Pravni savjet

poruka: 5
|
čitano: 1.546
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pravni savjet

Trebam jedan recimo pravni savjet.

Naisao sam na jednu stranicu na kojoj sam nasao jednu gresku u sigrnosti.
Uspio sam se i logirati pod tudjim imenom (samo sam upisao neki odredjeni tekst kao username i kao password)

E, sada... posto nemam zle namjere, odmah sam napravio logoff, nisam nista mjenjao. I odlucio sam im napisati email gdje bi objasnio o cemu se radi i kako sprijeciti to, jer je sramotno da nase Ministarstvo Necega i necega (necu sada rec cega jer bi ljudi navalili) ima tako jadnu sigurnost....

Ali se sada bojim da bi taj email posluzio kao priznanje da sam ja neovlasteno usao u njihove stranice, i da bi me na temelju toga mogli tuzit, ili jos gore, da bi se moglo podignut kaznena prijava.... neznam koliko je to moguce pravno, pa vas pitam za savijet.... ili je bolje sutit?

17 godina
neaktivan
RE: Pravni savjet
Jazzfan kaže...

Trebam jedan recimo pravni savjet.

Naisao sam na jednu stranicu na kojoj sam nasao jednu gresku u sigrnosti.
Uspio sam se i logirati pod tudjim imenom (samo sam upisao neki odredjeni tekst kao username i kao password)

E, sada... posto nemam zle namjere, odmah sam napravio logoff, nisam nista mjenjao. I odlucio sam im napisati email gdje bi objasnio o cemu se radi i kako sprijeciti to, jer je sramotno da nase Ministarstvo Necega i necega (necu sada rec cega jer bi ljudi navalili) ima tako jadnu sigurnost....

Ali se sada bojim da bi taj email posluzio kao priznanje da sam ja neovlasteno usao u njihove stranice, i da bi me na temelju toga mogli tuzit, ili jos gore, da bi se moglo podignut kaznena prijava.... neznam koliko je to moguce pravno, pa vas pitam za savijet.... ili je bolje sutit?

Komotno odsetaj se do obliznjeg internet cafea (pozeljno je da je negde gde je guzva) napravi account na gmail,posalji e-mail i to je toSmijeh
Ovo je naj jednostavniji nacin da se ne bi gnjavio postavljanjem proxya i njegovo nalazenje.
E sad...u stilu agenta 007 ovo moras raditi nekoliko dana u razlicitim cafeima :) Nisu mnogo glupi,oni su neki derivati bivse udbe pa ce slobodno pritegnuti (samariti) zaposlenika da kaze ko je sedio na doticnom PC-u u to vreme (IP adresa i te stvari)
Ovako su nadrapili mnogi "hackeri" i "anonimci". Pazi na sigurnosne kamere  Smijeh 

Ipak .... koristi javnu telefonsku govornicu ..... opet pazi na sigurnosne kamere  Smijeh
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
17 godina
moderator
Jazzfan kaže...

Pošalji im pismo. Znaš, ono papirnato, poštom. :-)
Papir i kuvertu uzmi iz sredine bunta, hendlaj ih rukavicama, a pismo ispiši na printeru.
Markicu kupi na kiosku i baci u kaslić.
Nemoj se potpisati. :-)

Doduše, ovim postom si već napravio propust, jer će te trackati preko njega - tvoj ISP sigurno ima podatke tko je taj koji se u to gluho doba noći spajao na Bug Forum. :-)

--

A sad ozbiljno - teoretski, e-mail tog sadržaja svatko bi pozdravio, a ne išao procesirati. Isto tako, ako imaju iole normalan sustav, onda se logira što tko radi, i znat će da si na siteu bio tri sekunde logiran i da nisi ništa loše napravio. Nažalost, ako im je takav security, onda je malo vjerojatno da tako nešto uopće imaju. Isto tako, onaj koji je napravio takav security će vjerojatno štititi svoju guzicu i optužiti prvoga na kojeg naleti (tebe), pa si i s te strane nadrapao. Zato i ima kod nas toliko korupcije i kriminala - nema načina da nekoga otkucaš bez da sebi napraviš ogromnu komplikaciju, no sad već idem off-topic pa ću stati...
Domagoj
17 godina
neaktivan
Pravni savjet

ok, hvala na savijetima, ovaj puta necu nista raditi.... ipak se radi o Ministarstvu necega i necega, da me nebi seronje jos i tuzile....
Mozda im za jedno mjesec dva posaljem pisanu poruku.....

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2008 20:00 (Jazzfan).
17 godina
neaktivan

Kontaktiraj bracu iz Rusije :) Okaci propust   na kakav ruski forum....ovi ce ubiti Boga u njima.

Naravno,nece moci tuziti nikoga

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice