Prosvjedi u Varšavskoj

poruka: 188
|
čitano: 22.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Prosvjedi u Varšavskoj
macak kaže...
Margot kaže...
macak kaže...

Zanima me kako bi ti zapuštenu lokaciju u centru grada pretvorio u generator trajnih višemilijunskih prihoda u blagajnu grada? Kako bi riješio problem nedostatka parkinga i kako bi dao poticaj u smanjivanju nezaposlenosti?

moj odgovor je NIKAKO

i tako je najispravnije

Onda srušite sve i u centru grada i dalje uzgajajte štakore. Ali nemojte kukati kad opet povise režije, pa kad od roditelja budete dobivali manji džeparac.

molim Vas da replika ide na cijeli moj citat

konstantno friziranje mojih citata

rušit će se i graditi onda kad bude država stabilna i pravedna

a zakoni trajni, smisleni i svima namijenjeni

tek onda kapitalizam koji zagovarate ima smisla

Margot
17 godina
neaktivan
Margot kaže...

rušit će se i graditi onda kad bude država stabilna i pravedna

a zakoni trajni, smisleni i svima namijenjeni

tek onda kapitalizam koji zagovarate ima smisla

Eto nas sada u offtopic-u.. 

Ti govoriš o utopijskom društvu kakvo zbog same ljudske prirode (a uvijek su samo ljudi na vrhu nekog sustava) ne može egzistirati jer je preidealistično Namigiva

Uvijek će se nači grupe ljudi kojima aktualni zakoni ne idu na ruku i obratno.

Da će svi zakoni biti smisleni - možda kada ih bude donosilo superračunalo (opet je problem u ljudskom faktoru) Belji se

Kapitalizam je (kao i ostala društvena uređenja) super na papiru, no čim ga se počne iskrivljavat u praksi i provoditi 'na divlje' stvar pada u vodu.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
macak kaže...
Margot kaže...
macak kaže...

Zanima me kako bi ti zapuštenu lokaciju u centru grada pretvorio u generator trajnih višemilijunskih prihoda u blagajnu grada? Kako bi riješio problem nedostatka parkinga i kako bi dao poticaj u smanjivanju nezaposlenosti?

moj odgovor je NIKAKO

i tako je najispravnije

Onda srušite sve i u centru grada i dalje uzgajajte štakore. Ali nemojte kukati kad opet povise režije, pa kad od roditelja budete dobivali manji džeparac.

Da ne citiram sada onaj podugački post, ovako mi je lakše... Otkuda krenuti?

Kao prvo, slažem se sa stavom da je sve oko ove priče farsa. Osim što je izmijenjen GUP za potrebe ovog projekta (dakle, direktno pogodovanje privatnom kapitalu), također je i zanemarena zaštita čitavog donjeg grada. Da se razumijemo, graditi novo apsolutno podržavam, ali rušiti da bi gradio možeš negdje drugdje - donji grad treba obnavljati i čuvati nekakvu tradiciju koju ipak nema svatko. U tom smislu će i kvalitetna suvremena arhitektura onda doći do izražaja. To ti je i osnovna razlika između ovog projekta i projekta Ban centra, koji je, ako ništa drugo, nastao na parkiralištu...

Kao drugo, garaža u centru grada?! Koji idiot se toga sjetio? Svuda u normalnom svijetu se garaže grade po rubu centra, kako bi se auti izbacili iz njih, a sami centri učinili pješačkim zonama. Samo se kod nas ovako nešto može predstavljati kao kvalitetno rješenje. Zagreb ionako grca pod automobilima, gužve su sve veće, parking i garaže sve skuplji, a struka i vlast ništa ne rade po pitanju rješavanja tog problema, nego ga samo još produbljuju. A rješenje je zapravo relativno jednostavno i relativno lako primjenjivo - potrebno je napraviti garaže narubu centra, ljudima dozvoliti da s tom kartom besplatno koriste javni prijevoz i osigurati kvalitetnu infrastrukturu od tih točakka prema van. Sve je to već smišljeno i funkcionira, samo nije isplativo koliko i privatna garaža u samom centru.

Inače, super mi je i fora kako grad rješava problem viška automobila. Obzirom da je informatički forum, vjerojatno dosta ljudi ne zna, pa malo i o tome... Naime, kada se projektira nekakav stambeni objekt, bez obzira radi li se o obiteljskoj kući, stambenoj, poslovnoj ili nekoj drugoj zgradi, mora se zadovoljiti i smještaj automobila na parceli. Onda je investitor pohlepan, pa želi naplatiti svaku lipu koju je uložio i zaraditi trostruko, jer mu dvostruko nije dovoljno, pa ne napravi koliko treba parkinga na parceli (kako nalaže zakon), nego pola, a za ostatak Gradu isplati jednokratno neku smiješnu cifru.

Zamisli, kao rukom, problem je odnešen! Platiš par tisuća kuna po automobilu i ne moraš imati parking za stanovnika nekog stana (zaposlenika ili nekog trećeg, svejedno). I onda ti tamo taj isti Grad, tim istim novcem napravi javni parking i naplati ti ga. I nastavi ti ga naplaćivati godinama. Masno. I naravno, gradi garaže, jer nema dovoljno parkinga. Kako to, da mi je samo znati... A ako već i mora biti garaža u tomprokletom centru(npr. za potrebe stanovnika), onda neka im ulaz lijepo bude iznutra, pa neka si sami gledaju svoju rupu. Ali ne, to nije fora, ljepše je rupu nakeljiti čitavom gradu kao hračak, a unutra staviti staklo i polugole manekenke u izloge.

Treće, novac. Već su ti odgovorili, pa samo kratko da ponovim - ovdje nema nove vrijednosti, nema novog novca. Ovaj projekt ne zarađuje i ne zapošljava. Tko se zaposli ovdje, netko drugi je negdje drugdje izgubio posao, nemoj biti naivan.

Četvrto, procedura. Super mi je kada se iz grada bune da sa Zelenom akcijom nema razgovora... Pa niti ne treba ga biti. Kakav razgovor, kakav kompromis?! Pa to nije niti moguće s gradom koji otvoreno forsira provedbu ovog projekta bez obzira na sve. Kako drugačije objasniti da je izdana dozvola za radove iako nisu osigurani pristupi vatrogasnih vozila? Pa čitav jedan blok, nekoliko zgrada, stotine ljudi su ostali u slijepom crijevu. Da se Zelena akcija nije pobunila i da je izbio požar, da su ljudi izgorili, tko bi bio kriv? Horvatinčić? Ili papak koji je potpisao rješenje koje nije niti pogledao, iako mu je to jedini posao i za taj posao dobiva plaću.

I na kraju, pojeo vuk magare, nikom pa ništ', to se popravilo (valjda samo od sebe) i idemo dalje. Ne vjerujem niti na trenutak da je to bio slučajni propust - koliko sam u struci, vrlo dobro znam kako MUP (oni rješavaju pitanje vatrogasnih pristupa) cijedi privatne investitore. Za ovaj scenario postoji samo jedno objašnjenje - netko je silom gurao da projekt prođe. I netko je pritom također debelo omastio brk. A ta cifra, koja je tu u igri, je ništa prema onome što dobivau Bandić i kompanija, prilično sam uvjeren u to, ma koliko ne mogao dokazati.

Da, sramota je što se događa u ovom gradu i ovoj državi. Ne mogu ostati on-topic, jer priča ide preširoko, pa radije stanem tu, ali ako misliš da je to tako dobro, onda žalim i tebe i sve ljude koji tako misle, jer očito ne misle svojom glavom. A one fotke su ti najbolji pokazatelj. Na jednoj fotki zima i golo drveće, na drugoj zelenilo. I dalje ona rupa izgleda ružnije, ma koliko ju pokušali sakriti. Grad pripada građanima, a ne vlasti, niti privatnom kapitalu. Dolje bagra, FTW!

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Jedino što me smeta je što je do tog posla došlo na sumnjiv način, tj. Bandić i Horvatinčić su se dogovorili da baš on dobije taj posao. To da će na kraju biti bolje da se sagradi nešto novo nego da bude utočište štakora je istina.

Pa ljudi, jeste bili vi u inozemstvu? Što se nikad ne bi trebalo ništa novo izgradit?

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
15 godina
neaktivan
Ige kaže...

Jedino što me smeta je što je do tog posla došlo na sumnjiv način, tj. Bandić i Horvatinčić su se dogovorili da baš on dobije taj posao. To da će na kraju biti bolje da se sagradi nešto novo nego da bude utočište štakora je istina.

Pa ljudi, jeste bili vi u inozemstvu? Što se nikad ne bi trebalo ništa novo izgradit?

Pa trebalo bi se nesta novo izgraditi, ali to je poprilicno kontekstualna izjava..ako se nekoliko tisuca gradjana protivi tome, mozda se i ne bi trebalo graditi?

Mislim takodjer da je jako drsko od vladajuce strukture da uopce ne obraca pozornost na tri tisuce prosvjednika..barem nisam cuo ili vidio da obracaju pozornost.

Moguce je i da su ti prosvjedi politicki motivirani, iako sam uvjeren da tamo ima gomila ljudi koji su tamo jer oni to zele..cak i onih koji ne zive u zagrebu i nemaju veze sa tom zgradom ni varsavskom ulicom.

Jedna stvar mi je cudna, toliko besmislenih i glupih poteza od vladajuce strukture, toliko jos takvih koji ce doci..reforme, uskracivanje svega i svacega, jer nam tako nalazu neka gospoda iz europe...a ljudi prosvjeduju radi zgrade??? Nesta tu smrdi.

17 godina
Dragon23288 kaže...

Moguce je i da su ti prosvjedi politicki motivirani, iako sam uvjeren da tamo ima gomila ljudi koji su tamo jer oni to zele..cak i onih koji ne zive u zagrebu i nemaju veze sa tom zgradom ni varsavskom ulicom.

Jedna stvar mi je cudna, toliko besmislenih i glupih poteza od vladajuce strukture, toliko jos takvih koji ce doci..reforme, uskracivanje svega i svacega, jer nam tako nalazu neka gospoda iz europe...a ljudi prosvjeduju radi zgrade??? Nesta tu smrdi.

Ne prosvjeduju ljudi radi zgrade, već onoga što ovaj slučaj predstavlja - korumpiranost vlasti u svim porama našeg društva i općenito nemoć malog čovjeka da utječe na stvari.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Prosvjedi radi zgrade su samo početak. Radi se i o principu.

Nadajmo se da će strukture na vrhu shvatiti poruku pa da će stvari krenuti na bolje i neće biti potrebe za daljnjim prosvjedima (mada iskreno sumnjam u to) Neodlučan

A kad smo već kod toga, treba spomenuti i to manijakalno srljanje u EU koja se i sama našla u masnim ekonomskim problemima i bez nas hehe.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Pa da, kako smo svi glupi - Horvatinčić to radi iz opčeg dobra i javnog interesa - on je poznati filantrop Belji se

Pa čovječe što ti misliš da Hoto grupa želi pomagati Zagrebu ili napuniti vlastite džepove? Izlanuo se

Svaki projekt koji se bilo gdje na svijetu radi, radi se s ciljem zarade. Apsolutno svaki, i to je sasvim normalno.

Grad će na ovaj način napredovati ma koliko svi brujali da neće, ali da netko će tu dobro zaraditi usput. I to je ono što brine sve te prosvjednike, ne neko imaginarno očuvanje stare jezgre. (BTW koja je to stara jezgra je*i ga? Dotrajala kino dvorana koja zjapi prazna i lagano postaje ruglo?)

Dragon23288 kaže...

Pa trebalo bi se nesta novo izgraditi, ali to je poprilicno kontekstualna izjava..ako se nekoliko tisuca gradjana protivi tome, mozda se i ne bi trebalo graditi?

Mislim takodjer da je jako drsko od vladajuce strukture da uopce ne obraca pozornost na tri tisuce prosvjednika..barem nisam cuo ili vidio da obracaju pozornost.

Ljudi ne razmišljaju svojom glavom. Vide nešto, nešto im se prikaže drugačijim nego što jest i onda se idu praviti bitni i idu 'prosvjedovati'. Da odeš sada tamo, više od pola ljudi, ma više od 2/3 ljudi nebi imalo pojma o čemu se radi, i svako bi ti rekao nešto drugačiji razlog i objašnjenje prosvjeda.

---

Vidim, jedini ovdje zdravo razmišlja Mačak. Jedini vidi pravu srž ove situacije.

I kao čovjek koji radi u arhitekturi apsolutno podržavam ovaj projekt. Iako se ne slažu svi iz mog ureda.

Zanimljiv argument je narušavanje izgleda stare jezgre. U tom se argumentu često pozivaju na Beč i ine gradove. Međutim, baš u Beču postoji trgić poput Cvjetnog, na kojemu je izgrađena moderna građevina, i taj je trg postao ljepši. Ta moderna uklopila se u stare građevine odlično, i izgleda baš super.

Na kraju, gledajte malo dalje od svojih noseva, umjesto prosvjedovanja protiv unaprijeđenja grada prosvjedujte zbog stotina zapuštenih a ipak nastanjenih zgrada u tom centru Zagreba koji toliko branite. Prosvjedujte protiv potrganih fasada u Jurišićevoj, na Zelenom valu i obližnjim ulicama. Protiv balkona koji padaju, protiv ulegnutih krovova na istim zgradama. Ali ne, to je jezgra grada jelda?

FFS!

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 9:46 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
stvarno ne mogu pročitati sve postove, ali lijepo je to što su se ljudi napokon zauzeli za sebe i za svoje okruženje... svaka čast! e sada svugdje ima svega pa tako vjerujem da i u ovoj priči netko ima osim građana nešto za svoju korist... ali kako bilo ja sa za "svi na barikade", dosta je!
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Vidim, jedini ovdje zdravo razmišlja Mačak. Jedini vidi pravu srž ove situacije.

I kao čovjek koji radi u arhitekturi apsolutno podržavam ovaj projekt. Iako se ne slažu svi iz mog ureda.

Zanimljiv argument je narušavanje izgleda stare jezgre. U tom se argumentu često pozivaju na Beč i ine gradove. Međutim, baš u Beču postoji trgić poput Cvjetnog, na kojemu je izgrađena moderna građevina, i taj je trg postao ljepši. Ta moderna uklopila se u stare građevine odlično, i izgleda baš super.

Na kraju, gledajte malo dalje od svojih noseva, umjesto prosvjedovanja protiv unaprijeđenja grada prosvjedujte zbog stotina zapuštenih a ipak nastanjenih zgrada u tom centru Zagreba koji toliko branite. Prosvjedujte protiv potrganih fasada u Jurišićevoj, na Zelenom valu i obližnjim ulicama. Protiv balkona koji padaju, protiv ulegnutih krovova na istim zgradama. Ali ne, to je jezgra grada jelda?

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ja se recimo ne slažem sa Mačkom i tobom u vezi ovog projekta Namigiva

Primjer gradnje u Beču se ne može usporediti sa ovime što se radi kod nas. Kao prvo papirologija im sigurno nije bila puna nepravilnosti kao Hoto grupi i morali su se strogo obavezati da će itekako očuvati autentičan izgled tog 'trgića'. Također se kladim da nisu 'nabili' ogroman ulaz u podzemnu garažetinu nasred pješačke zone Neodlučan

Na kraju, slažem se sa tim da je ovo samo jedan od puno problema koji su vezani uz izgled grada (pogotovo te napuštene i ruinirane zgrade po centru), no ovo je valjda 'kap koja je prelila čašu' (od nekud se mora krenuti i nekad se mora reči 'dosta') i možda se pokrene jedna globalna inicijativa iz svega toga..

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Dragon23288 kaže...

Ne prosvjeduju ljudi radi zgrade, već onoga što ovaj slučaj predstavlja - korumpiranost vlasti u svim porama našeg društva i općenito nemoć malog čovjeka da utječe na stvari.

Istina, mozda je ovo samo kap koja je prelila casu. Uostalom, nema tog politicara ni sindikata niti bilo koga frugoga tko bi mogao biti politicki motiviran, da moze nagovoriti 3000 ljudi na prosvijede.

Danny_HR kaže...
Dragon23288 kaže...

Ljudi ne razmišljaju svojom glavom. Vide nešto, nešto im se prikaže drugačijim nego što jest i onda se idu praviti bitni i idu 'prosvjedovati'. Da odeš sada tamo, više od pola ljudi, ma više od 2/3 ljudi nebi imalo pojma o čemu se radi, i svako bi ti rekao nešto drugačiji razlog i objašnjenje prosvjeda.

Mislim da je i to istina..i sam sam rekao puno je ljudi tamo vjerovatno jer su samo trazili mjesto gdje mogu prosvjedovati, kak bi mogli izraziti nezadovoljstvo i pokazati se kritickom masom...nije da ih ne podrzavam.

---

FFS!

Slazem se i s time, sve je to ljepo, netko ce zaraditi, ljepse ce izgledati, mozda bude novih radnih mjesta..beneficija sigurno ima!

Ali nijedna od njih ne opravdava ovakvu vladavinu kapitala i interesa nad covjekom!

Ipak je tamo tri tisuce ljudi, i njihovo bi se misljenje trebalo uvaziti. Nije ih 30 besposlenih klosara koji samo cekaju priliku da se pozale nekome, a za sebe nisu nista ucinili, koliko cujem tamo ima visoko obrazovanih ljudi, uspjesnih, itd..

17 godina
Veliki Brat kaže...

I na kraju, pojeo vuk magare, nikom pa ništ', to se popravilo (valjda samo od sebe) i idemo dalje. Ne vjerujem niti na trenutak da je to bio slučajni propust - koliko sam u struci, vrlo dobro znam kako MUP (oni rješavaju pitanje vatrogasnih pristupa) cijedi privatne investitore. Za ovaj scenario postoji samo jedno objašnjenje - netko je silom gurao da projekt prođe. I netko je pritom također debelo omastio brk. A ta cifra, koja je tu u igri, je ništa prema onome što dobivau Bandić i kompanija, prilično sam uvjeren u to, ma koliko ne mogao dokazati.

Valjda si mislio na Čačića i građevinsku mafiju?

Vidim dosta ljudi lupeta i proziva druge, tako možemo svi, a da nemaju ni trunka dokaza protiv njih. Drugi spominju kako je vani to napravljeno i PREPOSTAVLJA da su tamo papiri uredni... da, da tuđa trava je uvijek zelenija.  Od sveg ovog najviše me boli kad vidim da su ljudi zavidni, ne svi dapače ali dosta ljudi je. Da mi je samo znat jednog poduzetnika koji radi zbog drugih a ne sebe, bio on gigant ili neka firmica. Ovi što imaju male firme njih kao žalimo jer oni su "mali", kao da je važno koliko netko zarađuje, a ovi veći... nu ga jeb*m mu mat** što ima, nek propadne p*čk*.... itd. Samo mogu reć sramota. Ovo je samo malo generalan osvrt na sva događanja u lipoj našoj ne odnosi se sve na tvoj post Veliki, da nebi mislio da te napadam, tebi sam citira samo ono zacrnjeno.

PS. Ovim što se nesviđa kapitalizam, samo nabavi vizu i jurum u Kinu... samo tamo ćeš se iznenadit jer nećeš vjerovat koliko je samo Kina kapitalistička, i onda će opet bit prosvjedi i izlaženje na trgove i prosvj....a neće jer ćeš dobit pendrekom preko leđa i morat ćeš šutit.

Dolje kapitalizam, živila partija, smrt narod...ovaj fašizmu!!!   -.-

15 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
Veliki Brat kaže...

Vidim dosta ljudi lupeta i proziva druge, tako možemo svi, a da nemaju ni trunka dokaza protiv njih. Drugi spominju kako je vani to napravljeno i PREPOSTAVLJA da su tamo papiri uredni... da, da tuđa trava je uvijek zelenija.  Od sveg ovog najviše me boli kad vidim da su ljudi zavidni, ne svi dapače ali dosta ljudi je. Da mi je samo znat jednog poduzetnika koji radi zbog drugih a ne sebe, bio on gigant ili neka firmica. Ovi što imaju male firme njih kao žalimo jer oni su "mali", kao da je važno koliko netko zarađuje, a ovi veći... nu ga jeb*m mu mat** što ima, nek propadne p*čk*.... itd. Samo mogu reć sramota. Ovo je samo malo generalan osvrt na sva događanja u lipoj našoj ne odnosi se sve na tvoj post Veliki, da nebi mislio da te napadam, tebi sam citira samo ono zacrnjeno.

PS. Ovim što se nesviđa kapitalizam, samo nabavi vizu i jurum u Kinu... samo tamo ćeš se iznenadit jer nećeš vjerovat koliko je samo Kina kapitalistička, i onda će opet bit prosvjedi i izlaženje na trgove i prosvj....a neće jer ćeš dobit pendrekom preko leđa i morat ćeš šutit.

Dolje kapitalizam, živila partija, smrt narod...ovaj fašizmu!!!   -.-

naravno da ljudi lupetaju jer ne znaju tko ih pljačka, a u krajnjoj liniji i nebitno dokle god to država i vlast podržava

štoviše, imamo fino tkanje lopovluka koje je teško prepoznati , samo se osjeti kao loš okus u ustima

o čemu ti pričaš ?? zavidni ? tebe treba montirati pored kontejnera za smeće i zaposliti na brojanju posjetilaca istih, misliš stvarno da ti koji guraju glavu u kontejner,da su zavidni, hm ja bih prije rekla gladni i bez dostojanstva

zar nije ljudsko dostojanstvo najviše što ti netko može uzeti ili bar pokušati uzeti, a time i nekakvu slobodu ?

e pa vidiš to je odlika robovlasničkog društva, koje ti je promaklo pored kapitalizma i Kineza

Margot
17 godina
Margot kaže...

naravno da ljudi lupetaju jer ne znaju tko ih pljačka, a u krajnjoj liniji i nebitno dokle god to država i vlast podržava

štoviše, imamo fino tkanje lopovluka koje je teško prepoznati , samo se osjeti kao loš okus u ustima

o čemu ti pričaš ?? zavidni ? tebe treba montirati pored kontejnera za smeće i zaposliti na brojanju posjetilaca istih, misliš stvarno da ti koji guraju glavu u kontejner,da su zavidni, hm ja bih prije rekla gladni i bez dostojanstva

zar nije ljudsko dostojanstvo najviše što ti netko može uzeti ili bar pokušati uzeti, a time i nekakvu slobodu ?

e pa vidiš to je odlika robovlasničkog društva, koje ti je promaklo pored kapitalizma i Kineza

Okami ja te ljude nevidim da druge zovu lopovi bez povoda, nego ove dobro obučene i ugojene što viču drugima da su lopovi. Od sve te vike po lipoj našoj najmanje se čuju gladni i siromašni jer ih ovi drugi iz politički i ko zna kakvih drugih razloga nadglasaju zbog neke gluposti. Najgore je što ti netko može pokušati uzeti je slobodu, da si rob i da nesmiš izać na ulicu prosvjedovat jer ćeš dobit priko leđa. A pod tim spada i to ljudsko dostojanstvo što ga spominješ, ako te tretira kao da si ništa i neda ti slobodu riječi e onda je to robovlasničko društvo. Ili ona izreka to bolje opisuje "bolje grob nego rob".

17 godina
Vakaka kaže...
Veliki Brat kaže...

O, ne, mislio sam upravo na istog onog Bandića kojeg su daaaavno prije ulovili s nelegalno sagrađenom vikendicom u Samoboru, istog onog Bandića koji pijan za volanom krši prometne propise, pa prođe lišo i istog onog Bandića koji gradsku lovu troši kako želi i nitko mu ništa ne može, jer je, eto, sve čisto... O Čačiću bi se također moglo pričati, ali taj je čovjek barem ovu državu unaprijedio svojim programom POS-a i pomogao njenim stanovnicima da lakše i jeftinije dođu do kvalitetnijih stanova. Dakle, ako se već i nakrao, napravio je nešto dobro pritom. Bandić i Dropulićka nisu.

O ljubomori bi se moglo također pričati, ali biti ću kratak; da, ljubomoran sam jer me smeta što imam savjest i što zbog nje moram trpiti tonu sranja umjesto da sve odje*em, opljačkam i ponašam se po dobrom starom u se na se i poda se. Ljubomoran sam i zato što takvi očiti lopovi iz nekog meni nedokučivog razloga dobro prolaze u životu, pa ljudi i dalje, nakon desetaka godina njihovog boravka na vlasti, nakon raspadnute države i gradova, ti isti glupi ljudi glasaju za te iste lopove, a za koje ja ne glasam, no oni su ipak tu, ja ih nisam izabrao i oni mi kroje život, htio ja to ili ne. I ljubomoran sam jer ne znam kako upasti u taj vlak. Zašto nitko ne tiska priručnike kako opljačkati i ne biti uhvaćen, kako prevariti i mirno živjeti s tim, pa da si i ja malo pomognem. Ne, umjesto toga ja moram sve u životu zaraditi vlastitim radom, pa me još onda i ovakvi tiposi pređu na način da sam ja njima nešto dužan, iako uredno radim i odgovoran sam čitavog svog života za svaki svoj postupak.

E, jesam te zeznuo, rekao sam da ću biti kratak, pa na kraju nisam bio. :P

Ajde, možda nešto još i bude od mene!

Gledam te!
16 godina
neaktivan

@macak, TU da ne lupam na svaku..

@veliki brate, djelomično se slažem s tobom, ali si (pre)veliki idealista. Naravno da ima mulja, političkih uplitanja i interesa krupnog kapitala (da ne kažem mafije), kao i uostalom u svakom iole većem građevinskom projektu u RH. Ali tu ima još nečega, što je potaknulo ovakav slijed događaja.. Zapravo neću ulaziti dublje u problematiku, tko vidi - vidi, samo ću reći da istaknutiji prosvjednici dobijaju novčanu nagradu za svoje djelovanje.

Za parking mjesto imaš krive informacije; to je cca 50 Tkn >. A Zelena akcija me uopće ne impresionira, dapače mišljenja sam da je politika samo sporedni dio takve organizacije..

Ove priče o lenucijevoj potkovi, identitetu i bla, bla, su bedaste, pa zar se tamo ruši neka povijesna arhitektura? Svako vrijeme nosi svoju arhitekturu i postoji izvrsno uklopljena stara i nova arhitektura, kao npr ginger & fred u Pragu. I tamo je bilo prosvijeda protiv te zgrade u početku, a danas je jedna od atrakcija Praga.. Čisto sumnjam da će to biti slučaj s Zagrebom, ali ne treba u startu odbaciti sve mogućnosti. Naravno da će na kraju ispasti drek, ali tako mi to radimo u rh..

Vakaka kaže...

I ti si popušio kapitalizam pod demokraciju? I tko kaže da moramo imati baš ovakav oblik kapitalizma?

17 godina
Veliki Brat kaže...

O, ne, mislio sam upravo na istog onog Bandića kojeg su daaaavno prije ulovili s nelegalno sagrađenom vikendicom u Samoboru, istog onog Bandića koji pijan za volanom krši prometne propise, pa prođe lišo i istog onog Bandića koji gradsku lovu troši kako želi i nitko mu ništa ne može, jer je, eto, sve čisto... O Čačiću bi se također moglo pričati, ali taj je čovjek barem ovu državu unaprijedio svojim programom POS-a i pomogao njenim stanovnicima da lakše i jeftinije dođu do kvalitetnijih stanova. Dakle, ako se već i nakrao, napravio je nešto dobro pritom. Bandić i Dropulićka nisu.

O ljubomori bi se moglo također pričati, ali biti ću kratak; da, ljubomoran sam jer me smeta što imam savjest i što zbog nje moram trpiti tonu sranja umjesto da sve odje*em, opljačkam i ponašam se po dobrom starom u se na se i poda se. Ljubomoran sam i zato što takvi očiti lopovi iz nekog meni nedokučivog razloga dobro prolaze u životu, pa ljudi i dalje, nakon desetaka godina njihovog boravka na vlasti, nakon raspadnute države i gradova, ti isti glupi ljudi glasaju za te iste lopove, a za koje ja ne glasam, no oni su ipak tu, ja ih nisam izabrao i oni mi kroje život, htio ja to ili ne. I ljubomoran sam jer ne znam kako upasti u taj vlak. Zašto nitko ne tiska priručnike kako opljačkati i ne biti uhvaćen, kako prevariti i mirno živjeti s tim, pa da si i ja malo pomognem. Ne, umjesto toga ja moram sve u životu zaraditi vlastitim radom, pa me još onda i ovakvi tiposi pređu na način da sam ja njima nešto dužan, iako uredno radim i odgovoran sam čitavog svog života za svaki svoj postupak.

E, jesam te zeznuo, rekao sam da ću biti kratak, pa na kraju nisam bio. :P

Ajde, možda nešto još i bude od mene!

Ja znam samo jednu stvar a to je zakon tržišta, braća gradila stanove, nabila cijene i onda kad se nemogu prodat stanovi jer je cijena u PM idemo mi muljat preko kredita koji se daju građanima za nabavku istih. Pa što nebi stanovi bili kao i sve ostalo, ako je skup spusti mu cijenu, pa bila je recesija ako je sve ostale pogodila što onda nebi i građevinsku mafiju. Ali ne neda Čačić njih, idemo muljati kao davat će banke bolje kredite a nećemo spuštat vrijednost stana 2-4 puta jer bi, nedaj bože, to bila njegova realna cijena. Nek i on i njegova mafija osjete recesiju kao i sav ostali puk u lipoj našoj. Nije on tio pomoć tebi ili meni nego onima koji su gradili te stanove i ne žele spustit cijenu, nego aj nek ih netko otkupi od nas po WTF cijeni pa nek se onda netko drugi zeza s njima, a mi ćemo to predstavit narodu kao da smo mi dobročinitelji, zar to stvarno netko puši? Ma daj molim te. ^^

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 15:26 (Vakaka).
17 godina
bed kaže...
Vakaka kaže...

I ti si popušio kapitalizam pod demokraciju? I tko kaže da moramo imati baš ovakav oblik kapitalizma?

Ako imaš neki bolji predloži ga. Nisam ja popušio ništa nego sam tio skrenit pažnju kako dosta toga drugi puše. Mnogi prosvjedi su nastali na političkoj osnovi odnosno su prepucavanje između političara ili da zamagle nam oči da nevidimo neke veće i važnije probleme.

PS. Nije kapitalizam ništa kriv nego su krivi ljudi koji ga izvrću i iskorištavaju u svoju korist, koju god ti vrstu kapitalizma izmisliš neko će se nać da to okrene u svoju korist a priko leđa mene ili tebe. To je kriva ljudska pohlepa i tu se ništa nemože, nažalost.

17 godina
Vakaka kaže...
Veliki Brat kaže...
Vakaka kaže...
Veliki Brat kaže...

A ta cifra, koja je tu u igri, je ništa prema onome što dobivau Bandić i kompanija, prilično sam uvjeren u to, ma koliko ne mogao dokazati.

O, ne, mislio sam upravo na istog onog Bandića ..

Ja znam samo jednu stvar a to je zakon tržišta, braća gradila stanove, nabila cijene i onda kad se nemogu prodat stanovi jer je cijena u PM idemo mi muljat preko kredita koji se daju građanima za nabavku istih. Pa što nebi stanovi bili kao i sve ostalo, ako je skup spusti mu cijenu, pa bila je recesija ako je sve ostale pogodila što onda nebi i građevinsku mafiju. Ali ne neda Čačić njih, idemo muljati kao davat će banke bolje kredite a nećemo spuštat vrijednost stana 2-4 puta jer bi, nedaj bože, to bila njegova realna cijena. Nek i on i njegova mafija osjete recesiju kao i sav ostali puk u lipoj našoj. Nije on tio pomoć tebi ili meni nego onima koji su gradili te stanove i ne žele spustit cijenu, nego aj nek ih netko otkupi od nas po WTF cijeni pa nek se onda netko drugi zeza s njima, a mi ćemo to predstavit narodu kao da smo mi dobročinitelji, zar to stvarno netko puši? Ma daj molim te. ^^

E sad me vučeš za jezik i još pritom na način da moram braniti Čačića, kojeg ne cijenim, osim po onome gore što sam napisao...

Gle, stanovi iz POS-a su se prodavali po cijeni do koliko, 1100 €/m2? To u vrijeme dok su ostale cijene na tržištu divljale i iznad 2.500 €/m2 za imaginarni komad stana koji će se tek jednom negdje izgraditi? Više nego duplo čovječe (nisam uzeo najskuplji mogući primjer, a ima ih, ovo je samo za one neke prosjeke kako je to išlo 2008.). Samo, za POS je trebalo ne imati adekvatan stan prije toga. Muljanje cijenama i novim kreditima nam je kao super foru probala prodati vlada s ovim kreditom od države, sva sreća pa ljudi ne mogu, jer koliko su glupi i za to bi zagrizli. Pretpostavljam da ti pričaš o POS-u 2 kojeg je Čačić predlagao, nisam upoznat, ne znam što je htio napraviti, ali ako je tako kako kažeš, onda naravno da nije dobro. No to i dalje ne mijenja činjenicu da ovo što se događa u Varšavskoj je problem svoje vrste, sprega privatnog kapitala i gradskih vlasti koja samo pojedincima donosi (ogromnu i nezasluženu) dobit, a širim masama samo probleme i troškove.

Ima toga još, nije Horvatinčić jedini, u igri je npr. i Zagrebparking i buduća garaža ispod trga J. B. Tita (ispred HNK, za one koji nisu iz ZG), samo se iskreno nadam da do realizacije toga neće doći, inače će nam centar biti prepun garaža, a ulice zakrčene automobilima. A ne treba zaboraviti niti garažu ispod trga Republike, bana Josipa Jelačića placa, koji se u GUP-u nalazi od '71. i postaje sve aktualniji :) Prometaše ionako nitko ništa ne pita, kao niti građane. Ma ne znam što se uopće muče s tim garažama ispod trgova i kuća, neka jednostavno na trg nakenjaju montažnu konstrukciju i gore puste aute, kao da itko išta može napraviti...

Gledam te!
17 godina
bed kaže...
@veliki brate, djelomično se slažem s tobom, ali si (pre)veliki idealista. Naravno da ima mulja, političkih uplitanja i interesa krupnog kapitala (da ne kažem mafije), kao i uostalom u svakom iole većem građevinskom projektu u RH. Ali tu ima još nečega, što je potaknulo ovakav slijed događaja.. Zapravo neću ulaziti dublje u problematiku, tko vidi - vidi, samo ću reći da istaknutiji prosvjednici dobijaju novčanu nagradu za svoje djelovanje.

Za parking mjesto imaš krive informacije; to je cca 50 Tkn >. A Zelena akcija me uopće ne impresionira, dapače mišljenja sam da je politika samo sporedni dio takve organizacije..

Ove priče o lenucijevoj potkovi, identitetu i bla, bla, su bedaste, pa zar se tamo ruši neka povijesna arhitektura? Svako vrijeme nosi svoju arhitekturu i postoji izvrsno uklopljena stara i nova arhitektura, kao npr ginger & fred u Pragu. I tamo je bilo prosvijeda protiv te zgrade u početku, a danas je jedna od atrakcija Praga.. Čisto sumnjam da će to biti slučaj s Zagrebom, ali ne treba u startu odbaciti sve mogućnosti. Naravno da će na kraju ispasti drek, ali tako mi to radimo u rh..

Jesam, priznajem... Preveliki idealista i nerealan sam i krajnje neprilagođen, ali zato barem postoje internetski forumi, pa mogu prosipati žuč po stvarima koje nisu "onakve kako bi trebale biti" :D

Cijena parking mjesta je nebitna (inače, hvala na ispravku), čim se dozvoli da ne realiziraš praking za vlastitog korisnika, taj korisnik postaje teret i višak. Nema te love koja to može nadomjestiti. Cijena za sudjelovanje u prosvjedu me nimalo ne muči, pa i ti ljudi moraju od nečega živjeti. Ako sam već ja na poslu jer moram zaraditi za plaću i prehraniti obitelj, rado im dam koju kunu da zastupaju moje interese tamo... Uostalom, zašto se borba za ideale ne bi plaćala, kao i sve drugo u svijetu temeljenom na novcu?

A ovaj dio o tradiciji i ostalo... Slažem se da nismo niti Rim, niti Atena, niti Stonehendge, ali tim više - ono malo tradicije što imamo bi trebali sačuvati. Neka gradi takav centar negdje drugdje. Neka ga izgradi na nekoj rupi (kao npr. već spominjani Ban centar), neka se izgradi prekrasna nova zgrada Sinagoge na mjestu stare, u Praškoj, srušene za vrijeme NDH, gdje je sada parking. Neka to bude najsuvremenija arhitektura od štajaznam kevlara i ribljih krljušti... Ali daj nemoj rušiti ono što se lako obnovi, jer nećeš tako lako zamijeniti povijest. Te se stvari jednostavno ne rade na taj način. niutko ne traži da se vraćaju minareti na bivšu Džamiju, ali neka se sačuva sadašnje stanje, a unaprijedi ono što se može unaprijediti.

Zato i opet ponavljam - Horvatinčić je jedna priča sa samom arhitekturom centra, druga s rupom nasred ceste i automobilima u samom centru grada (kojima tamo ipak nije mjesto), a treća u kontekstu sprege privatnog kapitala i gradske vlasti. Sve te tri stvari su problem, svaka na svoj način i ovo je samo sinteza dugogodišnje prakse, ništa više.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 15:57 (Veliki Brat).
17 godina
Veliki Brat kaže...

Jesam, priznajem... Preveliki idealista i nerealan sam i krajnje neprilagođen, ali zato barem postoje internetski forumi, pa mogu prosipati žuč po stvarima koje nisu "onakve kako bi trebale biti" :D

A štaš moramo negdi.  :))

16 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

mene samo zanima koliko je bandić (i ne samo on..) strpao para u džep e da bi kako je svojedobno rekao gledao zagreb iz vile na medvednici..
nisam aktivan u tim prosvjedima,samo sam stavio potpis ali simpatičniji su mi ti prosvjednici koji se bore valjda za neki princip, nego taj horvatinčić u sprezi s gore spomenutim,previše me to podsjeća na alanfordovski model..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 8:13 (seneka).
17 godina
protjeran
Prosvjedi u Varšavskoj

Dajmo da grade.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 19:08 (the_tux).
15 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
Margot kaže...

Okami ja te ljude nevidim da druge zovu lopovi bez povoda, nego ove dobro obučene i ugojene što viču drugima da su lopovi. Od sve te vike po lipoj našoj najmanje se čuju gladni i siromašni jer ih ovi drugi iz politički i ko zna kakvih drugih razloga nadglasaju zbog neke gluposti. Najgore je što ti netko može pokušati uzeti je slobodu, da si rob i da nesmiš izać na ulicu prosvjedovat jer ćeš dobit priko leđa. A pod tim spada i to ljudsko dostojanstvo što ga spominješ, ako te tretira kao da si ništa i neda ti slobodu riječi e onda je to robovlasničko društvo. Ili ona izreka to bolje opisuje "bolje grob nego rob".

u ovoj državi je zakon parodija

poanta je dovesti što veći broj građana u stanje apatije i kopanja po kontejnerima

evo to ti je jednostavno rečeno pa se ti sad igraj s tim

priča o moralu Investiranja iz teme je viša matematika u odnosu na ovu osnovnu algebru gore, u Lipoj Našoj nema osnovnih preduvjeta za uopće ikakvo investiranje, pojave kao korupcija i mito su default

Margot
17 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Baš čitam ovo i pitam se ako je čovjek lopov, budala, nepismen, podmićen od građevinske, energetske i bog zna kakve mafije; ako mase ljudi izlaze na prosvjede radi njega;

zašto on već 10 godina (skoro) jednoglasno pobjeđuje na izborima, a dobio je i zavidan broj glasova na izborima za predsjednika?

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
protjeran
wyks kaže...

Baš čitam ovo i pitam se ako je čovjek lopov, budala, nepismen, podmićen od građevinske, energetske i bog zna kakve mafije; ako mase ljudi izlaze na prosvjede radi njega;

zašto on već 10 godina (skoro) jednoglasno pobjeđuje na izborima, a dobio je i zavidan broj glasova na izborima za predsjednika?

Zašto je Jaca premijerka a narod je nije izabrao za premijera(ku)? Znam da nije isto ali je zanimljivo.

17 godina
wyks kaže...

Zato što u gradu Zagrebu živi puno katolika iz BiH koji glasaju za njega, kratko i jasno.

HR-INVITES, otvorio registracije: http://hr-invites.com//register.php?do=signup
17 godina
BORG kaže...
Zato što u gradu Zagrebu živi puno katolika iz BiH koji glasaju za njega, kratko i jasno.

tzv 'rvatine

17 godina
neaktivan
BORG kaže...
wyks kaže...

Znači Bosanci su amoralni ljudi?

Ako smo svi protiv malverzacija, krađe, neradnika, lopova, lažova, kako čovjek dobije 70% glasova na izborima?

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina

ljudska psiha je zayebana stvar.. nažalost.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice