Pozdrav.
Temu sam otvorio jer me zanima što vi poduzimate kako bi zaštitili određene dijelove tijela (oči, kralježnicu,...)?
Najviše me zanimaju iskustva ljudi koji provode dosta vremena radeći za računalom.
Razlog tome je zapravo to što kroz proteklih 2mj. radim za računalom u prosjeku 12h na dan te sam primjetio
kako je to počelo utjecati na moje oči. Ne u mjeri da mi je vid slabi, nego osjetim da mi se oči dosta naprežu.
Otkako sam to primjetio odmah sam se malo bacio na surfanje, kako da zaštitim oči dok nije kasno. Znači da poduzmem
određene mjere te smanjim negativan utjecaj.
Mjere koje sam poduzeo su sljedeće:
1. poboljšao sam si osvjetljenje u prostoriji gdje mi je računalo
2. svakih 2-3h napravim si mali odmor od minimalno 30min
3. udaljenost očiju od monitora je između 60-90cm
No bez obzira na poduzete mjere, moj problem s očima je i dalje prisutan. Znam da on neće preko noći nestati, ali kao što
sam rekao htio bih poduzeti što više mjera da bih ih zaštitio i spriječio negativan utjecaj rada za računalom što je više moguće.
Znam i sam da sve to postoji na netu, ali mene zanimaju vaša iskustva. Znači htio bih to čuti od osoba koje se s ovim problemima
suočavaju već dugi niz godina. Kako se vi nosite s tim problemima i što činite da ih svedete na minimum?
Napomena: monitor na kojem radim je LCD LG Flatron Wide 20.1" L204WT, pod radom ne smatram igranje i gledanje filmova
iako i to dolazi u obzir 2-3 puta tjedno. (igranje 1h max, te 1 ili 2 filma tokom tjedna)
Također ako ima slična tema ispričavam se modelatorima radi otvaranja. (nisam naišao na sličnu preko tražilice)
Hvala na svim odgovorima