Računala i vid

poruka: 12
|
čitano: 2.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Računala i vid

Pozdrav,

imam dosta problema sa vidom, do svoje 19-e godine sam vidio super i sad mi se je u 3 godine pogoršao vid do nekih -2 (kratkovidnost). S obzirom da radim kao informatičar, prosjek pred računalom mi je oko 10h dnevno..nekad se zna desit i nekih 15 - 16h jer radim i uvečer učim za fax.

Primjetio sam da sam do nedavno lakše podnosio gledanje u potpunom mraku, dok me sada u zadnjih godinu dana sve više smeta mrak i treba mi neko svijetlo sa strane.

Sad sam se sa 17'' CRT prebacio na 23'' LCD sa prilično dobrim karakteristikama ali nikako da se naviknem na njega (imam ga tek 2 dana).

Zanimaju me vaša iskustva sa vidom / naočalama / lećama / rasvjetom / monitorima itd.

Hvala!

16 godina
neaktivan
RE: Računala i vid

I ja sam ćorav (oko -3). Imam LCD već duže vrijeme (jedno 6 godina). Na naočalama imam neku zvjersku optiku sa jakim anti refleksnim slojem, a gledanje u monitor mi ne smeta kada je on jednini izvor svijtela. Praktički nemam problema kada imam/nemam naočale, samo što bez naočala ne vidim baš što piše, moram "ući" u ekran

Moj E-3 ima dobre ISO performanse jer pije Iso Sport svaki dan :)
16 godina
Računala i vid

ja sam na kompu od svoje 6.godine(sada imam 16) i nikada me oci nisu bolile niti sa vidom imao problema.jedino kad sam jednom bio 12 sati oci me bolile.

savjet:nakon dugo buljenja u komp gledajte u daljinu sto dalje mozete.to odmara ociNamigivaidite malo na svjez zrak

Batman je zakon!
17 godina
odjavljen
Računala i vid

Ja studiram Informatiku te takodjer provodim mnogo vremena pred laptop-om pa cak sto i ti kazes po 14-15 sati dnevno, samo sto nikad nisam imao nikakvih problema sa vidom a i sad nema neki posebni, jedino kad u ogromnom amfiteatru sjedim posve nazad, nevidim nekad nest sitno na ploci :-P...

Vidjer cemo sta vrijeme dadne, al zasad je sve uredu s vidom

When life gives you lemons throw them at the mean people and hope it gets them in the eyes.
16 godina
Računala i vid

ja u zadnje vrijeme vise provodim vani vrijeme nego uobicajeno jer sada je lijep zrak vani itd a kada jesen stigne onda se zbuksam u kucu na komp Smijeh

EDIT:na sistematskom imao sam najbolji vid u razredu svome.vidim podjednako dobro na oba oka.valjda sam takav tip koji mogu izdrzat dugo pred kompom a da me oci ne bole.jedino mi dupe nastradaNeodlučan

Batman je zakon!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 1:19 (luckyluke).
16 godina
neaktivan
Računala i vid

ja sam na kompu od svoje 9 godine sad imam 15(skoro 16) i nisam imao problema...na kompu sam kako kad nekada po 15-16 h a nekada nikako...ali vidjet cemo sta ce nam zivot donijeti...Cool

u raju je lijepo,ali u paklu je ekipa...
16 godina
neaktivan
Računala i vid

Pihhh...šta je to -2,-3 Namigiva

gledate čovjeka koji ima -5,5 na oba oka.Istina,provodim dosta vremena za računalom,ali to ne mora biti uzrok.Kod mene je prvenstveno možda pubertet ili imam neke genetske predispozicije za kratkovidnost.Nosim naočale od 2.razreda osnovne,puno prije nego što sam li dobio prvo računalo,a tek odnedavno sam prešao na kontaktne leće radi sporta.Kažem,ne mora biti da je od računala,ja znam da je meni svake godine dioptrija oscilirala,a tek od prošle godine je bio isti kao i ove.Imam par poznanika i prijatelja koji provode puno više vremena za tv-om ili računalom,a imaju vrlo malu dioptriju ili nikakvu.

Naravno,kod tebe je vjerovatno uzrok pretjerano naprezanje očijo.Savjetujem ti ono što si si i sam preporučio.Uvijek budi što dalje od monitora u granicama normale i uvijek imaj neko svijetlo uza se.Najbolje danje svijetlo uz otvoren prozor i dobar protok zraka ili navečer uz neku stolnu lampu.Imam frenda koji zna tu i tamo biti na kompu i po par sati,a nema dioptriju,ali u užasno smeta kada mora gledati u monitor ili tv u potpuno mračnoj sobi,te ga bole oči i glava.

oko za oko,pasta za zube
16 godina
neaktivan
Računala i vid

ja sa s kompom od pete godine kad me zabole oči zabuljim se na prozor i gledam vam

16 godina
neaktivan
Računala i vid

WoW mi je odnio i zivot i vid k vragu.

http://h-sim.forumotion.net/forum.htm
16 godina
neaktivan
Računala i vid

Ja za kompjuterom provodim otprilike 10 sati dnevno vec 3 godine, a i prije te 3 sam provodio 5-6 sati pred kompom oduvijek. Jos sam jedan od tipova koji zabiju njusku u ekran.

Bavim se sportom, vidim savrseno, na zadnjem ljecnickom sam imao 100% precizan vid - taj rezultat imalo je nas 4 od nas 50.

K tome i puno citam. No eto, sve u redu.

A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 8:31 (!mpact35).
16 godina
neaktivan
Računala i vid

S kompjuterom sam već otprilike 7 godina i nemam nikakvih problema s vidom... svakih pola sata - sat se trebaš zagledat u daljinu da odmoriš oči...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice