Prosvjedi u Varšavskoj

poruka: 188
|
čitano: 21.531
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Evo skupio sam neke fotkice s mobitela današnjeg ometanja početka radova u Varšavskoj od strane aktivista Zelene akcije i Prava na grad.

Prosvjedi se nastavljaju do daljnjega a sutra u 18h je najavljen jedan veliki.

Ja se bojim da će krupni kapital opet pobijediti (ali osobno smatram kako se ne bi trebalo zanemarivati negodovanje tolikih Zagrepčana) Neodlučan

Kakvi su vaši stavovi oko čitave te situacije?

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
RE: Prosvjedi u Varšavskoj

Moj stav je jedan i jedini. Zagrepčan sam i stvarno mi taj grad nešto znači, protiv sam svakog narušavanja na gornjem i donjem gradu. Žalosno je što se takve stvari dešavaju, no što ćeš.

Svidjelo mi se zadnji put kada sam bio na okupljanju nije bilo samo purgera vec studenata iz svih krajeva Hrvatske pa i stranih državljana, drago mi je da ljudi vide da se događaju čudne stvari pod palicom nadležnih i da to što čine ne narušava samo izgled grada nego i cijele Hr.

Čitao sam danas u novinama da je bilo nekakvih sukoba između zaštitara i aktivista te da su zaštitari prekoračili svoje ovlasti, izgleda da ništa u ovoj državi nemože funkcionirati a da se ne upotrebi sila... žalosno...stvarno žalosno...

17 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

I eto, danas su mediji opet prilično nastojali marginalizirat problem Varšavske i gradnje u staroj jezgri, te dali vijest o prosvjedu sasvim pri kraju informativnih emisija.

Ukoliko ova gradnja prođe (a na žalost bude samo je pitanje vremena) to će biti opasan presedan nakon kojega će svi krupni investitori početi nešto mrdati po starim četvrtima koje bi trebale biti zaštićene i restaurirane a ne pretvarane u nekakve megalomanske centre za bogatune (još koja godina i građanstvo više neće smjeti niti šetati slobodno po nekim ulicama u centru jer će biti kupljene i 'privatizirane') - fuj! Viče

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Valja sačuvati takve povijesne dragulje,a tih trgovačkih centara ili što već grade je ionako previše.Ali,šta ćete kapital i visoke pozicije pobjeđuju.

alrighty then
17 godina
Prosvjedi u Varšavskoj

Mislim da će u ovoj situaciji prosvjednici pobjediti :)

HR-INVITES, otvorio registracije: http://hr-invites.com//register.php?do=signup
16 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Ja se nadam.

alrighty then
17 godina
odjavljen
Prosvjedi u Varšavskoj

Podrška prosvjednicima, iako mislim da ima u lijepoj našoj puno važnijih stvari zbog kojih bi trebalo prosvjedovati.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Kao prvo, većina ljudi uopće nema koncepciju kako je taj stambeno-poslovno-trgovački centar zamišljen. Naime, on sa pozicije sadašnjih ulica u okruženju uopće neće biti vidljiv, osim na dijelu gdje se otvara prema Cvjetnom trgu i to u duljini od nekih 50-ak metara - dio Varšavske, Gundulićeve i Ilice koje ga okružuju ostaju iste, sa postojećim građevinama.

Drugo, kompleks se gradi na području nekadašnjeg kina Zagreb, bivše tiskare, te dvorišnih prostora zgrada izgrađenih još 50-ih godina. Cijeli taj prostor bio je godinama zanemarivan, neodržavan i zapušten. Tko god je tamo ikada prošao zna da to nije bilo ništa drugo nego odlagalište krupnog otpada, te leglo štakora i golubova. Doslovce.

Što se tiče silazne rampe u podzemnu garažu, koja je trenutno aktualna, ona bi se trebala nalaziti na prostoru na kojem se trenutno nalaze kontejneri za otpad. Dio prostora oko njih služi kao (nedozvoljeno) parkiralište automobilima koje se služba Zagrebparkinga ne usudi dirati, jer se najčešće radi o vozilima sa diplomatskim tablicama, vozilima obližnjeg Ustavnog suda ili pak vozilima 'nedodirljivih' koji su nešto došli obaviti u centar, a jadni nemaju vremena tražiti parking. To izgleda otprilike ovako:

Kada ulaz konačno bude uređen, izgledati će ovako:

Ono što me u cijeloj priči pomalo smeta jest činjenica da se u neposrednoj blizini, svega nekoliko stotina metara od Cvjetnog trga, gradi sličan kompleks. U ulici Stara Vlaška, radovi na kompleksu Ban Centar napreduju punom parom. Kada bude gotov, to će biti najskuplji kvadratni metar stambenog prostora u Hrvatskoj - 10.000 eura/m2.

Ne znam zašto ovaj projekt nije privukao pozornost prosvjednika, kojima je toliko stalo do ovoga grada.

Zapravo, radi se o tome da je cijela ova predstava politički motivirana, od strane pojedinaca sa određenim ciljem, dok je ova masa ljudi izmanipulirana. I žao mi ih je dok ih gledam, kako rasipaju energiju na bitku koju su unaprijed izgubili. Žao mi je, jer su tu energiju mogli iskoristiti čisteći odlagališta otpada po Medvednici i po cijelom Zagrebu, do kojeg im je toliko stalo.

I još mi nešto nije jasno, kad se pokušava organizirati prosvjed protiv poreza, protiv malih plaća, nezaposlenosti, protiv rasta cijena goriva.... onda se ne odazove niti 100 ljudi.

Pa zar je jedna zgrada bitnija od svih problema s kojima se susrećemo?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 23:34 (macak).
15 godina
protjeran
Potpisujem!
15 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Ma iza toga stoji politika, i uvjeren sam da je prosvijed politicki motiviran..ta pogledajte sta se sve desava u drzavi, tko zeli prosvjedovati, ima stvarno puno razloga za to, a i potrebe, i nigdje se ne prosvjeduje, i sad se kao ljudi pokazali kritickom masom radi jedne zgrade..mos' si mislit.

Pa da smo narod od prosvjeda, bilo bi gore nego u Grckoj vec davno..a ne ovaj politicko motivirani bs.

17 godina
protjeran
Prosvjedi u Varšavskoj

Ide kmet na kmeta a gospoda sa sigurne udaljenosti promatra i smije se. Što se tiče zabrane prosvjedovanja na Markovom trgu, volio bih vidjeti tu vojsku i policiju koja će pucati po svojem narodu a braniti izdajničku bandu koja vodi ovu državu u propast i to recimo kada bi se skupila kritična masa. Samo Hrvati imaju sluganski mentalitet, pa bolje da susjedu crkne krava nego da se bore za bolju budućnost sebe i svoje djece. Govorim nevezano za ovaj prosvjed.

Naomi Wolf ima zanimljiv osvrt na aktivizam, kako nam se prodala fora sa birokratizacijom aktivizma. Pazi ono, da recimo Matija Gubec (mora) najavi(ti) seljački prosvjed prvo kod Franje Tahya.

Kao da će fućkanje i transparenti nešto postići.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 23:59 (the_tux).
16 godina
protjeran
Prosvjedi u Varšavskoj

Pouka je da smo iznimno razjedinjen narod i to vjerski, politički, regionalno, klasno i bog te pita kako sve ne. Nevjerojatno s obzirom na tako malen narod, bolje bi nam bilo u Austro-Ugarskoj nego ovako kad smo prepušteni sami sebima...ko stoka smo jedni prema drugima

Si vis pacem, para bellum.
17 godina
protjeran
Prosvjedi u Varšavskoj

15 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

u državi u kojoj ni zakon i sve oko zakona nije legitimno

ovo je čak i dosadnija epizoda

Margot
17 godina
neaktivan
BORG kaže...

Mislim da će u ovoj situaciji prosvjednici pobjediti :)

Ja se nadam..

Usput, građani grada Zagreba (kao prirezni obveznici) će izdvojiti čak 12 milijuna kuna za taj 'Horvatinčićev projekt'! 

Kao što sam rekao, radi se o opasnom presedanu koji ako prođe onda u budućnosti svi s kapitalom mogu graditi po javnim površinama kako god zamisle (pozvavši se na ovaj projekt)..  jer GUP tu očito nema veze Neodlučan

Zagreb kao grad barem nije prostorno ograničen i može se širiti u širinu a ne da se narušava i prenamjenjuje stara autentična jezgra (koja bi se istina trebala pomalo restaurirati i obnavljati).

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Super (na fotoshopu), a sad mi reci što će pokraj ulaza u garažu postaviti plastična stabla (jer tu bome neće biti mjesta za puštati korjenje)?

Nadalje gdje će onda staviti kontejnere nego još dalje iza ulaza skroz prema Cvjetnom trgu (dakle još više se smanjuje pješačka zona) - katastrofa!

A što se garaže tiče, već smo platili onu na Tuškancu koja i sada zjapi poluprazna a ne da treba graditi još jednu.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Usput, građani grada Zagreba (kao prirezni obveznici) će izdvojiti čak 12 milijuna kuna za taj 'Horvatinčićev projekt'! 

Ne znam jesi li samo neupućen ili namjerno širiš neistinu, ali osiguravatelj sredstava je HOTO grupa i ona iznose 10.357.599,35 kn - to je privatni kapital. Istina je da će Grad Zagreb platiti PDV na taj iznos u iznosu od 2.382.247,85 kn, čime ukupni troškovi iznose 12.739.847,20 kn (odnosi se na rampu za ulaz u podzemnu garažu). To je valjda ovih 12 milijuna o kojima ti pričaš. Ipak, treba računati da bi Grad za sanaciju toga prostora morao platiti kudikamo veći iznos od ovih 2,4 mil. kuna. A za ilustraciju možemo spomenuti da je na famozni wc na okretištu Dubrava potrošeno 1,55 mil. kuna. Dakle, za samo 2,4 mil. kuna, Grad Zagreb je sanirao prostor i obvezao investitora na kompletnu zamjenu dotrajale infrastrukture i instalacija, a donekle je i riješio problem nedostatka parkirališnih mjesta. Valja spomenuti i da će u sklopu samog kompleksa biti izgrađeno i sklonište kapaciteta 700 osoba, dok trenutno centar grada praktički niti nema sklonište vrijedno spomena (tko se sjeća kratkotrajne agresije na Zagreb početkom 90-ih, zna da su se ljudi skrivali po šupama stambenih zgrada i napuštenoj mreži tunela Atomske Ratne Komande Zagreb ispod Gornjeg grada).

Garaža na Tuškancu ne zjapi prazna. Ne znam kada si zadnji put bio tamo i u koje doba, ali svakodnevno tamo parkiram i uglavnom je ispunjena do posljednjeg mjesta. Iza 10 sati nađe se svega pokoje mjesto na etaži -3, a pomalo se rasterećuje nakon 17h.

Dado_ZG78 kaže...

Zagreb kao grad barem nije prostorno ograničen i može se širiti u širinu a ne da se narušava i prenamjenjuje stara autentična jezgra (koja bi se istina trebala pomalo restaurirati i obnavljati).

Ne znam na koju stranu misliš da se Zagreb može širiti?

Prema sjeveru? Ne, naselja su došla do samog parka prirode Medvednica, koji je ionako na trusnom području, što znači da mu prijeti opasnost od potresa.

Prema zapadu? Ne, nakon Španskog, Malešnice i Stenjevca počinje industrijska zona Jankomir, zatim je tamo već Sava, pa obilaznica i već si u Samoboru.

Prema istoku? Ne, grad se proširio skroz do Dubeca i već se lagano stapa sa Sesvetama.

Prema jugu? Ne, mjesto gdje završavaju zadnja naselja, Dugave i Sloboština, svega su parsto metara udaljena od zagrebačke zaobilaznice i ranžirnog kolodvora. Iza toga je poslovna zona Buzin, zračna luka Pleso i počinje Velika Gorica.

I još nešto - stabla koja si spomenuo nisu napravljena u Photoshopu, to su stabla koja tamo već postoje. Dodan je samo zeleni bršljen na ogradu koja okružuje ulaz u podzemnu etažu.

I za one koji ne znaju, da lakše vizualiziraju koliku (i koju) površinu zauzima kompleks:

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 19:35 (macak).
15 godina
neaktivan
macak kaže...

Kao prvo, većina ljudi uopće nema koncepciju kako je taj stambeno-poslovno-trgovački centar zamišljen. Naime, on sa pozicije sadašnjih ulica u okruženju uopće neće biti vidljiv, osim na dijelu gdje se otvara prema Cvjetnom trgu i to u duljini od nekih 50-ak metara - dio Varšavske, Gundulićeve i Ilice koje ga okružuju ostaju iste, sa postojećim građevinama.

Drugo, kompleks se gradi na području nekadašnjeg kina Zagreb, bivše tiskare, te dvorišnih prostora zgrada izgrađenih još 50-ih godina. Cijeli taj prostor bio je godinama zanemarivan, neodržavan i zapušten. Tko god je tamo ikada prošao zna da to nije bilo ništa drugo nego odlagalište krupnog otpada, te leglo štakora i golubova. Doslovce.

Što se tiče silazne rampe u podzemnu garažu, koja je trenutno aktualna, ona bi se trebala nalaziti na prostoru na kojem se trenutno nalaze kontejneri za otpad. Dio prostora oko njih služi kao (nedozvoljeno) parkiralište automobilima koje se služba Zagrebparkinga ne usudi dirati, jer se najčešće radi o vozilima sa diplomatskim tablicama, vozilima obližnjeg Ustavnog suda ili pak vozilima 'nedodirljivih' koji su nešto došli obaviti u centar, a jadni nemaju vremena tražiti parking. To izgleda otprilike ovako:

Ono što me u cijeloj priči pomalo smeta jest činjenica da se u neposrednoj blizini, svega nekoliko stotina metara od Cvjetnog trga, gradi sličan kompleks. U ulici Stara Vlaška, radovi na kompleksu Ban Centar napreduju punom parom. Kada bude gotov, to će biti najskuplji kvadratni metar stambenog prostora u Hrvatskoj - 10.000 eura/m2.

Ne znam zašto ovaj projekt nije privukao pozornost prosvjednika, kojima je toliko stalo do ovoga grada.

Zapravo, radi se o tome da je cijela ova predstava politički motivirana, od strane pojedinaca sa određenim ciljem, dok je ova masa ljudi izmanipulirana. I žao mi ih je dok ih gledam, kako rasipaju energiju na bitku koju su unaprijed izgubili. Žao mi je, jer su tu energiju mogli iskoristiti čisteći odlagališta otpada po Medvednici i po cijelom Zagrebu, do kojeg im je toliko stalo.

I još mi nešto nije jasno, kad se pokušava organizirati prosvjed protiv poreza, protiv malih plaća, nezaposlenosti, protiv rasta cijena goriva.... onda se ne odazove niti 100 ljudi.

Pa zar je jedna zgrada bitnija od svih problema s kojima se susrećemo?

dobro kad si ti tako pomno upućen

daj molim te objasni i ljudima kako je ulaz u garažu riješen i otkuda, možeš se malo osvrnuti i na promet općenito

nije upitna "ljepota i divota" projekta

nego legitimnost u ovoj nelegitimnoj državi i mijenjanje zakona kako se kome sprdne

unaprijed hvala

Margot
17 godina
neaktivan
Margot kaže...

daj molim te objasni i ljudima kako je ulaz u garažu riješen i otkuda

Ilustracija ulaza nalazi se u mom prvom postu. Mislim da o tome više nije potrebno govoriti.

Ne znam što bih još nadodao, osim da na projektu izgradnje radi preko 1000 zaposlenika, dakle, to je više od tisuću ljudi koji nisu među onih 320.000 nezaposlenih.

I dovršetkom projekta otvorit će se nova radna mjesta, što u samom centru, što u drugim firmama angažiranim za održavanje - vatrodojavni sustavi, sigurnosna zaštita itd.

Osigurava se nekoliko stotina novih parkirališnih mjesta (konkretno 800) - ispod zemlje, što znači da automobili neće kružiti centrom u potrazi za slobodnim mjestom ispuštajući štetne plinove.

Grad osigurava konstantne prihode u obliku naplate komunalnih doprinosa i naknade Čistoći za odvoz smeća. Naknada Čistoći obračunava se temeljem površine objekta - samo trgovačkog prostora ima 6000 m2, a gdje su još stanovi po 200 m2 - sveukupna površina centra je 51.000 m2.

Grad također dobiva prihode za vodoopskrbu i odvodnju.

HEP prodaje struju.

Telekom operateri prodaju priključke.

Dakle, zbrajajući sve ovo, vidimo da je grad prodao praktički bezvrijedno prastaro kino, koje je bilo slabo posjećeno i nije se moglo nositi sa novim multiplex kinima, a zauzvrat dobio nekretninu od koje će se u gradsku blagajnu trajno slijevati veliki iznosi.

Žalosno bi bilo da prosvjednici uspiju u svom naumu, jer će to dovesti do situacije u kojoj će sam Grad Zagreb biti primoran investitoru plaćati visoku odštetu zbog zaustavljanja projekta, koji se izvodi posve u skladu sa zakonom, uz sve potrebne dozvole i u skladu sa pravilima struke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 21:08 (macak).
15 godina
neaktivan
macak kaže...
Margot kaže...

daj molim te objasni i ljudima kako je ulaz u garažu riješen i otkuda

Ilustracija ulaza nalazi se u mom prvom postu. Mislim da o tome više nije potrebno govoriti.

Ne znam što bih još nadodao, osim da na projektu izgradnje radi preko 1000 zaposlenika, dakle, to je više od tisuću ljudi koji nisu među onih 320.000 nezaposlenih.

I dovršetkom projekta otvorit će se nova radna mjesta, što u samom centru, što u drugim firmama angažiranim za održavanje - vatrodojavni sustavi, sigurnosna zaštita itd.

Osigurava se nekoliko stotina novih parkirališnih mjesta (konkretno 800) - ispod zemlje, što znači da automobili neće kružiti centrom u potrazi za slobodnim mjestom ispuštajući štetne plinove.

Grad osigurava konstantne prihode u obliku naplate komunalnih doprinosa i naknade Čistoći za odvoz smeća. Naknada Čistoći obračunava se temeljem površine objekta - samo trgovačkog prostora ima 6000 m2, a gdje su još stanovi po 200 m2 - sveukupna površina centra je 51.000 m2.

Grad također dobiva prihode za vodoopskrbu i odvodnju.

HEP prodaje struju.

Telekom operateri prodaju priključke.

Dakle, zbrajajući sve ovo, vidimo da je grad prodao praktički bezvrijedno prastaro kino, koje je bilo slabo posjećeno i nije se moglo nositi sa novim multiplex kinima, a zauzvrat dobio nekretninu od koje će se u gradsku blagajnu trajno slijevati veliki iznosi.

Žalosno bi bilo da prosvjednici uspiju u svom naumu, jer će to dovesti do situacije u kojoj će sam Grad Zagreb biti primoran investitoru plaćati visoku odštetu zbog zaustavljanja projekta, koji se izvodi posve u skladu sa zakonom, uz sve potrebne dozvole i u skladu sa pravilima struke.

ti kao da si Horvatinčićev maneken

sve potrebne dozvole  i pravila struke ?

nije ti neugodno pisati sve te litanije, nadam se da te i plaćaju za to, šteta truda samo radi ideala nelegitimnosti

Margot
17 godina
odjavljen
Prosvjedi u Varšavskoj

Prosvjednici ne bi trebali tražiti obustavu gradnje, već istragu pozadine cijelog slučaja. Ako je sve u redu, gradnja se nastavlja, a ako se radi o mitu ili nekim mutnim poslovima, u zatvor i odgovorne investitore projekta i nadležne u gradskoj upravi, a projekt se obustavlja - u tom slučaju bez ikakve naknade.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
neaktivan
Prosvjedi u Varšavskoj

Dajem podršku svim građanima Zagreba koji su na prosvjedima i neka samo izdrže

netko mora toj gamadi stat na kraj

a nebi bilo loše kad bi jedni masovni prosvjedi zaživili u cjeloj HR

dnl
17 godina
neaktivan
Margot kaže...

nije ti neugodno pisati sve te litanije, nadam se da te i plaćaju za to, šteta truda samo radi ideala nelegitimnosti

Žalosno je ako je to jedino što imaš za reći, jer namjerno ignoriraš sve pozitivne činjenice koje sam naveo.

Zanima me kako bi ti zapuštenu lokaciju u centru grada pretvorio u generator trajnih višemilijunskih prihoda u blagajnu grada? Kako bi riješio problem nedostatka parkinga i kako bi dao poticaj u smanjivanju nezaposlenosti?

17 godina
neaktivan
macak kaže...

Da, kao što su i rekli danas u Dnevniku - 'sve je po pravilima struke i po zakonu' hahaha (očito nisi gledao Dnevnik) Smijeh

Čim je državno odvjetništvo (nakon pritisaka od strane prosvjednika i građana koji podupiru Zelenu akciju) počelo kopati malo po tim dozvolama i papirima - hop! Eto ti hrpa nepravilnosti i neslaganja.. 

Još će se tu svašta otkriti (dao Bog) i možda, samo možda ipak krupni kapital i interesi bogatuna pokleknu pred glasom običnih ljudi.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Zanima me kako bi ti zapuštenu lokaciju u centru grada pretvorio u generator trajnih višemilijunskih prihoda u blagajnu grada? Kako bi riješio problem nedostatka parkinga i kako bi dao poticaj u smanjivanju nezaposlenosti?

Trajni višemilijunski prihodi?

Pa da, kako smo svi glupi - Horvatinčić to radi iz opčeg dobra i javnog interesa - on je poznati filantrop Belji se

Pa čovječe što ti misliš da Hoto grupa želi pomagati Zagrebu ili napuniti vlastite džepove? Izlanuo se

A što se tiče zapuštenosti prostora u centru grada to je druga priča za koju je kriv sam grad Zagreb i loše upravljanje našim novcima - sve bi se to dalo urediti bez gradnje grdosija koje mogu samo oštetiti okolne zgrade koje su i same dosta trošne Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
17 godina
macak kaže...
Margot kaže...

Žalosno je ako je to jedino što imaš za reći, jer namjerno ignoriraš sve pozitivne činjenice koje sam naveo.

najlakše je napravit šoping centar, koji ko fol generira zaposlenost..

tko će trošit novac tamo? koji novac? koja budala gradi ŠOPING CENTRE u ovoj žabokrečini gdje se nema što proizvodit i stvarat nove vrijednosti? ah da, horvatinčić, čovjek koji se na tv pojavi u konjušarskim čizmama..

(pogle west gate, koji će po svemu sudeći propast.. king crossu se to već događa)

rješavanje parkinga građenjem parkirališta u centru grada? ti stvarno pojma nemaš kako se promet i parking trebaju rješavati.. tako sigurno ne. grad je i u širem centru zakrčen autima, kamoli u strogom centru. za tako nešto se treba iskoristit npr livada pokraj kraša, livada iza INE itd itd..

neki "lagani" centar, kakvi postoje u npr budimpešti, gdje je arhitektura u skladu sa tradicijom, okolnim zgradama - DA

staklenik, koji nema nikakve veze sa okolinom, faking GARAŽA u CENTRU grada - NE.

milijunski prihodi? da, no ovo nije mjesto gdje se taj prihod treba ostvarivati. postoji mjesta u gradu za to. no, nisu u interesu glavonjama..

u staroj vlaškoj je već godinama krš i lom, ono je bila rugoba u centru. varšavska i cvjetni plac to nisu. dobili bi još samo jedno mjesto za skorojeviće.

eventualno napravit garažu u klaićevoj, koja je na zelenom valu i gdje promet dobro cirkulira.. a bome je i potreba zbog bolnice.

btw, USKOK je počeo čačkati cijeli slučaj..

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 23:50 (nixass).
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

neki "lagani" centar, kakvi postoje u npr budimpešti, gdje je arhitektura u skladu sa tradicijom, okolnim zgradama - DA

staklenik, koji nema nikakve veze sa okolinom, faking GARAŽA u CENTRU grada - NE.

btw, USKOK je počeo čačkati cijeli slučaj..

Definitivno dobro zboriš!

A ako USKOK još malo bolje 'pročačka'... Namigiva

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
macak kaže...
Margot kaže...

blagajna grada

višemilijunski prihodi

poticaj smanjenju nezaposlenosti

sa zakonom i gup om koji se mijenja kako vjetar zapuše i novčanice dolete

a ujedno se donosi u nekakvoj kvazijavnosti

moj odgovor je NIKAKO

i tako je najispravnije

Margot
15 godina
neaktivan
roki kaže...

Dajem podršku svim građanima Zagreba koji su na prosvjedima i neka samo izdrže

netko mora toj gamadi stat na kraj

a nebi bilo loše kad bi jedni masovni prosvjedi zaživili u cjeloj HR

teško da će biti masovnih prosvjeda

dokle god sindikati organiziraju iste kao putujući brod ljepote

danas ovdje , sutra tamo, prekosutra i u vašem gradu

Margot
17 godina
neaktivan
Margot kaže...
macak kaže...

moj odgovor je NIKAKO

i tako je najispravnije

Onda srušite sve i u centru grada i dalje uzgajajte štakore. Ali nemojte kukati kad opet povise režije, pa kad od roditelja budete dobivali manji džeparac.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice