Potrošnja električne energije

poruka: 4
|
čitano: 2.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Potrošnja električne energije

Pozz svima!Ovako:zbog zadnjeg povečeg računa za struju(koji dosta odstupa od predzadnjeg) moj stari pokušava pronači šta odvlači struju(tj el nešto stragno pa povlači) a ja sam siguran da tu na ovom forumu ima vas električara/znalaca koji bi znali mi reći kako provjeriti potrošnju određenog stroja/aparata(hladnjak,komp,mikrovalna.....uglavnom aparata)

pa eto ako netko zna s kojim instrumentom/kako provjeriti bio bih zahvalan {#}

18 godina
neaktivan
Re: Potrošnja električne energije

Bude ti s vrimena na vrime u Lidla digitalni mjerac potrosnje el. energije, pa mozes tocno utvrdit koliko W ili Wh pojedini uredjaj vuce...

edit: evo ti link

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 15:39 (wifi).
13 godina
protjeran
wifi kaže...

Bude ti s vrimena na vrime u Lidla digitalni mjerac potrosnje el. energije, pa mozes tocno utvrdit koliko W ili Wh pojedini uredjaj vuce...

e hvala,ima tako šta kupiti i u drugih trgovinama,e el imaju kakvi drugačiji uređaji ili?

18 godina
neaktivan
tester22 kaže...
wifi kaže...

e hvala,ima tako šta kupiti i u drugih trgovinama,e el imaju kakvi drugačiji uređaji ili?

jedino mjerenjem snage potrosaca (i/ili umnoskom s vrimenom) mozes dobit uvid koliko struje stvarno trosis... teoretski bi moga proc i s mjerenjem trenutne struje trosila pa umnoskom s naponom od 220V, ali takvo sto nije za igrat se...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice