (biljke, životinje) ne idu u raj, tako ni mi, ljudi, ne idemo.

Nastanak svijeta se uopće ne podudara sa znanstvenim nastankom. Ako se ne varam, Crkva je dosta dugo imala dogmu da je Zemlja stara oko 4000 god.

Molim te podsjeti me što je to još "proročansko" zapisano u Bibliji?

15 godina
protjeran
tonihrvat kaže...

i još jedna stvar:

ja još čekam na odgovor -.-

17 godina
AA-d00d kaže...

Imam jedno pitanje za sve vas koji se smatraju vjernicima:

Uci se da je Bog svemoguć, ok neka je, uci se da je sveznajuć, moze i to, uci se da je nepogrijesiv, dobro pa zasto je onda dao ovlasti određenim ljudima (citaj papi) da ga predstavljaju na Zemlji!?

On, koji je ne moze pogrijesiti, stavi ljude pune grijeha da određuju uvjete za ulazak u raj (kao npr: cuj stari, umrijet ces za svaki cas, a sve dok ne prepises svu svoju zemlju na crkvu, nebuš videl kraljevstvo nebesko...)

Zašto misliš da je Papa božji predstavnik na zemlji? Netko ti je ispred nosa mahao sa "božjim rješenjem" da se njemu predaju takve ovlasti?  Papa je obični čovjek kojeg su izabrali da vodi katoličku crkvu.

Nije bezgrešan, nije nepogrešiv itd...

Digni se iz pepela, kao sto put do sada, sad s' mirisom ljiljana, ljubavi moja!!! Zemljo mojih djedova, dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna, slobodna i ponosna!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice