Znači Bog je i muškarac i žena istovremeno? Dvospolac? Hermafrodit?
Ili je muškarac slika, a žena prilika? :)
Takve su stvari jednostvano bezobrazne.
Ja "dijete" pokušavam bit ozbiljan, a vi "odrasli" se zezate.
I vi ste sad neki uzor.
I vi ste sad neki uzor.
E bogami ne, Bog je prestao sudjelovati u svemu onog trenutka kad je postavio svog predstavnika na Zemlju. I taj njegov predstavnik i dan danas govori koja je Njegova volja.
ti neke stvari nekuzis?
Ti ocito ne kuzis. KOJI mi je on izbor dao ako mi truli Bozanic namece svoje bedastoce ili onaj hitlerovac Ratzinger, di ti zivis covjece....
Samo sam čekao nekoga ovakvoga., znao sam da će se kad zad pojaviti.
Što sad ako studira, ima lik kakve razlike?
Sve što je potrebno je poštivanje ljudskih zkaona i da ste dobra osoba i eto, vidimo se tamo :)
I nitko tu nikome ne kaže da je grešnik, to su radili židovi govoreći drugima da su pogani...
Znači ne moraš biti kršten i prolaziti kroz čistilište? Kul, ne sjećam se da je tako bilo prije...
Inače, križari su vodili svete ratove protiv nevjernika i ubijali ih u slavu Božju. Tako da je ovo što si napisao gore laž, čime direktno kršiš jednu od zapovijedi (i uopće ne kužim čemu sad odjednom židovi?).
ja smatram da je to samo bolest
svjestan si toga da tvoja smatranja neće promjeniti činjenicu dali je nešto bolest ili nije?
Pa eto ja ću iznijeti svoje stavove:
1) Postoji neka sila
2) ako znanstvenici kažu da smo se razvili iz nekog bića sličnog majmu, vjerujem u to.
3) pobačaj definitivno nije moralna stvar, ali ga odobravam
4)umjetna oplodnja bi trebala bit dozvoljena, iako bih rađe da ljudi razmisle o posvajanju. Ako se odluče za posvajanje, tu ih dočeka naša birokracija i čekanje 2 god za posvojenjem.
5) vjerujem u život poslije smrti-crvi te pojedu i onda živiš preko njih :P, mislim da je ljude strah prihvatit da poslje smrti nema ničeg, pa rađe vjeruju u život poslje, reinkarnaciju itd.
svjestan si toga da tvoja smatranja neće promjeniti činjenicu dali je nešto bolest ili nije?
apsolutno sam svjestan
Ako je Bog dao slobodu da ljudi čine zlo, onda je i sam zao jer omogućava da se zlo događa. (šah - mat :) ...A to je mogao i može spriječiti jer je ipak on svemoguć
Ako mi se nešto dobro dogodi, bog me voli i pomogao mi je.
Ako mi se molitva ispuni, bog ownZ.
Ja jednostavno obožavam kad to opravdaju "iskušenjem" ili tako nešto.
Lik nemože ispasti negativac, tak osu ga lijepo ogradili da im se divim.
Mene zanima kakvog je taj lik morala, ako je namjerno stvorio grešne i nesavršene ljude, a zatim ih iskušava na razne bolesne načine.
Bog za mene ne postoji kao neka osoba koja sjedi gore i gleda što ja radim i odlučuje
za mene. "Bog" je svuda oko mene - kada sam s prijateljima, kada vidim osobu koju dugo
nisam vidio, kada slušam svoju omiljenu pjesmu, kada jedem najdraže jelo, kada sam ja i
drugi oko mene sretni. Nekome će zvučati glupo, ali ja u to vjerujem.
Ako ima raja i pakla (a ima ih ;)), vi ne morate biti katolici (kršćani) da idete u jedan u njih.
Sve što je potrebno je poštivanje ljudskih zkaona i da ste dobra osoba i eto, vidimo se tamo :)
I nitko tu nikome ne kaže da je grešnik, to su radili židovi govoreći drugima da su pogani...
Ako želiš ići u kršćanski raj ništa od toga :)
sudeći po ovome ima par koraka koji se trebaju napraviti kao npr krštenje
I vi ste sad neki uzor.
Bezobraznije od konstantnog vriješanja homoseksualaca, kako te nije sram biti tako otresit i sebičan.
Da napišem svoj najverojatnije zadnji post, pošto sam prijavljenjen zbog trolleža...
Ovako, svim nevjernicima.
Kako god bilo, kad umremo, ja POBJEĐUJEM!
Ako ima Boga (sad zamislimo kao da samo zamišljamo da ga ima) recimo ja i neki od vas ćemo doći pred Božji sud.
Pogodite tko će uć a tko neće?
Čak iako Boga nema, ja pobjeđujem.
Jer sam cijeli život bio "dobar" i ispunio svoj životni cilj.
Sve je to previše "napuhano" kroz povijest Crkve .
Kaže Crkva
Da, dok znanstvenici nisu počeli zagovarati da je okrugla, i dok ih crkva zbog toga nije počela mučiti i ubijati.
Ja mislim da su dovoljno kočili napredak čovječanstva.
je je Crkva je glavni krivac svom zlu na zemlji
crkva je razvila etiku i sl, tj. napravila od nas ljude jer ipak smo u suštini zivotinje....
i mozemo im svašta predbacivati, sve stoji ali oni su razvili svijet kakav je danas kako etiku tako i korupciju. ko zna kakav bi bio svijet danas bez njih..
kakvi god bili puno su dobroga donjeli covjecanstvu
molio bi da odgovore samo "nevjernici"
ne želim s ovim ništa dokazati nego me samo iskreno zanima.
Što mislite, što će s vama biti kada umrete?
Ništa. Prestajemo postojati. I kao osobe i, s vremenom, fizički.
A što ćeš točno time dokazati?
u Bibliji, knjiga postanka je zapisan nastanak svijeta, redoslijed se podudara sa znanstvenim tumačenjem nastanka svijeta
sad mi odgovorite kako je u Bibliji zapisano nešto prije mnogo godina, što su znanstvenici dokazali mnogo godina kasnije
Koji redoslijed? Brijem da znanost ne priznaje Adama i Evu.
crkva je razvila etiku i sl, tj. napravila od nas ljude jer ipak smo u suštini zivotinje....
Ja bih rađe to pripisao antičkim grcima :)
Znači ne moraš biti kršten i prolaziti kroz čistilište? Kul, ne sjećam se da je tako bilo prije...
Inače, križari su vodili svete ratove protiv nevjernika i ubijali ih u slavu Božju. Tako da je ovo što si napisao gore laž, čime direktno kršiš jednu od zapovijedi (i uopće ne kužim čemu sad odjednom židovi?).
Šta je ljudima koji su se rodili prije Isusa i svih onih koji se nisu krstili? Svi su oni završili u paklu?
I zašto se kod religije spominje samo krščanstvo i nameće kao "jedina ispravna religija"?
Da napišem svoj najverojatnije zadnji post, pošto sam prijavljenjen zbog trolleža...
Ovako, svim nevjernicima.
Kako god bilo, kad umremo, ja POBJEĐUJEM!
Ako ima Boga (sad zamislimo kao da samo zamišljamo da ga ima) recimo ja i neki od vas ćemo doći pred Božji sud.
Pogodite tko će uć a tko neće?
Čak iako Boga nema, ja pobjeđujem.
Jer sam cijeli život bio "dobar" i ispunio svoj životni cilj.
Pascalova teorija koliko ja znam ( kasno je, možda sam i u krivu ), vjeruje, ako postoji bolje, ako ne, isto ti je.
I koliko sam ja razumio bog takve prezire jer ne vjeruju u njega iz ljubavi nego iz straha, toliko o tome.
Bog za mene ne postoji kao neka osoba koja sjedi gore i gleda što ja radim i odlučuje
za mene. "Bog" je svuda oko mene - kada sam s prijateljima, kada vidim osobu koju dugo
nisam vidio, kada slušam svoju omiljenu pjesmu, kada jedem najdraže jelo, kada sam ja i
drugi oko mene sretni. Nekome će zvučati glupo, ali ja u to vjerujem.
Ovo je sigurno realnije od vjerovanja da je on na nebu, sve vidi, sve čuje i ako budeš zločest šalje te u pakao.
Smatram da bi svaki čovjek trebao imati svoju percepciju boga.
Zapravo oni su nam stvorili taj virtulani lik Boga u kojeg neki vjeruju i mole se sa nadom da će im biti bolje
i još jedna stvar:
u Bibliji, knjiga postanka je zapisan nastanak svijeta, redoslijed se podudara sa znanstvenim tumačenjem nastanka svijeta
sad mi odgovorite kako je u Bibliji zapisano nešto prije mnogo godina, što su znanstvenici dokazali mnogo godina kasnije
1) bit ću mrtav i to je to.
2) pročitao sam prva dva reda i kaže da je zemlja nastala prije sunca.
i još jedna stvar:
Iz tvog pitanja se naslućuje zašto su ljudi izmislili religiju i zašto slijepo vjeruju u nju: Jer im daje nekakvu lažnu nadu da će jadni, bijedni i nesretni ljudi (a takvih je puno) živjeti posliije smrti.
Kad umremo ne dogodi se ništa. Isto kao što ni sva ostala bića (biljke, životinje) ne idu u raj, tako ni mi, ljudi, ne idemo.
Nastanak svijeta se uopće ne podudara sa znanstvenim nastankom. Ako se ne varam, Crkva je dosta dugo imala dogmu da je Zemlja stara oko 4000 god.
Molim te podsjeti me što je to još "proročansko" zapisano u Bibliji?
i još jedna stvar:
ja još čekam na odgovor -.-
Imam jedno pitanje za sve vas koji se smatraju vjernicima:
Uci se da je Bog svemoguć, ok neka je, uci se da je sveznajuć, moze i to, uci se da je nepogrijesiv, dobro pa zasto je onda dao ovlasti određenim ljudima (citaj papi) da ga predstavljaju na Zemlji!?
On, koji je ne moze pogrijesiti, stavi ljude pune grijeha da određuju uvjete za ulazak u raj (kao npr: cuj stari, umrijet ces za svaki cas, a sve dok ne prepises svu svoju zemlju na crkvu, nebuš videl kraljevstvo nebesko...)
Zašto misliš da je Papa božji predstavnik na zemlji? Netko ti je ispred nosa mahao sa "božjim rješenjem" da se njemu predaju takve ovlasti? Papa je obični čovjek kojeg su izabrali da vodi katoličku crkvu.
Nije bezgrešan, nije nepogrešiv itd...