Pirotehnika P&O zaključana tema

poruka: 2.943
|
čitano: 1.510.588
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Pirotehnika P&O
FanBoy kaže...

Je li Megatron još uvijek najjači u Hrvatskoj?

Legalno jeste, ako sam dobro upućen. Vražja je jaka takođe, ali mislim da ipak nije jača od Megatrona, bar po dubini zvuka.

LONG LIVE ROCK N ROLL!
10 godina
neaktivan
carmack kaže...

Po onoj orionovoj prezentaciji izgleda da su "vratili" petarde trećeg razreda, cobru 11 i topovski udar. Granata je i prije bila dobra.

Sad i ja pogledah... moze se reci da je tako, mada glupo sto nisu snimali danju da se vidi kolicina dima nakon pucnja svake. Ona skala ne znaci mnogo, ima tu i do dubine zvuka, ne samo do decibeliteta.

LONG LIVE ROCK N ROLL!
17 godina
Cobra33 kaže...
5arda kaže...

Zanima me, po mišljenju iskusnijih, šta jače grune - Jorgeov FP3 ili Shock od Mirnovca?
Ove godine su oba paketa, ako se ne varam, po 30kn za 20 komada.

Hvala

Prošlogodišnji Shock je bio jači od FP3, ali ovogodišnji je malo oslabljen. Ne vjerujem da će u prodaju stari Shock, ali ako slučajno na njega načetiš, kupuj odmah. Stara kutija ima u jednom redu petarde, a nova u dva reda. U svakom slučaju kupiš li stari ili novi Shock sa FP3 radi odličan tandem, jer jedna ima crveni, a druga zeleni bljesak. Svakako imati obje petarde. Pretpostavljam da će Vražja biti na razini prošlogodišnjeg Shocka, ali je 45kn možda malo previše.

Daj pojasni ovo, u dva reda misliš jedne do druge 2x10 kom (plosnato) ili jedna na drugoj (visoko).

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
10 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

stara kutija ima 20 plosnato a nova 10 na 10

14 godina
Topovski Udar kaže...

Tako je. no na žalost starog Shocka nema, tako da preostaje samo novo pakiranje sa oslabljenom verzijom koja je na razini FP3.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 14:46 (Cobra33).
10 godina
neaktivan
Cobra33 kaže...
Topovski Udar kaže...

Tako je. no na žalost starog Shocka nema, tako da preostaje samo novo pakiranje sa oslabljenom verzijom koja je na razini FP3.

Ima zato Vražja. Jeste skuplja, ali šta je - tu je 

Btw, evo i jedan moj snimak, kasnije sam kontao uraditi jedan sa više efekata 

Naravno, sretan Božić svima!

LONG LIVE ROCK N ROLL!
10 godina
neaktivan
77ari kaže...
petardas kaže...

Covece nemoj da se gubis molim te.

Ima mirnovec vlastiti forum, i posjeti ih... stvarno radiš gluposti s tim petardama ja se tako nisam ponašao ni s 10 godina.  Daj reci tko sada smije legalno prodavati petarde? Nitko, dali sverceri prodavaju u ovo vrijeme? Ili krecu tek pocetkom 12 mjeseca (NE KRAJEM 11 bas pocetkom 12)?

Ne mozes ih nabaviti sada nikako, i ja volim pirotehniku al necu sada nakupovati 30 000 petardi da bi ostao doma sam i da bi ih pucao, radije te pare skupi i odi s frendovima van na docek. Kupis samo malo zaliha da imas za prije pucati mozda koja 3 razred bas za u ponoc i to je to.

Listam sad malo po starijim postovima i naletih na ovu debatu od prije 2 godine. Pa covjek je u pravu, u Srbiji i BiH pirotehnika dolazi u prodavnice kako kada kome padne na pamet bukvalno, znaci od kraja oktobra zavrsno sa pocetkom decembra se sve prodavnice pootvaraju. U principu, cak centralana Dio Commecre-ova radnja u BL radi tokom citave godine, sa svim asortimanom. Baklje koje su inace 2. razred kupujem pred utakmicu kad msilim paliti, znaci ne samo tokom zime. Zapravo tad i ne kupujem baklje, nema utakmica. I kod nas ne vazi zakon da smijes pucati samo 3 dana u godini. Postoji ogranicenje, ali se i ne postuje, pocinje se sa laganom pucnjavom jos od novembra, iako mislim da je zakonom ograniceno na od 1. ili 15. decembra (nisam siguran) do 31. 01. Toliko od mene.

LONG LIVE ROCK N ROLL!
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2015 21:52 (Rock'n'Metal).
10 godina
neaktivan
Rock'n'Metal kaže...
Cobra33 kaže...
Topovski Udar kaže...

https://www.webdesignstudio.ba projekti:
https://advokat-prnjavorac.com
https://epravo.ba/
https://www.bih-pravo.org
https://www.advokat.attorney
http://www.drzavljanstva-advokat.com
https://www.medijator-prnjavorac.com
http://www.forum-bosanskog-naroda.de
http://www.drzavljanstva-BiH.de
https://www.autostakla-novus.com
https://www.pravobih.com

https://www.anwalt-bih.de

https://www.almaprnjavorac.com

http://www.advokat-numanovic.com

ADVOKAT SARAJEVO

advokat u Sarajevu

Advokat Bijeljina

Advokat BanjaLuka

Advokat Tuzla

Advokat Brcko

haha dobar si :D potrudio si se pravo :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2020 17:41 (superE).
16 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Danas mirnovec daje 20% popusta na petarde (28.12.) 

Kupio sam Metal Ship i Fiestu. 

Mislim da je Fiesta definitivno best buy 16kn za 20 petardi 3 razreda je super. 

Metal Ship je stvarno jaka petarda, bacio sam je na travu i fino je puknula, napravila mali kreater u zemlji hehe. 

Mozda jos odem kupit vrazju cisto da vidim kakva je. 

18 godina
Pirotehnika P&O

http://www.index.hr/vijesti/clanak/prijatelji-zivotinja-traze-da-se-zabrani-prodaja-i-koristenje-pirotehnike-tijekom-cijele-godine/864915.aspx

Potpuno se slažem s ovim. Pas mi proživljava traume ovih dana zbog klinca prek ceste koji ne prestaje pucati dan i noć zadnja 2 tjedna. 

Klinci napravite nešto pametno s novcima umjesto da ih bacate u vjetar 

10 godina
neaktivan
superE kaže...
Rock'n'Metal kaže...
Cobra33 kaže...
Topovski Udar kaže...

haha dobar si :D potrudio si se pravo :D

Hvala, hvala, sljedeći put će biti sa dosta više toga, trebao bi biti impresivnije 

LONG LIVE ROCK N ROLL!
14 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Našao danas neispaljenu vražju petardu na podu. Izvadio prah iz nje, ima 3.5 g flasha, međutim flash je po brzini gorenja sranje. Neznam kako je moguće da ta petarda u njihovoj prezentaciji gruva a prah nikakav, možda je ovo neka oslabljena. Jebale ih njihove petarde.

17 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Kupio danas paket Vražje

"Razred II

Zemlja porijekla: Kina"

Kaj točno Mirnovec radi? Kutiju i celofan?

Uspoređujem sa prošlogodišnjim Shockom,tamo je pisalo razred III. Mora da se pripremaju za one EU norme, da nema više razreda III.

Can't find a better Jam!
14 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Sve su to kineske petarde, nemamo mi proizvodnju petardi u Hrvatskoj. Mirnovec i orion su samo distributeri. Generalna kvaliteta je nikakva, jedino taj jorge ima nešto kvalitete. A ovo o razredima da ne govorim, to po snazi ništa nije treći razred, još malo pa će piraticu stavit u treći razred. One talijanske cobre od di blasia su prave petarde.

13 godina
neaktivan
carmack kaže...

Sve su to kineske petarde, nemamo mi proizvodnju petardi u Hrvatskoj. Mirnovec i orion su samo distributeri. Generalna kvaliteta je nikakva, jedino taj jorge ima nešto kvalitete. A ovo o razredima da ne govorim, to po snazi ništa nije treći razred, još malo pa će piraticu stavit u treći razred. One talijanske cobre od di blasia su prave petarde.

Gdje nabaviti Di Blasio petarde u Hrvatskoj? Može i na PP ako nije za javnost 

14 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Preko švercera ili web shopova npr. ovo ali poštarina je skupa. Najbolje je izrađivat vlastite petarde ako znaš kako treba, te ja to i radim.

13 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Prošlogodišnji Shock malo estetski obraditi, zamijeniti, oblijepiti... i to sve nama prodavati pod imenom Vražja i još sa većom cijenom. Podla je ta komercijala.

17 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Pa jel se može direkt naručiti petarde iz kine? Ne znam jel dozvoljen uvoz, a i ne znam jel dozvoljen zračni transport istih?

Can't find a better Jam!
10 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Šibnite mi na PM ako netko zna di nać di blasio elio,

kod nas, neki švercer il nešto

išao sam do placa danas ali nema ništa..

12 godina
protjeran
Pirotehnika P&O

Joj, danas sam roknu Super Top, brzo fitlj dogori, treba biti oprezan, spretan i nadsve brz.

Čuo sam susjedu iz zgrade da je nešto psovala....

Ljudi, pazite se opeklina i ozljeda. Petarde su zabavne, te nema ništa protiv njih, al' ono kada čovjek čuje kako rokne, te kolko brzo dogori fitlj, malo se zamisli kaj bi bilo da mu je roknula u njegovoj neposrednoj blizni.

Zbog naših propisa i zakona, moramo me moj omiljen diler sa petardama zapisati, odnosno uzeti moje podatke sa osobne, te sam se trebao potpisati. To rade kada uzimaš III, najjači razred.Uzeo taj gore navedni super top i "Widowmaker".

I, naravno, nešto drugog razreda(pirate, magnume XXL, te one Jorge Explosive I i II-ovaj drugi je najjeftiniji treći razred..)

Još čujem da su povukli "topovski udar", valjda im je bio prejak, mislim sustavu....?

Čovječe, kaj sve neće država učiniti da ljude obeshrabri i destimulira, samo kako bi se malo zabavili.

Unatoč tomu, volim uvijek imati koju petradu uze sebe tokom cijele godine, nikada ne znaš gdje će te i trebati malo dobrog dinamita, vidite kakva su danas teška vremena....

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
14 godina
Pirotehnika P&O

Uzeo sam danas od Jorgeta FP3 i Ove trokute i pucaju ko ludi. Što još preporučate uzeti od jorgeta do nekih 70-ak kn?

12 godina
protjeran

Mogu govoriti samo o petardama, al uzmi ove Explosive III, najjeftinije III razred na tržištu, te Widowmaker 2.

Inače, odeš na jubito, tamo bi trebali biti moguće vidjeti efekt od svih petardi i inih pirotehnički stvari dostupnih na tržištu.

14 godina
PzKpfw kaže...

Mogu govoriti samo o petardama, al uzmi ove Explosive III, najjeftinije III razred na tržištu, te Widowmaker 2.

Inače, odeš na jubito, tamo bi trebali biti moguće vidjeti efekt od svih petardi i inih pirotehnički stvari dostupnih na tržištu.

kolko njih ima u pakiranju?

12 godina
protjeran

@Remzi

Znači, "Explosive I"-40 komada u kutiji(2.razred), "Explosive II"-20 komada u kutiji(3.razred), te "Widowmaker 2"-30 komada u kutiji(3.razred)

Prve dvije navedeer vrste su došle 5 ćuna po kutiji, Widowmaker 2 kutija 25 kuna.

17 godina
Pirotehnika P&O

Može prijedlog Bestbuy box-eva u cjenovnom razredu do 100, 200 i 300 kn? Mirnovec ili Orion

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
Matozan kaže...

Može prijedlog Bestbuy box-eva u cjenovnom razredu do 100, 200 i 300 kn? Mirnovec ili Orion

Uzmeš 200-300kn i fino ih odneseš nekoj obitelji koja si za blagdane nije mogla priuštiti osnovne stvari umjesto da ih ispucaš u zrak.

Ovo je sramotno što djeca danas rade i o čem razmišljaju. Pucao sam i ja kad sam bio manji, al to su bile petarde one male za 6-7kn gdje dobiš 30-40 komada, ispucaš se s tim, digneš koju konzervu u zrak i super.

Ovo danas nije normalno, vidim klinca od susjeda, stari mu kupio petarde za 250kn da se ispucava cijeli tjedan. To da mu eksplodira u ruci raznjelo bi mu cijelu šaku.

Stvarno odgoj na nivou, dok opet gledam drugog, bavi se mali aviomodelarstvom, spaja te modele, kupuje baterije, motoriće, izrađuje sam modele od stiropora, petarde ga ne zanimaju ni najmanje, eventualno vatromet mu je zanimljiv.

Zanimljivo kak već u ranom djetinjstvu možeš vidjeti tko će biti kakav dalje za 20-30 godina. Točno u 95% slučajeva, bar po mom iskustvu.

A 90% ovisi o odgoju i samoj kulturi i brizi roditelja. Ako ću ikad imati djecu, petarde neće dobiti 100%.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 22:27 (lllnuclearlll).
12 godina
protjeran

@lllnucleariii

Čuj, uvijek je lijepo nekome pomoći, al' ne možeš očekivati da će se svi povesti za takvim primjerom.

Oni koji se ne povedu za takvim primjerom, ne znači da su loši, nego možda eto nisu na toj razini dobrote, da bi radi svojih petardi išli nekome pomoći.

Znam, čovjeka koji je još 50-ih rokao karabit u svojoj mladosti, pa je za svog života izgradu tri kuće, za druge.

Ako dijete ide u školu, postoji mogućnost da strada kao pješak u prometu. Ako samo doma reže kruh sa nožem postoji mogućnost da se poreže. Ako se penje na stablu, postoji mogućnost da padne i da se polomi. Ako trenira nogomet, velika je vjerojatnost da će imati ozljede nogu sa vremenom, ako trenira rukomet onda ruku, ako pliva može nespretno pasti u vodu, te se utopiti. Ako ide samo van, može naletiti na pedofila...

Petarda je opasna, a što nije? Ona je zabavna, zato ih i rokamo. Naravno, da možemo straditi i ozljediti se, al' to možemo i sa mnogo drugih stvari.

Ako se dijete bavi aviomodelarstvom postoje mogućnost da ga ozljedi propler od motora. Treba dobro paziti na to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 10:39 (PzKpfw).
15 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Matozan kaže...

Uzmeš 200-300kn i fino ih odneseš nekoj obitelji koja si za blagdane nije mogla priuštiti osnovne stvari umjesto da ih ispucaš u zrak.

Ovo je sramotno što djeca danas rade i o čem razmišljaju. Pucao sam i ja kad sam bio manji, al to su bile petarde one male za 6-7kn gdje dobiš 30-40 komada, ispucaš se s tim, digneš koju konzervu u zrak i super.

Ovo danas nije normalno, vidim klinca od susjeda, stari mu kupio petarde za 250kn da se ispucava cijeli tjedan. To da mu eksplodira u ruci raznjelo bi mu cijelu šaku.

Stvarno odgoj na nivou, dok opet gledam drugog, bavi se mali aviomodelarstvom, spaja te modele, kupuje baterije, motoriće, izrađuje sam modele od stiropora, petarde ga ne zanimaju ni najmanje, eventualno vatromet mu je zanimljiv.

Zanimljivo kak već u ranom djetinjstvu možeš vidjeti tko će biti kakav dalje za 20-30 godina. Točno u 95% slučajeva, bar po mom iskustvu.

A 90% ovisi o odgoju i samoj kulturi i brizi roditelja. Ako ću ikad imati djecu, petarde neće dobiti 100%.

Zašto svake godine mora doći jedan ovakav u ovu temu i srati ljudima oko pirotehnike. Kolega svatko ima svoju zanimaciju i nije na tebi da sudiš a pogotovo ovo što si napisao točno se vidi kakav će tko bit kad odraste, tko si ti da ljudima proričeš sudbinu na osnovu toga dali pucaju petarde ili ne?

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
18 godina
zelenbic kaže...

Zašto svake godine mora doći jedan ovakav u ovu temu i srati ljudima oko pirotehnike. Kolega svatko ima svoju zanimaciju i nije na tebi da sudiš a pogotovo ovo što si napisao točno se vidi kakav će tko bit kad odraste, tko si ti da ljudima proričeš sudbinu na osnovu toga dali pucaju petarde ili ne?

Zato jer pihotehnikom maltretirate druge ljude, i starije ljude, a posebno životinje. Jel mi vas možda maltretiramo s nečim? Razvaljujete grad mjesec dana s petardama, budite ljude, smetate starijima, ostavljate smeće okolo, zagađujete zrak i smetate životinjama, kako domaćim, tako i divljim, i još si redovito svake godine 10-20 vas raznese šake, oči, lice, itd.

Ali uskoro će i tome doći kraj jer će pirotehniku zabraniti kompletno.

Što se tiče ovog stojim pri tome da se u 10min mogu shvatit tko će biti kakav za 20tak godina u 90% slučajeva. Što se tiče ovih klinaca, to se već sad vidi jer nisu baš tak mali, 7-8 razred. Ovaj koji puca je skoro pao 6. razred, a izvjesno je da će pasti 7 i dosta je problematičan. 

Ovaj modelar je čist solidan u školi, ne pravi probleme, itd. 

Mislim nema to naravno veze samo s petardama, ima veze sa 100 drugih stvari, samo  sam ovo stavio kao primjer jer klinac očito nema kulture kad puca petardama susjedima pod prozorom po cijele dane. Ja to svom djetetu nebi dozvolio. Al kakav roditelj takvo i dijete.

Dozvolio bi eventualo petarde na staru i novu godinu od 20:00 - 02:00 i to je to. Ostatak godine bi rigorozno kažnjavao.

Ali velim, meni jedino od toga što stvarno i vrijedi vidjeti je vatromet. Ovo pucanje stvarno ne vidim koji smisao je te buke, nek mi netko objasni, pogotovo ako imaš više od 12-13 godina.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 14:37 (lllnuclearlll).
10 godina
neaktivan

pse bi trebalo zabranit, samo seru okolo, laju i maltretiraju sve, skaču po ljudima, debili ih šeću bez brnjica i povodaca...

a sori tema je pirotehnika, dakle di ima cobri? :)

trolovi s petarde za retarde nek odu na drugu temu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice