Pitanje u vezi zaposljavanja kao serviser

poruka: 15
|
čitano: 2.530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako jucer mi je bio prvi dan prakse ( 2. srednje tehnicar za racunalstvo, 80 sati moram odradit ) i nakon prvog dana covjek me odma pitao da preko ljeta radim kod njega jer kaze da sam dobar ( ja mislim tj. znam da sam los al nmvz ) i da kao preko student servisa od skole uzmem ugovor i sklopimo posao . Eh sad ja zelim ovo ljeto si skupit za vozacku sto je tesko moguce al proslo ljeto moj frend prodavajuci sladolede zaradio 6 i nesto soma ( maistra ) super je proso.. pa da vas pitam sta bi trebao pazit kad s njim idem sklapat ugovor i kolko bi mi odprilike trebala bit placa jer ne znam dal se ja gledam kao radnik posto imam 16 god ili ? Hvala unaprijed ! 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
14 godina
protjeran

Gle ides tamo kao pomocni radnik, dakle nemoj ocekivati neku satnicu od 30+ kuna po satu.

Ako dobijes 20 kuna po satu budi ne sretan nego presretan.

14 godina
neaktivan
Re: Pitanje u vezi zaposljavanja kao serviser
Tyberius_Prime kaže...

Gle ides tamo kao pomocni radnik, dakle nemoj ocekivati neku satnicu od 30+ kuna po satu.

evo danas sam pricao sa sefom tj. mentorom i rekao mi je 20 kuna po satu znaci da budem presretan ? :D

13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
Tyberius_Prime kaže...

evo danas sam pricao sa sefom tj. mentorom i rekao mi je 20 kuna po satu znaci da budem presretan ? :D

Super, steci ces iskustvo sto ti je jako bitno a uz to i zaraditi.

Makar zaradio za pola vozackog bar znas da je tvoje i da si sam to zaradio.

A sad sto se vise potrudis i pokazes volju i zelju to ce ti mozda sef i malo bonusa dati {#}

Uglavnom, nasao si posao a 370 000 je nezaposlenih tako da svaka cast i zelim ti srecu.

Što hladnije to bolje...
14 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Super, steci ces iskustvo sto ti je jako bitno a uz to i zaraditi.

Makar zaradio za pola vozackog bar znas da je tvoje i da si sam to zaradio.

A sad sto se vise potrudis i pokazes volju i zelju to ce ti mozda sef i malo bonusa dati {#}

Uglavnom, nasao si posao a 370 000 je nezaposlenih tako da svaka cast i zelim ti srecu.

pa nakon prvog dana prakse me pitao za posao,inace kuci sam se sam ucio i ocito da sam i dobroga nesto naucio ... ma krecem od polovice 6 mjeseca tako da ce bit za vozacku 20 kuna nije malo svaki dan po 8 sati nakupi se... hvala puno nadam se da cu se osigurat odma i za sljedecu godinu kod njega :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 10:05 (Damir1908).
17 godina
neaktivan
VAŽNO!

Ako nešto ne znaš ili nisi siguran radije pitaj i zatim napravi kako spada, nego da pokušavaš ispasti veliki znalac, pa usput napraviš štetu koja će ti se odbiti od plaće. Zapamti, tvom šefu je interes broj 1 da mušterije budu zadovoljne i ne očekuje od tebe da sve znaš, nego te vjerojatno uzeo da budeš tu kao drugi par ruku.

Samo budi oprezan i nek ti je sa srećom!
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
13 godina
protjeran
Damir1908 kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Dobio si 20 kuna po satu jer radis preko servisa,i da mozes se smatrati ne sretnim nego presretnim. 

14 godina
neaktivan
The Man kaže...
VAŽNO!

Ako nešto ne znaš ili nisi siguran radije pitaj i zatim napravi kako spada, nego da pokušavaš ispasti veliki znalac, pa usput napraviš štetu koja će ti se odbiti od plaće. Zapamti, tvom šefu je interes broj 1 da mušterije budu zadovoljne i ne očekuje od tebe da sve znaš, nego te vjerojatno uzeo da budeš tu kao drugi par ruku.

Samo budi oprezan i nek ti je sa srećom!

Tako i radim ! {#} .. na pocetku sam bio skeptican i sumljicav on se nije uopce brinuo al sve je super proslo :) ..ne odma sam mu rekao da npr racunala mogu popravljat a laptope bas i ne zelim.. al tokom ljeta cu i to pocet polako ali sigurno jer vec tipkam sa jednog kojeg sam moro skoro cijelog rastavit da bi doso do hardiska kojiima bad sectore :S ...Hvala na savijetu i drzat cu se toga kao i svih procedura  ako brzas i preskaces sigurno je da ces nesto shebat ! {#}

14 godina
neaktivan
VedranOo kaže...

Dobio si 20 kuna po satu jer radis preko servisa,i da mozes se smatrati ne sretnim nego presretnim. 

Da al 20 kn je meni cistih ili?

13 godina
protjeran
Damir1908 kaže...
VedranOo kaže...

20 kuna po satu ces ti dobiti, uostalom ti si maloljetan, radis preko servisa, ne placas porez i slicna sranja, tako da se ti time ne trebas jos zamarati.

14 godina
neaktivan
VedranOo kaže...
Damir1908 kaže...
VedranOo kaže...

20 kuna po satu ces ti dobiti, uostalom ti si maloljetan, radis preko servisa, ne placas porez i slicna sranja, tako da se ti time ne trebas jos zamarati.

Hvala bogu {#}

13 godina
neaktivan

Treba ici ponovo na faks {#}

160kn dnevno bez poreza i davanja. Ludilo {#} 4K cisto.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 11:21 (Praedator).
17 godina

-odlična prilika za počtnika (šegrta) koji želi taj posao raditi/naučiti.. Ponekad se moraš sam nuditi (bez ikakve cijene do besplatno) samo da stekneš neko iskustvo jer kućni PC nije dovoljan da bi se na njemu moglo učiti servisiranje, potrebno je više različitih konfiguracija, različitih problema... to je škola, svaka škola se plaća. Imaš ponudu i još nešto zaraditi. Prihvati i zahvali se.

Najvažnije da nakon tih par mjeseci budeš zadovoljan kao i gazda, tj da vidiš jesi li za taj posao i ako jesi da postaneš 'majstor-početnik'..

Nitko ne zna sve, sve se može naučiti, ne istrčavaj s rješenjem ako nisi 100% (i malo više) siguran, pa opet stani i pitaj... i iskusni griješe (samo manje) tako da očekuj i probleme, samo pokušaj da šteta ne bude prevelika, tj da se možeš vratiti korak nazad ili pokriti štetu iz svog džepa.

Jednog dana... ako postaneš ISK, imat ćeš svoju cijenu-plaću, pa možda i postavljati uvijete, ovako si još u bezbrižnoj fazi, samo se potrudi da ti plaća po planu ostane za autoškolu (umjesto krpanje grešaka).

Polako... i btw, prodaja sladoleda je možda bolji izbor, mozak na pašu, nema odgovornosti ali nisi 'majstor' nego zamjenjiv. Nakon sezone si nepotreban... pa vidi što ti je bolje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-odlična prilika za počtnika (šegrta) koji želi taj posao raditi/naučiti.. Ponekad se moraš sam nuditi (bez ikakve cijene do besplatno) samo da stekneš neko iskustvo jer kućni PC nije dovoljan da bi se na njemu moglo učiti servisiranje, potrebno je više različitih konfiguracija, različitih problema... to je škola, svaka škola se plaća. Imaš ponudu i još nešto zaraditi. Prihvati i zahvali se.

Najvažnije da nakon tih par mjeseci budeš zadovoljan kao i gazda, tj da vidiš jesi li za taj posao i ako jesi da postaneš 'majstor-početnik'..

Nitko ne zna sve, sve se može naučiti, ne istrčavaj s rješenjem ako nisi 100% (i malo više) siguran, pa opet stani i pitaj... i iskusni griješe (samo manje) tako da očekuj i probleme, samo pokušaj da šteta ne bude prevelika, tj da se možeš vratiti korak nazad ili pokriti štetu iz svog džepa.

Jednog dana... ako postaneš ISK, imat ćeš svoju cijenu-plaću, pa možda i postavljati uvijete, ovako si još u bezbrižnoj fazi, samo se potrudi da ti plaća po planu ostane za autoškolu (umjesto krpanje grešaka).

Polako... i btw, prodaja sladoleda je možda bolji izbor, mozak na pašu, nema odgovornosti ali nisi 'majstor' nego zamjenjiv. Nakon sezone si nepotreban... pa vidi što ti je bolje.

nisam ja samo kucni pc sredivo nego malo vise kompova nije puno al oko 100tinjak sigurno 

dosad najgore sto sam napravio je da sam sprzio hardisk ili dva ne sijecam se al to je jedino bilo ..ostalo sam sve mogo ali sam znao da je riskantno pa nisam i uvijek sam bo u pravu (imao srece ja mislim !)

ja samo sezonski radim jer sam srednja skola tako da mi taj posao super dode , a sto se tice da nema posla za zimi ima itekako jer on je osim eurotrade i jos jednog jedini servis i vecina ljudi kod njega ide a on ne moze sve sam stic jer mora ic na terene,prodaju vodit, narucivat i znate kako vec to ide tako da bi do kraja svoje srednje kod njega radio i nakon skole opet iso kod njega osamostalio se i samo radio ko konj jer nisam od onih koji ocekuje da mu sve starci daju i placaju ( pod moj pc je komp koji sam si sam kupio i slozio s time da nisam radio nigdje nego popravljo kompove i skupljo si ) i mozda jednog dana i sam uspijem otvorit neku firmu. Rekli su mi da je i euro trade poceo tako da su svercali dijelove u garazi {#}

13 godina
protjeran
Damir1908 kaže...

Rekli su mi da je i euro trade poceo tako da su svercali dijelove u garazi {#}

Svasta je moguce, Luka Raic je poceo svoju karijeru prodavanjem na placu.

Po ovome sto sam procitao rekao bih da su ti noge cvrsto na zemlji i svjestan si kolicine truda i rada koji ces morati uloziti da bi postao samostalan.

Puno srece LP.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice