Pomoc pri stavljanju laminata.

poruka: 6
|
čitano: 3.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Ovaj vikend pocinjem sa uredenjem 2 prostorije na tavanu. Prvo cu kupiti laminat zatim kad to postavim sljedeci tjedan gipsane ploce. Ako ima tko da se bavi gradevinom da mi samo da par savjeta ako moze. Znam da ide nesto kao spuzva ispod laminata.,to je nesto novo. Moj stari to zna bolje tako da nemislite da sam neki noob. samo cu njemu pomoci. ali nezna ni on sve savrseno pa ako je netko postavljao laminat na 25 metara na kvadrat konkretno da mi malo pomogne sa par savjeta.

HVALA

16 godina
neaktivan
RE: Pomoc pri stavljanju laminata.

Podloga ima više, ne znam imena.

Kad sam ja postavljao, podloga je bila tanki stiropor s alu folijom s jedne strane.

Debljine oko 5 mm, u roli.

Za gips bih ti preporučio profile (cw, ud,..), radio i s drvenim letvicama (jeftinije), ali brzo popucaju spojevi bez obzira na mrežicu.

17 godina

Nema tu neke pretjerane filozofije, vjerovatno ovo vec sve znas samo cu te podsjetit. Laminat sastavljas tako da prvo spojis cijeli red, zatim ne nadogradjuj jedan komad svaki put nego spajaj cijele redove, to ne mozes sam, a reko si da ce ti stari pomoci pa ti to nece bit problem. Ako nemas full ravnu podlogu kupi deblju spuzvu ili stavi 2 sloja tanje i za kraj, nakon svakog postavljenog reda stavljaj si izmedju pocetka laminata i zida odstojnike. Evo samo mali podsjetnik.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ok. E bas mi takvi savjeti i trebaju. Zahvaljujem se.,ali nadam jos par korisnih.( ajmo gradevinari )

16 godina
neaktivan

prvo gips  da ne grebeš laminat.

16 godina
neaktivan
autorov komentar
baksadj kaže...

prvo gips  da ne grebeš laminat.

e ja sam cuo da je bolje prvo laminat pa onda gips jer tako gips bolje drzi laminat.jos ga bolje pritisne za pod
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice