Prištići, akne, upale i ostalo...

poruka: 137
|
čitano: 154.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Iskreno, meni se čini da što više pazim na to, da mi je gore.. U zadnjih par tjedana imam problema kao nikad dosad. Redovito perem lice, isprobavao sam limuov sok, jabučni ocat.. Koji mi nisu baš pomogli. Možda bi trebalo još neko vrijeme koristiti, ali..

Med mi se čini kao ok za liječenje akni. Naravno, neće postići puno, ali će definitivno ublažiti..

U svakom slučaju, odlučio sam se javiti doktoru pa viditi što će predložiti. Benzaknen je koliko znam, drugima dosta pomogao. A tu je i klindamicin..

Ništa ne ostavljam nezavrš
16 godina
Re: Prištići, akne, upale i ostalo...

Znan kako ti je... tako i meni u početku, ništa živo mi nije pomoglo i onda odjedanput sam odlučia otić kod doktora i eto... hvala Bogu, prepisa mi taj Klindamicin koji preporučan svakome za smanjivanje crvenila, jer stvarno pomogne..  Med također ublažuje :D, probaj mazat i rakijom nekad haha :) je da će smrdit al ono.. Meni je doktor reka da mi nije bia stadij za dermatologa hvala bogu jer nije mi bilo skroz ono.. a sad neznam kakva je situacija kod tebe, jer tebi ono teži stupanj toga ili blaži? Gdje imaš toga najviše?

Only God Can Judge Me
15 godina
jukiii kaže...

Znan kako ti je... tako i meni u početku, ništa živo mi nije pomoglo i onda odjedanput sam odlučia otić kod doktora i eto... hvala Bogu, prepisa mi taj Klindamicin koji preporučan svakome za smanjivanje crvenila, jer stvarno pomogne..  Med također ublažuje :D, probaj mazat i rakijom nekad haha :) je da će smrdit al ono.. Meni je doktor reka da mi nije bia stadij za dermatologa hvala bogu jer nije mi bilo skroz ono.. a sad neznam kakva je situacija kod tebe, jer tebi ono teži stupanj toga ili blaži? Gdje imaš toga najviše?

Rekao bi srednji oblik.. Obrazi najviše. Čelo potpuno čisto, tu i tamo se pojavi koji na bradi, ništa strašno i one crne točkice na nosu..

Taj klindamicin sam neko vrijeme koristio. Pomagao mi je, ali nije puno. Možda ga nisam pravilno koristio, nemam pojma.. Uglavnom otić ću do doktora pa vidit. Ili klindamicin ili taj neki benzaknen gel..

16 godina

Hmm znači nešto ko ja amo reć... da da, tako i meni.. meni bi se bilo na bradi to kad bi se obrija pa bi mi izbilo.. a to na nosa slobodno stiskaj, kako god znaš :D...

Klindamicin je bar meni ono smanjia crvenilo samo tako, ja bi ti ga ujutro kad bi se diga stavlja i kad bi iša leć.. a nekad bi zna i zalomit i priko dana posli ručka i to, otiđi viruj mi nemoj čekat, jer ja san budala bia šta san čeka dosta vrimena prije odlaska doktoru...

Only God Can Judge Me
15 godina

Meni se nekako čini da mi se od brijanja akne čak i smanje..

A te na nosu mislim da se ni ne mogu istiskivat. Jer su doslovno u razini sa kožom.. Nisu izrasline..

Da te pitam za taj klindamicin, prilikom stavljanja, jesi li samo blago nanosio ili si s tim malo trljao lice?

16 godina

A super onda ako ti se smanje :D, neznam meni je baš to izritiralo prije.. :/, a meni su ka bile izrasline al dobro ako nemožeš...

Klindamicin san ti ja nanosia na vatu običnu znači naliješ ne puno ono malu dozu i na čisto lice to trljaš , prođeš po licu 4-5 puta ono doslovno svaki dio lipo, ako ti vata postane suha nanesi još te tekućine .... pogotovo nos prođi s tim! :)... obavezno

Only God Can Judge Me
12 godina
neaktivan
dv14 kaže...

A te na nosu mislim da se ni ne mogu istiskivat. Jer su doslovno u razini sa kožom.. Nisu izrasline..

Crnih prištića oko i na nosu ti se najlakše rješavati flasterima za mitesere. Imaš u DM-u od Balee i essenca, nisu skupi. Zaljepiš ga na nos, pričekaš malo i skineš.Ja sam ponekad u nedosatku tih flastera koristila selotejp {#}

A za pojedinačne akne možeš probat čistu cinkovu mast. Odeš u ljekarnu i tražiš tetu da ti da mast, ne treba recept i obično je u onim njihovim kutijicama. Ona isušuje i dio je svih preparata za akne.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Meni se nekako čini da mi se od brijanja akne čak i smanje..

Da te pitam za taj klindamicin, prilikom stavljanja, jesi li samo blago nanosio ili si s tim malo trljao lice?

To sam i ja primjetio da mi brijanje pomaže.

Inače kaj se tiče ovih mitesera ili kak se već zovu možda da probaš sa špricom, ovo je malo smješno ali stavi rupicu na njih i povuci da se stvori vakuum i brzo ti izađu :S...

Ipak mislim da su onda ovi flasteri bolji xD,ako mi se pojave natrag budem probao :D

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 22:01 (zerocool12).
15 godina

Nisam znao za te flastere.. To obavezno kupujem.. Imam tih crnih točkica na nosu i oko nosa.. Primjete se tek iz blizine..

Anyway, dobio sam danas 3 preparata za lice od doktora.. Nekakvu kremu, gel i još neki qrac.. Rekla mi je da lice nije toliko strašno, al eto.

Jedino što bi ovi preparati mogli na početku uzrokovati kontra efekt. Znači još više akni, crvenilo itd. I da se onda za tjedan-dva, vidi neki napredak..

11 godina
neaktivan

Ma lepten kozmetika i klindamicin! Zakon! 100% prirodno i učinkovito, mada neznam koliko je klindamicin prirodan, ali otom-potom, bitno je da je čisto :) 

16 godina

Koja krema? ja san bia stavlja neku glinu haha :p... po noći ali odmah bi mi pomoglo, tj. otklonilo aknu... Samo budi strpljiv to ti je sve šta ti mogu reći, sve će doći na svoje :)

Only God Can Judge Me
15 godina

Hvala na savjetima :)

Nekakav Dercome gel, Sona krema i još neko čudo. Nemam sad pojma kako se zove. Sve skupa me izašlo 55kn, iako sve ide na recept. 

Čitam po netu, nekima pomogne, nekima ne.. Al svatko je drugačiji pa ću vidjeti.. Bar se nadam da će pomoć..

Jedino me malo brine ovo moguće pogoršanje na početku korištenja.. Znam da tako djeluje i to sve, al opet ti nije svejedno u javnost izlazit..

16 godina

Nema frke pitaj šta te god zanima... tu sam :),

e da. Dercome taj je meni sestra koristila davno i njoj je samo tako pomoglo ono totalka :), al sve zavisi od kože do kože, nije u svakoga isto kao što kažeš... ali nadam se da će tebi pomoć ;)..

a jebate tako je i meni bilo hahah, 3,4 srednje... jednostavno probaj nemislit na to, pusti šta drugi gledaju ;), jednostavno izdrži.

Only God Can Judge Me
15 godina

Da malo osvježim temu..

Probao one flastere od Balee iz DM-a i jednostavno mi se čini da baš ne pomažu.. Možda treba duže koristiti?

A što se tiče ovog ostalog, jaka kemija.. Već tjedan dana koristim ove preparate.. Za sada je stanje loše.. Crvena koža, lice gori, ljušti se koža [koristim naravno i hidratantnu kremu].. Ali koliko sam čitao po internetu, to je normalno prvih tjedan-dva.. Onda se kasnije vidu poboljšanja.. Čak i mislim da je ovo malo previše s obzirom na moj slučaj al, eto.. Vidjet ćemo kako će ići dalje..

Nego, ima netko preporuku dobre hidratantne kreme? Nešto dobro, a da ne košta u pm.. 

13 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Da malo osvježim temu..

Probao one flastere od Balee iz DM-a i jednostavno mi se čini da baš ne pomažu.. Možda treba duže koristiti?

A što se tiče ovog ostalog, jaka kemija.. Već tjedan dana koristim ove preparate.. Za sada je stanje loše.. Crvena koža, lice gori, ljušti se koža [koristim naravno i hidratantnu kremu].. Ali koliko sam čitao po internetu, to je normalno prvih tjedan-dva.. Onda se kasnije vidu poboljšanja.. Čak i mislim da je ovo malo previše s obzirom na moj slučaj al, eto.. Vidjet ćemo kako će ići dalje..

Nego, ima netko preporuku dobre hidratantne kreme? Nešto dobro, a da ne košta u pm.. 

Takoder koristim Dercome clear i Sona gel,vec tjedan dana.Sona gel i ne osjetim kad ga nanesem,ali zato ovaj Dercome me ubija.Upravo sada dok ovo pisem,gori mi lice.To je od benzoil peroksida,sto je sasvim normalno.Nadam se da ce mi pomoci.Zanima me jedna stvar,mogu li stavljati benzoil peroksid na celo koje mi je puno mitesera ili samo na upaljena podrucja zahvacena onim bijelim aknama.Btw od sutra pocinjem sa doksiciklinom,je li ga itko prije pio i kakva su iskustva?Citao sam po netu da je poprilicno tezak za organizam,i da nakon zavrsetka terapije ponovno izbijaju nove akne.Nisam bas previse optimistican oko ovoga.Drzim palce da me ne unisti ovaj otrov.

Nobody Cares!
16 godina
neaktivan

Zanima me ima li neko ko je koristio Roaccutane, te kakvo je stanje poslje prestanka, da li su se akne vratile?

Ja sam trenutno pred trećim mjesecom i imao sam 2 pogoršanja jedno u prvom mjesecu (pa mi se smirilo) i drugo negdje oko 2 i po mjeseca, koje mi tek sad se smiruje. Najviše me muče potkožni na obrazima, a čelo mi je skroz čisto. Isto ih imam puno po leđima, ali mi ne smetaju toliko, jer se ne vide. Pijem 40mg dnevno (20mg poslije doručka i 20mg poslije večere).

Sad, mislim da se ne treba više javiti pogoršanje, nego samo da se čisti lice, te ako ima neko ko je to prošao da mi malo objasni.

Hvala, svima!

I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
13 godina
neaktivan
Dark Neno kaže...

Zanima me ima li neko ko je koristio Roaccutane, te kakvo je stanje poslje prestanka, da li su se akne vratile?

Ja sam trenutno pred trećim mjesecom i imao sam 2 pogoršanja jedno u prvom mjesecu (pa mi se smirilo) i drugo negdje oko 2 i po mjeseca, koje mi tek sad se smiruje. Najviše me muče potkožni na obrazima, a čelo mi je skroz čisto. Isto ih imam puno po leđima, ali mi ne smetaju toliko, jer se ne vide. Pijem 40mg dnevno (20mg poslije doručka i 20mg poslije večere).

Sad, mislim da se ne treba više javiti pogoršanje, nego samo da se čisti lice, te ako ima neko ko je to prošao da mi malo objasni.

Hvala, svima!

Nisam prosao al sam citao.Sad bi ti kao trebbalo smirivat se ali cim prestanes pit odmah na staro, sto znaci riskiro si za par dana,mjeseci bez pristica 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
16 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
Dark Neno kaže...

Hvala, svima!

Nisam prosao al sam citao.Sad bi ti kao trebbalo smirivat se ali cim prestanes pit odmah na staro, sto znaci riskiro si za par dana,mjeseci bez pristica 

Molim?

Nisi ti sigurno dobro pročitao, koliko sam ja čitao od onih koji su pili i što mi je doktor rekao, nema vraćanja, samo možda po neki da iskoči, ali ništa strašno kao prije korištenja.

Nisu to neke kreme, pa da privremeno se popravi, pa opet na staro.

I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
13 godina
neaktivan
Dark Neno kaže...
Damir1908 kaže...

Molim?

Nisi ti sigurno dobro pročitao, koliko sam ja čitao od onih koji su pili i što mi je doktor rekao, nema vraćanja, samo možda po neki da iskoči, ali ništa strašno kao prije korištenja.

ozb.? ja sam citao ne mogu se sjetit di al sjecam se da nakon koristenja se opet vrati

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
16 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
Dark Neno kaže...
Damir1908 kaže...

Molim?

ozb.? ja sam citao ne mogu se sjetit di al sjecam se da nakon koristenja se opet vrati

Ne, sigurno nisi dobro pročitao, možda se nekom vratilo, ali rijetko. Zna se vratiti kada se uzima premala doza.

Nisam baš tako naivan da ga koristim, pa da mi se poslije vrati.

Koliko ja znam, ovo je jedini priznat ljek za borbu protiv akni, koji ima svojih nuspojava ali meni se nije ništa strašno pojavilo.

13 godina
neaktivan

Prije tjedan dana sam zavrsio sa dvomjesecnom terapijom doksiciklinom.Mogu reci da mi je stvarno pomogao.Akne su 95% reducirane ali ostali su oziljci.Jos uvijek se mazem sa benzoil peroksidom i sona gelom.Krajem mjeseca idem u dermatologa na kontrolu.Strah me da se ponovno ne vrate u jos vecem broju.I da, btw izbacio sam mlijeko iz prehrane jer sam procitao da su prepuni hormona,a buduci da sam dobivao akne na bradi,koji su indikator hormonalnog disbalansa,akne su pomalo nestajale.Eto toliko o mojoj bitki sa ovom pošašću,nadam se da sam izasao kao pobjednik.Lijep pozdrav :)

prije prije
poslije poslije
Nobody Cares!
12 godina
neaktivan

Hello, da dignem ovu temu ako ima jos nesretnika ko ja.

Danas sam bio na drugoj kontroli kod dermatologa, ovaj put je bila neka nabrijana ženska.. ugl. prvi puta mi je tip prepiso doksiciklin, duac gel 5% benzoil peroksid i eritromicin losion. Gotovo nista nije pomoglo, i danas kad sam to reko ova odma "pij roacutanne" Ja reko na sve cu pristat osim na to, ova zamračila "e onda ces imat akne dozivotno i neces se rijesit nikako drugacije samo ce ti bit gore i gore"... ono tenks. Pa mi je prepisala Dercome clear kremu i Sona kremu. Stavio sam Dercome i držao, posto zadnji puta kada sam koristio BP rekli su nanesi i ostavi. Sada googlam i vidim kako svi govore kako treba drzat 2 min. pa isprati te kako se nanosi u malim kolicinama. Onda naidjem na neke videe gdje govore nikad dosta BP stavite sto vise to jedino moze rijesit akne bez da se pije ista. I ostavio sam nekih sat vremena, lice me pržilo ko 3 tite. Ako ima tko iskustva s time ili Sona kremom nek javi - ima li kakvog uspjeha od toga i sta ste primjetili da je naj efikasnije ?

Ja sam probao gotovo sve osim roacutannea... znam, puno ljudi je to pilo i nikom nista, ali eto ja izbjegavam njih ne samo zbog nus pojava nego i zbog toga sto su vise stetne nego korisne, na duge staze... Jedno vrijeme su ih i micali iz prodaje u svijetu...

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Danas sam bio na drugoj kontroli kod dermatologa, ovaj put je bila neka nabrijana ženska.. ugl. prvi puta mi je tip prepiso doksiciklin, duac gel 5% benzoil peroksid i eritromicin losion. Gotovo nista nije pomoglo, i danas kad sam to reko ova odma "pij roacutanne" Ja reko na sve cu pristat osim na to, ova zamračila "e onda ces imat akne dozivotno i neces se rijesit nikako drugacije samo ce ti bit gore i gore"... ono tenks. Pa mi je prepisala Dercome clear kremu i Sona kremu. Stavio sam Dercome i držao, posto zadnji puta kada sam koristio BP rekli su nanesi i ostavi. Sada googlam i vidim kako svi govore kako treba drzat 2 min. pa isprati te kako se nanosi u malim kolicinama. Onda naidjem na neke videe gdje govore nikad dosta BP stavite sto vise to jedino moze rijesit akne bez da se pije ista. I ostavio sam nekih sat vremena, lice me pržilo ko 3 tite. Ako ima tko iskustva s time ili Sona kremom nek javi - ima li kakvog uspjeha od toga i sta ste primjetili da je naj efikasnije ?

Ja sam probao gotovo sve osim roacutannea... znam, puno ljudi je to pilo i nikom nista, ali eto ja izbjegavam njih ne samo zbog nus pojava nego i zbog toga sto su vise stetne nego korisne, na duge staze... Jedno vrijeme su ih i micali iz prodaje u svijetu...

Akne su mi počele izbijati kad sam bio 7.razred i to sam baš imao najveći mogući stupanj, lice mi se doslovno nije vidjelo.Otišao sam kod dermatologa koji mi je pripisao roacutanne. Doslovno je samo dao papir, bez ikakvih informacija o nuspojava i sl.U međuvremenu, dok sam koristio navedene tablete, išao sam kod tog istog dermatologa na "čišćenja", tretmane lica koje oni tamo nude.Nakon godinu dana lice mi se  znatno poboljšalo, ali sam shvatio jednu bitnu stvar.Prije nego sam počeo koristiti navedene tablete, bio sam najviši među prijateljima i to dosta, ali sad sam najmanji (167cm ), što mi i nije neki problem, ali ipak bi htio da dohvatim koja 3-4cm, makar je to nemoguće jer ću sad napuniti 18.godina, a ne rastem već od 8.razreda. Sumnjam na te tablete, jer koje su šanse da prestanem rasti baš kad sam to počeo uzimati. Prije 2 mjeseca sam otišao tamo, ali ne radi akni nego radi drugog problema.Usput sam pitao je li je moguće da sam prestao rasti zbog roacutannea, a ova sva probljedila, počela se izmotavati, citiram "Joj da nisi to koristio nebi ti se ništa popravilo, da sam Vam rekla za nuspojave to nebi sigurno koristili...". Uglavnom, to je moje iskustvo sa roacutanneom.Savjetujem da ne uzimate tablete, nema veze koliko prištića ili akni imate, ništa nije vrijedno kao zdravlje, akne će proći, u mome slučaju rast se neće moći nadoknaditi :/

Evo sad, nakon svega tog, lice mi se je skoro pa vratilo u normalu, tu i tamo odem u kozmetički salon koji se nalazi u mome selu (otvorio se je baš nakon svega ovog :/, a i djevojke koje rade su simpa, možeš pitati što te kod zanima i slično).

One su mi dale sonu (za lice) i dercome clear(za prsa i leđa).Sonu nanosim navečer poslije tuširanja, a dercome clear tokom tuširanja, nanesem ostavim max 2 minute te isperem.

Trenutno mi prištići rastu samo kad jedem slatikše i pijem gazirano pa se trudim jesti u što manjim količinama :D

Ovo je moje iskustvo, sorry za dugi post, ali sam ti htio što detaljnije reći o svemu tome iz iskustva 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 17:53 (Flue).
12 godina
neaktivan

Hvala, takodjer i ja bi trebao ici na ta kozmeticka ciscenja jednom mj. to mi je danas rekla. Koliko izadje taj tretman ? vjerujem pun k. Naj radje nebi nikakve te gluposti radio ni koristio, ali imam ih i ja od 7 razreda. i ne povlace se, imam 21 god. a navodno akne koje imaju mladi nestaju u 19-20 god. Tako da ja ocito imam žešći oblik, a za accutane neznam, od problema sa jetrom i drugim vitalnim organima do ono psihicke baze. Ne gori mi baš toliko da se zelim uzaludno trovat zbog nekih akni. Vidjet cemo kako ovo djeluje. Naj gore je sto uopce ne jedem puno slatko, od mlijecnih proizvoda koristim samo malo ono u kavu i to je to. Pijem puno vode tj. samo vodu i kavu. Jedino vikendima cuga i nekad zapalim sto znam nije dobro za akne... Tako da nebi rekao da je prehrana problem.

15 godina

Jesi probio uzimati cink? Veće količine cinka, poboljšavaju kožu i kosu.

12 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Danas sam bio na drugoj kontroli kod dermatologa, ovaj put je bila neka nabrijana ženska.. ugl. prvi puta mi je tip prepiso doksiciklin, duac gel 5% benzoil peroksid i eritromicin losion. Gotovo nista nije pomoglo, i danas kad sam to reko ova odma "pij roacutanne" Ja reko na sve cu pristat osim na t oo,va zamračila "e onda ces imat akne dozivotno i neces se rijesit nikako drugacije samo ce ti bit gore i gore"... ono tenks. Pa mi je prepisala Dercome clear kremu i Sona kremu. Stavio sam Dercome i držao, posto zadnji puta kada sam koristio BP rekli su nanesi i ostavi. Sada googlam i vidim kako svi govore kako treba drzat 2 min. pa isprati te kako se nanosi u malim kolicinama. Onda naidjem na neke videe gdje govore nikad dosta BP stavite sto vise to jedino moze rijesit akne bez da se pije ista. I ostavio sam nekih sat vremena, lice me pržilo ko 3 tite. Ako ima tko iskustva s time ili Sona kremom nek javi - ima li kakvog uspjeha od toga i sta ste primjetili da je naj efikasnije ?

moje iskustvo - išao sam dosad na 10 kontroli , nemam puno akni al ove koje imam cistične su velike 3 mj sam pio antibiotike  i nist sad sam dobio roacuttane valjd ce pomoc .. :/

shadow
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Hvala, takodjer i ja bi trebao ici na ta kozmeticka ciscenja jednom mj. to mi je danas rekla. Koliko izadje taj tretman ? vjerujem pun k. Naj radje nebi nikakve te gluposti radio ni koristio, ali imam ih i ja od 7 razreda. i ne povlace se, imam 21 god. a navodno akne koje imaju mladi nestaju u 19-20 god. Tako da ja ocito imam žešći oblik, a za accutane neznam, od problema sa jetrom i drugim vitalnim organima do ono psihicke baze. Ne gori mi baš toliko da se zelim uzaludno trovat zbog nekih akni. Vidjet cemo kako ovo djeluje. Naj gore je sto uopce ne jedem puno slatko, od mlijecnih proizvoda koristim samo malo ono u kavu i to je to. Pijem puno vode tj. samo vodu i kavu. Jedino vikendima cuga i nekad zapalim sto znam nije dobro za akne... Tako da nebi rekao da je prehrana problem.

Si probao sa nano srebrom? Možeš kupiti od ljudi koji to rade, i onda špricati na lice. To srebro djeluje dobro tamo gdje se direktno nanosi. Imaš za kupiti i glavu tuša koja u sebi ima filter klora i srebro, pa može probati i s time, jedna firma u Rijeci prodaje.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan

Probat cu to sa cinkom, uzimao si kao suplemente ili baš iz hrane ?

15 godina

Suplemente. Imaš u kapsulama.

Neki kažu uzimati do 60mg, a neki da treba preko 100mg dnevno. Uglavnom, čuo sam od dva lika da im je to pomoglo.

15 godina
neaktivan

Evo da i ja pitam nešto. 

Hvala bogu, problema sa prištevima nemam(normalno da imam prišteva, ali traju po 3 dana i odu :) ) ali imam problema sa nekim crvenim točkama po nadlakticama. 

Jel itko ima takvih problema ili je imao?
Imam 18 godina i ruke mi počinju dlakaviti(ne jako, ali rastu tamne dlake) i na mjestima gdje dlake izviru imam te crvene točkice, kao prištevi. Zanimljivo je da imam samo na stražnjoj strani gdje se ruka tare o rukav(nisu baš uočljive osim ako se bliže pogleda), a po ljeti imam malo ili nimalo.

Jel može biti da je rast dlaka otežan zbog rukava pa da zato imam te crvene točkice? A i imam mišićavije ruke pa nema baš puno "lufta" između rukava i ruke, ako to ima kakve veze..

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice