Pirotehnika P&O zaključana tema

poruka: 2.943
|
čitano: 1.510.347
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Pirotehnika P&O
ervin121 kaže...
Gunner_V kaže...
Preporuka petardi iz hrv?
Zadnje dvije godine sam kupovao shock (prošle god oslabljena) pa ne znam što je sada Best buy

nisam ove godine puno pucao, ali prošle godine je po mom mišljenju best buy bio fp3

Netočno. Isplativija je bila Vražja i Fiesta od Mirnovca. Ove godine FP3, Shock i opet Fiesta.

10 godina
neaktivan
Cobra33 kaže...
Rock'n'Metal kaže...

Da, sad gledam na nekom klipu nove petarde, kad sam stao bečiti oči kad sam zolju ugledao sa profila Svaka petarda zgniječena koliko je karton tanak, imam osjećaj da je malko pritisneš, raspala bi se... Sva sreća da ne živim u Hrvatskoj, bar što se tiče Oriona, ovdje su one stare petarde još na lagerima. Mada i to se da srediti, obmota se papirom nekim, zalijepi, i eto ga, otpor je odmah veći, a time i eksplozija jača.

Pa to je dakle taj prvi slabi topovski udar, proizveden 2011-te, od sezone 2011-12 se prodavao, od kad je i postao slab. Jesam u pravu?

Cobra33 kaže...
Rock'n'Metal kaže...

Pošto tamo gdje ja živim, u svakoj pirotehničkoj radnij što se Mirnovca i Oriona tiče, prodaju se petarde stare po nekoliko godina, tako da su tu npr. Topovski iz 2011, i sl. tako da za mene i ne važi to s novim petardama, nova punjenja i slično.

Ali što se tiče Orionovih, promijenili su, kako kažu, punjenje, koje je efikasnije od onog starog principa, tako da uopšte ne treba toliko mase kao prije. Usput, je li imao ko iskustva s tim, kakve su twe nove sa novim punjenjima, jesu ih opet oslabili?

Nisam siguran da postoji Topovski Udar iz 2011god. Ono što sigurno znam da se 2011god. prodavao Topovski Udar iz 2009god., a to je bila jajjača petarda u Hrvatskoj ikad. Upravo je 2011god. bila zadnja kada si mogao kupiti prave petarde od Oriona. 2012god. počinju prodavati smeće. To vrijedi za sve Orionove petarde.

To što oni pišu, ili je netko rekao za nove petarde, novo punjenje i bla bla bla, laža. Sve do jedne su smeće. Jedna mala Fiesta od Mirnovca je jača od svih njihovih. Također i JC05 od Jorgea isto tako.

Evo taj topovski, našao sam ga na više mjesta

Nevjerojatno. Ovo prvi put vidim. Sada mi se još ne da kopat u drvarnici, ali uslikat ću ja 2009 i 2012. Znam da sam kupovao, 2009, 2010, 2011, 2012 i 2013 Topovski Udar. 2009, 2010 i 2011 sam dobio 2009, a 2012 i 2013 god. 2012. Razlika između te dvije nebo i zemlja. Zato sam ih prestao kupovat. Sve isto vrijedi i za Cobru11.

Znam, imao sam prošle godine iz 2012-te, ništa posebno. Nađoh, eto, ove godine taj iz 2011-te, možda je to bila serija samo za inostranstvo, ne za HR, ko će ga znati... I isprobao 2 komada, pred paljenje ih promućkao, kao ono s megatronom što su pričali, rokačina samo takva Cigla na koju sam ga postavio raznešena u iglice... Osjetna razlika u odnosu na taj iz 2012-te, sličan Big thunderu iz Dio Commcerca koji je koplje ispred svih ostalih petardi ovdje. Jedino Mamba može da se poredi. Sva sreća pa ih ima skladište, a nisu ni skupi, 6 KM (3 eura) paker, uzimam obavezno još par paketa

LONG LIVE ROCK N ROLL!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2016 19:33 (Rock'n'Metal).
13 godina
Pirotehnika P&O

probao sam popodne jedan topovski, katastrofa. u rangu velikog pirata ako ne i slabije. nadam se da je to greška samo na tom jednom bila. ako su ostali takvi, više nikad u oriona neću uzet. dogodine naručujem u inozemstvu.

10 godina
neaktivan
Cobra33 kaže...

Markec

I to ti je smeće. Orion vrijedi ako je 2011 i starija.

Da ne griješimo dušu, bilo je i tada dobrih petardi, evo serija 2012, Magnum, baš ove godine uzeo, jači od Zolje te godine meni se čini, pa ni granata nije loša... Ali magnum me impresionirao.

Usput, je li iko isprobao rakete iz Orionovog Shell shock seta? Kontam uzeti ove sedmice, izgledaju kao klasične shell rakete http://pyroshop.xyz/image/cache/catalog/PYRO%20SHOP%20-%20SLIKE/Setovi%20Raketa/SHELL%20SHOCK%20SET/shell%20shock-500x500.jpg , sa štapom, pa me interesuje, ima li ko iskustva s tim?

LONG LIVE ROCK N ROLL!
10 godina
neaktivan
ervin121 kaže...

probao sam popodne jedan topovski, katastrofa. u rangu velikog pirata ako ne i slabije. nadam se da je to greška samo na tom jednom bila. ako su ostali takvi, više nikad u oriona neću uzet. dogodine naručujem u inozemstvu.

To je taj novi topovski, jel'? Koliko sam do sad zakljucio, jaci je od ostalih "piratica u obliku zolje, super topa", ali nista posebno. Mislim da nije greska. Ipak, probaj ga promuckati prije paljenja

LONG LIVE ROCK N ROLL!
14 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Mućkanje neće pomoći. Mućkanje služi da se prah unutar tube petarde nanese na fitilj. Kao npr. megatron koji ima veliku tubu a samo 4 g praha i onda ako stoji u uspravnom položaju (fitilj prema gore) prah se slegne na čep i ne dodiruje fitilj. Prah se u industriji temeljito pomiješa, oksidant na bazi kalija i metal, najčešće aluminij, naravno sve u obliku finog praha tako da to mućkanje nema veze sa "spajanjem čestica" kako oni to kažu.

10 godina
neaktivan

Odlicna je slobodno uzmi neces se zeznut

10 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Jel  ko kupio FP3 iz ove godine proizvodnje.

Zanima me jel ga želim uzet a ne zelim da se desi scenarij koji imam sa ovogodišnjom Zoljom

13 godina
Rock'n'Metal kaže...
ervin121 kaže...

To je taj novi topovski, jel'? Koliko sam do sad zakljucio, jaci je od ostalih "piratica u obliku zolje, super topa", ali nista posebno. Mislim da nije greska. Ipak, probaj ga promuckati prije paljenja

da, ovaj je proizveden u travnju 2016. uzas. probat cu sutra jos jednog.

13 godina
LogicusMPS kaže...
Toni RAZOR kaže...
jojo_surf kaže...

ima li di uzet ovu cobru 6??

ufff :) frend ih je jedne godine naručio iz poljske. petarda je extra (ako se uopće naziva petardom)  jer raznese sve u krugu od metar i pali alarme na autima. a da ne govorim o zvuku... kad je pukla odzvanjalo je dobrih 10-ak sekundi. ako ste ih  u stanju kupiti svakako preporučujem 

Probat ćemo uzet te Cobre ja i prijatelj, 3, 6, 7 i 8.

ajde ako si uzeo javi kakve su kad ih testiras. mislim ih ja uzest dogodine.

12 godina
neaktivan

Mislis na zengu ove god???

11 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

večeras idem u nabavu... samo me zanima šta mislite o metal shipu i widowmaker-u? nisam nikad ni jedno ni drugo pucao a 3. je razred pa me zanima kako pucaju?

RAMPAGE
10 godina
neaktivan

Da ja je imam i odlicna je datum proizvodnje 6 mjesec 2016

16 godina
Toni RAZOR kaže...

večeras idem u nabavu... samo me zanima šta mislite o metal shipu i widowmaker-u? nisam nikad ni jedno ni drugo pucao a 3. je razred pa me zanima kako pucaju?

Metal ship je ekstra, widowmakera nisan proba.

Evo san malo podeblja prdekalice za oko kuće :)

Gratis dobia TNT Dinamit sa 2 fitilja :D

13 godina
Pirotehnika P&O

isproban drugi topovski, tesko razocaranje, evo na video iako kvaliteta nije bas neka.

fp3 standardno dobar.

11 godina
neaktivan
LogicusMPS kaže...
Toni RAZOR kaže...

Metal ship je ekstra, widowmakera nisan proba.

Evo san malo podeblja prdekalice za oko kuće :)

Gratis dobia TNT Dinamit sa 2 fitilja :D

za sada kupljeno: 2x zenga, widowmaker, 2x velike rimske svijeće, mars box,    nije loš widow... pola sam ih već pobacao , sutra idem opet pa ću uzet još rimskih svijeći... odlične su!

RAMPAGE
12 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Jel velika mega slabija nego magnum xxl od prosle god???

11 godina
neaktivan
MarkecPC kaže...

nemoj velike mege ako boga znaš... danas sam ih vidio... pucaju kao i veliki pirat.

RAMPAGE
15 godina
Pirotehnika P&O

preporuke za box sa raketama i rimske svijeće? trebam nešt best buy, da klincima malo uljepšam doček...

12 godina
neaktivan
Toni RAZOR kaže...
MarkecPC kaže...

nemoj velike mege ako boga znaš... danas sam ih vidio... pucaju kao i veliki pirat.

Ma nepricaj gluposti.Danas sam ju imo prilike bacat i solidno roka.Jest da je magnum prosle god imo malo dublji zvuk od nje ali po jacini su isti.

14 godina
Pirotehnika P&O

upravo bacao magnum xxl od oriona - mlako i slabo...

popodne idem u mirnovec - dal ima netko kakav prijedlog? 

What could possibly go wrong?
17 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Možda nisam upućen ali kakve su to piratice od mirnovec-a. Otkad se to one proizvode u kini i drugačije su jeftino izledaju i nema nikakvih natpisa na njima. Sjecam se kad sam kupovao veliki pirat tamo davne 2003-04 bile su zelene sa natpisom i kvalitetno su izgledale. Ove kao da ih je netko u garaži slagao.

14 godina
Ove big bang od oriona tako slabo pucaju... Ocaj. Velike mege dodu isto a bolje udare.

Od treceg razreda uzeo sam metal ship i 5 pakiranja nato-a, valjda ce fino pucat :D
16 godina
zeroname kaže...

Možda nisam upućen ali kakve su to piratice od mirnovec-a. Otkad se to one proizvode u kini i drugačije su jeftino izledaju i nema nikakvih natpisa na njima. Sjecam se kad sam kupovao veliki pirat tamo davne 2003-04 bile su zelene sa natpisom i kvalitetno su izgledale. Ove kao da ih je netko u garaži slagao.

Ja uzea 3 paka, doslovno jedna pukne jedna nepukne. Izgori joj glava/grlo, ne rokne, znale bi mi ne puknit 3 zaredom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 17:29 (LogicusMPS).
16 godina
Hornet_93 kaže...
Ove big bang od oriona tako slabo pucaju... Ocaj. Velike mege dodu isto a bolje udare.

Od treceg razreda uzeo sam metal ship i 5 pakiranja nato-a, valjda ce fino pucat :D

Kod mene extra big bang od oriona rokaju odlično, masu jače od mege, proizvodnja 5/2012.

14 godina
Ove moje su stvarno lose. Maloprije bacio 2 velike piratice (10 kn pakiranje) i te su jace od big banga...

Al dobro, uzeo samo jednu kutiju, a i nece se baciti :D
10 godina
neaktivan
LogicusMPS kaže...
Hornet_93 kaže...

Kod mene extra big bang od oriona rokaju odlično, masu jače od mege, proizvodnja 5/2012.

Eh ta stara proizvodnja, sva sreća pa kod mene i dalje to prodaju...

LONG LIVE ROCK N ROLL!
16 godina
Pirotehnika P&O

I neznam zašto megatron neće da uploada ovde na stranicu, koji k..

https://s30.postimg.org/fypdwacj5/20161228_180129.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 18:06 (LogicusMPS).
14 godina
Pirotehnika P&O

koje su još dobre od 3. razreda? metal ship? upravo sam spalio 10 nato-a, fino opale

btw, nisam bacao petarde jedno 5-6 godina, uzeo sam danas jer je ekipa kupovala... sad bi cijelu noć palio 

13 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

znam kako ti je, ja isto nisam ništa bacao još od osnovne, pa sam prošle godine prvi put uzeo 2 paketa megi, a za ovu godinu idem sutra u nabavku. malo ću proširiti repertoar :D

znači orion izbjegavam ove novije proizvodnje a od mirnoveca velike mege, od 3. razreda nato, metal ship? može još par prijedloga?

netko uzimao rimske svijeće? gledao sam na yt "minigun" od rimskih, fora izgleda

Ke?!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice