Pitanja koja mi 'padaju na pamet'

poruka: 3
|
čitano: 1.227
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
  1. Teletekst. Zašto je '100 godina' isti? Zašto je na njemu moguć prikaz samo 6(?) boja? Zašto nije interaktivan? Kako uopće ti podaci dolaze do nas (teletekst, ne TV signal)?
  2. Kvaliteta zvuka pri telefonskom razgovoru. Zašto je '100 godina' ista? Kolika je veličina jedne sekunde (kB/s) razgovora, ako je to uopće moguće tako izračunati?
  3. Procesori, mnogi od nas su čitali da je sve preko x jezgri nepotrebno, dapače donosi pad performansi. Zašto onda superračunala imaju po, ne znam, 1000 procesora/jezgara(?)?
17 godina
neaktivan

Dobra pitanja, odgovore ne znam.

Don't worry Cartman. There are no stupid answers, just stupid people.
16 godina
protjeran
RE: Pitanja koja mi 'padaju na pamet'

1: zato ca se salje u uskon frekventnon opsegu, tv signal se salje ko skup signala (audio video, teletext), ti signali su modulirani u jedan EMG val, i frekvencije tih valova su odavno standardizirane ko i sva RTV oprema, za utiskivanje vise podataka tribalo bi prosirit frkv opseg signala, sta znaci i minjat svu opremu i standarde, sta je totalno neisplativo jerbo danas ima brdo izvora informacija tipa net novine i caja znan, a teletext sluzi samo za osnovne

takodje u zraku ima sve vise raznih EMG vali i ca god ti mislio nema beskonacno mista za bezbroj signala velikog frekv opsega

sad, kod digitalnih signala su drukcije modulacije i vece mogucnosti ali opet nece to tako brzo ic

2: ista stvar, signal koji ide telefoskim linijama je ogranicen na frekv podrucje od 300Hz do 3,3Khz i otud losa kvaliteta, jer je to otprilike podrucje koje pokriva ljudski govor, ovo je dovoljno da se normalno cuje i razumi govor a opet ne zauzima puno "mista", veci frekvencijsk spektar je teze prinit kroz zicu tj paricu, potrebna je sofisticiranija i puno skuplja oprema, pocevsi od kabelskih instalacija, pojacala signala, filtera i modulatora, buduci da se radi o jos uvik analognin signalima takve opreme je za velik broj korisnika potrebno brdo, a nije isplativo niti potribno jer je primarna namjena telefona da se cujes s nekim ne da testiraszadnje dosege u kvalitetnon prinosu signala

3: neman pojma

nu, glamac, djava ga odnija
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice